Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

• Отговори 12k
  • Прегледи 414k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Ами направете си банкови сметки извън България, да ви е безплатно.
Сега с еврото си превеждате пари до български сметки колкото си искате.

Май не ти се отдава четенето с разбиране, затова и съветите ти са абсурдни...

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Ами направете си банкови сметки извън България, да ви е безплатно.
Сега с еврото си превеждате пари до български сметки колкото си искате.

Ти мислиш ли изобщо?

Как се прави банков акаунт, в държава - в която не живееш?

Българските сметки ни трябват, за да получаваме пари по тях - харченето е по-лесно.

И накрая, някои плащания НЕ СТАВАТ с не-българска карта- например паркиране 

преди 4 часа, jhoro написа:

И накрая, някои плащания НЕ СТАВАТ с не-българска карта- например паркиране

Чужденци не паркират ли в България?

преди 6 часа, цър-вул написа:

Я се пробвай и пак ела.

преди 7 часа, цър-вул написа:

Мани мани , отивам на почивка в България и търся да паркирам около НДК да хапна някъде и гледам навсякъде пълно, кола до кола. Завивам на една малка уличка и гледам няма нито 1 паркирана кола там. Паркирам си ка'т пич и отивам на обяд из Славейков. Връщам се и гледам колата със заключена гума и бележка обади се на еди си какъв си номер :) то било някаква зона. Е.... аз като чужденец от къде да знам кое как е! Опитах да платя с ЮАРската карта и ми казаха или с българка карта на борика или в брой глобата :( , та ходих да тегля пари в брой да им платя да ми махнат скобата!

Некъф банкомат при теглене на 300€ е превел на клиентката 5х50€ и парче оризова хартия. Ха-ха-ха!

Преди малко отидох да си обменя парите в банката. Повече от половин час чаках тъй като от двете гишета работеше само едното и от двете каси - едната.

Питах дали трябват някакви декларации за хора, които не са клиенти на банката и ми казаха, че до 5000 лв не трябват декларации. 

Тук много се заговори за банки, карти и други подобни, но аз да се върна на основното. Значи, пак повтарям, не знам дали България е била готова или не за еврото, но знам, че не беше подготвена за него. Приказките на тиквата, че всичко било наред не са съвсем верни, верни са дотолкова, че той изобщо не е в реалния живот, неверни, защото банките и хората не бяха подготвени. Да оставим тегленето в 1 ч. на 1 януари, дори в 13 ч. на 2-ри едно от пет, но нещата вървяха бавно и както каза една служителка в пощата, където за разлика от правителството все още има интелигентни хора: Ние се учим и вие се учите, затова давам неадекватни отговори понякога. 

Що се отнася до картите и банките, от 30 години имам разплащателен влог, плащат четирите основни разходи по апартамента, значи около 4000 лв. на година и взимат такса около 50 лв. Предполагам, че ако банките не начисляват такси, си взимат парите по някакъв друг начин. Не ми обяснявайте, няма да разбера, разплащателен влог си направих за да не се редя по опашки, естествено може да плащаш онлайн, но и това отнема време, така че това е моето решение и съм доволен.

Левът си отиде, с него и последната част от нашата история. Не, не искам да бъда патетичен, парите са си пари, вече плащам само в евро, човек трябва да има железни нерви за да се приспособи към тази "демокрация" и аз го правя. Всички знаят, че думата е от гръцки произход и означава народовластие, но ако вземем за корен думата "демос" ще видите в какво ни превърна тя.

преди 17 часа, andiay написа:

Май не ти се отдава четенето с разбиране, затова и съветите ти са абсурдни...

Мисля, че се майтапеше, но ми навя идея, не, не ми навя, мисълта да си отворя сметка в Ислямския европейски съюз не е добра.

Според касиера главен на БНБ Стефан Цветков, надрасканите евраци се обезценявали на нула стойност и ставали вечно твои. 

Абе касиере ко правиме ако банкомата ни изплюе такива пари?

Отговора е: 

- И да духате киселото мляко пак ще си изгорите устата.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Некъф банкомат при теглене на 300€ е превел на клиентката 5х50€ и парче оризова хартия. Ха-ха-ха!

...ф клубъ на богатите...

...пАри ти не требат...

...сал е'на оризова хаРтия стига...

...на сИте...

преди 1 час, The Lone Star написа:

Преди малко отидох да си обменя парите в банката. Повече от половин час чаках тъй като от двете гишета работеше само едното и от двете каси - едната.

Питах дали трябват някакви декларации за хора, които не са клиенти на банката и ми казаха, че до 5000 лв не трябват декларации. 

...жената отишла на ХОББебето...на банкомат...

...мушнала лев изкарала малко евро...

...за 3 минути вика,няма опашка,нищо...

преди 57 минути, crazy katon написа:

Тук много се заговори за банки, карти и други подобни, но аз да се върна на основното. Значи, пак повтарям, не знам дали България е била готова или не за еврото, но знам, че не беше подготвена за него. Приказките на тиквата, че всичко било наред не са съвсем верни, верни са дотолкова, че той изобщо не е в реалния живот, неверни, защото банките и хората не бяха подготвени. Да оставим тегленето в 1 ч. на 1 януари, дори в 1 ч. на 2-ри едно от пет, но нещата вървяха бавно и както каза една служителка в пощата, където за разлика от правителството все още има интелигентни хора: Ние се учим и вие се учите, затова давам неадекватни отговори понякога. 

Що се отнася до картите и банките, от 30 години имам разплащателен влог, плащат четирите основни разходи по апартамента, значи около 4000 лв. на година и взимат такса около 50 лв. Предполагам, че ако банките не начисляват такси, си взимат парите по някакъв друг начин. Не ми обяснявайте, няма да разбера, разплащателен влог си направих за да не се редя по опашки, естествено може да плащаш онлайн, но и това отнема време, така че това е моето решение и съм доволен.

Левът си отиде, с него и последната част от нашата история. Не, не искам да бъда патетичен, парите са си пари, вече плащам само в евро, човек трябва да има железни нерви за да се приспособи към тази "демокрация" и аз го правя. Всички знаят, че думата е от гръцки произход и означава народовластие, но ако вземем за корен думата "демос" ще видите в какво ни превърна тя.

Мисля, че се майтапеше, но ми навя идея, не, не ми навя, мисълта да си отворя сметка в Ислямския европейски съюз не е добра.

...аз имам още 275 лева...

...и вече 25 евро...

преди 31 минути, ruraru написа:

Според касиера главен на БНБ Стефан Цветков, надрасканите евраци се обезценявали на нула стойност и ставали вечно твои. 

Абе касиере ко правиме ако банкомата ни изплюе такива пари?

Отговора е: 

- И да духате киселото мляко пак ще си изгорите устата.

Този е някакъв мечтател, рте половината евробанкноти са драскани.
Виж утре може да изреве "Дръжте си банкнотите в калъвчета, че ако са измачкани нема ви ги земеме".

преди 1 час, _nib_ написа:

...жената отишла на ХОББебето...на банкомат...

...мушнала лев изкарала малко евро...

...за 3 минути вика,няма опашка,нищо...

Повечето от банкоматите вече не приемат левове. А при всички случаи е имало чакане преди това. Дали при депозиране на банкомат, дали при прхвърляне на левовете в картата в офиса на банката. И не съм отишъл да обменям пари, а парите, всичките левове, които имам. Останали са само 2,50 лв., които утре ще похарча за едно галонче бира.

Преди малко бях да се подстрижа като платих вече в евро. Има увеличение от 5 на 7 лв. от началото на януари, но ми каза, че от февруари ще закръгли на 4 евро. 

преди 25 минути, The Lone Star написа:

...

Преди малко бях да се подстрижа като платих вече в евро. Има увеличение от 5 на 7 лв. от началото на януари, но ми каза, че от февруари ще закръгли на 4 евро. 

Може да закръгли 7-те на 10, да ги обърне в евро (5.11) и да закръгли в твоя полза на 5 €.

едит: мен от години ме подстригва жената (3мм лято, 6мм зима) и ако тръгне да чете твоя  пост, ше и скрия очилата!

преди 25 минути, The Lone Star написа:

Повечето от банкоматите вече не приемат левове. А при всички случаи е имало чакане преди това. Дали при депозиране на банкомат, дали при прхвърляне на левовете в картата в офиса на банката. И не съм отишъл да обменям пари, а парите, всичките левове, които имам. Останали са само 2,50 лв., които утре ще похарча за едно галонче бира.

...банкомат и банкомат не е едно и също...

...град и град-също...

@NewRedDragon  градски гледай какво става във Варна. 

То и в България? 

преди 2 минути, lebel написа:

Може да закръгли 7-те на 10, да ги обърне в евро (5.11) и да закръгли в твоя полза на 5 €.

...вчера кифлата с мармалад-2,40 лв...

...таа сутрин-2,73...

...чакай бе,викам...

...не ме разбра...

...аз кифла с черен хайвер-не ща...

...искам с мармалад...

...от утре-да си ги ядат...

...от мен-мерЦи,ма нема нужда...

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

@NewRedDragon  градски гледай какво става във Варна. 

То и в България? 

Това е от капитализЪма. Нямам как конкретно да се обвини ессврото.

преди 22 минути, _nib_ написа:

...таа сутрин-2,73...

...чакай бе,викам...

...не ме разбра...

...искам с мармалад...

Обикновено си купувах 24 часа в събота, в другите дни не. Понякога го четях, понякога не. Обикновено не. Купувах го заради седмичната тв програма, която пък никога не четях. Просто навик и ритуал (с "вестникаря" се знаем от 100 години). Жената решаваше кръстословиците в Релакс-а, мен ме нервят. Беше 2.50 (съботния). Вече е 2.93/1.50€. Викам си дрееми. Оказа се, че програмата вече е само за събота и неделя. Може да не я чета, ама мразя да ме цакат с ... пробиотик нешампион. Ше им прецакам продажбите.

преди 22 минути, _nib_ написа:

...таа сутрин-2,73...

...чакай бе,викам...

...не ме разбра...

...искам с мармалад...

А баницата колко е?

преди 14 минути, lebel написа:

Ше им прецакам продажбите.

Виж Телеграф. В петък взех и имаше седмичната програма. Още е 1,50 лв.

преди 4 минути, Bubbles написа:

А баницата колко е?

...не обърнах внимание...

...наскоро отвориха...

...за 3 седмици-4 майстора смениха...

...а баниците и милинките едвам ,,минали" край фурната-почти сурови...

...икономисват времето за печене...

преди 14 минути, _nib_ написа:

...не обърнах внимание...

...наскоро отвориха...

...за 3 седмици-4 майстора смениха...

...а баниците и милинките едвам ,,минали" край фурната-почти сурови...

...икономисват времето за печене...

Мдаа тотал икономии а цените летят...
Колко неочаквано.

Сега и детектив ще трябва да стана и да си купя лупа. Ще трябва да оглеждам всяка банкнота от двете страни да не би някой да я е надраскал с молив или химикалка:

БНБ към търговците: Не приемайте надраскани евробанкноти, те не се възмездяват

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Сега и детектив ще трябва да стана и да си купя лупа. Ще трябва да оглеждам всяка банкнота от двете страни да не би някой да я е надраскал с молив или химикалка:

БНБ към търговците: Не приемайте надраскани евробанкноти, те не се възмездяват

Не е необходимо - тия явно са се объркали нещо. Много от по старите банкноти са надраскани. В Гърция, примерно вече не правят проблем с такива. В Хрватска също. Но ако банкнотите са надраскани на бг език от копейкин, никой няма да я вземе

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.