Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

• Автор

Хм, че то има ли човек дето обича този умиращ сезон :P

ПП: Ще ме изненадаш ли с някой негов оригинал, за рождения ми ден примерно, или да те улесня като си избера ти посоча точно кой искам?! :rolleyes:

Знаех си аз ...

Нищо де-вземи ме на работа при теб - и ще ти подаря не е една, ами 10 от картините му :)

Какво мога да работя ли ?Може като камериер, например да ме вземеш-закуската в леглото ще ти нося, паяжините ще забърсвам, или като градинар-ще ти подрязвам живия плет, розичката, ще ти оформям..хмм....градинката....Басейна ти винаги с вода ще пълня - чист ще бъде, буби няма да допусна вътре, кучетата ще надглеждам.И като коняр-също може да бачкам, ел инсталацията ти ще поправям, бушончето ти като избуши :)

Въобще-много работи мога да правя.

Ти само ме вземи- моля те :baby: тогаз чудо ще видиш :ph34r:

:rolleyes:

• Отговори 819
  • Прегледи 385,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

В тази тема много не "говорим", но какви ли думи биха могли да опишат по-добре вътрешното ни усещане от самата картина. Ето какво в последните седмици ми привлече погледа: Steve Bloom

...

Просто искам да гледам отново и отново...не е важно откъде е дошло на този сайт ,а е важното ,че те заковава

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Просто искем да гледам отново и отново...не е важно откъде е дошло на този сайт а е важното че те заковава

Карикатури направени с фотошоп или нещо подобно?Явно Анди е бил прав.А и не само той.

Мммм, тази наистина ми хареса, и то много :)

"Ухание на цветя"

Димитър Войнов син

Публикувано изображение

Джим Варрен

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

Александър Телалим - “Макове”

Гледам картината , дърпайки си бавно от цигарата, и изведнъж ме обхвана едно такова умиление и спокойствие, че чак се уплаших.....

http://i287.photobucket.com/albums/ll142/M.../art/popies.jpg

Александър Телалим - ”Макове”

Гледам картината , дърпайки си бавно от цигарата, и изведнъж ме обхвана едно такова умиление и спокойствие, че чак се уплаших.....

Не се плаши-обикновена нирвана.... Публикувано изображение

http://i287.photobucket.com/albums/ll142/M.../art/popies.jpg

Александър Телалим - ”Макове”

Публикувано изображение Само на мен ли ми се струва, че посредата цветята сякаш имат очи? Публикувано изображение

Ох, обожавам неправилните неща. Тези картини са много красиви. Въображението ми скача до тавана, като ги гледам.

• Автор

Публикувано изображение

Ненко Токмакчиев - "Настроение"

намира се в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски"

Струва си да се погледа малко тази картина...

http://art.domino.bg/works/bourgas/DSC_1647.jpg

Ненко Токмакчиев - "Настроение"

намира се в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски"

Струва си да се погледа малко тази картина...

Колко малко? Забелязват се очертания напомнящи устни. Тези подсъзнателни "намеци" аз лично не приемам за художествен похват. Също като онази картина в която съзря фалосът. В САЩ е било практика между кадрите в прожекционните зали да се вмъсва по един кадър със сочен хамбургер или изпотена кола. Забраниха го със закон.

• Автор

Колко малко? Забелязват се очертания напомнящи устни. Тези подсъзнателни "намеци" аз лично не приемам за художествен похват. Също като онази картина в която съзря фалосът. В САЩ е било практика между кадрите в прожекционните зали да се вмъсва по един кадър със сочен хамбургер или изпотена кола. Забраниха го със закон.

Това, което ти възприемаш като "устни" за мен е развълнувано море....

За тест на Роршах чувал ли си ? Току-що с горното си изказване каза много повече, от колкото си искал да покажеш.

За тест на Роршах чувал ли си ? Току-що с горното си изказване каза много повече, от колкото си искал да покажеш.

Сега на вагина! Да не се радвам на раздвоение на личността? Аз не съм това което бях, нито онова което ще бъда.

Най-лесно ще ни е ако ни представиш списък с художествените похвати които приемаш.Имаше една велика мисъл,че всичкото изкуство е еротично.....ето нещо което се надявам да ти хареса:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm..._The_source.jpg

Енгр,Изворът.

Не позна за картината.

По-лесно ще изброя кои изразни средства приемам.

Отново обръщам внимание на онова малко розово петънце и се чудя дали е нарочно или дефект. Спомням си една от любимите ми картини - тази с кремовете на Ван Гог. Там има един самотен в своя цвят крем който неутрализира останалите. Това е подправката без която балансът би излязъл от равновесие. Без него композицията би рухнала.

Публикувано изображение

Не харесвам картини за които биха ми отвърнали "Да, ама ти не забелязваш нещо съществено... пък туй мяза на еди какво си..."

PS: Мисълта е на Фройд: Всичко което правим е заради секса.

Роозовото петно е като белия ирис.С него всичко си идва на мястото.Ето ти тогава една картина с която преди Фройд Курбе поставя основите на психоанализа.....може би?

Густав Курбе "Произходът на света"

http://www.capital.bg/shimg/zx350_406862.jpg

На мен лично това (конкретно) ми е крайно неприятно като гледка, също както и репликата "Магнит" на Виктор Рейхет.

@ Влади, много то благодаря за колекцията на Публикувано изображение

На мен лично това (конкретно) ми е крайно неприятно като гледка, също както и репликата "Магнит" на Виктор Рейхет.

@ Влади, много то благодаря за колекцията на Публикувано изображение

За репликата съм съгласен,че е пълна отврат.То всъщност не е реплика а пародия.В статията за Оригин....ала има интересно обяснение защо Курбе е рисувал такива картини.Изкуството не винаги е приятна гледка,важното е да въздейства.

"Пред лицето на нарастващата материалистична и прагматична ориентация на нашето съвремие не би било ексцентрично в близко бъдеще да очакваме едно общество, в което тези, които живеят заради интелектуалните удоволствия няма вече да имат правото да търсят своето място под слънцето. Писателят, мислителят, мечтателят, поетът, метафизикът, наблюдателят, този, който се опитва да разбули някаква загадка или да изрази мнението си, ще стане отживелица, обречена да изчезне от лицето на земята, както ихтиозаврите и мамутите."

Джорджо Де Кирико

Публикувано изображение

Франсис Бейкън,Фигура с месо.

Редактирано от Нео (преглед на промените)

• Автор

Запознати ли сте с творчеството на Курт Вернер ? 3D -снимки/рисунки върху асфалт и всякакви други повърхности ?

Публикувано изображение

Изкуство или не ? Кич ? Някой може ли да каже за какво става дума ?

Публикувано изображение

"Фаетон"

Имаше някъде из форума , миля няколко подобни картини (или пък бъркам) ?

Публикувано изображение

Официалната му страница.

Вманиачавам се май

Запознати ли сте с творчеството на Курт Вернер ? 3D -снимки/рисунки върху асфалт и всякакви други повърхности ?

Изкуство или не ? Кич ? Някой може ли да каже за какво става дума

Имаше някъде из форума , миля няколко подобни картини (или пък бъркам) ?

Вманиачавам се май

Благодаря,Док!И без подвеждащи въпроси ,моля.Много добре знаеш отговора.Имаше наистина нещо подобно,но не съм сигурен за него ли ставаше дума....а знаете ли кой е нарисувал най-голямата картина в света?Първото му име е Вернер и е немец естествено!

Публикувано изображение

Поради това че не намерих нищо по-добро на български:

САМОЕ БОЛЬШОЕ В МИРЕ...

живописное произведение находится в немецком городке Бад-Франкенхаузен, месте исторической битвы крестьян с ландскнехтами в 1525 году. Более десяти лет работали художник Вернер Тюбке и группа его помощников над монументальным полотном, изображающим сцены из Крестьяйской войны в Германии. Тюбке запечатлел не только самые важные события восстания, но верно отразил всю эпоху. Среди действующих лиц на полотне запечатлены, кроме вооруженных крестьян и ландскнехтов - Томас Мюнцер, Альбрехт Дюрер, Мартин Лютер и другие выдающиеся личности. Всего на полотне около трех тысяч фигур. Да, остается добавить, что длина картины-123, а высота-14 метров.

Баси,това са 1722 квадратни метра картина.....Руснаците между другото имат голям принос,платното е изтъкано специално за целта в Подолск и след това специалисти от завода за бои ,пак там са го грундирали на място .....гледах преди време филм за това как са правили картината.Тюбке е разрешил на асистентите си да си направят автопортрети в картината.И той също се е изписал естествено.... Публикувано изображение

Сега се сещам че има един нашенец,дето е надминал тая квадратура,но с отделни картини и при това абстрактни....Преди няколко години гостува на шоуто на Слави.

Ето намерих го.... 128х6х3=2304 квадратни метра....ама за съжаление това не е картина ,а инсталация....тю,язък. Публикувано изображение

...ама иначе беше много шарено..... ;)

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.