Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Така е.

...

Аз контролирам кладата вътре в мен. Трансформирам причините да не сея смърт и разруха. Огънят е символ на промяна и трансформация.

Контролираш кладата вътре в теб чрез изтласкване, потискане,отричане, проекция,регресия,идентификация, компенсация, сублимация и пр. Не се притеснявай - всички го правим :cool:

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Хората са потенциално опасни. Отговорът ми е в поста, който не разбра.

:cool: Да, абсолютно си прав.И в библията така пише.Особено в вехтия завет е пълен ад под небето.

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Контролираш кладата вътре в теб чрез изтласкване, потискане,отричане, проекция,регресия,идентификация, компенсация, сублимация и пр. Не се притеснявай - всички го правим :)

Моментите, когато "лумва" ги наричам кризи. Това е етап на преосмисляне и вземане на решения. Трансформацията принципно не е задължителна. Но предполага циклично изпадане в неприятно състояние.

Себеопознаването е непрекъснат процес. Няма по-добър извор от работата на собствената психика.

Дагпо, в Библията Христос е уникален. Това, за което говориш е извън нея. Тогава по темата ли си?

Тогава по темата ли си?

Не съм, но и ти не беше :)

Дагпо, в Библията Христос е уникален.

Приемам, че това е отговор на въпроса, който зададох: дали историята за раждането, изкуплението, кръстната смърт и възкресението на Исус, както и неговото послание са уникални и не се срещат никъде другаде? Ще ти подскажа - официално християнството не приема езическите религии, но на практика има припокриване между митове, ритуали, символи и възглед. Шумер, Вавилон, Египет, Елада и пр. Хор, Митра, Дионисий и пр. Всичко това е филтрирано през юдаизма. Това е съвсем опростено обяснение, разбира се.

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Тълкуване на текстове от библията: „Не можеш да разбереш библията, защото именно само я прелистваш. Това е чудодейна книга. Представи си, че познанието, съхранено в нейните страници, е разделено на пластове. Всеки според нивото на своето съзнание ще възприеме различно един и същ пасаж. Ако започнеш да четеш с нужното внимание и търпение, ще видиш, че всеки път, когато препрочиташ едни и същи изречения, ще ти звучат по друг начин. Познанието ще расте заедно с теб и ти ще проникваш все по-дълбоко към същината на действителните знания. Ето, ще ти дам пример. Да вземем книгата „Битие”. Там пише, че в началото Бог е сътворил небето и земята. За по-простата неука бабичка това е очевидно - тя вижда и небето, и земята. Но за по-младия, търсещ и интелигентен човек това изречение му посочва друго познание - в началото Бог (най-висшият разум) е създал небето (духовния свят) и земята (материалния свят). Това е най-вярната, най-категоричната истина. Основата на всичко. Ако науката беше възприела тази истина, сега нямаше да говорим за тайни, феномени и чудеса, а развитието на живота на земята щеше да е на много по-високо ниво. Но такова време ще дойде. Науката ще тръгне във вярната посока и ще бъдат разгадани много тайни - казвала съм ти го неведнъж.” (24)

Ванга

Тълкуване на текстове от библията: „Не можеш да разбереш библията, защото именно само я прелистваш. Това е чудодейна книга. Представи си, че познанието, съхранено в нейните страници, е разделено на пластове. Всеки според нивото на своето съзнание ще възприеме различно един и същ пасаж. Ако започнеш да четеш с нужното внимание и търпение, ще видиш, че всеки път, когато препрочиташ едни и същи изречения, ще ти звучат по друг начин. Познанието ще расте заедно с теб и ти ще проникваш все по-дълбоко към същината на действителните знания. Ето, ще ти дам пример. Да вземем книгата „Битие”. Там пише, че в началото Бог е сътворил небето и земята. За по-простата неука бабичка това е очевидно - тя вижда и небето, и земята. Но за по-младия, търсещ и интелигентен човек това изречение му посочва друго познание - в началото Бог (най-висшият разум) е създал небето (духовния свят) и земята (материалния свят). Това е най-вярната, най-категоричната истина. Основата на всичко. Ако науката беше възприела тази истина, сега нямаше да говорим за тайни, феномени и чудеса, а развитието на живота на земята щеше да е на много по-високо ниво. Но такова време ще дойде. Науката ще тръгне във вярната посока и ще бъдат разгадани много тайни - казвала съм ти го неведнъж.” (24)

Ванга

Мечолари, силно се съмнявам да е била точно такава идеята на писалите библията.Ако разсъждаваме по този начин, най-истинното писание е празния лист.Всеки може да проектира върху него своите знания и вярвания, даже и неграмотния.И няма значение тогава и езика, защото скритото послание освен , че е на всички възможни езици то и е образно и божествено колкото ти душа сака.

Пък и нещо почва да става объркване от всичките тия свещени писания, на кого да вярва човек.Логиката на нещата сочи, че най -старото би трябвало да е оригинала,ама новите големи хитраци се оказват, винаги казват, че някой нещо не разбрал преди и старото било променяно.

Ама от кого и кога, никога не могат да кажат, но за това всъщност на това се крепи цялата им вяра, че те са най правилно разбралите "словото на бог". :)

Пък и нещо почва да става объркване от всичките тия свещени писания, на кого да вярва човек.Логиката на нещата сочи, че най -старото би трябвало да е оригинала,ама новите големи хитраци се оказват, винаги казват, че някой нещо не разбрал преди и старото било променяно.

Ама от кого и кога, никога не могат да кажат, но за това всъщност на това се крепи цялата им вяра, че те са най правилно разбралите "словото на бог". :)

Така си е, Нео. Затова всеки със зрението си, всеки с багажа си и всеки по пътя си.

Казват, че на каквото си постелеш, на това ще легнеш. Библейското: Каквото посееш, това ще пожънеш.

А Словото... ако имаме уши, ще чуем и ако имаме очи, ще видим.

Аз така и не разбрах на колко години се е споминал Мохамед :) , но от напъване да разбера, взех че махнах с ръка и си рекох: ама какво значат тук няколко си месеца? и си сипах чаша мавруд, много подходящ за студа и бялата приказка навън. :D

не могат да кажат, но за това всъщност на това се крепи цялата им вяра, че те са най правилно разбралите "словото на бог". :)

Нео, ти искаш ли да разбираш словото на Бог?

Нео, ти искаш ли да разбираш словото на Бог?

Аз го разбирам, Мечолари.Не зависимо дали искам или не.Но има една уловка, няма слово.А е възможно и по-вече да са уловките, като се замисля.

П.П.Тези кавички не съм ги сложил случайно.

Така си е, Нео. Затова всеки със зрението си, всеки с багажа си и всеки по пътя си.

Казват, че на каквото си постелеш, на това ще легнеш. Библейското: Каквото посееш, това ще пожънеш.

А Словото... ако имаме уши, ще чуем и ако имаме очи, ще видим.

Аз така и не разбрах на колко години се е споминал Мохамед :speak: , но от напъване да разбера, взех че махнах с ръка и си рекох: ама какво значат тук няколко си месеца? и си сипах чаша мавруд, много подходящ за студа и бялата приказка навън. ;)

Нел, зрението тук е невинно.Аз затова ти говорих за филтрите на съзнанието, виждаме само това което искаме да видим.

Ако има слово си напълно права.

На колко години се е споминал Мохамед, няма значение и за мен, Диин правилно спомена че и за вярващите също нямало значение, но явно има някой, за който има значение.Иначе нямаше да се направи такава фалшификация, която на всичкото отгоре е и очевидна.

Единствената ми идея е да разделя истината от лъжата, а това не е много лесно занимание.

Пропуснах да ви кажа : Наздраве! :D

Но има една уловка, няма слово.

Neo, това вярване носи ли ти спокойствие и удовлетвореност?

Neo, това вярване носи ли ти спокойствие и удовлетвореност?

Това не е вярване, Мечолари. Това е факт, който не зависи от ничии вярвания. :)

Нел, зрението тук е невинно.Аз затова ти говорих за филтрите на съзнанието, виждаме само това което искаме да видим.

Ако има слово си напълно права.

Зрение... Нео, става въпрос за онова наше вътрешно зрение-очите на сърцето. Сърцето ни е единствения интуитивен орган, опознавайки себе си се учим да разбираме позивите на сърцето си. То никога няма да ни излъже, за разлика от интелекта и егоцентричността ни. И така бавно и полека ние стигаме до момент, в който изцяло използваме интуицията си във всеки един момент от живота си когато трябва да вземем някакво решение, да направим избор и въз основа на него, да предприемем някакво действие.

Словото(Божията мъдрост)... то не може да бъде изразено с думи. Безсилни са. Каквото и да кажем за всички наоколо са думи, само думи, които винаги могат да бъдат оборени. Ще има възгласи "Осанна", ще има и "Разпни го", а истината е някъде там-между "Осанна" и "Разпни го".

И за да не се блъскаме като вода в бряг, трябва да се научим да слушаме сърцата си.

Затова казах, че всеки със зрението си, защото просветлението е съвсем личен процес.

Всеки с багажа си означава, че който не успее да изхвърли това, което най-много му тежи по пътя, ще му е по-трудно да се движи напред, ама преди да изхвърга трябва да е разбрал кое точно.

Всеки по пътя си означава, че всеки сам носи отговорността си.

Обясних ти своята позиция, Нео, което не означава, че е правилна. Мен обаче ме удовлетворява.

Това не е вярване, Мечолари. Това е факт, който не зависи от ничии вярвания. :speak:

Ок.

Благодаря ти, за изчерпателността.

Аз съм истината. Ев.И. 14:6

Пътищата й са пътища приятни и всичките й пътеки-мир. Пр.3:17

Защото е велика Благостта му и желателна красотата Му. Зах.9:17

Очите ти ще видят царят в красотата му. Ис.33:17

Праведен и прав е Той, Бог на истината. Втор.32:4

Мълчете пред Мене. Ис.41:1

Зрение... Нео, става въпрос за онова наше вътрешно зрение-очите на сърцето. Сърцето ни е единствения интуитивен орган, опознавайки себе си се учим да разбираме позивите на сърцето си. То никога няма да ни излъже, за разлика от интелекта и егоцентричността ни. И така бавно и полека ние стигаме до момент, в който изцяло използваме интуицията си във всеки един момент от живота си когато трябва да вземем някакво решение, да направим избор и въз основа на него, да предприемем някакво действие.

Словото(Божията мъдрост)... то не може да бъде изразено с думи. Безсилни са. Каквото и да кажем за всички наоколо са думи, само думи, които винаги могат да бъдат оборени. Ще има възгласи "Осанна", ще има и "Разпни го", а истината е някъде там-между "Осанна" и "Разпни го".

И за да не се блъскаме като вода в бряг, трябва да се научим да слушаме сърцата си.

Затова казах, че всеки със зрението си, защото просветлението е съвсем личен процес.

Всеки с багажа си означава, че който не успее да изхвърли това, което най-много му тежи по пътя, ще му е по-трудно да се движи напред, ама преди да изхвърга трябва да е разбрал кое точно.

Всеки по пътя си означава, че всеки сам носи отговорността си.

Обясних ти своята позиция, Нео, което не означава, че е правилна. Мен обаче ме удовлетворява.

Виждам, че стигнахме с теб до консенус, Нел."Словото божие" е само метафора и със сигурност го няма в библията.Но както ще видиш, някои хора си умират да цитират "мъдрости", както го направи току що, Мечолари.

Ок.

Благодаря ти, за изчерпателността.

Аз съм истината. Ев.И. 14:6

Пътищата й са пътища приятни и всичките й пътеки-мир. Пр.3:17

Защото е велика Благостта му и желателна красотата Му. Зах.9:17

Очите ти ще видят царят в красотата му. Ис.33:17

Праведен и прав е Той, Бог на истината. Втор.32:4

Мълчете пред Мене. Ис.41:1

И аз, ти благодаря.Само, че така написан цитирания тест, все едно ти го казваш от името на бог.Няма лошо, сигурно и тия дето са написали тия мъдрости са мислели като теб.

Поздрави и усмивки! :-)

" И когато говориш с мен, ЩЕ МЪЛЧИШ!" култова реплика от хубав филм от близкото минало.

Нищо ново под слънцето няма, Мечолари!Не откривай топлата вода.:-)

Но има една уловка, няма слово.

" И когато говориш с мен, ЩЕ МЪЛЧИШ!" култова реплика от хубав филм от близкото минало.

Нищо ново под слънцето няма, Мечолари!Не откривай топлата вода.:-)

Няма слово когато мълчиш.

Това с "диването" си е закачка между мен и Нел, т.е. не схващаш контекста, така че не коментирай, моля :cool:

Във филма главния герой да не е добронамерен будист?

Виждам, че стигнахме с теб до консенус, Нел."Словото божие" е само метафора и със сигурност го няма в библията.

Има го, Нео. Под формата на думи. Но да научиш мъдрост на думи е просто запаметяване , но н и просветление(разбиране). Същото когато учиш урок по някоя от естествените науки. Не разбереш ли същността, ще разполагаш с един набор от понятия, които са "празни". Така е и с Божието Слово,

философията на живота, философията на обичта, обяснение защо ни се струва, че има добро и зло.

А това можеш да разберш със сърцето си, когато то е толкова отворено, че да приеме Истината.

Но както ще видиш, някои хора си умират да цитират "мъдрости", както го направи току що, Мечолари.

Той просто продължи моите думи, Нео. Показа пътя, показа го с цитати от Библията.

Ако изчистим злото в себе си, нама начин да не разберем това, което става във "външния" свят.

Ако разберем външния свят, ще разберем кое точно трябва да изчистим от себе си.

Херметизъм :)

И така бавно и полека ще стигнем до равновесието вътре в себе си. Само в рвновесие можем да използваме интуицията си. Това с фалш не става, т.е можеш да се правиш на много добричък външно, но вътре ще е един клокочещ вулкан, който няма да ти дава мира. Това означават и всички онези пасажи от Библията, в които се казва, че Бог вижда всичко. :)

И всичко това се постига с любов.

Това учат всички духовни учения.

Духовност... какво означава духовност? Това означава - интуиция, разбиране, помощ, комуникация... без думи.

Има го, Нео. Под формата на думи. Но да научиш мъдрост на думи е просто запаметяване , но н и просветление(разбиране). Същото когато учиш урок по някоя от естествените науки. Не разбереш ли същността, ще разполагаш с един набор от понятия, които са "празни". Така е и с Божието Слово,

философията на живота, философията на обичта, обяснение защо ни се струва, че има добро и зло.

А това можеш да разберш със сърцето си, когато то е толкова отворено, че да приеме Истината.

Той просто продължи моите думи, Нео. Показа пътя, показа го с цитати от Библията.

Ако изчистим злото в себе си, нама начин да не разберем това, което става във "външния" свят.

Ако разберем външния свят, ще разберем кое точно трябва да изчистим от себе си.

Херметизъм :blink:

И така бавно и полека ще стигнем до равновесието вътре в себе си. Само в рвновесие можем да използваме интуицията си. Това с фалш не става, т.е можеш да се правиш на много добричък външно, но вътре ще е един клокочещ вулкан, който няма да ти дава мира. Това означават и всички онези пасажи от Библията, в които се казва, че Бог вижда всичко. :)

И всичко това се постига с любов.

Това учат всички духовни учения.

Духовност... какво означава духовност? Това означава - интуиция, разбиране, помощ, комуникация... без думи.

;)

Nel, необходима ли ти е библията за да постигнеш равновесие?Библията ли е пътя към равновесието?Коя всъщност от всички библии имаш в пред вид? Православната, католическата, протестантската или корана? :rolleyes:

Всичко това е обида за бог, ако не го съзнавате да ви го кажа направо.Този бог описан в въпросните книжки е карикатура на бог, не го ли виждате?

Или всъщност, да това е код.Специален и думите там само специални хора могат да ги разберат по истинския начин.;)

;)

Nel, необходима ли ти е библията за да постигнеш равновесие?Библията ли е пътя към равновесието?Коя всъщност от всички библии имаш в пред вид? Православната, католическата, протестантската или корана? :rolleyes:

Всичко това е обида за бог, ако не го съзнавате да ви го кажа направо.Този бог описан в въпросните книжки е карикатура на бог, не го ли виждате?

Или всъщност, да това е код.Специален и думите там само специални хора могат да ги разберат по истинския начин.;)

:blink:

Нали ти казах, че каквото и да ти кажа... ще се опиташ да го обориш :)

Какво е Бог, Нео?!

Ако си го представяш като сърдитото старче, което иска пари и праща анатеми(от филмчето, което толкова много те е впечатлило)...

Тези книжки имат само една единствена цел-да научат. Но вече не става въпрос да научиш нещо елементарно, става въпрос да научиш живота. А той...е всичко друго, но не и нещо елемантарно.

Е, когато и ако успеем, можем да изчистим това -вмененото ни от хора и Божията мъдрост.

И да, Нео... нещо такова е - специални думи за обикновени хора обаче ;) хора, като всички останали, защото... всички хора имаме едно и също, но всеки от нас е активирал нещо в повече, или нещо в по-малко.

Има и такъв момент... може да изчетем хиляди книжки и нищо да не научим от тях, да ги повтаряме като папагали и да се мислим за хипер умни, еродити, интелектуалци и т.н. и в същото време да не разбираме, че сме роби на самите себе си.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Незнам да ли сте запознати с това,че подмяната или добавянето на Божието слово е огромен грях и превръща човека в неверник.Ако Бог иска да промени нещо изпраща пророци с точни указания.В случая доколко тези добавки към Петокнижието са дело на неговите ученици силно се съмнявям или това ще говори много лошо за тях.Прибавянето на различни религиозни трудове към Библията и оповестявайки ги за част от Божието слово е неприемливо.Именно тези редактирания правят трудно различими днес истината от лъжата,както и правилното тълкуване от грешното.Не съм съгласен с теб,че е трудно доказуемо,факт е,че стария завет е губен неведнаж и Библията редактирана през вековете постава под въпрос достоверността на всичко написано в нея.В този дух питам аз как можете да докажете,че всяко слово в Библията е достоверно въз основа на тези редактирания или по какъв начин ще различите без наличието на 100% оригинал,каде е добавяно,редактирано и т.н.?

Ето ви пример нагледен.Мюсулманите са убедени , че библията е редактирана и не е достоверна.Защото ако не е така, то корана е редактиран и недостоверен.Кофти ситуация, нали.

Мечолари като добре запознат с библията и корана предполагам няма да се затрудни да ни каже кое от двете писания е по-достоверно?И как се обясняват невероятните разминавания в описаните истории.

:rolleyes:

Нали ти казах, че каквото и да ти кажа... ще се опиташ да го обориш :blink:

Какво е Бог, Нео?!

Ако си го представяш като сърдитото старче, което иска пари и праща анатеми(от филмчето, което толкова много те е впечатлило)...

Тези книжки имат само една единствена цел-да научат. Но вече не става въпрос да научиш нещо елементарно, става въпрос да научиш живота. А той...е всичко друго, но не и нещо елемантарно.

Е, когато и ако успеем, можем да изчистим това -вмененото ни от хора и Божията мъдрост.

И да, Нео... нещо такова е - специални думи за обикновени хора обаче :) хора, като всички останали, защото... всички хора имаме едно и също, но всеки от нас е активирал нещо в повече, или нещо в по-малко.

Има и такъв момент... може да изчетем хиляди книжки и нищо да не научим от тях, да ги повтаряме като папагали и да се мислим за хипер умни, еродити, интелектуалци и т.н. и в същото време да не разбираме, че сме роби на самите себе си.

Нел, ти май доста повърхностно разбираш какво ти пишем? Кой ти каза кое филмче ме е впечатлило?

Говоря ти за бог описан в библиите и корана, че е карикатура.Живота не се учи от книги, той се живее.И всичко необходимо за да го изживеем правилно е с нас от раждането до смъртта.

И няма нужда от пророци, мороци и техните бръщолевения и писания.

Преди време Логос попита:" Кой има интерес да лъже вярващите?"

Аз ще добавя : Кой има интерес да има вярващи, на кого са необходими и защо? ;)

Нел, ти май доста повърхностно разбираш какво ти пишем? Кой ти каза кое филмче ме е впечатлило?

Ти, съкровище :)

Говоря ти за бог описан в библиите и корана, че е карикатура.Живота не се учи от книги, той се живее.И всичко необходимо за да го изживеем правилно е с нас от раждането до смъртта.

И няма нужда от пророци, мороци и техните бръщолевения и писания.

Е, да де. Ама измежду човешките измишльотини, които целят да манипулират и да печелят, все се е позапазило нещо и от Божията мъдрост. Ама не всички го виждат. Обаче... ако ти го видиш, хич не можеш да убедиш някой друг в твоята "картинка" и се получава порочен кръг-и единият прав и другият прав.

В правилното изживяване на живота ни се включва и правилното разбиране и реагиране в много моменти и това да умее да предвиждаме кога, къде и как да се намесим, да замълчим, да се оттеглим...

ей такива едни дреболийки, които ако ги умеем, ще бъдем много щастливи, ще владеем себе си и няма да ес мислим за толкова велики, че да се напъваме да променим света. Защото... зад всяка идеална цел, стои някоя не съвсем идеална личност, чиято цел съвсем не е идеална за множеството.

Преди време Логос попита:" Кой има интерес да лъже вярващите?"

Аз ще добавя : Кой има интерес да има вярващи, на кого са необходими и защо? ;)

отговорих на този въпрос, но бих те попитала теб лично: А целта на Логос каква е? не е ли същата? не е ли хвъргане на бензин в огъня. И ако решиш да ми отговаряш, че това са просто форумни глупости...

помисли преди това?! :)

Виж... да ти призная ли нещо?! Все ми е едно. Кой каквото иска да прави и да разбира.

Ама е гадно когато се наложи да опираме пешкира. И... ще перем, ще перем... и ние, и следващите поколения, и после... докато се научим. Ще стане и това де... някой друг път :)

Впрочем много се радвам, че ме виждаш елемантарна, вятърничава и бърбореща :)

това съм!

Ти, съкровище :)

Е случва се човек да забрави какво е писал;) , ама ще те затрудни ли да ми дадеш точните думи.Хубавото на нета е , че лесно се търси в него.

Е, да де. Ама измежду човешките измишльотини, които целят да манипулират и да печелят, все се е позапазило нещо и от Божията мъдрост. Ама не всички го виждат. Обаче... ако ти го видиш, хич не можеш да убедиш някой друг в твоята "картинка" и се получава порочен кръг-и единият прав и другият прав.

В правилното изживяване на живота ни се включва и правилното разбиране и реагиране в много моменти и това да умее да предвиждаме кога, къде и как да се намесим, да замълчим, да се оттеглим...

ей такива едни дреболийки, които ако ги умеем, ще бъдем много щастливи, ще владеем себе си и няма да ес мислим за толкова велики, че да се напъваме да променим света. Защото... зад всяка идеална цел, стои някоя не съвсем идеална личност, чиято цел съвсем не е идеална за множеството.

отговорих на този въпрос, но бих те попитала теб лично: А целта на Логос каква е? не е ли същата? не е ли хвъргане на бензин в огъня. И ако решиш да ми отговаряш, че това са просто форумни глупости...

помисли преди това?! :)

Виж... да ти призная ли нещо?! Все ми е едно. Кой каквото иска да прави и да разбира.

Ама е гадно когато се наложи да опираме пешкира. И... ще перем, ще перем... и ние, и следващите поколения, и после... докато се научим. Ще стане и това де... някой друг път :)

Впрочем много се радвам, че ме виждаш елемантарна, вятърничава и бърбореща :)

това съм!

За целта на Логос, трябва да питаме него.Точно заради това, че си въобразявам, че е възможно да излезем от омагьосания кръг все още пиша тук.Не мога да разбера, защо се засягаш от думи които изобщо не бяха написани за теб?Не смятам че си такава, каквато по-горе писа.

Бог никого не е упълномощавал да пише или говори от негово име.Така че няма как да има нещо запазено.Просто ни е дал свободна воля.

Като спомена за хвърлянето на бензин в огъня, имаш ли представа как се гаси най-ефикасно/ а вероятно и единствено възможно/ подпален петролен кладенец? ;)

Е случва се човек да забрави какво е писал:) , ама ще те затрудни ли да ми дадеш точните думи.Хубавото на нета е , че лесно се търси в него.

Сладък и пак сладък.

Нали е твой постът в другата тема- "Христос..." -

Цитирам тия мнения точно защото искам да обсъдим проблема с истината, който тотално имат и организираните религии и тайните окултни организации, точно в тази тема

Какво да ти кажа друго, Нео, освен че колкото и да плещим няма да разрешим проблема. Той може да бъде разрешен тогава, когато всички хора разберат, че историческото, културно и духовно наследство е на цялото човечество. Но това скоро няма да стане.

За целта на Логос, трябва да питаме него.Точно заради това, че си въобразявам, че е възможно да излезем от омагьосания кръг все още пиша тук.Не мога да разбера, защо се засягаш от думи които изобщо не бяха написани за теб?Не смятам че си такава, каквато по-горе писа.

Питах логоса, ама той нещо се направи, че не е видял какво го питам, умен е, а и е зает да обработва податливи мозъци, идиоти като мен не са му по вкуса.(нещо не ми излизат емотите, та затова казвам: тук се смея с глас)

Нео, ами и ти си ми един... не видя ли ухиления емот?! не съм се засегнала, няма начин просто(пак с глас се смея)

Бог никого не е упълномощавал да пише или говори от негово име.Така че няма как да има нещо запазено.Просто ни е дал свободна воля.

Да. Но мъдри хора преди нас са стигнали до истината и са се опитали да ни я кажат. Бог... каквото е "казал" го е "казал" и го виждаме навсякъде около нас, в нас, в другите хора... ама хайде де?! като ни е дадено да гледаме, пък да не виждаме(метафора). Е, през вековете е имало такива, които са видели и са го казали и са създали цели учения с различни методи за достигане до истината, но за съжаление винаги се е намирал по някой, който да изкриви нещата, за да му служат на него или на такива като него.

Като спомена за хвълянето на бензин в огъня, имаш ли представа как се гаси най-ефикасно/ а вероятно и единствено възможно/ подпален петролен кладенец? :)

На Б.Б ли ти приличам?(ухилен емот)

с пара, Нео, под налягане

поне така си мисля де

хич не ме е срам ако греша(ухилен емотикон)

Сладък и пак сладък.

Нали е твой постът в другата тема- "Христос..." -

Какво да ти кажа друго, Нео, освен че колкото и да плещим няма да разрешим проблема. Той може да бъде разрешен тогава, когато всички хора разберат, че историческото, културно и духовно наследство е на цялото човечество. Но това скоро няма да стане.

Питах логоса, ама той нещо се направи, че не е видял какво го питам, умен е, а и е зает да обработва податливи мозъци, идиоти като мен не са му по вкуса.(нещо не ми излизат емотите, та затова казвам: тук се смея с глас)

Нео, ами и ти си ми един... не видя ли ухиления емот?! не съм се засегнала, няма начин просто(пак с глас се смея)

Да. Но мъдри хора преди нас са стигнали до истината и са се опитали да ни я кажат. Бог... каквото е "казал" го е "казал" и го виждаме навсякъде около нас, в нас, в другите хора... ама хайде де?! като ни е дадено да гледаме, пък да не виждаме(метафора). Е, през вековете е имало такива, които са видели и са го казали и са създали цели учения с различни методи за достигане до истината, но за съжаление винаги се е намирал по някой, който да изкриви нещата, за да му служат на него или на такива като него.

На Б.Б ли ти приличам?(ухилен емот)

с пара, Нео, под налягане

поне така си мисля де

хич не ме е срам ако греша(ухилен емотикон)

Е брой и тук безброй заливащи се от смях, даже ритащи емотикони.Все пак, намери ми точния пост в който съм казал, че много ме е впечатлил гейста и го пейстни тук.

С пара под налягане ше направиш много голяма грешка, а Б.Б. ако го беше питала щеше да ти каже правилния отговор.Понякога големия огин се гаси с още по голям огин, казано на македонски диалект.:)

П.П. Абе все пак да кажем на лъганите , че ги лъжат е някакво начало?

Е брой и тук безброй заливащи се от смях, даже ритащи емотикони.Все пак, намери ми точния пост в който съм казал, че много ме е впечатлил гейста и го пейстни тук.

С пара под налягане ше направиш много голяма грешка, а Б.Б. ако го беше питала щеше да ти каже правилния отговор.Понякога големия огин се гаси с още по голям огин, казано на македонски диалект.:)

П.П. Абе все пак да кажем на лъганите , че ги лъжат е някакво начало?

впечатлил те е, затова и търсиш отговори, ама ги търсиш на друго място, а те са си в теб

за да не се чувстваш засегнат, съм длъжна да ти кажа, че мен също ме впечатли анимацията с представата(на някои хора) за Бог

това начало... ама много народ е изгинал все защато някой на някого е казвал, че е лъган

някой на някого е казвал, че някой друг не е прав

някой на някого е казвал, че е по-избран от другите

някой на някого е казвал, че е по-знаещ...

и т.н. все в този порядък

и ако не си ме разбрал още, ще го кажа в прав текст-гледай себе си, Нео, грижи се теб някой да не те излъже

аз така правя

усещам когато ме пързалят

ако не усетя и се пързулна... вината си е моя, единствено и само моя

много ухилени емотикони

хайде едни думички и на Христос, защото все пак сме в темата за Библията

Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото-Деяния 20:29

впечатлил те е, затова и търсиш отговори, ама ги търсиш на друго място, а те са си в теб

за да не се чувстваш засегнат, съм длъжна да ти кажа, че мен също ме впечатли анимацията с представата(на някои хора) за Бог

това начало... ама много народ е изгинал все защато някой на някого е казвал, че е лъган

някой на някого е казвал, че някой друг не е прав

някой на някого е казвал, че е по-избран от другите

някой на някого е казвал, че е по-знаещ...

и т.н. все в този порядък

и ако не си ме разбрал още, ще го кажа в прав текст-гледай себе си, Нео, грижи се теб някой да не те излъже

аз така правя

усещам когато ме пързалят

ако не усетя и се пързулна... вината си е моя, единствено и само моя

много ухилени емотикони

хайде едни думички и на Христос, защото все пак сме в темата за Библията

Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото-Деяния 20:29

И аз ще ти го кажа в прав текст, Нел. Ти изобщо не ме разбираш , какво искам да ти кажа, или прекрасно ме разбираш, но държиш да бъде казано с твои думи./това го забелязах, че го правиш не само с мен, явно такъв ти е стила/;)

Защо ми даваш съвети, след като не съм ти ги искал?Кой какво прави, сам си решава.

Тук си говорим за библиите, аз твърдя, че са просто литература, човешко творение с големи претенции. А ти, не само се пъхна в разговора ми(ни) с Мечолари , но и упорито се стремиш да го изместиш в друга посока.Само не намесвай убитите в миналото и сега заради религии, или въпреки религиите, че съвсем ще се отплеснем.

Теста с петролния кладенец, ще се наложи да го повтаряш.От къде ти хрумна тая пара?Всъщност за каква пара говориш?Да не са пари под налягане? :D

А за филма ,Нел, пак си недоразбрала.Един потребител писа в темата за Христос и.... казвайки, да гледаме тоя филм и тогава ще си говорим.Питах го какво иска да ни говори и му казах, че си има тема за филма.Исках да си говорим за тия неща точно в тая тема.После поста ми се отзова заедно с неговия пост в темата за да гледаме духа на времето на български. Та просто обясних защо искам да говорим в другата тема, което ти си разбрала пак като развален телефон. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.