Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би Ви накарало да напуснете България ?

Featured Replies

Ами може би някакво бедствие и невъзможността да си изкарам прехраната.

• Отговори 444
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами може би някакво бедствие и невъзможността да си изкарам прехраната.

Може би, нещо което си преживял и то е накарало теб да поемеш риска, независимо какво ще изгубиш!Защото вече няма какво да губиш!

До сега нищо

Обичта ми отиде чак в Австралия-та се разделихме

Публикувано изображение

Масовата простотия. И мизерията на духа. И мисля скоро да го направя.

И аз така, при първа възможност се махам!Поради същите причини!

...да ходим да се скитаме по таз тежка чужбина, немили, клети, недраги...

...да ходим да се скитаме по таз тежка чужбина, немили, клети, недраги...

А тук не сме ли немили недраги?!Не ни ли експлоатират?!Не ни ли тъпчат?!Не ни ли правят на нищо за единия хляб?! :)

Решено! Спираме хляба!

Всеки решава сам за себе си.

Те вече го решиха!Не е в нас избора, кои сме ние, че да определяме тези неща!

Други решават дали да спрат хляба, а не ти!!!

Мда и като излезеш в чужбина ти сам решаваш.А хляба е дълъг пет метра и по дърветата растат пари.

Абе от сърце се надявам да излезете от страната на дедите ви и да видите що е то рая в чужда държава, изглежда някои хора немогат да оценят какво имат докато не го изгубят.

Мда и като излезеш в чужбина ти сам решаваш.А хляба е дълъг пет метра и по дърветата растат пари.

Абе от сърце се надявам да излезете от страната на дедите ви и да видите що е то рая в чужда държава, изглежда някои хора немогат да оценят какво имат докато не го изгубят.

И какъв е рая тук? Автобуса ли идва навреме? Или ти се налага само един-два пъти да се срещаш с официални органи в годината. Или храната е евтина? Или хората те уважават не защото имаш пари, а защото можеш и знаеш?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ами дали ще пазаруваш по вторите употреби в Бг-то или ще се юркаш по разпродажби в странство............ все тая. Имам едни познати. Бяха се побъркали по Щатите. Щатите, та Щатите. Взеха зелена карта, заминаха. А в Бг-то изобщо не бяха зле. Над средното ниво мога да кажа. Тя си гледаше детето и се побъркваше от всякакви диети да отслабва. По 10 дена на вода и кво ли още не. Върнаха се отпуска. Видяхме се. Бреееееееее, Илонка направо се свършила. И аз си я питам - абе, кви са тия диети? Я виж колко си отслабнала? Тя ми вика - Никакви диети. Бачка на две работи. Да пълни торбите в някакъв супер и се извадило рамото. Мъжа и /компютърен специалист/ разнасял обувки. Обаче са в Щатите. Е, щом са доволни - кво? Да са живи и здрави.

Не знам за други, но аз си работих все по специалността. Да не говорим че на последната ми работа бях даже нещо шеф. И апартамент от фирмата и при нужда транспорт, билети до България пак от фирмата, само да ми кеф да бачкам...

И какъв е рая тук? Автобуса ли идва навреме? Или ти се налага само един-два пъти да се срещаш с официални органи в годината. Или храната е евтина? Или хората те уважават не защото имаш пари, а защото можеш и знаеш?

:white flag:, кои ти е казал, че автобусите са точни в чужбина(ако въобще ги има ???). А защо ти трябва да се срещаш с официялни органи ???

А стандарта на живот е много по лош от България освен ако не си голям фен на бързата храна от типа на Макдоналц и тем подобни понеже това е наи евтино и това могат да си позволят повечето от имигрантите.А последното изречение си е чиста заблуда специялно за щатите ако имаш пари и човек да убиеш ще се измъкнеш а свестна работа се намира по системата шуро-бачинащина или трябва да позваш някои и аз ще почеха твоя гръб а ти моя.Никои не му пука каква диплома имаш(а иначе е едно от изискванията) а кои познаваш.

А в момента за да водиш живот на средна класа американската държава е изчислила, че ти трябват 2 работи и половина ...

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

Може и да съм споменал вече, но пак ще кажа...., нищо не може да ме накара да напусна родината си.

;), кои ти е казал, че автобусите са точни в чужбина(ако въобще ги има ???). А защо ти трябва да се срещаш с официялни органи ???

Цепят минутата. ;)

Цепят минутата. ;)

Изглежда имаш касмет там кадето си.

Аз в Кипър съм чакал по един час автобуси на 70 градуса, а до спирката(забит метален прат на които пишеше спирка) кадетo чаках имаше канавка в която живееше някаква черна змия(предполагам смок) която срешнах няколко пъти.

Това никога няма да го забравя

В Чикаго метрата(метрото и влаковете) са точни но на близката спирка ми е на 40 минути и през две магистрали. А рейсовете може да си чакаш колкто искаш от трафиците не се знае кога ще доидат както впрочем беше и в България(София) когато живех.Това вече не ме засяга понеже мога да карам но да му мислят тези които нямат кола а те не са малко.

Така, че имаш касмет мариса радваи се, че не си приживяла това което аз съм.

България може да не е цвете но чужбината не е толкова различно колкото ви се иска.

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

И пак се стига до фундаменталната истина - зависи къде живееш в чужбина. Има и по-хубаво от България, има и по-лошо, за това човек първо опипва почвата, а не се хвърля с главата напред.

1. А рейсовете може да си чакаш колкто искаш от трафиците не се знае кога ще доидат както впрочем беше и в България(София) когато живех.

2. България може да не е цвете но чужбината не е толкова различно колкото ви се иска.

1. Аз до като живеех в София се возех на рейсове и тролеи които си ги чаках по сред зима по 20 минути. Сега по спирките при мене пише в колко часа ще мине автобуса. Спирката е на 30 метра само, но още не съм я ползвал, представи си. Карам си колата постоянно. Тука при мене така правим, в други чужбини не знам как е.

2. Чужбината в която съм аз е цъфнала и е завързала. Доста е различно от в БГ. При всички случай моят син който е роден тук няма никога да се навие да живее при условия както е сега в БГ.

И пак се стига до фундаменталната истина - зависи къде живееш в чужбина.

Има и по-хубаво от България, има и по-лошо, за това човек първо опипва почвата, а не се хвърля с главата напред.

БИбок, не се хвърля ли, като те гледам направо си литнала Публикувано изображение ... Шегата настрана, никога не знаеш какво те очаква. Но може би трябва да вярваш в себе си, в съдбата или в каквото и да е било и да се надяваш, че всичко е за добро. :)

И пак се стига до фундаменталната истина - зависи къде живееш в чужбина.

Има и по-хубаво от България, има и по-лошо, за това човек първо опипва почвата, а не се хвърля с главата напред.

Това и аз казвам има и по хубаво от България но има и по лошо. Като излезнеш на вън не означава, че си в рая каде то и да си не е лесно.Всичко се постига с много труд и търпение.

Това и аз казвам има и по хубаво от България но има и по лошо. Като излезнеш на вън не означава, че си в рая каде то и да си не е лесно.Всичко се постига с много труд и търпение.

Разбира се, че не означава, че чужбина е рай, това са само относителни метафори, рай няма. Но виж ад има и той е в България. Как дефинирам Ада? Това е място, където глупостта смело властва и направлява "развитието" на една общност от хора. Както дори в Библията са се сетили да напишат: "по плодовете ще ги познаете". Аз не си спомням да съм живял в държава по-ялова от България. А и защо да се изненадвам, когато национализъм и откачени фобии направляват съзнанието българско?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.