Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

:rolleyes: Извинявам се, че съм се напъхала в разговора ви с Мечолари. мислех, че съм във форум, а на любовна среща

извинявам се също за всичко за което се сетиш, Нео :ph34r:

благодаря много за забавния разговор, на мен ми достави удоволствие :speak:

Библията не е литературно съчинение, но това е мое лично мнение, необременяващо никого другиго.

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.

2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;

Матей 24

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

А ти, не само се пъхна в разговора ми(ни) с Мечолари , но и упорито се стремиш да го изместиш в друга посока.

Всъщност, Нел е доста приятен събеседник. Знае какво говори и как да го каже. Свързвам поведението й с пасажи от Библията:

Блажени миротворците. Ев.М.5:9

Вкоренени и назидавани в Него. Кол.2:7

Всъщност, Нел е доста приятен събеседник. Знае какво говори и как да го каже. Свързвам поведението й с пасажи от Библията:

Блажени миротворците. Ев.М.5:9

Вкоренени и назидавани в Него. Кол.2:7

Да, прав си.Аз пък свързвам поведението ви с пасажи от "Галактическия стопаджия".Или "Корпорация магия" .Не виждам особена разлика между тия книги и библията. :cool:

Мечолари, нали спомена ,че си виждал бог?Ще ни споделиш ли какво ти каза?

:) Извинявам се, че съм се напъхала в разговора ви с Мечолари. мислех, че съм във форум, а на любовна среща

извинявам се също за всичко за което се сетиш, Нео :)

благодаря много за забавния разговор, на мен ми достави удоволствие :)

Библията не е литературно съчинение, но това е мое лично мнение, необременяващо никого другиго.

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.

2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;

Матей 24

Ех, Нел. Ти да не си дева?

Мечолари, нали спомена ,че си виждал бог?Ще ни споделиш ли какво ти каза?

Нео, ти си необикновено силен и упорит.

Нео, ти си необикновено силен и упорит.

Мечолари, ще си позволя да не се съглася с теб.Защо не искаш да отговориш на въпроса ми?Нали търсим истината? Твоето откровение може да е много важно за нея?

Мечолари, ще си позволя да не се съглася с теб.Защо не искаш да отговориш на въпроса ми?Нали търсим истината? Твоето откровение може да е много важно за нея?

Знам, че това не е за обща употреба. Затова го свързвам с тези библейски слова:

Ще му дам бяло камъче и на камичето-име ново написано, което не познава никой, освен който го взема. О.И. 3:17

Ще му дам бяло камъче и на камичето-име ново написано, което не познава никой, освен който го взема. О.И. 3:17

Тоест откровението на Мечолари се отлага за НеОпределено време.Ами тогава не ми остава нищо друго освен да цитирам и аз библия:

42.П.Г.С. 1:33 Д.А.

:)

Ех, Нел. Ти да не си дева?

:hush: Бях някога.

мдам... откровенията са твърде трудно разбираеми, но хубавата новина е, че СА разбираеми.

който-колкото и както-така ;)

"Аз съм Пътят, и Истината, и Животът"

едно кратко изречение, заключило в себе си философията на мирозданието

всъщност най-трудно е да кажеш много в малко думи

а това изречение казва всичко...

Нео, ако "Пътеводител..." стане основа за нова религия... все тая. Ще има разбрали и неразбрали, ще има ултраси в двете посоки, ще има печеливши от неразбралите и губещи от неразбирането си, ще има и такива дето няма и да разберат какво губят.

"Нищо ново под слънцето"

За нашата ера Библията е Книгата, за следващата може и "Пътеводител..." да е.

Казах, че за мен не е просто художествена литература. Повече е.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Някой може ли да ми разкаже за Гог и Магог

или да ме упъти къде да чета за тях?

или да ме упъти къде да чета за тях?

Знаеш, че Кабала е еврейско учение.

Кабала днес

В подраздел "Духовност" една от темите е за войната "Гог и Магог".

:) Бях някога.

мдам... откровенията са твърде трудно разбираеми, но хубавата новина е, че СА разбираеми.

който-колкото и както-така :)

"Аз съм Пътят, и Истината, и Животът"

едно кратко изречение, заключило в себе си философията на мирозданието

всъщност най-трудно е да кажеш много в малко думи

а това изречение казва всичко...

Нео, ако "Пътеводител..." стане основа за нова религия... все тая. Ще има разбрали и неразбрали, ще има ултраси в двете посоки, ще има печеливши от неразбралите и губещи от неразбирането си, ще има и такива дето няма и да разберат какво губят.

"Нищо ново под слънцето"

За нашата ера Библията е Книгата, за следващата може и "Пътеводител..." да е.

Казах, че за мен не е просто художествена литература. Повече е.

Нел, развесели ме качествено!;) "Пътводителят" няма как да стане основа за такава религия с ултраси.Аз просто показвам, колко е безсмислен разговор с цитати от книги, независимо какъв произход имат.За нашата ера казваш, библията била книгата, ама за част от хората.Даже и мюсулманите не я приемат, а какво да говорим за китайците , хиндуистите и шинтоистите.Интересно би било да чуем какво мислят те?

Аз също ги бях прочела тези слова по Интернет и то точно в една статия за прераждане-

то и като попитах моят духовен учител Иеова дали не се отнасят за превъплъщенията - той ми отговори,че точно за това са отнасят.

Нел, развесели ме качествено!:giggle1: "Пътводителят" няма как да стане основа за такава религия с ултраси.Аз просто показвам, колко е безсмислен разговор с цитати от книги, независимо какъв произход имат.За нашата ера казваш, библията била книгата, ама за част от хората.Даже и мюсулманите не я приемат, а какво да говорим за китайците , хиндуистите и шинтоистите.Интересно би било да чуем какво мислят те?

Виж, Нео, ако използвам цитати от Библията, то е тук, в тази тема. Стремя се по принцип да не изпозвам цитати като пиша, освен ако не разбера, че отсрещните биха разбрали повече някакъв авторитет, а не моите думи, макар и моите думи да означават същото. А Библията цитирам най-рядко, не я зная наизуст, но мога за секунди да намеря това ,което ми трябва.

Мислиш ли, че е задължително китайците и т.н. да четат Библията. Тяхната култура и начин на живот доста се различават от нашите(имах възможност да се убедя на място). Но мъдростта на живота е валидна за всички хора, абсолютно всички и е една и съща.

"Пътеводител..." и прилежаща религия беше опит за обяснение, че не книгите са виновни, а хората, които налагат какво да се види и как да се види в даден текст. Като ученичка винаги ми ставеше смешно на въпроса: Какво е искал да каже автора? И трябваше да отговаряме това, което някой критик преди нас беше решил да види. А авторът...той каквото е искал го е казал, ама е по-важно ние какво сме разбрали...

...

Аз също ги бях прочела тези слова по Интернет и то точно в една статия за прераждане-

то и като попитах моят духовен учител Иеова дали не се отнасят за превъплъщенията - той ми отговори,че точно за това са отнасят.

Марушка, ще попиташ ли твоят духовен учител, какво означават следните слова?

А това е живот вечний, дето да познаят Тебе, единаго истанаго Бога. Ев.И. 17:3

... носиш име, че си жив, а си мъртъв.

Има ли момент, когато преражданията приключват?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

...

Има

1. Когато толкова потъне в материята и кристализира, че носителят на образа пропадне и отпадне от човечеството / така са се "появили" изкопаемите "прародители" на човека, а също и висшите примати/. В този случай човешката система губи качество да поддържа връзка с монадата и се превръща окончателно в животно - те си имат групови духове, които ги ръководят

2. Извърви пътя на трансформацията и премине в по-висше жизнено поле /което означава пък, от друга страна, изчезването на тази човешка система и от самсара, и от девахан и т.н./

...ииии, той тоа урунгел многу чело и могу умно бееее...:biggrin:

Има

1. Когато толкова потъне в материята и кристализира, че носителят на образа пропадне и отпадне от човечеството / така са се "появили" изкопаемите "прародители" на човека, а също и висшите примати/. В този случай човешката система губи качество да поддържа връзка с монадата и се превръща окончателно в животно - те си имат групови духове, които ги ръководят

2. Извърви пътя на трансформацията и премине в по-висше жизнено поле /което означава пък, от друга страна, изчезването на тази човешка система и от самсара, и от девахан и т.н./

...ииии, той тоа урунгел многу чело и могу умно бееее...:)

:) ако не стана маймуна, ще искам да се връщам тук и при хората, с надеждата, че някой ден няма да ги има различията, няма да я има омразата, няма да го има господството и всеки ще казва с усмивка: Бог-това съм аз!

всеки човек заслужава да бъде щастлив

Наздраве!

Днес е ден на магията - на земята, на любовта, на прошката

Наздраве

:) ако не стана маймуна, ще искам да се връщам тук и при хората, с надеждата, че някой ден няма да ги има различията, няма да я има омразата, няма да го има господството и всеки ще казва с усмивка: Бог-това съм аз!

всеки човек заслужава да бъде щастлив

Наздраве!

Днес е ден на магията - на земята, на любовта, на прошката

Наздраве

:clap: Наздраве! За Дионисий, Любовта, Прошката, Виното, Библиите и всичко останало.Па може и някой ден да се разберем, че говорим едно и също с различни думи. :yanim:

http://www.youtube.com/watch?v=okd3hLlvvLw

Има

...ииии, той тоа урунгел многу чело и могу умно бееее...:yanim:

Ще пиеш ли чаша вино с нас , приятелю?Май е подходящ момент да ти поискам прошка? :wors:

И аз, Нео, и аз искам прошка - и от тебе, и от другите съфорумци:yanim:

А пък от мен всички си имат прошката - един урунгел всичко и на всички прощава, по дифиниция /априори, демек.../хихихи:yanim::clap:

:) Наздраве! За Дионисий, Любовта, Прошката, Виното, Библиите и всичко останало.Па може и някой ден да се разберем, че говорим едно и също с различни думи. :snowflake:

Отдавна сме се разбрали, Нео. Ако не се разбирахме, щяхме да сме размахали томахавките, а ние си се дракаме приятелски и то без да се познаваме лично, което е още по-добре, защото личното познанство влече след себе си и лично отношение, което автоматично означава залитане в някоя посока.

пак не ми излизат емотите и затова казвам: смея се весело

И като казвам, че за мен Библията е специална книга, то е защото от нея тръгнах да се ровя тук и там. И определено първият ми прочит, който е от преди много години, не съвпада със сегашния ми прочит.

• 2 седмици по-късно...

...

Разбира се,че има момент когато преражданията приключват. Този момент е когато ние се доближим духовно до тях боговете,тоест да вървим по техните стъпки,техните заповеди и тогава приключват земните прераждания. А за първото запитване,ще попитам моят духовен учител

Иеова,как няма да го попитам.

Нека всеки да каже какво мисли за Библията и дали вярва във всичко написано в нея.

Това е странен въпрос! Няма междинни положения в християнството, т.е. да се вярва в част от Библията, а в друга - да не се вярва.

Или се вярва в цялата Библия - тогава си християнин, или не се вярва!

Дали според вас всичко което е трябвало да влезе в Библията е влязло или е написано само най-угодното за онова време?Обективна ли е тя или субективна?

Авторът на Библията е Бог и смъртен не може да му дава оценки.

Според мен стадото така се води.....със умишлено насочване на вниманието към едната страна на въпроса.....

Тук сме на едно мнение - ето какво казват едни от най - известните пастири за идеята за еволюцията:

Чарлз Дарвин: „Защо всеки геологичен слой не е пълен с междинни биологични видове? Може би това ще е най-силното възражение срещу моята еволюционна, теория!"

Александър Опарин: „С опитите си Пастьор разреши въпроса за самозараждането на живота в отрицателен смисъл..

Той доказа, че живот произлиза само от живот."

Ърнест Кахан: „Абсурдно и безумно е да се вярва, че една жива клетка възниква от само себе си, но въпреки това аз го вярвам, понеже не мога да си представя нищо друго."

То май излиза, че еволюционистите вярват в абсурдни неща! Вярвам в нещо - понеже не мога да си представя нищо друго!

............

Ърнест Кахан: „Абсурдно и безумно е да се вярва, че една жива клетка възниква от само себе си, но въпреки това аз го вярвам, понеже не мога да си представя нищо друго."

То май излиза, че еволюционистите вярват в абсурдни неща! Вярвам в нещо - понеже не мога да си представя нищо друго!

Маша'Алла!

Абсурдни,но удобни.

Ти защо не попиташ мнозинството от млади хора,пишещи в този форум какво ще стане с тях след смъртта?

Атеизма в България е по-широко разпространен от Християнството,никой не се сеща,че Библията дава отговорите.

Едни ще се прераждат,други ще изчезнат,трети плахо питат когато се сетят,че сладкия живот има край,основно предпочитат да не мислят за това *неизбежно* нещо,Марушка иска да се слее с Бога и т.н.

Аз не вярвам във всичко написано в Библията.

Понеже ислямските теми са затворени и Логос няма с какво да се занимава,предлагам да ми отговори на въпроса: Исус (Аллах да е доволен от него) на евреите ли пратен от Бог или на всички народи,до Деня на Страшния Съд?

Отговора с Библейски цитати и/или християнски богослови,моля.

Езекил 38:2 Сине човешки, насочи лицето си към Гог, в земята на Магог, княз руски, московски и тоболски,...

Маша'Алла!

Абсурдни,но удобни.

Ти защо не попиташ мнозинството от млади хора,пишещи в този форум какво ще стане с тях след смъртта?

Атеизма в България е по-широко разпространен от Християнството,никой не се сеща,че Библията дава отговорите.

Едни ще се прераждат,други ще изчезнат,трети плахо питат когато се сетят,че сладкия живот има край,основно предпочитат да не мислят за това *неизбежно* нещо,Марушка иска да се слее с Бога и т.н.

По добре да са атеисти, от колкото да изповядват сатанинска религия!

Аз не вярвам във всичко написано в Библията.

Сура2, аят 85. После се избивахте и прогонвахте от домовете им някои от вас, като си помагахте против тях с грях и вражда. И дойдеха ли при вас като пленници, ги откупвахте. А ви бе възбранено да ги прогонвате. Нима вярвате в част от Писанието, а в друга не вярвате? За онези от вас, които вършат това, няма друго възмездие освен позор в земния живот, а в Деня на възкресението ще бъдат подложени на най-суровото мъчение. Аллах не подминава вашите дела.

Понеже ислямските теми са затворени

Нормално е да са затворени! Всички разбраха, че исляма е религия на насилието и е несъвместима с правилата на форума!

и Логос няма с какво да се занимава,предлагам да ми отговори на въпроса: Исус (Аллах да е доволен от него) на евреите ли пратен от Бог или на всички народи,до Деня на Страшния Съд?

Отговора с Библейски цитати и/или християнски богослови,моля.

Такова стихове в Библията няма. Исус е част от същността на Бог, а не пратеник на Бог.

Евангелие от Йоан - глава 10, стих 30:

30 Аз и Отец едно сме.

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Написах тази сатира през декември 2008 година. Тя бе в отговор на обвиненията, че преписвам своите книги и статии от други автори. Поради тази причина цитирам няколко имена. Ако някой се познае, трябва да му кажа, че всички съвпадения са неслучайни и преднамерени. И така, ето ви нещо, което наистина преписах, а после видоизмених. Вижте го, все си мисля, че променена по такъв начин старата библейска история ще ви хареса повече. А подробности за моите обвинители, както и техни снимки можете да видите на моя втори сайт:

http://erigkan.ucoz.ru/

Текстът, който се осмелявам да предложа на вашето внимание е откраднат. Признавам си, без бой си признавам. Та няма какво да ме упрекват нито Йорданчо, нито Иванчо, нито Митето, нито Пламенчо. Откраднах текста, и щото не искам да държа при себе си нищо крадено, ви го давам на вас. Порадвайте му се!

Колко вида Библии има на тоя свят? В едни пише, че Бог бил жена на име мадам Йехова. Според други Библии, Иисус Христос бил негър. Фалаш от Етиопия, вероятно. В едни Библии пише „Не убивай!”, а в други пише „Избий ги всичките!”. На човек може да му се завие свят от толкова противоречия и то все библейски. Бях престанал да се изненадвам и да се интересувам, когато в мазето намерих някаква стара, ама наистина много стара Библия. Стара на Библия, както се казва. Нямаше да й обърна внимание, ама без да исках я бутнах, тя падна от рафта и се отвори на много специална страница. Айде сега, прочетете каквото прочетох аз, пък после ще си приказваме. Включително за расизма и за толерантността ще си приказваме. Може да си приказваме и за мира, и за любовта. Ние можем за всичко да си приказваме, само където в моята Библия пише за омразата и за изтреблението. Та сега ми се ще да попитам: Библията ли, тоест омразата ли да забраним или нашата стара, по-стара и от Библията човещина? Следва малко цитатче. След цитатчето очаквам израелтянските слуги да гракнат колко лош и гаден е тоя вечно пиян Елтимир, който тръгнал да търси в мазето шише, пък намерил Библия. Митя? Ванка? Пламенчо? Можете пак да ме поплювате, ама не забравяйте, че тоя път ще се наложи да плюете и по самата Библия свещена, книгата на Мадам Йехова, нейната верица йеховистка!

„7557 9 14 48 и като действуваше бързо порази и Мангала, и избави България от ръката на ония, които я разграбваха.

7558 9 14 49 А синовете на Саула бяха: Ионатан, Иисуй и Мелхисуе: и имената на двете му дъщери бяха Мерава, името на първородната, и Михала, името на по-младата.

7559 9 14 50 А името на жената на Саула беше Ахиноама, Ахимаасова дъщеря; и името на военачалника му беше Авенир, син на Сауловия стрика Нир.

7560 9 14 51 А Кис Сауловият баща и Нир Авенировият баща, бяха Авиилови синове.

7561 9 14 52 И през всичките дни на Саула се водеше силна война против филистимците; и когато Саул виждаше някой мъж силен или храбър вземаше го при себе си.

7562 9 15 1 След това Самуил каза на Саула: Господ ме изпрати да те помажа цар над людете Му, над Израиля; сега, прочее, послушай гласа на Господните думи.

7563 9 15 2 Така казва Господ на Силите: Забелязал съм онова, което стори Амалик на Израиля, как му се възпротиви на пътя, когато идеше от Египет.

7564 9 15 3 Иди сега та порази Мангала, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.

7565 9 15 4 Прочее, Саул повика людете та ги преброи в Телаам и бяха двеста хиляди пешаци израилтяни и десет хиляди Юдови мъже.

7566 9 15 5 И Саул дойде до един мангалски град и постави засада в долината.

7567 9 15 6 А Саул каза на кенейците: Идете, оттеглете се, слезте отсред циганите, за да не ви изтребя с тях: защото вие постъпвахте с благост към всичките израилтяни, когато идеха от Египет. И така, кенейците се оттеглиха отсред циганите.

7568 9 15 7 И Саул порази циганите от Евила до прохода на Сур, срещу Египет.

7569 9 15 8 И хвана жив мангалския цар Агар, а изтреби всичките люде с острото на ножа.

7570 9 15 9 Саул, обаче, и людете пощадиха Агага, и по-добрите от овците и от говедата и то угоените, и агнетата и всичко, което беше добро, и не искаха да ги обрекат на изтребление; но всичко, което беше изхабено и нямаше стойност, него изтребиха.

7571 9 15 10 Тогава Господното слово дойде към Самуила и каза:

7572 9 15 11 Разкаях се, гдето поставих Саул цар, понеже той се отвърна от да Ме следва, и не извърши повеленията Ми. А това нещо възмути Самуила, и той викаше към Господа цялата нощ.

7573 9 15 12 И на утринта, като стана Самуил рано, за да посрещне Саула, известиха на Самуила казвайки: Саул дойде в Кармил, и, ето, като си издигна паметник*, обърна се та замина и слезе в Галгал.

7574 9 15 13 И когато Самуил дойде при Саула, Саул му каза: Благословен да си от Господа! изпълних Господната заповед.

7575 9 15 14 Но Самуил каза: Що значи тогава това блеене на овци в ушите ми?, и тоя рев на говеда, що слушам?

7576 9 15 15 И Саул отговори: От циганите ги докараха; защото людете пощадиха по-добрите от овците и от говедата, за да пожертвуват на Господа твоя Бог; а другите обрекохме на изтребление.

7577 9 15 16 Тогава Самуил каза на Саула: Почакай, и ще ти известя какво ми говори Господ нощес. А той му рече: Казвай.

7578 9 15 17 И рече Самуил: Когато ти беше малък пред собствените си очи, не стана ли глава на Израилевите племена? Господ те помаза цар над Израиля,

7579 9 15 18 и Господ те изпрати на път и рече: Иди та изтреби грешните цигани и воювай против тях догде се довършат.”

Сега ще ми кажете, че в Библията не пише „цигани”, а пише друга дума. Напълно вярно. Обаче нали искат от нас да не сме расисти и да поставяме циганите, извинете – циганските роми наравно с хората. Да ги назначаваме за дупедати, за министри, за стражари и за апаши. Да ги слагаме навсякъде, където досега слагахме само хора. Та и аз реших, че мога да махна от Библията някакъв си овехтял, архаичен бивш народ, който вече не съществува и да поставя там циганите. Циганските роми, водещи началото си от низвергнатите племена Чандала. Ама не ви харесва? Ама това бил език на омразата? Ама към насилие съм бил призовавал? А-а-а-а – не! Не отправяйте упреците си към мен. Отправете ги към Библията. Защото в крайна сметка аз взех само произволен пасаж от тази човеконенавистническа книга и смених едно име с друго име. Нищо повече. Повечето, ако намирате, че има такова, то си е там. В Библията, от която толкова се възхищавате. Ама цитатът бил расистки? Може. Питайте автора. Който го е писал, само той може да обясни написаното. Аз не мога. Питайте Моше. Питайте Шломо от „Шалом”. И Гад питайте, Гад Зееви. Ако те кажат, че цитатът е расистки, забранявайте Библията, инкриминирайте я и да приключваме. Ако кажат, че не е расистки, пак да приключваме, но не с Библията, а с циганите.

„…и Господ те изпрати на път и рече: Иди та изтреби грешните цигани и воювай против тях догде се довършат…”

Е, сега какво избираме? циганите ще довършваме или Библията ще забраняваме? Сигурно вече сте осъзнали, че и двете едновременно не могат да съществуват.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.