Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Оф, ай спрете, да го цитирате тоя боклук Кузман Илиев. Кузман Илиев до преди няколко години подскачаше на Григор Сарийски за ползите от влизането в Еврозоната. Сега просто е обърнал гъзицата услужливо, вероятно заради партийните си интереси. Ето ви го и точният линк...

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 5 минути, M.Николов написа:

Не ме разсмивай.

С кое да те разсмивам? Кузман Илиев поддържа ли в това предаване умнокрасивите тези? Да или не?

преди 6 минути, M.Николов написа:

Кое от казаното досега от Сарийски се е потвърдило?

Инфлацията например? Кое от него не се е?

Интервюто е от 2023г., към онзи момент условията са били различни.И се вижда че водят културен диалог, всеки излага своите аргументи и защитава своята позиция.

преди 9 минути, communismatic написа:

Инфлацията например? Кое от него не се е?

Инфлацията се повишава постоянно, и много преди преди да влезем в еврозоната.

Ако не се лъжа точно 2023 май мобилните оператори вдигнаха цените с аргумента за натрупана инфлация.

Та какво точно е познал за инфлацията?

Да, ето:

"През 2023 г. (и началото на 2024 г.) българските мобилни оператори A1, Yettel и Vivacom индексираха месечните абонаменти, позовавайки се на високата инфлация от предходната година. Увеличението варираше, като например А1 обяви индексация от 15,3% за 2023 г. въз основа на данните на НСИ"

.

току-що, M.Николов написа:

Интервюто е от 2023г., към онзи момент условията са били различни.

Кои "условия" по-точно? Още и тогава беше пределно ясно, че България изобщо не е готова за влизане в скапаната им Еврозона. Не виждам, да е нещо особено сложно за разбиране. И освен това, как Сарийски го вижда към тоя момент, а оня дето е уж и той "специалист" не го вижда? Ми, то само от там да тръгнем и става ясно кой какъв капацитет е. 

преди 1 минута, M.Николов написа:

Инфлацията се повишава постоянно, и много преди преди да влезем в еврозоната.

Тя инфлацията се повишава от 2022-ра насам и това е ясно, писал съм го и преди това. Особено активно беше след СВО-то, когато спряхме руските евтини суровини и започнахме, да купуваме пак руски, но чрез посредник. Само дето това е друго. Тук говорим за ударно вдигане на цените от както се разбра, че ще приемаме еврото и то... напълно логично е свързано със смяната на валутата. И не говорим за "закръгляне", а за вдигане на цените с ускорени темпове. Помня... Пламен Умния като ми развиваше тезите си, че в Хърватия нямало висока инфлация, щото не знам си коя статистическа агенция отчела 2-3% годишна. Интересно, при 2-3% годишна инфлация след влизането в Еврозоната, дали хората ще се вдигнат на бунт и дали министъра ще се налага, да слага "таван" на цените? Това и на оная, умната... от Казанлък пробвах да й го обясня, ама тя... завалийката... грам не вдява. Ето ти нещо от вчера...

Цитат

Вдигане на таксите за международни паспорти, шофьорски книжки и други документи предложи МВР с корекции на две тарифи и една наредба, пуснати за обществено обсъждане. Тези промени се появяват само 25 дни след въвеждане на еврото и драстичното увеличение с 67 на сто на цената на личните карти, най-масовите от които от 1 януари струват 15,34 евро.

Глупаците които приеха еврото са наказани само след месец - и това ако не е Божие провидение

IMG_1622.thumb.jpeg.3c6ce9d5f0d5da8ad71178acc8800c8a.jpeg

Между другото, цигарите пак поскъпват, но важното е, че според НСИ инфлацията е в норма... Аз от както влязохме в Еврозоната, наистина се чувствам доста забогатял. Даже и въздуха из Русе е малко по-различен... европейски някак си.

преди 34 минути, communismatic написа:

Между другото, цигарите пак поскъпват, но важното е, че според НСИ инфлацията е в норма... Аз от както влязохме в Еврозоната, наистина се чувствам доста забогатял. Даже и въздуха из Русе е малко по-различен... европейски някак си.

Като са ти скъпи цигарите, няма да пушиш... Тук в Англия една кутия цигари е близо 20 паунда, така че определено не е виновно еврото. Време е да ги изхвърлиш тези канцерогенни пръчици. Здравето и портфейлът ще ти благодарят.

Не, бе. Не са ми скъпи. Просто ми е смешно, как има дебили, дето да вярват на статистиката на НСИ. А, между другото... какво стана с отговорите на въпросите ми? Руско влияние а-у? Намеса на Русия в нашата политика? Къде?

току-що, communismatic написа:

Не, бе. Не са ми скъпи. Просто ми е смешно, как има дебили, дето да вярват на статистиката на НСИ. А, между другото... какво стана с отговорите на въпросите ми? Руско влияние а-у? Намеса на Русия в нашата политика? Къде?

Далаверите с Лукойл, изявленията на Рублев в полза на Русия (нищо, че сме членки на НАТО), Руски поток, да не говорим колко в парламента са бивши служители на ДС...

току-що, HelpMeGetOut1 написа:

Далаверите с Лукойл

Да? Кой даде Нефтохим на руснаците? Не беше ли Иван Костов, лидера на ДСБ? Или греша?

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

изявленията на Рублев в полза на Русия (нищо, че сме членки на НАТО)

Рублев? Радев ли трябва да е това? И какво конкретно зависи от него у нас? Конкретно...

Руски поток

Да? Какво за него? Откъде да взимаме природен газ? Да вземем американските танкери на твоят гуру - Кирил Петков освен? Те сигурно ще са много евтини...

да не говорим колко в парламента са бивши служители на ДС...

Да не визираш роднините на Васил Терзиев? Доколкото си спомням Иван Костов едно време също е преподавал политикономия в Университета през социализма?

Крим е руски - кратунковец

Скоро Донбас ще е руски - кратун

Скоро ще плащаш 10% БВП за оръжие - кратун

Скоро ще си трето качество член на ЕС - който ще плаща мераците на Германия

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Далаверите с Лукойл, изявленията на Рублев в полза на Русия (нищо, че сме членки на НАТО), Руски поток, да не говорим колко в парламента са бивши служители на ДС...

И какво общо има Радев с далаверите в Лукойл, Руски поток и за бивши служители на ДС в парламента? И кои са тия изказвания в полза на Русия? Че Крим е руски?!

преди 15 минути, communismatic написа:

Да? Кой даде Нефтохим на руснаците? Не беше ли Иван Костов, лидера на ДСБ? Или греша?

Рублев? Радев ли трябва да е това? И какво конкретно зависи от него у нас? Конкретно...

Да? Какво за него? Откъде да взимаме природен газ? Да вземем американските танкери на твоят гуру - Кирил Петков освен? Те сигурно ще са много евтини...

Да не визираш роднините на Васил Терзиев? Доколкото си спомням Иван Костов едно време също е преподавал политикономия в Университета през социализма?

Значи наистина си има руско влияние...

За Радев, той представлява държава членка на НАТО, но обвинява Украйна за конфликта и използва типичните руски опорки "ама ние сме неутрални, просто Украйна трябва да остави Русия да заграби териториите" или как директно си каза, че "Крим е руски" и точно този човек ни представя пред света, пак повтарям, като държава членка на НАТО...

За Лукойл, просто тогава нямало други участващи в търга и Костов трябваше да оправи бакиите на Софиянски и Виденов, да не говорим колко дълг натрупала държавата. Сега България е една от държавите с от най-ниските дългове в Европа, благодарение на което влязохме в еврозоната.

Изпускаш и, че Русия изкарва милиарди на наш гръб чрез руски поток, докато политиците нищо не правят... Ама не, нямало руско влияение...

Че има много в ППДБ с връзки като ДС е вярно, но имай в предвид кои в момента обслужват интересите на Русия и това са Бойко, Шиши, Възраждане, БСП...

преди 15 минути, kiro 2025 написа:

ДА 

Крим е руски и Боташ

4 години само това таралянкат

И Боташ не е ли против националния интерес? Да плащаме 1 млн на ДЕН на Турция

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

За Радев, той представлява държава членка на НАТО, но обвинява Украйна за конфликта и използва типичните руски опорки "ама ние сме неутрални, просто Украйна трябва да остави Русия да заграби териториите" или как директно си каза, че "Крим е руски" и точно този човек ни представя пред света, пак повтарям, като държава членка на НАТО...

Аз те питам, какво руско влияние от президент в парламентарна република? Изключително конкретен въпрос ти задавам...

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

За Лукойл, просто тогава нямало други участващи в търга и Костов трябваше да оправи бакиите на Софиянски и Виденов, да не говорим колко дълг натрупала държавата. Сега България е една от държавите с от най-ниските дългове в Европа, благодарение на което влязохме в еврозоната.

Кво? Няма други в търга? Първо, това не е вярно и второ... Костов дава рафинерията на Русия, от която цяла Европа е в тотално подчинение заради ресурсите. Т.е. кой е виновен? Русия или Костов дето е корумпиран боклук.

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Изпускаш и, че Русия изкарва милиарди на наш гръб чрез руски поток, докато политиците нищо не правят... Ама не, нямало руско влияение...

Откъде да взимаме евтин газ? Конкретен въпрос...

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Че има много в ППДБ с връзки като ДС е вярно, но имай в предвид кои в момента обслужват интересите на Русия и това са Бойко, Шиши, Възраждане, БСП...

Аха, т.е. за нас може, ама за другите е огромно престъпление. ОК, разбрах...

Лукойл станал собственост на американска корпорация :) току що.

Целия без остатък :)

Така че тая кратуна сега плюе против големия брат (който ще ни продава руско нефт)

Щото парите не миришат - нали така бе отпадък :)

Капитализъмммм

May be an image of text that says 'РОКФЕЛЕР ЗА ЕВΡОΤО! Под маската на демокрацията си създадохме наша валута! Най-лесно да превземем държава e, като им вземем парите! След това e лесно! Като премахнем националната валута, ние вече контролираме държавата! Еврото e този наш инструмент на превземане на държавите! След това, нацията обеднява! Най-лесно се командва бедна нация! Когато нацията e бедна, тя гледа да се нахрани! Няма време за борба срещу нас! За това Еврото e нашия инструмент за Новия Световен Ред! Рокфелер на 11 MapT 2001 година!'

преди 1 час, communismatic написа:

Аз те питам, какво руско влияние от президент в парламентарна република? Изключително конкретен въпрос ти задавам...

..

И пак се правиш на ударен (или наистина си тежко ударен)... Не можеш да твърдиш, че няма руско влияние в страната, когато президентът (който ни представя пред целия свят) говори в полза на Русия... Кое не ти е ясно?

Чакай, пак повтаряш същата глупост, отговарят ти на въпроса, след това "не ми отговори на въпроса" @БаалБек няма спасение, казвам ти...

Каква полза бе млоумник

Човека каза че Русия ще вземе Крим и тя го взе

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

Каква полза бе млоумник

Това Джефри Епштейко ли - загиналия американски доброволец в Украйна? 

Само на кажа на другите тук че кирето и на тая простотия се хвана :) правете сметка колко му е акъла ...

Извинявам се темата не ми е интересна - просто да споделя какво мисли човека в друга тема.

Джефри Епштейко.... ;) едно време какви  тролове имаше, а сега - баби Пенки !

преди 10 минути, kiro 2025 написа:

Каква полза бе млоумник

Да говориш за неутралитет и да изкарваш Украйна и НАТО виновни за конфликта те прави руска подлога, който е толкова прост, че не може да напише думата малоумник...

Забрави, копейките сте от един дол дренки.

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

Къш бе тролейро

НЯма ли да идеш в темата за Путин

Няма ли да отидеш при Джефри Епштейко? Да поднесеш едни цвята на гроба му в Украйна ;) Кире - сериозно всеки  те води за носа вече бре човек- само да напомня ти не беше от масовката. Недей така моля  те- сдържай се малко , не се вързвай на всичко дето пишат в нета. Гледай колко гафове направи вече. То не мога да смогвам да ти попълвам списъка с лафове. Аз верно трябва да ти ги покажа , че да ги избягваш вече ;) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.