Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е убитият будист Лама, живял дълги години в Мексико?

Featured Replies

Интересно, но доколкото помня, не че не би могло да греша, но аз помня над 95% от всичко написано от мен в нета.И помня, че скепсис веднъж бе коментирал  името Калушев.

Ще преровя темите във форума.

-------------------------

От написаното от scepsis спокойно може да се твърди, че той не е Иво.

Всеки може да пусне търсене на съдържание от потребителя scepsis и таг Мексико.Резултатите всеки може да ги види сам, но смятам, че принципно изключват тази възможност.

П.П цитат от пост на scepsis.

Цитат

За протокола - лама Иво не е бил мой учител, не е мой учител и не възнамерявам да уча при него. От друга страна, имам лични впечатления от него, а също така съм получавал учения от някой от неговите учители, които са едни от най-авторитетните будистки учители въобще. Зная тяхното мнение и отношение към него. Ако искаш да го научиш и ти просто ги попитай. Така се постъпва, а не се задават въпроси в теми като тази - "Будизъм за любопитни".

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Отговори 261
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хора, не бъдете наивни! Вярвате ли наистина, че един обикновен хижар просто се е „изнервил на държавата“ и е почнал да пуца? Хайде малко по-сериозно. Ивайло Калушев не е никакъв „отшелник“, а Петрохан

• Честно казано, изобщо не знам за кого говориш, защото аз за първи път се включвам по тази тема. Но ако е имало някой преди мен, който е говорил за него, явно се е оказал напълно прав. Ти просто не мож

• Справиха се. Отлично! Самоубил се с два изстрела в главата. Нищо необичайно, случва се от време на време. А педофилията я изоставиха, били са сектанти и са вярвали в щуротии. Всичко е ясно, пичовете с

Публикувани изображения

Грешката значи е изцяло моя. Едва ли скепсис ще види това, но искам официално да се извиня че съм намесил името му в текущата драма. Нямам идея защо преди 10-ина години съм останал с такова впечатление от нещата.

Благодаря за поправката Бадр!

преди 2 часа, N1kk написа:

Нещата които пиша за това за какво е започнал да се смята в един момент, получаване на нови учения и т.н. е обаче 100% истина.

Не оспорвам, дали е вярно това. Казвам само, че аз от Калушев такива неща не съм чувал, което не значи, че не ги е вярвал. 

Но в случая единствената причинно- следствена връзка, която намирам между (евентуално) странните му убеждения и трагичния казус поради, който е създадена тази тема е, както написах по- напред: Калушев да се е опсихарил нещо съвсем тотално. Защото да речем, че е и нарцис, и психопат, и т.н., то поради какви конкретни събития се е стигнало до тези убийства?! Какво общо между характеристиката на неговите убеждения и такива тежки престъпления - само да напомня, че и той, и намерените жертви, са хора с чисто криминално минало. Просто ей така, как става да се стигне изведнъж до цели три убийства. 

За мен си се придържам стриктно към презумцията невинен до доказване на противното. Ако ще да е вярвал в дяволи - защо аджеба ще е убил тези хора? И също така - как? Сам човек, срещу трима. Как става този номер? От прокуратурата вече се изказали, че жертвите са били заставени на колене, преди да бъдат застреляни. От сам човек?!? 

А междувременно излиза все повече информация. Те не са безизвестни, имали са контакти с много хора. И от всичко, което срещам дотук из нета, все повече ми се оформя предположението, че там са пречели на някои - кои, какви и що, дали не са пречели примерно на някоя група за трафик на бежанци или трафик на наркотици, или пък на бракониери, особено за това последното има вече някои ..... слухове. 

Заглавието  не отговаря поне на сегашното състояние на нещата - Калушев го търсят, но няма сведение да е мъртъв още по-малко убит.

• Автор
преди 12 минути, azarak написа:

Не оспорвам, дали е вярно това. Казвам само, че аз от Калушев такива неща не съм чувал, което не значи, че не ги е вярвал. 

Но в случая единствената причинно- следствена връзка, която намирам между (евентуално) странните му убеждения и трагичния казус поради, който е създадена тази тема е, както написах по- напред: Калушев да се е опсихарил нещо съвсем тотално. Защото да речем, че е и нарцис, и психопат, и т.н., то поради какви конкретни събития се е стигнало до тези убийства?! Какво общо между характеристиката на неговите убеждения и такива тежки престъпления - само да напомня, че и той, и намерените жертви, са хора с чисто криминално минало. Просто ей така, как става да се стигне изведнъж до цели три убийства. 

За мен си се придържам стриктно към презумцията невинен до доказване на противното. Ако ще да е вярвал в дяволи - защо аджеба ще е убил тези хора? И също така - как? Сам човек, срещу трима. Как става този номер? От прокуратурата вече се изказали, че жертвите са били заставени на колене, преди да бъдат застреляни. От сам човек?!? 

А междувременно излиза все повече информация. Те не са безизвестни, имали са контакти с много хора. И от всичко, което срещам дотук из нета, все повече ми се оформя предположението, че там са пречели на някои - кои, какви и що, дали не са пречели примерно на някоя група за трафик на бежанци или трафик на наркотици, или пък на бракониери, особено за това последното има вече някои ..... слухове. 

Ето няколко възможности. Явно е, че убиецът е познавал жертвите отлично, защото няма никакви сигнали за влизане с взлом или борба. Хората са били екзекутирани от упор, докато са били на колене, а след това хижата е запалена нарочно, най-вероятно за да се унищожат записите от камерите. Ако тук бяха намесени външни фактори като мафия, наркотрафик или каналджии, първото нещо, което щяха да направят, е да премахнат самия Иво, тъй като той е лидерът на всички тези структури. Щяха да го отстранят директно и чисто, както се случи с Алексей Петров, а не да правят такова кърваво мазало. Тук обаче всичко сочи към вътрешен конфликт между хора, които са живели заедно от години.

Въпросът е защо точно тези тримата? Като погледнем профилите им, става ясно, че няма нищо случайно. Единият е счетоводител, който знае всяка финансова трансакция; вторият е международен адвокат, напълно наясно с дейността на организацията; третият е водолаз – неговият най-доверен изпълнител за гмурканията в пещери. Това са били най-близките му ученици в неговата Дзогчен общност и те със сигурност са знаели нещо, което би могло тотално да разруши имиджа му. Едва ли става дума само за пари – за пари рядко се убиват трима души по толкова брутален начин. По-вероятно е да е имало разместване на пластовете и заплаха за разобличаване.

Самият Калушев липсва вече пети ден и е изчезнал с 15-годишно дете. Ако той не е участвал в престъплението, защо не се появи веднага, за да помогне на разследването? Защо е пратил онзи странен СМС на майка си и защо сайтовете му бяха спрени още през декември? Всичко това изглежда като планиран акт. Той е екстремист и човек на калкулирания риск – планира действията си до секундата, точно както се планира гмуркане в тъмна пещера. Ами ако версията за педофилията е вярна? От години се говори, че около него винаги има деца, откъснати от семействата и социалния им живот. Ако неговите хора най-накрая са разбрали истината и са решили да го разобличат публично, той не е имал друг избор, освен да ги накара да замълчат завинаги. Сега вероятно е в Мексико с 15-годишното си „гадже“ и се надява версията, че е бил отвлечен и убит в планината, да мине пред хората. Колко удобно, нали?

преди 27 минути, ined написа:

Заглавието  не отговаря поне на сегашното състояние на нещата - Калушев го търсят, но няма сведение да е мъртъв още по-малко убит.

В началото, когато беше отворена тази тема във форума, от новините се знаеше само, че някакъв лама, който се е завърнал от Мексико, е бил убит в хижа. Това бяха първите заглавия по новинарските сайтове. Впоследствие се разбра, че човекът на име Иво, който първоначално беше споменат като жертва, не е Иво Калушев, а адвокатът Иво Иванов.

преди 32 минути, GoOut написа:

Ами ако версията за педофилията е вярна?

И толкова години да е останало скрито от най- близките му приятели ....... трудно ми е да си го представя. 

А защо не се е появил веднага пред разследващите, мисля, че е лесен отговор за всеки живял в България повече от едно десетилетие. Впрочем, като стана дума за разследването. Пред тях има случай, който е в дълбоко провинциален регион т.е. няма кой знае колко пътища там, няма кой знае какъв трафик, самата хижа е опасана с камери, наблизо имало къща за гости с камери, има камери на АПИ и по дивите баири да са хванали пътя, сега е сняг, следи със сигурност остават. Та има основание да се предполага, че вече знаят много, много повече, отколкото съобщават пред медиите. 

Колкото до версията за разместване на пластовете - не знам какво имаш предвид. От това, което знаем дотук, че няма признаци убийствата да са извършени от непознати за тях лица, съм съгласен. (но дълбоко конспиртивно, примерно непознатите лица, може да са .... да речем от ДАНС, което обяснява, защо няма такива признаци)

• Автор
преди 2 минути, azarak написа:

И толкова години да е останало скрито от най- близките му приятели ....... трудно ми е да си го представя. 

А защо не се е появил веднага пред разследващите, мисля, че е лесен отговор за всеки живял в България повече от едно десетилетие. Впрочем, като стана дума за разследването. Пред тях има случай, който е в дълбоко провинциален регион т.е. няма кой знае колко пътища там, няма кой знае какъв трафик, самата хижа е опасана с камери, наблизо имало къща за гости с камери, има камери на АПИ и по дивите баири да са хванали пътя, сега е сняг, следи със сигурност остават. Та има основание да се предполага, че вече знаят много, много повече, отколкото съобщават пред медиите. 

Колкото до версията за разместване на пластовете - не знам какво имаш предвид. От това, което знаем дотук, че няма признаци убийствата да са извършени от непознати за тях лица, съм съгласен. (но дълбоко конспиртивно, примерно непознатите лица, може да са .... да речем от ДАНС, което обяснява, защо няма такива признаци)

https://petel.bg/24-chasa--Ivo-Kalushev-i-16-godishno-momche-sa-videni-zhivi-sled-razstrela-na-Petrohan__635814?fbclid=IwY2xjawPx9GhleHRuA2FlbQIxMABicmlkETA1dENvQTBqTUdUczhYN0I5c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHmJ4ja7mCdk6L5lvfECqGHNxs7oksG23EUqpevPOHXOU_560t51UQHSQdp4l_aem_Nz6tZOw3BIMgpLTkYoN3nA

преди 10 минути, azarak написа:

Чакай малко, какъв страх или срам от органите на реда? Ако един човек е планирал всичко до последния детайл — от маршрутите за бягство до подсигуряването на превоз — той не се крие от страх, а защото такава е част от схемата му. Според мен разследващите в момента са в пълен шах и нямат никаква представа за реалните мотиви. За да разбереш защо се е стигнало дотук, трябва да си наясно с динамиката в подобни затворени общности, с тези специфични нива на зависимост и брутална манипулация, които се прикриват зад „духовни учения“

Виж, това че е останало скрито толкова години, всъщност не е толкова странно, ако познаваш механизма на действие в затворените общности. Тези хора са майстори на т.нар. „разделяне“ (compartmentalization) – пред приятелите са духовни учители, пред съмишлениците са лидери, а тъмната им страна излиза само пред тези, които вече са напълно изолирани и зависими от тях. Най-близкият му кръг често е подложен на тежка психологическа обработка и те просто отказват да повярват на очевидното, докато не стане твърде късно.

Относно „разместването на пластовете“ – имах предвид момента, в който доверието вътре в групата се счупи. Когато хората, които държат парите (счетоводителят) и тези, които познават закона (адвокатът), започнат да задават неудобни въпроси или да изразяват несъгласие с лидера, те се превръщат от активи в пасиви. За човек с профила на Калушев това е директна заплаха за оцеляването му.

А за версията с ДАНС... звучи малко като от филм, но в България всичко е възможно. Само че службите рядко биха направили такова „мазало“ с палене на хижи и стрелба от упор по трима души едновременно, ако искат просто да разчистят някого. Това по-скоро прилича на пристъп на ярост или на крайно решение на човек, който е бил притиснат до стената и е решил да „изчисти“ всичко след себе си, преди да изчезне. Начинът на екзекуция – на колене – е по-скоро акт на доминация и наказание, отколкото професионална работа на служби

Вижте издирвания Николай Златков като дете, живял заедно с Ивайло Калушев в Мексико. Към момента и двамата се издирват.

629338417_917322981056812_1537527961651158560_n.jpg

626438670_917322977723479_4160853432004070216_n.jpg

627157639_917323021056808_2588615304076783170_n.jpg

преди 4 часа, badr написа:

Не виждам смисъл  да коментирам вестникарски версии, особено след като майката на момчето е настоявала за отегляне на сигнала.

А мащаб тази история няма.Никакъв мащаб, по света трагедии, колкото искаш.

Хаха, тука май всички познавате Калушев, щом така омаловажавате изродщината му.

И триете коментарите ми.

преди 54 минути, GoOut написа:

https://petel.bg/24-chasa--Ivo-Kalushev-i-16-godishno-momche-sa-videni-zhivi-sled-razstrela-na-Petrohan__635814?fbclid=IwY2xjawPx9GhleHRuA2FlbQIxMABicmlkETA1dENvQTBqTUdUczhYN0I5c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHmJ4ja7mCdk6L5lvfECqGHNxs7oksG23EUqpevPOHXOU_560t51UQHSQdp4l_aem_Nz6tZOw3BIMgpLTkYoN3nA

Чакай малко, какъв страх или срам от органите на реда? Ако един човек е планирал всичко до последния детайл — от маршрутите за бягство до подсигуряването на превоз — той не се крие от страх, а защото такава е част от схемата му. Според мен разследващите в момента са в пълен шах и нямат никаква представа за реалните мотиви. За да разбереш защо се е стигнало дотук, трябва да си наясно с динамиката в подобни затворени общности, с тези специфични нива на зависимост и брутална манипулация, които се прикриват зад „духовни учения“

Виж, това че е останало скрито толкова години, всъщност не е толкова странно, ако познаваш механизма на действие в затворените общности. Тези хора са майстори на т.нар. „разделяне“ (compartmentalization) – пред приятелите са духовни учители, пред съмишлениците са лидери, а тъмната им страна излиза само пред тези, които вече са напълно изолирани и зависими от тях. Най-близкият му кръг често е подложен на тежка психологическа обработка и те просто отказват да повярват на очевидното, докато не стане твърде късно.

Относно „разместването на пластовете“ – имах предвид момента, в който доверието вътре в групата се счупи. Когато хората, които държат парите (счетоводителят) и тези, които познават закона (адвокатът), започнат да задават неудобни въпроси или да изразяват несъгласие с лидера, те се превръщат от активи в пасиви. За човек с профила на Калушев това е директна заплаха за оцеляването му.

А за версията с ДАНС... звучи малко като от филм, но в България всичко е възможно. Само че службите рядко биха направили такова „мазало“ с палене на хижи и стрелба от упор по трима души едновременно, ако искат просто да разчистят някого. Това по-скоро прилича на пристъп на ярост или на крайно решение на човек, който е бил притиснат до стената и е решил да „изчисти“ всичко след себе си, преди да изчезне. Начинът на екзекуция – на колене – е по-скоро акт на доминация и наказание, отколкото професионална работа на служби

Вижте издирвания Николай Златков като дете, живял заедно с Ивайло Калушев в Мексико. Към момента и двамата се издирват.

629338417_917322981056812_1537527961651158560_n.jpg

626438670_917322977723479_4160853432004070216_n.jpg

627157639_917323021056808_2588615304076783170_n.jpg

За мен е ясно този изрод какъв е бил. Не женен, без деца, който постоянно е бил придружаван от малки момчета навсякъде. МВР и прокуратурата никога не са разследвали престъпленията срещу деца сериозно. За тях децата винаги лъжат по дефолт. Жертвите на този и кръга около него сигурно са десетки. В този кръг най-вероятно има и политици и бизнесмени, защото е имал огромен чадър. Устите на близките им са били затваряни с пари и заплахи. Класически сценарий. 

преди 15 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Хаха, тука май всички познавате Калушев, щом така омаловажавате изродщината му.

И триете коментарите ми.

Коментариите по модерацията могат да имат и други последствия освен триене на поста ти, предлагам да не стигаме дотам.

Никой не носи отговорност за нищо. Ние сме ходещи инкубаторни камери, чрез които се разпространяват, комбинират и раждат меметични инфекции, които водят до повече или по-малко страдание, до по-лоша или по-добра среда.

Никой не заслужава порицание или похвала. Доказано опасните хора трябва да се отстраняват безпристрастно от обществото, както се отстранява автомобил с неизправен спирачен апарат от движение по пътищата.

• Автор
преди 7 минути, badr написа:

Това е информация, която опровергава "анализите" на  GoOut. 

https://dnes.dir.bg/krimi/speleologat-yani-makulev-ivaylo-kalushev-i-sinat-mi-byaha-na-moreto-po-vreme-na-ubiystvoto

Това не е вярно. Такова село по морето няма, то се намира в Плевенско. А и кой ходи на море през фебруари да се "гмуркат"...

Ти, като си толкова добре осведомен и се явяваш защитник на Калушев, защо не погледнеш фактите открито? Ако е невинен, къде е в момента? Защо вече една седмица е в неизвестност?

Защо още през декември бяха спрени всичките му сайтове? Всеки, който наистина познава Калушев, знае, че той не може да съществува без онлайн присъствието си. Защо вече има доказателства, че жертвите са познавали убиеца? Защо е изпратил СМС на майка си, че повече не може да издържа? И защо няма никаква информация за състоянието на другите две деца, с които в момента е прекъсната всякаква комуникация?

Толкова много факти говорят в подкрепа на моята теза, докато за твоята няма нито един смислен аргумент.

• Автор

Гледах днес бащата на издирваното момче и направо не мога да повярвам какво се случва. Как е възможно да си толкова спокоен, когато детето ти е в неизвестност от 29 януари и последно е било с човек, който се издирва за тройно убийство? Всеки нормален родител би бил извън себе си от ужас, а тук виждаме някакво каменно спокойствие и дори защита на Калушев, когото познавал от 33 години. Това в моите очи е супер обезпокояващо. Бащата твърди, че двамата не били в хижата, а се гмуркали на морето в някакво село Българене. Само че такова село по морето няма – Българене е в Плевенско, а селото до Каварна е Българево. Това объркване е много съмнително. Дали нарочно подава грешна информация, или просто папагалства някаква версия, която са му продиктували, но не е запомнил добре?

Цялото му поведение е лишено от емоция и изглежда като чиста манипулация. Въпросите тук валят един след друг – какво прави това дете при Калушев изобщо, защо не е на училище и как е допуснато години наред да живее в Мексико с него? Къде бяха институциите през цялото това време, след като всичко беше официално презентирано в интернет? Нито една служба не се самосезира за трафик или защо това дете не е в образователната система. Излизат много съмнителни факти около този баща. Дали не знае точно къде са в момента? Или пък Калушев го е заплашил, че ще направи нещо на момчето, и го принуждава да дава такива абсурдни интервюта, за да печели време? Надявам се органите на реда да го разследват веднага и да не изключват варианта за съучастие или прикриване.

Другото, което не ми дава мира, е защо Ивайло Калушев все още не е обявен за национално издирване с червена бюлетина в Интерпол? Това е безумие. Той вече може отдавна да е напуснал страната, докато тук си играем на „гмуркане“ по морето. Дадоха му достатъчно време да се покрие. Цялата тази история мирише на много сериозен институционален чадър или на пълна некомпетентност. Вместо духовни учения, тук виждаме психологически игри на един нарцистичен психопат, който използва дете за щит, докато държавата спи. Много ми е интересно как ще се оправдават после, когато се окаже, че всичко е било пред очите им, но никой не е си е мръднал пръста.

Според мен си предубеден, а ако искаш и мен ме наречи защитник на Калушев. Приел си, че е виновен и си нагласяваш нещата така, че всичко да съвпада с твоята версия. Иначе въпросите, които задаваш са резонни и да видим какви ще са отговорите.

А бащата на момчето не беше спокоен,  въпреки че се опитваше да се прави на такъв.

• Автор
преди 4 минути, The Lone Star написа:

Според мен си предубеден, а ако искаш и мен ме наречи защитник на Калушев. Приел си, че е виновен и си нагласяваш нещата така, че всичко да съвпада с твоята версия. Иначе въпросите, които задаваш са резонни и да видим какви ще са отговорите.

А бащата на момчето не беше спокоен,  въпреки че се опитваше да се прави на такъв.

Не става въпрос за предубеденост, а за елементарна логика и съпоставяне на факти, които в момента сочат само в една посока. Да кажеш, че „нагласям“ версията, е малко несериозно, при положение че самите обстоятелства са толкова крещящи. Имаме тройно убийство на хора от най-близкия му кръг — неговия адвокат, счетоводител и човек изпълнитен на неговите поръчки. Това не е случаен избор на жертви, това е „разчистване на сметки“ със свидетели, които знаят твърде много за финансовите и личните му схеми.

Колкото до бащата — дори да приемем, че се е опитвал да „изглежда“ спокоен, самият факт, че поддържа версията за гмуркане в несъществуващо по морето село, докато синът му е в ръцете на човек, издирван за екзекуция, е скандален. Ако си родител и детето ти е с потенциален масов убиец, ти не излизаш по телевизията да обясняваш колко добър човек е той от 33 години. Ти съдействаш на полицията денонощно. Това поведение е класически пример за жертва на психологическа манипулация или директна заплаха.

Нека погледнем реалността: защо сайтовете му изчезнаха точно преди събитията? Защо изпрати СМС на майка си, че „не може повече“? Това не са действия на човек, който медитира на плажа, а на някой, който е притиснат до стената и е решил да заличи всичко след себе си. В будизма, за който той обича да говори, действията са единственото мерило. А неговите действия в момента са: бягство, криене зад гърба на непълнолетно дете и пълна липса на отговорност. Ако е невинен, най-лесният начин да го докаже е да се появи. Всеки ден в неизвестност само потвърждава профила му на нарцистичен психопат, който смята, че е над закона и над живота на другите.

l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Feurocom.bg%2F2026%2F02%2F06%2Fparvo-v-evrokom-otkriha-izostaven-kemper-kray-montana-predpolaga-se-che-e-na-izdirvaniya-ot-petrohan%2F%3Ffsp_sid%3D244442%26fbclid%3DIwZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHj2zDd5t8RXWk6N0GEM8Th19iwEeb1XbCDWdGPotEJP3DT5bVxcpz-LokMyR_aem__XiDhDJQOguzOc-m7k-2KQ&h=AT2IyET_8AyH3PaJLk0D_2UkiBtXsyLc57ZjeT4m1PVAEAJt9KGfJuCrgF6bBoI-eekdfKvf5aQ8Px8PqGz038L0JegzSOIvN7Bfj85PAJ8M5SLel8ocnGe2OQIx5IC7nHWvOScP4pXWzurp&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT3h7OcXSWkXw2K4IOF60lXo5dmODIoWcc7PadF15slRWmI16MJJgzc-Czb5kRMZVv3SgP68kwZPHP4wsuYRsgi8KFRwsQ_aVoGASVQuH53U0Ky-ZlpqUxmGbGpQUOpMJ3jsQCoxsIebp_sl_re0iTgqC8yx1V8PWp4OdqlqUidMFeHRi2wEl9-VWCZrJ1HevlK4L_b1-H_agF4s8QjfnQsjPzJgyF8

Още един факт и доказателство, че тук става въпрос за нещо много по-съмнително. Самото интервю на бащата е потвърждение, че в цялата ситуация има нещо много сериозно, което не е наред.

Калушев не се издирва за убийство, а за разпит. Нямам отговори на повечето от въпросите, но пък и не е хубаво да се прибързва с обвиненията.

Може да си прав, а може и да не си.

• Автор

Калушев не се издирва за убийство, а за разпит. Нямам отговори на повечето от въпросите, но пък и не е хубаво да се прибързва с обвиненията.

Може да си прав, а може и да не си.

Добре, ти сериозно ли? Човекът, който е собственик на хижата, лидер и организатор на цялата тази схема, липсва от почти седмица след убийствата. Избягал е и се издирва заедно с две непълнолетни деца, а ти вярваш, че го търсят само за разпит? Повярвай ми, не е така. Основната версия, по която се работи, е че именно той е извършителят, дори това все още да не е обявено официално.

Че е основният заподозрян е ясно. Но предпочитам да изчакам преди да си правя каквито и да било изводи.

Нещата може да изглеждат ясни, но може да има и други обяснения.

• Автор

Че е основният заподозрян е ясно. Но предпочитам да изчакам преди да си правя каквито и да било изводи.

Нещата може да изглеждат ясни, но може да има и други обяснения.

Аз се чудя на хора като теб – дори след като ти показах всички факти, които би трябвало да те убедят, ти продължаваш да вярваш, че той не е виновен.

преди 4 часа, GoOut написа:

Много ми е интересно как ще се оправдават после, когато се окаже, че всичко е било пред очите им, но никой не е си е мръднал пръста.

А ти имаш ли план как ще се оправдаваш, ако накрая се окаже, че Калушев е напълно невинен.

• Автор

Липса на каквато и да е емоция у бащата. Синът му е в неизвестност с човек, заподозрян в тройно убийство, а той е напълно спокоен......!!! 

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sluchajat-petrohan-15-godishno-momche-e-v-neizvestnost-bashta-mu-tvardi-che-e-s-izdirvanija-ivajlo-kalushev.html

преди 1 минута, azarak написа:

А ти имаш ли план как ще се оправдаваш, ако накрая се окаже, че Калушев е напълно невинен.

Да, ще се извиня публично. А, ти имаш ли? 

преди 5 минути, azarak написа:

Ти се опитваш да отречеш дори самата връзка на това име с подобни събития? Отричаш вредата, която всичко това носи, но след всичко случило се дотук, аз няма за какво да се извинявам – ситуацията е достатъчно красноречива сама по себе си. Какъвто и да е изходът оттук нататък, фактите са налице и не изискват никакво оправдание от моя страна. По принцип. 

Ето и лукса в който се къпе, този духовено извисен водолаз...!! 

https://btvnovinite.bg/bulgaria/eto-koja-e-kashtata-na-izcheznalija-sled-trojnoto-ubijstvo-ivajlo-kalushev-snimki.html?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawPy4U5leHRuA2FlbQIxMQBicmlkETF4MFlRM0MxNjVQV2Vha3lJc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHqjWV2yQ4j8Aq46DxDqgQacD4em-H6bGVCR3u908H_txqy6WtlaqSihaDe_n_aem_-zWQWLv-DVbEXC0k9idlXA#Echobox=1770385310

• Автор

Моля прочетете тпова.......

https://novatv.znicely.com/проговори-за-друго-убийство-и-иманярс-ts5837/?fbclid=IwY2xjawPy5WZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETA1dENvQTBqTUdUczhYN0I5c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHg9_rLtQODdeJgySKobUo4UCkrEVYqt6cpUlZMM1v8WTtNp5Y34xFDx4gLPD_aem_6WbZrIajinryCV7o0Y7OuQ

Само 59 хиляди лева приходи за три години! Финансите на рейнджърското сдружение (НАКЗТ) на #Петрохан са меко казано неточни.
НАКЗТ за периода 2022-2024:
Приходи от стопанска дейност: 0 /нула/ лева
Приходи от дарения съответно: 50 + 5 + 4 хил. лв.
Разходите на сдружението надхвърлят приходите!
Данни за 2025 година засега не са налични.
Финансовата информация за другите свързани сдружения, а именно "Българска рейнджърска асоциация" (БРА) и "Европейски институт за карстови и хидрогеоложки изследвания - Е.А. Мартел” не е налична. И двете сдружения са декларирали, че нямат дейност! Данните (приложените факсимилета) за трите сдружения са достъпни в Търговския регистър.
Школата за Приключения Роук на издирваният Ивайло Калушев, за която се твърди, че е организирала детски лагери, не е активно търговско дружество. За нея има записи до 2017 г. в Булстат и Делфи, но не е пререгистрирана в Търговския регистър. Следователно, и тя няма отчетена дейност, въпреки постовете им във фейсбук за извършването на такава съвместно с рейнджърско сдружение (НАКЗТ).
Тези 59 хил. лв. приходи за три години са недостатъчни за поддръжка на хижата с 1100 кв.м. РЗП, за дейността, която описват в официалните си финансови отчети, както и публично на сайта и на фейсбук страницата си, и за оборудването (АТВ, мотори, дронове, екипировка и др.) което показват на снимки. Ако “рейнджърите” са имали неофициални приходи и не са отчитали всичко, това не говори добре за тях и повдига още въпроси.
Вижте в коментари информацията за "Национална агенция за контрол на защитените територии" (НАКЗТ) и другите две сдружения от ЩРАК справочника на #BIRDBG

629413297_1366179445523358_6744756287527824590_n.jpg

629292030_1366178918856744_3979520579373002311_n.jpg

И просто не мога да не отбележа факта, че отново става въпрос за деца – любимата възрастова група на Калушев. Защо точно и само деца? Защо не обучава и възрастни? Вече на всички ни е ясно защо..

И награда има вече. за неговото залявяне.... 

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/409163-sluchayat-petrohan-100-000-nagrada-za-informatsiya-za-izcheznalite-ivaylo-kalushev-i-deteto?route=2-bulgaria%2F409163-sluchayat-petrohan-100-000-nagrada-za-informatsiya-za-izcheznalite-ivaylo-kalushev-i-deteto&fbclid=IwY2xjawPy7bdleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEe9B57ir4rOXCJ2TI1ai2HPZGUEi17InWJNIlvM57bThevM9FIRwpz-h0BahE_aem_G5u1cfrD5TeTTde3YZr2Fw

преди 2 часа, GoOut написа:

А, ти имаш ли? 

Няма нужда от оправдание, че не обвинявам човек във особено тежки престъпления, без никакви факти и доказателства за това. Не знам, доколко си запознат с правото, но на база всички изнесени от теб "факти", няма съд, който да реши, че Калушев е съучастник или самия извършител на убийствата. И докато ти сипваш с големия черпак срещу него, на мен (и далеч не само на мен) ми прави впечатление, че поведението на разследващите органи е меко казано съмнително и, ако този случай (и този) остане неразрешен, единствено ще докажат собствената си некадърност, заради която си патим всички, без значение, дали сме будисти, сектанти, атеисти, комунисти, капиталисти, тръмписти, путинисти и прочие. Сетне нека продължават да нищят кухи теории, защо аджеба гражданите нямат доверие в държавния апарат. Ако Калушев е виновен с нещо, да го разкрият, да го докажат и да го опандизят, ако не е, тогава да се постараят да намерят престъпниците, а не да каканижат свободни съчинения първо за някакъв дансаджия, после пък да мънкат, че нещо се били объркали. 

• Автор

https://www.fakla.bg/news/2039-goreshto-ivaylo-kalushev-ot-hija-petrohan-agent-na-dans?fbclid=IwY2xjawPzALBleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBDemlvaUNoN2VMM2hhc1I1c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHiipiBAOtehEcx108od2H8nP__ZInDtl3JRa6iJYUz3q__R69bpO6MArIzXE_aem_KmHLzEi0RSQ9wa8cpaFMdg

Профилът ти изглежда изключително съмнителен. Сякаш си тук единствено за да оправдаваш и защитаваш Калушев, без да си представил нито един факт, пост или доказателство в подкрепа на твърденията си. Изглеждаш като типичен негов „бушон“, поставен да брани имиджа му. Всички знаем, че той има много такива скрити защитници. Моята единствена мотивация е да информирам хората и да събера абсолютно всякаква информация за този уникален за България случай.

преди 14 минути, azarak написа:

Няма нужда от оправдание, че не обвинявам човек във особено тежки престъпления, без никакви факти и доказателства за това. Не знам, доколко си запознат с правото, но на база всички изнесени от теб "факти", няма съд, който да реши, че Калушев е съучастник или самия извършител на убийствата. И докато ти сипваш с големия черпак срещу него, на мен (и далеч не само на мен) ми прави впечатление, че поведението на разследващите органи е меко казано съмнително и, ако този случай (и този) остане неразрешен, единствено ще докажат собствената си некадърност, заради която си патим всички, без значение, дали сме будисти, сектанти, атеисти, комунисти, капиталисти, тръмписти, путинисти и прочие. Сетне нека продължават да нищят кухи теории, защо аджеба гражданите нямат доверие в държавния апарат. Ако Калушев е виновен с нещо, да го разкрият, да го докажат и да го опандизят, ако не е, тогава да се постараят да намерят престъпниците, а не да каканижат свободни съчинения първо за някакъв дансаджия, после пък да мънкат, че нещо се били объркали. 

Профилът ти изглежда изключително съмнителен. Сякаш си тук единствено за да оправдаваш и защитаваш Калушев, без да си представил нито един факт, пост или доказателство в подкрепа на твърденията си. Изглеждаш като типичен негов „бушон“, поставен да брани имиджа му. Всички знаем, че той има много такива скрити защитници

Моята единствена мотивация е да информирам хората и да събера абсолютно всякаква информация за този уникален за България случай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.