Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Това напълно се съчетава с интерпретациите ти по Библията. Виждаш в нея това, което представляваш.

Май обяснението ми беше много сложно, затова ще пробвам по-просто.

Будите нямат нужда от привеждането на основания, защото тяхното познание е пряко, т.е. идеята за предмета автоматично съвпада с неговия непосредствен наглед. Именно това лишено от превратности съвпадение на ума и нещата (adaequatio intellectu cum re) е т. нар. интуитивна мъдрост (джняна). Както казах, това аз не го мога, а за теб не знам.

Подчертава, че изявяваш претенции, на които самия не можеш да отговориш. Не даваш личен пример. Но видно е, че не можа да се усетиш.

Когато всички други аргументи се изчерпят остава само аргумента ad hominem :P

Плодовете му са неговите действия.

Разбираш ли какво твърдиш? Плод=резултат, действие=причина, т.е. ти изказваш следното твърдение: Резултатите пораждат причини :D Kазуалния процес според теб протича в обратна посока, т.е. първо умираш, а после се раждаш, първо ядеш, а след това огладняваш, първо се изказваш, а след това мислиш :D

Не го приемай лично, защото съм съвсем добронамерен. Просто никой не те учил на тези неща.

Христос е символ на Човека! Онзи човек, открил Бог(атството) вътре в себе си.

Нел, Нел, Нел... Не случайно те питах за природата на Исус. Следствието от твоето твърдение, че Исус не е единосъщен (homoousios) и равен с Бог Отец по своето естество, а е човек (хронавт) е, че той не може да извърши универсално изкупление на първородния грях.

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Разбираш ли какво твърдиш? Плод=резултат, действие=причина, т.е. ти изказваш следното твърдение: Резултатите пораждат причини ;) Kазуалния процес според теб протича в обратна посока, т.е. първо умираш, а после се раждаш, първо ядеш, а след това огладняваш, първо се изказваш, а след това мислиш ;)

Не го приемай лично, защото съм съвсем добронамерен. Просто никой не те учил на тези неща.

Плодовете на дърветата биват изяждани от хора и животни. Мога да те погаля или да те ошамаря. Така, че моето действие е плод, от който като го изядеш получаваш евентуално удоволстие, радост, живот, или болка ,скръб , мъка,смърт... Можеш да свържеш нещата. Те излизат извън теб и заживяват свой собствен живот. Има и други съзнания освен твоето, където резултатите, от това което си направил пораждат причини за други резултати. Така, че има хора които когато правят нещо мислят и за другите не само за себе си. Ето ти се изтипосваш добронамерен. Искаш да ми дадеш от сладките ти плодове на душата си. Да ме научиш.

Нямам против да се изживяваш като мой учител. Задоволи потребностите си. Това е като да се самонахраниш. Плодът=резултатът=действието=причината.

Наял се=учителстваш=доволен=гладен да бъде учител. Дали е проява на цикличност, или в съзнанието се ражда всичко едновременно? Дали да не махна "гладен да бъде учител"? Тогава нещата се случват от "само себе си"...

В схемата ако аз не разбирам=мълчалив слушател. Това е изискване=претенция=желание. Опит за контрол над съзнание. "Демографско ограничаване" на думите. Инквизиция на моята воля и намерение.

Защо хората осъждат действията на инквизицията? На религията? Това бил опит за контрол. "Възмутително"...

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Нел, Нел, Нел... Не случайно те питах за природата на Исус. Следствието от твоето твърдение, че Исус не е единосъщен (homoousios) и равен с Бог Отец по своето естество, а е човек (хронавт) е, че той не може да извърши универсално изкупление на първородния грях.

И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.(Битие 1:27)

но...

И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.(Битие 2:7)

да ти напомня нещо?

инволюция и еволюция(например) :) и са подобни на процесите на кръвообръщението в нашето тяло, но...

нататък мисля, че можеш и сам да разбереш защо съм удовлетворена от вярването си, че Христос е бъдещият човек-Богоравният, Единосъщният.

Никъде в Новия завет не се говори за греха на праотците. Поне аз така и не намирих такова твърдение, но е възможно да греша.

Христос ни е символ и пример какви трябва да сме.

Не смятам, че съм права във вярванията си, но съм удовлетворена от тях. Те са изключително простички вярвания. Нещо като... когато си гладен и една коричка хляб, ще е достатъчна, за да се усмихнеш поне за малко.

Мечолари, а нима не е точно това самоученето. :)

Като дете често се вмъквах в ролята на учител и обяснявах на несъществуващите си ученици уроко... много приятна изненада беше за мен, че така наистина научавах урока с разбиране, а не го зубрех.

...

Защо хората осъждат действията на инквизицията? ...

Всеки се стреми към щастие и иска да избегне болката и страданието.

Можем да живеем така, че резултата от живота ни да е повече щастие и по-малко страдание за другите.

Избор.

Инквизицията е резултат от неразбирането на това, че всеки има право да бъде щастлив (добре е това да не е за сметка на нещастието на други), инквизицията е резултат от убедеността на едни хора в собствената им правота и това че другите грешат. Инквизицията е резултат от човешкото невежество, гордост, злоба и глупост. За съжаление тя е резултат и от религията. Религия, която би трябвало да прави хората по-толерантни и приемащи другите.

За съжаление тя е резултат и от религията. Религия, която би трябвало да прави хората по-толерантни и приемащи другите.

коя религия визираш ?

коя религия визираш ?

Организираната.

Доколкото знам инквизицията е изобретение на църквата. Мисля католическата.

Инквизицията е пример за нетърпимост и фанатизъм в големи мащаби.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Организираната.

Да.

Така се получава. "голямата" и "малката" врата, за които Христос говори.

За съжаление религиите не само, че не приближават човека до Бог, но го отдалечават,

налагайки своите догми и канони. Връзката с Бог е духовна, а налагането правила на духа...

то е като да затвориш птица в клетка и да я караш да лети... тя лети де... в клетката.

Много вода ще изтече, ще трябва да се размъти до дъно и едва тогава ще потече бистра.

Имаме си стара българска поговорка „Водата, докато не се размъти до дъното, не се обистря“

Организираната.

Доколкото знам инквизицията е изобретение на църквата. Мисля католическата.

Инквизицията е пример за нетърпимост и фанатизъм в големи мащаби.

"Совите не са това, което са"

Дейвид Линч в Туин пийкс;)

Инквизицията не е това, за което я приемат.

Навремето доста си говорихме тук по този въпрос, ма нещо не си спомням в коя тема точно...

Congregatio pro Doctrina Fidei и е цялото название, а темата отдавна замина в кошчето.....

Вало доста добре се измъкна от капана, за което го поздравявам.

А от историята на Инквизицията имаме доста да се поучим, въпреки негативизма, който лъха сега дори и от самото и название....

Христос е бъдещият човек-Богоравният, Единосъщният.

Творението в традиционните христянски представи (не в твоите)не може да е нито единосъщно, нито равно на Твореца. Твоят възглед повече прилича на този на Адвайта Веданта, според който Висшия Аз (Атман) е идентичен с вселенската душа (Брахман).

Идеята е, че жертвата на Христос не е нужна на Бога, а на съгрешилите хора, които само чрез нея могат да се спасят и да наследят Божието Царство.

Матея 26:

27. И като взе чашата и благодари, даде им и рече: пийте от нея всички;

28. защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове.

Послание на Св. Ап. Павел до римляни 3:

21. А сега без закона се яви Божията правда, засвидетелствувана от закона и пророците.

22. Божията правда чрез вяра в Иисуса Христа е у всички и върху всички вярващи; защото няма разлика:

23. всички съгрешиха и са лишени от славата Божия,

24. оправдавайки се даром, с Божията благодат, чрез изкуплението в Христа Иисуса,

25. Когото Бог отреди да бъде с кръвта Си умилостивна жертва чрез вярата, за да покаже Своята правда в прощението на сторените по-преди грехове, във време на Божието дълготърпение.

Ако махнеш изкуплението от христянството, спокойно можеш да махнеш и възкресението, и непорочното зачатие ;)

Друг въпрос е, че първородния грях е нещо доста нелогично, защото ако всички са съгрешили, значи в човека има нещо сгрешено и отговорен за това е единствено Бог, който е сътворил човека.

Предлагам ти да се успокоиш и да престанеш да обсъждаш моята скромна личност. Ти писа, че Исус Христос превъзхожда всички други духовни учители, пророци, месии и пр. Съгласен съм. Сега щастлив ли си? Хайде сега се върни се към темата

Всеки се стреми към щастие и иска да избегне болката и страданието.

Можем да живеем така, че резултата от живота ни да е повече щастие и по-малко страдание за другите.

Избор.

Инквизицията е резултат от неразбирането на това, че всеки има право да бъде щастлив (добре е това да не е за сметка на нещастието на други), инквизицията е резултат от убедеността на едни хора в собствената им правота и това че другите грешат. Инквизицията е резултат от човешкото невежество, гордост, злоба и глупост. За съжаление тя е резултат и от религията. Религия, която би трябвало да прави хората по-толерантни и приемащи другите.

След този пост, логичен е въпроса, дали недуалното съзнание приема щастието като "добро", а "нещастието" като "зло"? Все пак "будисткото" съзнание дори в опитите си за общуване държи да подчертае, че е "добронамерено". То е и "скромно". Добродетели?

Библейският Христос е лечител. Избавя хората от физическата болка, недъг и страдание. Не убива, а възкресява. Така, че Библията дава критерии за това, което е "добро".

Какви са тогава критериите за "злото", и какво трябва да изхвърлим в огъня? Нещо твърде крайно и дуалистично? Плодовете на злото са физическите действия причиняващи това, от което Христос лекува.

Чудя се дали в този "дуализъм" си си представил, как хора изгарят на кладата? Кое поддържа силата на тази представа? Че някой е склонен да ограничава злото вън от себе си? Склонен е да "контролира" а това иначе го "възмущава"? Т.е. върши това ,което не харесва? Склонен с помощта на "добрия Добрия(подчертавам) дядо Фройд" да изтипоса християните, а самия е скромна личност като се заговори нещо свързано с него?

Христос ограничава действията си към своите мъчители. Дава си другата буза. Хвърля в огъня грозните постъпки, действия, които казах, че са плодове.

"Изхвърлете от себе си причината, която ви кара да вършите това".

"Дървото, което не дава добри плодове, изхвърлете го в огъня".

Личностна трансформация.

Congregatio pro Doctrina Fidei и е цялото название, а темата отдавна замина в кошчето.....

Вало доста добре се измъкна от капана, за което го поздравявам.

А от историята на Инквизицията имаме доста да се поучим, въпреки негативизма, който лъха сега дори и от самото и название....

Честно казано не разбрах, че съм се измъкнал, нито че има капан. :-)

Аз не съм много образован относно инквизицията, но идеята да се измъчват и горят хора, защото мислят различно не ми изглежда много добра. :-)

...

Нищо не разбрах.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Нищо не разбрах.

Действията на Дагпо противоречат на това, което иска за себе си. Веднъж каза , че на 98% мненията ви се препокриват.

А според мен това, което хората виждат в християнството им е присъщо. Вало, наистина съжалявам, ако смяташ, че съм човек който ще изгори някой на кладата. Имам ли връзка с тези хора? Това ли искаш да кажеш, че представлявам? А вие тука сте добричките?

Мисълта за това ме погнусява. Съществото ми е отвратено от тази смрад.

Действията на Дагпо противоречат на това, което иска за себе си. Веднъж каза , че на 98% мненията ви се препокриват.

А според мен това, което хората виждат в християнството им е присъщо. Вало, наистина съжалявам, ако смяташ, че съм човек който ще изгори някой на кладата. Имам ли връзка с тези хора? Това ли искаш да кажеш, че представлявам? А вие тука сте добричките?

Извинявам се. Недостатъчно умел съм с думите.

Явно е недоразумение. Не ми е минало и през ум, че ще тръгнеш да гориш хора.

В мненията си гледам да казвам нещата както ги мисля, без други идеи.

Само писаната комуникация ограничава и води до недоразумения.

Аз лично не се смятам за много добър човек.

Но общо взето се старая.

Не разбирам, кои действия на Дагпо противоречат на кое? Какво иска той за себе си?

Честно казано не помня да съм казал че имаме 98 % припокриване на мненията. Но може би е вярно, за будистките неща.

За нещата извън будизма не бих могъл да твърдя.

Твоят възглед повече прилича на този на Адвайта Веданта, според който Висшия Аз (Атман) е идентичен с вселенската душа (Брахман).

Знам. Макар и да не познавах Адвайта Веданта, когато изграждах възгледите си. После започнах да се интересувам от другите учения и то информативно. Но пък... много е приятно да откривам приликите.

Идеята е, че жертвата на Христос не е нужна на Бога, а на съгрешилите хора, които само чрез нея могат да се спасят и да наследят Божието Царство.

Матея 26:

27. И като взе чашата и благодари, даде им и рече: пийте от нея всички;

28. защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове.

Казах вече, че не тълкувам буквално. Чашата, виното... са символи на вярата и любовта, пролята Христова кръв символизира надеждата на тези, които ще повярват в учението и ще "изчистят" вътрето си.

За всички онези, които ще намерят пътя към Божието царство и за тези, които ще стигнат там.

Ако махнеш изкуплението от христянството, спокойно можеш да махнеш и възкресението, и непорочното зачатие :ph34r:

Защо да махам изкуплението? нима карма не може да се промени?

възкресението и непорочното зачатие отново приемам като символи на вярата

Друг въпрос е, че първородния грях е нещо доста нелогично, защото ако всички са съгрешили, значи в човека има нещо сгрешено и отговорен за това е единствено Бог, който е сътворил човека.

Не съм се замисляла има ли логика в първородния грях, но съм се замисляла по каква причина много направления в християнството се облягат на него. И уж следват учението на Христос, а се оприличават с герои от Стария завет. Но честно казано не ме интересува отговорът, тъй като нямам намерение да се "привързвам" към никое направление. Нека ако греша, да греша само за себе си.

Отче праведни, светът не Те е познал, но Аз Те познах; и тия познаха, че Ти си Ме пратил.

И явих им Твоето име, и ще явя, та любовта, с която си Ме възлюбил, да бъде в тях, и Аз в тях. (Йоан 17:25-26)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Извинявам се. Недостатъчно умел съм с думите.

Явно е недоразумение. Не ми е минало и през ум, че ще тръгнеш да гориш хора.

Аз пък останах с впечатление, че образът за християнин е инквизитор, а мюсюлманите са терористи. И смятам, че това е нелепо.

Дагпо, каза че мненията ви се припокриват, по въпросите свързани с будизма. В темата за Ислям, се изрази "видите ли, будистите не воюват религиозно", и това е "най-доброто учение". От толкова много добрина, то не остава за другите.

Аз пък останах с впечатление, че образът за християнин е инквизитор, а мюсюлманите са терористи. И смятам, че това е нелепо.

Дагпо, каза че мненията ви се припокриват, по въпросите свързани с будизма. В темата за Ислям, се изрази "видите ли, будистите не воюват религиозно", и това е "най-доброто учение". От толкова много добрина, то не остава за другите.

Будистката, моята и на дагпо гледна точка е че всеки, без значение на цвят на кожа, религия и каквото и да е, всеки е Буда. Независимо дали знае това или не. Не че всеки има потенциала да бъде Буда. Всеки е Буда. Точно тук и сега.

Невежеството е причината за всички тромави действия, които водят до страдание за другите.

Невежество, което е липса на знание и преживяване на това, което сме.

Аз не знам да е имало будистка религиозна война.

Аз никога не съм казвал, че будизмът е най-доброто учение. Не съм забелязал и дагпо да казва това.

Най-добро е за едни хора, така както християнството е най-добро за други.

Аз никога не съм казвал, че будизмът е най-доброто учение. Не съм забелязал и дагпо да казва това.

Най-добро е за едни хора, така както християнството е най-добро за други.

Може би е крайно време да поясня защо участвам в тази тема и затова тоззи пост може да стане малко по-дълъг. Все пак някой може да го прочете.

Пита ли, ли сте се някога защо няма тибетски камикадзета? Тибет е подлаган на по-жестока окупация, отколкото Запада или Израел са налагали някога на ислямския свят. Къде тогава са тълпите тибетски атентатори-самоубийци, готови да унищожават мирното китайско население? Няма такива. Защо? Един будист не би намерил в ученията си основание за такова варварство, докато за един мюсюлманин това би било лесно.

.................

“Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям” (Евангелие от Матея 7:12)

/quote]

От моя гледна точка е казано по друг начин.

Също спомням си и начина ,по който в тази тема описваше delig. С помощта на дядо Фройд. Така, че просто проверявам дали спазва нещата, които говори. Като пиша засягайки него ме моли да спра. От моя гледна точка, не се припокриват действията му с нещата ,които говори.

Затова Христос остава светлия пример. Надявам се, че не възразяваш.

будист не би намерил в ученията си основание за такова варварство, докато за един мюсюлманин това би било лесно.

Тук няма твърдение, че мюсюлманите са терористи.

Твърдението е че Исляма е потенциално опасна религия, според мен защото в свещените текстове е записано, че всички немюсюлмани са неверници, за всички неверници са предвидени всички мъчения, и някои мюсюлмани изглежда намират основание да приложат тези текстове на практика.

За останалото ще оставя дагпо, ако иска да коментира.

Мечолари, откъде взе цитата на Матей?!

12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците

тичах да правя сверка с печатната Библия :rolleyes:

12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците

тичах да правя сверка с печатната Библия :rolleyes:

Ние четем например, че Исус казва: “Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям” (Евангелие от Матея 7:12)

...........

Всъщност темата винаги е една и съща: как да освободим другите и себе си от страданието и да бъдем щастливи. Бог не иска ли същото?

От поста на Дагпо.

Вало, наистина съжалявам, ако смяташ, че съм човек който ще изгори някой на кладата. Имам ли връзка с тези хора? Това ли искаш да кажеш, че представлявам? А вие тука сте добричките?

Ей, че странен човек си :) Преди всичко, ти повдигна въпроса за инквизицията. Нито аз, нито Вало сме намекнали или дори загатнали, че преследването на "вещици" и кладите са част от посланието на Исус. Нито аз, нито Вало сме намекнали или дори загатнали, че ти имаш нещо общо с инквизицията.

Знаеш ли какво представлява проекцията като защитен психологически механизъм? Проекцията е атрибутиране на личностни нагласи на другите хора. При класическата проекция индивидът не осъзнава тази нагласа. Проекцията подпомага изтласкванетона нежеланите нагласи и ги проектира върху другите. Горният ти пост на пръв прочит говори за това.

Тук няма твърдение, че мюсюлманите са терористи.

Твърдението е че Исляма е потенциално опасна религия, според мен защото в свещените текстове е записано, че всички немюсюлмани са неверници, за всички неверници са предвидени всички мъчения, и някои мюсюлмани изглежда намират основание да приложат тези текстове на практика.

За останалото ще оставя дагпо, ако иска да коментира.

Хората са потенциално опасни. Отговорът ми е в поста, който не разбра.

Честно казано не помня да съм казал че имаме 98 % припокриване на мненията. Но може би е вярно, за будистките неща.

За нещата извън будизма не бих могъл да твърдя.

Аз казах, че по отношение на будизма дали отговора ще дам аз или Вало няма голямо значение, защото следваме една и съща традиция, и имаме едни и същи учители. Инак, разбира се, имаме различни мнения и вкусове - напр. Вало харесва брюнетки, а аз блондинки :)

Цитатите в моите постинги са от Българската Синодална Библия исздадена от Св. Синод на БПЦ през 1992 г. Точния цитат е: Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям; защото това е законът и пророците.

Нел, я ми отговори на следния въпрос: Считаш ли, че историята за раждането, изкуплението, кръстната смърт и възкресението на Исус, както и неговото послание са уникални и не се срещат никъде другаде? Същияя въпрос задавам и на Мечорали, ако желае да пише по темата. Ако не желае може да отвори нова, в която да разкрие тъмната страна будизма и будистите :)

Ей, че странен човек си :cool: Преди всичко, ти повдигна въпроса за инквизицията. Нито аз, нито Вало сме намекнали или дори загатнали, че преследването на "вещици" и кладите са част от посланието на Исус. Нито аз, нито Вало сме намекнали или дори загатнали, че ти имаш нещо общо с инквизицията.

Знаеш ли какво представлява проекцията като защитен психологически механизъм? Проекцията е атрибутиране на личностни нагласи на другите хора. При класическата проекция индивидът не осъзнава тази нагласа. Проекцията подпомага изтласкванетона нежеланите нагласи и ги проектира върху другите. Горният ти пост на пръв прочит говори за това.

Така е.

Но аз подвеждам разговора в посока, в която искам да говоря. И в случая размишлявам гласно. Колкото за това, за което говориш, в Библията има един пасаж:

"Праведният ми раб, через себеопознанието си ще оправдае мнозина, и с беззаконията им ще се натовари".

Би трябвало това, което говоря да е валидно за мен. Радвам се, че ти си го преодолял. Но и това е въпрос на лично изживяване.

Вие с Вало нямате общо със загатването, че имам общо с инквизицията. Но неусетно и сугестивно говорите за злото вън от вас и се опитвате да го ограничавате. А тази идея е болна от моя гледна точка. Аз контролирам кладата вътре в мен. Трансформирам причините да не сея смърт и разруха. Огънят е символ на промяна и трансформация.

Дистанцирам се от препоръки към държанието ти. Не, че не наблюдавам постъпките ти.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.