Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би Ви накарало да напуснете България ?

Featured Replies

българин,може да напусне България най-вече за пари

• Отговори 444
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Привет! Същия въпрос ме попитаха преди време в радиото (няма да казвам кое, за да не става реклама)... Бих напуснал България с цел по-добър живот... Т.е. ако тук стане по-добре за живеене, по-справедливо и т.н., бих останал! Иначе - по-добре да търся късмета си на запад! Поздрави!

• 3 седмици по-късно...

Мен от България ме изкара за вече 8 години нуждата да стана човек, да правя наука от световна класа и да мога някой ден да променя държавата ни. За жизнения стандарт изобщо не ми се говори, нито за здравеопазване и всичко останало. Смятам, че всеки българин трябва да поживее в западноевропейска държава за да стане човек и демократ. А най-вече за да се научи да си владее страстите. ;)

Смятам, че всеки българин трябва да поживее в западноевропейска държава за да стане човек и демократ. А най-вече за да се научи да си владее страстите. :)

Искаш да кажеш че преди да напусна окончателно и за постоянно България съм бил шебек ли?

А какво ще препоръчаш на милите германци да направят за да се поочовечат поне малко? Може би ще ги пратиш на вечерни курсове по театрално майсторство за да се научат да симулират топлосърдечни човешки взаимоотношения. Щото те горките, като ходя при тях, по улиците вървят и мълчат (почти не комуникират момежду си), в ресторантите дъвчат блуткави варени картофи и се наливат с пенясала бира.

Аз пък не искам да заприличам нито на германец, нито на англичанин, нито на скандинавец, нито на холандец.

За твое сведение Западна Европа е населена и с по-приятни за общуване люде говорещи на френски, италиански, испански и португалски.

Искаш да кажеш че преди да напусна окончателно и за постоянно България съм бил шебек ли?

А какво ще препоръчаш на милите германци да направят за да се поочовечат поне малко? Може би ще ги пратиш на вечерни курсове по театрално майсторство за да се научат да симулират топлосърдечни човешки взаимоотношения. Щото те горките, като ходя при тях, по улиците вървят и мълчат (почти не комуникират момежду си), в ресторантите дъвчат блуткави варени картофи и се наливат с пенясала бира.

Аз пък не искам да заприличам нито на германец, нито на англичанин, нито на скандинавец, нито на холандец.

За твое сведение Западна Европа е населена и с по-приятни за общуване люде говорещи на френски, италиански, испански и португалски.

Ами темата беше само за нас Българите, иначе бих ти разказал, какви са ми препоръките и към Германците. Тях бих ги пратил на едногодишен живот в Турция или поне Гърция. Ще им се отрази добре. В България не разбира се, защото ние вече не сме толкова гостоприемни, както преди 20 години. Приятни за говорене могат да са всички, всички сме еднакви, просто живеем в различни обстоятелства, което ни прави да изглеждаме различни. Пък и освен това, германците и сега са си по-добре от нас. Те поне колкото и сериозни да са имат разни карнавали по които стават като диваци. Е има си всякакви хора, но то къде не е така. Пък и честно казано и българите вече не комуникираме така радушно по между си, както преди. Още през 90-те започна да се усеща едно отчуждение, така че нека не се прехвалваме. Много хора излизат по барове и ресторанти в България и ти изглежда уж някак си по-раздвижено, но я да станат цените като в Германия и пак ще те питам дали ще излизаш да пиеш всяка вечер бира и по ресторанти. :) Иснапците пък и италианците изобщо не ми ги хвали. Те са все по-големи националисти, ако са в чужбина се държат на групички и не приемат никой сред тях, особенно разни бедни източно европейци. Честно казано забавлявал съм се по-добре с германци от колкото с италианци. Германците много лесно те оставят да си душата на компанията, докато с италианците ще има цяла вечер да си мериш пишката без какъвто и да е смисъл.
  • 2 седмици по-късно...

...наявам се да "напуснат" само онези, които наистина "немогат да се развиват тук" за да не страда обществото от сериозни липси :)

Аз отдавна сьм напуснала Бьлгария/ вече 7 год/ . Врьщам се често тук и откровено да ви кажа жал ми е за моята Родина! Как можахме да си изберем такива некьдьрни, алчни , корумпирани дьржавници-те са виновни за жалкото положение в Родината ми!Според мен ,ако малко нещата в Бьлгария се оправят, вьпреки че напьлно сьм си уредила живота в чужбина , бих се вьрнала!!!!

Аз отдавна сьм напуснала Бьлгария/ вече 7 год/ . Врьщам се често тук и откровено да ви кажа жал ми е за моята Родина! Как можахме да си изберем такива некьдьрни, алчни , корумпирани дьржавници-те са виновни за жалкото положение в Родината ми!Според мен ,ако малко нещата в Бьлгария се оправят, вьпреки че напьлно сьм си уредила живота в чужбина , бих се вьрнала!!!!

ами остава да направим тук чета и да се върнем да свалим комунистите от власт. :speak:

Аз бих отишла в чужбина най-вече за да уча и пак ще се върна обаче :cheers:

Аз бих отишла в чужбина най-вече за да уча и пак ще се върна обаче :wors:

Зависи какво, къде и как ще го учиш.

В някой държави, често се случва след като завършиш да ти предложат работа, особено ако учебният ти план включва и практика. От друга страна, понякога няма значение какво и къде си завършил - качествата или ги имаш или ги нямаш :wors:.

И трето, не всяка професия може да бъде реализирана в България. Понеже и аз имам роднини, които се занимават с наука, а и weselqk е пример за това - просто в някой сфери не можеш да се реализираш в милата ни родина. Горчиво, но истина.

И най-вече защоооо го учиш. ;)

И трето, не всяка професия може да бъде реализирана в България. Понеже и аз имам роднини, които се занимават с наука, а и weselqk е пример за това - просто в някой сфери не можеш да се реализираш в милата ни родина. Горчиво, но истина.

Бианке, ти няма ли да дойдеш най-сетне да ти спретна една реализация на тебе??? Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

И най-вече защоооо го учиш. :)

Бианке, ти няма ли да дойдеш най-сетне да ти спретна една реализация на тебе??? Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Ще дойда, бе, ще дойда :)

Няма отърване от мен - хахахха Публикувано изображение

българин,може да напусне България най-вече за пари

Повечето българи си мислят,че така лесно се изкарват парите в чужбина,но кога те мързи да работиш,не в чужбина ,ами където и да идеш,все си е тая.

Аз никога не съм излизала от България/много ми се е искало и сега пак/,но не бих отишла някъде без да се върна тук,не ми харесва тук-мръсотията,безработицата и че нямаме права българите/или имаме някакви минимални,но никой май не ги зачита/.Би ме накарало само едно нещо- ако семейството ми/цялото/ е в чужбина само тогава бих заминала-без да се върна,но сигурно ще ми залипсва родината,не знам....

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

България е чудесно място и аз съм доволен че живея тук.Смятам че съм успял в много насоки,било сам или с помощта на семейството си.Да я напусна,означава че съм изгубил всичко, а тогава няма да има място на света където да се почувствам по-добре.Никога не съм разбирал хората готови да загробят родината си и да избягат навън,без желанието някога да се върнат.Бих пътувал отново и отново,по целия свят,но краят ми искам да е тук.

Никога не съм разбирал хората готови да загробят родината си и да избягат навън,без желанието някога да се върнат.

Ми да ти погна да ги разбереш бе приятел.

Значи тия от северна Европа:

англичани, белгийци, холандци, скандинавци

като се пенсионират си напускат родината и отиват далече от децата им и внучетета им и си купуват къщи някъде в:

Франция, Италия, Испания, Португалия и др.

С изключение на белгийците франкофони заселващи се в южна Франция, другите даже и не говорят местия език. Просто се заселват някъде на СЛЪНЦЕ където природата им харесва. Не им пука нито за родина нито за роднини, чувстват се постоянно във ваканция на почивка.

Така че, не само за пари някой се маха от някъде.

Ми да ти погна да ги разбереш бе приятел.

Значи тия от северна Европа:

англичани, белгийци, холандци, скандинавци

като се пенсионират си напускат родината и отиват далече от децата им и внучетета им и си купуват къщи някъде в:

Франция, Италия, Испания, Португалия и др.

С изключение на белгийците франкофони заселващи се в южна Франция, другите даже и не говорят местия език. Просто се заселват някъде на СЛЪНЦЕ където природата им харесва. Не им пука нито за родина нито за роднини, чувстват се постоянно във ваканция на почивка.

Така че, не само за пари някой се маха от някъде.

А тези от южните сигурно отиват на север, на хладничко.

Според теб на север са останали само млади хора, а на юг са старците.

Ами май в България на доста места връзките са преди образованието, често няма условия за реализация по желаната специалност, управляващите се чудят как да измъкнат повече пари от нас, а на лице нищо, труда е доста евтин, а сега искат и да вдигнат безобразно пенсионната граница :wub: Те хората вече на млади години си отиват, а умните ни държавници ще ги карат да работят до близо 65 години. Ако успеят да се пенсионират ще са разсипани от работа, с ниски пенсии които няма да стигат за храна, сметки и лекарства ...

В някой държави, често се случва след като завършиш да ти предложат работа, особено ако учебният ти план включва и практика. От друга страна, понякога няма значение какво и къде си завършил - качествата или ги имаш или ги нямаш ;).

Съгласна съм с теб, но това което съм решила да уча/архтектура или за проглрамист/ има реализация тук в България/поне аз така си мисля/, колкото за стажа - той ще е една-две години, но това не ми пречи да се пребера след това тук. Публикувано изображение

И най-вече защоооо го учиш. :speak:

Възможно е да отивам извън българия да уча по две пречини:

1. Родителите да е карат

2. Аз да го искам - т.е. да искам по-високо обучение тази сфера

при мен е второто Публикувано изображение

За архитектурата и в България има реализация и то много. И обучението е на ниво, но изпитите са тежки. Е, разбира се, като положиш повече труд и усилие всичко става. Аз на времето една съученичка така я убедих - страшна математичка и ядски трудолюбива и постоянно човече. Тя се притесняваше. че не може да рисува хубаво, но с времето (и с интензивните уроци) се научи и сега прави страхотни неща. Искаха 6.00 на изпита по математика. Така, че дори да имаш проблеми с рисуването, знай, че и то се учи, не е задължително да имаш някакъв невероятен талант. Ако искаш архитектура и не ти се напуска България, остани тук - гарантирам ти, че ще получиш адекватно образование и реализация. И още нещо (ще погледна профилът ти да видя на колко си), да знаеш, че след 2-рата година (ако имаш желание и късмет може и след 1-вата) често някой архитекти взимат студенти при тях на работа - карат ви да вършите "черната" за тях работа, но така се учите да работите в реална среда, пък и контктите си казват думата. Пожелавам ти успех!

България за мен е красота ! Дори и за ден извън нея се чувствам кофти . Не знам кой ни прокле да имаме такива властници !!!!

България ми харесва ако могат да се направят още малко промени ще е супер, но независи само от мене :@

За архитектурата и в България има реализация и то много. И обучението е на ниво, но изпитите са тежки. Е, разбира се, като положиш повече труд и усилие всичко става.

Аз на времето една съученичка така я убедих - страшна математичка и ядски трудолюбива и постоянно човече. Тя се притесняваше. че не може да рисува хубаво, но с времето (и с интензивните уроци) се научи и сега прави страхотни неща. Искаха 6.00 на изпита по математика.

Така, че дори да имаш проблеми с рисуването, знай, че и то се учи, не е задължително да имаш някакъв невероятен талант. Ако искаш архитектура и не ти се напуска България, остани тук - гарантирам ти, че ще получиш адекватно образование и реализация.

И още нещо (ще погледна профилът ти да видя на колко си), да знаеш, че след 2-рата година (ако имаш желание и късмет може и след 1-вата) често някой архитекти взимат студенти при тях на работа - карат ви да вършите "черната" за тях работа, но така се учите да работите в реална среда, пък и контктите си казват думата.

Пожелавам ти успех!

много ти благодаря за съветите Публикувано изображение Дано реализирам мечтата си :P

много ти благодаря за съветите Публикувано изображение Дано реализирам мечтата си :P

Ако наистина искаш и си решила да учиш нещо такова, приготви се с пари и търпепие и труд!Ама точно в тази последователност!Това ти е нужно, за да успееш в България! ;)За жалост това е истината!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.