Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Душите на животните прераждат ли се?

Featured Replies

И какво сега, да си прекъсна тиреостатика, лекарството против тахикардия и витамините, щото ми пречат на душата ли, според теб? Правиш се на смешник. "Тия медикаменти" и тютюна, я стига ))) Като каже доктора, ще ги спра...

• Отговори 233
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да,ако ги заровиш на подходящото място се и съживяват.Само че са злобни, след прераждането и те апят без причина.Стивън Кинг знае най- добре ,питай него .

• Че животните "имат" душа, може да се види както от нашия, така и от др. езици. На санскрит думата за душа е "джива", а оттам в българският език е преминала в думи като "жив" и "животно". Английското "

• Ще ти апят тира,като се преродят.И недей влиза в царевична нива ,,царевицата и тя е лоша .

преди 3 часа, witness написа:

Въпросът е кое е първично. Стресът или хормоните.

няма такъв въпрос, защото това не е философски дискурс, а е медицинска наука. Вместо "това да е въпросът" можеше през живота си да наблегнеш на едното от двете, защото са зависими - другото щеше да си отпадне само.

Обаче има други въпроси - умелото измъкване и подбиране на кое да обърнеш внимание за коментар не променя с нищо статуса на цигарите, нали? )Някак си си замълча за психичните признаци, като ги наричаш "стрес", но нито името им е това, нито ролята и значението им - щото задължително ги има и ти много добре знаеш че ги има и поне много от тях знаеш кои са и те не са от вчера или миналата седмица.

Всички зависими сте така - когато опре до дисонанси, те са над нещата. Да не би и цигарите да са от "хормоналния спектър", Уит? И те са ледин от физиологичните причинители, но е и лакмус за психичното ти състояние. Вссички специалисти по въпроса за зависимостта повтарят че зад всяка зависимост се криела голяма човешка болка.

Възниква ми въпросът - а зад духовното глашатайство, обяснителство, игрите на "вижте колко знам, колко съм чел" нима болката си замина с тях? Не - само се тушира, което е съвсем по детски.

Ето и друг "въпрос" - а да не би не болката да се потиска от житейските деца, а те да ползват болката за шелтер и оправдание да "стоят малки"? Щото "имам голяма драма" - един майка му го биела с точилка, но той би гениален още от малък... Другия бил болен от ххх, но пък сред виртуала е с як аватар, гарантиращ велики и геройски сънища и сякаш "няма начин да не ми дадете подиум за театъра и да ми съдействате да си го играя". Хем вие на мен, аз на вас - само сънуването да върви, щото живота бил незнам си къв, времето било, правителството било, гейовете били, само ги крадяли, не ги признавали...

Затова пък колко е яко да се сънува по виртуала, щото на малката планетка на всеки принц, всичко е принцово, дворцово и много яко. Той там е истинския герой, центъра на събитията и цялата "малка" вселена се върти около великата му "духовна и добродетелна същност".

Бягаш от отговори на въпроси и двамата знаем защо бягаш. Цял живот бягаш, тия "въпроси" сега дето ги пиша не са за форум, а са за самостоятелна работа, а тя липсва, щото няма нито въпроси, нито отговори в твой план, а има бягство и неглеже с форумни игрички и заобикалки.

Като видя поредния зависим, дето се е емнал да се прави на духовен глашатай и разяснител по виртуала и целия му сценарий е предварително известен. И с това - скучен. Няколкото зависими "спасяващи се" минаха и заминаха, но пък дойдоха други на тяхно място, а сценариите пак останаха същите. РАзликите - само в нагласациите който както е намерил за удобно.

Не престават тарикатчета и пъзльовци да се играят на малки за лично оправдание, да се крият зад "обективни обстоятелства", кофти съдба, липса на късмет... и как те са просто радетели на духовните и интелигентните работи, докато се крият зад блянове и мечтания.

Всичко друго да е, но действия да няма - твърде са страшни тия действия за малчугани... Важното е игрите по виртуала да ги има и те са като че ли 'цял живот". И да - стават само за утроба, но като няма друго какво и това остава да е.

Уф, не си добре ти, не си... зависимият към писане на дълги обвинителни речи, в които някой въображаем събирателен форумен образ трябва на всяка цена сам да си е виновен за всичко, и за наследствените автоимунни болести даже, пише за зависимости. Що ми трябваше да се майтапя за лекарствата (дето винаги и неизменно са за психари, разбира се) да ме хванеш за канарче да ти минава следобедът.

А темата е съвсем друга както винаги, но щом съм участвала по някаква причина, трябва да се засрамя. Щото на каква се правя? Все ми тая 🙂 какви блянове и мечтания и тарикатчета са те подгонили да ги виждаш навсякъде, айде стига глупости за днеска.

преди 1 час, witness написа:

Уф, не си добре ти, не си..

) Важното е че ти си добре, живота си продължава дори и с цигарите. А душите... там нещо си, даже и с цигари - кво толкова. Пък и важни са "въпросите кое е първично".

Да, важното е, че ти си добре, мноооооого добре. Важното е, също че ти не се засрами, темата била друга, а Уит не е някакво си "канарче", де..

Скри се за пореден път - щото "Уф, рамус не е добрееее, не е"...Що ти трябваше да се майтапиш, но пък ти си такава майтапчийка... )

Така е с всички зависими - темата за тях винаги е "друга". Важното е, че ДУШИТЕ им са ок докато са в очакване да се преродят. Те, Зависимите винаги са с "големи и широки души, щото зад тях са яки преражданията им" - нали са на "чувстващи същества".jumping11

• 2 седмици по-късно...
на 17.07.2026 г. в 11:23, witness написа:

21. Кой знае: духът на синовете човешки възлиза ли нагоре, и духът на животните слиза ли надолу, в земята?

Духът реално погледнато не може нито да се въздига, нито да слиза надолу. Но в Библията термините са доста объркани и смесени. Тук руах се отнася до кама и е свързан с желанията на личността, нисшето аз при човека. При животните все още няма ивдивидуализация и личност, но при по-висшите видове има наченки на желания. Нефеш кореспондира с висшия аз и менталност, и животните не могат да имат съзнателно съществуване на това ниво, нямайки и изграден проводник с който да се проявят в него. но потенциалът това да се случи е налице. Тези различни видове души, които цитира в линк по-рано, се отнасят до различни степени на духовно развитие и осъзнатост, и те следва да бъдат изградени последователно от всяко живо същество за да може духът да се прояви в съответния свой аспект чрез тях. Така че това, че при животните нефеш не е изграден, не означава, че те не еволюират през вечността, но с някои разлики.

Душите са инструмент за проява на духа без който не може да има съзнателно съществуване, нито да се проявят съответстващите на всеки от споменатите видове души качества.

преди 50 минути, -1001- написа:

Духът реално погледнато

Много са весели подобни изцепки, ) при това от силно духовен и виртуален отворко, дето 'гледа на духа съвсем реално', че чак го и обяснява, описва...

Въобще тва виртуалните фантазьори на духовни приказки стигате само до веселото. И дори не можете да си представите какво сте си самите вие - "реално погледнати".

преди 1 час, -1001- написа:

Нефеш кореспондира с висшия аз

Всъщност нешама, не нефеш

преди 1 час, -1001- написа:

Всъщност нешама, не нефеш

Последно - и това ли е "реално погледнато"? )

От кого/ как е погледнато? И според чия "реалност" е тва "поглеждане"? Щото като се сипе суров микс от клишета и лични заблуди накрая излизат само нелепици.

Дори и с "духовни и възвишени идеали" малкият бебчо си остава само със залъгалки и за него са само за залъгване "колко са реални".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.