Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Атака" нападна редакциите на "168 часа" и "24 часа"

Featured Replies

"Атака" нападна редакциите на "168 часа" и "24 часа"

Светослава Кузманова, Теодора Симова

23 февруари 2007 18:05

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров и депутати от парламентарната група на партията са нахлули в редакциите на вестниците “168 часа” и „24 часа” в опит да се саморазправят с журналистите по повод публикацията, че ДПС е платило на “Атака” 1,6 млн. лева. Това твърдят от двата вестника в съобщение до медиите.

Депутатът от „Атака” Георги Димитров заяви за Дарик, че наистина цялата група е отишла в редакцията на седмичника, но не е имало опит за саморазправа, а са настояли за опровержение в следващия брой на изданието. От партията са категорични, че ако няма опровержение ще съдят изданието.

Официалната позиция на вестниците „24 часа” и „168 часа”

Група организирани лица, предвождани от лидера на партия "Атака" Волен Сидеров и депутати от парламентарната му група, нахлуха в редакциите на вестниците "24 часа" и "168 часа" и отправиха заплахи за убийство.

Около 13 часа Сидеров и още около 100 души се качиха на четвъртия етаж на полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" 47 в столицата. След като избутаха охраната, която направи опит да не ги допусне, те влязоха в кабинета на главния редактор на "24 часа" Венелина Гочева. Поводът за нежеланото нахлуване е връчването на писмо от Волен Сидеров.

Като се убеди, че Гочева отсъства, Сидеров заяви: "Сега да видим какво прави другият тарикат" и организираната група се премести в отсрещния край на коридора, където е редакцията на в. "168 часа" и атакува кабинета на главния редактор на вестника Николай Пенчев.

Сидеров бе придружаван от камера на телевизия "Скат". С обидни възгласи и заплахи хората от "Атака" отваряха всички врати и търсеха автора на публикацията "1,6 млн. лева дало ДПС на "Атака", за да се саморазправят с него.

Междувременно софийският координатор на "Атака" Костадин Костов крещеше на Николай Пенчев - "Дробчетата ще ти извадим, знаем къде живееш". Николай Пенчев, както и авторът на критичната публикация изпитаха основателен страх за живота си и се наложи да бъде извикани допълнителни сили от охраната на сградата. С нейната намеса организираната група напусна сградата. На журналистите е поставена лична охрана, уведомена бе полицията и прокуратурата, която започна следствени действия.

Подобна саморазправа и незачитане на законите се случва за първи път в историята на демократичните медии. Ако Сидеров се е почувствал засегнат има поне 3 начина да потърси удоволетворение:

1. да поиска публикуване на уточнение или опровержение

2. да се обърне към Етичната комисия

3. да потърси правата си в съда.

В тези три законни начина не влиза физическото насилие и заплахите с убийство.

Източник: Darik News

• Отговори 110
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Депутатът от „Атака” Георги Димитров заяви за Дарик, че наистина цялата група е отишла в редакцията на седмичника, но не е имало опит за саморазправа, а са настояли за опровержение в следващия брой на изданието.

Разбира се, че не са искали да се стига до бой!

Около 13 часа Сидеров и още около 100 души се качиха на четвъртия етаж на полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" 47 в столицата.

100 човека ли трябвада отидат за да се иска опровержение?

И всички те ли трябва да избутат охрана, да нахълтат и да сипят заплахи, явно искайки уточненията относно статията? :clap:

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

Та живеем в демократична държава, АА?

Може и да е вярно, че ДПС финансира Атака , но не за пръв път 24часа публикува непроверена клеветническа информация.

Уау ! Тези от "Атака",много стряскат хората !

Някой,навремето,палиха,чупиха,блокираха,биха и пак са "желани" !

Не им изнася на "старите муцуни",нови хора,като "Атака" и "ГЕРБ". Да,но техният рейтинг се вдига,нали !

Ето там трябва да се търси причината,защото обикновенният човек не иска "муцуните",и сам ще се натресе на Национализъм. А тогава става "напечено" !

Никой няма интерес от това,и въпреки всичко се шуми около тези хора . Дали е случайно ?

Допускам,че е тенденциозно,за да може да се допуснат във властта,да объркат държавата,и в крайна сметка,да им бъде стоварена вината,за състоянието й,а тези,които я доведоха до това състояние/без войни и природни бедствия/,да излезнат "чисти" ! Накратко-още един период от поне 10 години.

Имаше един журналист,който казваше:"Да,ама не !"

Изхода ли ? Време е,да се "опандизи/ят/",крадците.

След краха на "Костовци","Симеоновци" и "Станишевци",болшинството намира "спасение" при такива политици. Без да си дава сметка за последствията.

Ако трябва да Ви кажа моето виждане,то това е Нови лица. Образовани и необременени . Сигурен съм,че има такива.

Сгрешено е заглавието на темата, трябва да е "Редакциите на "168 часа" и "24 часа" нападнаха "Атака"". Пускането на тема с такова заглавие и съдържание е подобна помия като извадката от Дарик News. Що за име на източника, ако оставим настрани безсмислеността на думичката "Дарик", комбинацията от българска и английска думички в името е израз на простащина ?? Не може ли да е "Дарик новини" ???

• Автор
Сгрешено е заглавието на темата, трябва да е "Редакциите на "168 часа" и "24 часа" нападнаха "Атака"". Пускането на тема с такова заглавие и съдържание е подобна помия като извадката от Дарик News. Що за име на източника, ако оставим настрани безсмислеността на думичката "Дарик", комбинацията от българска и английска думички в името е израз на простащина ?? Не може ли да е "Дарик новини" ???

Помия е горното абсолютно безсъдържателно, безсмислено и пълно със сляпа злоба изказване. Но това не ме учудва - последователите на фюрерчето попиват безпрекословно от учителя си.

Какво да очакваш от подобна "партия".Нищо,гласувайте пак за тоя фашист.Знам точно за какво са ги нападнали защото всеки четвъртък си купувам любимия "168 часа" и четох статията.

А ти би ли обяснил какво означава българската думичка Дарик, защото аз например не знам. Освен това аз ли не виждам добре,тъй като в първия пост пише , че източника е Darik News,изписано с латиница, а не - Дарик News.

Редактирано от bialk (преглед на промените)

Атакаааа, Ака-Ака-Ака,да им е сладко на всички които са гласували за тях......

Уау ! Тези от "Атака",много стряскат хората !

Някой,навремето,палиха,чупиха,блокираха,биха и пак са "желани" !

Уви, за жалост е така. За това обаче не се говори. Говори се що за апокалиптична партия е Атака. Щом е за тях, може и лъжи да са, ще ги публикуваме и ще ги украсим дори. Няма проблеми.

Помия е горното абсолютно безсъдържателно, безсмислено и пълно със сляпа злоба изказване. Но това не ме учудва - последователите на фюрерчето попиват безпрекословно от учителя си.

И мен не ме учудва, че има хора, които дебнат всеки шанс да започнат да плюят и злорадстват. Включително и модератори. Но какво ли се чудя, той кретеноидната форма на живот Слави Трифонов каквото каже, те овцете го слушат. Говоря по принцип. Нищо ново.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
Уви, за жалост е така. За това обаче не се говори. Говори се що за апокалиптична партия е Атака. Щом е за тях, може и лъжи да са, ще ги публикуваме и ще ги украсим дори. Няма проблеми.

И мен не ме учудва, че има хора, които дебнат всеки шанс да започнат да плюят и злорадстват. Включително и модератори. Но какво ли се чудя, той кретеноидната форма на живот Слави Трифонов каквото каже, те овцете го слушат. Говоря по принцип. Нищо ново.

Аха - цял ден дебна и се чудя как да оплюя и злорадствам за шикългруберчето и имбецилните му приятелчета от т.нар. партия "Атака". Но какво ли се чудя, те кретеноидните форми на живот - Волен Сидеров и антуража му, каквото кажат, те овцете го слушат. Говоря по принцип. Нищо ново.

Честито на парламента ни, имат срещу кого да отправят обвинения, инак ако ги нямаше Атака само за техните несгоди щеше да се дискутира.

Но какво ли се чудя, те кретеноидните форми на живот - Волен Сидеров и антуража му, каквото кажат, те овцете го слушат. Говоря по принцип. Нищо ново.

Аз също не харесвам Воленчо особено много, а говоря за невероятната омраза, която се е натрупала срещу него и партията. Да се говори против ДПС и подобни се счита за расизъм и не се толерира, но виж срещу Атака може, защото са си Атака. Браво.

Честито на парламента ни, имат срещу кого да отправят обвинения, инак ако ги нямаше Атака само за техните несгоди щеше да се дискутира.

Волен е прав, че е дал хляб на много хора и че журналистите нямаше да имат толкова работа без него.

Да не говорим за хорицата, чакащи да си наплюят някого, че тая негативна енергия трябва да отиде някъде.

• Автор
Аз също не харесвам Воленчо особено много, а говоря за невероятната омраза, която се е натрупала срещу него и партията. Да се говори против ДПС и подобни се счита за расизъм и не се толерира, но виж срещу Атака може, защото са си Атака. Браво.

Оставаше само да напишеш думата "партията" с "П" .... :ph34r: Да се говори против ДПС, считам за лична политическа позиция, несвързана какъвто и да е вид дискриминация, включително на расова основа.

Оставаше само да напишеш думата "партията" с "П" .... :ph34r: Да се говори против ДПС, считам за лична политическа позиция, несвързана какъвто и да е вид дискриминация, включително на расова основа.

Не говоря само за ДПС. Но тръгне ли някой да говори обидни неща и да плюе по някое малцинство, се втурва демократичният отряд да защити правата им. В същото време за Атака може да се говори всичко. Интересно е просто.

И понеже не съм запознат със случая от медиите ще кажа мнението си въз основа на прочетеното в тая тема.

Първо, напълно подкрепям действията на Атака! Така трябва да се действа . Жалко е само, че е срещу журналисти, а не срещу "станишевци", "костовци" и така нататък. като казвам "така трябва да се действа" имам предвид твърдо и без увъртания така, както са действали журналистите от "24 часа" и "168 часа". Какво тогава се чудим на реакцията? В България положението е много напечено и ще става още повече. С празни приказки нищо не може да се оправи. Ето, вече ще направим 20 години празни приказки, а да сме мръднали поне малко нагоре? Ами мен ако ме обиди някой по подобен начин, естествено ще търся саморазправа, а няма да си губя времето със съдилища и обяснения :ph34r: Както виждате делата се точат с години, престъпниците получават амнистия, държавните служители чакат подкуп, но без и думичка да продумват защото ги е страх незнайно от кого ( може би от тия дето ще ги заместят и ще им вземат прехраната ), а последствията падат на твоя гръб! Така и така ще падат, поне да съм удовлетворен, че съм избил на някого зъбите :ph34r:

Тая статия предизвика много гняв в мен. В пресата е пълно с подобни статийки, но някой дава ли гаранция за тяхната истинност?

@Night_Raven ,в случая Волен Сидеров за пореден път се прави на мъж като има покрай него охрана което не му прави чест на 6-те % избиратели в България."168 часа" е един от малкото вестници които правят собствени разследващи репортажи и то доста интересни.Смея да твърдя че не са политически вестник и плюят всички когато има защо.Вестника ми е в работата и утре ако имам време ще сканирам страницата и ще я постна да видиш за какво иде реч.Става въпрос че лично Волен Сидеров е взел парите за да плюе по цигани и турци и така да ги обедини да гласуват за ДПС.

Тая статия предизвика много гняв в мен. В пресата е пълно с подобни статийки, но някой дава ли гаранция за тяхната истинност?

Каква гаранция? Те хората само чакат да изскочи такова нещо, за да започнат да плюят. Кой знае как доволно потриват ръце при вида на подобна "шокираща" новина.

@dragozow: не вярвам на нито един вестник. Особено пък на "часовите" вестници и Труд. Само вицовете бих чел от тях.

Аз не говоря да им вярваш ама статиите им нямат нищо общо с поръчковите в Монитор,Дума или Атака.Просто не са вестник на политическа партия и редовно пишат и за управляващите.

Просто не са вестник на политическа партия

Това не значи абсолютно нищо. Безброй пъти се е случвало различни вестници да пишат различна информация за една новина. Колко пъти са си съчинявали глупости. Как да им вярва човек? То това важи и за телевизията и интернет новините. Същият бълвоч са.

Бе ясно ми е ама вземи един брой и прочети малко,редовно има кирливи ризи на някой.

• Автор

А случайно някой да е гледал новините и по трите национални канала и да е видял (не чел) излъчените материали, включително взетите интервюта на очевидци и самия Сидеров? Или за вас той е светец някакъв (какъвто е Доган за други) и все праведни са неговите дела!? Ако нашето общество беше нормално, още след наглите му лъжи около случая на магистрала "Тракия", Сидеров щеше да е политически труп. Но за жалост, явно ще трябва да минат още доста години, за да постигнем така бленуваното истинско гражданско общество. Като казвам това, нямам предвид само Сидеров - достойни за политическото гробище са още доста нагли, безпардонни и самодоволни "български политици".

Оставаше само да напишеш думата "партията" с "П" .... :hush: Да се говори против ДПС, считам за лична политическа позиция, несвързана какъвто и да е вид дискриминация, включително на расова основа.

Стенли - Мен лично за такива исказвания са ме искарвали расист, глупак,шовинист и съм виждал да се трият поустове...такаче айде моляти се да не се лъжем или поне вземете се съберете модераторите и обсъдете кое за кого е гражданска позиция и кое за кого е расова дискриминация! Но иначе нищо ново :P

Между другото , едно време баща ми имаше един приятел, който казваше следното: " На комунист и на в. 24-часа не вярвам " а и помеждодругото въпросният му приятел беше син на шефа на тогавашната ДС :P

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Така или иначе няма да гласувам за никого защото ме е срам, че съм Българин. С тоя ялов преход до тук ме докараха.

Редактирано от Chapai (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.