Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е човекът ?

Featured Replies

ЖИВОТЪТ Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – ПОСРЕЩНИ ГО. ЖИВОТЪТ Е ДАР – ПРИЕМИ ГО. ЖИВОТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕНИЕ – ОСЪЩЕСТВИ ГО. ЖИВОТЪТ Е МЪКА - НАДМОГНИ Я. ЖИВОТЪТ Е ДЪЛГ – ИЗПЪЛНИ ГО. ЖИВОТЪТ Е ИГРА - ИЗИГРАЙ Я. ЖИВОТЪТ Е ТАЙНСТВО – ОТКРИЙ ГО. ЖИВОТЪТ Е ПЕСЕН – ИЗПЕЙ Я. ЖИВОТЪТ Е ВЪЗМОЖНОСТ – ИЗПОЛЗВАЙ Я. ЖИВОТЪТ Е ПЪТЕШЕСТВИЕ – ИЗВЪРШИ ГО. ЖИВОТЪТ Е ОБЕЩАНИЕ – СПАЗИ ГО. ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ – ОТРИЙ Я. ЖИВОТЪТ Е КРАСОТА – ВЪЗХВАЛИ Я. ЖИВОТЪТ Е ИСТИНА – ОСЪЗНАЙ Я. ЖИВОТЪТ Е БИТКА – ПРИЕМИ Я. ЖИВОТЪТ Е ЗАГАДКА – РАЗРЕШИ Я. ЖИВОТЪТ Е ЦЕЛ – ПОСТИГНИ Я. "

• Отговори 189
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво е човекът?

Смъртен, който забравя това и преиграва много често живота си в безсмислици...самозабравяйки се, че е само човек и нищо повече...

Има свое начало и свой край...

ЖИВОТЪТ Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – ПОСРЕЩНИ ГО.

ЖИВОТЪТ Е ДАР – ПРИЕМИ ГО.

ЖИВОТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕНИЕ – ОСЪЩЕСТВИ ГО.

ЖИВОТЪТ Е МЪКА - НАДМОГНИ Я.

ЖИВОТЪТ Е ДЪЛГ – ИЗПЪЛНИ ГО.

ЖИВОТЪТ Е ИГРА - ИЗИГРАЙ Я.

ЖИВОТЪТ Е ТАЙНСТВО – ОТКРИЙ ГО.

ЖИВОТЪТ Е ПЕСЕН – ИЗПЕЙ Я.

ЖИВОТЪТ Е ВЪЗМОЖНОСТ – ИЗПОЛЗВАЙ Я.

ЖИВОТЪТ Е ПЪТЕШЕСТВИЕ – ИЗВЪРШИ ГО.

ЖИВОТЪТ Е ОБЕЩАНИЕ – СПАЗИ ГО.

ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ – ОТРИЙ Я.

ЖИВОТЪТ Е КРАСОТА – ВЪЗХВАЛИ Я.

ЖИВОТЪТ Е ИСТИНА – ОСЪЗНАЙ Я.

ЖИВОТЪТ Е БИТКА – ПРИЕМИ Я.

ЖИВОТЪТ Е ЗАГАДКА – РАЗРЕШИ Я.

ЖИВОТЪТ Е ЦЕЛ – ПОСТИГНИ Я.

"

Да много мъдри слова, но забрави едно:

ЖИВОТЪТ Е НЕИЗПЛАКАНА СЪЛЗА - ИЗПЛАЧИ Я !!!

Смъртен, който забравя това и преиграва много често живота си в безсмислици...самозабравяйки се, че е само човек и нищо повече...

Има свое начало и свой край...

дрън, дрън, ти такава ли си или с такива хора се сблъскваш? Я малко по-позитивно, човекът е създаден не за да умре, да начало има , но за края не съм съгласен, за него има кой да съди , а това не си ти!!!

Човек преигравя, когато е претиснат и ножа е упрял в кокала, а що се отнася до безмисленият живот този въпрос го отнеси до наркоманите, които също намират смисъл в това , а ти не, те също са хора, аз съм сам и никога не съм се оплаквал, че е така и сам войнът е войн, ако съумее да прецени в коя битка да влезне и в коя не.!!! Човек не може да се самозабрави, защото това е равно на това той да се отрече от собственното си съществуване!!! Ти нали не си се самозабравила? Не естествено, Ти съществуваш, ти си личност, ти си лице и имаш своя съдба и свой живот, който живот никой не може да ти го отрече , 4е го има ШУШИ!!!!

Редактирано от musicivus2001 (преглед на промените)

дрън, дрън, ти такава ли си или с такива хора се сблъскваш? Я малко по-позитивно, човекът е създаден не за да умре, да начало има , но за края не съм съгласен, за него има кой да съди , а това не си ти!!!

Човек преигравя, когато е претиснат и ножа е упрял в кокала, а що се отнася до безмисленият живот този въпрос го отнеси до наркоманите, които също намират смисъл в това , а ти не, те също са хора, аз съм сам и никога не съм се оплаквал, че е така и сам войнът е войн, ако съумее да прецени в коя битка да влезне и в коя не.!!! Човек не може да се самозабрави, защото това е равно на това той да се отрече от собственното си съществуване!!! Ти нали не си се самозабравила? Не естествено, Ти съществуваш, ти си личност, ти си лице и имаш своя съдба и свой живот, който живот никой не може да ти го отрече , 4е го има ШУШИ!!!!

Ще те помоля друг път, думи като "дрън, дрън" да не употребяваш, не подобава на интелигентен човек като теб!

Човека е смъртен и винаги е склонен да се самозабрави и възгордее, а възгордяването не е добър съветник и не води към добри неща.

Когато човек е бил на върха и е паднал знае за какво става въпрос и как боли да падаш от високо.Надали някой би пожелал на друг човек да падне от високо, освен, ако не е толкова деградирал нравствено и озлобен.

Нима никого не си намразвал, нима никога не си пренебрегвал някой който те обича, нима не си падал от високо, нима не си смъртен?!

Човеци сме и слабостта ни е в това.Особенно когато има упадък и деградация, липса на морални ценности...

Пази се от това.

Не сме ли смъртни друже?

Човекът е нещо, заради което боговете водят битки. Тогава това нещо, наречено човек, струва изключително скъпо, то е безценно.

Природата не греши...И изобщо не съществува такова нещо като "грешка". Ние сме тук,защото сме тук,и сме това,което сме. И всеки от нас има потенциала да изрази себе си и да стане това,което иска...

Прав си! И грешиш!Това наистина са неща които нямат нищо общо с природата,защото са наши измислици.Всичко е илюзия в нашия свят-човешкия.Лошото е че тези измислени неща разрушават истинските.А защо сме тук приятелю,е друга тема... Публикувано изображение

Илюзия е кагато изграждаш погрешни представи ,за каквото и да е. А ние наистина сме такива ,каквито сме и май трябва да го приемем.

Кое от всички "ние"? Кое от всички "наистина"? Кое от всички "сме"? Кое от всички "такива"? По кой от всички наичини трябва да го приемем?

Кое от всички "ние"?

Кое от всички "наистина"?

Кое от всички "сме"?

Кое от всички "такива"?

По кой от всички наичини трябва да го приемем?

Да приемеш означава да се опиташ да разбереш.Не сме,нас ни има.

Да го приемем по начина по-който сме създадени.

Да приемеш означава да се опиташ да разбереш.Не сме,нас ни има.

Да го приемем по начина по-който сме създадени.

Мисля, че нито един от въпросите ми не бе удовлетоврен и мъничко от този отговор, но това си е техен проблем.

Остави само кавичките в тези въпроси, без думичките, и ще се получи.

Публикувано изображение

Така си е - ние сме едни кавички...А какво ще сложим вътре,зависи само от нас... Публикувано изображение

Ако го направя в себе си - може и да се получи

Интересен би бил рузултата.

• 4 седмици по-късно...

"Хората са егоцентрични животни, които тъпчат земята, защото имат разум. Ако се постараят повече, причиняват по-малко злини."

Преди малко чух това твърдение от устата на д-р Хаус. Има ли някой който може да го обори? Аз не не мога.

Редактирано от mucunka (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Човекът е нещо, заради което боговете водят битки. Тогава това нещо, наречено човек, струва изключително скъпо, то е безценно.

ХМ :lol6: разсъждавах по този въпрос:

Струва изключително скъпо-кое тялото или душата-правиш ли разлика защото има доста голяма разлика между

тяло и душа

Тяло-тялото е пръст след като умрем тялото в какво се превръща-пръст.Тялото е само костюм в този живот нищо повече.

Душа-Душата е нещо безсмъртно което не може да се пипне или види,душата си ти.С душата чувстваш радост тъга,плачеш,смееш се...Хората казват че плачеш с сърцето защото то е най-нужния орган за тялото.

Когато спиш душата ти почива ето защо хората сънуват.

Човек не трябва да храни само тялото трябва да храни и душата.

Душата се храни от спомените какво имам предвид:

Ако видиш почти всички забележителности или си преживял хубави моменти след като умреш тези спомени остават в душата а тялото умира,за това хора не хранете само тялото хранете и ДУШАТА Публикувано изображение

Оп забравих нещо-така ни е именованието на земята ЧОВЕК.И имах предвит че човека не е само тяло...

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Човекът е нещо доста изкуствено и измислено.Тънко лустро върху животинската основа.И поради това твърде противоречиво същество.Няма човек-има човечество.Много е вероятно да сме нечий експеримент или нещо такова.... Публикувано изображение

• 1 година по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Човекът е висша форма на живот. Аз съм против мнения като - "Човекът е част от видео игра, построена от по-висша форма на живот"

не съм много убедена, че боговете водят битки за човека... по-скоро се забавляват да го гледат как си води битките сам - и пораства в процеса.

• 3 години по-късно...

Какво е човекът ли ? 

Дребна душица, обременена с плът -това е то човекът, все повече се убеждавам.

Всеки отделен член на това така наречено "човечество",  няма мяра за нещата. По природа той е научен само да храносмила и да се размножава. Всяко друго действие на споменатия "човек"  не може да бъде оценено самостоятелно от него нито като добро, нито като лошо, нито като полезно, нито като напразно или вредно.

Той просто си съществува за да плюска, да се съвокуплява и да сере. 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Какви са тези откровления чадо? Какво те подтикна да ги напишеш в тойзийй момент от твоето битуване?

Разни наблюдения над мърдането и джакането на обществената каца, пълна с човешка мая.Сещаш ли се като надзърнеш над бидон, пълен с ечемик и мая ? Мърдане, и звуци разни, смрад. Голи маймуни, страдащи от мания за величие. 

Exegi monumentum .....

Не му се коси Друже! Ще пошуми, ще пошуми, ще помирише... пък, като текне една кехлибарено ароматна, прохладно пенлива бирка... тамам да си наквасиш зажаднялата за красота уста :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.