Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

• Автор

ако имах стихче след всеки мой пост в тази тема, въпроса ти щеше да има резон

"Резон" ?!

Секса и наслаждението от една картина на равна нога ли поставяш ?

За мен са коренно противоположни - картината е плод на вдъхновението на хужника, отразява чувствата , които са го вълнували, вложени са явни и не толкова явни послания към тези, които след това гледат картината....някой картини са като истински пъзели от символи и внушения.

Да не говорим са това, че с цветовете и композицията си си влияят и върху нашето настроение и чувства.

А секса..

Сексът е нещо животинско, нещо което в най-добрия смисъл е за правене на деца , но това се случва рядко.

В повечето случаи си е просто за кеф - качиш се върху женската, ръгнеш два пъти и готово -получил си си кефа.Избършеш се, и отидеш да изпиеш поредната бира, да се оригнеш и да заспиш доволен.Утре пак.Мимолетно, тунеядско и пролско.

Секс всеки може да прави.

Картини да рисува - не.

• Отговори 819
  • Прегледи 385,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

"Резон" ?!

Секса и наслаждението от една картина на равна нога ли поставяш ?

Да. Рисуването е като онанизма, не харесва на всеки да го гледа.

• Автор

Да. Рисуването е като онанизма, не харесва на всеки да го гледа.

По твоята логика :

Писането на стихове - също.

Писането ( въобще ) на книги - и то е същата работа .

Правенето на филми -също.

Склуптората - че какъв по-голям "онанизъм" от нея ? Склупторите даже имат и още по-голям ефект -можеш да ги пипнеш и да се насладиш на формите им в 3D-вариант.

Нещо против ли чувам ?

p.s. Следвайки отново твоята логика откривам, че писането на статии в блоговете - също е онанизъм.Излиза, че чийто блог е най-посещаван е най-големият чикиджия ? Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

По твоята логика :

Склуптората - че какъв по-голям "онанизъм" от нея ? Склупторите даже имат и още по-голям ефект -можеш да ги пипнеш и да се насладиш на формите им в 3D-вариант.

Нещо против ли чувам ?

p.s. Следвайки отново твоята логика откривам, че писането на статии в блоговете - също е онанизъм.Излиза, че чийто блог е най-посещаван е най-големият чикиджия ? Публикувано изображение

Трихо, ам-ам е прав, създаването на една творба е вид любовен акт , а мултеплицирането на едно изкуство към което е подходено без любов си е чист духовен онанизъм, а ти си прав за писането във форумите заради самото писане когато нямаш какво да кажеш, си е чикиджийство

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Моля, прекратете офтопика.

Публикувано изображение

пак ли обърках темата...

Да. За целта бе създадена нова. Причината да не преместя настоящия ти пост там е, че и без това исках да спомена Lauri Blank.

Нежност и романтика бликат от творбите й в чиито център е жената. Сега е пролет, но аз обичам есента:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

По твоята логика :

Нещо против ли чувам ?

Създадох тема за теб, за да не спамя, не видя ли?

Сега виждам думите ти, но в тях няма теза за да се нуждае от оборване.

Публикувано изображение

харесва ми...

напомня ми за теб...

• 4 седмици по-късно...

Искам да обърна внимание на един творец, който наскоро открих - Philip Oliver Hale.

Като му гледам нещата, не знам защо подсъзнателно си правя някакви асоциации с Достоевски.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Много наситени цветове използва в работата си...харесва ми стилът му. Сега си колекционирам негови неща.

• Автор

Някой от вас интересувал ли се е от японското изобразително изкуство ?

Нещо сбъркано ми се струва на пръв поглед....

Някой от вас интересувал ли се е от японското изобразително изкуство ?

Нещо сбъркано ми се струва на пръв поглед....

Сигурно отправят някакви послания, но определено те не са до мен! Публикувано изображение

• Автор

Сигурно отправят някакви послания, но определено те не са до мен! Публикувано изображение

и до мен тоже :whist: не мога да ги разбера тия японци....

и до мен тоже :whist: не мога да ги разбера тия японци....

това е душевното терзание което е настъпило или настъпва при изоставянето на традиционните национални ценности и опитат им да бъдат

заместени от съвременните ценности диктувани от многонационалната икономика. същите проблеми ги виждам и в България ние тръгваме по пътя от който в момента японците берат горчивите плодове

Публикувано изображениеПубликувано изображение Пловдивски художник Станислав Тодоров. Неразбирам...Картината със семейството ми прилича на снимките, които правят тийнейджърите. Може би след 50 години ще тълкуват в Калдата дали това са извънземни Публикувано изображение

Редактирано от MJA (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Днес установих,колко много ми въздействат някои картини.Предполагам,че и при вас е същото.Викам си-хайде да си направим една такава темичка,в която всеки (ако има желание,разбира се) да постне някоя картина,която му е направила впечатление,да си каже какво точно е харесал в нея,какво настроение му е създала.Да поговори и да си каже мнението за картините ,които другите са постнали.....

Ей такава темичка да стане.

Тази сутрин например,много ме впечатли ето тази картина на Фёдор Александрович Васильев

Публикувано изображение

сигурен съм че и за сексуалния живот на хипопотамите да говориш

пак за СССР и руските комуниги ше става въпрос.

аре свестете се бе.

кой го е чувал твоя Василев.ква култура в дивата руска страна.

там квото има стойност е западно-справка ермитажа.

Променяйте се бе хора.тва е смисъла на живота.

само умрелите не се променят!

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Променяйте се бе хора.тва е смисъла на живота.

само умрелите не се променят!

Дай ни "пътеводна светлина" ...

:)

@Trichocephalus, толкова е жива картината, която си предложил тук!

Велик пейзажист е Фёдор Александрович Васильев!

Ето още една негова картина - „Тополя” (любимите ми дървета).

Публикувано изображение

П.П. :whist:

......пак за СССР и руските комуниги ше става въпрос.

аре свестете се бе.

кой го е чувал твоя Василев.....

Дай ни "пътеводна светлина" ...:)

@MJA, опасна си! Малиии, да не ти попадам пред мерника! :yanim:

Аз пък не дочаках „пътеводната светлина с препЪнателен знак”. Знам, че рискувам, защото не проверих дали пък червеникавият отенък в лилавото, което използва Василев, не е отражение от „комунистическия период” в СССР? :)

Предпочитам илюстрациите на книги(художествена литература) да са черно-бели рисунки.

Цветните някак отвличат вниманието от литературното произведение и обикновено рядко съвпадат със замисъла на писателя.

Харесвам ги не само като илюстрации, а и като самостоятелни творби.

Една рисунка с молив може(мое мнение) да бъде емоционално наситена и в същото време да е нежна и фина като поетично видение.

Затова сега искам да споделя с вас две от РИСУНКИ С МОЛИВ на художника Henrik Moses

Публикувано изображение

Публикувано изображение

П.П. Втората рисунка(тук) ми се струва подходяща за илюстрация в темата за свободната воля (или за свободния избор)......

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ЕВГЕНИ ГЕНОВ

Обичам цветовете - в природата, в чувствата...всичко има цвят, мисля, но войната е черно-бяла (бялото е, за да различим ЧЕРНОТО)

На втората е постигнато много добро съотношение и игра със светлосенките :nono:

Да :), особено като илюстрация на Свободната воля - игра на светлосенки... ...

Художници прерисуват детски картини

http://drawergeeks.c..._Creatures.html

Колко болни психически са децата ни, за да рисуват това?

Колко болни психически са децата ни, за да рисуват това?

Типична реакция на възрастен.

"Моят път не е твоя, нека сам да вървя!

Нека с риск да пропадна, поне за миг полетя!

Моят свят не е твоя, искам сам да вървя!

Но преди да пропадна, поне за миг да полетя!"

Кирил Маречков

И за да не разваляме прекрасната тема- нов начин на рисуване-с капчици боя на акрилни нишки,като се постига една инсталация с триизмерен ефект чрез трептенето на нишките. Получават се скулптури...

Автора е канадец-Крис Доросз

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.