Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Разсмиваш ме. Я се замисли, от колко време Chrome изобщо съществува като браузър и кои са въпросните функции, които липсват в Opera или Fx?

Ами ето няколко от опциите на Хром:

1 Поставяне и старт

2 Копиране на уеб адрес www.kaldata.com - десен бутон - Kъм www.kaldata.com

3 Копиране на текст - десен бутон - Търсене с google

4 Тази страница е на Английски. Искате ли да я преведете? 'Да' - 'Не' 'Винаги да се превежда от английски' ('никога да не се превежда от английски

5 При появил се проблем, някои страници са били затворени принудително. Зада ги възтановите, щракнете върху 'Възтановяване'

6 Отваряне на връзката в нов раздел (хубавото е че е на първа позиция в списъка с опциите).

Това е само част от преиммуществата на Хрома от другите браузъри. Хайде ти сега ми кажи някой браузър, с по големи преимущества от Хрома :)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами аз ше те разочаровам , но тея неща ги има и в Операта... само дето тя е малко по-бърза за разлика от Хром :cool:

Това е само част от преиммуществата на Хрома от другите браузъри. Хайде ти сега ми кажи някой браузър, с по големи преимущества от Хрома :cool:

Какво по-голямо преимущество от това, да не ти записват данните след всяко браузване?

Opera 10 was nominated as the Best Major Desktop Browser category in the Reader’s Choice Awards Winner conducted by the well-known About.com at the start of the year 2010. In this reader’s choice, readers were asked to nominate their favorite browsers and browser-related software in various categories including Best Major Desktop Browser, Best Mobile Browser, Best Overall Add-On (Non Security), Best Privacy/Security Add-On, Best Independent Browser, Best Browser Theme, and Best User Script.

About.com stated -

As expected, the Best Major Desktop Browser category turned out to be our most active; racking up over 25,000 votes. The winner may surprise a few people, as it doesn’t boast a lion’s share of the browser market. However, it does offer a fast and powerful browser which explains the exuberance of its followers.

This year’s winner got off to a quick start as the voting period commenced, and held on throughout the weeks despite a formidable push from Firefox Nation. The people have spoken, and Opera 10.x is the winner of this year’s Best Major Desktop Browser category!

Final Voting Totals

Opera 10.x – 51% (13,234 votes)

Firefox 3.5/3.6 – 41% (10,710 votes)

Chrome – 4% (1,266 votes)

Internet Explorer 8 – 1% (447 votes)

Safari 4.x – 0% (234 votes)

Even more surprising is that Microsoft is drastically losing its market. IE 8 with 1% votes is quite a bad number especially for the desktop browser as it released the more web standards friendly Internet Explorer 8, approximately a year ago. Well, congratulations to Opera 10!

Линк

Поздрав за Opera феновете :cool:

За другите-Нищо лично, просто споделям информация.

Надявам се искрено да не се сърдите :nono:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами ето няколко от опциите на Хром:

1 Поставяне и старт

2 Копиране на уеб адрес www.kaldata.com - десен бутон - Kъм www.kaldata.com

3 Копиране на текст - десен бутон - Търсене с google

4 Тази страница е на Английски. Искате ли да я преведете? 'Да' - 'Не' 'Винаги да се превежда от английски' ('никога да не се превежда от английски

5 При появил се проблем, някои страници са били затворени принудително. Зада ги възтановите, щракнете върху 'Възтановяване'

6 Отваряне на връзката в нов раздел (хубавото е че е на първа позиция в списъка с опциите).

Това е само част от преиммуществата на Хрома от другите браузъри. Хайде ти сега ми кажи някой браузър, с по големи преимущества от Хрома :cool:

Позволи ми да те оборя. Ред по ред.

1. В Opera няма "поставяне и старт". Има направо старт - с един клавиш.

2. Без копиране, десни бутони и излишни занимания - в Opera направо си отиваш към адреса (с маркиране и отново с един клавиш).

3. Маркираш и с един клавиш търсиш в Google. С маркиране, един клавиш и после още един търсиш където си поискаш, иначе казано в предварително дефиниран списък с търсачки, които можеш да си пишеш/редактираш и ръчно.

4. С Opera можеш да използваш разпознаване на език в преводача на Google.

5. Да, от Opera Software са чували за сесии и всъщност не съм виждал браузър, в който това да е имплементирано по-добре, отколкото в техния.

6. Какви списъци с опции, какви пет лева? Среден клик върху линк и voila! - нов таб.

Хубавото при Opera е, че не само всичко се поддава на модификация и оптимизация, а имаш и голям избор как - например командите могат да се изпълняват от един клавиш, клавишна комбинация, жест с мишката или даже бутон върху избран toolbar. Можеш да си пишеш всичко ръчно, ако знаеш как.

С кеф ще споделя опит с други, ползващи Opera - пишете, торбата с хитрини не си е само за мен.

Хайде ти сега ми кажи някой браузър, с по големи преимущества от Хрома :eek:

Disasterpiece, е започнал аз продължавам:

- Opera Unite - Възможност да обменяш файлове директно от браузъра с всеки, който ползва Опера (тоест вграден р2р)

- Вграден флаш-блокер (функцията е скрита в конфигурацията)

- Вградени жестове

- Възможност да ползваш повечето от скриптовете за Greasemonkey, без дори да можеш да инсталираш тази добавка за лисицата (ето един сайт за такива скриптове http://userscripts.org/ )

- Малък екран-широка страница - два клика и проблема е решен

- Ползваш интернет с ограничен трафик (като предплатен мобилен) и/или бавен интернет - изборът е само един: Опера с включено Турбо. Това ти намалява обема на трафика средно 2-3 пъти. Няма друг браузър, който да има подобна функция, нито пък добавка, която да му я даде. Най-близкото подобно нещо предлага fastun.com, но компресията на текстовете (включително кода на страниците) е далеч от на Турбото. Посещаваш постоянно едни и същи страници пълни с изображения - два клика и изображенията ще се зареждат само от кеша. Не искаш въобще да се зареждат изображенията - два клика (в Хрома е далеч по-нефункционално)

Всичко това са вградени функции, тоест не е нужно да инсталираш никакви добавки.

Разбира се операта си има и недостатъците, най-големият от които е, че не е много популярен браузър и няма толкова много добавки като лисицата и Хром. А сред техните добавки има някои наистина доста полезни.

Tрябва да се зададем въпроса защо толкова години Операта не е популярен и държи нисък процент потребители?

Tрябва да се зададем въпроса защо толкова години Операта не е популярен и държи нисък процент потребители?

Отговорът е защото нямат такава "агресивна" реклама, като другите, а и голяма степен за непопулярността е факта, че браузъра е Норвежки и малко хора знаят за съществуването му. Още повече, че браузъра стана безплатен от края на 2005-та.

Аз също се абстрахирах и си виках, смешно е да ползвам продукт с толкова малък дял от години насам, но откакто го ползвам, не мисля да се връщам на лисици, гущери и т.н., а и не ме вълнува вече, дали е 1 или 2 процента, важното е че разработчиците винаги излизат с добри идеи и ги реализират в кратки срокове, в сравнение с Mozilla.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Добре де, това са близо 6 години, а нищо не се е променило...

Ако съм единствения в България, който кара Bugatti Veyron, мислиш ли дали ще ми пука, че другите не карат? :yanim:

Относно защо е толкова непопулярен въпреки, че при гола инсталация направо размазва останалите по отношение на функционалност: Експлорър - върви заедно с Уиндоус Лисицата - е с отворен код и се приема за един от преките наследници на Нетскейп, който навремето беше най-популярния браузър. Всъщност родословното дърво на лисицата е с най-големи традиции: Мозаик Нетскейп (първият уеб браузър) - Нетскейп Навигатор - Мозила - Мозила Файърфокс. С други думи този браузър си има силно ядро от заклети фенове, дали заради традициите, дали заради популярността на програмите с отворен код. А и всички тези хора измислиха и въведоха доста бързо тези толкова полезни добавки, които е трудно да пренебрегнеш. Така лисицата набра скорост. Хром - причината е ясна - Гугъл Операта има 5-6 процента у нас, но е най-популярна в Русия. Всъщност вижте сами http://gs.statcounter.com/ (въобще за мен статистиките на статкаунтъра са сред най-достоверните, защото са базирани на засечените посещения по страниците ползващи този брояч/уеб тракер) П. П. Пробвах дали Опера и Хром ще могат да отворят 100 страници (страници запазени на диска). Операта за една минута отвори 64 от тях и продължи да работи нормално. Хром - след 5 минути чакане се появи съобщение "Microsoft Visual C++ Runtime error" и компа блокира (за година и половина с този комп и ХР СП3 никога не ми е блокирал)

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

Защото малко от хората, които я ползват, се възползват от потенциала й. Не че не е user-friendly, но не може да очакваш от човек, довчера ползвал IE или Fx, да се чувства у дома си с Opera от първото пускане. Иска се привикване, иска се и четене и опит, за да схванеш тънкостите при настройка, и то просто защото подходът е различен. Колко от новите потребители на Opera знаят, че между другото в нея има пощенски и торент клиент, също и RSS Reader и поддръжка на IRC протокола? И преди да ми се нахвърлите с аргумента, че това е bloatware, вижте дали изобщо въпросните модули пречат по някакъв начин, ако не са активни.

Друга причина, че поне в desktop сегмента Opera е с нисък дял, е рекламата. Google например се възползват от позициите си - Chrome е с голям дял не заради качествата си, а заради агресивна реклама - даже съм го виждал включен като опция в инсталатори на други програми - кой знае колко си плащат Google за това. Вижте обаче мобилния сегмент от пазара и кажете, че Opera не доминира в него. Припомнете си какво се случи, когато одобриха Opera Mini за iOS.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Браузърите носят пари на създателите си. От 2004 година сме свидетели на агресивната реклама на Firefox. Не е минал ден, без да се съобщи, че FF "набира популярност" и в скоро време ще измести IE като най-популярен браузър. Все едно четем комюникета от "Войната в Залива" и как съюзническите сили напредват по всички фронтове... В края на краищата, когато всеки ден го четем по всички сайтове, под формата на някакви "новини" и "статистики", човек най-малкото в един момент решава да го пробва този браузър. Агресивна реклама, включително и в печатните издания и телевизия. Добавете и това, че FF е open source и че болшинството от хората изобщо не знаеха, че съществува друг браузър, освен IE... За повечето, преди няколко години Интернет = Internet Explorer, това е факт. После дойде модата и една част от потребителите, за да демонстрират някакви знания, почнаха в захлас да обясняват, колко добър браузър ползват, сякаш са открили Америка и съм сигурен, че болшинството изобщо не бяха чували за Нетскейп и Опера, камо ли за други екзотики.

Някой пробвал ли е SRWare Iron ? На основата на Хром - лек,безплатен и ненатрапчив браузър с възможност за Инкогнито браузване (просто отваряш Инкогнито Таб, без настройки и губене на време). За сега ми е работен браузър и не върша кой знае какво на него, но е бърз и не ми е дал креш никъде.

На сайта сравняват Хром и Айрън и това, което се дава като предимство на Айрън е, че запазва онлайн поведението ти скрито, за разлика от Хром, а една важна разлика е, че за разлика от Хром не даунлоудва и Ъпдейтър, който ти е включен с браузъра и ако не му кажеш да не го прави, се зарежда с ОС.

Относно браузърите... кой к'вото го кефи. Вече няколко години, общо взето откакто браузвам активно (може би от 2004 насам) за мен Опера е номер 1. Има някои малки неудобства в по-новите версии. Не знам само при мен ли, но заема бая рам след продължително използване, но не бих я сменил за друг браузър. Фъцки като Clone Tab (налага ми се да го използвам доста)и конфигурирането, елементи от които липсват в лисицата, например, Пейст енд Гоу, което го има вече и в Хром (който прави някакви огромни папки и зарежда по три процеса...), това, че контролирам бисквитите без да се ровичкам по папки и папчици като грешен дявол... Операта си е Опера. Но, който е свикнал...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Някой пробвал ли е SRWare Iron ? На основата на Хром ...

На основата на Chromium е. Добър е, втори браузър на моя компютър след Opera. Плюс за браузъра е, че може да се изтегли портативна версия. Слагам му няколко добавки - FlashBlock, Smooth Gestures, Speed Dial for Chrome, Session Saver и още една-две други. Не знам какво им пречи някои от тези добавки да си идват с инсталацията, т.е. да не са добавки, а да се инсталират с инсталацията на браузъра.

Това, което не ми е много ясно, защо Opera инсталирана е около 15 Мб. (с два речника добавени), а ето, например SRWare Iron е над 50 Мб., а FF може би стига и над 100 Мб., ако му се прибави нещо.

... а папката на Хром как расте само?! Тази в Докюментс и всъщност става някакво големичко бая... А Лунаскейп, който можеш да се загубиш в глезотиите му, помня не е някакъв голям. Странно е, нали. Така и не разбрах защо имам два процеса Chrome.exe (не е от броя на табовете)... Но Хрома разбива с простичкия фейс. Това само спечели бая народ на негова страна.

• 1 месец по-късно...

Да напоследък Лисицата май издъхва,а аз я използвам за основен браузър.Намалих добавките-оставих само 3,но същата работа.

Станал е прекалено муден.

Реших да проверя браузърите на моя комп. А те са Мозила,Хромиум,Опера и ИЕ8.

С Вин 7 64битов процесор Пентиум Т4300 GPU Intel GMA X4500MHD

Ето и резултатите от Теста:

Публикувано изображение

Все пак трябва да се вземе под внимание и какви са хардуерните възможности на лаптопа или компа.

Прекалено ниските резултати за ИЕ 8 ги отдавам на това,че не можа да зареди половината от тестовите.

Резултата поне за мен самия е ясен. Т.е на моя лаптоп преминавам основно на Опера и Хрома.

Редактирано от dred (преглед на промените)

Не знам какво толкова им мерите на тия браузъри и какво толкова Firefox ви бави :cool:))) Аз го ползвам заедно с Opera и честно казано, някой път FF скача до над 200МБ използвана памет, ама същото прави и Opera-та ( а тя като го направи и забива тотално)... Така, че всеки да си използва каквото му е кеф, няма нещо с което FF да ме е издразнил толкова, че да спра да го ползвам на тоя етап. А има и случаи, в които съм отварял над 50 таба, че бави - бави, ама не е болка за умиране.. поне за домашния потребител. post-24128-079549800 1288426413_thumb.pn

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Сега ноември се очаква да излезе вече официалния Firefox 4, който щял да бъде в пъти по-бърз и без ненужни добавки. Аз съм оптимист общо взето, понеже по-зле няма накъде да иде.

може и по-зле само да вметна че Firefox 4 RC ще излезе най-рано януари месец, а final-а е малко след това

С разни измервания, според мен няма да разбереш. Може всички да ползват Експи, 7-ица, Линукс или каквото и да е, но всеки е свикнал със своята система и тестове на чужда машина... Пробваш и избираш. Някой бе споменал Iron. Използвам го за работен браузър (т.е. не сърфирам много-много), но впечатлява освен с лекотата си и в сайта твърдят, че за разлика от Хром (на основата на гугълският браузър е) не събира никаква информация за теб. Освен това има Incognito режим, в който влизаш с с един клик, а и може да си постоянно в него. При мен примерно мозилата бави, товари, разкача ме от сайтове и не я харесвам, при други хора пък не се държи така и не сменят Лисицата за нищо. И други неща в нея не ми харесват, особено сравнявайки я с Опера, ама всеки си знае за себе си... Та ... пробваш! Не гледай тестове и ревюта, тъй като не са правени на твоята система. :) П.С. Макстън (на основата на ИЕ)също не е лош браузър, има интерфейс на български и широки възможности за конфигурация.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

С разни измервания, според мен няма да разбереш. Може всички да ползват Експи, 7-ица, Линукс или каквото и да е, но всеки е свикнал със своята система и тестове на чужда машина... Пробваш и избираш. Някой бе споменал Iron. Използвам го за работен браузър (т.е. не сърфирам много-много), но впечатлява освен с лекотата си и в сайта твърдят, че за разлика от Хром (на основата на гугълският браузър е) не събира никаква информация за теб. Освен това има Incognito режим, в който влизаш с с един клик, а и може да си постоянно в него. При мен примерно мозилата бави, товари, разкача ме от сайтове и не я харесвам, при други хора пък не се държи така и не сменят Лисицата за нищо. И други неща в нея не ми харесват, особено сравнявайки я с Опера, ама всеки си знае за себе си... Та ... пробваш! Не гледай тестове и ревюта, тъй като не са правени на твоята система. :cool:

П.С. Макстън (на основата на ИЕ)също не е лош браузър, има интерфейс на български и широки възможности за конфигурация.

Съгласен съм с това за хардуера и тестовите. По-горе в поста си,ако не съм го споменал---то данните от теста са за моя лаптоп.

Винаги срвнявам тестовете през моя хардуер за да съм обективен

Ето ТУК има друг тест с друг хардуер и други тестери В него има тест и за новата Лисица 4.0b1

Редактирано от dred (преглед на промените)

и при мен лисицата малко бави а със хрома е друго нещо ама ми харесва повече стила на мозилата и си ги държа и двата когато мозилата много почне да забива идва ред на хрома :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.