Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В нас съм с Slackware на работа съм с PClinuxOC просто Firefox the best. IE7 яде ли се пие ли се кво е тва Публикувано изображение

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

From da east 2 da west Opera Style is da best! Публикувано изображение

Safari 3.05 :P

Най-бързия за сега

Повече инфо Тук

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тоя браузер е пълен боклук да ти кажа .. :P Ползвал съм го, но мога да кажа, че е най-бавния а не обратното !

Само да те светна че най-бързия е K-meleon... Публикувано изображение

SAFARI = SUCKS :P

Напълно Съгласен ! :P

Тоя браузер го ползвам от 1 седмица (преди това бях с IE 7), но мога да кажа, че е много по-добър от IE 7...

А, да не говорим колко по-добър от Mozila-та ...

Някой ползва ли този : WYZO .Опитайте и споделете . Намерете го тук :http://wyzo.com/ Успех.

:) според мен е пълна глупост...

но все пак лично мнение... ;)

засега FIREFOX и K-meleon са най-добрите за мен..

Хора прочетете малко информация тук в kaldata де - Повече грешки в Red Hat и Firefox, отколкото в продукти на Microsoft

Най-безопасният като цяло браузър отдавна си е един и същ, а именно Opera, като съответно е и един от най-бързо отварящите страници браузър.

Аз лично използвам Opera, Firefox, Internet Explorer и xBBrowser(базиран на Firefox), всеки от тях за различни цели :clap:

Мозила, но нямам голям поглед върху останалите. Но ми звучи нелепо да се говори за по-бърз и по-бавен? В какво отношение? Относно трансфера той си е един и същ, просто по различен начин се зарежда. Опера мн, ми я хвалеха но е мн наблускана с менюта за моя вкус, освен това добрият браузър трябва да изглежда семпло, сравнете с телевизор. Експлорер открай време си има проблеми с различни приложения, като например флаш. Моизлата проблема който аз съм забелязал, е че понякога някой файлове предназначени за сваляне се опитва да ги отваря и се получават някакви кодове..сещате се за какво говоря. Всъщност майкрософт най накрая направиха ли опция new tab?

Хора прочетете малко информация тук в kaldata де - Повече грешки в Red Hat и Firefox, отколкото в продукти на Microsoft

Най-безопасният като цяло браузър отдавна си е един и същ, а именно Opera, като съответно е и един от най-бързо отварящите страници браузър.

Аз лично използвам Opera, Firefox, Internet Explorer и xBBrowser(базиран на Firefox), всеки от тях за различни цели :)

колега - само мога да ти кажа че твърде много вярваш !!!

кажи ми колко пъти си се заразявал с вирус от IE и колко пъти от FF ????

относно някой питаше за бързината - пак ви повтарям по-бързо и леко работещ от K-meleon не съм виждал....

препоръчвам на всички да без значение с коя програма отварят страници - да ползвате SPYBOT S&D

колкото до лисицата с няколко add-ons става перфектния браузър...

аз ползвам: ADBLOCK PLUS; Download Statusbar; Flashgot; Linkifikation; NOScript; Password exporter; Session Manager

Аз не съм казал, че вярвам на статиите толкова, но все пак определено не съм се заразявал от вируси заради даден браузър, а само заради недоглеждане какви писма съм отварял :) А доколко Firefox би ме опазил, само аз си знам, от гледна точка на съвместимостта, всеки браузър си има проблеми с даден вид файлове и трябва да се поиграе с настройките, за да се оправи това, в случая при Opera и Firefox си има раздел в настройките където да си настроиш кой формат файл, с какво да се отваря, дали да го отваря директно в браузъра, да го зададе директно за сваляне, да ти отвори диалога за сваляне или да го отвори с конкретна друга програма.

От гледна точка на допълнителните extensions мога да кажа, че дори и на доста мощен компютър, превишат ли бройката от 20 extension-а и стартирането на Firefox се забавя МНОГО - приблизително с до 10 секунди, ако не и повече, така че някой искащ да има богата функционалност, която базово я има в Opera без досадно забавяне и т.н., а държи на Firefox ще трябва да се примири с чакането докато се отвори браузъра.

За пример на машината от подписа ми имам Firefox със 16 extension-а, които използвам ежедневно, браузъра стартира за 4 секунди. Opera стартира за 2 секунди, т.е. 2 пъти по-бързо на една и съща машина.

Като цяло бързодействие при отваряне на страници не усещам при никой от двата браузъра, защото и двата съм настроил да ми отварят постепенно сайта, т.е. да ми показват веднага това което е заредено до момента, вместо да чакам да ми зарежда целия сайт, а чак след това да ми го показва.

Общо взето всичко зависи до навик и до настройки на браузърите, защото има начини да се настроят и Opera и Firefox да зареждат страниците по-бавно и от Internet Explorer.

Основно съм наблегнал на 2 браузъра, които са платформено независими, защото както Firefox, така и Opera имат версии за Windows, за Linux, за Unix, за BSD, и т.н.

Internet Explorer съм вкарал, заради доминиращата позиция, която заема в момента в глобален план.

Иначе за Linux естествено ползвам Firefox, Opera, Konqueror (със стандартни настройки зарежда страниците по-бързо от Firefox, като стана дума за това, но след като си поиграе човек с настройките на Firefox и Opera нещата си идват на мястото). Все пак и при мен Konqueror е въпрос на навик, свикнал съм с "пустото" му KDE. Публикувано изображение

Редактирано от Draconis (преглед на промените)

Някой ползва ли този - Wizo ...Това ще е много любопитно за тези , който твърдят че не биха заменили ЛИСИЦАТА . А , ако сравните размера им.....Ще се уверите кой е по-лек и по- бърз. Може да се българизира и т. н. Престрашете се .....

Редактирано от ven_ko61 (преглед на промените)

ами аз си харесвам най-много Операта, не зная за6то обаче моя компютър работи по-бързо с нея. а с лисицата се бави много, знам че е странно,но... той компютъра ми е стар, при него се появяват мн странни аномалии :eek:

Firefox определено :) .

Пробвал съм и Opera, но не ми пасна на навиците и изискванията за показване на страниците и работа с допълнения. Надявам се никога повече да не се върна към тоя кошмар IE.

Ползвам Mozilla firefox 2.0.0.11 и IE7 успоредно,и двата са добри за мен,единия( mozilla firefox) има по-големи възможности за инсталиране на добавки ,скинове и др. може да се опитоми по ваш вкус,докато ИЕ7 е ограничен в тази насока,относно сигурността при сърфиране ,за мен са равностойни двата браузъра. Поздрави!

Гласувам с две ръце за Mozilla Firefox.В момента съм с втора версия и съм много доволен.Работи доста по-бързо от Explorer-a а и ми допадат някои добавки като Възстановяване на сесията,тъй като понякога се случва да има много страници отворени и д асе наложи рестарт да кажем и после вместо да ги търся пак Лисицата ги възстановява.Тези които са все още с Internet Explorer и не са пробвали друг браузър ги съветвам да си сложат firefox и да усетят разликата. :P

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Internet Explorer 5 ползвам(може да съм малко старомоден , но....) Причините да ползвам този браузър са следните: - Неприлично бърз е - Не хаби много системни ресурси(е , то мойта щайга си е бърза ама все пак...) - Удобна навигация(хубав интерфейс...) - и най - важното: има хубав скин :help: Изпуснат е един много хубав браузер - NetCaptor. Ползвам го кат' надстройка за ИЕ и е супер! Ползвал съм и Файръфокс - Ужасно е тва животно повече никога няма да го инстална(е 2 версия може ама 1...) Опера никога не съм ползвал - Е , може и да я изпробвам някога

Редактирано от Haryy_Potter (преглед на промените)

Opera 9.25! Защото е най-бързия браузър; Защото има удобен интерфейс; Защото не натоварва много щайгата (1% процесор, 115 от възможни 2048 МБ РАМ); Защото има повечето основни функции на другите броузъри и се различава само по горепосочените неща; Надявам се, че е достатъчно...

Май реда на войната е следната: IE vs FF Opera vs Safari NetCaptor vs Maxthon И другите браузъри vs Другите браузъри :)

Opera 9.25!

Защото е най-бързия браузър;

Защото има удобен интерфейс;

Защото не натоварва много щайгата (1% процесор, 115 от възможни 2048 МБ РАМ);

При мен върви на светкавица като съм му казал да не пише нищо на твърдия диск, обаче процесора го товари за кратко време при нова команда доста, все едно че е само за него.

Все Операта си пускам до като не попадна на тъп сайт който не се отваря правилно в нея и тогава може малко лиско да се изяви или пък ако е съвсем тъп сайта на някоя голяма фирма с много сложнотии, се сещам че имаше и ИЕ.

Аз пък съм с Flock :P Лисичкоподобно, но с вградени Facebook, Flickr, Twitter и прочие :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.