Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Припомням въпроса:

Исус (Аллах да е доволен от него) на евреите ли пратен от Бог или на всички народи,до Деня на Страшния Съд?

Отговора с Библейски цитати и/или християнски богослови,моля.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Припомням въпроса:

Припомням отговора - Исус не е пратеник на Бог, а част от същността на Бог и е участвал в сътворението!

Евангелие от Йоан, глава 10, стох 30

30 Аз и Отец едно сме.

Припомням отговора - Исус не е пратеник на Бог, а част от същността на Бог и е участвал в сътворението!

30 Аз и Отец едно сме.

В Новия завет хората го наричат Човешкият Син,Син Давидов,Господ...А преди беше казал,че Исус никога не е казвал,че е Бог.

Кой точно е Исус и не сме ли всички божии синове и дъщери?

Ало,аз те питам какво пише в Библията:вест за всички хора ли има вест Исус алейхи селям или само за евреите?

30 Аз и Отец едно сме.

Тези ти думи ще ги разгледаме по-късно ако искаш.

Колкото от Куран разбираш-толкова и от Библия май.

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

В Новия завет хората го наричат Човешкият Син,Син Давидов,Господ...А преди беше казал,че Исус никога не е казвал,че е Бог.

Кой точно е Исус и не сме ли всички божии синове и дъщери?

Както сам казваш - хората го наричат Господ и пр. Но той в прав текст не е казвал - Аз съм Бог!

Исус е част от същността на Бог!

Ало,аз те питам какво пише в Библията:вест за всички хора ли има вест Исус алейхи селям или само за евреите?

Тези ти думи ще ги разгледаме по-късно ако искаш.

Колкото от Куран разбираш-толкова и от Библия май.

Евангекие от Йоан, глава 1, стихове 1 до 9

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

2 То в начало беше у Бога.

3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.

5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.

6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.

7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.

8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.

9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.

Не знам дали можеш да тълкуваш тези стихове, но Словото и светлината е Христос!

Ако има проблем, ще ти кажа и малко по-подробно, защо е Христос.

• 2 седмици по-късно...

Простете невежеството ми, но търся цитати от Библията отнасящи се до ябълката като плод на знанието. Не става въпрос за онази която е изкушението и става повод за изпъждането от Райската градина, а другата.

Ако е възможно пасажче(та)...

Простете невежеството ми, но търся цитати от Библията отнасящи се до ябълката като плод на знанието. Не става въпрос за онази която е изкушението и става повод за изпъждането от Райската градина, а другата.

Един от най-добрите стихове в Библията / според мен / се намират в Притчи, глава 25, стих 11:

- Дума казана на място е Като златни ябълки в сребърни съдове.

Един от най-добрите стихове в Библията / според мен / се намират в Притчи, глава 25, стих 11:

- Дума казана на място е Като златни ябълки в сребърни съдове.

Злато и сребро нямам, но каквото имам това ти давам.

Бъркаш ябълките...

Ами не мисля че е било ябълка плода на познанието. Има различни тълкувания.Но що не прегледаш сам някоя онлайн библия, не би трябвало да е трудно да намериш.

хайде Християните-отговаряйте на въпросите!(ако можете) :)

Цяла тема има относно кой точно е бил плодът на познанието.

Между другото консумацията точно на плода на познанието е довел до изгонването от Рая, тъй че двете неща са свързани и няма защо да ги разграничаваш, о ти, търсещи познание.

хайде Християните-отговаряйте на въпросите!(ако можете) :ph34r:

Този пък пост какво би трябвало да значи ?

След като самата ти не знаеш -защо изобщо спамиш в темата , ако смея да попитам ?!

хайде Християните-отговаряйте на въпросите!(ако можете) :bedtime2:

Аз не съм християнин, но мога да отговоря на тези въпроси:

Ако Бог е бил убит, що за Бог е това?

Всемогъщ Бог може да се прояви във всяка форма. Включително човешка. Би демонстрирал и смърт, ако това е необходимо за да научи някого на нещо. Той е всемогъщ, защо да не прави всичко, което си пожелае?

Бил ли доволен от това, което са му сторили?

Когато в резултат на урока, който даваш много хора научават нещо, естествено е да си доволен.

Ако е бил недоволен, тъй като е всемогъщ е можел да унищожи всички само за миг. Не го е направил, явно е бил доволен.

Било ли е битието оставено без Бог?

Не. Бог е нероден, неумиращ, всемогъщ, всезнаещ и всеможещ. Той се е появил във формата на Исус, за да даде урок, и на кръста не е умрял Бог, а негово проявление, което както казват е и възкръснало, за да демонстрира, че е проява на Бог.

Били ли са изоставени небесата…?

Не, защото в пръстта е лежала една черупка, която е била проявление на Бог, както всичко което ни заобикаля е негово проявление.

Били ли са изоставени световете когато ръцете са му били оковани?

Не. Бог е навсякъде и във всичко. Той може всичко, може да се прояви като човек, но това не означава, че цялата му същност се прехвърля в този човек и като умре човека – умира и Бог. Това е театър в който Бог е и режисьор и актьор. Той е всемогъщ и може всичко.

Защо ангелите не са му помогнали когато е ридаел?

Защото това е било урок за хората, а ангелите са били информирани и просто са наблюдавали и са се наслаждавали на шоуто.

До края всички въпроси се основават на предположението че цялата същност на Бог се е родила като Исус.

Когато си всемогъщ Бог, създал си свят, ангели и хора и всичко, в рамките на възможностите ти е да се проявиш при тях във форма, която те могат да възприемат и да им дадеш важни уроци. Това не означава, че със смъртта на тази форма умира и всемогъщата и всеможеща сила, която я е създала. Просто е част от предварително подготвения сценарии.

Простете за невежеството, но в библията и къде по-точно в пророците се описва за идването на Христос и за възкресението?Благодаря. :)

Редактирано от proletina (преглед на промените)

хайде Християните-отговаряйте на въпросите!(ако можете) :blink:

Не всеки познава същността на Бог.

Отговорът е повече от елементарен - Посочи ми поне едно място в Библията, в което Исус да казва - Аз съм Бог?

Този пък пост какво би трябвало да значи ?

След като самата ти не знаеш -защо изобщо спамиш в темата , ако смея да попитам ?!

Ами не виждаш ли защо?Много и се иска да се самоубеди че е направила правилния избор.Май е почнала да схваща някои неща и те явно не и харесват.

И да не пропусна все пак, да те поздравя!:cool:

Простете за невежеството, но в библията и къде по-точно в пророците се описва за идването на Христос и за възкресението?Благодаря. :)

В псалм 22-и.

16 Защото кучета ме обиколиха; Тълпа от злодейци ме окръжи; Прободоха ръцете ми и нозете ми.

17 Мога да преброя всичките си кости, Хората се взират в мене и ме гледат.

18 Разделиха си дрехите ми, И за облеклото ми хвърлиха жребие.

Вало, чудесен отговор. ;)

Един поздрав за всички пишещи в раздела.

http://www.youtube.com/watch?v=tjOvk7RFYTU

хайде Християните-отговаряйте на въпросите!(ако можете) :)

Сестро,

Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една личност / подобно на християнството / ?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте искам да попитам 2 въпроса на които не мога да си отговоря!

Ако се приеме,че Бългърите са Християни и следват Исус(да предположим!!!),защо:

1.Никoй от мъжете не е обрязан на 6 ден тъй както е бил обрязан Исус и тъй както той би направил ако беше имал деца?

2.Свинята е била презирано животно от Исус(гонил е демоните в тях и са се удавяли),защо всички в България ядът свинско?

Благодаря за разясняването предварително.

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Здравейте искам да попитам 2 въпроса на които не мога да си отговоря!

Ако се приеме,че Бългърите са Християни и следват Исус(да предположим!!!),защо:

1.Никoй от мъжете не е обрязан на 6 ден тъй както е бил обрязан Исус и тъй както той би направил ако беше имал деца?

2.Свинята е била презирано животно от Исус(гонил е демоните в тях и са се удавяли),защо всички в България ядът свинско?

Благодаря за разясняването предварително.

Привет, @Lola!

Някой хора, четат и анализират,други четат и не мислят, ала трети само четат без да мисля и нищо да разбират.

За съжаление за да се разбере Божието Слово, т.е./Светото Писание/ се изисква,не само да се чете,но и да се мисли върху него.

Убеден съм,че само с прочитане, на Светото Писание, няма как да се достигне до истината и винаги ще има не-яснота за много неща.

Ще се опитам на кратко, да открехна малко завесата която са спуснали юдеите върху Светото Писание, защото темата наистина е много обширна,а времето ми е малко.

Това което повечето хора познават като Библия се състой от две части. /Стар Завет/- /Нов Завет/? От тук тръгва и объркването, не разбирането.

Всъщност Стария Завет е едно литературно съчинение, състоящ се от митове и легенди, като единствената цел на Стария Завет е да обърква хората,/Християните/ заради една секта, т.е./Юдеите/ които дръзват да се нарекат,че са Богоизбран народ. Стария Завет не наша религия, още по-малко религия на Християните. Стария Завет е религия на ЮДАИЗМА и няма нищо общо със Светото Писание,което изповядват и вярват Християните. Стария Завет трябва да го четем като назидание,това е религия на юдеите,които всъщност не са никакви евреи.Днешните представящи се за евреи в Палестина не са никакви евреи, а поюдейчени ХАЗАРИ от Русия, но това е друга тема.

Исус, който в крайна сметка го разпънаха евреите и /Фарисеите/ т.е. днешните Равини на евреите никога не е говорил на идиш, а на Арамейски език и Светото Писание е написано и преведено от Арамейски език......

Колкото до Мюсулманите, мисля,че там нещата са още по ясни. Както се знае техния Мухамед е бил не грамотен. Следователно не би могъл да напише Корана. Отдавна е ясно,че 7 Юдеи стояли до него и записвали БЪЛНУВАНИЯТА МУ- от тук произлиза Корана, затова и само Мюсулмани и евреи се обрязват. Просто евреите подлагат юдаизма в Корана, но това е дълга тема.....

Поздрави!

Привет, @Lola!

Някой хора, четат и анализират,други четат и не мислят, ала трети само четат без да мисля и нищо да разбират.

За съжаление за да се разбере Божието Слово, т.е./Светото Писание/ се изисква,не само да се чете,но и да се мисли върху него.

Убеден съм,че само с прочитане, на Светото Писание, няма как да се достигне до истината и винаги ще има не-яснота за много неща.

Ще се опитам на кратко, да открехна малко завесата която са спуснали юдеите върху Светото Писание, защото темата наистина е много обширна,а времето ми е малко.

Това което повечето хора познават като Библия се състой от две части. /Стар Завет/- /Нов Завет/? От тук тръгва и объркването, не разбирането.

Всъщност Стария Завет е едно литературно съчинение, състоящ се от митове и легенди, като единствената цел на Стария Завет е да обърква хората,/Християните/ заради една секта, т.е./Юдеите/ които дръзват да се нарекат,че са Богоизбран народ. Стария Завет не наша религия, още по-малко религия на Християните. Стария Завет е религия на ЮДАИЗМА и няма нищо общо със Светото Писание,което изповядват и вярват Християните. Стария Завет трябва да го четем като назидание,това е религия на юдеите,които всъщност не са никакви евреи.Днешните представящи се за евреи в Палестина не са никакви евреи, а поюдейчени ХАЗАРИ от Русия, но това е друга тема.

Исус, който в крайна сметка го разпънаха евреите и /Фарисеите/ т.е. днешните Равини на евреите никога не е говорил на идиш, а на Арамейски език и Светото Писание е написано и преведено от Арамейски език......

Колкото до Мюсулманите, мисля,че там нещата са още по ясни. Както се знае техния Мухамед е бил не грамотен. Следователно не би могъл да напише Корана. Отдавна е ясно,че 7 Юдеи стояли до него и записвали БЪЛНУВАНИЯТА МУ- от тук произлиза Корана, затова и само Мюсулмани и евреи се обрязват. Просто евреите подлагат юдаизма в Корана, но това е дълга тема.....

Поздрави!

Но Исус със сигyрност е бил обярзaн и не е ял свинско.Защо ние българите ядем(аз не ям де ,от деня в които започнах да постя на 23)Не питам за Мюсолманите.

....p.s.а и новия завет не е бил писан от Исус а е бил преразказан....във всяка една религия има неща за които можеш да се разколебаеш.

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Между другото консумацията точно на плода на познанието е довел до изгонването от Рая, тъй че двете неща са свързани и няма защо да ги разграничаваш, о ти, търсещи познание.

??? Друго ми обясниха.....

Нов епизод:

Търся точен превод на това (знам, че го има някъде, но все ми излизат тълкувания, а не буквален превод):

Luke 9:28-36

28 And it came to pass about an eight days after these sayings, he took Peter and John and James, and went up into a mountain to pray.

29 And as he prayed, the fashion of his countenance was altered, and his raiment was white and glistering.

30 And, behold, there talked with him two men, which were Moses and Elias:

31 Who appeared in glory, and spake of his decease which he should accomplish at Jerusalem.

32 But Peter and they that were with him were heavy with sleep: and when they were awake, they saw his glory, and the two men that stood with him.

33 And it came to pass, as they departed from him, Peter said unto Jesus, Master, it is good for us to be here: and let us make three tabernacles; one for thee, and one for Moses, and one for Elias: not knowing what he said.

34 While he thus spake, there came a cloud, and overshadowed them: and they feared as they entered into the cloud.

35 And there came a voice out of the cloud, saying, This is my beloved Son: hear him.

36 And when the voice was past, Jesus was found alone. And they kept it close, and told no man in those days any of those things which they had seen.

Но Исус със сигyрност е бил обярзaн и не е ял свинско.Защо ние българите ядем(аз не ям де ,от деня в които започнах да постя на 23)Не питам за Мюсолманите.

....p.s.а и новия завет не е бил писан от Исус а е бил преразказан....във всяка една религия има неща за които можеш да се разколебаеш.

Лола, по National Geographic тече един много добър филм, свързан с тайните на Църквата. В него се говори и за Аполониус от Тиана, и за Симон Магьосникът-личности, притежаващи сходни качества с тези на Иисус.

Изгледай го.

Аз например не мога да бъда сигурна дали е бил обрязан Иисус и с какво се е хранел. Не и в буквалния смисъл на думата "Храна".

Но няма как да не разбера тези негови думи: "не ви осквернява това, което слагате в устата си, а това, което излиза от нея"-няма да ги намериш в Библията, от апокрифно Евангелие са(Тома14).

Ако искаше да остави писмени документи след себе си, Исус щеше да остави, но неговата цел явно не е била да създаде нова религия, а да научи на нещо друго... Какво е то? Разбирането на това "друго" вече е избор-свободен избор на всеки един човек на този свят.

мерси

Моля. :eek:

Видях в блога ти защо точно този текст те е... да го кажем-развълнувал.

Библията крие своите тайни, нали?

И знаеш ли? Символиката е доста добро изразно средство, когато искаш да кажеш нещо и то да бъде разбрано само от едниници, за които няма да е загадка, но които по някакви причини се страхуват да назоват нещата с истинските им имена, не защото са страхливци, а защото хората повече вярват на лъжи и казващите истини винаги са приемани достатъчно несериозно, за да ги послуша някой.

Макар и да е поръчково писана, Библията казва много неща. От нас зависи как ще я разберем. А от това зависи как ще разберем битието и Словото.

И много благодаря за труда, който си положил да събереш "особените" икони. :)

Честно казано, не знам дали е символика или така изглежда Пътуващият през времето и пространството.

Бъдещият човек.

Страшно ми допада идеята, че Христос е хрононавт. И не само той(пасажът, за който ти искаше превод).

Или просто виждам това, което искам да видя. :)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.