Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е убитият будист Лама, живял дълги години в Мексико?

Featured Replies

преди 26 минути, GoOut написа:

Моята единствена мотивация

е да си го върнеш на Иво - че ти е отказал на флирта, навремето. :) То и други ти отказаха  ама не ги мразиш толкова. Всъщност играта на "будистки защитник"... на някакъв си твой будизъм, го играеше още навремето, щото много те кефеше геройския имидж. 

От друга страна - си як будист, де. Даже и морален, говориш само "истината" и не се страхуваш да я "споделяш". Даже имаш и мисия пред обществото - да го предупредиш и разкриеш тоя гаден Иво... :lol6:

Последно - сега с тия деца, нещо го ревнуваш ли, или какво? Толкова много други случаи на педофилия разгоряха сред клюкарниците - що не предупреди обществото за тях? :) 

• Отговори 261
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хора, не бъдете наивни! Вярвате ли наистина, че един обикновен хижар просто се е „изнервил на държавата“ и е почнал да пуца? Хайде малко по-сериозно. Ивайло Калушев не е никакъв „отшелник“, а Петрохан

• Честно казано, изобщо не знам за кого говориш, защото аз за първи път се включвам по тази тема. Но ако е имало някой преди мен, който е говорил за него, явно се е оказал напълно прав. Ти просто не мож

• Справиха се. Отлично! Самоубил се с два изстрела в главата. Нищо необичайно, случва се от време на време. А педофилията я изоставиха, били са сектанти и са вярвали в щуротии. Всичко е ясно, пичовете с

Публикувани изображения

• Автор
преди 13 минути, _ramus_ написа:

е да си го върнеш на Иво - че ти е отказал на флирта, навремето. :) То и други ти отказаха  ама не ги мразиш толкова. Всъщност играта на "будистки защитник"... на някакъв си твой будизъм, го играеше още навремето, щото много те кефеше геройския имидж. 

От друга страна - си як будист, де. Даже и морален, говориш само "истината" и не се страхуваш да я "споделяш". Даже имаш и мисия пред обществото - да го предупредиш и разкриеш тоя гаден Иво... :lol6:

Последно - сега с тия деца, нещо го ревнуваш ли, или какво? Толкова много други случаи на педофилия разгоряха сред клюкарниците - що не предупреди обществото за тях? :) 

Честно казано, изобщо не знам за кого говориш, защото аз за първи път се включвам по тази тема. Но ако е имало някой преди мен, който е говорил за него, явно се е оказал напълно прав. Ти просто не можеш да преглътнеш факта, че си надприказван и оборен от мен отвсякъде, а дори отнесе и бан заради голямото си плюмчене тук. Спри да се дразниш и започни наистина да общуваш нормално. Така може и да чуеш нещо смислено, вместо само да ти повтарят колко си изветрял вече от висене в този форум, а и в много други преди него. 

преди 1 час, GoOut написа:

Забелязвам, че се случва да пишеш нов пост, при положение, че последния е твой.

Цитат

Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

Съблюдавай това правило да не се чудиш, защо ти е изчезнал поста.Ако искаш нещо да добавиш има бутон редактирай.  

преди 31 минути, badr написа:

Забелязвам, че се случва да пишеш нов пост, при положение, че последния е твой.

Съблюдавай това правило да не се чудиш, защо ти е изчезнал поста.Ако искаш нещо да добавиш има бутон редактирай.  

Интересно, защо когато Рамус ползва същия прийом в темата за будизъм, която съм създал - последствия няма...

преди 43 минути, Śūnyatā написа:

темата за будизъм, която съм създал

преди 2 часа, GoOut написа:

изобщо не знам за кого говориш, защото аз за първи път се включвам по тази тема.

Я пак - нека хората четат внимателно, защото ти не можеш. :) 

Случаите на педофилия отдавна се прикриват в България. Как така за 36 години "преход" няма нито един педофил, който е бил осъден ефективно. Винаги или децата "лъжат" или "няма доказателства". Така е удобно на прокуратурата.

Такъв е и този случай. Този Ивайло Калушев (много го познават тук, забелязвам по постовете) е поне на 55 години (по мои изчисления). Днес бащата на изчезналото 15-годишно момче каза, че другият му син е прекарал 1 година с Калушев в Мексико през 2012г.. Значи, Калушев се домогва до деца още от тогава и  сигурно и преди това.

Това е държавата, в която всеки родител може да даде детето си за ползване от друг човек, безнаказано. Никой не го докладва и ако го докладва - няма данни за престъпление (официално становище по сигнал за друго малко момче, докладвано от баба му и дядо му, за които казаха по телевизията) . 

Според мен, Калушев е видял как другите трима(убити) правят секс с "неговия" 15-годишен и е решил да ги убие. Но не в пристъп на ярост, а обмислено, първо се е правил, че им прощава. Ако 15-годишния е станал свидетел на убийствата , Калушев след това е убил и него на друго място и го е хвърлил в някое езеро, язовир или дълбока пещера. 

Няма как такъв пресметлив психопат да остави живи свидетели. Убил е всичките и само той е жив и е напуснал страната.

Сега си търси малки момчета в Сърбия, Босна, Албания или Мексико.

• Автор

https://darik.bg/budizmat-e-protivopolozno-na-tova-organizacii-se-razgranichiha-ot-izdirvania-kalushev~515726.html

https://www.facebook.com/reel/1409502937589578

https://www.facebook.com/reel/1805405290158845

Ето тук в тези три поста, е отговора на всичко. Не знам сега,  на мен накрая кой ще ми се извинява.... 

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Я пак - нека хората четат внимателно, защото ти не можеш. :) 

Специално и заради теб съм ги постнал тези неща. Но всъщност дори не ме интересува какво ще кажеш – никога не ме е интересувало. Единственото, което умееш, е да ме отегчаваш.

Но тези факти ще останат тук и ще се знаят. Истината има едно много специфично свойство – колкото и да я крият или замитат, рано или късно тя винаги излиза наяве. Един ден някой ще бъде истински благодарен, че тази информация е запазена тук, за да се види какво всъщност се случи и колко грозна е реалността зад цялата тази постановка. Можеш да продължаваш да говориш, но времето ще покаже, че аз съм бил правият.

преди 8 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Според мен, Калушев е видял как другите трима(убити) правят секс с "неговия" 15-годишен и е решил да ги убие.

Муцка, обуздай малко фантазията.Николай Златков в момента е на 22г.Почини си малко.Достатъчно трагедии има на този свят.И педофил осъден има, при това депутат.Сигурно и други има.Нищо ново под слънцето .

Сега се замислих върху начина по който е поставена темата (по-точно въпроса)?!

Реално каква информация съдържа въпросното изречение?! Т.е. твърди се, че някакъв "Лама" е убит, и че въпросния е живял в Мексико. 

Явно @GoOut e познавал този "Лама", който явно е убития (Някой от тримата застреляни), т.е. това е нищо друго освен изразена съпричастност към някой вече някакъв покойник. 

По начина на подведената тема, то явно е,че смъртта на някой от убитите е довело до гняв в @GoOut към въпросния предполагаем заподозрян. To (@GoOUT) не желае истината, а да наложи своето подозрение над другите мнения.

Драги ми @GoOut , този метод не ще помогне на истината, а определено ще навреди на същата!  

Успокой се! Емоцията ти е своеобразна истерия, а тя показва, че явно психиката ти не издържа в момента!

На мъртвите не мога да помогна, нито проявявам психологически натиск над теб, като изисквам от теб разум. Мога, само да помогна да осъзнаеш било то емоцията (или чувствата), които в теб сега (вече в миналия момент)се е "загнездила", и, по възможност да преодолееш мъката си към убития "Лама". 

Както каза Ти, "всичко е преходно", истината ще излезе! Защо бързаш?! Едва ли в този форум ще я откриеш! 

Успех!

преди 31 минути, GoOut написа:

Калушев.

Че кой е твърдял, че е будист?! :) 

Факта е, че за случая се "говори" за някаква НПО. Никой не е уточнявал, че става въпрос за будистка организация! 

Ти си това, което твърди, че някакъв "Лама" е бил убит, т.е. някой от застреляните, а не Кулушев е бил въпросния Лама. 

По спомен единия застрелян е бил Иво. За него ли роптаеш, че е бил нелегитимен будист?! 

Реално факт е, че в главата ти е хаос! И неправилно поднасяш информация за случая, т.е. видно е, обаче, че мразиш въпросния Кулушев. Защо? 

п.п. По логика,то, трябва да се радваш, че някакъв нелегитимен будист е бил застрелян (убит). :) 

п.п. Да не се окаже, че ти @GoOut си извършителя на "тройното" убийство?! :) 

• Автор

Невероятно! Защо изтривате тези постове? Защо не оставяте тази информация тук?

Модераторска забележка.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Във връзка с нещата които се случват и са се случили, искам да напиша нещо което от много години ми прави впечатление, но в момента направо ми вади очите.

Става дума за двойният стандарт на хората относно мъжете и жените.  Текущата история има много страни разбира се, но никой не коментира факта колко е ненормално възрастен човек (над 40) да прекарва толкова време с млади деца и момчета, в много случаи 1 на 1 в отдалечени и изолирани места. Не знам дали четящите тук могат да си представят каква била реакцията ви, и какви би ви минало през главата ако вместо момче беше момиче? И каква би била реакцията на обществото ни?

Ако мъж на 40+ години (или дори 30+) прекарва времето си с малки момичета на по 12-14-18 години. Родителите на момичета ги пращат сами в Мексико при него на лагери, в изолирани места в планини в България за по месеци. Тези момичета движат с него само двама и ходят напред назад. Такова младо момиче в момента е с него и в неизвестност от седмици след случката Петрохан?

Обществото ни щеше да избухне. Няма да има абсолютно никой човек който да нарече това нормално и всички щяха да го заклеймят с доста остри думи и епитети. Но понеже огромното мнозинство от хората в България сме хетеро и всичко свързано с нещо различно дори не може да мине като мисъл през главите на хората, защото видиш ли е мръсно или не знам и аз какво, и това възрастен мъж да дружи и ходи напред назад с малки момчета е 100% нормално. А мисля всеки човек който е над 30 може да си даде сметка колко НЕ нормално би изглеждало ако той самият изведнъж почне да проявява интереси към млади деца по начина по който се е случило през годините в историята. Всеки зрял човек който е имал досег с деца и млади хора знае че като начин на мислене, теми за разговори, поведение и т.н. просто нямат нищо общо с човек на зряла възраст. Няма какво да си кажете или какво да правите заедно. Изключвам собствени деца или деца на роднини  които целта е да ги научи или възпита на нещо човек. И всичко това е видно от поведението на хора които работят с деца - учители, хора от кръжоци и т.н. Колко от тези хора си избират дете и започват да движат двамата напред назад и да прекарват време? Само тези които имат подмолни мотиви, всички останали много добре знаят че това е нередно и как изглежда това отстрани. И тук пак идва момента с момчетата и момичетата. Ако мъж го направи с момче ще мине между капките - ама аз го взех под крилото си бла-бла. Ако е момиче обаче?

Примерите са ужасно много, дори при възрастните хора. Мъж ако посегне сексуално на жена е от насилие до изнасилване. Жена ако го направи на мъж, обикновено се омаловажа и едва ли не е нещо с което трябва да си горд. Няма проблем възрастни лелки да пощипват задниците на млади момчета в офиса и да говорят мръсотии. Да не говорим че в много държави (както и в нашата) изнасилването може да бъде извършено само от мъж спрямо жена. Обратното не съществува в правото, което е пълен абсурд.

• Автор
преди 2 часа, (:IдioiдI:) написа:

Сега се замислих върху начина по който е поставена темата (по-точно въпроса)?!

Реално каква информация съдържа въпросното изречение?! Т.е. твърди се, че някакъв "Лама" е убит, и че въпросния е живял в Мексико. 

Явно @GoOut e познавал този "Лама", който явно е убития (Някой от тримата застреляни), т.е. това е нищо друго освен изразена съпричастност към някой вече някакъв покойник. 

По начина на подведената тема, то явно е,че смъртта на някой от убитите е довело до гняв в @GoOut към въпросния предполагаем заподозрян. To (@GoOUT) не желае истината, а да наложи своето подозрение над другите мнения.

Драги ми @GoOut , този метод не ще помогне на истината, а определено ще навреди на същата!  

Успокой се! Емоцията ти е своеобразна истерия, а тя показва, че явно психиката ти не издържа в момента!

На мъртвите не мога да помогна, нито проявявам психологически натиск над теб, като изисквам от теб разум. Мога, само да помогна да осъзнаеш било то емоцията (или чувствата), които в теб сега (вече в миналия момент)се е "загнездила", и, по възможност да преодолееш мъката си към убития "Лама". 

Както каза Ти, "всичко е преходно", истината ще излезе! Защо бързаш?! Едва ли в този форум ще я откриеш! 

Успех!

преди 1 час, (:IдioiдI:) написа:

Че кой е твърдял, че е будист?! :) 

Факта е, че за случая се "говори" за някаква НПО. Никой не е уточнявал, че става въпрос за будистка организация! 

Ти си това, което твърди, че някакъв "Лама" е бил убит, т.е. някой от застреляните, а не Кулушев е бил въпросния Лама. 

По спомен единия застрелян е бил Иво. За него ли роптаеш, че е бил нелегитимен будист?! 

Реално факт е, че в главата ти е хаос! И неправилно поднасяш информация за случая, т.е. видно е, обаче, че мразиш въпросния Кулушев. Защо? 

п.п. По логика,то, трябва да се радваш, че някакъв нелегитимен будист е бил застрелян (убит). :) 

п.п. Да не се окаже, че ти @GoOut си извършителя на "тройното" убийство?! :) 

„Изобщо не мога да разбера какво се опитваш да кажеш. Или си абсолютно неинформиран по случая, или си поръчков „бот“ с една-единствена мисия: да оправдаваш очевидни престъпления и факти, които директно сочат към предполагаемия извършител. Обвиняваш ме в „хаос“ и „безразборни мисли“, но ти всъщност кой си в случая, че се опитваш да ми бъдеш морален съдник?

Това е публичен форум – място, където всеки има право на мнение. Ако не ти харесва, просто не коментирай. За разлика от теб, аз не си измислям нищо. Всяко мое твърдение е придружено с линкове към конкретни източници. Твоите нападки към мен доказват само едно: че ти си този, който е предубеден. Зад твоите думи стоят само лични мнения от твоя собствен „източник“, докато моите данни се базират на реални факти и публикации.

А що се отнася до статуса ти на „легенда“ тук – ти и останалите подобни е добре да се замислите върху тях. Тези статуси очевидно са получени за количество, а не за качество. Изглежда сте трупали постове с „пълнеж и талаш“, но когато се стигне до сериозна тема, се вижда колко всъщност ви е капацитетът.

Първо, не става въпрос за „омраза“ към Калушев, а за посочване на факти, които ти очевидно се опитваш да замажеш. Когато един човек се представя за духовен учител (Лама), събира дарения за стотици хиляди и създава затворено общество, легитимността му е от ключово значение. Официалното разграничаване на будистките организации не е просто подробност, а доказателство за дългогодишна измама.

Второ, опитът ти да ми вмениш „съпричастност“ към някого или дори да подхвърляш абсурдни обвинения, че аз съм бил извършителят, е не само жалък, но и юридически опасен. Това е директно набеждаване в тежко престъпление. Ако мислиш, че с тези внушения ще ме накараш да млъкна, значи изобщо не си разбрал с кого говориш.

Твърдиш, че „истината ще излезе“ – точно така! И тя излиза чрез фактите и линковете, които аз споделям, а не чрез твоите празни философствания за „преодоляване на мъка“. Аз не бързам – аз документирам. И точно това те дразни, нали? Че докато ти се опитваш да разводниш темата с личностни нападки, аз показвам схемата, по която този култ е действал години наред.

Продължавай да анализираш психиката ми, ако това ти помага да спиш по-добре, но фактите за Калушев няма да изчезнат.

Попаднах на един пост на Калушев, свързан с неговата детска школа за екстремни спортове. Самото послание в него е толкова дълбоко смущаващо, че е направо невероятно как е минавало незабелязано толкова години и е убеждавало хората, че в това има нещо правилно.

Като начало, той директно омаловажава смисъла от образованието и ходенето на училище. Индиректно вменява вина на децата и родителите, внушавайки, че ако не станеш „духовния индивид“, на който единствено той може да те научи, ти си едно нищо. Нещо повече – той използва откровени заплахи, твърдейки, че без неговите насоки „животът ти ще бъде ад“. Това не е духовно учение, това е злобно пророчество и чиста форма на психологическа принуда.

На снимката към поста отново виждаме дете от неговата „целева група“, което изглежда силно разгневено и агресивно. На какво ви прилича всичко това? Към какви изводи ви насочва такъв модел на „обучение“? За мен това е класическо промиване на мозъци и подготовка за пълно подчинение в рамките на неговия култ.

8670e61f-0c29-4b91-9f27-d57399a382d4.jpg

преди 12 часа, GoOut написа:

https://darik.bg/budizmat-e-protivopolozno-na-tova-organizacii-se-razgranichiha-ot-izdirvania-kalushev~515726.html

https://www.facebook.com/reel/1409502937589578

https://www.facebook.com/reel/1805405290158845

Ето тук в тези три поста, е отговора на всичко. Не знам сега,  на мен накрая кой ще ми се извинява.... 

Първия линк - Калушев не е член в никоя будистка организация. Нищо ново, знае се от години. Факта, че не отговаря на дадена традиция, по никакъв начин не доказва, че е извършител на конкретни престъпления.

Втория линк, цитирам:

Цитат

Ивай беше уважаван адвокат и помагаше на приятелите си без да се замисля. Хората, които си броят парите, може да не разберат тази щедрост. Но има хора, за които парите не са най-голямата ценност

Ок, но този отговор е диаметрално противоположен на обвиненията, които се отправят към цялата им компания и в частност Калушев. 

Третия линк - някаква малограмотна копейка и политически трол трупа дивиденти срещу ПП- ДБ, чрез клевети към жертвите и Калушев. 

Цитата, който си приложил от Калушев - защо шестиците в училище не означават автоматично шестици в живота извън училището, е по- лесно за проумяване, и от таблицата за умножение до десет. 

Та в тези три поста, единствения отговор, който се открива е, че цитиращия ги изпитва някаква заслепяваща го ненавист към субекта, за който се говори в тези постове. С други думи, обективността в мненията ти е изключително малко. На теб просто ти се иска Калушев да е такъв, какъвто го описваш: сектант (в лошия смисъл на думата), измамник, манипулатор с користни цели, нарцистичен психопат, педофил и убиец. (ако съм пропуснал нещо, не е умишлено) Явно с него имате някакви конфликти от миналото, но какви и що, не ме интересува, тъй като очевидно търсиш вендета. Ако е извършил някакво престъпление спрямо теб, това трябваше да разкажеш, като добавиш и за сигнала към органите на реда, който си подал. Всичко друго попада в категорията на изцяло личните отношения, от които предвид обстоятелствата, е несериозно да се правят някакви особени заключения за личността на Калушев.

Честно казано се съмнявам, че осъзнаваш ясно един път тежестта на извършеното престъпление и втори път тежестта на престъпленията, в които го обвиняваш. За убийство (при това тройно) още повече с добавка и педофилия се издават доживотни присъди, тъй че категоричните, ясни, безспорни и преки доказателства са абсолютно задължителни. 

• Автор

Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

• Автор

преди 14 минути, GoOut написа:

...

Предвид, че ти си отворил тази тема, предвид, че си имал лични взаимоотношения с Калушев и предвид дългите ти, и подробни постове, наистина ли се чудиш, защо коментирам твоите мнения? Кой друг източник на информация има в темата? Модератора вече каза, че нищо не знае за Калушев и приятелите му; за "Рамус" не разбрах, дали го познава лично, но очевидно за сега не споделя свои предположения; "никк" коментира малко по- странични казуси; "муца" е на свободни съчинения; някакъв тип, който не знам какво му има и какво въобще пише; и последно един потребител, който само публикува линкове без да споделя свое мнение. 

А с твърдението, че съм убеден в неговата невинност, компрометираш себе си, доста нелепо - гурута, лоялности, пишеш пълни клевети, а че съм ти ясен  патологичен фанатик, вече открито ме обиждаш и нападаш. Това ли ти е будистката подготовка и великия морал?! 

Колкото до доц. Милен Иванов:

Цитат

„Най-вероятно пожарът е причината органите на МВР да се появят във въпросната хижа. Това убийство, според мое лично мнение, показва профил на лични отношения, които рязко са се влошили, и извършителят се е почувствал засегнат и малтретиран, като в момент на афект е действал, без да осъзнава какво прави. След това вероятно други механизми са се включили – съжаление и т.н. Такива психически лабилни хора лесно използват пистолет. Убийството е „чисто“. Няма кръв и такива неща“, заяви доц. Милен Иванов пред Божидар Русев.

Не считам, че е достатъчно компетентен за точно този вид анализ. Както вече подчертах - как така става "чисто убийство" т.е. без следи от съпротивление и борба, на трима човека от един извършител?!? Калушев, дори да е експерт по бойни изкуства, пак не може да постигне такова ниво на физическо надмощие над трима човека. А версията за "ритуално самоубийство" е ..... дори ти не я споменаваш, толкова е крива.

Мнението ми дотук, много повече съвпада с коментара на Росен Йорданов, който ако да не е най, определено е един от най- добрите ни криминални психолози. BTW ако говорим за пристрастия, като цяло по отношение на психичните процеси, мненията на този човек за мен са много по- съдържателни от разбиранията на Калушев (макар далеч не във всеки аспект, тъй като двамата имат много различен експириънс). А, колкото да не ти се нрави, Калушев е висока летва. IMHO

Росен Йорданов: Не познавам случай импулсивно да са убити трима души, освен ако не са прегазени от валяк

Цитат

Всички версии и коментари за тройното убийство в хижа Петрохан на този етап са явни спекулации. Не можем да направим никакъв точен анализ, няма сигурна и надеждна информация. Това заяви пред Faktor.bg психологът Росен Йорданов, който е с богат опит в разплитането на криминални престъпления. Години наред той беше един от водещите фактори в Института по психология на МВР. Експертът обаче е категоричен, че това в никакъв случай не е спонтанно убийство.

До сега в моята богата практика не съм срещал случай, в който спонтанно и импулсивно да са убити трима души, освен ако не са прегазени от валяк, заяви с ирония Йорданов.

Той е категоричен, че на този етап може да се направи обоснована съдебно-медицинска експертиза, но

няма данни от експертизата, за да се правят обосновани изводи

Няма яснота дали местопрестъплението и местопроизшествието съвпадат и са едно и също място – тоест там, където са умъртвени трите лица и там, където са намерени телата? В едно и също време ли е настъпила смъртта на тримата, местени ли са труповете? По кое време е станало убийството? Убийците – един, двама или повече са били? Как са се придвижили до хижата? С какво оръжие, от какво разстояние и местоположение е извършено убийството? Освен огнестрелните рани – има ли допълнителни наранявания по телата, следи от борба и съпротива? Имало ли е свидетели – преки и косвени? Кога е възникнал пожарът, за който се говори – преди или след убийството, умишлен ли е, кога е загасен? Не е ясно също дали става въпрос за убийство или не е самоубийство. Нямаме детайлна информация за миналото на жертвите и на лицата, които са обитавали хижата, за последните им активности.

Но това са само малка част от въпросите, на които трябва да се търси отговор. Те са ключови за всяко разследване, но и за коментарите, които безразборно се правят по случая, заяви Росен Йорданов. Според него едно от сигурните неща, които могат да се кажат, е проследимата ДС връзка между свързаните с убийството и най-големите им и важни спонсори.

Психологът е категоричен, че ако трите жертви са убити с едно и също оръжие, и на едно и също място, то това прилича на екзекуция.

преди 16 минути, azarak написа:

Предвид, че ти си отворил тази тема, предвид, че си имал лични взаимоотношения с Калушев и предвид дългите ти, и подробни постове, наистина ли се чудиш, защо коментирам твоите мнения?

Този има някакви сметки за уреждане с Калушев, но не е познал, че форумът ще е мястото за уреждането им, а дори решава, че няма да обръща внимание на забележките за спазването на правилата.  

• Автор

.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

преди 1 час, badr написа:

че форумът ще е мястото за уреждането им,

че къде другаде да ги уреди. :) 

ааа - забравих че "той не се интересувал кой какво щял да каже"... Кофти малко така... :lol6:Важно за него е именно ТОЙ какво казва и какво му е в душичката. 

Ааа - и нещо друго било важно - нека останели линковете "да се запомнили ората' и да го споменават с добро, че ги е предупредил и разкрил "истината за тоя предател, убиец и криминал - Иво Калушев". 

Луда работа, ей! И упорит, нахакан... Тва като напъне отвътре ранения нарцис, за да си връща... няма спирка. Освен това - колко много години са минали - няма прошка. И така - без прошка, но пък "морала бил важен" в будизма... Те в будизма морала им е важен, но прошката не. :) Важното, че така са с чисти съзнания"... Чисти, чисти, та чак прозрачни. 

преди 16 часа, GoOut написа:

Ето тук в тези три поста, е отговора на всичко.

Не знам сега,  на мен накрая кой ще ми се извинява.... 

В никое писание не може да е "истината", нито ОТГОВОРА НА ВСИЧКО. Още по-малко пък - постове на един или друг. 

Така, че уверенията са фейк, който е подбран за да е по "личната истина" на някого си. Той фантазира че като си направи подборка, това ще му валидира личните фантазии като обективна истина. Всички изтрещели ги напира отвътре това - то е част от компенсациите им. Колкото по-упорито, агресивно и активно напират, означава че именно за тях това им е много важно. 

Що се отнася до "извиненията" - едва ли някой ще падне дотолкова ниско. 

преди 2 часа, badr написа:

Този има някакви сметки за уреждане с Калушев, но не е познал, че форумът ще е мястото за уреждането им, а дори решава, че няма да обръща внимание на забележките за спазването на правилата.  

Нещото, което поражда в мен съмнения относно намеренията му не е толкова, че (явно) има някакви сметки за уреждане с Калушев. А, че не казва какви, не казва какво точно е станало между тях, за което ми направи впечатление, че и "рамус" няколко пъти го подкани. Разбира се не е длъжен да отговори, но в такъв случай няма как да приема твърденията му за чиста монета, още повече, че тук не говорим просто за някакви дразги, а се обсъжда много, много тежко престъпление. 

Инак намирам за нормално и естествено хора пострадали от измамници да отворят теми в социалните мрежи. Както са станали тези крайно неприятни, трагични събития и около името на Калушев е нашумяло, няма лошо хора пострадали по един или друг начин от него, да разкажат какво се е случило между тях. Но въпросния участник никаква такава информация не споделя. Бил Калушев манипулатор, бил педофил, бил това и онова, ок, ама разкажи на теб лично какво ти е направил, какво ти е навредил или на какво си бил свидетел. Историите с будизма ..... добре, но отнесени към конкретното престъпление, нищо съществено не означават, никакъв признак не са. Абсурдно е да се счита, че щом е изопачавал будизма и/ или има някаква своя си несъвместимост със тази традиция, то автоматично да означава, че няма начин да не е извършил убийствата той - за мен тъкмо този начин на разсъждение е фанатичен и сектантски.

Че и аз съм в някаква степен предубеден, така да е, защото на мен пък ми се иска Калушев да е невинен. Каквито и негативи да има - а, че ги има, не отричам - от моя гледна точка е доста интелигентен човек и всъщност, даже не го харесвам, трудно се общува с него, проявява надменост, високомерие, и прочие, но все пак имам някакъв респект към него, и за мен ще е жалко (и определено ще съм изненадан), ако е извършил или е съучастник в тези убийства.

Лесно е да се опетни някой човек, но някак и в това трябва да има някакви граници, едно е да се твърди за някого, че бил психопат, нарцис, идиот, но да бъде обвиняван с лека ръка в убийства и педофилия, моите извинения. И впрочем такива клевети също са подсъдни, нищо че са във социални мрежи от относително анонимни акаунти. Не случайно намекнах на този потребител, какво, ако накрая се докаже, че Калушев е невинен. Дали знае, че същия ще има пълното право да го съди за всички обвинения, които изписа с такава убеденост в тази тема - щял да се извини; ще се извиниш, ама към извиненията може да се наложи да приготвиш една петцифрена сума, че и вече сме в евро. 

преди 40 минути, azarak написа:

щял да се извини; ще се извиниш, ама към извиненията може да се наложи да приготвиш една петцифрена сума, че и вече сме в евро. 

:) Трудна работа... Мнооооого трудна. 

Всъщност е най-лесно да се плюе по някой, който не е "от другата страна" и тя е в неизвестност. Въпросният плюе и по мен и ето какво излиза насреща му, но Иво го няма тук. Няма и да го има тук, дори може и да не си спомни за тоя "виртуален герой и защитник на будизма, истината и мисията му". 

Авторчето тук е стар калдатски познайник. Периодично през някакво време, изгрява с нов ник, след като е баннат от форума. Налегнат го карастанчовите, има си няколко ника с които чете и вземе че "мине в активна фаза" да громи "предателите" :) 

Само за протокола - има автори на никове далеч по изтрещели от този тук. Той не е нищо особено - за тия неща си има диагнози... но болната душа никога не прощава да бъде отхвърлена или наранена. Това че е с различна сексуална ориентация няма нищо общо, защото това не е никакъв фактор, особено за случая. Въпросът е, че отхвърления започва това още от дете и за него това става фикция със силно негативен израз. Тук приказките за един или друг дето е "предател" са само опити за рационализация на образите, защото те задъхлжително трябва да са "лоши"... за да може той да играе на "разобличител"... Това донякъде го разтоварва от негативността. 

Не е трудно да се забележат основните насоки в цялата му активност, заедно с усилията, напрежението, мотивацията и упоритостта, които са само показатели колко му е важно. 

както и да е - тия неща са за хора, които разбират повече за психотичността и поведенческите анализи.  

Виждам, само личностите черти се коментират. И е нормално в България всеки да е има арсенал като в Тексас или Сърбия. Но то се подразбира, рейнджър дори и малък, требе да може да пуца и с Ф-16 или СУ-27, в зависимост на какво се качи и домогне. Или не, бе, то това е останало от охраната, дето не се споменава нийде кои са били, видели са умрелите като са отишли на работа, уплашили са се и черта...

преди 15 часа, badr написа:

Муцка, обуздай малко фантазията.Николай Златков в момента е на 22г.Почини си малко.Достатъчно трагедии има на този свят.И педофил осъден има, при това депутат.Сигурно и други има.Нищо ново под слънцето .

Когато не засяга твоя гъзз ти е все тая. 

Много настървено омаловажаваш насилието над деца дори в най- тежкия му вариант- сексуално насилие.

Калушев неслучайно пише за някакво имагинерно "момиче" до майка си, за да опита да заблуди хората. Винаги около него е имало момчета, както разбираме.

Случаят е ясен - като този от Нови Искър преди 7-8 години. Когато един 50-годишен осъден ( на 9-10 месеца затвор) педофил, Росен Ангелов-Горския, уби 6 човека и едно куче в града. Само че този Калушев е бил много богат и с политически и бизнес покровители. Затова и никога не е съден.

IMAGE_6648199_40_0.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.