Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

Ирански удар в Дубай: Загинали са 21 украинци!
Текст на поста:
Светът затаи дъх пред новата ескалация на глобалната война! Корпусът на пазителите на ислямската революция (КСИР) нанесе брутален, комбиниран удар по военен склад в ОАЕ. Резултатът е смразяващ — напълно унищожена база за анти-дронови системи на армията на САЩ и 21 трупа на украински военни специалисти.
Техеран не се шегува! Ислямската република официално обяви, че Украйна е законна цел заради намесата ѝ в Близкия изток на страната на Вашингтон. Най-голямата ирония — всичко това се случва под носа на Владимир Зеленски, който по същото време е на визита в Дубай. Възмездието за Киев е светкавично и неизбежно. Неутралността вече не съществува.
  • Отговори 4,3k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• crazy katon
    crazy katon

Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• ivottoshev
    ivottoshev

Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• Само за протокола - Tръмп твърди едновременно, че е спечелил войната, че в момента я печели, че се нуждае от помощ, за да я спечели и че не се нуждае от никаква помощ, за да я спечели. Всичко това, за

Публикувани изображения

преди 2 часа, Bubbles написа:

В момента протест против агресията на САЩ и окупираната палестинска територия. 

20260328_170436.JPG

И? А протестираха ли на 7. 10. 2023 г. Или на 8-ми?

преди 4 часа, parmobil написа:

И на какви принципи противоречи посещение в Италия?

На това да слушам глупостите на леля ми за добрия капитализъм и трелите за направо идеалната Италия, докато в същото време от телевизора гърмеше скандала с боклука на Неапол. Бях на 18 и въобще не бях глупава. Не можех да си представя, че ще имаш гости роднини, ще ги изведеш на разходка и най - демонстративно ще хвърлиш голяма сума за луксозно бельо, и понеже нямаш в себе си, ще изтеглиш от картата пари точно за това. Вместо да си напълниш хладилника. Това 2002 година, когато даже в нашия град още нямаше банкомат и банковите карти се свързваха с богатите и лукса. "Триумф" не знам в каква категория попада, но за времето си изглеждаше скъпо дамско бельо. Не, че леля тогава на мен не ми купи блузка. Въпроса е, че за първи път виждах някой да харчи така лекомислено огромна сума за дамско бельо, докато голяма част от жените в България не можеха да си позволят да влязат в марков магазин заради цените. А нелепите приказки за направо идеалната Италия, докато видях по телевизията как Неапол е заприличал на сметище..........

Докато пък по стечения на обстоятелствата другата ми леля, съпругата на вуйчо ми, брат на мама, замина да работи в Неапол, гледаше възрастни хора. Тя пък не скри истината за Италия и от нея знам, че животът там е много скъп, включително едно кафе там е много по - скъпо от тук.

Гледам новини и не обичам да ме правят на тъпа калинка като ми разправят врели - некипели за чужбините.

Доналд става все по забавен.Не минава ден без интересни изявления.

Вчера, посред бял ден, като че ли трезвен, но може би не съвсем, изръси, че в Иран го искали за духовен водач.При това го повтаря два три пъти.

Разбира се отказал, то оставаше и да приеме.

А днес, на инвестиционен форум във Флорида, така да се каже "благословил" наследният птинц на СА, отреждайки му ролята да му целува задника. 

Цитат

He didn’t think he’d be kissing my ass”: Trump takes aim at Saudi Crown Prince MBS

Интересен ще е отговора на Принца на такова публично унижение.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 48 минути, Anneliese написа:

На това да слушам глупостите на леля ми за добрия капитализъм и трелите за направо идеалната Италия, докато в същото време от телевизора гърмеше скандала с боклука на Неапол. Бях на 18 и въобще не бях глупава. Не можех да си представя, че ще имаш гости роднини, ще ги изведеш на разходка и най - демонстративно ще хвърлиш голяма сума за луксозно бельо, и понеже нямаш в себе си, ще изтеглиш от картата пари точно за това. Вместо да си напълниш хладилника. Това 2002 година, когато даже в нашия град още нямаше банкомат и банковите карти се свързваха с богатите и лукса. "Триумф" не знам в каква категория попада, но за времето си изглеждаше скъпо дамско бельо. Не, че леля тогава на мен не ми купи блузка. Въпроса е, че за първи път виждах някой да харчи така лекомислено огромна сума за дамско бельо, докато голяма част от жените в България не можеха да си позволят да влязат в марков магазин заради цените. А нелепите приказки за направо идеалната Италия, докато видях по телевизията как Неапол е заприличал на сметище..........

Докато пък по стечения на обстоятелствата другата ми леля, съпругата на вуйчо ми, брат на мама, замина да работи в Неапол, гледаше възрастни хора. Тя пък не скри истината за Италия и от нея знам, че животът там е много скъп, включително едно кафе там е много по - скъпо от тук.

Гледам новини и не обичам да ме правят на тъпа калинка като ми разправят врели - некипели за чужбините.

Ане, не знам какво да отговоря. Може би, че не съм далтонист.

В чужденеция ходя (когато не е по работа), за да разглеждам забележителности, а не защото имам фетиш към бельо, пък било и "Триумф". Бельо можеш да си поръчаш, но не можеш да си поръчаш галерия "Уфици". Надявам се, че ме разбра.

преди 36 минути, badr написа:

Вчера, посред бял ден, като че ли трезвен, но може би не съвсем, изръси, че в Иран го искали за духовен водач.При това го повтаря два три пъти.

А днес, на инвестиционен форум във Флорида, така да се каже "благословил" наследният птинц на СА, отреждайки му ролята да му целува задника. 

Тръмп очевидно изобщо не знае къде се намира. 

преди 1 час, parmobil написа:

И? А протестираха ли на 7. 10. 2023 г. Или на 8-ми?

Какво е станало тогава? Няколко незаконни заселници на чужда територия, най-накрая след множество резолюции на ООН да се махнат от там, получиха това което са си търсели. Тук каква е твоята версия по случая?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Какво е станало тогава? Няколко незаконни заселници на чужда територия, най-накрая след множество резолюции на ООН да се махнат от там, получиха това което са си търсели. Тук каква е твоята версия по случая?

Пак ли? Коментирал съм достатъчно в другата тема.

преди 4 минути, parmobil написа:

Пак ли? Коментирал съм достатъчно в другата тема.

И? Пак ли се е получило "две стотинки/един цент", та не щеш да кажеш?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

И? Пак ли се е получило "две стотинки/един цент", та не щеш да кажеш?

Ми виж се какви небивалици си писал. Аз от добро сърце не ги посочвам. Ти в тази тема пишеше, че с отстраняването на Мосадък се почнало с цензурата и орязването на правата на жените, нали? Няколко пъти ти посочих, че си в дълбока грешка и това започва с ислямската революция, но ти си дълбаеш с невежество и продължаваш да папагалиш.

Поне би ли на beerpong?

преди 7 минути, parmobil написа:

Ми виж се какви небивалици си писал. Аз от добро сърце не ги посочвам. Ти в тази тема пишеше, че с отстраняването на Мосадък се почнало с цензурата и орязването на правата на жените, нали? Няколко пъти ти посочих, че си в дълбока грешка и това започва с ислямската революция, но ти си дълбаеш с невежество и продължаваш да папагалиш.

Поне би ли на beerpong?

Всичко в Иран щеше да е ОК, ако кравите не бяха организирали преврат и не бяха бутнали Мосадък. Факт. Те поставиха на власт шаха, който после беше бутнат от недоволните иранци. Сега пак искат  да поставят на власт…  синът на същият шах. Видяха че не този път не стана с цветна революция и започнаха с бомбите.

Въпросът обаче беше за 7.10.23, но разбирам защо не ти се коментира

Турнира почва след малко. За сега ище вървят загрявките. Мога да ти докладвам около 5:00 (по новото време) за резултатът от моите усилия :)

преди 6 часа, badr написа:

Не вярвах,че ще се присъединиш към кохортата на елементарните тролове, необразовани гълтачи на всякаква жълта помия, лапнишараните и на руската фейк пропаганда-в случая целенасочено неверния  и тенденциозен превод. Писах,че уважавам хората с критично мислене. Дори да не знаеш английски език,би следвало  да се замислиш дали Тръмп е способен да обиди в момента един от сериозните си бизнес и политически партньори в залива. Преди дни крон принца  МБС заяви,че започва да превежда първи транш от 10 милиарда долара в полза на САЩ при условие да се справи с режима в Иран. Твоята религиозна привързаност те прави не само да защитаваш един отвратителен режим, но и да приемаш на сляпа вяра фейковете на пропагандата им.

Фейк превода е точно като фейка,който ви показа Залмоксис в поста си и с който искаше да ви тества ..с тази разлика ,че е  ирански фейк за превземането на пристанище в Беер Шева,което всъщност не съществува. И аз искам да го видя това пристанище в пустинята, превзето от ирански командоси. Няма нужда да уточнявам,кой се хваща на долнопробни фейкове. Ниската им обща култура пречи дори да различат генерираното с изкуствен интелект съдържание. За географските им знания  е отделно плачевно състояние. 

Давам ти двете изказвания на руски и на английски език. Дори незнаенето на втория, няма да ти попречи да чуеш обръщението на Тръмп към кронпринца и молбата към  висшите представители на кралската саудитската династия,които присъстваха в залата да го поздравят:

за да не отегчавам ти показвам обзора на речта....... показан е  и откъс от посрещането на принца при последното му посещение в САЩ.

https://news.sky.com/video/the-key-points-of-trumps-miami-speech-from-iran-war-to-moments-of-comic-relief-13525443

тук е пълната реч на английски.Чакам да ми покажеш къде е това изказване ,за което твърди руския източник:

https://www.whitehouse.gov/videos/president-trump-delivers-remarks-at-the-future-investment-initiative/

И сега източника с руския превод. Първо, Тръмп изобщо не говори за МБС, а за неговия баща, крал Салман. Тръмп говори как стария крал,който между другото е болен от Алцхаймер се подпирал на неговата ръка и му споделя ,че никога не е вярвал че ще се подпира на ръката на Тръмп. Що се отнася до кронпринца, уточнението че трябва да се целува  з@дник не се споменава никъде в речта на Тръмп-никъде!! Уж цензурираната дума ,няма аналог в английския изговор.Толкова за превода  и за източника ти. 

Свърши лицемерния шабат и пак почна с обидите и с грозното ти поведение! И те търпят тук, само защото си еврейка. Обаче не си била в лагер, съжалявам. Мнението ти грам не струва.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

гълтачи на всякаква жълта помия, лапнишараните и на руската фейк пропаганда-в случая целенасочено неверния  и тенденциозен

Всеки може да се подведе, ако не обърне внимание какво точно гледа и на това се разчита... Но в случая пропагандата е украинска, защото 24 Канал е украинска телевизия. Украинските медии въобще са световноизвестни фейкомети, освен за разни акцентувани хора. 

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Не вярвах,че ще се присъединиш към кохортата на елементарните тролове, необразовани гълтачи на всякаква жълта помия, лапнишараните и на руската фейк пропаганда-в случая целенасочено неверния  и тенденциозен превод.

Скъпа ми Принцесо, аз съм към онази кохорта, към която благоволиш, мен твоят скромен почитател, да ме присъединиш.Единствено ме учудва следното:

Твоята религиозна привързаност те прави не само да защитаваш един отвратителен режим, но и да приемаш на сляпа вяра фейковете на пропагандата им.

Как моята религиозна принадлежност ме кара да защитавам шиитски режим, че даже приемам фейковете им.Това, което може би не знаеш, е че същият режим с голяма вероятност има издадена Фатуа още през 2003г, с която се определят като забранени всичйи оръжия за масово поражение включително ядреното и е забранено разработването им.Но тъй като не съм намерил текста и доколкото не знам да е публикуван някъде такъв, не съм го посочвал.Макар че на официалния сайт на Хаменей има изложено становище относно ОМП, а освен това правителството на Иран я цитира пред МААЕ 2005г, а в Иранския парламент 2024г е внесено искане за отмяната и.Въпреки това, поне не зная фарси, и не мога да посоча текста, аз не използвам този аргумент, а щях, ако бях решил да защитавам режима.Аргумент крайно тежък в една дискусия за основанията за нападение на суверенна държава, която уж разработва ядрено оръжие.При това държавата агресор, за втори път прави това под измисления предлог за ОМП. Не само този режим е отвратителен, но и този на Натаняху, а и на Тръмп.Последните два са отговорни за смъртта на близо 160 момиченца само в този конфликт.

Писах,че уважавам хората с критично мислене. Дори да не знаеш английски език,би следвало  да се замислиш дали Тръмп е способен да обиди в момента един от сериозните си бизнес и политически партньори в залива.

Както се казва, човек може и да сгреши, права си че не зная английски.И действително такова поведение е ирационално, като такова съм го и квалифицирал.Но понеже както споменах не зная английски, затова попитах два, а не един чат бота дали има такова изявление на Тръмп.Отговора на Gemini е да, отговора на DeepSeek също, като изrично попитах втори път дали това е проверена информация.Ето отговора на DeepSeek който просто го копирам.

Цитат

Да, твърдението, че Доналд Тръмп е направил тези коментари за престолонаследника на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман, е потвърдено от множество независими източници и е подкрепено с видео запис.

📌 Ключови потвърждения

Няколко новинарски организации отразяват инцидента, като всички се позовават на едно и също събитие и видео запис:

• Място и повод: Изявлението е направено на 27 март 2026 г. по време на форума Future Investment Initiative (инициатива за бъдещи инвестиции) в Маями, САЩ .

• Видео доказателство: Няколко източника посочват, че запис от изказването е публикуван в YouTube канала на Белия дом, което го прави официално потвърждение от администрацията на САЩ . Кадри от речта също бяха разпространени широко в социалните мрежи .

🗣️ Какво точно каза Тръмп?

Изказването, което според източниците е било част от по-широк коментар върху войната с Иран и отношенията със съюзниците, включва следните ключови фрази :

"He didn’t think he was going to kiss my ass, he really didn’t. And now he has to be nice to me. He better be nice to me."

В превод: "Той не мислеше, че ще трябва да ми целува задника, наистина не мислеше. А сега трябва да е мил с мен. По-добре да е мил с мен."

🤔 Противоречив тон

Макар че тонът в началото е агресивен и унизителен, от репортажите става ясно, че Тръмп бързо променя насоката. По-късно в същата реч той нарича саудитския принц "войн" (warrior) и "фантастичен човек" (fantastic man) .

Този противоречив стил на комуникация е отбелязан от анализатори като "крайно неприемлив" за дипломатическите отношения със съюзник, въпреки че Тръмп го използва, за да илюстрира собственото си виждане за възстановяване на американското влияние в света .

Обобщение

Изказването е автентично и добре документирано. То не е изтекло непотвърдено твърдение, а е част от публична реч на американския президент, записана и разпространена от официални и медийни източници

Надявам се няма да ме държиш отговорен и за падането на пристанището Беер Шева.  

Редактирано от badr (преглед на промените)

Не вярвах,че ще се присъединиш към кохортата на елементарните тролове, необразовани гълтачи на всякаква жълта помия, лапнишараните и на руската фейк пропаганда-в случая целенасочено неверния  и тенденциозен превод. Писах,че уважавам хората с критично мислене. Дори да не знаеш английски език,би следвало  да се замислиш дали Тръмп е способен да обиди в момента един от сериозните си бизнес и политически партньори в залива. Преди дни крон принца  МБС заяви,че започва да превежда първи транш от 10 милиарда долара в полза на САЩ при условие да се справи с режима в Иран. Твоята религиозна привързаност те прави не само да защитаваш един отвратителен режим, но и да приемаш на сляпа вяра фейковете на пропагандата им.

Фейк превода е точно като фейка,който ви показа Залмоксис в поста си и с който искаше да ви тества ..с тази разлика ,че е  ирански фейк за превземането на пристанище в Беер Шева,което всъщност не съществува. И аз искам да го видя това пристанище в пустинята, превзето от ирански командоси. Няма нужда да уточнявам,кой се хваща на долнопробни фейкове. Ниската им обща култура пречи дори да различат генерираното с изкуствен интелект съдържание. За географските им знания  е отделно плачевно състояние. 

Давам ти двете изказвания на руски и на английски език. Дори незнаенето на втория, няма да ти попречи да чуеш обръщението на Тръмп към кронпринца и молбата към  висшите представители на кралската саудитската династия,които присъстваха в залата да го поздравят:

за да не отегчавам ти показвам обзора на речта....... показан е  и откъс от посрещането на принца при последното му посещение в САЩ.

https://news.sky.com/video/the-key-points-of-trumps-miami-speech-from-iran-war-to-moments-of-comic-relief-13525443

тук е пълната реч на английски.Чакам да ми покажеш къде е това изказване ,за което твърди руския източник:

https://www.whitehouse.gov/videos/president-trump-delivers-remarks-at-the-future-investment-initiative/

И сега източника с руския превод. Първо, Тръмп изобщо не говори за МБС, а за неговия баща, крал Салман. Тръмп говори как стария крал,който между другото е болен от Алцхаймер се подпирал на неговата ръка и му споделя ,че никога не е вярвал че ще се подпира на ръката на Тръмп. Що се отнася до кронпринца, уточнението че трябва да се целува  з@дник не се споменава никъде в речта на Тръмп-никъде!! Уж цензурираната дума ,няма аналог в английския изговор.Толкова за превода  и за източника ти. 

Все пак някои знаем английски доста добре ционистке....

Така че запази йезуитските си лъжи за пред някой който не е в час за какво става дума в цялата тази  ситуация..и непровокираното нападение над Иран

А и да, опита ти да си играеш с това че иранците са шиити е просто жалко... цион фашисткото образование наречено ИзСраел заедно с ФАЩ са терористи и това е факт... 

Впрочем къде се криеш сега, не и в любимата ти "демокрация" нали 😏.. Велик ИзСраел няма да го бъде никога, а скоро и въобще това изкуствено образование в този му вид...

Не знам как знанието на английски, или още по-точно на краварски английски помага, освен човек който е решил да си промие мозъка да чете краварско-ционистки лъжи и пропаганди в зависимите медии, а те са 101% зависими. 

на 26.03.2026 г. в 12:14, communismatic написа:

Аз, между другото съм направо потресен, как една ЖЕНА, може да се забавлява с всичко това, което извърши израелската армия в Газа, разбирай същински геноцид. Айде, някой болен мозък като Косьо... разбирам. Ама жена!? Направо потресаващо.

Това не е типична жена..това е ционистки фашистка особа... За тях няма нищо свято или забранено...морал и хуманизъм за тях са празни думи, над които да се смеят и издевават...

Юдеи ционистиите заедно с Христиан ционистите се мислят за нещо над останалите по делото... 😏 Супер хора и богоизбрани разбираш ли.... 

преди 15 часа, parmobil написа:

Ане, не знам какво да отговоря. Може би, че не съм далтонист.

В чужденеция ходя (когато не е по работа), за да разглеждам забележителности, а не защото имам фетиш към бельо, пък било и "Триумф". Бельо можеш да си поръчаш, но не можеш да си поръчаш галерия "Уфици". Надявам се, че ме разбра.

Не й отговаряй, че се превъзбужда и после цял ден изброява кои песни е слушала по радиото като малка. Приемаш, че Берковица е над Тоскана, Рим и Комо и толкоз.

на 9.03.2024 г. в 1:42, Anneliese написа:

Аз съм "ЗА" с две ръце и два крака за патриотичното възпитание. Глупостите за свят без граници са си точно глупости.

Аз от малка съм възпитавана в родолюбие и патриотизъм, но не в детската градина и в училище, а вкъщи. Още преди да тръгна на детска градина, понеже много обичах да уча песни и стихотворения, сестра ми ме научи на някои патриотични песни като "Високи сини планини", "Де е България",  "Хубава си, татковино", ""Тих бял Дунав", "Край Босфора",  "Пътнико свиден". Научи ме да рецитирам "Аз съм българче" и "Де е България" още преди да стана ученичка.

Българската история ми е интересна, но най - любимата ми историческа епоха от нашата история е Възраждането. Архитектурата, литературата, носиите, празниците и традициите, националноосвободителните борби и църковната борба за независимост - било е страшно интересно време, което Иван Вазов е описал прекрасно в романа си "Под игото".

От десетилетие с нашите пътуваме всяко лято из България. При всяко едно пътуване се убеждавам в думите на любимия ми писател, че България е едно непознато райско кътче. Може да е малка като територия, но на мен при пътуване ми се струва голяма. Имам си вече любими места, които бих посещавала отново и отново - Благоевград, Мелник, Рупите, Сандански, Карлово, Калофер, Сопот, Казанлък, язовир "Кърджали", Рилският манастир, Роженският манастир, Бургас, Панорама в Плевен, паметника на Шипка, Шипченският манастир, Кюстендил. Просто прекрасни места. Щях да добавя и Ахтопол, но много са го застроили и съсипали, откакто бях там през лятото на 2001 година с баба. Банкя също са я съсипали от строежи. А през 1998 си беше един чист и хубав град. Пловдив също ми легна на сърцето - мислех го за прехвален град, но не е. И Батак ми хареса.  София също, но не съвсем. Много ме е яд за книжния пазар на площад "Славейков", беше ми любимо място. И за "София Ленд" ме е яд. Но най - много си обичам моя роден град.

В училище много се дразнех, че по музика не учим както най - новите детски песни, които чувах на нашия фестивал, така и народни песни. Учихме съвсем малко народни песни. Също така винаги ме е било яд, че в нашия край нямаше запазени от нашите традиции - коледарите, лазарките........... Сега ги има, но аз вече съм голяма, за да бъда лазарка. Яд ме е, че така и не ми позволиха да уча народни танци, а вече не мога. Никога не съм играла истински хоро.

Освен поп - фолк музиката, обичам и народната музика. Някога поп - фолк певиците включваха и по една народна песен в албумите си, така научавах по някоя народна песен и си наваксвах за пропуснатото в училище (а и там пеехме без съпровод). Харесват ми много и новите авторски народни песни. Страшно много ми хареса модерния вариант на песента "Пустоно лудо и младо" на Деси Слава. От нея научих и една непозната за мен народна песен "Сестра брата кани", много ми хареса. Авторската "Българи" също е страхотна. "Бяла роза" на Славка Калчева и на мен ми е любима. "Българка" и "Мома вода налива" на Глория са ми любими.  "Вековна земьо", "Самодива", "Мой роден край" и "Послание" на Райна също са ми много любими. Преди години ме изненада приятно, като записа песента "Хубава си, моя горо".  Покрай Слави Трифонов пък научих песента "Назад, назад моме Калино". Много харесвам и песента на Ваня Костова - "Хоро", страхотна е просто. Чух я на нашия фестивал, когато едни деца представиха страхотен народен танц на нея, мелодията ме грабна и доста я търсих в интернет.

Много харесвам и песните, посветени на България, любима ми е "За теб, България" на Веселин Маринов.

Имам хубава тениска с българска шевица, както и дълъг клин, също със шевици. Имам и няколко български знамена, купувани за трети март, имам също и Самарското знаме, както и знамето на Ботевата чета. Имам много картички и магнити от различни места в България.

Не го разбирам прехласването по всичко западно и ниското самочувствие и комплексите на сънародниците ми от държави като САЩ. не ми харесва това, че много магазини и заведения имат английски, вместо български имена, че по радиата пускат английска, а не българска музика, че било по - модерно да се пее на английски език, отколкото на български език. Та нашият език е толкова по - богат, изразителен и красив.................. Имаме си достатъчно изпълнители във всеки един музикален стил............... Българско кино не гледам, защото съм глуха, много ме е яд, че "Диада" не го намерих в интернет със български субтитри................

Аз от чужди държави не се комплексирам. Ние си имаме всичко - прекрасна природа, богата и интересна история, традиции, култура............ Може да не сме дали много на света, но не ми пука от измислени и обезценени награди като оскарите или нобелите. Имаме си постижения, нищо, че не ги знае целият свят. Имаме си и най - вкусната кухня на света. Музиката ни е най - мелодичната на света. Българите сме най - добри в изкуствата и в спорта. И ме радва това, че не сме войнолюбива нация.

преди 3 часа, badr написа:

Това, което може би не знаеш, е че същият режим с голяма вероятност има издадена Фатуа още през 2003г, с която се определят като забранени всичйи оръжия за масово поражение включително ядреното и е забранено разработването им.

"Има голяма вероятност да бъде издадена", това условие в твоето изречение е достатъчно да се замислим:първо, дали е издадена и второ,ако е издадена как ще коментираш ракетите които достигнаха до Сан Диего-обхвата е 4000 км,доста повече от това, което иранския режим лъжеше,че става въпрос за притежание на регионални ракети с тесен обсег??огромното количество ракети и дронове,с което теократите атакуваха дори съседите си, които са им близки до вероизповедание и които през цялота време се застъпваха за Иран пред САЩ, не говори за миролюбие. Излиза,че Нетаняху е прав, когато предупреждаваше,че Иран е регионална заплаха. Конференцията на лидерите на емирствата ясно показа отношението им към иранската агресия. Някои емирства изпъдиха иранските аташета и посланици.СА е тази,която категорично настоява пред САЩ, да приключи с този режим. Да не коментираме,че Иран няма право да се разпорежда с международния коридор в Ормузкия проток. Явно твърдото предупреждение на Пакистан,че ще застане на страната на СА в този конфликт е дало повод на религиозните фанатици да се замислят и да започната да пропускат кораби с пакистански  флаг през протока. Трябва ли да припомням,че Исраел и Иран имаха прекрасни отношения в миналото, че народите бяха приятелски настроени,че Иран беше първата държава в региона признала Исраел?! Всичко се промени,когато религиозните фанатици завзеха властта. Те настроиха не само двата народа един срещу друг, те са опасност за целия регион,като се видя от ударите които нанасят срещу съседите си. Очакваха да запалят региона,но всъщност запалиха себе си. И ответните мерки не закъсняват. "на 24 март The New York Times писа, че именно престолонаследникът на Саудитска Арабия убеждавал Тръмп да не прекратява военната операция срещу Иран. Според изданието принцът по време на няколко скорошни контакта е настоявал за продължаване на кампанията, посочвайки възможностите за развитие на Близкия изток. Той също така е подчертавал, че Иран представлява дългосрочна заплаха за страните от Персийския залив"

Както се казва, човек може и да сгреши, права си че не зная английски

Има тънка разлика в конотацията  и възприемане на изказването. Съвсем различно от това,което се мъчат да вменят разните лъжливи медии.

„Той да  ме целува по задника??? По дяволите, не го е направил, мислеше си, че просто ще бъда поредният провален американски президент, при когото страната върви надолу, но сега трябва да бъде мил с мен, по-добре да бъде мил с мен“, каза Тръмп, добавяйки, че престолонаследникът е умен, но обикновен човек.

Всеки е наясно,колко  честолюбив е  МБС и че заради обида към неговата личност и семейство си отиде зверски убит и разчленен Аднан Кашоги и че точно Тръмп беше този,който оневини принца и го изкара отново на международната политическа сцена в момент,когато лидери на страните отказваха контакт с него. Освен това в залата присъстваха Нейно кралско Височество  принцеса Рима Бандар Ал-Сауд,която е от кралската фамилия  и посланичка на СА в САЩ, както и емир Ясир Ал Рамаян ,председател на борда на директорите на  САУДИ АРАМКО,също от кралската фамилия. Дали, ако някой от тях е намерил нещо обидно в изказването на Тръмп щеше да остане в залата??

Надявам се няма да ме държиш отговорен и за падането на пристанището Беер Шева.  

Аз знам за кладенеца в пустинята. За него  пише и в Танах. Издълбан  от общия праотец на евреи и араби-Авраам,който купил земята от Авимелех  и засадил до кладенеца тамарисково дърво, опънал там палатката си и там направил молитвен дом. За това място се заклели двамата и затова името му останало  до днес-Беер Шева.  На Централната автогара в Беер Шева,  има секция, където подът е направен от дебели, прозрачни панели,под тях се виждат археологически разкопки на кладенец,които датират на повече от 2000 години.

За Авраам ,за земята му, за племената му,за синовете му родоначалници на народи, пише и в Курана. Този Куран в който всички пророци са  евреи с изключение на пророка Мухаммад. Това е историческата родина на исраелтяните  и те ще останат там,независимо кой какви идеи и желания  има за тяхното унищожение. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.