Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е човекът ?

Featured Replies

Човекът е име написано на пясъка при прилив.Важното е, че песъчинките са винаги там.

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 189
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Човекът- по Божий образ и подобие? Може, но не става дума за този човек, когото познаваме. Човешките дела никак не са божествени. Повече няма да казвам какви са, но самият човек здраво се е опетлал в тях. Така че думите за образа и подобието ще да значат нещо друго, не това, което самовлюбеното човешко съзнание услужливо бързо подсказва.

Ако истината беше по средата тя щеше да е със сигурност там. Нямаше да е вероятно . Човекът е нещо, което все се търси и все не се намира. И си избира да си мисли, че е нещо, което му харесва.

Алтер и аз го познавам. Миналата година се стрещнахме на морето. И на плажа станахме едно. Беше ми много приятно. Аз харесвам хубавите работи. Затова си го водя с мене.

Редактирано от doMaat (преглед на промените)

Е, това обяснява защо си така встрещен. Публикувано изображение

Малко не те разбрах и ще те помоля да ми разясниш.

Нещо оф топик... Някои хора имат фиксации върху бельо, козметика, коли и други. Другите се фиксират върху децата си и това да бъдат незаменими майки, трети - да бъдат винаги първи (хахаха) и т.н. А като гледам има и нов тип фиксации - Маат я има, появява се и Маат 2 - доМаат, мисля че е време да се появи и Маат 3 - отдоМаат, за да стане тройка или една четворка най-добре, за да влезем в категорията на Юнг за цялостната личност, която се символизира от числото 4. Смешно или тъжно е не знам, ако беше жив Сартр, щеше да го нарече отново - La Nausée...

Редактирано от Ада (преглед на промените)

Малко не те разбрах и ще те помоля да ми разясниш.

русский понимаеш? Публикувано изображение

Нещо оф топик...

Някои хора имат фиксации върху бельо, козметика, коли и други. Другите се фиксират върху децата си и това да бъдат незаменими майки, трети - да бъдат винаги първи (хахаха) и т.н.

А като гледам има и нов тип фиксации - Маат я има, появява се и Маат 2 - доМаат, мисля че е време да се появи и Маат 3 - отдоМаат, за да стане тройка или една четворка най-добре, за да влезем в категорията на Юнг за цялостната личност, която се символизира от числото 4.

Смешно или тъжно е не знам, ако беше жив Сартр, щеше да го нарече отново - La Nausée...

Тема е "какво е човекът".

Маат мисля, че е човек.doMaat-предполагам-също е човек.И трети и четвърти клониг да си направи-все човек ще си остане.

Така че, проблем няма :yanim:

русский понимаеш? Публикувано изображение

Тема е "какво е човекът".

Маат мисля, че е човек.doMaat-предполагам-също е човек.И трети и четвърти клониг да си направи-все човек ще си остане.

Така че, проблем няма :questions:

Благодаря ти симпатяго. Като дойдат Maatka и doMaatka и ще станем четири. И ще си пиеме с Юнг шампанско, и ще си папкаме хайвер. А аз сега изразявам само част от човека, който съм в действителност.

Постингът бе по темата. И важно беше споменаването на четворката и символната и тежест, защото личността е четворна. Знаем, че се състои от грубоматериално (физическо) тяло; етерно (витално, силово), осигуряващо функционалността на физическото (от научна гледна точка е по-правилно да наречем комплексността на тези двете - физическо тяло); астрално (емоционално, тяло на чувствата, на желанията) - в скобите се изяснява природата му; ментално (мисловно) тяло, което по същество е само зачатък на менталността. Това представлява цялостната личност, докато т.нар. Висш аз може дори да се приеме и за нещо външно за нея. Тук няма да говоря за него. Катарите използваха в едно от посвещенията си пентаграм, в който заставаше произвежданият. Той символизираше новораждането, а по-конретно раждането на Божествената искра в човека повторно. Така личността ставаше петорна, а споменатите четири тела започваха един процес на трансфориране под въздействието на смъкваните чрез скъпоценността в лотосовия цвят (искрата) нови вибрации. Само тя, единствено тя, е пълноценна част от Логоса, но понастоящем е в латентно състояние. Нейното събуждане представлява раждането от вода и дух и докато в нея е по-скоро заложен мъжкият принцип на семето, то водата, в първоначалната и форма, е това, което трябва да развием в себе си за да осигурим невестата. На човешкия ни език най-близките думи, които може да ни помогнат по този път са: Чистота, Тишина, Покой. Да, кажем, че тъй мисля аз.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Не ти ли омръзна спама вече?

От другия ник си по - интересен.

А на мен се налага да вървя след теб и да трия. Имам си и друга работа.

Най-добре да ме изтриете. Щом имате проблем с приемането ми.

Отрекохте лудостта ми. Последствията са си ваши.

Истината ще ни направи свободни!? Едно е сигурно,има светлина -щом независимо един от друг,много хора стигнат до едно и също заключение,има голяма вероятност то да е истина.Екскрементите миришат,но както каза преди време Мечолари са тор, която е храна за тревички и цветенца,без които нямаше сега да сме възможни ние.

Цветята освен въздух ,слънце и вода имат нужда и от още един елемент.Почвата се образува предимно от л..на,на червеите или други-все тая.Просто кръговрата на природата...

И какво от това, че са паразити ? Човек да не би да не може да е паразит?Лично аз много обичам да си паразитирам :) Познавам и други паразити.Даже можем да основем клуб по паразитиране-с членски карти, редовни сбирки и т.н.

Не!

Червеите могат и да изгризат коренчетата на цветята и те да повехнат.

Има и почви без червеи и лай...на. Хумусът се създава и от окапалите листенца на цветята.

А в човека също няма червеи. Ако има, то те са патологии и са предмет на паразитологията, наука, занимаваща се с паразитите, хахаа - острици в задника или глисти в дебелото черво, още по-зле плоски червеи - кучешки или свински тении - пак там... го хапят човека - в корена - че го и изяждат до главата чак. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Доста интресно мислене.Явно имаш нещо против червеите-аз говоря само за земните червеи,които са много полезни животни.точно те превръщат мъртвите листа в плодородна почва.Даже и гадните бели червеи вече се използват за лечение на рани,защото и те се хранят с мъртвата тъкан,без да докосват живата и по този начин спомагат за успешното оздравяване без грозни цикатрикси.

В живота всичко е взаимно свързано.

Човекът има нужда от Бог,тъй като прехвърля вината за бедите си на Бог-а.Това е защитен механизъм,останал ни от древността,и от патриархалното общество.

Бог пък има нужда от Човека, тъй като ако нямаше кой да вярва в него-нямаше да съществува, тъй като Бог е вяра.Без вяра Бог не съществува.Червеите няма как да вярват в Бог.

Следвайките тази насока на налудността ми, стигаме и до паразитизма,за който Маат не ми вярва Публикувано изображение

Паразитизмът е вид симбиоза, при която единия от симбионтите (паразит) извлича облага, за сметка на другия (гостоприемник) на когото той вреди.

От гледна точка на единия организъм, симбиотичното му взаимоотношение с друг може да бъде:

* факултативно — организмът може да влезе в симбиоза с другия, но това не е задължително за неговото оцеляване;

* облигатно — организмът (облигатен симбионт) не може да оцелее без симбиотичната си връзка с другия.

Разглеждайки отношениято Човек-Бог от гледна точка на симбиотичното съществуване,откриваме, че не става дума за типичен паразитизъм, а по-скоро за мутуализъм (вид симбиоза, рпи която и двата организма извличат полза един от друг).

Разглеждайки обаче отношението отделнен Човечество-Бог , се оказва, че става дума за типичен паразитизъм,при който гостоприемикът е цялото човечество,което не извлича полза от симбиотичното съществуване с Бога,а повече вреда, тъй като в негово име са умрели повече членове на човешкото общество, от колкото от чревните паразити, чийто предствител е моят скромен ник, тук във форума :)

Един червей има същото право на живот,както и един човек.И щом нещо съществува,явно има нужда от него.Няма безсмислени неща. Колкото до въпроса "Какво е човекът" - ами това е основният въпрос,който сме си задавали винаги,и ако един ден го разберем,може би ще разберем и въпроса "Какво е бог?". Лично за себе си мога да кажа,че всъщност не знам кой или какво съм аз...Но се надявам някой прекрасен ден да разбера. Публикувано изображение

За малко - връх. И после пак при червеите. Публикувано изображение

Човекът е Пътят от Червея до Пеперудата...

Човекът е Пътят от Червея до Пеперудата...

:):):P;);):lol6::lol6: ОМ,ОМ,ОМ,ОМ,ОМ,ОМ,ОМ,ОМ,ОМ,ОМ

Няма още на земята червей станал пеперуда.За човек по може-като метафора не звучи зле.От тия приказки сладки все ще има полза-Ако не разберем какво е човека,поне ще ни стане ясно откъде проблемите му идват.

Уважаеми дами,позволете ми да не се съглася със вас!

Или сте отсъствали от часовете по биология,или нарочно се правите че не разбирате какво ви казвам.Гъсениците не са червеи .Макар и малко да приличат на такива. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

И какво от това, че са паразити ?

Човек да не би да не може да е паразит?Лично аз много обичам да си паразитирам :rolleyes:

Познавам и други паразити.Даже можем да основем клуб по паразитиране-с членски карти, редовни сбирки и т.н.

Док, обясни им ако обичаш- все пак ти си специалиста!Мен ми е интересно и защо си избрал точно този ник.

Проблемите на човека са, че не може да лети като пеперудите, поради това и изпитва садистично блаженство, ако ги закарфичи.

Лично аз завиждам на жабите-и блаженствам,когато ги децелебрирам :rolleyes:

Уважаеми дами,позволете ми да не се съглася със вас!

Или сте отсъствали от часовете по биология,или нарочно се правите че не разбирате какво ви казвам.Гъсениците не са червеи .Макар и малко да приличат на такива. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Док, обясни им ако обичаш- все пак ти си специалиста!Мен ми е интересно и защо си избрал точно този ник.

За червите си прав ;)

За ник-а ми -виж този пост Публикувано изображение А снимков материал и повече за Космоглавите в дневника ми има инфо по въпроса

Я да видим как ще изглежда едно обобщение към момента: 1. Човекът всъщност сам не знае какво е. Но за сметка на това не се харесва. (с основание) ; с други думи- каквото и да си мисли, че е, все едно- не е това, което би трябвало да бъде. Затова и с творческите си способности и възможности, прави още повече бели, отколкото ако ги нямаше 2. Доста лесно може да се каже какво не е - това, което познаваме като човек не е създание по Божий образ и подобие ( Някога нещо може да е било, дори и сега да е, но тези, които пишем тук (и тези, които не пишем, но сме ... тук) не сме от тях. 3. Може би както от гъсеницата един ден се появява нещо хем съвсем свързано с нея, хем съвсем различно- пеперудата, така и от това човешко същество един ден ще се появи нещо съвсем различно. Но то не може да се появи от същите градивни елементи, от които е "направена" гъсеницата... Пък било и със сложна четворна структура... Само от Вода и Дух може да се появи тази вълшебна човеко- пеперуда... 4. Гъсеницата няма избор- в уреченото време си прави пашкула и процесът си продължава по установения ход. За човека май превръщането в пеперуда не е така безусловно и закономерно. Защото той има свободна воля. С нея може да избере да продължи да си бъде гъсеница още доста дълго. Или да стане пеперуда. Колкото се може по- скоро. Или когато може- скоро.

Я да видим как ще изглежда едно обобщение към момента:

1. Човекът всъщност сам не знае какво е. Но за сметка на това не се харесва. (с основание) ; с други думи- каквото и да си мисли, че е, все едно- не е това, което би трябвало да бъде. Затова и с творческите си способности и възможности, прави още повече бели, отколкото ако ги нямаше

2. Доста лесно може да се каже какво не е - това, което познаваме като човек не е създание по Божий образ и подобие ( Някога нещо може да е било, дори и сега да е, но тези, които пишем тук (и тези, които не пишем, но сме ... тук) не сме от тях.

3. Може би както от гъсеницата един ден се появява нещо хем съвсем свързано с нея, хем съвсем различно- пеперудата, така и от това човешко същество един ден ще се появи нещо съвсем различно. Но то не може да се появи от същите градивни елементи, от които е "направена" гъсеницата... Пък било и със сложна четворна структура... Само от Вода и Дух може да се появи тази вълшебна човеко- пеперуда...

4. Гъсеницата няма избор- в уреченото време си прави пашкула и процесът си продължава по установения ход. За човека май превръщането в пеперуда не е така безусловно и закономерно. Защото той има свободна воля. С нея може да избере да продължи да си бъде гъсеница още доста дълго. Или да стане пеперуда. Колкото се може по- скоро. Или когато може- скоро.

Точно казано.Имаме избор.Но е много сложно да смениш посоката щом си набрал такава огромна инерция. ;)
  • 3 седмици по-късно...

Точно казано.Имаме избор.Но е много сложно да смениш посоката щом си набрал такава огромна инерция.

Че нали и набирането на скоростта за инерцията си е вид избор? Публикувано изображение

Можеш да си караш кротко и прилежно и като се наложи да правиш завой-ще успееш, ако си с ниска скорост, амо же и да профучиш прокрай завоя и даже и да не го забележиш....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.