Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 27 минути, Kim Jong Un написа:

Палестина е частично призната държава (от 70% от държавите членове на ООН) в Близкия изток.Нищо и никой неможе да оправдае действията на брутален геноцид над жени и деца,това не е война,това може да го извърши само чудовище,разрухата е ужасна – улиците, водещи към бежанските лагери са разрушени с булдозери и въздушни удари. Израелската армия казва, че търси терористи но палестинците змаят че искат да ги прогонят оттам завинаги.Относно за геноцида на османците,това което казваш е точно огледално,не българи са изнасилвали и избивали османци а те нас(честа практика с отрязване на главата)особенно ако откаже вяра,в какво точно се опитваш да ни убедиш,като това което направиха хамериканците забраниха в учебниците по история на Япония да не се споменава че те са хвърлили атомните бомби,не бяха те прадядо ми го направи!

Ти не прочете геният Тошев какво написа. Според него, ако Ботев и Левски бяха убийци на цивилни турци и изнасилвачи, той пак е щял да ги подкрепя, защото са борци за свобода. Аз го питам как тези убийства и изнасилвания биха били помогнали за освобождението на България?

Израелската армия няма избор, тъй като Хамас се намира сред цивилно население. Същите тези цивилни се радваха, когато терористите докаха на 07.10.2023 г. отвлечени и убити евреи, а и не само евреи....Е, как да ти е жал за тези цивилни? Аз не ги жаля и по друга причина защото са паразити. На практика с нищо не се издържат. Издържа ги ЕС, арабски и други държави вкл. Израел. В Газа през 1967 г. са били около 350 000 души, сега въпреки войната са около 2,2 милиона души. Не харесвам и нямам жал към хрантутниците, които се плодят като зайци...Който не може сам да се прехранва, не трябва да яде...П.П. За сравнение през 1967 г. в България бяхме малко над 8 милиона, а сега сме малко над 6 милиона....

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Би ли ми обяснил Тошев, как убиването на цивилни турци спящи по домовете им, някой преди това изнасилени, щеше да помогне за освобождението на България?

Колко пъти да го дъвчем това, Мечир Хубавецоглу? Казах ти че знам за позицията ти, поставяща Хасан и Али пред Ботев и Левски. Знам че ако е бил паднал и косъм от скъпоценните глави на Хасан и Али, за теб нашите революционери щаха да са терористи. Казах ти също да не ме занимаваш на тази тема, Хубавецоглу ефенди.

преди 32 минути, Мечо Хубавеца написа:

Така че, аланкоолу, международното право не е 'шведска маса' – да си избираш само това, което ти отърва.

И за Чатчо те предупредих да не ми слагаш негови "мисли" в постовете си. Казах ти че според зависи как го питаш, той това ще ти отговори. На мен примерно ми казва, че отбранителната война дава право да победиш агресора, но не и автоматично право да вземеш неговата земя. Но не сме тук да си мерим ИИ-тата, нали?

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Хамас извърши агресия. Сега Израел възстановява сигурността си. Толкова е просто.

Не само Хамас е извършил агресия. Международният Наказателен Съд издаде заповед за арест за Нетаняху и за още някакво еврейче. Сега какво правим с Международното право?

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Елитен бил щото лапал на сащ ли? Ами качили са го по-високо от другите, да поиграе танца на елитаризЪма.

А вас що не ви качват на високо лошите демократи ? Затва никой не ви брои за хора неандерталецо.

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Колко пъти да го дъвчем това, Мечир Хубавецоглу? Казах ти че знам за позицията ти, поставяща Хасан и Али пред Ботев и Левски. Знам че ако е бил паднал и косъм от скъпоценните глави на Хасан и Али, за теб нашите революционери щаха да са терористи. Казах ти също да не ме занимаваш на тази тема, Хубавецоглу ефенди.

И за Чатчо те предупредих да не ми слагаш негови "мисли" в постовете си. Казах ти че според зависи как го питаш, той това ще ти отговори. На мен примерно ми казва, че отбранителната война дава право да победиш агресора, но не и автоматично право да вземеш неговата земя. Но не сме тук да си мерим ИИ-тата, нали?

Не само Хамас е извършил агресия. Международният Наказателен Съд издаде заповед за арест за Нетаняху и за още някакво еврейче. Сега какво правим с Международното право?

Ами какви да са Тошев? Разбира се, че щяха да са терористи, а може и изнасилвачи. Това обаче теб не те притеснява и показва какъв човек си.... Отказваш да отговориш на въпроса ми как тези престъпления щяха да помогнат за освобождението на България, за да ме накараш да променя позицията си... Разбирам те, малко ти е неудобно като те заврях там където слънце не огрява. 😀

Чатчо като го цитирам, маркирам . Кога съм писал, че автоматично имаш право да вземеш неговата земя? При всяка война е различно. Има неписана логика, който губи, плаща по един или друг начин. Дори и войната да не е отбранителна. Победелителите не ги съдят...

А така, разгеле Тошев, призна, че Хамас е извършил агресия. Издирваха и един симпатяга от Хамас, който бързо се спомина...ама него не го споменаваш...

преди 27 минути, Top-t написа:

А вас що не ви качват на високо лошите демократи ? Затва никой не ви брои за хора неандерталецо.

Не им отърва на ролята която играят. Иначе мислиш ли че биха се спрели. Не е като доста народ да не бива убиван и сега при странни обстоятелства. Само напоследък си отидоха няколко журналисти, културни дейци и т.н. уж все от естествена смърт. А и баш убийства си има, някои от които уж били самоубийства и нещастни случаи. Възрастни хора, които може да бъдат излекувани и да изживеят още няколко месеца или даже години, често излизат от спешната помощ, с краката напред. Това че няма публично бесене, не значи че няма чистка.

преди 48 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ами какви да са Тошев? Разбира се, че щяха да са терористи, а може и изнасилвачи. Това обаче теб не те притеснява и показва какъв човек си.... Отказваш да отговориш на въпроса ми как тези престъпления щяха да помогнат за освобождението на България, за да ме накараш да променя позицията си... Разбирам те, малко ти е неудобно като те заврях там където слънце не огрява.

Хубавецоглу, когато тръгнеш да правиш възстание и да освобождаваш страната си, няма как да се притесняваш дали ще падне косим от главите на скъпоценните ти турци. Това че за таб те са по важни си е твой проблем. Аз не бих упрекнал нашите революционери ако покрай турската войска, куршума отнесе и някой цивилен. Това обаче съм си аз, а аз поставям на първо място борбата за освобождение, а не живота Али и Хасан.

преди 58 минути, Мечо Хубавеца написа:

Чатчо като го цитирам, маркирам . Кога съм писал, че автоматично имаш право да вземеш неговата земя? При всяка война е различно. Има неписана логика, който губи, плаща по един или друг начин. Дори и войната да не е отбранителна. Победелителите не ги съдят...

Понеже Израел са победители за момента, изтропа че победителите не ги съдят. Как така не ги съдят? Къде отиде Международното право?

пп: уф-ф-ф-ф, забравих че според теб, евреите международно право не трябва да ги лови. Сори doh

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Не им отърва на ролята която играят. Иначе мислиш ли че биха се спрели. Не е като доста народ да не бива убиван и сега при странни обстоятелства. Само напоследък си отидоха няколко журналисти, културни дейци и т.н. уж все от естествена смърт. А и баш убийства си има, някои от които уж били самоубийства и нещастни случаи. Възрастни хора, които може да бъдат излекувани и да изживеят още няколко месеца или даже години, често излизат от спешната помощ, с краката напред. Това че няма публично бесене, не значи че няма чистка.

Тия убитите от демократите сега с теб в стаята ли са ?

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Бенямин Нетаняху използва войната срещу Иран, за да прекр...

Шейх Хамад заяви, че най-голямата заплаха за Персийския залив не е нито Иран, нито Израел, нито чуждестранни военни бази, а вътрешното разединение в Персийския залив

Иран подчертава суверенитета си над Ормузкия проток и призовава САЩ да прекратят морската си блокада, да гарантират, че няма да има по-нататъшни атаки, да вдигнат санкциите и да отменят забраната за продажбата на ирански петрол. Отделно искат и обезщетения за причинените военни вреди от САЩ и Израел.

преди 13 часа, ivottoshev написа:

Хубавецоглу, когато тръгнеш да правиш възстание и да освобождаваш страната си, няма как да се притесняваш дали ще падне косим от главите на скъпоценните ти турци. Това че за таб те са по важни си е твой проблем. Аз не бих упрекнал нашите революционери ако покрай турската войска, куршума отнесе и някой цивилен. Това обаче съм си аз, а аз поставям на първо място борбата за освобождение, а не живота Али и Хасан.

Понеже Израел са победители за момента, изтропа че победителите не ги съдят. Как така не ги съдят? Къде отиде Международното право?

пп: уф-ф-ф-ф, забравих че според теб, евреите международно право не трябва да ги лови. Сори doh

Тошев, ти правиш ли разлика от целенасочено избиване на цивилни турци и косвени жертви по време н сражения от цивилни турци по време на въстанието, които може и да е имало? На 07.10.2023 г. имаше целенасочено избиване и изнасилване на цивилни евреи, основно в международно признатите територии. Тези престъпления нямаха никаква от гледна точка на евентуална освободителна война. За отвличанията признавам, че макар да са престъпления бяха логични с цел да разменят отвлечените със затворнци терористи. Но убийствата и изнасилванията нямаха никаква логика, освен на тези, чиито трупове бяха докарани в Газа с цел пак да служат за разменна монета. Съпротивлявали се, гръмнали ги, взели им телата, ок, има логика, ама останалите около 1000 убити защо? Ами изнасилените? За тях и дума не споменаваш Тошев? Очаквам да ми отговориш, че от Хамас имат сексуални нужди, а и изнасилените са си го поискали като последно желание...

Ако израелската армия действаше по този начин в Газа, щеше да е терористична. Тя избива палестинци, защото няма как да не избие, а не целенасочено както Хамас Тошев.

СССР печели Зимната война и печели териотории след последващ договор. Победителите не ги съдят. Такава е реалността. Друг е въпросът, че исторически тези земи са били на Русия, както и цяла Финландия е била...

П.П. Защо Тошев юнаците борци за свобода след нападението на 07.10.2023 г. веднага се изтеглят? Нали влизат да освобождават? А те влизат, изнасилват убиват, отвличат и бягат. Защо не са като руснаците в Украйна, влизат, остават и освобождават или поне се опитват да го направят?

преди 15 часа, Top-t написа:

никой не ви брои за хора неандерталецо.

Още тогава ли е имало комунисти и комсомолци като Кокич ???

преди 14 минути, attj написа:

Още тогава ли е имало комунисти и комсомолци като Кокич ???

Без инжекция ли си днес

Някакъв Кокич бил откраднал всичките инжекции. Много бил ядосан - защото нямало никакви комсомолци в Близкия изток.

преди 46 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тошев, ти правиш ли разлика от целенасочено избиване на цивилни турци и косвени жертви по време н сражения от цивилни турци по време на въстанието, които може и да е имало?

Хубавецоглу ефенди, казах ти да не ме занимаваш с полюциите си по Али и Хасан. Защо въпреки многокартните ми молби ти продължаваш да го правиш? ВЕЧЕ РАЗБАРХ ЧЕ ЗА ТЕБ Али и Хасан СА ПО-ВАЖНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО на БЪЛГАРИЯ. Няма нужда с всеки пост да ми го демонстрираш.

преди 53 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако израелската армия действаше по този начин в Газа, щеше да е терористична. Тя избива палестинци, защото няма как да не избие, а не целенасочено както Хамас Тошев.

И това го разбрах бре. Палестинците избиват евреи - те са терористи според Международното право. Евреите избиват палестинци... защото нямало как да не ги избиват, следователно те са милички агънцета-багънецта и тях Международното право не трябва да ги лови. Международният Наказателен Съд се е объркал като е осъдил Нетаняху и другото еврейче.

преди 58 минути, Мечо Хубавеца написа:

СССР печели Зимната война и печели териотории след последващ договор. Победителите не ги съдят. Такава е реалността. Друг е въпросът, че исторически тези земи са били на Русия, както и цяла Финландия е била...

Ами ти ако искаш се върни и до Наполеон и Александър Македонски. В дискусията ни обаче ставаше дума за Международното право, което предполага времената след ВСВ и създаването на ООН

Колко пъти да ти отговарям на едни и същи въпроси, зададени по различни начини?

Да обобщим:

- ако поробените българи или палестинци дръзнат да катурант някоя и друга глава на поробителите - те са терористи (не става ясно какви са самите поробители. Сигурно са ангелчета)

- Израел не трябва да го лови по никакъв начин Международното право. Те избиват палестинци, защото няма как да не ги избиват.

Dnes.dir.bg
No image preview

Лондон се включва с кораби, дронове и изтребители в защит...

Министърът на отбраната Джон Хийли съобщи за ангажимента по време на виртуална среща с повече от 40 свои колеги от държавите, участващи в мисията
преди 22 часа, attj написа:

Иран подчертава суверенитета си над Ормузкия проток и призовава САЩ да прекратят морската си блокада, да гарантират, че няма да има по-нататъшни атаки, да вдигнат санкциите и да отменят забраната за продажбата на ирански петрол. Отделно искат и обезщетения за причинените военни вреди от САЩ и Израел.

Смяташ ли, че САЩ и Израел ще им платят обезщетение? Ще платят на Иран толкова, колкото Русия ще плати на Украйна. Справедливо е да получат репарации, но предстои да видим дали Иран и Украйна ще си ги извоюват, за доброволно обезщетение забрави. ☹️

В Украйна около половината са рускоезични и е нормално да се дърпат към Русия. Сега в Иран е съвсем различно и Тръмп нищо няма да постигне. Може да си докара импийчмънт вместо Нобелова награда за мир. Репарации изплащат по правило само загубилите. Това и Кая Калас не го знае.

преди 56 минути, attj написа:

В Украйна около половината са рускоезични и е нормално да се дърпат към Русия. Сега в Иран е съвсем различно и Тръмп нищо няма да постигне. Може да си докара импийчмънт вместо Нобелова награда за мир. Репарации изплащат по правило само загубилите. Това и Кая Калас не го знае.

Не знам какво е нормално, но украинците се дърпат, също както и нашите копейки, към ЕС, никой не ще в Русия, освен теб разбира се, защо още не си тръгнала натам, не е ясно. ☹️

преди 1 минута, Мери) написа:

Не знам какво е нормално, но украинците се дърпат, също както и нашите копейки, към ЕС, никой не ще в Русия, освен теб разбира се, защо още не си тръгнала натам, не е ясно. ☹️

В Русия има повече емигрирали украинци от тези в Европа topsecret

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Над двойно повече са. Вече над 10 милиона са и с руски паспорти. Западната пропаганда го изопачава. В Иран няма междуетнически конфликт. Хората се обединяват против безобразията на Израел и САЩ.

Fakti.bg - Да извадим фактите наяве
No image preview

Под прицела на Иран: какъв е планът на ОАЕ

През последните години ОАЕ все повече съобразяват външната си политика с плановете за диверсификация отвъд петрола и превръщането на страната в регионален център за дигитална инфраструктура, туризъм,

Тръмп: Не мисля за финансовото състояние на американците, не мисля за никого. Интересува ме само Иран да няма ядрено оръжие:

ЛИНК

Няма как да го каже по-буквално че му е през шнорхела за американците, за сметка на лъжата за ЯО на Иран, съшита с бели конци също като лъжата за ХО на Ирак.

Интересно ми е какво ли ще си помисли обикновеният американец, когато чуе това изявление?

преди 34 минути, BulgarianYouguart написа:

Статията е премахната

Не е статия, а видео от телевизия Евронюз България. Давам го пак. Ако отново изчезне, можете да върнете програмата на телевизията до 8:31 тази сутрин:

ЛИНК

Ето го направо от Тубата:

преди 12 часа, AAUUXX написа:

Насила или доброназорно са "емигрирали"? 🙄

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.