Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските цигари поевтиняват с 10%

Featured Replies

С 5-10% може да поевтинеят българските цигари от Нова година, съобщиха източници от "Булгартабак" вчера.

Холдингът е разработил песимистичен и реалистичен вариант в зависимост от политиката на чуждите цигарени компании. Вторият е за запазване на сегашното положение, каза Иван Биларев, член на надзорния съвет на "Булгартабак". За всяка марка ще се преценява отделно. За "Виктори" например най-лошият вариант е да запази сегашната си цена от 2,60 лв.

С 5-10 ст. пък може да поевтинеят марки като "Арда", "Шипка", "Мелник". След либерализирането на пазара догодина "Булгартабак" очаква пазарният му дял годишно да пада с 5-10%. Очаква се обаче износът да нарасне с 15 на сто на година. Само софийската фабрика следващата година очаква 400 процента скок на експорта. Тази година той ще стигне 290 тона.

Следващата седмица ще бъдат изнесени първите количества "Ева" за Индонезия, Малайзия, Хонконг и Тайланд. Догодина "София БТ" ще пусне "Средец" в нова опаковка и "ММ слимс".

Източник: 24 часа

Ми нека ги вдигат още лакомиите,то народа почна да пуши вносни без бандерол.Сами си вкараха автогол от лакомия.

Ми нека ги вдигат още лакомиите,то народа почна да пуши вносни без бандерол.Сами си вкараха автогол от лакомия.

Ми така е. Аз минах от бяло Виктори на червен Вайсерой. С такива цени нормално е, че всеки ще мине на цигари без бандерол. Наистина е време да смъкнат тази цени. Сигурен съм, че се забелязва разлика в продажбите от както вдигнаха цените.

Какав автогол,нали те/политиците/ ги внасят с Тир-ове !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Какав автогол,нали те/политиците/ ги внасят с Тир-ове !

Автогол за държавата и хазната.Тия които ги внасят с тирове не плащат акциз.Съвсем друг е въпроса че потребителя не го интересува акциза защото той не пуши такъв.Интересува го цената.

Сегашните нетни цени на тютюневите изделия не са се променяли кой знае колко в сравнение с минали години. Разликата в крайната клиентска цена дойде от увеличаването на акциза. Вносните без бандерол са по - евтини по простата причина, че са внесени без да им се плаща акциз. Очакваното намаление в цените на холдинга е намаление на нетната продажната стойност, което значи, че предприятията, работещи в България ще минимизират печалбата си, за да се опитат да запазят пазарните си позиции. Лошото в случая е, че въпреки всички опити на предприятията да оцелеят до момента, всичко е напразно. Защото Булгартабак Холдинг е с мажоритарно държавно участие, т.е. - влиае се на лобитата в политическата конюктура. А лобитата не се интересуват от държавата, гонят целите на тези, за които лобират.

Ако холдинга беше частно предприятие, то щеше да си има лоби, което да бута някоя/и политическа/и партии да му защитават интересите. А в момента кво се получава - и да фалира Булгартабак Холдинг, депутата не го е еня, щото холдинга е негов, ама дали с него или без него - той пак ще си е ДЕПУТАТ. Сътресението ще се усети в градове като Благоевград, където едно предприятие храни половин град.

В бъдеще ще се получава следното нещо. Чужд производител произвежда и плаща акциз в страната в Европа, в която му е най - изгодно / т.е. акцизът е най - нисък/ и го продава в България без да плаща акциз съобразно българската данъчна нормативна уредба, защото акцизът е платен в ЕВРОПА! И така - по-евтини вносни цигари.

Като не купиха холдинга, са ще го унищожат, щото конкуренция не им трябва.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Вносът сваля с 10% цените на BG цигари

С 10% се очаква да поевтинеят българските цигари най-късно от началото на март, научи "24 часа". Така цената на най-продаваната марка "Виктори" ще падне от 2,60 на 2,30 лева. Това е отговорът, който "Булгартабак" готви след пазарната атака от страна на чуждите компании. В началото на годината цените на вносните цигари паднаха от 80 ст. до 1,30 лева. Сега марки като "Марлборо" и "Кент" вече струват 3,20 лева, а "Вайсрой" и "Пал Мал" са съответно 2 и 2,50 лева.

Източник: 24 часа

Като поскъпнаха цените на българските цигари, вдигнаха и вносните без бандерол. Сега като ще поевтиняват, дали и на вторите цените ще паднат.... Може пък и да спестим някой лев с по-ниските цени.

Хахаха :) Еми така става, аз от черно Виктори минах на син Вайсрой. Първо сръбския Вайсрой е с по-хубав тютюн, после ми е 2 лева, а не 2,70. Но подчертавам сръбския, не тоя американско-румънски с български бандерол за 2 лева-много е кофти тютюна и от престоя по складове за да си сложат булгартабак бандеролите стават още по-гадни.

Истината е че нашите си вкараха автогол с цигарите.Трябваше да продадат нашия Булгартабак на BAT ама Доган изяде лай..та тогава и провали сделката.Сега ще става все по-зле докато не го разкарат това от активите на държавата.

Ами вноса може да си позволи дъмпинг и наще пак ще го хапнат. Не че съм пушач и не ме вълнува, но трябва да поскъпват, а не да поевтиняват! Забраняват пушенето, а цигарите поевтиняват. Логика йок!

Кофтито е че нашите се полакомиха и вдигнаха цените докато големите компании започнаха евтин(и легален) внос.Иначе и аз на 6-ти февруари ще направя 3 години откакто съм ги отказал.Ако пушех обаче щях да пуша от евтините вносни(и не по-лоши) отколкото нашите.По същия начин някакъв "бизнесмен" е патентовал марките на известните български цигари в Русия(най-големия пазар на Булгартабак) и сега има проблем с продажбите там.

top_logo.jpg

ЕС тласка цените на цигарите в България надолу, пише днес австрийският всекидневник “Ди пресе”, съобщи DW.

След като през последните 7 години цените скочиха повече от двойно, сега се очертава поевтиняване на цигарите с до 30%, твърди изданието.

Това е така, защото след присъединяването на страната към ЕС пазарът трябва да бъде либерализиран, което означава, че българското правителство губи позицията си да определя цените.

За големите международни концерни като “Филип Морис”, “Бритиш америкън тобако” или “Империъл тобако” това означава подобрени шансове за конкуренция.

Те вече обявиха сериозни намаления на своите марки “Марлборо”, “Кент” и “Пал Мал”.

Целта е да се настанят по-сериозно на българския пазар, от който сега притежават около 10 %.

От 4.50 лева кутията “Марлборо” ще падне на 3.20, а от 3.65 лева, колкото струва в момента, една кутия “Пал Мал” щяла да поевтинее до 2 лева и 50 стотинки, твърди още австрийското издание.

Радвай се народе , радвай се! Масовата отрова вече е по евтина! Интересно ми е , тези които се радват че пушат по евтини цигари /вносни или родни/ Осъзнават ли че когато купуват цигари , помагат на прозиводителя да забогатява , а на себе си доброволно съкращават живота? :nono::ass::whist: Аз като пушач го осъзнавам и мисля че е редно да направиме тема за отказването от цигарите!

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Ами вноса може да си позволи дъмпинг и наще пак ще го хапнат. Не че съм пушач и не ме вълнува, но трябва да поскъпват, а не да поевтиняват! Забраняват пушенето, а цигарите поевтиняват. Логика йок!

И аз съм непушач, но част от семейството ми пушат. Убедена съм, че няма да се откажат, дори цигарите да поскъпнат още повече. Така че приветствам поевтиняването на българските цигари. Иначе хората ще си купуват вносни.

logo.jpg

Булгартабак холдинг понижава цените на 21 вида цигари, обявиха на пресконференция от холдинга. Понижението ще е с до 15%.

Спадът в цената на българските цигари, който беше очакван предвид поевтиняването на чуждите марки от началото на годината, ще влезе в сила от 20 февруари.

Марките, чиито цени ще бъдат намалени, формират 50% от продажбите на Булгартабак, поясни изпълнителният директор на холдинга Христо Лачев. Той уточни, че намаленията се отнасят само за вътрешния пазар, като цените за външния ще останат непроменени.

По думите на Лачев решението за понижаване на цените е взето с цел да се увеличи пазарния дял на компанията у нас, както и да се изкара на светло търговията в сивия сектор.

Очаквайте подробности!

Радвай се народе , радвай се! Масовата отрова вече е по евтина! Интересно ми е , тези които се радват че пушат по евтини цигари /вносни или родни/ Осъзнават ли че когато купуват цигари , помагат на прозиводителя да забогатява , а на себе си доброволно съкращават живота? :down::):wors: Аз като пушач го осъзнавам и мисля че е редно да направиме тема за отказването от цигарите!

Няма нищо по-лесно от това AXL, както е казал Марк Твен навремето. И аз следвам неговия принцип и съм ги отказвал десетки пъти ;) Това, че помагаме на производителя да забогатява е вярно, но също помагаме и на малцинствата най вече да си пробутват некачествения тютюн, нали? Хайде предложи го това в министерството на земеделието да видим какво ще ти отговорят ;) Всъщност днес разбрах, че аз помагам на шефа си най-вече да забогатява, защото вече е 7-ми по богатство в България със 170 000 евро! А знаеш ли каква е средната заплата на работниците му? Ами както и предполагаш, даже един обикновен продавач на Илиенци взема поне 2 пъти по-вече! Ама така се забогатява, като има балами да ти купуват отровите и такива дето да се прегърбват от работа и като няма такива с автомати в гората!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Офтопик/ С 170 000 евро си е направо бедняк, ако питаш мен ;) Че то един хубав апартамент вече струва повече. Виж, с 170 000 000 може и да влиза в първата десетка...

Извинявам се за грешката, разбира се, че са 170 000 000 евро. Освен това е и инвеститор номер едно за България през 2006 година. Тук няма грешка ;) ( разбира се български инвеститор) Ама аз много не съм съгласен моите пари да се инвестират от други хора. Мисля, че и аз съм допринесъл с нещо за това, даже с много неща! Подробности не давам.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Цената на цигарите пада от 20 февруари

Около 20 февруари ще има нови цени на цигарите, които от 2,30 ще паднат на 2 лева, съобщи Христо Лачев, изпълнителният директор на "Булгартабак". Цяла година дружеството се е подготвяло за понижаването на цените, допълни Лачев. "Булгартабак" изнася цигари за Италия, Австрия и Чехия. Директорът на фирмата заяви, че продукцията им е качествена и се приема добре от чужденците.

Източник: BG Фактор

Обичам да ме събуждат с хубави новини :)

Добре че влязохме в Европа за да ни научат европейците що е това чудо пазарна икономика.Не може цените на някои стоки да са по големи от тези в EU.Така им се пада.Днес са цигарите утре ще са хранителните стоки.Това е положението.Сори майна. :help:

Добре че влязохме в Европа за да ни научат европейците що е това чудо пазарна икономика.Не може цените на някои стоки да са по големи от тези в EU.Така им се пада.Днес са цигарите утре ще са хранителните стоки.Това е положението.Сори майна. :sobbing:
Ама това няма да доведе до нищо хубаво. В момента в който искаш да си купиш стоката Х и тя се предлага от български производител на по-висока цена от колкото от европейския производител, естествено, че ще избереш европейският продукт. Съответно българските производители ще трябва да смъкват цените или да затварят кепенците. Ама смъкнат ли цените, все едно да затварят кепенците. Реално секторите, които ни дърпат най-много от джоба, а именно комуникация, топлолофикация и енерго, никой не може да ги барне, защото те имат монопол, и никоя европейска фирма не може да им прави конкуренция.

@fen na bdz - в момента в който някой от родителите ти го съкратят, 'щото така налагала пазарната икономика, ще те видим как викаш Сори майна ohmy.gif

• 2 години по-късно...

Кутия ”Виктори” ще струва почти 5 лева

6_ccb54.jpg

Парламентът увеличи акциза върху цигарите с промени в Закона за акцизите и данъчните складове, предаде БТА.

Депутатите решиха на второ четене ставката за специфичния акциз да е 101 лева на 1000 къса вместо сегашните 41 лева на 1000 къса, а пропорционалният акциз, който засяга основно скъпите цигари, ще е 23 на сто от продажната цена, докато сегашният е 40.50 на сто от продажната цена.

Първоначалното предложение на кабинета беше за ставка 74 лева на хиляда къса и 36 на сто от продажната цена. Акцизната ставка за тютюн за лула и свиване на цигари ще е 100 лева на килограм.

От левицата и ДПС възразиха срещу промените. Според Корнелия Нинова от Коалиция за България увеличението на акциза на цигарите е грешка. Тя посочи, че договореното с ЕС увеличение е по-малко, а и много европейски страни са отложили увеличаването на този акциз за 2012 г. Нинова смята, че увеличаването на цените на цигарите не е начин за ограничаване на тютюнопушенето, а само ще принуди пушачите да преминат на по-некачествени цигари или да търсят контрабандна стока.

Такова драстично повишаване на акциза води до увеличаване на сивия сектор, свиване на официалното производство и оттам и до намаляване на приходите от акциз в бюджета, предупреди Нинова. Според нея тази промяна е и удар по "Булгартабак", а оттам и сериозен социален проблем, защото в тютюневия холдинг работят над 2000 души.

Алиосман Имамов от ДПС посочи, че са направени козметични промени, но те не са в полза на "Булгартабак". Съотношението между пропорционалния и специфичния акциз оказва влияние върху пазарните дялове не в полза на дружеството и е антипротекционистична мярка, категоричен е Имамов. Според него е прекалено висока и акцизната ставка на тютюн за пушене от 100 лева на килограм.

Между 1,10 и 1,40 лева за кутия ще е поскъпването на българските цигари от догодина заради скока на акциза, съобщи преди дни изпълнителният директор на „Булгартабак" Иван Биларев, цитиран от Дарик. Така най-продаваната марка у нас „Виктори" ще струва между 4,50 и 4,80 лева за кутия. В момента цената е 3,40 лева. Според Биларев, като цяло вдигането на акциза на цигарите ще удари сериозно бизнеса.

news.dir.bg

Браво. Само че трябва и вносните да се вдигнат и то двойно. Интересно ми е сега учениците от къде ще взимат пари да пушат?

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

Интересно ми е сега учениците от къде ще взимат пари да пушат?

От мама,тате,от проституция-както до сега,и за дрога си имат,не ги мисли.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.