Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е човекът ?

Featured Replies

А ,променяйки себе си, ще променим ли другите? Повечети хора не искат, не че не могат да осъзнаят, че не са 100%-ви егоисти

Мисля, че няма пълни егоисти. Поне досега не съм видял такъв.

Всички сме повече или по-малко егоисти. Егото не е абсолютно зло. Егото е съвкупност от преходни неща.

Егото е резултат от непознаването на това, което сме. Колкото по-малко его има човек, толкова по-щастлив е.

Мисля, че това е добър пример.

Колкото и лош да изглежда някой, колкото и завършен егоист да е, в същността си всеки е добър.

Това е причината поради която света може да бъде по-добро място. Лошите неща са преходни, същността ни е съвършенство.

Ще променим ли другите? Не знам. Човек най-добре се учи от живия пример.

Зависи какъв пример сме. Според мен дори на един човек да помогнем си заслужава.

Един човек след буря се разхождал по плажа, където имало изхвърлени хиляди морски звезди. От време на време се навеждал и хвърлял някоя морска звезда обратно в морето. Друг го видял и попитал: Какво правиш? Не можеш да помогнеш на всички.

Човекът го погледнал и казал: Поне няколко мога да спася.

Всичко е избор.

Но е добре да се знае, че всичко се връща. Всяка мисъл, всяка дума и всяко действие.

Причината за всичко, което ни се случва сме самите ние.

Целият човек е една смешка, Вало Публикувано изображение не само цифрите.....

Аз съм смешка, но на другите се радвам.

И ако мога да направя нещо за някой, гледам да не пропусна шанса.

Не че винаги са ми правилни изборите, но пък с всяка грешка се увеличава мъдростта.

Трябват и двете.

Съчувствие и мъдрост.

Много съчувствие прави ситуациите твърде сладникави и сантиментални, а и не е сигурно човек помага ли или вреди.

Много мъдрост води до студенина.

Съчувствие и Мъдрост.

Неочаквано добра комбинация.

Публикувано изображение

Същество, дотолкова лишено от възможност да се впише в заобикалящата го природа, че му се нлага да се облича кожи, да измисля оръдия на труда и да се рови в земята за да се изхрани.Същество, което измисля оръжия за да изтребва подобните от своя вид не за храна, а за свое удоволствие.

Същество, което в компанията на разголени самки от своя вид, яде трупове в ресторантите си.

Същество, което измисля боцества, за да си отговори какво търси на планетата си.

Ами всеки има избор. Зависи какво смята за най-важно в живота си. Пари, слава, жени, мъже, власт, войни, наркотици, семейство, деца, работа, книги.... безкрайно разнообразие. Някои от тези неща не са лоши, но всички са преходни.

Само едно винаги е. Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни точно сега, това неуловимо "нещо", което мисли мислите ни и е зад и между тях. Безкрайно, безначално, ясно огледало, на повърхността на което се случват външните и вътрешните светове.

пп

Тези, които живеят в хармония с природата. Някои диви амазонски племена например, те също изпитват същите страдания, както и съвременния градски човек. Те също живеят резултата от делата си, те също са гневни, горди, завистливи, алчни... Няма разлика. Те страдат по същия начин от болести, старост и смърт.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

• Отговори 189
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

...........

пп

Тези, които живеят в хармония с природата. Някои диви амазонски племена например, те също изпитват същите страдания, както и съвременния градски човек. Те също живеят резултата от делата си, те също са гневни, горди, завистливи, алчни... Няма разлика. Те страдат по същия начин от болести, старост и смърт.

Точно де-смешници Публикувано изображение

Целият човек е една смешка, Вало Публикувано изображение не само цифрите.....

Та погледни го, Вало-погледни го-същество, което няма зъби за да разкъсва плячката си, същество, което е лишено от козина и измръзва, ако остане през зимната нощ навън, същество, което е забравило как да се крие и катери по дърветата и е напълно безпомощно, изправено очи в очи със хищник....

Същество, дотолкова лишено от възможност да се впише в заобикалящата го природа, че му се нлага да се облича кожи, да измисля оръдия на труда и да се рови в земята за да се изхрани.Същество, което измисля оръжия за да изтребва подобните от своя вид не за храна, а за свое удоволствие.

Същество, което в компанията на разголени самки от своя вид, яде трупове в ресторантите си.

Същество, което измисля боцества, за да си отговори какво търси на планетата си.

Смешка.

Док,май Станислав Лем доста ти е повлиял.Ако пък не си го чел ,си се свързал с него безжично. Публикувано изображение

Пропускаш нещо.Това е измислица на хора дето нищо не разбират ,а искат да изглеждат много умни.Хората никога не са били безпомощни.Справяли са се блестящо във всяка ситуация.Животът в рая всъщност не е мит.Само се сети за това как се изразяват старците: "Е-е-х как беше по наше време..... и започват да разказват сладките си спомени" Разгледай внимателно анатомията на човека и ще ти стане ясно че притежава най-страшното оръжие и грешката е че го ползва не по предназначание. Защо няма по големи зъби и нокти,защо е тромав,няма кой знае какво обоняние.Ами много просто- не му трябват.При толкова развит мозък -всичко друго е излишно. Публикувано изображение

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

............

Разгледай внимателно анатомията на човека и ще ти стане ясно че притежава най-страшното оръжие и грешката е че го ползва не по предназначание. Защо няма по големи зъби и нокти,защо е тромав,няма кой знае какво обоняние.Ами много просто- не му трябват.При толкова развит мозък -всичко друго е излишно. Публикувано изображение

Е точно мозъкът е смешното де Публикувано изображение

Хипертрофирал ганглий.

Акулите са на земята от милиони години и се справят със живота много по-добре от Човека, без да им се е налагало да си правят мозък, аи не са тръгнали да се самоунищожават, нали?

Колкото и лош да изглежда някой, колкото и завършен егоист да е, в същността си всеки е добър.

Това е причината поради която света може да бъде по-добро място. Лошите неща са преходни, същността ни е съвършенство.

Да, но повечето прикриват или потулват доброто в себе си и се показват като "лоши", а и действат като такива

Зависи какъв пример сме. Според мен дори на един човек да помогнем си заслужава.

За това съм напълно съгласна с теб, заслужава си

Всичко е избор.

Но е добре да се знае, че всичко се връща. Всяка мисъл, всяка дума и всяко действие.

Причината за всичко, което ни се случва сме самите ние.

За повечето неща ние сме причината, но не за всички. Понякога се случват неща, независещи от нас, но пък ние можем да променим в някаква степен посоката, в която ще продължат да се развиват

И ако мога да направя нещо за някой, гледам да не пропусна шанса.

Не че винаги са ми правилни изборите, но пък с всяка грешка се увеличава мъдростта.

То никога не можем да преценим сами за себе си дали са правилни изборите ни. Но няма нищо по-добро от това да подадеш ръка някому и да видиш една благодарна усмивка на лицето му. Да, вярно е, че и това ще е един вид гелене на егото, но си е и удовлетвореност, че си помогнал, ще си направил една крачка напред- към нещо добро

Ами всеки има избор. Зависи какво смята за най-важно в живота си. Пари, слава, жени, мъже, власт, войни, наркотици, семейство, деца, работа, книги.... безкрайно разнообразие. Някои от тези неща не са лоши, но всички са преходни.

Само едно винаги е. Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни точно сега, това неуловимо "нещо", което мисли мислите ни и е зад и между тях. Безкрайно, безначално, ясно огледало, на повърхността на което се случват външните и вътрешните светове. .

Материалните неща са необходими само за физическото ни съществувание, но само най-важните. "Екстрите" са за прахосниците, за материалистите. Няма нещо, което да може да се сравни с душевния мир

Това е моето скромно мненийце

Акулите са на земята от милиони години и се справят със живота много по-добре от Човека, без да им се е налагало да си правят мозък, аи не са тръгнали да се самоунищожават, нали?

А и нямат любовни терзания като Човека :)

Овчиците, както и хората се страхуват от различните? Има хора с доста извратено чувство за хумор?

Много съдържателен клип. Публикувано изображение

Ако може да се направи някакъв извод от него,той е,че всичките ни страхове са абсолютно смешни и неоснователни. Просто трябва да ги погледнем отгоре,да видим истинската същност на нещата. И да разберем,че ние създаваме и рая,и ада;и ангелите,и демоните. Няма нищо,от което да се плашим. Както и нищо,на което да се надяваме. И какво ни остава в такъв случай? Просто да бъдем...Тук и сега.

;)

Да. Не те ли жегна и състрадание към горките овчици от клипа?

Всъщност, много са темите в него.

Уначе - тук и сега също не решава проблема...

Тук и сега в случая е маска, и нереалност. Точно тук и сега.

Състрадание по-скоро изпитах към горката овчица с маската. Иначе ми беше смешно... Публикувано изображение Може би,ако има някой,който ни гледа отгоре,с всичките ни страхове и проблеми,също се смее... ;)

Овчиците, както и хората се страхуват от различните?

Има хора с доста извратено чувство за хумор?

Не-хората са си просто овце, изправили се по случайност на задните си копита Публикувано изображение

Нека ви покажа нещо.

http://www.youtube.com/watch?v=NMShvQa4SI0...feature=related

Защо го свързвам с тази тема ли?

Познайте.

:lol6::lol6::lol6::lol6:;);):inlove1:

Инфи,великолепно попадение!Отново ми направи деня слънчев.Е за малко да умра от смях,ама карай.Благодаря!

Не-хората са си просто овце, изправили се по случайност на задните си копита Публикувано изображение

Маймуни ,Трихи,маймуни....

Овчиците, както и хората се страхуват от различните?

Много си прав, Вало. Аз също не мога да разбера защо хората се страхуват от различните, а различните ги е страх да покажат, че са такива

Човека си е двукрако същество без перушина, което в зависимост от свободното си време кисне по форумите. :angry:

Този въпрос винаги ме е затруднявал максимално. Не знам какво е човекът.

А какво е жабата?

По би ми било лесно да си отговоря какво е човекът, който кряка като жаба или грухти като прасе или се вие като лиана, например...

Сам по себе какво е - не знам.

Като, че ли винаги се налага сравнението - отлики и прилики. Отидох в друга плоскост на мисълта си.

Не знам какво е човекът.

За да обобщя и да придам интелектуална нотка на посланието си, ще добавя мисълта на Ницше, че човек е нещо което трябва да бъде превъзмогнато; стрела на копнеж и воля за гибел....

Път е човекът.

Кръстопът.

Кръстопът без регулировчик и повредена светофарна уредба. Публикувано изображение

Кръстопът без регулировчик и повредена светофарна уредба. Публикувано изображение

Публикувано изображение Без знаци и дори пътна маркировка... :P

Е тогава стои правилото на дясно стоящия - той е с предимство Публикувано изображение

С какво нашата цивилизация, почти 2000г. след Христовата жертва, се различава от епохата по времето на римската империя например? Само дето нямало роби?! Мислите ли,че наистина няма? Публикувано изображение

С какво сме по-добри от животнита? Някое животно да прави суджук от човек? :yanim:

:ph34r:

Редактирано от steeela (преглед на промените)

Тези някои знаят да четат и пишат :ph34r:

Попитали един канибал как може да консумира човешко месо. Той се усмихнал и попитал на свой ред - а вие как го ядете това възкисело и жилаво свинско, човешкото е крехко и сладко, а който го опита веднъж, друго няма да поиска да вкуси никога вече.

Това е истинска история, преди време я четох в някакъв вестник в графата реален хумор.

• 2 седмици по-късно...

За канибалите си е вярно....

Така би отговорил и някой Бог, между другото-вкусове разни :P

А сега сериозно по темата-

Знаете ли, че Човекът е единственото живо същество на Земята, което е в състояние да познае собственият си образ- т.е. да разпознае себе си в огледало ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.