Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Допущате ли, че Иисус има наследници?

Featured Replies

Има/няма...какво значение има???

...ако има,Вие към какво ще се промените?

...ако няма,какво следва,да ги търсим ли angry.gif ?

ТОЙ е бил ЧОВЕК като Вас,като мен...с всичките положителни и отрицателни качества

...всеки ЧОВЕК е един "малък" ХРИСТОС,а дали ще станете като НЕГО от Вас зависи. :clap:

• Отговори 92
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Понякога наистина ме развеселявате.Естествено, че е бил с жена.Другото са глупости.Що?Не може да не е бил.Защо?Презумпция?Защото природата не допускала това.А какво е природата, законодател?О да, забравих.Исус може да е всичко, само не и Бог.Защото ако е Бог.......... знаете какво.Но ако не е, добре дошло.Можем да си правим каквото искаме, да живеем както намерим за добре и изобщо life is life.Нали?Божествеността на Исус ви е като трън в очите.Добър човек, мъдрец, учител и т.н.Ама Бог, сакън, не, в никакъв случай.Това е проблема, а не дали Исус има или няма наследници.Исус да ви кажа ли, нема време да създаде наследници и потомство.Пък и не Му беше това работата и целта.Той беше мотивиран от друго.Той създаде едно множество от свои роднини по духовен начин, вместо двама-трима плътски, които да се карат, кой е първороден и т.н.Аз съм на 33 г., доколкото знам, възрастта, на която Исус умря.Мога да погледна на себе си и на Него.Аз имам семейство, радвам се на децата си, отдавам се на разни удоволствия, развивам бизнес, работя, а Той умря в разцвета на силите си.Умря не защото така му беше кеф, а за да мога аз да имам всичко това днес.Той нямаше време за забавления и купони, Той живя не за себе си, а за другите.И най-долните отрепки даже.Беше слуга.Не можете да погледнете на това и да го разберете.Не и докато разсъждавате по този начин.Исус не ви се сърди за отношението, но мога да ви кажа, че му е тъжно.Защото не разбирате, нито какво пишете, нито какво говорите.Какво има в сърцето ви?Бог знае.И Бог е повече от нашите писания и Неговата любов, повече от нашата.Какво бихте направили, ако един ден разберете, че някой чужд човек ви е издържал да учите в чужбина, че имате някакви облаги поради неговото благоволение и помощ, такива неща.И един ден той излиза от сянката.Няма ли да сте му благодарни поне?Ще кажете ли, голяма работа.А на Този, който в Своята любов и радост е благоволил вие да се родите живи здрави, а не мъртво родени и ви е дал очи и уши и сетива изобщо да се радвате на красотите на този свят, на Него вие казвате, голяма работа, ко толкоз.А Той ви е създал за радост и веселие, за слава.Но майката природа да е жива и здрава.И маймуните и амебите.Кой кого унижава?А кой е бащата?На кого сме наследници вие и аз, на родителите си само ли?Ами нашите родители на кого са?Така, ако се върнете назад, едва ли ще стигнете до някое маймунско стадо.Иска ви се Библията да е като всички други книги, иска ви се Исус е да просто човек и на мен също ми се искаше.Но го срещнах и разбрах.Именно за това ви говоря, заради тази среща.Ако не бях срещанал Исус, сега нямаше да има alesys, който да пише за Него.Защото Бог ми е свидетел и вие, че именно

към Него насочвам вниманието ви във всичките си писания, защото Той е нещото, от което имаме нужда като хора и да живеем и да умрем.Всичко друго е розови мечти и пожелания.Мирът е блян, който ни се изплъзва между пръстите.Само гледайте новините.Любовта е заменена с евтино раздаване на страсти.Живота ни се свежда до чист материализъм понякога.Но Исус е над всичко това.Можете да живеете различен живот.Можете да сте наследник на Исус Христос и да споделите всички облаги от това.

P.S. марги, прочети си текста, където Павел казва:Не видях ли Исуса, нашият Господ?!За домашно.Жокер - I Коринтяни 9:1.Също и Деяния 22:14.И това го казва, пред хората, които го обвиняват че не е такъв.На другите ти въпроси не виждам нужда да отговарям, можеш и сама да го направиш, всичко си го пише черно на бяло в Библията.И какво е проповядвал свое собствено Павел, според думите му в Деяния 20:21-22.Я виж какво казва пък Петър за Павел във II Петрово 3:15-16.Ако си беше чела малко повече Новият Завет, щеше да ги знаеш тези неща, а не да ме питаш за очевидни работи.Павел заплати с живота си за това, че вярваше в Христос и говореше аз Него навсякъде.Хубаво нещо е страничната литература, но има първо и второ.На Своите ученици Исус заръча да отидат да проповядват възкресението Му по целият свят.Тези, които го видяха възкръснал.Тези, които не вярваха, че ще възкръсне.И те също заплатиха с живота си за вестта, която носеха.Незнам какви исторически източници ползваш, но възкресението е документирано и описано само в Библията.Очевидно ако не вярваш в написаното там, не можеш да вярваш и в самото събитие.Това е проста логика.

Много ги знаем работите от някакви си писания и писаници, камо ли от слухове, поверия, легенди и някакви други източници... Едно е сигурно, бил е човек с особени дарби и заложби, като няма съмнение че е пораждал особена симпатия във простичкият вътрешен свят на библейските моми, а да се заблуждаваме че мъжа не е мъж все едно да виждаме всеки ден зелени коне! Имам предположение че нещинцата са далеч по простички, когато имаме прекалено сложни описания е най вероятно да има замаскировки, простото обяснение е почти винаги най-правилното и коректното.

Понякога наистина ме развеселявате.Естествено, че е бил с жена.Другото са глупости.Що?Не може да не е бил.Защо?Презумпция?Защото природата не допускала това.А какво е природата, законодател?О да, забравих.Исус може да е всичко, само не и Бог.Защото ако е Бог.......... знаете какво.Но ако не е, добре дошло.Можем да си правим каквото искаме, да живеем както намерим за добре и изобщо life is life.Нали?Божествеността на Исус ви е като трън в очите.Добър човек, мъдрец, учител и т.н.Ама Бог, сакън, не, в никакъв случай.Това е проблема, а не дали Исус има или няма наследници.Исус да ви кажа ли, нема време да създаде наследници и потомство.Пък и не Му беше това работата и целта.Той беше мотивиран от друго.Той създаде едно множество от свои роднини по духовен начин, вместо двама-трима плътски, които да се карат, кой е първороден и т.н.Аз съм на 33 г., доколкото знам, възрастта, на която Исус умря.Мога да погледна на себе си и на Него.Аз имам семейство, радвам се на децата си, отдавам се на разни удоволствия, развивам бизнес, работя, а Той умря в разцвета на силите си.Умря не защото така му беше кеф, а за да мога аз да имам всичко това днес.Той нямаше време за забавления и купони, Той живя не за себе си, а за другите.И най-долните отрепки даже.Беше слуга.Не можете да погледнете на това и да го разберете.Не и докато разсъждавате по този начин.Исус не ви се сърди за отношението, но мога да ви кажа, че му е тъжно.Защото не разбирате, нито какво пишете, нито какво говорите.Какво има в сърцето ви?Бог знае.И Бог е повече от нашите писания и Неговата любов, повече от нашата.Какво бихте направили, ако един ден разберете, че някой чужд човек ви е издържал да учите в чужбина, че имате някакви облаги поради неговото благоволение и помощ, такива неща.И един ден той излиза от сянката.Няма ли да сте му благодарни поне?Ще кажете ли, голяма работа.А на Този, който в Своята любов и радост е благоволил вие да се родите живи здрави, а не мъртво родени и ви е дал очи и уши и сетива изобщо да се радвате на красотите на този свят, на Него вие казвате, голяма работа, ко толкоз.А Той ви е създал за радост и веселие, за слава.Но майката природа да е жива и здрава.И маймуните и амебите.Кой кого унижава?А кой е бащата?На кого сме наследници вие и аз, на родителите си само ли?Ами нашите родители на кого са?Така, ако се върнете назад, едва ли ще стигнете до някое маймунско стадо.Иска ви се Библията да е като всички други книги, иска ви се Исус е да просто човек и на мен също ми се искаше.Но го срещнах и разбрах.Именно за това ви говоря, заради тази среща.Ако не бях срещанал Исус, сега нямаше да има alesys, който да пише за Него.Защото Бог ми е свидетел и вие, че именно

към Него насочвам вниманието ви във всичките си писания, защото Той е нещото, от което имаме нужда като хора и да живеем и да умрем.Всичко друго е розови мечти и пожелания.Мирът е блян, който ни се изплъзва между пръстите.Само гледайте новините.Любовта е заменена с евтино раздаване на страсти.Живота ни се свежда до чист материализъм понякога.Но Исус е над всичко това.Можете да живеете различен живот.Можете да сте наследник на Исус Христос и да споделите всички облаги от това.

P.S. марги, прочети си текста, където Павел казва:Не видях ли Исуса, нашият Господ?!За домашно.Жокер - I Коринтяни 9:1.Също и Деяния 22:14.И това го казва, пред хората, които го обвиняват че не е такъв.На другите ти въпроси не виждам нужда да отговарям, можеш и сама да го направиш, всичко си го пише черно на бяло в Библията.И какво е проповядвал свое собствено Павел, според думите му в Деяния 20:21-22.Я виж какво казва пък Петър за Павел във II Петрово 3:15-16.Ако си беше чела малко повече Новият Завет, щеше да ги знаеш тези неща, а не да ме питаш за очевидни работи.Павел заплати с живота си за това, че вярваше в Христос и говореше аз Него навсякъде.Хубаво нещо е страничната литература, но има първо и второ.На Своите ученици Исус заръча да отидат да проповядват възкресението Му по целият свят.Тези, които го видяха възкръснал.Тези, които не вярваха, че ще възкръсне.И те също заплатиха с живота си за вестта, която носеха.Незнам какви исторически източници ползваш, но възкресението е документирано и описано само в Библията.Очевидно ако не вярваш в написаното там, не можеш да вярваш и в самото събитие.Това е проста логика.

:)alesys,защо ми се струва,че вместо да дадеш мнението си,нападаш хората?Хората искат просто да знаят има ли Исус деца(не мисля,че някога ще намериме отговора),но ти определено не си го дал.Приличаш ми повече на проповедник,отколкото на вярващ.И сам много добре знаеш.че Исус не е Бог,а негов син.Не мислиш ли,че вярата е нещо,което сам всеки трябва да усети,по свой начин,или според теб трябва да повярваме от написаното?Ти така ли стана вярващ,четейки само?Усети ли нещо?И не ми допада,че си писал за Исус,като,че ли си живял по негово време.Цитирам те:"Той нямаше време за забавления и купони, Той живя не за себе си, а за другите.И най-долните отрепки даже.Беше слуга.Не можете да погледнете на това и да го разберете.Не и докато разсъждавате по този начин.Исус не ви се сърди за отношението, но мога да ви кажа, че му е тъжно."За Исус дали е имало отрепки,как мислиш?Мислиш ли,че е делил хората така,както ти,мислиш ли,че е ги е съдил така,както ти съдиш?Съмнявам се!Явно си попрочел доста,но се съмнявам,че си разбрал достатъчно със сърцето си.И последно:когато нямаш конкретен отговор по дадена тема,просто не поствай.Темата не е какъв е Исус и за какво е живял,а имал ли е потомство.Никой от нас не знае и тези,които казват,че е имал и тези(като теб),които незнайно защо са сигурни,че е нямал!Общо взето според мен си доста объркан в написаното,или поне не си се аргументирал.Желая ти успех все пак при следващи постове.

:)alesys,защо ми се струва,че вместо да дадеш мнението си,нападаш хората?Хората искат просто да знаят има ли Исус деца(не мисля,че някога ще намериме отговора),но ти определено не си го дал.Приличаш ми повече на проповедник,отколкото на вярващ.И сам много добре знаеш.че Исус не е Бог,а негов син.Не мислиш ли,че вярата е нещо,което сам всеки трябва да усети,по свой начин,или според теб трябва да повярваме от написаното?Ти така ли стана вярващ,четейки само?Усети ли нещо?И не ми допада,че си писал за Исус,като,че ли си живял по негово време.Цитирам те:"Той нямаше време за забавления и купони, Той живя не за себе си, а за другите.И най-долните отрепки даже.Беше слуга.Не можете да погледнете на това и да го разберете.Не и докато разсъждавате по този начин.Исус не ви се сърди за отношението, но мога да ви кажа, че му е тъжно."За Исус дали е имало отрепки,как мислиш?Мислиш ли,че е делил хората така,както ти,мислиш ли,че е ги е съдил така,както ти съдиш?Съмнявам се!Явно си попрочел доста,но се съмнявам,че си разбрал достатъчно със сърцето си.И последно:когато нямаш конкретен отговор по дадена тема,просто не поствай.Темата не е какъв е Исус и за какво е живял,а имал ли е потомство.Никой от нас не знае и тези,които казват,че е имал и тези(като теб),които незнайно защо са сигурни,че е нямал!Общо взето според мен си доста объркан в написаното,или поне не си се аргументирал.Желая ти успех все пак при следващи постове.

Не, за Исус не е имало отрепки.Употребих тази дума защото за нас хората има.Ще отречеш ли?Защо съм писал така, като че съм живял по Неговото време?Това ли е проблема?Писал съм неща, които са писани за Него, не които аз си измислям.Времето, щом не ти допада и се дразниш, ок, няма проблеми, няма да пиша повече така.Как аз деля хората и ги съдя?Да, деля ги, на такива, които вярват в Бога и такива, които вярват в нещо друго или в себе си.Със всички произтичащи от това последствия.И ако кажа например: ако не се покаете от греховете си, ще отидете в ада, това съдене ли е, защото съм го казвал?А ако го знам и не го кажа и то се изпълни, тогава?Кое е по-лошото?И не съм проповедник споко.А кого съм нападнал?Мен също ме нападат, не бъди толкова избирателен.Някой да се чувства обиден?И от какво?Това, че Исус не е Бог, да много добре го знам, само че обратното.Ако на теб тази теза не ти харесва, твой проблем, никой не те кара да вярваш насила, но не ми казвай аз какво знам или незнам, както и аз не го правя.Може да съм объркан и да изглеждам като глупак, но това не е мой проблем.И на Исус му казаха в един момент: Не си съвсем в ред, на какъв се правиш?Е, аз не съм Исус, знам това.Чувствам се като глупак, защото едва ли не трябва да обяснявам очевидното и да се чувствам виновен за това.

По темата, както казва ONIDAR, това какво ще промени?Да речем, Исус има наследници.И какво, почваме да ги търсим?Родословното му дърво.И утре някой ще стане и ще каже, аз съм внук на Исус Христос.Кой ще му повярва?Поредния луд.И как ще го докаже?Този, който се обяви за такъв, най-много да предизвика смях.Самата теза не е издържана никак оттам и въпроса.Дали Исус има или няма наследници, няма никакъв ефект за нас днес.Освен да си чешем езиците и любопитството.Ето, само едно погрешно предположение, колко други грешки води след себе си.И загуба на време.А къде пише, че има между другото?Аз съм сигурен че няма, защото не го пише в Библията.А че Библията е достоверна историческа книга и може да й се вярва, мисля беше дискутирано в друга тема.Ако Библията лъже относно събитията описани в нея, аз се отричам от всичко, което съм написал досега в този форум.И понеже само в Библията се говори с подробности за човека наречен Исус Христос, затова аз се отнасям до нея, като най-пълен и изчерпателен източник.Мисля, логично е.За какво да търся други източници.Пак казвам, ако Библията е вярна, тогава и написаното за Исус е вярно.И не може част от нея да е вярна, а друга лъжа, в това няма никаква логика.Или е вярна на 100% или на 100% е лъжа.Както и Исус, или има наследници или няма.Е, в Библията пише, че Той няма физически наследници, а духовни такива.Бог няма внуци.Какво пише в Евангелието на Юда и какво някъде другаде, писания много.Първо на предател не мога да вярвам и второ, първо вярвам на Библията, после на всичко останало.Дотук стигнах с тази вяра, вярвам ще стигна и понататък.Ами аз да питам, ако пише, че има, от кого са?Мария Магдалена или някаква неизвеста любовница?

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Прав си в граматическата забележка - пише се "допускам". Когато видях грешката, вече бях публикувала темата, а не ми е ясно как да я коригирам. За съжаление, когато пиша на компютър, допускам грешки от бързане. Моя е вината обаче, че не чета постовете си, за да ги поправя. За да разбереш какво имам предвид, прочети си пак поста и коригирай 10-ината граматически и 10-ината пунктуационни грешки. cool.gif

Съжалявам за острата ми забележка, едно е сигурно - не съм аз човека, който да съди другите за това... който ме познава ще потвърди. Аз винаги допускам страшно много пунктоационни грешки от бързане, а и рядко се връщам назад (когато правехме писимени работи по български език много мразех проверката и винаги я пропусках... и после като ми я връщаха искрено се смеех на себе си :cheers:) а също и граматически... за съжаление трябва да призная, че езиковата ми култура не е особено богата....

Да, деля ги, на такива, които вярват в Бога и такива, които вярват в нещо друго или в себе си.Със всички произтичащи от това последствия.И ако кажа например: ако не се покаете от греховете си, ще отидете в ада, това съдене ли е, защото съм го казвал?А ако го знам и не го кажа и то се изпълни, тогава?Кое е по-лошото?И не съм проповедник споко.

Вярвам в Бог, но май не така както теб.... лошо... тц тц тц... отидох в ада... край... и какво правим сега? :cheers:

Относно Библята - ти я приемаш като абсолютно достоверен и не подлежащ на съмнение източник, така ли? Един вид самата тя е с божествен произход.... не би било лошо наистина.... само, че аз до колкото си спомням тя е написана от хора, и те са решили кое да влезе в нея и кое не... значи ли това, че щом те са решили да не вкарат нещо значи то просто не се е случило? Ок, приемаме Библията за неоспорим източник! Следователно каквото е написано вътре е неоспорима истина.... а това което го няма? то лъжа ли е? Тоест? Значи щом няма дани за живота на Иисус през младините му значи той просто не е живял! Дерзайте хора.... криогенното замръзяване вече е изобретено... и са ни изпреварили с около 2000 години....

Относно Юда - така.... а ти чел ли си евангелието му преди да го отречеш? Или щом Библлията казва НЕ - значи НЕ... Ето ти тема за размисъл: за да изпълни това за което е дошъл Иисус е трябвало да бъде предаден.... И той го е казал на тайната вечеря, че един от учениците му ще го предаде... но всички са се отдръпнали... никой не е искал да бъде запомнен като предателя на Иисус... а само Юда е разбрал истинското значение на този акт - той е бил не просто предателя на Иисус, а спасителят, който му е помогнал да завърши начинанието си!

Относно деленето на вярващи и не вярващи - това е достатъчно показателно за дълбочината на твоята вяра и за това до колко наистина си разбрал словата на този който ти сам боготвориш. Защото смисъла на всичко е всеки сам да достигне до същността на вярата, вярата в силата на любовта, защото всички земни създания сме чеда божии и отношението му към всички ни е едно и също... или Библията казва друго? Защото според мен не е важно дали си вярвал в Иисус или Буда... а е важно как си живял, какво си направил и най-вече какво си почерпил за себе си от живота... дали си постигнал вътрешният си мир или си се оставил горчилката да те изпълни.....

Вярвам в Бог, но май не така както теб.... лошо... тц тц тц... отидох в ада... край... и какво правим сега? :down:

Относно Библята - ти я приемаш като абсолютно достоверен и не подлежащ на съмнение източник, така ли? Един вид самата тя е с божествен произход.... не би било лошо наистина.... само, че аз до колкото си спомням тя е написана от хора, и те са решили кое да влезе в нея и кое не... значи ли това, че щом те са решили да не вкарат нещо значи то просто не се е случило? Ок, приемаме Библията за неоспорим източник! Следователно каквото е написано вътре е неоспорима истина.... а това което го няма? то лъжа ли е? Тоест? Значи щом няма дани за живота на Иисус през младините му значи той просто не е живял! Дерзайте хора.... криогенното замръзяване вече е изобретено... и са ни изпреварили с около 2000 години....

Относно Юда - така.... а ти чел ли си евангелието му преди да го отречеш? Или щом Библлията казва НЕ - значи НЕ... Ето ти тема за размисъл: за да изпълни това за което е дошъл Иисус е трябвало да бъде предаден.... И той го е казал на тайната вечеря, че един от учениците му ще го предаде... но всички са се отдръпнали... никой не е искал да бъде запомнен като предателя на Иисус... а само Юда е разбрал истинското значение на този акт - той е бил не просто предателя на Иисус, а спасителят, който му е помогнал да завърши начинанието си!

Относно деленето на вярващи и не вярващи - това е достатъчно показателно за дълбочината на твоята вяра и за това до колко наистина си разбрал словата на този който ти сам боготвориш. Защото смисъла на всичко е всеки сам да достигне до същността на вярата, вярата в силата на любовта, защото всички земни създания сме чеда божии и отношението му към всички ни е едно и също... или Библията казва друго? Защото според мен не е важно дали си вярвал в Иисус или Буда... а е важно как си живял, какво си направил и най-вече какво си почерпил за себе си от живота... дали си постигнал вътрешният си мир или си се оставил горчилката да те изпълни.....

Като оставим настрани сарказма ти, прав си, по делата ще бъдеш съден един ден.Делата на твоята плът или на тебе самия какти ти ги знаеш и разбираш нещата и делата на вярата, които Бог удобрява, приема и очаква.Сам можеш да направиш разликата с горните ми думи.А какви са словата на Този, който аз боготворя, мисля че са написани черно на бяло.Това за делението не е моя мисъл и то също може да се прочете.По темата за размисъл, Исус каза: Горко, на този, който ме предава.Нямам какво повече да добавя.Камо ли пък да му чета Евангелието, което не се знае кой го е писал, след като лично Юда се обеси, като го хвана съвестта какви ги е надробил.Но MELL добре го беше обяснила.Относно божествеността на Библията, предлагаш много плитка теза.Да, тя е писана от хора, но вдъхновението на тези хора е било от Бога.Както и преценката им.Както и това също е написано с прости думи.Както аз бих диктувал на секретарката си писмо, а тя каква се явява в случая?Колко от пророчествата за Исус са се изпълнили буквално, а са писани доооста преди да се роди?Някакви предположения, как става тази работа?Без Бога и т.н.Какво сега, да ви доказвам боговдъхвеността на Библията ли?Не е това темата.Питах, коя е майката на децата на Исус, ама няма кой да ми каже.

Като оставим настрани сарказма ти, прав си, по делата ще бъдеш съден един ден.Делата на твоята плът или на тебе самия какти ти ги знаеш и разбираш нещата и делата на вярата, които Бог удобрява, приема и очаква.Сам можеш да направиш разликата с горните ми думи.А какви са словата на Този, който аз боготворя, мисля че са написани черно на бяло.Това за делението не е моя мисъл и то също може да се прочете.По темата за размисъл, Исус каза: Горко, на този, който ме предава.Нямам какво повече да добавя.Камо ли пък да му чета Евангелието, което не се знае кой го е писал, след като лично Юда се обеси, като го хвана съвестта какви ги е надробил.Но MELL добре го беше обяснила.Относно божествеността на Библията, предлагаш много плитка теза.Да, тя е писана от хора, но вдъхновението на тези хора е било от Бога.Както и преценката им.Както и това също е написано с прости думи.Както аз бих диктувал на секретарката си писмо, а тя каква се явява в случая?Колко от пророчествата за Исус са се изпълнили буквално, а са писани доооста преди да се роди?Някакви предположения, как става тази работа?Без Бога и т.н.Какво сега, да ви доказвам боговдъхвеността на Библията ли?Не е това темата.Питах, коя е майката на децата на Исус, ама няма кой да ми каже.

Аве alesys! :wors:;) Грешиш, че не си проповедник! Мен ме вкара в правия път! Билията е написана от Бог и само в нея е истината... Аз все си мислех, че истината е някъде там, но явно съм се лъгал.... Отвори ми очите... колко съм се заблуждавал само... то всичко си е било написано... ако си имаш Библията нищо друго не ти трябва.... това ще да е последният ми пост по темата явно... малко се отклонявам, но... няма да имам време повече.... ще си взема една Библия да си имам под ръка, винаги и за всичко ще си вадя цитати от нея, ще си я наизустя, ще живея по канона и няма начин да не попадна в рая просто... в кърпа ми е вързано :down::)

П.С. Прекаленият свтец и богу не е драг....

• Автор

alesys, убедена съм, че вярата е най-необходимото в човешкия живот, но се разминаваме в разбирането си за вяра. Разминаваме се и в начина си на възприятие на един текст - ти му вярваш сляпо, аз се отнасям по-скептично и търся истината чрез съпоставка с други документи. Мисля, че е безсмислен спорът как трябва да се чете и кой в какво да вярва.

Задаваш въпросът коя е жената, родила дете от Иисус. Не вярвам някой да може да ти отговори със сигурност, но ти предлагам следния цитат:"... спътницата на (Спасителя бе) Мария Магдалина. Но нея (Христос обичаше) повече от (всички свои) ученици и имаше обичай да я целува (често) по (устата). Останалите (ученици се засегнаха и възроптаха)... Казаха Му: “Защо я обичаш повече от всички нас?” А Спасителят им отговори с тези думи: “Защо не обичам вас така, както (обичам) нея?”. Той е от Евангелие от Филип. Мисля, че отговаря на въпроса. Е, вярно е, че е от т.н. апокрифни евангелия, но е и явно защо ги изхвърлят от Библията.

А относно значението на това дали има наследници, ми се струва важно. Първо, защото тогава възниква въпросът защо църквата премълчава, и второ, подлага се на съмнение божествеността на Йешуа т.е. Иисус. Кои са самите наследници е без значение.

Лудница! Тука какво ли не изчетох, аз сега само ще добавя, че ще направя машина на времето и ще Ви върна назад във библейските времена да видите за какво иде реч, така чеее..... TO BE CONTINUED! PEACE!

alesys, убедена съм, че вярата е най-необходимото в човешкия живот, но се разминаваме в разбирането си за вяра. Разминаваме се и в начина си на възприятие на един текст - ти му вярваш сляпо, аз се отнасям по-скептично и търся истината чрез съпоставка с други документи. Мисля, че е безсмислен спорът как трябва да се чете и кой в какво да вярва.

Задаваш въпросът коя е жената, родила дете от Иисус. Не вярвам някой да може да ти отговори със сигурност, но ти предлагам следния цитат:"... спътницата на (Спасителя бе) Мария Магдалина. Но нея (Христос обичаше) повече от (всички свои) ученици и имаше обичай да я целува (често) по (устата). Останалите (ученици се засегнаха и възроптаха)... Казаха Му: “Защо я обичаш повече от всички нас?” А Спасителят им отговори с тези думи: “Защо не обичам вас така, както (обичам) нея?”. Той е от Евангелие от Филип. Мисля, че отговаря на въпроса. Е, вярно е, че е от т.н. апокрифни евангелия, но е и явно защо ги изхвърлят от Библията.

А относно значението на това дали има наследници, ми се струва важно. Първо, защото тогава възниква въпросът защо църквата премълчава, и второ, подлага се на съмнение божествеността на Йешуа т.е. Иисус. Кои са самите наследници е без значение.

марги, как разбра, че аз вярвам сляпо?Библията е основата на моята вяра.А тази книга е проверена и изпитана и не само от мен.Включително и от много нейни противници.Виж, аз имам едни убеждения и за тях стигам до крайност.Това, че Библията е Божие Слово, абсолютна истина (като такова) и всичко останало трябва да е на второ място и да се преценява в нейната светлина, а не обратното.Особенно разни духовни проявления.И че Исус Христос, е Бог дошъл при нас в човешки образ.Незнам на кого тия неща толкова му вадят очите.Всъщност, знам, но това е друг въпрос.А мислиш ли, че църквата знае, дали Исус има наследници?То ако е така, няма много начини да се разбере, освен някой вътрешен човек.Права си, ако Той има наследници, божествеността Му е под съмнение.Но аз предлагам да се установи достоверността на Библията и тогава да се търсят отговорите.Защото както казах, тя съдържа най-пълното описание за живота на Христос.Мисля, това никой няма да го отрече.И ако пренебрегнем нея, за сметка на второстепенни източници, значи не сме последователни в изследването.Защо в твоя сравнителен анализ, убягва библейското писание?С какво сравняваш апокрифните евангелия, не ли с библейските такива?И защо на апокрифните може да се вярва, а на библейските не? Е, в Библията не пише Исус да е оставил наследници, нито да е имал връзка с жена.Няма и намек за това.Който казва, че това не е вярно, нека го обори.Да докаже, че Библията е непълна, грешна и лъже в крайна сметка.

P.S.Специално благодаря на noexit514 за топлите думи, особенно се насърчих.Приятелю, нямаш ли си друга работа, освен да се подиграваш с мене, това не е полезно занимание.Не ми отговори на това, което питах, но карай.Щото незнам с какво те предизвиках, ама извинявай ако е така.

Alesys имаш своята вяра и убеждения,добре.Вярваш,че Библията е 100% божие слово,но позволи ми да не се съглася с това твърдение.Тоест така "невинната" църква през вековете никак не е следяла за собствения си морал и варварството,на което е подложила милиони хора,та решила именно божието слово да пази,което голяма част самата църква е написала и представила,като част от словото Му.Умен подход от страна на църквата да представи примерно писателите на Новия завет като светци.Тоест тези така благородни хора как може да са писали нещо друго освен това,което светия Дух им е диктувал?Идеята е,че трябва да вярваш в това и ако видиш доказателства оборващи това твърдение то е от дявола.През вековете именно църквата се явява тази,която редактира Библията пояснява нейното тълкуване и т.н.Лично аз не приемам Библията за 100% божие слово по следните причини:стар завет губен няколко пъти и възтановяван чрез спомени,преразкази и религиозна литература.Несъмнено се е съхранило божие слово,но въпроса е как да бъде отсято от човешките добавки и измислици.Нов завет съвкупнуст от много автори и поради факта,че божието слово се принася единствено от пророци,то следва да ги наречем такива.Разбира тази дързост от страна църквата би била много явна,затова да кажем,че неведоми са пътищата господни,та вече имаме нов модел.Тоест Бог вече не ползва пророци,а описаните от цъквата светци.Евангелията,които днес са приети за кананочни днес са били избирани от стотици подобни и най-важното са писани след Исус в продължение на векове.Дори да се пренебрегне казаното до тук и се доверим на преценката на църквата,която заявява,че е посредник между Бог-а и човека,тоест тя е определя нормите на вярата,държанието и морала.Първо в историята църквата често не е била самостоятелна и е следвала прищявките на крале,благородници.Църквата е крала от хората(манипулирайки ги,че рая им зависи от това),убивала ги е(много невинни хора и известни личности,учени са били изгорени на кладата,измъчвани),насилствено приемане на християнството.Разбира се църквата се е придържала и към добрия тон и призовавала езичниците съвсем скромно,тоест стани християнин и ела в Рая или те чака пълно обслужване с едни инструменти за да изгонят дявола от теб(ако не стане лошо за теб).Съвсем по християнски са и превзетите държави в Африка,Азия и Америка и превърнати в колонии.В Америка милиони мъже,жени,деца(индианци) са изтребени,защитавайки домовете си.Наред с войниците много свещеници са приобщавали оцелелите към християнството.Разбира се с груба сила ефекта не е голям затова на тези,които приемат християнството им е общавано,че нямат да бъдат закачани и ще имат права.При условие,че си пленник и не те очаква нищо хубаво,само по-гордите са отказали новата надежда за живот.Относно Инквизицията е още един пример как църквата,която тълкувала и записвала Библията е убивала милиони християни.Същата църква,която проповядва,че Библията,която пише с ръцете си е божие слово представено чрез светия Дух.Това,което се питам не е дали Библията е божие слово,а какво е останало от него.Разгледаното до тук е част от поведението на църквата,тоест не разглеждам провиненията на отделна държава и т.н.Не на последно място отбелязвам,че това не е отправена критика към теб,а само събития,които за мен са достатъчно основателни да не приемам всичко написано в Библията за чиста монета.

Arsen, перфектно си го казал! Но това е организираната религия - една организация винаги е агресивна,за да може да оцелее и да се разраства. А това е в явно противоречие с религията. Така че така наречените "църкви" са просто едни манипулатори,държащи хората в заблуда и страх,и отдалечаващи ги от божественото. Всеки трябва да измине пътя си до истината сам. Без "религиозни водачи",които да го дърпат за носа и да му предлагат готови и сдъвкани истини. А конкретно по темата - и да има наследници Исус,какво значение има това? Да вземем да ги открием и обожествим ли? :rolleyes:

Знам, че съм напълно невежа във водите на християнската религия, явно съм се сблъскала най-вече с отрицателните й черти и така и не можах за скромните си 17 години да открия нещо свято и логично в нея, но няма значение.

Не знам дали Иисус е съществувал, но ако е, съмнявам се, че е бил и полу-бог, полу-човек, отдаден на мисията да изкупи човешките грехове и т.н. Може да е бил много свят човек, да е предводител на християнството, но все пак както Библията казва, както вие казвате, той е бил човек. А човекът има слабости и независимо колко си отдаден на дадена мисия ти не може да не се поддадеш на тези слабости (които са си в реда на нещата). И все пак Иисус е бил мъж и ако наистина е съществувал, аз с моите убеждения съм на 100 процента сигурна, че е имал и наследници. Казвам го от проста човешка гледна точка, без изобщо да се усланям на дългите записки на фанатизирани историци.

Разбира се, това никога няма да излезе на яве, защото Иисус е символа на християнството и той не е просто човек, а Божия син и от ясно по ясно е, че дори да има доказателства, че Иисус е имал деца, Ватикана добре ще ги прикрие, защото в противен случаи ще настъпи хаос. Един прост факт за това - книгата на Дан Браун, както всички знаем е литературна измислица, усланяща се на предположения. Когато тя стана толкова известна Ватикана реагира доста остро. Ако питате мен даже доста се изложиха с разните му там забрани и така нататък, но не им е за първи път. След излизането на песента на Depech mode - Blasphemous Rumours ( I don't want to start any blasphemous rumours but I think that God got a sick sense of humor) имаше разни дразнения от католическа страна, които разбира се приемат всичко прекалено на сериозно.

П.П: Arsen поздравления за точния и смел пост!

П.П2: До авторката на темата: по добре поправи заглавието - "допущате ли" => "допускате ли"

И една добавка към поста на Arsen - не сте ли забелязали как едни от най-великите нации като маите, индианците и др. са унищожавани от християните?

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

И аз съм съгласна...но...ако погледнем монасите, ламите, дервишите...хората, които са различни от нас и са успели по някакъв начин да се откъснат, да изоставят това човешкото, изкушението, физическото, материалното...хора, които са отдадени единствено и само на самоусъвършенстване...А такива хора има.

Тогава допускам, че Иисус е като тях, дори повече.Не само мисията, която сама по себе си е достатъчна причина.

Но ние гледаме на това през погледа на обикновения човек.

Може би никога няма да разберем, нито жертвата, нито отдадеността, нито дали има наследници или няма...

За мен Иисус е много повече от това, което казва Библията, или свещенници, папи, кардинали, попове.

Аз Го усещам като любов, неземна, свята, абсолютна любов.И за мен не е важно дали е бил човек или бог..

Вярата ни би трябвало да се изразява именно в това - как Го усещаме.Как я усещаме...И да не търсим факти, доказателства, противоречия...

Щом я усещаме значи я има.Истината е някъде там, и я има.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Мария-Магдалена

тайната невеста на Исус

Мария Магдалена е една от най-тайнствените личности на Евангелието. Представата си за нея хората имат от картините на библейска тематика. На тях, като правило, тя е изобразена като полусъблечена, разкайваща се грешница с прекрасни дълги коси, с които тя, според Новия завет, изтрива краката на Исус. В богословските енциклопедии за нея пише: “Мария Магдалена е жена-мироносица, родом от град Магдала. Водела разпътен живот и Христос със своите проповеди я обърнал към нов живот и я направил най-предана своя последователка. След възкресението си Христос се явил първо на нея.”

Излиза, че Христос е предпочел бившата блудница, която в съответствие със строгите юдейски закони, трябвало да бъде осъдена на смърт. Това странно пристрастие на Спасителя към Мария Магдалена заставило много учени, изследователи на Библията, да се вгледат внимателно в нейния образ. Подробно изложение на една от хипотезите, обясняващи тази тайнствена фигура в Новия Завет се съдържа в книгата “Свещената загадка” на М. Байджент, Р. Лей и Г. Линкълн. Според тези изследователи особеното отношение на Исус Христос към Мария от Магдала е много просто: тя е била... негова жена. Тази версия се потвърждава от отделни епизоди, описани в Библията, а също така и от съществуващите древноеврейски и някои гностични Евангелия. Специалистът по ранна християнство Геза Вермеш от Оксфордския университет пише: От Евангелието е известно, че много от учениците на Исус, например Петър, са били женени, а самият Исус не възхвалявал целибата (безбрачието). “Нима не сте чели, че Създателят от самото начало е създал мъжът и жената? Мъжът трябва да остави майка си и баща си и да се съедини с жена си и да бъдат двамата една плът” – обявява той в глава ХІХ от Лука. Съгласно древната еврейска традиция брачният съюз бил задължителен за всеки мъж, а безбрачието се осъждало от обществото. Особено строго се отнасяли хората към “равви” – човекът, избрал пътя на религиозното обучение, а именно по него вървял Христос. Еврейският закон по най-категоричен начин сочи: “Нежененият човек не може да претендира да обучава другите”. Едно от доказателствата на версията, че Исус е бил женен, е описанието в Евангелието на Йоан на

сватбата в Кана Галилейска,

на която присъствали Исус и неговата майка. Тя била по времето, когато Исус още не проповядвал новата вяра и не правел чудеса. Както е известно, в един момент виното на сватбата свършило. И изведнъж майката на Исус поема функциите на домакиня и дава заповед на слугите: “каквото ви каже Той, това направете”. Исус изпълнява желанието на майка си и превръща водата във вино. Ако те са били само гости на сватбата, едва ли би било тяхна грижа да следят за яденето и пиенето. Намесата на Исус е лесно обяснима по единствена причина: това е била неговата собствена сватба, на която той сторил и своето първо чудо.

От Евангелието изследователите установяват и личността на съпругата на Исус Христос. Това е била Мария Магдалена, чиято роля в живота на Христос по всяка вероятност умишлено е била заличена от църквата. Както вече беше казано, тя не случайно вижда първа Исус след неговото Възкресение. А в евангелията на Марко и Матей Мария се явява със своето име сред учениците на Исус само в момента на неговото разпятие. При Лука тя се явява значително по-рано. Срещайки се с Него в Галилея, тя го съпровожда и в Иудея. А в тези времена за неомъжена жена е било просто немислимо да пътешества сама по пътищата на Палестина. Още по-малко вероятно би било нейното присъствие в обкръжението на равви. Следователно Мария Магдалена би трябвало да е омъжена за някой от учениците или за самия Исус. Потвърждение на последното предположение изследователите намират в гностичните евангелия, написани от първите християни и невключени в Новия Завет. Например в Евангелието на Филип има свидетелство, че учениците на Исус се отнасяли твърде ревниво към факта, че Исус целувал само Мария Магдалена по устата. Особено негдувал от това Петър и дори станал негов непримирим враг. Привилегированато положение на Мария се подчертава и в произведенията на първите християнски писатели, наричащи я “съпругата на Исус”. Според авторите на книгата “Свещената загадка” Мария Магдалена била първо годеница на Христос, а след това и негова жена. Те привеждат като доказателство и факта, че тя се ползва с особено почитание в Южна Франция. В нейна чест се строят там много църкви и манастири. В много от тях има статуи на жена с младенец, която обикновено се смята за Мария с детето Исус. Но напълно възможно е зад явния християнски култ да е скрит и друг – еретичен. В Южна Франция са възникнали и легендите за

Граала, свещената чаша,

в която била събрана кръвта на Христос, разпънат на кръста. Чашата е държала в своите ръце Мария Магдалена. В Националния музей в Тбилиси се пази скъпоценно византийско разпятие, което специалистите отнасят към Х-ХІ век. На него е изобразена женска фигура с чаша, в която се излива кръвта Христова. От лявата страна на Разпятието е изобразена жена, облечена почти като жената с чашата. По този начин авторът на това разпятие навежда на мисълта, че тази жена е изобразена в различни моменти на времето. Коя е жената, която е събрала в чашата на Граала кръвта на Спасителя и я отнесла от Голгота?

Има и още един важен въпрос, на който се опитват да отговорят авторите на “Свещената загадка” – ако бракът на Исус с Мария Магдалена е бил сключен, то каква цел се е преследвало с него, бил ли е той династически оправдан? В Евангелие от Матей се установява произхода на Исус – от цар Давид и Соломон, т.е. той е единственият легален претендент за трона на Палестина. Затова и

надписът “Цар Юдейски”,

поставен на кръста, е не подигравка, а констатация на реален факт. Доказателство за това е известното “избиване на младенците”, устроено от цар Ирод. Но каква е връзката между това, че Исус е законен цар на Иудея и необходимостта от сключването на брак с Мария Магдалена? В самото начало на появяването на евреите в Палестина свещеният град Иерусалим принадлежал на племето на Вениамин. Но враждата му с другите клонове на Израел довела до там, че той бил изпратен в изгнание и властта преминала у представителите на племето Иуда. Исус, който бил потомък на Давид, в очите на Иуда бил законен претендент за трона, а в очите на останалите тук потомци на Вениамин – узурпатор. Положението му би могло да се промени след женитбата му с жена от племето на Вениамин. В Евангелието няма информация за произхода на Мария Магдалена, но според някои легенди тя произхождала именно от племето на Вениамин. Затова в дадения случай би могъл да възникне съюз между две враждебни преди това династии, който да има сериозни политически последствия.

Според авторите на Свещената загадка фактът, че Исус е имал семейство е бил неудобен и дори опасен за развитието на християнството. С това може да се обясни последователният и целенасочен подбор на информацията, съдържаща се в Евангелията, записани в Новия Завет. Освен четирите канонически Евангелия съществуват и други. Особено важно място заемат тези от Тома и от Филип, които позволяват да се предполага, че

Исус е имал и потомство.

Мария Магдалена и децата й напуснали Свещената земя и намерили убежище в Галия, в съвременна Южна Франция, в еврейската община. Косвено потвърждение на това се явява и запазената и до днес почит там към Мария Магдалена. По този начин прякото потомство на Исус пуснало в Галия свои корени – царската кръв на Давид, предадена от Христос на неговите потомци, се оказва в Южна Франция. Това предание се пазело в строга тайна в течение на почти четиристотин години. В V век потомството на Исус се слива с франките и се повява

династията на Меровингите.

Тези крале според легендите притежавали способността да лекуват хората от най-страшни болести с обикновено полагане на ръка, както това правел Христос. Херцог Годрфруа Булонски – един от вдъхновителите на Кръстоносния поход, отвоювал Свещената земя от сарацините, произхождал от Иерусалим и затова превземането на Иерусалим през 1099 година не била просто победа над неверниците. Това била война за връщане на свещеното наследство, което по правило трябвало да принадлежи на прадядото на херцога – Исус.

Има и още един факт, косвено потвърждаващ пристигането на Мария Магдалена в Южна Франция. Заедно с нея в Европа пристигнала и една от основните християнски светини – чашата на Граал, която също е предмет на множество изследвания и търсения.

Видемир Черняков

Браво Марги това е една малка част от ИСТИНАТА за ИСУС (един от ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ на човечеството)

...а лекуването с полагане на ръце - РЕЙКИ,КАРУНА,СЕЙКИМ са на същият "принцип"/ЕНЕРГИЯ/.

Всеки човек има заложби и може да се научи да лекува,но се иска упоритост,вяра,учене и много практика.

Всеки човек е един малък ХРИСТОС,БУДА,МОХАМЕД... :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.