Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Упражнение по иззображение на Бог

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, The Lone Star написа:

Как може да си сигурна, че тези неща идват от Бог?

По няколко неща. 1. По чувството. Няма такива чисти и силни чувства на земята. Дори като отмине силното чувстване, остава едно блажено душевно състояние. Това състояние няма аналог на земята, не е радост от нещо материално, не е като удоволствие от ядене, от пиене. То дори не е душевно, а духовно. 2. Аз правя упражнението с мисъл към Бог, аз викам мислено него, а не други същества. Бог ще позволи ли на призива за него да дойде друго същество и да си играе на знания и чувстване? Ако вие допуснете, че Бог ще позволи такова нещо, значи изобщо допускате, че Бог не го интересуват хората. 3. Идва и едно уверение, което мисля го дава Бог. Който го е преживял, не може да сбърка. И какво толкова може да ви учуди. Нали през вековете много хора - и от изтока и от християнството са потвърждавали, че имат връзка с Бог? това упражнение се различава по прецизността на мисленето. Трябва ад се мисли за същността на Бог. Затова става лесно и бързо.

• Отговори 66
  • Прегледи 1,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Което си е право, право си е.Няма два мнения по въпроса. Качествено, по акъла ги преценява, и то добре. Винаги съм смятал, че употребата на подобна лексика към жена издава комплекси, в този ред на мис

• Първо да уточним нещо : когато човек пише три екрана текст , за да докаже колко „опасно“ е това , че някой гледа плакат… Проблемът не е в плаката . Проблемът е в човека , който се е взел твърде насери

• Браво. Ама ти си голяма работа. Как точно преценяш хората и съвсем по-еврейски решаваш ей така да ги помачкаш за добре дошли. Точната дума е "кучка". Ама ние сме ти свикнали на простотията ти. Ама то

Публикувани изображения

преди 4 часа, Мария Ст написа:

Когато правите упражнението, ще разберете какви са енергиите в същността на Бог

Стана ми интересно, понеже помислих, че ще поясните какви са мислите на Бог, но уви ... тук пояснявате само вашите мисли.

преди 1 час, Мария Ст написа:

. Аз правя упражнението с мисъл към Бог, аз викам мислено него, а не други същества

Доколкото разбрах вие визуализирате пред плакат на Кришна. В този смисъл, вие към Кришна ли се обръщате или към Бог? Към кого са отправени вашите мисли?

• Автор
преди 52 минути, Oxiss написа:

Стана ми интересно, понеже помислих, че ще поясните какви са мислите на Бог, но уви ... тук пояснявате само вашите мисли.

Доколкото разбрах вие визуализирате пред плакат на Кришна. В този смисъл, вие към Кришна ли се обръщате или към Бог? Към кого са отправени вашите мисли?

Аз предложих упражнението, за да разберете вие Бог. Не съм предлагала моите мисли. Вие как искате всичко да разберете, без да положите усилия? Който не желае, да не прави упражнението. Къде съм писала, че трябва да го направите? Писах за тези, които се интересуват от собствени преживявания. Те имат това право.

преди 1 час, The Lone Star написа:

По колко време на ден отделяш за това?

Вечер по 15 минути.

преди 18 часа, -1001- написа:

Браво. Ама ти си голяма работа.

Което си е право, право си е.Няма два мнения по въпроса.

преди 18 часа, -1001- написа:

Как точно преценяш хората

Качествено, по акъла ги преценява, и то добре.

преди 21 часа, Търсещ истини написа:

Май това е точната дума. Мислех си за недружелюбна, враждебна, недоброжелателна, конфликтна, високомерна, лъжлива, но "кучка" изглежда по- добро попадение.

Винаги съм смятал, че употребата на подобна лексика към жена издава комплекси, в този ред на мисли едва ли е добро попадение.Мъж със самочувствие не би изпаднал в такова положение.

преди 3 часа, Мария Ст написа:

Аз предложих упражнението, за да разберете вие Бог.

Бог по определение е трансцендентен, не може човек да разбира Бог.Цялото винаги е по-голямо от коя да е своя част.Ако Бог е създал света и всичко в него, то очевидно няма как частта да разбере цялото, защото би надхвърлило себе си.

преди 12 часа, Мария Ст написа:

Аз предложих упражнението, за да разберете вие Бог. Не съм предлагала моите мисли. Вие как искате всичко да разберете, без да положите усилия? Който не желае, да не прави упражнението. Къде съм писала, че трябва да го направите? Писах за тези, които се интересуват от собствени преживявания. Те имат това право.

А аз питам как трябва да се прави това упражнение? Трябва ли непременно да е пред плакат на Кришна и дали вие се обръщате мислено към Кришна?

преди 18 часа, Greta NX написа:

Разбиране за какво?

Т.е. мисълта на Бог ти идва отвътре?

Но може ли човек формира вътрешното си "Аз" без влияние на външни фактори?

тЦъ ! На мене Господ направо си ми говори, не рискува да остави да се напъвам да мислА !

• Автор
преди 3 часа, Oxiss написа:

А аз питам как трябва да се прави това упражнение? Трябва ли непременно да е пред плакат на Кришна и дали вие се обръщате мислено към Кришна?

Може да е пред изображението на Бог от религията, която следвате. Аз следвам индуизма- Гледайки Кришна, аз мисля за Бог и го призовавам по този начин. Ако сте християнин, гледайте по-голяма икона на Христос. От упражнението също се разбира, че независимо коя религия следвате, Бог винаги се отзовава. Имам предвид истинският Бог, този, който ни е създал.

преди 12 часа, badr написа:

Винаги съм смятал, че употребата на подобна лексика към жена издава комплекси, в този ред на мисли едва ли е добро попадение.Мъж със самочувствие не би изпаднал в такова положение.

Бог по определение е трансцендентен, не може човек да разбира Бог.Цялото винаги е по-голямо от коя да е своя част.Ако Бог е създал света и всичко в него, то очевидно няма как частта да разбере цялото, защото би надхвърлило себе си.

Очевидно , че и Бог не се разбира сам -себе си.............изгубил се е някъде Там в „сътворението си“

• Автор

Бог има различно определение в различните религии. Според свещените книги примерно на индуизма Бог може да бъде разбран. Може да не е до края, но аз не съм твърдяла това, а написах, че може да се научават разни неща за Него. Освен това човекът е е част от цялото, а е Цялото. Много мистици са го преживели, вкл. от християнския свят.

преди 7 минути, Мария Ст написа:

Бог има различно определение в различните религии. Според свещените книги примерно на индуизма Бог може да бъде разбран. Може да не е до края, но аз не съм твърдяла това, а написах, че може да се научават разни неща за Него. Освен това човекът е е част от цялото, а е Цялото. Много мистици са го преживели, вкл. от християнския свят.

преди 7 минути, Мария Ст написа:

Аз си говоря със стотици хиляди Богове, те са най-различни, зависи какви са ми нуждите, каквото ми трябва- казвам си Оооо Боже чви се тука пред мен и - Хоп , поръчания Бог довтасва!. така ги къткам аз- Бог по поръчка! - Навсеки му според нуждите и колкото според потребностите................., а моите Нужди и П:отребности са Неограничени и Безкрайни !

преди 13 часа, badr написа:

Оценката за употребената лексиката несправедливо е отнесена към мен.

преди 6 минути, laplandetza написа:

Аз си говоря със стотици хиляди Богове, те са най-различни, зависи какви са ми нуждите, каквото ми трябва- казвам си Оооо Боже чви се тука пред мен и - Хоп , поръчания Бог довтасва!. така ги къткам аз- Бог по поръчка! - Навсеки му според нуждите и колкото според потребностите................., а моите Нужди и П:отребности са Неограничени и Безкрайни !

Ти внимавай да не се объркаш и да не призовеш някой демон. 🤭

Редактирано от Greta NX (преглед на промените)

преди 3 минути, Greta NX написа:

Ти внимавай да не се объркаш и да не прозовеш някой демон. 🤭

преди 3 минути, Greta NX написа:

Ти внимавай да не се объркаш и да не прозовеш някой демон. 🤭

хахах, самият аз съм демона- онзи с Бляскавото Острие дете ма Слънцето и Звездите.

преди 4 часа, Мария Ст написа:

Може да е пред изображението на Бог от религията, която следвате. Аз следвам индуизма- Гледайки Кришна, аз мисля за Бог и го призовавам по този начин. Ако сте християнин, гледайте по-голяма икона на Христос. От упражнението също се разбира, че независимо коя религия следвате, Бог винаги се отзовава. Имам предвид истинският Бог, този, който ни е създал.

А ако човек неследващ никоя религия призове Бог дали ще се случи същото преживяване?

на 5.09.2026 г. в 12:51, Мария Ст написа:

Може да не е до края, но аз не съм твърдяла това, а написах, че може да се научават разни неща за Него. Освен това човекът е е част от цялото, а е Цялото. Много мистици са го преживели, вкл. от християнския свят.

Сериозно ли? Във Вселената, и то видимата вселена се намират към 2000 милярда галактики, тоест на всеки човек живял някога на тази земя се пада по 20 галактики, най-малките от тях съдържат по един два милярда звезди като нашето слънце.

Та ако напиша - колко миниатюрна част от вселената(и то само от видимата и час) е човека, то едва ли ще можеш да произнесеш числото.Камо ли да бъде цялото.Християнският мистицизъм е съвсем друга тема, която едва ли ти е позната, освен ако не си чела Григорий Палама, но начина по който се аргументираш ми се струва, че тази материя е малко встрани от твоите интереси.

преди 3 часа, badr написа:

Сериозно ли? Във Вселената, и то видимата вселена се намират към 2000 милярда галактики, тоест на всеки човек живял някога на тази земя се пада по 20 галактики, най-малките от тях съдържат по един два милярда звезди като нашето слънце.

Та ако напиша - колко миниатюрна част от вселената(и то само от видимата и час) е човека, то едва ли ще можеш да произнесеш числото.Камо ли да бъде цялото.Християнският мистицизъм е съвсем друга тема, която едва ли ти е позната, освен ако не си чела Григорий Палама, но начина по който се аргументираш ми се струва, че тази материя е малко встрани от твоите интереси.

Принце на вярата,

Спорът с нея е безпредметен поради очевидна функционална неграмотност от нейна страна. Термини като „трансцендентност“ са извън нейния капацитет, а базови аксиоми на логиката остават напълно неразбрани. Претенциите ѝ да говори за християнство, за свещените книги на религиите са абсурдни, тъй като тя няма никакви познания върху Тора и Новия завет, Бхагавад гита. Постовете ѝ са хаотични, непоследователни и съставени от готови, чужди фрази. Това, което проповядва, е типичен Ню Ейдж бълвоч: тя отрича трансцендентността на Бога и изпада в краен пантеизъм и иманентност..В нашето време на тотална бездуховност много деструктивни секти се превърнаха в масово явление. Трябва обаче ясно да отбележим, че няма случай в историята, в който такива затворени общества да не са завършили с някаква ужасяваща човешка трагедия.Внушенията ѝ поразително приличат на опасните идеи, изповядвани в сектата на Ивайло Калушев...случая Петрохан – не казвам, че е част от тях, но концепциите им са плашещо еднакви.Тя много добре вижда кой може да я обори с истински аргументи и затова съзнателно не отговаря на моите постове. Твърдението, че не ме чете, е евтина лъжа – тя е напълно наясно с написаното от мен, но няма интелектуалния капацитет да му опонира. А колко е „добра, възвишена и лишена от лоши чувства“ личи по постовете с обиди по мой адрес, които тя с удоволствие лайква.Зад фасадата на псевдодуховността се крие един неискрен, неук и манипулативен човек с отчайващо ниско ниво на обща култура.

• Автор
преди 6 часа, The Lone Star написа:

Ако се смени Кришна с Кали, дали пак ще е същото?

Не зная.

преди 6 часа, Мария Ст написа:

Не зная.

Изглежда на теб само Кришна ти говори, а не можа да отговориш дали например, ако някой следва Юдаизма или Исляма, каква картина или изображение трябва да си закачи на стената.

преди 20 часа, valkiria1 написа:

Зад фасадата на псевдодуховността се крие един неискрен, неук и манипулативен човек с отчайващо ниско ниво на обща култура.

Но то дори фасада за духовност няма. Посредствеността крещи от всеки коментар - ми по чувството се познава. ) Това са детски залъгалки, това го интересува това дете, толкова си може.

Феноменът - живея, щото чувствам и тва дето чувствам, това значи че е живота - е стар колкото света и е още от играта около огъня пред пещерите. Това е примитивно ниво на битие, но хората, определени от него го описват, защото това е "живота им''.

Чак "фасади", чак "псевдодуховност", или неискреност, неукост и манипулативност ... за мен, лично, това е пресилено. Това е ниво на битие, за което когнитивното развитие е спряло още някъде в 8-10 годишна възраст... И емоционалният свят на същия субект просто зацикля там и остава блокиран.

Изфантазирането си е съвсем естествен резултат, защото фантазията поражда преживяване, а именно преживяването е целта . То поражда фантазии, те пораждат ново преживяване или препроизвеждат вече преживяното. И дотам стига цикъла... Стига, защото човечето е затворено в този цикъл и за него това му е целия житейски хоризонт.

Не е до мързел, важно е просто да се разбере. Следите от тия зацикляния са из целия форум и се простират далеч отвъд виртуала. Не са виновни децата че са останали малки - вече нищо не зависи от тях. Те са имали патерички, дето са загубили и ги заменят с фантазни, но без патерички не могат да съществуват. Патеричките изглежда че 'помагат', но помагането на патеричките заробва Сакатия, защото го вкопчва в патеричките му. И от патерички (временни спомагателни заместители) се превръщат в "оригинал",защото остават безалтернативни.

преди 10 часа, _raMus_ написа:

Това е ниво на битие, за което когнитивното развитие е спряло още някъде в 8-10 годишна възраст... И емоционалният свят на същия субект просто зацикля там и остава блокиран.

И си прав, и не си.Прав си, че отстрани това изглежда като наивно, детско „магическо мислене“ — да отричаш свещените книги и философията, но да вярваш в чудодейната сила на един плакат на стената.Но всъщност не си съвсем прав за „8-годишното дете“. Проблемът тук е много по-различен от спрялото детско развитие. Това е класически пример за възрастно позьорство, функционална неграмотност и пълен духовен бълвоч.Тя бълва словесна шльокавица от изрази, които очевидно е чула някъде, без изобщо да ги разбира. Когато участниците я заковат с въпроси за другите религии или за богинята Кали /която е в същия този индуизъм/, тя блокира с „не зная“, защото умът ѝ стига само до рамката на собствения ѝ плакат.Най-големият ѝ абсурд е логическото противоречие, в което пада: хем твърди, че Кришна е „истинският Бог, който ни е създал“, хем призовава християни и мюсюлмани да се молят на своя си Бог чрез нейното упражнение. Сама не осъзнава, че според собствената ѝ логика кара хората да призовават „неистински“ богове. Тази жена притежава наглостта и безочието на възрастен, който е толкова заслепен от себе си, че няма никакъв филтър. Тя влиза в чужд манастир със своя си устав. Мичето е изпитала някакъв личен емоционален гъдел и вярва, че нейното преживяване е Вселенски закон.Тя изобщо няма представа, че в иудаизма и исляма изображенията на Бог са строго забранени. Да кажеш на мюсюлманин или иудеин да си закачи картина на стената, за да намери Бог, е върховна проява на невежество и обида към вярата им.Мичето е в състояние на пълен егоцентризъм, съчетан с абсолютна религиозна неграмотност.Ако се върнем на първоначалното определение за „непораснало дете“, тя не е дете по ум, а по егоцентризъм.Егоцентрикът блокира, когато му се зададат въпроси извън неговия личен балон -както се случи тук. Мичето всъщност изобщо не познава и индуизма, за който толкова се тръшка. Макар и от един пантеон, питането е за две напълно несравними божества. Кришна е символ на любовта, мира и красотата. Кали, от друга страна, е страшна богиня на разрушението — изобразявана с тъмна кожа, огърлица от черепи, изваден червен език и оръжия в ръцете. Да проповядваш Кришна и да нямаш представа коя е Кали, доказва, че познанията ѝ стигат само до рамката на собствения ѝ плакат.Тъй като светът извън нейния„плакат“ не я интересува, тя просто няма капацитета да отговори. Тя дори не се замисля, че другите имат свои собствени интереси и различна реалност. За нея те просто не съществуват като отделни личности със свое мнение.Типажи като Мичето са изключително опасни и е огромна грешка да бъдат оправдавани като „невинни“ или просто „непораснали деца със спряло развитие“. Те са опасни за обществото и за отделния човек по няколко много сериозни причини:

-едно наивно дете не притежава злобата и манипулативността да напада чуждата психика. Тази жена директно атакува хората с твърдения, че умовете им са контролирани от „демони“ и че постовете им „не идват от душата“. Това е съзнателно вменяване на вина и страх. Това е класическо психологическо насилие, което се използва от лидерите на опасни секти, за да подчиняват хората

-децата със спряло развитие са пасивни – те чакат някой да се погрижи за тях. Тази жена обаче е активен агресор. Тя се появява внезапно в чужди пространства, организира медитации и проповядва. Тя проявява тотално безцеремонно безочие – влиза в живота на християни, мюсюлмани и юдеи и нагло им налага личния си духовен бълвоч като единствена истина... без да има капчица емпатия към тяхната вяра и история.

-досега някой от участващите в дискусията успя ли изобщо да разбере кои са тези „те“, които разясняват, проповядват и направляват тази жена? Никой. Тя така и не обясни, кои са тези зад мистериозни външни сили, за да избяга от всякаква лична отговорност. Това няма нищо общо със спряло на 8 години дете. Децата не притежават тази зловредна наглост и манипулативност.

Тя не е невинно дете, което си играе на килимчето. Тя е възрастен, безочлив псевдо-гуру, който използва духовна маска, за да подхранва болното си високомерие и да доминира. Да я оправдаваш с „детско мислене“ е меко казано повърхностно.Това е моето мнение по въпроса, изразено като лична позиция, а не като старт на спор.

Първо да уточним нещо : когато човек пише три екрана текст , за да докаже колко „опасно“ е това , че някой гледа плакат… Проблемът не е в плаката .

Проблемът е в човека , който се е взел твърде насериозно .

Този пост не е анализ . Това е емоционален изблик , маскиран като интелектуална строгост . И е толкова претоварен с думи , че тежи повече от аргументите в него .

Да започнем :

1." Спряло развитие на 8 години " - Клише , не Аргумент !

Когато някой започне с психиатрични диагнози от Google , това не е анализ . Това е поза ! И е смешно .

Авторката не е твърдяла , че е пророк , не е основала секта , не е казала „правете това задължително“. Тя е описала свое преживяване .

Да обявиш личен опит за „спряло развитие“ е просто Евтина Арогантност .

2."Функционална неграмотност " - терминче , което хората използват , когато нямат аргументи !

Когато някой не може да обори идея , започва да обижда човека . Класика !

Неграмотност е да не можеш да четеш . Авторката чете , пише , мисли , споделя . Това не е неграмотност . Това е различен духовен опит .

Да го наречеш „шльокавица“ е просто опит да звучиш по-голям , отколкото си !

3." Не познава Кали " - и какво от това ?

Да изискваш от човек да знае цял индуистки пантеон , за да гледа плакат на Кришна - е абсурд !

Това е форум , не религиозен университет . Хората имат право да практикуват духовност без да държат изпит пред теб .

4."Опасна за обществото " - най-голямата смешка в поста !

Опасна ? За кого ? Защо ? С какво ?

С това , че гледа плакат и чувства нещо ?

Опасно е друго : да обявиш човек за „опасен“, защото не се вписва в твоята рамка . Това е истинската агресия ! Това е истинският егоцентризъм .

5."Манипулации , демони , секти " - Драматизация за ефект !

Когато аргументите свършат , идват думите „демони“, „манипулация“, „психологическо насилие“. Това е театър ! Не логика .

Авторката не е нападнала никого ! Не е влязла в ничия религия , за да я променя . Не е казала „вашият Бог е фалшив“. Тя е споделила свое Усещане !

Да го превърнеш в „сектантска опасност“ е чиста фантазия !

6. "Егоцентризъм " - иронията е убийствена !

Да наречеш някого егоцентрик , докато пишеш три страници за това как твоето мнение е единственото правилно… е Саморазобличаване !

Егоцентризмът е да вярваш , че твоето знание е мерило за чуждото преживяване . Точно това прави авторът на поста.

Авторката не е „псевдо-гуру“. Не е „опасност“. Не е „манипулатор“. Тя е човек , който е споделил свое преживяване - без да го налага , без да го продава , без да го превръща в догма !

Ако някой тук има проблем с плакат , медитация или лично усещане - това е негов проблем , не нейна вина.

Понякога най-големият духовен бълвоч е да наречеш чуждото преживяване „бълвоч“, само защото не се вписва в твоята схема.

И накрая - най-важното :

Целият ти „анализ“ се крепи на една илюзия : че ти си мерило за духовност , интелект и истина . Не си !

Ти не оборваш авторката . Ти оборваш единствено собствената си нужда да изглеждаш компетентна . И го правиш с толкова думи , че човек започва да се пита дали проблемът е в плаката… или в това , че някой друг има преживяване , което ти не можеш да си позволиш.

Истината е проста : тя сподели нещо лично . Ти сподели нещо агресивно . И ако има „опасност“ в тази тема , тя не идва от човек , който гледа плакат. Идва от човек , който гледа другите отвисоко и нарича това „загриженост“!

Духовността не е академичен изпит . Не е пантеон , който трябва да рецитираш . Не е религиозна география , която трябва да знаеш наизуст . Духовността е Преживяване !!! А преживяванията не се мерят с твоите критерии .

Ти не разобличи нея . Ти разобличи себе си .

Разобличи нуждата си да контролираш чуждото вътрешно пространство . Разобличи страха си от нещо , което не разбираш. Разобличи арогантността си да наричаш „опасно“ всичко , което не се вписва в твоята глава .

Силните аргументи не крещят . Само слабите го правят .

Тя гледа плакат . Ти гледаш хората отвисоко .

И точно затова нейната Духовност е Лична , а твоят текст - Празен !

на 3.09.2026 г. в 15:07, Мария Ст написа:

После човек се чувства лек като перце, благ, радостен, оптимистичен, лети вместо да ходи.

Аз тази Нирвана я чувствам след Дълбок , Стихиен оргазъм .... Това , което описваш е една чувствена еротика за моите очи ...

Всеки с различен маниер изразява Вибрацията от Любовта и копнежа ... ти го обличаш с Духовност ..няма лошо ..

Всичко е Любов ! 🙂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.