Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е убитият будист Лама, живял дълги години в Мексико?

Featured Replies

Тъй, тъй, барем кажи кой си, като толкова старателно охраняваш тва Барби? 

• Отговори 261
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хора, не бъдете наивни! Вярвате ли наистина, че един обикновен хижар просто се е „изнервил на държавата“ и е почнал да пуца? Хайде малко по-сериозно. Ивайло Калушев не е никакъв „отшелник“, а Петрохан

• Честно казано, изобщо не знам за кого говориш, защото аз за първи път се включвам по тази тема. Но ако е имало някой преди мен, който е говорил за него, явно се е оказал напълно прав. Ти просто не мож

• Справиха се. Отлично! Самоубил се с два изстрела в главата. Нищо необичайно, случва се от време на време. А педофилията я изоставиха, били са сектанти и са вярвали в щуротии. Всичко е ясно, пичовете с

Публикувани изображения

10 ч  ·

И аз попаднах на въпросния форум за будизъм от 2010-2011-2013 г., където се коментира за Иво Лама от България. Досадно е и нямам търпение да чета докрай, много страници, дискусия за Иво Лама, но ще споделя какво ми направи впечатление от първите няколко страници. Тибетските будисти се отнасят с подозрение към него. Казва се, че Иво е започнал специални практики, несъвместими с начина, по който основните тибетски будистки линии досега са били разпространявани на Запад. Това е довело до прекъсване на официалните му връзки с тибетския будистки естаблишмънт. Един от коментиращите казва, че на Иво му било много неприятно, че не му се отдава нужното уважение, това, което според него му се дължи. През пролетта на 2012 г. Иво Лама променил изцяло посоката на дейността си. Обявил на най-близката си група лични ученици, че възнамерява да предприеме пътешествие по света без определена цел. Всеки, който иска да го последва, трябвало да се откаже от всичко – дом, притежания, семейство и приятели – и да следва неговите напътствия без възражения и гаранции. Това било изпитание за лоялност. Във форума се изказват съмнения, че Иво не е същински тертон, за какъвто се представя, тоест подлага се на критика неговото поведение, пишат, че се подвизава в интернет пространството с различни имена и че модерацията на неговите сайтове е странна. Всъщност се говори, че Иво е имал конфликти с важни фигури от будистката върхушка и е смятал този или онзи за „боклук“. Иво е бил отхвърлен. Човек от форума пише за Иво през 2013 г.: „ОЩЕ ЕДИН ОТКАЧЕН С КОМПЛЕКС ЗА ВЕЛИК БЯЛ ГУРУ/МЕСИЯ, КОЙТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА РЕВОЛЮЦИОНИЗИРА ДХАРМА-ТА, ЗА ДА СЕ ВПИШЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАННИ НЕВРОТИЧНИ ИДЕИ.“ Тоест Иво се е смятал за по-велик от основната същност на будистката религия и се е опитвал да надгражда и интерпретира, което е неприемливо за която и да е религия. Иво Калушев е типичен представител и създател на секта с будистки привкус и мания за величие и реформаторство, мания, че той знае повече от всички и че навлиза в същността на вселенската конструкция, че той е избран и на него му е дадено ДА ЗНАЕ. Иво Калушев е бил психически болен човек. Във форума има и такава констатация: „Хората с легитимна дхарма мотивация да преподават не изграждат култове към личността, а култове около ученията на Буда.“ Хората с легитимна дхарма мотивация да преподават остават личностно на заден план, доколкото е възможно, и поставят фокуса върху ученията и практиката. „Тези луди, обсебени от жажда за репутация и идентичност, са лесни за разпознаване“, пишат хората за Иво. Българинът Иво Калушев е изграждал култ към личността си и това е написано още преди десет години като коментар от хора, които познават дейността му. Пишат „той е хипнотерапевт“. „Той се чувстваше отхвърлен, защото хората не се поддадоха на личните му мнения“. И изоставя традиционните учители и учения. Нямам търпение да чета докрай, може би някъде по-нататък се включва и самият Иво, когото човек от форума призовава да се включи. Считам, че Иво се подвизава в този форум поне под няколко никнейма и разиграва разговор за себе си с реални други участници, които го критикуват, а той внимателно ги оборва. Големият съществен въпрос е, ЗАЩО на този човек, който от години е психически болен, му се дава оръжие, територия и функции за контрол върху каквото и да е! Това е въпросът!!!!!!! Това е абсолютно престъпление. Всеки има право да е луд, но не е добре да му се вменяват отговорни функции и да се развихря лудостта му. Има много състояния, които са на ръба на нормалността, и е трудно да се прецени в каква степен е девиацията. Но ние видяхме през последните години много девиантни да ни управляват. Държавата беше превърната в лудница, всичко беше извън нормата. Всичко. Начело с част от министрите на Радев в служебните кабинети, начело с премиера Кирил Петков, който дерибействаше с Лена по върховете на държавата и ни правеше за смях, начело с финансовия гений Асен, който Радев гледаше изумено, все едно не е виждал човек да му говори за икономика (явно не е виждал). Радев трябва да даде обяснение ЗАЩО назначи тези налудни лица да управляват държавата. А не да се крие и да обяснява в "Панорама" как всички е по мед и масло. Такава груба и съдбоносна издънка и провал в държавата не е имало от сюжета по затварянето на 3 и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". То бива нахалство, ама...

3 ч  ·

Не може да обвиняваш други за каквото и да е, ако сам си дал оръжието на психически нестабилните! Дето се казва, ПП-то, ДБ-то и Рашков сами са си организирали касапницата. Те така управляват държавата. На едро, на екологично, на протеин от буболечки, на възвишено педофилско, на постмодерна разнообразна сексуалност, на всичко ни е свръхпозволено. Такива хетеро да ги нямаме, демодирани ретроградни бозайници! Не им издържали нервите на ламите. Тормозела ги действителността. Как се разрешава огнестрелно оръжие, бойни способности и условия за паравоенна структура без да се съобразиш с психологическия профил на индивида?!

Стремежа да се извличат политически ползи от този случай е меко казано безсрамна идиотщина. По същия начин може да се попита, защо толкова години, толкова държавни служби и институции не са взели никакво отношение, и не са предприели никакви мерки спрямо тази затворена група от хора с психични отклонения. 

И отговора на всякакви такива въпроси е повече от очевиден - кой и защо да знае "психологическия профил на индивида"? Просто ей тъй някой министър или депутат, или въобще държавен служител, ще изисква от гражданско лице да предостави експертиза и оценка на психичното му здраве? Закон, наредба, административна процедура, нещо? 

Много, много по- голям провал на държавата е опасно ниското професионално ниво на разследващите органи, чиито действия бяха критикувани включително от всякакви бивши служители заемали било по- ниски или по- високопоставени позиции в йерархията на тези структури. Конкретно председателя на ДАНС и Сарафов, в по- малка степен и Захари Васков, действаха, като пълни гамени и аматьори. През всичките дни не видях и едно пресаташе да се появи пред медиите. Създалата се вълна от обществено напрежение се дължи на тяхната некомпетентност. Заради ей такива действия и решения, като техните, гражданите губят всякакво доверие в държавния апарат. Съвсем нормално и естествено следствие е сега да се вихри тази масова параноя и да се развиват всякакви конспиративни теории, как видеозаписите били манипулирани, и в момента кой ли не търси под вола теле. 

преди 38 минути, azarak написа:

Стремежа да се извличат политически ползи от този случай е меко казано безсрамна идиотщина. 

Ще се извлекат, дори и да не се стремят, някои хора и партии, които не съм убедена, че са много полезни за страната ни,  определено ще извлекат.😢

Бог да пази България! 🙏

преди 1 час, azarak написа:

Стремежа да се извличат политически ползи от този случай е меко казано безсрамна идиотщина. По същия начин може да се попита, защо толкова години, толкова държавни служби и институции не са взели никакво отношение, и не са предприели никакви мерки спрямо тази затворена група от хора с психични отклонения. 

Трябва ли Държавата да води регистър на разведените родители и ЛГБТ+ съществата?! :) 

Нападките към институциите или органите на държавата са неуместни. ;) 

Нелепо е на фона на тази трагедия да се прави предизборна кампания от анонимен политически субект.     

Нормалните държави водят регистър на педофилите.

Тук ако някой заговори/пише за педофили(самата дума) го изкарват луд и на хапчета.

Самата дума е почти забранена в медиите.

преди 16 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Нормалните държави водят регистър на педофилите.

За да се води такъв регистър, то трябва да има сигнал от родители или родител.  ;) 

Муца, изискваш несвойствено от държавата. Трудно се разследват психопати.   

преди 5 минути, (:IдioiдI:) написа:

За да се води такъв регистър, то трябва да има сигнал от родители или родител.  ;) 

Муца, извикваш нещо несвойствено от държавата. Трудно се разследват психопати.   

Щом не разследват психопати (най-опасните престъпници), то за какво са изобщо!?!

Само да си въртят схемите, да редят избори и да охраняват Прасетата и коврите около тях ли?

преди 4 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Щом не разследват психопати (най-опасните престъпници), то за какво са изобщо!?!

Кои визираш? :) Уточни кой орган на властта трябва да го прави? 

преди 37 минути, (:IдioiдI:) написа:

Нападките към институциите или органите на държавата са неуместни. 

Ама разбира се, те са светая светих, що за наглост да бъдат критикувани и да им се държи сметка. 

преди 17 минути, azarak написа:

Ама разбира се, те са светая светих, що за наглост да бъдат критикувани и да им се държи сметка. 

Дори не осъзнаваш, че по този начин не се критикува. ;) Все едно да ти критикувам очите или ръцете. :) 

О, може би имаш претенции, че ти си специалист по криминално дело ли?! :) 

Значи, изобщо не си запознат с протоколите. И/или ти явно си по-по-светая светих от тях ли?!  :) 

преди 20 минути, (:IдioiдI:) написа:

Дори не осъзнаваш, че по този начин не се критикува.

По кой начин не се критикува? 

преди 3 минути, azarak написа:

По кой начин не се критикува? 

По твоя! 

преди 1 минута, (:IдioiдI:) написа:

По твоя! 

Явно не можеш да обясниш. Тогава, а по кой начин се критикува? 

преди 20 минути, azarak написа:

Явно не можеш да обясниш. Тогава, а по кой начин се критикува? 

Определено не с анонимен популизъм. :)  

Или ти липсва идея за политическата ти платформа ли? Кирчо ти ли си?! Що заряза Кокорчо? :) 

п.п. Прозира, че явно мнозина в този форум са последователи на новия "бизнес" на Кирил Петков! :)    

преди 19 минути, (:IдioiдI:) написа:

.....

Пенсионерското тролене ли е специализацията по криминалистика? - или си още на службичка и със комсомолски плам защитаваш честа на колегите, и рекордните увеличения на заплатите, които ви направи вожда еднокнижник? 

путин е виновен 

преди 24 минути, (:IдioiдI:) написа:

Определено не с анонимен популизъм. :)  

Или ти липсва идея за политическата ти платформа ли? Кирчо ти ли си?! Що заряза Кокорчо? :) 

п.п. Прозира, че явно мнозина в този форум са последователи на новия "бизнес" на Кирил Петков! :)    

ти да внимаваш

приличаш  ми на секта 

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

Само да си въртят схемите, да редят избори и да охраняват Прасетата и коврите около тях ли?

ти също ми приличаш на секта 

преди 24 минути, azarak написа:

Пенсионерското тролене ли е специализацията по криминалистика?

Привиждат ти се пенсионери! :) Няма лошо! По ми се нрави класификацията на @_ramus_ => Анонимен сливенски пияница! :) 

преди 22 минути, Banesc написа:

ти да внимаваш

приличаш  ми на секта

На каква секта?! :) Пияниците не са сектанти! :) 

Благодаря, че ме разсмяхте! :) 

преди 5 минути, (:IдioiдI:) написа:

По ми се нрави класификацията на @_ramus_ => Анонимен сливенски пияница! 

Да, би било забавно, ако фактически си известен сливенски пияница. 

преди 46 минути, azarak написа:

Да, би било забавно, ако фактически си известен сливенски пияница. 

Но, не е забавно. Правя го явно добре. ;) 

Значи, не обобщавай пенсионерите. Някои са по инвалидност! ;) 

Драги ми младежо или девойко или ЛГБТ+ същество, не всеки пенсионер е трол. :) 

Противопоказно е в криминалистиката да има политика! Това е доста трудна и специфична професия! Не от всеки политически и/или религиозен субект може да стане криминолог. 

Гадно е да ползваш тази трагедия, за свое забавление или политика за въздействие над обществото. 

п.п. Мнение от жена ми: Недостойно е дадени политици да ползват тази трагедия за своя политическа цел! 

преди 3 часа, (:IдioiдI:) написа:

Трябва ли Държавата да води регистър на разведените родители и ЛГБТ+ съществата?! :) 

Охоо, съществата, ти ги изваждаш от човешкият вид. Ако не са хора, не трябва да имат и човешки права, нали. 

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Ако не са хора, не трябва да имат и човешки права, нали. 

Мнозина в момента нарушава чл. 57 ал. 2 от Конституцията, т.е. считат, че след като са богати, то, имат по-права. ;) 

п.п. Реакция от жена ми: Тоя се издаде, че е от тях (ЛГБТ+ общността) :) 

преди 38 минути, (:IдioiдI:) написа:

Мнозина в момента нарушава чл. 57 ал. 2 от Конституцията, т.е. считат, че след като са богати, то, имат по-права. ;) 

п.п. Реакция от жена ми: Тоя се издаде, че е от тях (ЛГБТ+ общността) :) 

Това си заслужава отделна дискусия. Ако те самите не се считат за баш хора, с нещо различно, защо и какво претендират и за какво права. А това за правото на по-силния...Заради силата, въоръжена, или финансова, или и двете. Не знам, някъде в право и юридическа консултация, в медицина, или в политика. Не знам. Само трябва да внимаваме какво казваме тук, щото виж колко лесно е да се извади тема от релси с едно изречение.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Това си заслужава отделна дискусия. Ако те самите не се считат за баш хора, с нещо различно, защо и какво претендират и за какво права. А това за правото на по-силния...Заради силата, въоръжена, или финансова, или и двете. Не знам, някъде в право и юридическа консултация, в медицина, или в политика. Не знам. Само трябва да внимаваме какво казваме тук, щото виж колко лесно е да се извади тема от релси с едно изречение.

Не, както се изказа жената, то те (ЛГБТ+ общността) "говорят" за равни права, но реално искат да имат привилегии. 

Това са хора които са асоциални, но владеят лицемерието до съвършенство и реално не можеш ги различиш от нормалните, защото са с висок социален статус. ;) = Това е нова аристокрация! 

"Кой е убитият будист Лама, живял дълги години в Мексико?"

Познавам (дано не се налага да казвам познавах) ламата Христо, дарена от старозагорската зоологическа градина на зоокъта в  Карнобат. Познавам я (го... не съм я заничал и затова, простете несигурността ми) по разкази на очевидци и с риск да бъда обявен за сектант и (или) обвинен в контакти с такива, от това което са ми разказвали, съм останал с впечатлението, че е симпатяга (е, сигурно и тя плюе, като останалите сект... пардон, лами исках да кажа.. Дано не е тя и да си е жива и здрава. Дали е будист и къде е живял... живяла... (пу, на маймуни ни направиха с тия полове) преди това (и изобщо - "живели ли сме (респективно той... тоест тя) някога преди", както биха изпели "Авеню"), нямам представа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.