Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 14 минути, ivottoshev написа:

В България е прието да се пише кардамон. 

Кардамон млян - Подправки Maestroeco - онлайн магазин за ...

Това, че някой някъде го е написал с "м", означава само че се прави на по-светец от папата. Такива примери има много. Последният, който ме разсмя беше когато по Евроспорт предаваха турнир по тенис от Аделейд. Баси, цял живот сме знаели че този град си е Аделаида, до миналата година си беше "турнира в Аделаида", ама сега този коментатор беше решил да се прави на интересен с "Аделейд" :D

Те тия просветените си вземат Адибас. Щото не могат да четат правилно и да схванат разликата.

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Те тия просветените си вземат Адибас. Щото не могат да четат правилно и да схванат разликата.

И ...

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/496843029_1199599565296663_2338466146169737636_n.jpg?stp=dst-jpg_s590x590_tt6&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=p5AUlR7ZyqcQ7kNvwFsJWT2&_nc_oc=Adn00wuCm299dmVH4PGwlpVxb3umyLuPVaWO5G4EnkbNdgP5qd-nbihyx6fU_oT2twE&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&_nc_gid=WwjhgjAfk0oOXGzyaM3vIg&oh=00_Afol1pU2O5IKudk-JTcqd4RGkj8OtyVrxh8jAZBebFF0Kg&oe=6972C295

Капитал онлайн /16 януари 2026г./ :

Нова седмица, нова последна битка за лева. България вече е в еврозоната, но антиевро онлайн кампанията срещу европейската валута продължава. Новата гениална идея: гражданите да драскат по банкноти, за да покажат, че не харесват еврото. Разбира се, това е само временна мярка, преди жалбата на Румяна Ченалова пред съда в Люксембург да направи късна обръщалка и левът да бъде върнат. И за да не си помислите, че всичката тази битка с еврото е само онлайн - не е. В сряда сутринта имаше пореден мощен протест за връщането на лева, организиран от бившия дансаджия Росен Миленов. На него имаше 15 души. Точно 15. И два мегафона, което го прави най-добре оборудвания откъм мегафони протест на глава от населението.

posledna_bitka.png.ce87d6942b71c5037706f77e5875e61b.png

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

Дреми и на Москва, че пак ни прецакаха и родните ни политици продадоха народа ни на англо-саксонците. Ние да му мислим. Поне ще ядем банани.

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ахахаха, утре САЩ като анексират Гренландия, още отсега знам какво ще запеят брюкселските имбецили: "Е, ние успешно защитихме Гренландия от Русия и Китай!"

Вкупом от европейските столици ще се обяви "перемога" как са прецакали Путин и Си (нищо, че Русия и Китай никога не са имала каквито и да е претенции за Гренландия), а такива трололинки като теб ще повярват и ще повтарят тази мантра до откат! 🤣🤣🤣

преди 15 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Какво общо има Русия с влизането на България в еврозоната, би ли ми обяснил...? 

преди 4 минути, communismatic написа:

Те твърдят, че левът е рубла, били го прочели някъде из социалните мрежи, сега само чакат да се потвърди от някоя от националните медии и вече ще са напълно сигурни.

преди 25 минути, communismatic написа:

Намаляване на руското влияние и по-силна европейска интеграция. 

преди 19 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Намаляване на руското влияние и по-силна европейска интеграция. 

Руско влияние? Какво имаш предвид... 

преди 36 минути, arcovk написа:

Те твърдят, че левът е рубла, били го прочели някъде из социалните мрежи, сега само чакат да се потвърди от някоя от националните медии и вече ще са напълно сигурни.

Аз чакам, да ми обясни за руското влияние у нас. Това е човек, дето постоянно ни обяснява, колко нивото му било много над нашето... Напомня ми на един друг, дето и той така ми писа на ЛС. Двамата са общо-взето... на едно и също ниво. Високо, имам предвид. ;) 

преди 29 минути, communismatic написа:

Руско влияние? Какво имаш предвид... 

Аз чакам, да ми обясни за руското влияние у нас. Това е човек, дето постоянно ни обяснява, колко нивото му било много над нашето... Напомня ми на един друг, дето и той така ми писа на ЛС. Двамата са общо-взето... на едно и също ниво. Високо, имам предвид. ;) 

Ти наистина отричаш колко Русия се меси във вътрешната политика на страната... Като започнем с парламента, Лукойл, Турски поток, Радев... Еврозоната още повече отдалечава страната от руската свера на влияние. 

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ти наистина отричаш колко Русия се меси във вътрешната политика на страната... Като започнем с парламента, Лукойл, Турски поток, Радев... Еврозоната още повече отдалечава страната от руската свера на влияние. 

Добре, де... Питам те, по какъв начин... Твърдиш, че си доста умен, а си напуснал България, понеже имало много прости хора. Докажи, че си умен. Аргументирай се. Примерно, ако искаш... да започнем с Парламента и с Румен Радев. Какво визираш под "руско влияние"?

Бивш анализатор от Банката на Англия предложи да се предприемат мерки за подготовка за евентуална паника на пазара и банкови кризи, ако съществуването на извънземни бъде официално потвърдено.

И сега кво ще ги правим еврата? 

преди 1 час, communismatic написа:

грантовете от козяк сърбят гейпросащесср трололинките. Козяк заповядва, те изпълняват. Заповедта е да се плюе по Русия колкото може повече. Навсякъде.

Не, това за мен наистина е потресаващо тъпо мнение. Потресаващо... Първо, България е абсолютна "персона нон грата" в международно отношение, абсолютно никой не ни бръсне за живи. Ще дам и пример - казуса с Македония и членството й в ЕС, където Макрон директно си каза, че са ни "извили ръцете". Ти смятай за какви ни имат, щом дори и Македония е по-важна от нас. Ама с такива малоумни "йесмени" за упраляващи, как по-точно да очакваме нещо по-различно? Примерно, откъде накъде България ще изплаща дълговете на корумпираната украинска управляваща върхушка? Защо от целият ЕС само Орбан, Фицо и Бабич гласуваха "против"? Ами защото всички останали са корумпирани л*йнари, ето защо... На абсолютно никой не му пука за Украйна, пределно е ясно. Просто сега е доста удобният момент, да се захлеби яко чрез ВПК-тата, а и освен това е известно и за бавноразвиващите, че Брюксел е на тотална хранилка от Вашингтон. Ти само като видиш какви хора управляват в Брюксел, хора които са съдени за корупция в особено големи размери. Справка - Урсула фон дер Лайен и Кристин Лагард. Урсула-та я оправдаха, понеже с мъжа си просто имат някакви семейни отношения, иначе тя определено е нямала абсолютно нищо общо с ваксините срещу Корона вирус.
Колкото до останалото... България в момента е една най-обикновена американска к*рва, пар екселанс. Тия мантри за "руско влияние" са толкова нелепи, че няма накъде. Абсолютно всички търгове се печелят от американски компании, при това говорим за някаква тотална набутвация на гърба на българският данъкоплатец. Сделката за Ф16-ките, вместо оня мой мил съгражданин, дето трябва да се лекува, да ми обяснява, как било "стратегически правилно" решение... неговият гуру, барабар с Кирил Петков, трябва да бъдат избесени на първите дървета. Едно, че купуват Ф16 на цената, на която Гърция купува Ф35, а и защото така и не разбрахме в тоя пуст договор няма ли нещо като компенсация? Извинявайте, не стига, дето им купуваме остарялата тенекия прескъпо, а дори и не идва навреме, а чакаме тия самолети като месия!?
Още да продължавам ли? Американските танкери с втечнен газ на Кирчо, дето твърдеше, че щели да бъдат по-евтини от газа на "Газпром"? Оборудването за АЕЦ-а? Страйкърите? Спирането на тръбният газ от Русия и заместването му с втечнен от майната си? За какво руско влияние говорим тук?
Румен Радев бил "руска подлога"? Как? По какъв начин? Имал бил неблагоразумието, да поиска народа, на който се води президент, да бъде запитан, дали да му бъде сменена националната парична система? Що за идиотски начин на мислене!? Той бил "за" еврото, ама искал референдум? И? Той пак може да си е "за" еврото, ама да смята, че е редно българският народ, да бъде питан...
Но най-важното... като влезем в Еврозоната, така и Путин нямало да ни напада вече. Сигурен съм, че Вовата, направо сън не го лови, дали България ще приема еврото или не. Не знам, що си мислите, че на някого изобщо му пука за кенефа на ЕС. Или другата опорка - влизаме в Еврозоната и сядаме на масата за преговори вече. Мда... от 2007-ма сме членове на ЕС, направо толкова пъти нещо се решаваше от нас, че... Не само, че не сядаме на никаква маса за никакви преговори, а по тоя начин още повече губим суверенитета си, понеже като нищо, ще ни натресат дълговете на крайно закъсалите държави. То и ние натам вървим, де. Нали идеята на нашите крадливи управляващи беше, да падне валутният борд, за да може, да се трупат още дългове и съответно, да се краде още и още.

Но най-важното... като влезем в Еврозоната, така и Путин нямало да ни напада вече.

Ми ето че сме в Еврозоната. Това означава че опорките как Русия щяла да ни напада вече са отпаднали, нали?

като влезем в Еврозоната, така и Путин нямало да ни напада вече.      

Къде е логиката на това твърдение?

Че нали така ставаме още по-тясно свързани с врага? Тогава следва че с влизането в еврозоната България да стане още по-голяма мишена на злия Путин.

След повече от 20 години, гърманцити още обменят марки за ессревро.

А други бързат ли, бързат. Германците обаче са били по-богати тогава и са имали много буркан банки или просто пари забравени на различни места, не с цел спестяване, а просто са имали достатъчно доходи за да си позволят да забравят за тях. Явно днес не е така и багажа се тараши за всичко което има стойност. А марката има такава, въпреки че ессврото е въведено толкова отдавна.

Ти ако тарашиш багажа с другите не е така, аз и досега си имам марки, френски и белгийски франкове и италиански лирети и не смятам да ходя да ги обменям.

преди 7 часа, Bubbles написа:

Къде е логиката на това твърдение?

Ми не знам, питай Руди (еди кой си) от форума, той я развиваше тая мантра... А за руското влияние питай лондонският тигър. Това пък е неговата теория. Колкото време минава, толкова и се убеждавам, че България е тотално набутана, откакто е влязла в ЕС. Някой дава ли си сметка, че само със спирането на четирите блока на АЕЦ "Козлодуй" ние сме загубили към 30-40 милиарда евро?

2026-01-19-09-27.png

преди 14 часа, communismatic написа:

Страните от еврозоната плюс Великобритания са най-големите неприятели на Русия. България като нов член ще си даде част от паричните резерви във Франкфурт и ще ги подпомогне финансово. Ще плаща и косвено дълговете им. Това е общото.  

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Страните от еврозоната плюс Великобритания са най-големите неприятели на Русия. България като нов член ще си даде част от паричните резерви във Франкфурт и ще ги подпомогне финансово. Ще плаща и косвено дълговете им. Това е общото.  

Aз питам какво конкретно има това общо с руснаците с Владимир Путин? Иначе, това, че може да ни натресат дълговете на други държави, даже и съм го написал вече в пространният ми пост. Отговорът е, че няма абсолютно нищо общо... Това са опорки на умнокрасивитета.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.