Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би Ви накарало да напуснете България ?

Featured Replies

Здрасти на всички и от мен! :blink: Простотията, зависта, корупцията, защита правата на човека\ т.е. на циганите \ - българите станахме малцинството......нас няма държава да ни защити!!! Опитваш се да работиш честно - плащаш всевъзможни данъци и такси......и като се огледаш около себе си.....за какво е всичко?! При първа възможност аз и съпруга ми отлитаме!!!! И се надявам в най скоро време след това да си вземем и дечицата!!!! Пък в България десетина дни по Коледа и това е!!!!!

• Отговори 444
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

човек може да има много причини да напусне българия, особено сега по време на криза. най-често това са пари, заплащане, работа, издръжка, възможности за развитие в конкурентна среда, желание децата ти да израстнат в друго общество. корупцията също е фактор... мръсотията на улицата, транспортът. а относно завистта - на запад също много завиждат - ако си умен, пробивен, гъвкав - там се спукат по шевовете от завист...

• 1 година по-късно...

колкото и приятели да имам, които са в чужбина всичките плачат да се върнат.. сега тук може да се изкарвате големи герои и да казвате, че в чужбина е супер, но е ясно.. никой българин няма да си признае просто така, че му е гадно, освен ако не му е дошла музата да се оплаква :brick wall: Та няма какво да си говорим... колкото и "лоша" да е страната ни на всеки му липсва като замине(с малки изключения). Та на въпроса "Какво би ме накарало да напусна България?" Отговарям с НИЩО, освен почивката(да отида на почивка в чужбина)...

• 2 седмици по-късно...

Моето място е в България и тук ще си останам напук на чифутите. Искам да им лазя по нервите с цветущото си присъствие и синята си аура. Нека им е кофти :lol6:

Eй,ти направо им разказа играта на чифутите!Те толкова проблеми си имат,че твоето оставане в България ще ги довърши!Браво,молодец!

Какво би ме накарало да и тегля майната на България ли?Просто е,като гледам баба ми,която цял живот е бачкала за тъпата държава и накрая 180 лв пенсия.... :rolleyes:

Какво би ме накарало да и тегля майната на България ли?Просто е,като гледам баба ми,която цял живот е бачкала за тъпата държава и накрая 180 лв пенсия.... :rolleyes:

Брех, бая е взела да ти кажа.

Моята (лека й пръст, че на скоро се спомина), взимаше 115.

Сега разбирам лафа на колежката ми, че иска да има деца, за да има кой да й плаща тока като се пенсионира.

Хаха, да, мнението на Стоян ме накара и аз да се замисля. Като гледам и моите дядовци и баби... Хмм..едната ми баба взима 90 лв, добре че е дядо и той да вземе около 100, та да поминат ... С по 40-50 години стаж, и за кой .. за оня дет духа ... А наскоро чух по телевизията, че държавата имала огромна нужда от работна ръка - смятайте - ще ни вземат здравето и на нас! Пенсионната възраст се увеличи, абе всичко върви нагоре, а само заплатите надолу. Аз по-скоро се замислям над това - какво би ме накарало да остана в тази бандистка сбирщина наречена държава ... причините да заминеш са много, само че не съм сигурна дали са останали такива, за да останеш.

Бих напуснал само ако се бяха навъдили много мутри, ако слушането на чалга се беше превърнало в масово явление, ако простотията беше налазила повсеместно българите, ако доходите бяха малки и не стигаха за едно нормално човешко битуване, ако политиците бяха почнали да крадат, с което да обричат народа си на постоянна бедност и ако се опитваха да ми натрисат всяка вечер да гледам Слави Трифонов. Иначе що да не си стоя тука.

• 4 седмици по-късно...

Знаете ли... Ще си седя тук. Не напук на чифутите, нито напук на който и да е, не си живея живота "напук"... Тук ми харесва. Мрънкайте колкото си искате - мафии, безпаричие, простотия... Всеки има право на избор и на мнение, и аз уважавам вашето. Всеки има различна представа за добро бъдеще, аз не искам да взимам 5000 евро на месец, на мен ми стигат и 500 лв. Тук имам приятели, имам близки... Имам си езика, който мога да го говоря правилно и добре. В чужбина ще ми трябват поне 5 години да усвоя езика. А и никой език не е така звучен и хубав като нашия, така мисля.

Относно безпаричието - както казах стигат ми 500 на месец, стигат ми и 400. Аз не си живея живота заради парите, парите са средство, не цел.

Мафията я има навсякъде, навсякъде е брутална, навсякъде е с връзки. Навсякъде йерархията е кукла на конци, управлявана от друга кукла на конци. Даже в някой страни е далеч по-зле оттук.

Сега за простотията... Простотията тук я има в тонове. Но навсякъде е така. Човечеството затъпява МАСОВО. В западния, модерен, цивилизован свят са модерни шалвари с едни скъсани на коленете. Разказвали са ми какво е в Германия, какво е във Франция... А за Америка не искам да говоря... Там е отвратително, макар да не го показват така по филмите.

Сега да се върна на простотията в България. Ще ви кажа какво за мен е простотия и съм сигурен, че някои хора може да се засегнат, но все пак това си е мое мислене. Повечето чалгари са си простички, не мислят, гледат да са в крак с модата. Техен избор. Повечето псевдометълчета също - разни пичове античалгари не мога да ги трая. Понеже си мислят, че като слушат Металика са големи мъже. Аз слушам също метъл, и то в пъти по-тежко от Металика, музика, която не е за всеки, но не претендирам да съм "големия мъжага", просто ме кефи. Та... Слушам такава музика, но не мисля, че чалгата те затъпява, или, че води до рак, или, че те превръща в "шибан идиот", или подобни глупости - Чалгата е създадена да весели по-простия народ, музика без социални нападки или тежък текст. Има интелигентни хора с розови тениски, има и с черни... Простия си е прост, независимо какво слуша. Макар, че в ИТ средите, и от по-интелигентните хора, се слуша масово рок и метъл. Не всеки обича текстове като "гъци гъци(36)ееееееееееееееееее..."

Един пич беше дал много точен коментар, че това което не понася са хората. Наистина много хора са хейтъри, и разни, които се имат за голямата работа, и се имат за нещо повече от другите... Но тук има и доста свестни хора, все още. Има и прости, и свестни, това да си тъп, не ти пречи да си точен човек.

Eй,ти направо им разказа играта на чифутите!Те толкова проблеми си имат,че твоето оставане в България ще ги довърши!Браво,молодец!

Ако всеки мислеше като него, чифутите нямаше да са много радостни.

• 1 месец по-късно...

Всичко....без това,че съм голяма родолюбка и засега това ме спира....

Какво би Ви накарало да напуснете България ?

Всичко...

Според мен,повечето стоят в България,защото нямат пари да живеят другъде,и аз съм от тези,да.Ако можех,и имах парите,колкото да се преместя някъде другъде и да знам,че ще имам работа-веднага се местя.Само парите са майката...

5000 евро на месец, на мен ми стигат и 500 лв. Тук имам приятели, имам близки... Имам си езика, който мога да го говоря правилно и добре. В чужбина ще ми трябват поне 5 години да усвоя езика. А и никой език не е така звучен и хубав като нашия, така мисля.

Ти може и за 500 да се оценяваш,но аз не обичам да съм недооценен и труда ми въ да върви на вятъра.50-60 години бачакане за едни 100-120 лв....това никъде го няма.Ще си умрем работейки,като гледам така как вдигат пенсионната възраст.Колкото до приятелите-аз имам такива във Великобритания.Тези тук не струват...всички са използвачи,Българите са мазни лапници.А езика-звучен бил...че аз първо на наглийски се сещам как да кажа нещо,и после на Български...хич не е звучен.Кому е нужно постоянното повторение и хиляди други глупости?Шибана тафталогия.

Не искам в България-не искам да ме ограбват,да работя за мизерни пари,не искам да съм недооцьенен,не искам политиците да са по-големите крадци от кйрадците.

Аз от много време съм казал ЧАО на българия...

Имам приятели пръснати по всички крайща на света.

Бяхме ограмна тайфа в махалата над 30 деца, в БГ останахме 4-5 човека останалите са по белия свят.

Всички разказват и хубави и лоши неща за живота в странство.

На някои от тях съм ходил и на гости, не живеят зле, ни мислят как да свържат двата края.

И те си имат проблеми но не изпадат в стрес при излизането на сметката за тока примерно.

Напоследък и аз взех да се замислям, омръзна ми да бачкам на две-три места и да съм все на границата на оцеляването.

Преди няколко дена си направихме конферентна връзка по-скайп с няколко приятели.

Поговорихме надълго и нашироко, почти съм взел решение да заминавам и аз. Изчаквам една последна възможност за промяна ако пропадне и тя заминавам. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Мда,за жалост политиците ни гонят.Ето,днес си купих сусамка(нямате си и напредстава как ги обичам сусамките),и на опаковчицата пишеше BULGARIA,със цветенцото,флага...много мило и драго ми стана.Не ми се иска да заминавам-такива работи е правила България,както се казва "и ние сме дали нещо на света",не искам да напускам такава хубава природа...БГ е с уникална природа.Доколкото знам,сме в топ 10 на най-красивите държави(говоря за природата,не мръстотията по улиците,макар,че и там ще сме в топ 10),а Англия(която съм си набелязал) не е.Не ми се иска да напусна всичко тук,тук ми е живота.Но не може цял живот да се трепиш 24 часа като вол за мизерни заплати,а пенсията да ви стига да си платите водата и телефона само.Затова тръгвам и аз от БГ,няма начин.Не искам,но няма алтернативи.

Напускал съм България четири пъти, като винаги съм се връщал след края на съответния договор. Причина за напускането разбира се са парите. Причина за връщането, че в чужбина ги няма познатите, роднините и приятелите, и многото пари губят смисъла си. Помежду напусканията, с много труд за компенсация на нередовното ходене по лекции, успях да взема бакалавърска степен, а сега като си защитя дипломната работа вземам и магистърска. Очертава се отново да напусна България, тъй като тук се подиграват с мен като ми предлагат смешно заплащане за висококвалифицирания труд, който полагам. Залудо не работя!

Не ми се иска да заминавам-такива работи е правила България,както се казва "и ние сме дали нещо на света",не искам да напускам такава хубава природа...БГ е с уникална природа.Доколкото знам,сме в топ 10 на най-красивите държави(говоря за природата,не мръстотията по улиците,макар,че и там ще сме в топ 10),а Англия(която съм си набелязал) не е.

Не искам да разбивам илюзиите ти, но природата на България въобще не е това, което описваш. Видях немалко други страни и те уверявам, че по нищо не отстъпват на България по красота, напротив.

Проблемът в България не е толкова мръсотията по улиците /ако знаеш какво е в Париж например.../, а тази в планините, около езерата и реките, язовирите и поляните. Отделно дивото застрояване на всеки подходящ или не терен, но пък "сред орирода". Пример- яз. Батак с Цигов Чарк, местността Широка Поляна, Доспат, черноморието и т.н. Не знам кой е правил тази класация за красота, но аз вече изобщо не изпитвам естетическа наслада, гледайки българска природа. Наистина е уникална- съсипана по един или друг начин. Всяко лято ходихме на планина с палатка в Родопите, и всеки път ставаше все по-трудно да си намерим сравнително чисто място за лагеруване. Последният път на мястото, станало ни любимо край яз. Доспат намерих захвърлен дори дюшек/ не надуваем, а обикновен/, отделно другата мръсотия. Трудно могат да се намерят на дръго място такива изроди като нашите "летовници"....Не е толкова трудно да се напълнят няколко найлонови чувала с боклук и да се извози да най- близкия град, както ние правим. Но другите явно мислят различно.

Пожелавам на всички да имат възможността да разгледат и оценят красотата/ и чистотата / на природата в Скандинавието.

Виж,природата е красива,не е илюзия.Това,че е застрояват и я мърсят не го коментирам-поредният проблем в селското държание на българина.Но ако ги нямаше тия застроявания и замърсявания,щеше да е още по-хубаво. Иначе природата е уникална в БГ,но...да,единственното позитивно нещо на БГ(природата) е на път да си отиде.

Най-вече биха ме накарали да напусна България ниските доходи и ниските температури в периода октомври-април. Също така корупцията, престъпността, циганите, лошата инфраструктура.

• 8 месеца по-късно...

Приятели сънародници ето какво мисля и написах докато се намирам в Норвегия,дано ви хареса: За вълка,козлетата и политиката-Живеем в 20 век,век на технологии,полети в космоса и всякакви други човешки щуротии.За нас хората казват, че сме произлезли от маймуната.Интересна теория според природните дадености,но аз смятам,че теорията която съм развил е може би разковничето в нашата еволюция.Легнал съм във ваната,разпускам и изведнъж,,БУМ,, мозъкът ми ще експлоадира-великата мисъл ме осени.Да,ние най вероятно сме произлезли от вълчето семейство.Защо иначе ще се пишат толкова много приказки за вълка,филми,басни и тем подобни.Ей на ,вчера синът ми чете за вълкът и седемте козлета.,,Бре,,-викам си ето колко много сме подобни с вълка-и на нас ни се яде младо и крехко,по възможност и многобройно.И като се замисля-кой стои на върха на човешката раса?Естествено ПОЛИТИКА!!Какъв велик водач е това,колко много апетит,какви големи зъби,големи ръце като в приказката за червената шапчица и колко голямо желание за размножаване.,каква еволюция-голяма част от тях дори са и двуполови.Само дето очите му са малко недоразвити,уж всичко вижда а стадото му постоянно е гладно,плячката стои пред него а той не може да я раздели.Нито я яде,нито я дава.И като започне да се вмирисва хоп и още едно хотелче изниква в царството вълче.Така де ;което не може да се изяде трябва да се консервира,а пък те сегашните буркани модерни-от бетон,че и многоетажни.Много вълчи водачи се народиха последните 20 години.В началото всички бяха с червена козина,ама плячката взе да ги разпознава лесно та взеха,че започнаха да се боядисват,дано излъжат поне козлетата,гласовете им станаха нежни,предизборни,муцуните им се префасонираха,абе ,,ПЪЛНА ПРОМЯНА’’.Разделиха се на сини,жълти,лилави,зелени и какви ли не,само гладът им стана още по силен.Това добре, ами плячката как ще делят? Че като опънаха едни ,,кръгли’’ маси,че като седнаха и давай.Кому заводче,кому земица,кому моренце,а за един ,,царските’’ палати.Делят ли делят,а плячката им прогонена от ареала си намалява ли намалява.Част от нея измря,част от нея избяга в странство,а останалата стои и чака милостиня,нали и тя трябва да се храни.Като се замисли човек,пастирът е този който се грижи за стадото,ама пък то и едно стадо-послушно,болно,глухо,че на всичкото отгоре и неплодоносно.Бих казал стадо от мърши ,ама защо да се обиждам сам,то и моето място е сред тях.И се чудя кой ли е виновен за това ,дали сопата на пастира я няма,дали стадото е мързеливо или вълците са множко?Криво да седим,право да съдим са ни завещали предците,ама где ти съд?Нали и той сред водачите се кипри, и той се боядисва,днес е един утре друг,да се чудиш –не е ли по добре занаят бояджийски да захванат.Ама иначе най им приличало ,,ЗЕЛЕНОТО’’,хем в джоба се побирало,хем и банките го тачели много.Е ,затова намалява зелената трева,ама пък внасят друга.Малко по скъпичка е ама за нея поне не ти трябват зъби,тя можела да се пуши.Обедняваш ама поне си на седмото небе ,така казват.То кой ли ги е броил тия небеса,щото аз знам,че веднъж отидеш ли там връщане няма,значи политици със сигурност липсват.Ами ако наистина им липсват,що не вземат да си внесат,при нас бол.Хем без пари ще им ги дадем,хем полубогове ще си имат,щото на земята не ги уважавали достатъчно.Рейтингът им бил нисък,не им подхождал на високите палати.Ами така е ,като забравят приказката за стълбата.Градили, градили,високо се качили,ама стълбата им изгнила.Ха се опитат да се върнат,ха паднали от високо.За това нагоре,нагоре и някой ден право в небесата.Дано бог им помогне по бързо в това начинание.Те и други им помагат ама полицията умее да пази тайна,то добрината казват трябвало да бъде анонимна.Така пишело в библията.Да се чудиш и маеш-защо ли пишат закони,щом четат библията,ами ,че там има точно толкова закона колкото ни трябват. И по тоя въпрос мисля да дам едно предложение.така и така се смятат за полубогове що не вземат да я допълнят тази библия,че като четат поколенията да се чудят и маят на ясновидските способности и ум на своите предци-водачи.Липсвала им била любовта народна,не били разбрани.Абе море ,трайте си там,че ако ви разберат дупе да ви е яко.Уж всичко за народа,уж големи грижи,пък той от ден на ден все по вече линее,топи се като сняг.Мили мои управници вземете,че ги отворете тия очи,затворете задните си части,та дайте на това стадо малко въздух и храна,щото вече сили нямаме дори да блеем.Ама знаете вие-подадете ли си пръста ще ви отхапят ръката ,затова ръката ви е най добре да е джобовете ни.Верно е ,че са скъсани ,но бъдете спокойни и там няма какво вече да хванете,щото освен коравия ни хляб всичко друго омекна.Да сте ни живи и здрави господа управници,да ви е сладък залъка днес,защото утре когато нас няма да ни има гладната ви уста ще трябва да се научи да яде трева.И ако някой не вярва ,че вълкът можел да стане овца нека знае,че това е теорията ми за човешката еволюцията,а тя като всяка една такава е абсолютно възможна,още по вече, чe нашите вълци са си чисти улични псета.Да даде бог да ги изчисти КМЕТА.

• 1 месец по-късно...

Защо толкова хора напускат родината си...?

Аз напуснах България, защото ми беше омръзнало гаджето ми, дето след 5 години висше образование се стремеше да стане "мутра" (говоря за 15 години назад), работата ми (дето беше много "представителна", но нито цент за "представителстотта" не се плащаше допълнително, мутрите - че трябваше да избера съпруг сред 10 мутри за да се считам "щастлива" в онова, преди 15 години ,общество). Избрах да си бъда аз, но на друго място. Още ли е същата ситуация там? Ходя от време на време - по веднъж на две три години - и нямам идея какво точно се случва.

Ходя от време на време - по веднъж на две три години - и нямам идея какво точно се случва.

Еми гледай българската телевизия по сателит. Без пари е.

Мисля че България никога няма да се оправи защото хората са много лоши и затова младите бягат от там(и са прави хората)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.