Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Не е необходимо - тия явно са се объркали нещо. Много от по старите банкноти са надраскани. В Гърция, примерно вече не правят проблем с такива. В Хрватска също.

Сега докато се прибирах бях пуснал радиото в колата и чух да го казва касиерът на БНБ.

Мамка ми ми се похвали че са ѝ дали пенсията в банкноти от по 20€. 1300лв са над 30 банкноти. Ще ѝ кажа че другият път трябва да седи там на опашката в пощата и да оглежда всяка една банкнотка. Десетина като нея и работният ден на пощаджийката отиде по дяволите.

• Отговори 12k
  • Прегледи 414k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 21 часа, jhoro написа:

Как се прави банков акаунт, в държава - в която не живееш?

Българските сметки ни трябват, за да получаваме пари по тях - харченето е по-лесно.

Също както аз имам банкова сметка в пощенска банка, без да живея постоянно в България.
Спокойно можеш да си получаваш парите в евро и на белгийска сметка, то за това е обща валута.

преди 10 часа, Belefor написа:

Мани мани , отивам на почивка в България и търся да паркирам около НДК да хапна някъде и гледам навсякъде пълно, кола до кола. Завивам на една малка уличка и гледам няма нито 1 паркирана кола там. Паркирам си ка'т пич и отивам на обяд из Славейков. Връщам се и гледам колата със заключена гума и бележка обади се на еди си какъв си номер :) то било някаква зона. Е.... аз като чужденец от къде да знам кое как е! Опитах да платя с ЮАРската карта и ми казаха или с българка карта на борика или в брой глобата :( , та ходих да тегля пари в брой да им платя да ми махнат скобата!

То ясно, че си селянин, ама не видя ли табелката Синя Зона? Като софиянец, наистина ми е странно как селянджулъците се изненадват на много прости неща...

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Сега и детектив ще трябва да стана и да си купя лупа. Ще трябва да оглеждам всяка банкнота от двете страни да не би някой да я е надраскал с молив или химикалка:

БНБ към търговците: Не приемайте надраскани евробанкноти, те не се възмездяват

Не ти трябва лупа, надрасканите ги носиш в централата на Възраждане, някой от техните ги е надраскал. Да ти ги сменят и то с лихва за нанесени морални и материални щети.

преди 49 минути, ined написа:

Не ти трябва лупа, надрасканите ги носиш в централата на Възраждане, някой от техните ги е надраскал. Да ти ги сменят и то с лихва за нанесени морални и материални щети.

А не може ли да ти ги давам на теб, а ти да си ги носиш където пожелаеш?

пп: лихва няма да ти искам  :shy11:

А с еврото, които не са надраскани, а някой се е избърсал кво правите ессрвролюбците?

image.jpeg.3227457aefff9d2dc19c57a07dbc4868.jpeg

преди 1 час, Белгиеца написа:

Също както аз имам банкова сметка в пощенска банка, без да живея постоянно в България.
Спокойно можеш да си получаваш парите в евро и на белгийска сметка, то за това е обща валута.

Явно отдавна не си си откривал сметка.

А другото го обясни на българските работодатели - някои даже искат сметка, в конкретна банка - заради груповите преводи.

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

То ясно, че си селянин, ама не видя ли табелката Синя Зона? Като софиянец, наистина ми е странно как селянджулъците се изненадват на много прости неща...

Не говорим за причината, а за приемането или не на чуждестранна карта!

Минавам, само да ви припомня какви прекрасни времена са билЕ по времето на гордия Български ЛЕВ!!!

53000_lvminzap.thumb.png.99b4c407c9103417f82650a508b1b53b.png

Тогава сме имали достъп до мнооого нисколихвени заеми и всичко е било дирижирано!

Но не може да се мерим със страни, на които се отпускат кредити с "ужасно високи" лихви, като Китай с публичен дълг над 85%, САЩ с публичен дълг над 120%, Япония с публичен дълг над 200%!!!!

И, да знаете за това са виновни определени хора с власт в ЕС, които имат изгода от натрупването на тези дългове.    

Така поне твърди @Мечо Хубавеца

на 12.01.2026 г. в 11:16, Мечо Хубавеца написа:

Защото определени хора с власт в ЕС имат изгода от натрупването на тези дългове.     

току-що, БаалБек написа:

Минавам, само да ви припомня какви прекрасни времена са билЕ по времето на гордия Български ЛЕВ!!!

Тогава сме имали достъп до мнооого нисколихвени заеми и всичко е било дирижирано!

Но не може да се мерим със страни, на които се отпускат кредити с "ужасно високи" лихви, като Китай с публичен дълг над 85%, САЩ с публичен дълг над 120%, Япония с публичен дълг над 200%!!!!

И, да знаете за това са виновни определени хора с власт в ЕС, които имат изгода от натрупването на тези дългове.    

Душице, глупавите опити за сарказъм, на които си станала голям фен от фейсбук, единствено и само доказват, колко не умееш да разсъждаваш самостоятелно...

Но... всеки е жертва на собствените си избори...

Да сравняваш САЩ, Китай и Япония с еврозоната.... доказва че нямаш дори бегла представа, какво ти се казва...

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Не е необходимо - тия явно са се объркали нещо. Много от по старите банкноти са надраскани. В Гърция, примерно вече не правят проблем с такива. В Хрватска също. Но ако банкнотите са надраскани на бг език от копейкин, никой няма да я вземе

Преди време на един колега бяха върнали 20 евро с нарисувано ръчно на тях руско знаме, доста се посмяхме.

преди 34 минути, andiay написа:

Душице, глупавите опити за сарказъм, на които си станала голям фен от фейсбук, единствено и само доказват, колко не умееш да разсъждаваш самостоятелно...

Да сравняваш САЩ, Китай и Япония с еврозоната.... доказва че нямаш дори бегла представа, какво ти се казва...

Както винаги общи приказки...нищо ново!

Обосновано съдържание липсва...по навик явно?

П.П.:

За какво са ви левовете? Въпрос през 1998г.

za_kakvosa_levovete.thumb.png.6269a85dfc001c442c4bb80b4de95e59.png

levove-nestruvat.png

преди 4 минути, БаалБек написа:

Продължаваш да описваш себе си, уж описвайки мен, душице...

Ти кажи как ти хрумна да сравняваш задлъжнялостта на САЩ, Китай и Япония със задлъжнялостта на определени страни в еврозоната...

Хайде, разрови фейса и поискай помощ от приятел, а после копирай отговора тук...

преди 9 минути, БаалБек написа:

П.П.:

За какво са ви левовете? Въпрос през 1998г.

za_kakvosa_levovete.thumb.png.6269a85dfc001c442c4bb80b4de95e59.png

levove-nestruvat.png

Това не разбират копейките... Точно заради това страната няма самостоятелна монетарна политика, още откакто е въведен валутният борд. Левът първо е вързан за немската марка, след това за еврото. Демек, отдавна няма лев, просто вече няма нужда да се плащат такси и неизгодни курсове за обмяна на валута.

току-що, HelpMeGetOut1 написа:

Това не разбират копейките... Точно заради това страната няма самостоятелна монетарна политика, още откакто е въведен валутният борд. Левът първо е вързан за немската марка, след това за еврото. Демек, отдавна няма лев, просто вече няма нужда да се плащат такси и неизгодни курсове за обмяна на валута.

А невежите "граждани в повече" като теб, не разбират какво точно представлява валутния борд...

Но... пък искат да ги вземат за разбиращи...

Еврото изстреля нагоре Българската фондова борса

Оборотът на Българската фондова борса (БФБ) е нараснал със 184 на сто в първата седмица на търговия след присъединяването на България към еврозоната, съобщават от борсата. Паралелно с това сделките на БФБ записват ръст от 112,79 на сто на годишна база.

В резултат на високата активност най-старият индекс на БФБ SOFIX постигна ръст от 14,41 на сто до 1323,06 пункта в първата седмица на търговия след приемането на еврото.

От БФБ посочват, че подобен паралел за повишаване на търговията може да бъде направен по време на друг ключов исторически момент от историята на страната – присъединяването на България към Европейския съюз.

Данните в началото на 2007 година показват, че в първата седмица след приемането ни в ЕС, SOFIX се покачва с 6,37 на сто - от 1224,12 до 1302,81 пункта. Оборотите нарастват с 12,24 на сто на годишна база, а броят на сделките се покачва двойно.

"Присъединяването към еврозоната поставя България в нова позиция на финансовата карта на Европа. Реакцията на пазара дори още в първия ден от търговията е показателна - SOFIX нарасна с 3,7 процента само за ден, а в следващите дни продължи със сходен темп. Това е ясен показател за дългосрочно натрупване на доверие, по-добрата пазарна инфраструктура и по-високата финансова информираност“, посочи доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, цитиран от пресцентъра на борсата.

преди 1 час, БаалБек написа:

Страните в есср, ако не броим България са прокопсали със своите дългове. Да, има хора, които им отърва положението, а когато не им отърва активно го променят, понеже разполагат с достатъчно пари и власт. Никой път тези промени не са в полза на народа.

Чичо Анди, на всички е ясно, че нямаш представа какво пишеш. Правиш го само да ти минава времето.

Това нали ти го писа, с цел да ми опонираш?

на 10.01.2026 г. в 22:56, andiay написа:
на 10.01.2026 г. в 22:52, БаалБек написа:

До момента не си показал данни, че еврото вреди на страните, които са го приели.

Гърция...

Аз ти отговорих:

на 10.01.2026 г. в 23:00, БаалБек написа:

Тоест, с драхми нямаше да натрупат дълг?

И ти като голЕм "разбирач" ми написа това:

на 10.01.2026 г. в 23:14, andiay написа:

Дълга беше натрупан благодарение на нисколихвените заеми до които Гърция получи достъп влизайки в еврозоната...

И какво стана? Посочих ти Китай, САЩ и Япония, които също са натрупали дългове, а не са в еврозоната и също са имали достъп до нисколихвени заеми.

И понеже винаги пишеш неща, като човек изграден от противоречия, реши да се измъкнеш сух от глупостта си пишейки това:

преди 1 час, andiay написа:

глупавите опити за сарказъм, на които си станала голям фен от фейсбук, единствено и само доказват, колко не умееш да разсъждаваш самостоятелно...

Благодаря за вниманието! Успех! 🤡

преди 1 минута, БаалБек написа:

Чичо Анди, на всички е ясно, че нямаш представа какво пишеш. Правиш го само да ти минава времето.

Това нали ти го писа, с цел да ми опонираш?

Аз ти отговорих:

И ти като голЕм "разбирач" ми написа това:

И какво стана? Посочих ти Китай, САЩ и Япония, които също са натрупали дългове, а не са в еврозоната и също са имали достъп до нисколихвени заеми.

И понеже винаги пишеш неща, като човек изграден от противоречия, реши да се измъкнеш сух от глупостта си пишейки това:

Благодаря за вниманието! Успех! 🤡

Що се хабиш? 🤔

преди 1 час, БаалБек написа:

В Япония минималната заплата около 179 500 йени. 

Тия по "зле" от нас от онова време бе.   :cantbelieve:

преди 4 минути, ruraru написа:

В Япония минималната заплата около 179 500 йени. 

Тия по "зле" от нас от онова време бе.   :cantbelieve:

А на Мелмак 500 тона злато е минималната заплата..... 😆 

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

f8VY0KX.md.png

И ко ни показваш ся, че в България токо е най скъп в цела Европа? Голяма гордост.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.