Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Явно ми завиждаш, че имам висококвалифицирана позиция като бизнес анализатор

Имаш... въшки. 

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Пхахах, селячето ме блокира, след като се засегна от истината. 

Не. Блокирах те много отдавна. Още когато те хванахме да пробутваш чужди снимки за свои от Манчестър с които искаше да докажеш че в момента си там, взех че заврях и този твой профил във фризера.

Колкото до истината: какво стана с въпросчето ми от снощи? Що се направи на два пъти че не го виждаш? Да не е защото аз се оказах прав че си кух като хралупа  :giggle1:

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Имаш... въшки. 

Ти пък ся - що го издаваш?

Пп. Може и да няма вече - вчера си купи газ, мас и оцет!

преди 6 часа, Belefor написа:

Трябва да паднеш на МНОГО ниско ниво за да спориш с такива пишман-столичани. Човека се родил някъде и си мисли, че всички останали са му длъжници. Акъла не му стига дори да осъзнае, че няма никаква обща култура и образование!

Столичанин ли? 

Този по-далече от окръжния град не е мърдал. 

https://youtu.be/J_3QezO7THY

преди 1 час, ivottoshev написа:

Имаш... въшки. 

Не. Блокирах те много отдавна. Още когато те хванахме да пробутваш чужди снимки за свои от Манчестър с които искаше да докажеш че в момента си там, взех че заврях и този твой профил във фризера.

Колкото до истината: какво стана с въпросчето ми от снощи? Що се направи на два пъти че не го виждаш? Да не е защото аз се оказах прав че си кух като хралупа  :giggle1:

Кое въпросче бе, селяк 🤣 Като си ме блокирал, как ми виждаш коментарите? Ех, как лъжеш и те спипах с насраните гащи 🤣🤣🤣

преди 2 минути, Bubbles написа:

Столичанин ли? 

Себе си ли визираш, балончо? Аз съм роден в София и обиколих повече държави, отколкото някога си чувал.

А ти си роден селянин и ще си останеш селянин цял живот. Нищо чудно, че си копейка, смешник 🤣

преди 9 минути, Bubbles написа:

Столичанин ли? 

Хахаха, яко видео!

преди 11 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Себе си ли визираш, балончо? Аз съм роден в София и обиколих повече държави, отколкото някога си чувал.

А ти си роден селянин и ще си останеш селянин цял живот. Нищо чудно, че си копейка, смешник 🤣

Роден си ти в София... 

Само на картичка от 20 стинки си я виждал, а други държави...

... не бъркай околните села с държави. 

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Кое въпросче

Ето това:

Кажи бре, Льольо Гугуткин, какво е трябвало да направим към онзи момент, щом цената обявена от турците за "Боташ" не ти харесва, но също така не ти харесва и да ползваме руският газ

Като си ме блокирал, как ми виждаш коментарите? Ех, как лъжеш и те спипах с насраните гащи

Ще ти издам една голяма тайна. Когато някой друг те цитира, аз виждам че си писал, г-н анаЛЛизателю  :topsecret2:

преди 1 час, Bubbles написа:

Роден си ти в София... 

Само на картичка от 20 стинки си я виждал, а други държави...

... не бъркай околните села с държави. 

Всяко обвинение е признание, балончо. Ясно е, че си селянче, което не е излизало никога от родното село и с този коментар го доказваш 🤣

преди 36 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Всяко обвинение е признание, балончо. Ясно е, че си селянче, което не е излизало никога от родното село и с този коментар го доказваш 🤣

Аз не се бия в гърдите какъв съм бе сладур, ти си тоя дето гърми с мегафона "вижте ме кой съм".

Аз съм прост даскал, имам си семейство и живея във френски провинциален град, добре ми е така и две пари не давам кой какво мисли за мен. 

Иначе къде съм роден в България е ставало дума многократно, така че можеш да се поразровиш и да разбереш. 

За финал : Човек който толкова много се бие в гърдите " вижте ме кой съм" е въздух под налягане. 

преди 31 минути, Bubbles написа:

Аз съм прост

живея в провинциален град

Ех, най-накрая да си признаеш 😀

Мхм аз може да съм прос' ама не се занимавам да кривя думите на другите така че да са ми угодни. 🙂

анаЛЛизаторчетооо, какво стана с отговорът на мойто въпросче? Накарах те да си глътнеш граматиката ли :laughing5:

преди 26 минути, ivottoshev написа:

анаЛЛизаторчетооо, какво стана с отговорът на мойто въпросче? Накарах те да си глътнеш граматиката ли :laughing5:

Вече ти отговорих хиляди пъти на малоумния въпрос, ама ти си тъпичък и не можеш да четеш... ще ти го обясня простичко: Боташ обслужва руския интерес,  ама като си прост, няма да го разбереш...

преди 12 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Образованието ми е от престижен университет в Англия.

Интересно, какво ли учите в тоя "престижен" университет в Англия, щом човек дето е на твоята възраст разправя, че Румен Радев прокарвал руските интереси на наша територия. Абсолютен въздух под налягане си, както голяма част от невменяемите тук. По-добре недей разказва какъв "бизнес анализатор" си, представям си, колко ти обира главата от икономика, щом искрено вярваш, че България е готова за влизане в Еврозоната и че това ще донесе просперитет. Колкото обира главата на ПП-ДБ фенчето, толкова и на теб. И престани с това "селянче", "селяни", "сельо" и прочее. Ти като си толкова умен и такъв "гражданин", що емигрира? Що не ти стигаше акъла да просперираш тук, та се пресели в Англия? С какво си по-различен от миячите на чинии там (а нищо чудно и в Англия, да миеш чинии)? Пази Боже сляпо, да прогледа...

Клубът на богатите затваря. Ще метат. Тоест, ние ще метем. Пред смаяния ни и объркан европартньорски поглед еврокупонджиите започват да напускат балната зала. Местят се на друго място, на което не сме добре дошли. Това представлява скъпата ми Европа на две скорости. Някои го наричат ценност, аз предпочитам да го наричам измама. Измама, в която ни повтаряха думата „заедно“. Днес „заедното“ се оказа, че е наше и ваше.
Влизали ли сте в магазин през последните тридесет дни? Мислите ли, че това, което се случва на касата, ни прави по-успешни? Или по-богати? Или по-интегрирани? Или сме „заедно“ с някого? Допреди месец това беше също толкова ясно, но някак омаловажавано, потискано и замитано.
Преди няколко месеца също беше ясно, но тогава просто ни лъжеха. Трябва да се признае, че на места успяха да пласират тези лъжи. Също трябва да се признае, че част от лапнишараните дори днес се държат като пръднал в асансьор. Напълно усещат какво им се случи, но си дават вид, че всичко това е част от някакъв изключително сложен план, в който новото „да си богат“ преминава през това да си беден. Нещо като квантова икономика, но вместо на елементарни частици, тази нова наука разчита на елементарни глупаци.
Нищо! Нокаут и продължаваме напред. Ние това си го можем.
Стягаме коланите, защото, ако не ви е ясно, минаваме от фазата на ограбването във фазата на оглозгването.
В България механизмът за ликвидация е отработен – процедурни хватки, правителствени заседания, свързани с доклади, противонародни, но напълно законни решения, опаковани в някакви чужди и доста неразбираеми ценности… да не кажа отвратителности. Ликвидиране на всякакви опити за народни допитвания. Както и позоваване на съмнителни договори, за които никой не си дава сметка от кого, защо и с каква цел са подписвани. В крайна сметка банките отново победиха хората.
Мисля, че от западния морал идваше правилото осъденият на смърт да си плати на палача за собствената му екзекуция. Днес го наричаме екзекуция на две скорости. Едната скорост държи секирата, а на другата ѝ режат главата. Така ясно ли е?
Емил Йотовски

Една от малоумните опорки беше как след като станем член на Еврозоната, чуждите инвеститори ще си счупят краката да идват при нас. 

Не само, че това не се случи, но и наличните инвеститори продължават да бягат от България, въпреки еврото, цитирам:

Японски инвеститор си тръгва окончателно от България, мести производството си в Молдова и Румъния, които са без евро

Още един голям чужд инвеститор напуска България. Японската компания "Сумитомо Електрик Борднетце СЕ" (SEBN SE), специализирана в производството на автомобилни кабелни инсталации, прекратява работата на дъщерното си дружество в страната ни, като затваря и втория си завод в Карнобат до края на годината. Около 800 работници ще останат без работа, като съкращенията ще се реализират на два етапа и ще бъдат завършени до март 2027 година.

През септември миналата година японската компания обяви затварянето на завода си в Мездра, който бе открит през 2008 г. и в който работеха около 950 души. Причината за изтеглянето на японската компания от България е преместването на производството в заводите на "Сумитомо Борднетце" в Молдова и Румъния. 

"Това решение отразява както променящите се разходни параметри в региона, така и по-широката стратегическа насока на SEBN групата за поддържане на дългосрочна конкурентоспособност в динамичния глобален автомобилен пазар", се казва в официално съобщение на компанията.

В Карнобат хората са силно притеснени от затварянето на завода.

"Вече има съкратени, болезнено е за Карнобат, защото цифрата 800 души е твърде голяма", коментира кметът Георги Димитров.

По данни на КНСБ затварянето на завода в Карнобат не е изолиран случай. Общо 59 предприятия в 19 области вече са подали заявления за освобождаване на 3600 души. Заводите за автомобилни елементи, шивашките цехове и химическите предприятия ще освободят най-много работна ръка. Основна част от тях изнасят продуктите си за чужбина.

"Най-много, разбира се, това са предприятия в област София. На следващо място прави впечатление, че излиза Добрич като масови съкращение на работници, след това можем да изброим Русе, Варна. Причините за това са различни - на първо място е свиването на пазара, който осигурява извършените дейности от страна на България", обясни Атанаска Тодорова, главен експерт по "Пазар на труда" в КНСБ.

https://business.dir.bg/ikonomika/yaponski-investitor-si-tragva-okonchatelno-ot-balgariya-zatvarya-zavoda-v-karnobat-s-800-rabotnitsi

Абе приключиха вече левчетата, от утре само евро и така до края на Света.
Няма да се плашите, ще му свикнете и на еврото.
Ние тука у Белгията сме му свикнали и нищо ни няма, плащам си с него и във Францата и у Швабско и у Люксембургско. 
За ваше сведение и по магазините и в Швейцария го прибират, не му се мръщат.
Та в качеството ви на туристи там, първо вадите евро у магазина и чак ако някой не го иска тогава плащате със швейцарски франкове.

Да не съм луд да си давам парите на руснакът който го изгониха от лондон, защото му миришели чорапите. Сега при арабите на топла през зимата и на яка жега.
Та толкова за  Revolut.

• Автор

днеска си изхарчих последните български монети и левове. Впечатлението ми е, че на самите търговци им е тъжно даже, че потреблението от утре ще започне да намалява, докато хората свикнат с този шок. Като свикнат, може лека полека да се възвърне потока от купувачи. Тези дни видях само освирепели да си купят последните неща на изгодни български цени.В Кауфланд и Лидъл имаве хора, приличащи на луди, вървяха буквално сякаш ще минат през мен. И това НЕ САМО ПЕНСИОНЕРИ< А ХОРА НА АКТИВНА СРЕДНА И МЛАДА ВЪЗРАСТ.

преди 22 минути, Веси Филипова написа:

днеска си изхарчих последните български монети и левове. Впечатлението ми е, че на самите търговци им е тъжно даже, че потреблението от утре ще започне да намалява, докато хората свикнат с този шок. Като свикнат, може лека полека да се възвърне потока от купувачи. Тези дни видях само освирепели да си купят последните неща на изгодни български цени.В Кауфланд и Лидъл имаве хора, приличащи на луди, вървяха буквално сякаш ще минат през мен. И това НЕ САМО ПЕНСИОНЕРИ< А ХОРА НА АКТИВНА СРЕДНА И МЛАДА ВЪЗРАСТ.

Ми кво да ги правят тия лвечета, бе госпожа? Да ходя в банка и да чекам 1 час да обменя 200 кирливи левчета ли.?

трябваше да дадат 2 месеца за да се купуват разумни неща сега хората просто си изхарчиха парите   за да не ги обменят в банка  и другите месеци ще падне пазаруването щото хората са се запасили 

преди 8 минути, Banesc написа:

трябваше да дадат 2 месеца за да се купуват разумни неща сега хората просто си изхарчиха парите   за да не ги обменят в банка  и другите месеци ще падне пазаруването щото хората са се запасили 

Дори и 7 седмица е много.

Ти колко пъти в годината си купуваш екстри и аксесоари за колите? Кво ти пука за 20ч лв!

Тъжно им било, Боже милостиви. Кажи на някоя касиерка, че времето лекува и за целта трее се удължи двувалутния срок и ш'те убие с двата монетника. По един във всяка ръка.

едит:

преди 7 часа, Banesc написа:

Как си оцелял досега, ум да ти зайде.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.