Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

на 13.01.2026 г. в 19:53, jhoro написа:

Явно отдавна не си си откривал сметка.

2025 г. в белгийската Belfius им излезнах с номера че уж нямам смартфон и не мога да си открия безплатната сметка онлайн. Откриха ми я в банковия клон и повече не ходя при тях, управлявам си я изцяло от компютъра, без нужда от приложение на смартфона Redmi Note 14 ( 119 € от Mediamarkt.be ).

преди 9 часа, Веси Филипова написа:

УЖ ЗА ДОБРО БЕШЕ ЕВРОТО, а то било, за да се облажат мошениците.

След няколко месеца ще си му свикнала на €-то и няма да се оглеждаш повече за мошеници.

• Отговори 12k
  • Прегледи 414k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 3 часа, Белгиеца написа:

2025 г. в белгийската Belfius им излезнах с номера че уж нямам смартфон и не мога да си открия безплатната сметка онлайн. Откриха ми я в банковия клон и повече не ходя при тях, управлявам си я изцяло от компютъра, без нужда от приложение на смартфона Redmi Note 14 ( 119 € от Mediamarkt.be ).

И това при положение, че живееш от години там.

А представи си човек, който вмепа е влязал в страната и няма proof of address и всичко останало.

""

Много евтини мъниста ни пробутват, ама и ние се оказахме по-прости от индианците в Америка

И какво от това, че на евро монетите са изобразени Паисий Хилендарски, Мадарския конник и пише "стотинки" на гърба на всяка монета? 

Пък и от страни на монетата от две евро пише "Боже пази България"? Тоя надпис дали е случаен там или призив?

Някога Стамболов, когато слиза на пристанището на Лом, водейки Фердинанд да го запитали какво ще става с България, той отговаря:

"Мамка й на тъз България".

Негов последовател пък от старание да се покаже полиглот я нарече "Бълхария" 

Тези дреболии на които се радват някои ще бъдат разводнени, когато у нас навлязат испански, германски или други монети. 

Мисля, че са капка в морето от масата монети, сечени от другите страни. 

И за какво трябва да се гордея, че чак и реклами текат за това?! 

Не съм оня Санчо Панса или Жак дьо Прованс, нито пък Ханс фон дер Дорф, нито пък съм "бълХарин" за да ми се набива в съзнанието колко не/ значителен европеец съм. 

То едно време и Кока-Кола разреши само на нас да имаме надпис на бутилките на български, но това не попречи на гърците през 1994 година да го "забравят" и да я направят не такава, каквато беше. 

Много евтини мъниста ни пробутват, ама и ние се оказахме по-прости от индианците в Америка. 

Методите да същите както преди два века. 

Гордостта на определени келеши, че сме в клуба на богатите е толкова сериозна наивност, че даже не се усещат, че стана като в казармата едно време за оня лаф, че "влизаме различно умни, а излизаме еднакво тъпи". 

Тук е обратно: "влизаме различно бедни и си ставаме еднакво дообеднели". 

Да, някои от политиците ни са неимоверно богати. Това Европа не го забелязва. Особено съвета й.  ""

преди 1 час, Proshark написа:

Гордостта на определени келеши, че сме в клуба на богатите е толкова

"Ти му казваш че е келеш, то се радва."

"Келешът се чувства свободен, само защото няма достатъчно мозък, за да осъзнае че не е свободен."

Какво като са в клуба на богатите,  когато са подложка на крака на някоя мебел.

преди 3 часа, jhoro написа:

И това при положение, че живееш от години там.

А представи си човек, който вмепа е влязал в страната и няма proof of address и всичко останало.

Ами водя те в общината при мене, казвам че си ми наемател на една стая, регистрират те и ти издават после ето това:
https://www.bruxelles.be/certificat-de-composition-de-menage

С него у банката и си откриваш безплатна сметка.
Ама то пък трябва акъл, а не само да си дървен философ не знаещ даже да пише на български.
Вие казаците си имате пълното право да си бълнувате колкото си искате, че уж всичко знаете.

Едни такива завистници като тебе през миналия век не ми вярваха като им се хвалех, че си имах гадже гъркиня.
Единият станал катаджия каза, че ако аз имам гадже гъркиня, то тогава това значело, че той е бил трамвай. Е, казах му, че с трамвай не ми се говори и го зарязах.

Когато човек иска да постигне нещо, той търси начини.
Най-лесно става да пита някой който има повече опит, да му обясни кое как може да се постигне.

Сега като сте в Шенген пространството и сте в еврозоната, могат да стават многоооооо приятни работи из другите държави от ЕС.
Имате пълното право да се настанявате и да живеете в която си искате друга нормална държава, да работите там и така нататък. 
Та една банкова сметка ли не било могло да си извадите, ама вярно ли ?
Ц ц ц ... я виж ти, не било могло значи, брей ...

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Ами водя те в общината при мене, казвам че си ми наемател на една стая, регистрират те и ти издават после ето това:

Това е частен случай- ако има такъв като теб!

преди 9 минути, Белгиеца написа:

https://www.bruxelles.be/certificat-de-composition-de-menage

С него у банката и си откриваш безплатна сметка.
Ама то пък трябва акъл, а не само да си дървен философ не знаещ даже да пише на български.
Вие казаците си имате пълното право да си бълнувате колкото си искате, че уж всичко знаете.

Едни такива завистници като тебе през миналия век не ми вярваха като им се хвалех, че си имах гадже гъркиня.
Единият станал катаджия каза, че ако аз имам гадже гъркиня, то тогава това значело, че той е бил трамвай. Е, казах му, че с трамвай не ми се говори и го зарязах.

Когато човек иска да постигне нещо, той търси начини.
Най-лесно става да пита някой който има повече опит, да му обясни кое как може да се постигне.

Сега като сте в Шенген пространството и сте в еврозоната, могат да стават многоооооо приятни работи из другите държави от ЕС.
Имате пълното право да се настанявате и да живеете в която си искате друга нормална държава, да работите там и така нататък. 
Та една банкова сметка ли не било могло да си извадите, ама вярно ли ?
Ц ц ц ... я виж ти, не било могло значи, брей ...

Абе не е баш така, без адрес си просто турист имаш права колкото всеки турист от коя да е друга държава с изключние на правото да останеш колкото искаш. 
Тия вицове за общност, права и свободи са само за шараните.

преди 45 минути, Bubbles написа:

Абе не е баш така, без адрес си просто турист имаш права колкото всеки турист от коя да е друга държава с изключние на правото да останеш колкото искаш. 
Тия вицове за общност, права и свободи са само за шараните.

Я иди питай на място

https://www.belfius.be/webapps/fr/recherche-agences/agence/heuresdouverture-mouscron_station

Mouscron е първото населено място на границата с Франция, качваш се на влака от гр. Лил и за нула време си там. 
Аз съм питал във френски банки преди години и са ми казали, че няма никакъв проблем да си отварям сметки колкото си искам при тях.

преди 57 минути, jhoro написа:

Това е частен случай- ако има такъв като теб!

Може и без такъв като мене, трябва само да знаеш френски, щото те казашки не са учили.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Я иди питай на място

https://www.belfius.be/webapps/fr/recherche-agences/agence/heuresdouverture-mouscron_station

Mouscron е първото населено място на границата с Франция, качваш се на влака от гр. Лил и за нула време си там. 
Аз съм питал във френски банки преди години и са ми казали, че няма никакъв проблем да си отварям сметки колкото си искам при тях.

Пробвай се с българската лична карта и кажи че немаш адрес. 

преди 21 часа, БаалБек написа:

Чичо Анди! Пак си смесил верни твърдения с грешен извод! И се получава манипулация или глупост от неразбиране!

Душице, няма манипулация от моя страна, а има тотална липса на елементарни знания от твоя страна. поради което винаги ти се струва, че някой се опитва да те манипулира...

Дори ти липсва елементарна обща култура, а тя не се добива чрез просто копиране от нета...

Няма нужда да влизам в подробности, че путинопитеците няма ѝ да разберат. Ще напиша само нещата, които си смесил и си направил един фалшив "бульон" извод!

Ти дори и да искаш не можеш да навлезеш в подробности, душице...

Липсва ти дори основата....

Фискалната политика е национална. Монетарната е обща за еврозоната. 

Фискалната политика отговаря на въпроса - "Колко харчи държавата, колко събира и какъв дефицит допуска?" Кой я прави? Националните правителства и парламенти!!! Какви инструменти включва? - данъци, пенсии, заплати в публичния сектор, социални разходи, бюджетен дефицит/излишък, натрупване на дълг!!!

Постоянно доказваш колко прав е бил покойния акад. Сендов, когато е казал, че компютрите ще направят от умните по-умни, а от глупавите още по-глупави...

Теб нета няма шанс да те направи по-умна...

В ЕС като цяло, а най-вече в еврозоната, бюджетния дефицит и държавния дълг, които правилно си посочила, че са част от фискалната политика, са ограничени до определен таван, който отделните държави, които са част от този съюз не бива да надвишават...

По този начин и фискалната политика не е изцяло национална...

Надцених те, душице...

Мислех, че след всичко писано в тази тема, поне това трябва да ти е било известно, но... рупорчето не може да надскочи природата си...

Сравнението между САЩ, Китай и Япония от една страна и Гърция или която и да е друга държава от еврозоната е доказателство, че освен да ретранслираш пропагандни глупости за друго не ставаш...

Но... на ме глупостта на хората в нета ми е забавна и обичам да ги ръчкам сами да се хвалят с глупостта си....

Така че... продължавай...

преди 3 минути, andiay написа:

Душице, няма манипулация от моя страна....Така че... продължавай...

Ъхъ...мда...така ще е....

Чичо Анди, колкото и акробатични фигури да правиш и епитети да използваш, няма да успееш да наложиш глупостите си, че еврото е причина за натрупването на дълг в Гърция! Примири се с факта, че си силно заблуден!

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

току-що, БаалБек написа:

Ъхъ...мда...така ще е....

Давай, посочи кое от написаното от мен е манипулация...

Колкото и да си вярваш, че чрез нета можеш да се престориш на по-умна отколкото си, личи си че не си, душице...

Посредствеността си не можеш да прикриеш...

Освен пред такива от твоят вид...

преди 2 часа, Bubbles написа:

Пробвай се с българската лична карта и кажи че немаш адрес. 

Аз имам два адреса, един в София където имам етаж от къща и един в града в Белгия, където съм съсобственик с жена ми.
Кой те излъга че съм бил нямал адрес?

Мога да дойда с българската ми лична карта в твоя град Лил и там да си направя банкова сметка от първи опит. Без да показвам белгийската ми. Това че съм способен да ги омайвам със сладки приказки на френски, ще им е напълно достатъчно. Аз имам белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг и знам как да си говоря с хората от банките.
Разбра ли сега ?

Да му мислите вие дето не сте оправни като мене, ще ви подритват като мръсно куче от офисите на банките. Щото ще се усъмняват че сте сламени хора ( подставени лица ) , на които друг им е възложил да препират мръсни пари.

Еврото, икономиката, ЕС: Как България задмина Сърбия, благодарение на европейското си развитие?

https://www.actualno.com/europe/evroto-ikonomikata-es-kak-bylgarija-zadmina-syrbija-blagodarenie-na-evropejskoto-si-razvitie-news_2543465.html

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Аз имам два адреса, един в София където имам етаж от къща и един в града в Белгия, където съм съсобственик с жена ми.

Мога да дойда с българската ми лична карта в твоя град Лил и там да си направя банкова сметка от първи опит. Без да показвам белгийската ми. Това че съм способен да ги омайвам със сладки приказки на френски, ще им е напълно достатъчно. Аз имам белгийска диплома на която пише че съм консултант по маркетинг и знам как да си говоря с хората от банките.
Разбра ли сега ?

Да му мислите вие дето не сте оправни като мене, ще ви подритват като мръсно куче от офисите на банките. Щото ще се усъмняват че сте сламени хора ( подставени лица ) , на които друг им е възложил да препират мръсни пари.

Да, ама ти!

Друг, който няма тези неща - ще види зор!

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Чети ве petit coquin казах пробвай без наш адрес, с белгийски и френски и лесно, ся иди до банката и кажи "Аз съм българче от София", дай си Лк-то и кажи че току що си пристигнал, немаш ни френски ни белгийски адрес а само български и ти трябва банкова сметка, после сподели, може да им кажеш че според ЕС директивата имаш право на такава, после сподели резултата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.