Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

"Но не е възможно даже да ги опиша,както казваше един приятел : да обясняваш картина е все едно да се опитваш да изтанцуваш архитектура. "

Фразата ми звучи някак позната :P

"Talking about music is like dancing about architecture."

"Talking about love is like dancing about architecture."

Хм, и за картина става. Публикувано изображение

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Отговори 819
  • Прегледи 385,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

"Но не е възможно даже да ги опиша,както казваше един приятел : да обясняваш картина е все едно да се опитваш да изтанцуваш архитектура. "

Напълно съм съгласна за това, че да обясниш какво си искал да изразиш с една картина е дебилно, както и за поезията, впрочем: беше глупаво да ни карат в училище да обясним какво е искал да каже поетът. Аз самата рисувам (аматьор съм) и понякога сама не знам какво точно съм искала да изразя – нещо от вътрешния си свят. Понякога откривам, че изглеждат иначе от това, което съм съм мислела. ;)

Какво мислите за тази картина? :wors:

Че е рисувана от кубински революционер през миналия век. Надявам се да дадеш подробности.

Публикувано изображение

Така вижда живота около себе си Alex Grey

Впечатление ми направиха Despair и gaia.Ако gaia е рисувана преди падането на двете кули,може да открием послание.

Може да разгледате някои от творбите му тук

Редактирано от агни (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, Попаднах на този форум, търсейки картини от Руско-турската война и по-точно на Василий Верешчагин. Тъй като, ровейки се в Нета не успях да намеря кой знае какво, реших да ви помоля за помощ. Сигурно знаете къде да намеря репродукции на картини и гравюри. Благодаря предварително.

• Автор

Здравейте,

Попаднах на този форум, търсейки картини от Руско-турската война и по-точно на Василий Верешчагин.

Тъй като, ровейки се в Нета не успях да намеря кой знае какво, реших да ви помоля за помощ. Сигурно знаете къде да намеря репродукции на картини и гравюри.

Благодаря предварително.

Прегледай отново цялата тема и особенно този мой пост :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=382123

освен две от най-въздействащите за мен картини "панихида" и "Апотеоз на войната" там съм посочил и линк за една добра база данни с картини на Верешчагин, както и биографията му, как се е вдъховявал за рисуването и т.н. ;)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

разгледах темата и всички картини ми харесаха

всяка е различна и има своя собствена история

Ето и няколко,които на мен лично адски много ми харесват:

"Викът" на Мунк

Публикувано изображение

"Витрувиански човек" на Да Винчи

Публикувано изображение

"Тайната вечеря" на Да Винчи

Публикувано изображение

А от кого е?

Laure Bury was born in France and studied in England before moving to Mexico in 1986. Inspired by the country and its beauty she began to paint and studied drawing and screen printing at Bellas Artes in San Miguel de Allende. Whilst living in Mexico her work was widely exhibited including prestigious galleries in Cancun, Cozumel and at the International Caribbean Festival.

She later moved to Mallorca where she continued to paint, exploring several mediums and exhibited her water colour and gouache paintings in Pollensa.

Now in Devon, Laure is exhibiting her paintings in several shows and galleries across the South West. The vibrant and contrasting colours of her work reflect her memory of the warmth and richness of the Mexican and Spanish cultures and the more subtle beauty of the Devonshire countryside which is exerting a new influence on her work.

Картината дадена от Алекс се казва "Оргазъм". Тук може да видиш още няколко... като например "Множествен оргазъм" ;)

Laure Bury was born in France and studied in England before moving to Mexico in 1986. Inspired by the country and its beauty she began to paint and studied drawing and screen printing at Bellas Artes in San Miguel de Allende. Whilst living in Mexico her work was widely exhibited including prestigious galleries in Cancun, Cozumel and at the International Caribbean Festival.

She later moved to Mallorca where she continued to paint, exploring several mediums and exhibited her water colour and gouache paintings in Pollensa.

Now in Devon, Laure is exhibiting her paintings in several shows and galleries across the South West. The vibrant and contrasting colours of her work reflect her memory of the warmth and richness of the Mexican and Spanish cultures and the more subtle beauty of the Devonshire countryside which is exerting a new influence on her work.

Картината дадена от Алекс се казва "Оргазъм". Тук може да видиш още няколко... като например "Множествен оргазъм" :)

Изпреварила си ме... Дам, чудесна художничка, но това ми е най-любимата ми нейна картина, може би заради топлата наситеност от цветове..
  • Автор

по-добре да не казвам какви асоциации ми навява тази картина, но последно за което си мисля е оргазъм.... :nono:

Не знам какво е, но има нещо в творбите на Wassily Kandinsky на което погледа ми се спира. Той не е сред любимците ми, но е класика в жанра и реших да ви покажа няколко негови произведения.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Не знам какво е, но има нещо в творбите на Wassily Kandinsky на което погледа ми се спира. Той не е сред любимците ми, но е класика в жанра и реших да ви покажа няколко негови произведения.

Нещо,като нищо,

Нещо като всичко на света! Публикувано изображение

• Автор

Кандински наистина е класика в жанра, yvsot.Неговата Composition VIII ми беше тапет на десктопа доста време :wub:

Кандински наистина е класика в жанра, yvsot.Неговата Composition VIII ми беше тапет на десктопа доста време :wub:

Публикувано изображение

Хаос в геометрията на живота... така я определям аз. Малко грубичка действителност. Не бих си я сложила за тапет. Предпочитам номера 5, 6 и 7:

Публикувано изображение

• Автор

Хаос в геометрията на живота... така я определям аз. Малко грубичка действителност. Не бих си я сложила за тапет. Предпочитам номера 5, 6 и 7:

На шаренко се радваш :yanim:

В момента десктопа ми е с това :

Публикувано изображение

Озаглавено е "AfetrKandinky" :speak:

:yanim:л

Изпреварила си ме... Дам, чудесна художничка, но това ми е най-любимата ми нейна картина, може би заради топлата наситеност от цветове..

:speak: Аз няма да говоря а ще ви покажа 3 от моите картини, ще чакам вие да говорите от сърце.

post-110708-1197712879_thumb.jpg

post-110708-1197712904_thumb.jpg

post-110708-1197712942_thumb.jpg

На шаренко се радваш :yanim:

В момента десктопа ми е с това :

Публикувано изображение

Озаглавено е "AfetrKandinky" :speak:

Аха-аха, дай ми зИлено и лИлаво на мене Публикувано изображение Док, туй мотивче става за остъкляване :wors:
  • Автор

;)л

;) Аз няма да говоря а ще ви покажа 3 от моите картини, ще чакам вие да говорите от сърце.

Великолепно.

Третата просто ми грабна дъха. Бих даже и я поставил за илюстрация на темата "Дух и материя"

Втората не мога да оддиференцирам чувството, което възниква в мен, докато я гледам, но е нещо тъжно и все пак радостно.Бих я нарекъл "Възнесение", ако можех.

Първата е алюзия ;)

Аха-аха, дай ми зИлено и лИлаво на мене Публикувано изображение Док, туй мотивче става за остъкляване ;)

то си е де ;) виж на какво поданах за кандински:

Публикувано изображение

;)

Кандински не е случайно име.Не напразно го споменаваме. Според мен има невероятно чувство за композиция и колорид. Сякаш всичко си е на мястото. Ако махнеш нещо-ще нарушиш композицията.

Редактирано от Trichocephalus
латиница! Моля ви, прочетет правилата на форума, преди да пишете тук (преглед на промените)

Рисуване в стил Джаксън Полак.

Кликнете върху линка и рисувайте.

http://www.jacksonpollock.org/

Р.S. Можете да си запазите картинката с printscreen бутона на клавиатурата, а след това да използвате www.imageshack.us,

ако искате да я пуснете във форума.

Редактирано от smirena (преглед на промените)

Рисуване в стил Джаксън Полак.

Кликнете върху линка и рисувайте.

http://www.jacksonpollock.org/

Р.S. Можете да си запазите картинката с printscreen бутона на клавиатурата, а след това да използвате www.imageshack.us,

ако искате да я пуснете във форума.

Ето и първия опит:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.