Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е убитият будист Лама, живял дълги години в Мексико?

Featured Replies

преди 1 час, _ramus_ написа:

Трудна работа... Мнооооого трудна. 

Даже направо няма да се стигне дотам, а и не е необходимо. Но просто това безотговорно отправяне на такива обвинения, в тази ситуация, никому не прави чест. Каквито и да са били неразбирателствата между тях, ако ще и да са от интимен характер, то е много грозно да си го връща по този начин. 

Цялата тази нарисувана картинка на "паравоенна, сектантска организация на педофили", която се стартира от непоявяващия се от дълго време пред медиите, нелигитимен според ВКС и.ф. гл. прокурор, ми изглежда толкова зле изфабрикувана и фалшива, че грам не мога да я повярвам. Нашите служби не са чак толкова некадърни, за колкото се представят и, когато в такива тежки престъпления, няма замесени някакви олигарси, политици, мега богаташи, високо организирани престъпни групи, всъщност успяват да си свършат работата много добре - но, когато има, все случая се оказва много сложен, мистериозен и неразрешим. Скоро ще станат три години, още водят разследване за атентата срещу гешев, атентат срещу не кой да е, а гл. прокурор и ..... три години нищо. Тъй, че тази история въобще не ми прилича да има нещо общо със всичките тези педофилии и сектантства. 

• Отговори 261
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хора, не бъдете наивни! Вярвате ли наистина, че един обикновен хижар просто се е „изнервил на държавата“ и е почнал да пуца? Хайде малко по-сериозно. Ивайло Калушев не е никакъв „отшелник“, а Петрохан

• Честно казано, изобщо не знам за кого говориш, защото аз за първи път се включвам по тази тема. Но ако е имало някой преди мен, който е говорил за него, явно се е оказал напълно прав. Ти просто не мож

• Справиха се. Отлично! Самоубил се с два изстрела в главата. Нищо необичайно, случва се от време на време. А педофилията я изоставиха, били са сектанти и са вярвали в щуротии. Всичко е ясно, пичовете с

Публикувани изображения

• Автор
преди 5 часа, _ramus_ написа:

че къде другаде да ги уреди. :) 

ааа - забравих че "той не се интересувал кой какво щял да каже"... Кофти малко така... :lol6:Важно за него е именно ТОЙ какво казва и какво му е в душичката. 

Ааа - и нещо друго било важно - нека останели линковете "да се запомнили ората' и да го споменават с добро, че ги е предупредил и разкрил "истината за тоя предател, убиец и криминал - Иво Калушев". 

Луда работа, ей! И упорит, нахакан... Тва като напъне отвътре ранения нарцис, за да си връща... няма спирка. Освен това - колко много години са минали - няма прошка. И така - без прошка, но пък "морала бил важен" в будизма... Те в будизма морала им е важен, но прошката не. :) Важното, че така са с чисти съзнания"... Чисти, чисти, та чак прозрачни. 

В никое писание не може да е "истината", нито ОТГОВОРА НА ВСИЧКО. Още по-малко пък - постове на един или друг. 

Така, че уверенията са фейк, който е подбран за да е по "личната истина" на някого си. Той фантазира че като си направи подборка, това ще му валидира личните фантазии като обективна истина. Всички изтрещели ги напира отвътре това - то е част от компенсациите им. Колкото по-упорито, агресивно и активно напират, означава че именно за тях това им е много важно. 

Що се отнася до "извиненията" - едва ли някой ще падне дотолкова ниско. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

:) Трудна работа... Мнооооого трудна. 

Всъщност е най-лесно да се плюе по някой, който не е "от другата страна" и тя е в неизвестност. Въпросният плюе и по мен и ето какво излиза насреща му, но Иво го няма тук. Няма и да го има тук, дори може и да не си спомни за тоя "виртуален герой и защитник на будизма, истината и мисията му". 

Авторчето тук е стар калдатски познайник. Периодично през някакво време, изгрява с нов ник, след като е баннат от форума. Налегнат го карастанчовите, има си няколко ника с които чете и вземе че "мине в активна фаза" да громи "предателите" :) 

Само за протокола - има автори на никове далеч по изтрещели от този тук. Той не е нищо особено - за тия неща си има диагнози... но болната душа никога не прощава да бъде отхвърлена или наранена. Това че е с различна сексуална ориентация няма нищо общо, защото това не е никакъв фактор, особено за случая. Въпросът е, че отхвърления започва това още от дете и за него това става фикция със силно негативен израз. Тук приказките за един или друг дето е "предател" са само опити за рационализация на образите, защото те задъхлжително трябва да са "лоши"... за да може той да играе на "разобличител"... Това донякъде го разтоварва от негативността. 

Не е трудно да се забележат основните насоки в цялата му активност, заедно с усилията, напрежението, мотивацията и упоритостта, които са само показатели колко му е важно. 

както и да е - тия неща са за хора, които разбират повече за психотичността и поведенческите анализи.  

Слушай какво, „анализаторе“, докато ти се опитваш да се правиш на велик психолог и да редиш диагнози от комфорта на клавиатурата си, реалността навън те е изпреварила с много. Можеш да си редиш думички за нарциси, будизъм и морални писания колкото си искаш, но това не променя факта, че Иво Калушев в момента е обект на национално издирване и името му е свързано с тройно убийство и изчезване на непълнолетни деца. Това не е моя „лична истина“ или „фантазия“, това е водеща новина в цялото медийно пространство в България и част от работата на разследващите органи в момента. Изключително жалко е да се опитваш да омаловажаваш изчезването на деца и тежки криминални деяния, като ги превръщаш в лична вражда или форум в активна фаза. Истината не се нуждае от твоята валидация или от моите подборки – тя е в полицейските бюлетини и в страха за живота на децата, които този човек е отвел със себе си. Да защитаваш или да се опитваш да оправдаваш някого, който бяга от правосъдието, само за да натриеш носа на някой потребител във форум, показва колко ниско си паднал ти самият. Тук не става въпрос за „плюене по някой, който го няма“, а за факти, които са налице и от които няма избягване. Можеш да продължаваш да говориш за „психотичност“ и „поведенчески анализи“, но докато ти философстваш, държавата издирва един опасен човек. Истината е безмилостна и колкото и да се опитваш да я извърташ през призмата на личните си неприязни, тя ще те удари право в лицето, когато разследването приключи. Няма смисъл да спориш с факти, които са публично достояние – просто ставаш смешен в опита си да защитиш незащитимото.

преди 1 час, azarak написа:

Даже направо няма да се стигне дотам, а и не е необходимо. Но просто това безотговорно отправяне на такива обвинения, в тази ситуация, никому не прави чест. Каквито и да са били неразбирателствата между тях, ако ще и да са от интимен характер, то е много грозно да си го връща по този начин. 

Цялата тази нарисувана картинка на "паравоенна, сектантска организация на педофили", която се стартира от непоявяващия се от дълго време пред медиите, нелигитимен според ВКС и.ф. гл. прокурор, ми изглежда толкова зле изфабрикувана и фалшива, че грам не мога да я повярвам. Нашите служби не са чак толкова некадърни, за колкото се представят и, когато в такива тежки престъпления, няма замесени някакви олигарси, политици, мега богаташи, високо организирани престъпни групи, всъщност успяват да си свършат работата много добре - но, когато има, все случая се оказва много сложен, мистериозен и неразрешим. Скоро ще станат три години, още водят разследване за атентата срещу гешев, атентат срещу не кой да е, а гл. прокурор и ..... три години нищо. Тъй, че тази история въобще не ми прилича да има нещо общо със всичките тези педофилии и сектантства. 

Слушай внимателно, защото явно живееш в паралелна реалност, в която форумните ти фантазии имат тежестта на съдебно решение. Първо, да ме заплашваш със съдебни дела за „петцифрени суми“, защото споделям информация, която е публично достояние в цялата държава и е обект на национално изследване, е не просто смешно – то е юридическа неграмотност в най-чист вид. Няма съд, който да ме осъди за това, че цитирам факти за човек, издирван за тройно убийство и педофилия. Спести си евтините трикове за сплашване, на мен не ми минават.

Второ, колкото и да се опитваш да ме „свързваш“ с Калушев чрез някакви измислени „лични взаимоотношения“, истината е една: никога не съм го виждал, никога не съм имал нищо общо с него и никога не съм стъпвал в този форум под други никове, колкото и с твоя партньор да си играете на пинг-понг с внушения. Вие двамата сте се затворили в един виртуален балон и сте изгубили всякаква представа за истинския свят. Стоите зад клавиатурите, криете се зад остарели аватари и се опитвате да правите „криминални анализи“, докато реалните служби и медиите в България отдавна са начертали картинката.

Твоите цитати на Росен Йорданов и опитите ти да оспорваш експертизата на разследващите са просто прах в очите. Да наричаш заподозрян в такива тежки престъпления „висока летва“ и да браниш невинността му, докато той се крие с непълнолетни деца, казва всичко за твоя „морал“. Ти не си нищо повече от една форумната пионка, която се опитва да рационализира престъпленията на един беглец.

Истината не е „зле изфабрикувана“ – тя е в полицейските сводки. Можеш да продължаваш да си мечтаеш за дела и обезщетения, но единственото, което постигаш, е да ставаш все по-жалък в опита си да защитиш незащитимото. Гледай си форума, пиши си теориите и не си помисляй да ме плашиш с правосъдие, защото точно ти си последният човек, който има представа как работи то в реалния свят.

Когато един мъж е боклук, ама боклук от класа, винаги се намират сто човека, които застават на негова страна и го бранят. 

Това показва, че или и те са като него или са уникално глупави и вярват, че той е "свестен човек, много скромен". 🙊

преди 46 минути, GoOut написа:

..... истината е една: никога не съм го виждал, никога не съм имал нищо общо с него ....

Tи да видиш. Потребителя, който е убеден и сигурен във всички обвинения, които изписа срещу конкретен човек, за когото е създал цяла отделна тема, накрая се оказа, че никога не го е виждал, нито пък имал нещо общо с него ..... егати епичната селяндурщина. Па с това трябваше да започнеш, така ще знам, че коментарите ти нямат никаква фактологична стойност и е напълно безсмислено да им обръщам внимание. Няма какво да си кажа повече с теб, такава жалка злобарщина и умопомрачение, скоро не бях срещал. Горко му на будизма с будисти, като теб! (да не се окаже по някое време, че и будист не си)

Пък вече доколко всичко това, което правиш е по правилата на форума, има си модератори да решават, но ако зависи от мен си с перма бан на мига. 

преди 14 минути, azarak написа:

Tи да видиш. Потребителя, който е убеден и сигурен във всички обвинения, които изписа срещу конкретен човек, за когото е създал цяла отделна тема, накрая се оказа, че никога не го е виждал, нито пък имал нещо общо с него

Но от написаното по адрес на Калушев едва ли може да се твърди, че нямал нищо общо с него.

Цитат

Калушев имаше кратки участия в публични форуми, след което си направи собствен сайт с чат и затворени групи. Там достъпът беше строго контролиран, но не само това – той използваше платформата, за да следи участниците. Чрез IP адресите и технически средства той събираше информация за всеки и знаеше всичко за потребителите си. Точно така си избираше „жертвите“.

Достъпът до него винаги е бил изключително труден, преминаваше се през многобройни „цедки“ и само ако отговаряш на критериите му, биваш допуснат. Той подбираше само подходящи хора: или финансово заможни, или такива с тежки лични травми, които са лесни за манипулиране и биха му вършили работа. Този човек е много хитър и пресметлив – действаше като истински кукловод, който системно обработваше и контролираше хората около себе си.

преди 16 минути, badr написа:

Но от написаното по адрес на Калушев едва ли може да се твърди, че нямал нищо общо с него.

badr, аз наистина няма какво повече да коментирам с този потребител, а и се вижда, че разговора с него ще отива все повече в конфликтна посока, което хем е безсмислено, хем излишно ще създава работа на модераторския ви екип. Господина дълбоко греши, че единствено той е способен да раздава обидни квалификации и да борави с просташка лексика. При такъв вид провокации, да продължавам да обсъждам казуса с него, означава да му сипвам от собствената му помия.

Само ще кажа, че за Ивайло Калушев не знам и по никакъв начин не мога да гарантирам, но тука със сигурност имаме човек, който се опитва да манипулира общественото мнение, за това тук открито, а не в доклад, единствено и само този път ще отправя молба да вземете някакви мерки относно участието му във тази тема. Какви точно са му мотивите и целите не знам, дали са лични, политически, религиозни, кое от всичко, което твърди е истина и кое лъжа, той вече се заплете, като патка в кълчища. Досега се изказваше по начин, по който се подразбира, че се познава с Калушев, сега изведнъж, никога не го бил срещал и нямал нищо общо с него. А това съвсем не е маловажно обстоятелство, което по мое мнение е редно да бъде уточнено още в началото на създадената от него тема, а не да скача с двата крака в пространни обяснения и анализи, какъв и що бил Калушев. 

Та вече по темата. Надявам се службите наистина да си свършат работата, да установят и да заловят извършителите на това брутално престъпление, като разбира се и да получат съответното наказание предвидено от закона - че често в България първата част от задачата се случва, ала не и втората. Подчертавам: ако ще извършителя да е Ивайло Калушев. Каквито и пристрастия да имам, какъвто и респект, за такова тежко криминално деяние ... съжалявам. Но към момента няма как да приема, че той е виновен, дотук не виждам нито една достатъчно основателна улика, доказваща негова вина.

Версиите са все още всякакви, даже се множат, последната е, че единия от жертвите бил адвокат на "Росатом" на арбитражното дело срещу НЕК 2016г. в Женева, та уж имало някаква руска намеса в тези убийства - което за мен е просто поредната нелепа теза. Един път от изцяло фактологична гледна точка не открих никаква информация потвърждаваща, че е бил в качеството на процесуален представител на това дело. Втори път чисто логически, в русия имат достатъчно големи проблеми в момента, че да тръгнат да убиват някой, който няма някаква особена роля в дело от преди десет години, в охранявана хижа някъде в гората на друга държава, нито се чува да има други жертви от участвалите в това дело, нито пък се намира някакъв смислен мотив да убият точно този човек. Така, че И тази версия за мен е малко вероятна. 

• Автор
Млад мъж, който в момента живее в малко населено място в Софийска област, е свидетелствал пред разследващите, че е бил част от групата на Лама Ивайло Калушев и е живял с нея в Мексико. Мъжът е признал, че майка му е финансирала престоя му със сумата от 150 000 евро, които били платени за обученията по гмуркания, духовно израстване и спелеология. Всичко това се е случило преди повече от 10 години, когато мъжът е бил още непълнолетен. Разкрил е, че в рамките на няколко години е бил в компанията на Калушев и част от убитите при хижа „Петрохан“ мъже, но е успял да се дистанцира от тях и да се прибере обратно в България. Това разкриха пред "Гласове" отлично информирани източници.
Според тях младия мъж е признал, че в продължение на доста време е имал сексуални отношения с далеч по-възрастния от него Ивайло Калушев, което напълно потвърждава версията и за педофилски елемент в сложния криминален казус. Младият мъж разкрил множество детайли за отношенията в групата и възгледите на Лама Ивайло Калушев, който бил едноличният лидер. Младият мъж обяснил, че макар сексуалните отношения да са започнали, когато е бил още на около 15-годишна възраст, това се е случило доброволно и го е възприел като част от живота си в групата и неговото личностно развитие под менторството на Лама Ивайло Калушев. Обяснено му било, че мъжете са самодостатъчни и за да имат пълноценно израстване, нямало нужда от близки и интимни отношения с жени.
И тримата мъже, намерени мъртви при хижа „Петрохан“ са били несемейни, без партньорки и без деца. Самият Калушев също нямал дете, никой няма спомен някога да е имал връзка с жена. Много рядко през годините, в които е водил номадски начин на живот на различни места в чужбина, в компанията на съмишленици и последователи, в групата му за кратко е имало по една жена.
Нашите източници твърдят, че властите проверяват данни за заможно българско семейство, което също е изпратило детето си на „обучение“ в чужбина, заедно с Калушев и е платило за това сумата от 1 милион лева. С парите Ивайло Калушев купил скъпия имот в Мексико, който бил ползван за школата му. Семейството било изключително притеснено, че след случилото се техният досег с Калушев може да стане обществено достояние, заради това настоявали за строга конфиденциалност.
Според източниците на "Гласове" бившият интимен партньор на „Лама Ивайло“ обяснил още, че напуснал Мексико, след като отношението към него започнало да се променя. Калушев отделял повече внимание на друго от малолетните и непълнолетни момчета, които били на продължително обучение в Централна Америка – Николай Златков. 23-годишният мъж е в неизвестност от седмица, като за последно е засечен с Калушев и с 15-годишния Алекс Макулев, със скъпия кемпер, собственост на „Лама Ивайло“.
Оказва се, че по-голямата част от съзнателния си живот 23-годишният Николай Златков е прекарал с Калушев. Младият мъж е оставен при групата на „Лама Ивайло“ от майка му. Родителите на Златков се разделят когато той е на 4 години. След това майка му губи родителите си, изпада в тежка депресия и започва да се увлича по източни религии и медитации. Така открива Ивайло Калушев. Жената и малкия Николай заминават за испанския остров Тенерифе, където по това време „Лама Ивайло“ се е установил. По-късно майката се прибира в България, а синът й заминава с Калушев в Мексико, където между двамата се установява трайна сексуална връзка. Бащата на Николай Златков опитал да го изведе от групата, но без успех. Той също е дал подробни показания. Мъжът бил силно притеснен за живота на сина си и разкрил множество информация за групата на Калушев, която е събрал през годините.
Оказва се, че близостта на Ивайло Калушев и Николай Златков не била тайна за никого от познатите им. Дори в хижа „Петрохан“ имало два огромни портрета – на по-възрастния мъж и на младежа, които били изобразени в цял ръст. Ясен символ за йерархичния им статус в групата им.
Внимателен анализ на случаите, при които момчета на възраст от 10 до 14-15 годишна възраст, но понякога и по-млади, какъвто е казуса с 8-годишния Леон, който прекарва в „Петрохан“ близо година, попадат в групата на Калушев сочи, че поне един от родителите им проявява интереси към психологично усъвършенстване и дори се занимават професионално с това.
Албена Попова, майката на Леон, само преди броени дни е била водещ на „Обучение по интегрално фасилитиране“, а частното училище, в което премества детето си преди три години, оказва се залага изключително много на психологичните образователни подходи при възпитанието на деца. Яни Макулев, бащата на 15-годишния Алекс, който се издирва, заедно с Калушев и Златков, преди 6 години пуска видеа в социалните мрежи, в които рекламира психологични коучинг практики, през които сам е преминал.
Самият Ивайло Калушев представя себе си като ментор и обучител на деца още от 1992-1993 година, когато е навършил пълнолетие. Той е от семейство на интелектуалци – майка – професор, музикален педагог, баща – художник. Отпреди повече от 30 години датират контактите му с бързо формиращата се либерална прослойка у нас, отричаща традиционните източно-православни ценности, лобираща за легализиране на хомосексуалните бракове, претендираща за висока експертност във всички сфери на обществените процеси, монополизирала неправителствения сектор, особено този свързан с реформите в образование, правосъдие, здравеопазване. Заради това не е изненада, че спонсори в последните години на Калушев и групата му и сформираната от тях паравоенна – Национална агенция за контрол на защитените територии, се оказват имена като Васил Терзиев, Саша Безуханова, Атанас Симеонов, а министри от правителството на Кирил Петков като Борислав Сандов и Николай Денков, прокарват лобистки решения и подписват споразумения.

• Автор

Мълния в BulNews! Намериха кемпер с поне един труп в гората над Враца, мистерията “Петрохан“ се разплита /снимки/

Мистерията със случая “Петрохан”, който потресе цяла България, започва да се разплита, научи ексклузивно агенция BulNews.
Тази сутрин в гората над Враца е намерен кемпер с поне един труп в него. Предполага се, че това е обявеният за издирване Ивайло Калушев.

https://www.bulnews.bg/article/503317?fbclid=IwY2xjawP1UG9leHRuA2FlbQIxMABicmlkETFpeHlneVUydEJibkt1YU1oc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHi3zffjvbFzyN8Ly4JOlgtD81tH7YpV0W1LVUCiLHjoUSskiSiJ6kf8KP7Dw_aem_xFUIH4wNoQnBoRlglYuwzQ

Още по лоша новина.......

https://www.bulnews.bg/article/503317?fbclid=IwY2xjawP1UG9leHRuA2FlbQIxMABicmlkETFpeHlneVUydEJibkt1YU1oc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHi3zffjvbFzyN8Ly4JOlgtD81tH7YpV0W1LVUCiLHjoUSskiSiJ6kf8KP7Dw_aem_xFUIH4wNoQnBoRlglYuwzQ

И най лошите предположения, се оправдаха май. Колко жалко ако е истина....

https://pik.bg/извънредно-и-първо-в-пик-откриха-мъртви-ивайло-калушев-николай-златков-и-15-годишния-син-н-news1320661.html

• Автор
току-що, Joss Bomon написа:

Ужас, направо съм потгресен........ Как можа да направи това този човек... Как можа......!! 

преди 1 час, GoOut написа:

Мълния в BulNews! Намериха кемпер с поне един труп в гората над Враца, мистерията “Петрохан“ се заплита /снимки/

Само с една-две букви поправих заглавието. Дали следствието ще реши че това е разплитане, ако не постъпят нови факти и привидно изглежда че нещата са приключили? Ами на мен ми изглежда че все още има убиец, или убийци на свобода някъде в мрака. Те може и да престанат да убиват, или може да престанат да убиват жертви които да са свързани с това разследване, за да намалят риска да бъдат разкрити.

преди 32 минути, Sliderum2 написа:

Само с една-две букви поправих заглавието. Дали следствието ще реши че това е разплитане, ако не постъпят нови факти и привидно изглежда че нещата са приключили? Ами на мен ми изглежда че все още има убиец, или убийци на свобода някъде в мрака. Те може и да престанат да убиват, или може да престанат да убиват жертви които да са свързани с това разследване, за да намалят риска да бъдат разкрити.

Да, иначе като ще се самоубиват, какъв е бил смисъла да бягат от хижата, вместо всички да се самоубият там на място...

Ъп!

Иван Христанов изригна: 6 екзекуции на Мафията! | Darik.bg

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Дали следствието ще реши че това е разплитане, ако не постъпят нови факти и привидно изглежда че нещата са приключили?

Обикновенно служебните задължения на МВР и прокуратура.bg са да регистрират събитията - професионално, както би потвърдил колегата им, онова нищожество с акъл на едноклетъчно, което три пъти ни беше министър- председател, а по преди баш гл. секретар на МВР.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Да, иначе като ще се самоубиват, какъв е бил смисъла да бягат от хижата, вместо всички да се самоубият там на място...

Ъп!

Иван Христанов изригна: 6 екзекуции на Мафията! | Darik.bg

А какъв е смисъла да убиват и кучетата. Но пък може и те да са били педофили, и да са участвали в сектански ритуали, та току виж разказали какво се е случвало там. 

преди 22 минути, azarak написа:

А какъв е смисъла да убиват и кучетата. Но пък може и те да са били педофили, и да са участвали в сектански ритуали, та току виж разказали какво се е случвало там.

Кой казваш е убил кучета?! Точно в подкрепа на тезата за "външен" човек/убиец е убийството на кучетата. Да не мислиш, че кучетата са скочили на стопаните си, за да им попречат да сфитнат другите им стопани и затова са ги убили?! Колкото и натрениран за оцеляване да си, хладнокръвното убийство на жив човек с изстрел в главата е по възможностите на друг тип натренирани за друго главорези!

Цитат

Официалната версия за откриването на телата на Ивайло Калушев и двамата младежи на връх Околчица не просто издиша – тя е обида за интелигентността на всеки, който някога е стъпвал в планина или е виждал овца на живо.

1. Абсурдът с „овчаря“

В средата на февруари, в разгара на агнилната кампания, когато всяко животно е прибрано на топло в кошарата и се нуждае от денонощни грижи, полицията ни сервира „овчар на обход“. Какво точно е „обхождал“ този човек на връх Околчица? Сняг, кал или празни пасища? Овчар без овце в планината през февруари не е овчар – той е или наблюдател, или удобно измислен свидетел или нещо друго...

2. Кемпер в „труднопроходима местност“

Всеки, който е виждал кемпер, знае, че това е „къща на колела“ за асфалт. Да твърдиш, че издирваният от всички служби в държавата е вкарал тежката машина в труднопроходимите чукари на Врачанския Балкан посред зима, е технически абсурд. Как е минал през калта? Защо термокамерите и дроновете на МВР и ДАНС не видяха огромен обект цяла седмица, а трябваше „овчар“ да се натъкне на него?

3. Веригата от безумия

Цялата хронология е пропита с нелогични действия:

Тройно убийство в Петрохан, последвано от палеж на къща с живи животни вътре – акт на безумна жестокост, който не се вписва в профила на „природозащитник, духовен последовател или обикновен беглец“.

ДАНС, МВР и специалните части „издирват“ трима души седмица в един ограничен район, докато накрая всичко приключва със „случайно“ откритие.

Мъртъв мъж, „клюмнал на седалката“ – твърде удобен край за човек, който знае твърде много.

Когато държавните органи ни поднасят приказки за „овчари“ и „случайни находки“, те не просто крият истината – те прикриват собствената си некомпетентност или, което е по-страшно, съучастие. Въпросите остават: Кой даде логистиката? Кой пазеше района? И защо истината трябваше да бъде погребана в калта под Околчица заедно с Калушев?

Пак ни пускат по пързалката. И този път е много стръмна.

Може би следващата стъпка в разследването ще бъде „бърза експертиза“, която ще потвърди, че Калушев е убил другите и после себе си. Случаят приключен, истината – погребана."

Туй за кучетата ми е мътна историята как са умрели и дали са били въобще убивани с цел. Не знам дали има значение за темата. Ако имаш намерение не да разсъждаваш за случая, а да плачеш за кучетата, няма ли по-подходяща за кучелюбци секция? Впрочем, почвам да се замислям дали няма смисъл от разклонение, или местене на темата в подходяща секция, тъй като не съм убеден, че мистичната част на случващото се в хижата е нещо повече от параван. Но може да се изчака първото официално изявление на държавните органи, което ще се случи след около 2 часа, ако не греша.

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Кой казваш е убил кучета?! Точно в подкрепа на тезата за "външен" човек/убиец е убийството на кучетата. Да не мислиш, че кучетата са скочили на стопаните си, за да им попречат да сфитнат другите им стопани и затова са ги убили?! Колкото и натрениран за оцеляване да си, хладнокръвното убийство на жив човек с изстрел в главата е по възможностите на друг тип натренирани за друго главорези!

Е именно де. На толкова места се пропуква версията за паравоенни, сектанти, педофили, завършили с ритуални самоубийства във две различни локации и дати, че на разследващите ще им трябва още време, за да измислят някаква последователна, логическа нишка .... ако въобще решат, че е необходимо. 

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Не знам дали има значение за темата. 

Не намираш ли за очевидно, липсата на смислена причина, самоубийци да убият кучетата си? 

преди 16 минути, azarak написа:

Не намираш ли за очевидно, липсата на смислена причина, самоубийци да убият кучетата си? 

Дали, кой, как е убил кучетата и дали е факт че са убити с мотив, предстои да се изяснява. Не съм гадател и не искам да разсъждавам за неща въз основа предположения. 

Цялата работа става все по-мътна и неясна, абсурд след абсурд, никаква логика...

Едва ли и някога ще разберем истината

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Хванах и се зарових в интернет и изрових доста интересни неща които споменах накратко назад. Нещата са от сайтовете на Калушев от преди 10-13 години, както и от dharmawheel форума където самият той, лично, обяснява някои неща и отговаря на въпроси.

DharmaWheel Forum   Той се включва с ник Ivo към 6-7 страница. Гледам е имал към 200 поста във форума, но не ми се занимава да да правя регистрация за да ровя. Ако някой иска.

SkyDharma WebArchive  Страница относно кой е Лама Иво.

SkyDharma WebArchive    Други дейности и хобита на Лама Иво.

SkyDharma WebArchive   Дейност в България до напускането.

SkyDharma WebArchive   Пътуването с лодка и новото начало в Мексико.

Текстовете тука са доста по-кратни от това което си спомням навремето и са на английски. Мисля на времето бяха на български и доста по-пълни и с повече факти. Пак е нещо че ги има.

Ето ви вече конкретни факти от самият човек за който толкова се говори. Всичко в тези сайтове е лично негово. Толкова ревахте че само се спекулира и никой нищо конкретно не пише....

Доста факти и информация липсва все още, които са ясни на разследващите. Води се разследване все пак. Дано в един момент ги публикуват.

Но мисля че линовете които пуснах описват доста добре какъв точно е бил Калушев, какво е твърдял за себе си и е "проповядвал". Вече дали е вярвал на тези неща или са му били удобни е друг въпрос. Тези неща също говорят за това какви хора са гравитирали покрай него, като нагласа и всичко (говорим за най-най-близките му хора, някой още от Мексико). Това се потвърждава и от информация изнесена в медиите за това какви са родителите на 2 от децата които са намесени в историята. Говорим за най-близките, най-вътрешният кръг хора. Не говорим за хора които са се срещали с него няколко пъти или са били в хижата или на друго мероприятие с него. Човек не се открива на такива хора.

Хронологията на събитията която пуснах още преди 4 страници също поставя нещата в доста ясна рамка:

Няма 2 мнения че той е централната фигура и човека на върха във тази история (агенцията, школи и всичко).
Сайтове и всичко свързано с него и организациите му са изтрити още Декември.
Цялото 
ръководство и близките хора до него са били на едно място когато се е случило каквото се е случило.
Изпраща СМС-и на майка си в които направо си казва че им е писнало (множествено число) и слагат край, тя повече няма да го види, но когато помисли за него и той ще е там. Това е и причината тя да се обади на 112, тоест не е шега или недоразумение. 
На 1ви Февруари (ден преди трагедията) публикува стихотворението на Ботев "Борба". Днес са намерени в района на в. Околчица, смятан за лобното място на Ботев.
Властите казват че първите 3ма са убити без да има следи от борба или опит да предотвратят каквото е щяло да се случи. Също така са убити с по 1 курум в главата. Тоест или е станало със съгласието им, или вторите 3ма са убили едновременно първите 3ма, или нещо друго което е направило това възможно. Външни хора не мисля че могат да изненадат въоръжени хора в толкова добре барикадирана постройка.
Интересна е информацията (ако е истина) че кучетата са убити и занесени на вторият етаж в къщата (където живеят и спят хора), а 3мата убити са намерени вънка на двора където са са помещавали кучетата.

Изключително интересен факт е самото убийство на кучетата. Външен човек няма никаква причина да ги застреля. Това ще алармира хората вътре, а убийство им след като се е случило всичко вътре е загуба на време и усилия. Единствената причина е да са убити от стопаните си. Ако знаеш че няма да ви има повече и няма да има кой да се грижи за животните или не знаеш какво ще се случи с тях и каква ще е съдбата им, по-добре да ги вземеш с теб. Да не се мъчат. Това важи двойно  ако са били силно привързани към животните, хора с кучета знаят за какво говоря. 

Това са фактите. Почти всичко останало в темата е казъл-рекъл и кой кво му се иска да се е случило.

Като цяло доста добре си пасва, доста голяма доза драматизъм, но в предвид личностите на замесените не мисля че е чак толкова необичайно. Признавам че има смущаващи факти относно ДАНС и действията на властите които могат да се изтълкуват като нещо по-сериозно и конспирация, но мисля че по-логичното обяснение е интереси, корупция и некадърност. Не живеем в американски филм...за нещастие.

А случаят ме интересува дотолкова доколкото е уникален за нашата държава и изключително интересен. Личностите в него, мотивите и т.н. Жалко за хората и най-вече за двете деца, но като цяло не ме вълнува особено кой е виновен, кой не или да имам някакви подмолни цели да оневинявам или очерням някого.

Просто им писнало от живота и се самоубили. Всичко си пасва. Разотивайте се. 

преди 1 час, azarak написа:

Просто им писнало от живота и се самоубили. Всичко си пасва. Разотивайте се. 

Няма как на 15-годишен да му писне от живота. 

За 23-годишния също се съмнявам. 

Това е престъпление от страст. Едната група се е оказала срещу другата. Някой от първата е имал мераци към някой от младите(малките) любовници на Калушев. Калушев е научил и им е казал, че ще ги разстреля ( тримата, които не са му секс-играчките, първите убити) и срещу 2-ри февруари(денят на гейовете) ги е застрелял, сам или с любовниците си. После е отпрашил с любовниците и на Околчица ги е застрелял и тях, защото е психопат и егоист, не би ги оставил живи. Или вярва, че ще отиде с тях в Дхарма-рая, където пак ще правят секс. Куку. 

За да ги разстреля сам, трябва да е нещо средно между Хищника, Рамбо и Чък Норис. А любовниците да съучастват в разстрела на хората, с които са му изневерили, значи не им е харесал секса, нали. В крайна сметка всички са куку и са си го заслужили. Да знаеш, всички сарафчета в държавата те обичат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.