Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би Ви накарало да напуснете България ?

Featured Replies

Единствено,заради стандарта на живот тука,би ме изкушило,да напусна България...... Публикувано изображение

• Отговори 444
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бих напуснала страната заради безпаричието,в момента обмислям този вариант.Причините поради ,които не съм заминала в чужбина са няколко: не мога без семейството си,приятелите и не искам да слугувам на американци,англичани...,колкото и странно да ви струва това,ако напусна България ще бъде за няколко години 1-2 да изкарам малко парички и ще се върна тук.

Точно това имах в предвид... :P

Бих напуснала страната заради безпаричието,в момента обмислям този вариант.Причините поради ,които не съм заминала в чужбина са няколко: не мога без семейството си,приятелите и не искам да слугувам на американци,англичани...,колкото и странно да ви струва това,ако напусна България ще бъде за няколко години 1-2 да изкарам малко парички и ще се върна тук.

И аз така си мислех ама ...

Виждала съм българи как крадат колелета, сандвичи дори, виждала съм как българка си тръгва от магазин с ботуши за 1500 крони (като казвам "тръгва" нямам в предвид платила).

Бибс, а ти като я видя какво направи?!? ххахахаххахахх Остави, може би момичето си плаща наема с ботуши Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Бибс, а ти като я видя какво направи?!? ххахахаххахахх Остави, може би момичето си плаща наема с ботуши Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Абе мани, аз бях толкова шокирана, че.... Публикувано изображение

Докато гледам и тук, в Дания, как българсюки се кълчат в къси поли и без бельо по масите и друсат потни цици под ритъма на дивата чалга, мнението на чужденците няма да се промени. Виждала съм българи как крадат колелета, сандвичи дори, виждала съм как българка си тръгва от магазин с ботуши за 1500 крони (като казвам "тръгва" нямам в предвид платила). И като хванат няколко такива и като ги разберат, че са от България, репутацията ни на крадлива нация с лесни момичета ще си остане такава и за 50 години напред.

Това са мои наблюдения и мои твърдения. Съжалявам, че ще ви разочаровам, но не са циганите, дето ни излагат по Европа - ние си се излагаме достатъчно и без тях.

Значи това е навсякъде...остави колелата,ботушите и дребните работи.

Малко заглавия на новини само от Испания:

1.В Испания бе разбита мрежа за проституция от Източна Европа, арестувани са българи

2.Българи вършат все повече престъпления в Испания - Държавната агенция БТА съобщи, че все повече стават случаите на престъпления в Испания, извършени от българи, които са ангажирани не само в незаконен трафик на коли, хора, проституция и с фалшифициране на пари, но и в трафика на кокаин....

3.В Испания задържаха 8 българи за измами и кражби - Испанската полиция задържа 8 българи, източвали дебитни и кредитни карти

4.20 българи арестувани в Испания - 20 българи са били арестувани в Испания кражби и препродажби на луксозни автомобили.

Е кажи после как няма да имат лошо мнение за нас?Да не говориме за мизерията...хора,който няма какво да ядат,хора потънали в заеми и т.н

За съжаление всичко се знае за нас и се набива на очи.Но темата не е за това кой какъв е и как се държи в чужбина.Нека не се отклоняваме.

По темата:

1. Аз съм напускал България повече от 5000 пъти, ако искате ми вярвайте. За един час или повече. Без Австралия и известен брой архипелази (намалявам бройката на непосетените острови с всяка изминала година). Там - отвъд не видях нищо, което да не накара да я напусна завинаги. Това (завинаги) е пропуснато в заглавието темата. Предполагам този пропуск да не е случаен, но все пак няма перфектни хора или потребители.

2. Идеята за мегаполиса или мегадържавата ме ме блазни - много добре се чувствам в България. Дали някъде дават повече кинти - сложно е да се коментира. Обстановката се мени, понякога доста драстично.

3. Аз ще напусна България, ако някога не ми издържат нервите да се боря с разни идиоти. Засега се справям доста добре с тях.:)

Няма смисъл в заглавието да се добавя "завинаги"... Малко са хората,който тръгват с такава нагласа...поне така си мисля.Аз не съм от тях.

Няма смисъл в заглавието да се добавя "завинаги"...

Малко са хората,който тръгват с такава нагласа...поне така си мисля.Аз не съм от тях.

Може би си права. Защо тогава се задава този въпрос? какво значи "нагласа"? Вероятно става дума за гурбет? Не разбирам. Има някаква селска хитрина, която не понасям...

Значи това е навсякъде...остави колелата,ботушите и дребните работи.

Малко заглавия на новини само от Испания:

Е кажи после как няма да имат лошо мнение за нас?Да не говориме за мизерията...хора,който няма какво да ядат,хора потънали в заеми и т.н

За съжаление всичко се знае за нас и се набива на очи.Но темата не е за това кой какъв е и как се държи в чужбина.Нека не се отклоняваме.

Ето и от мен едно изследване от една агенция ,която се занимава с проучвания за престъпността в на имигрантите в Испания!

Понеже не съм много добър с испанския -телеграфно ще преведа ,ако сбъркам нещо някой може да ме поправи

Más de 400 bandas del crimen organizado de 35 nacionalidades actúan en Españа

тука казват че има повече от 400 банди (криминални или мафии от 35 националности ,които действат на територията на Испания

Octubre 11, 2007 in това е от миналата година (правят си някаква статистика ,хората)

по азбучен ред са едните са банди другите са организирани криминални елементи за мафия не става на въпрос

Albaneses, Alemanes, Argentinos, Bandas organizadas, Británicos, Búlgaros, Cameruneses, Chinos, Costamarfileños, Crimen organizado, Franceses, Griegos, Guatemaltecos, Iraníes, Kosovares, Mexicanos, Nigerianos, Paquistaníes, Senegaleses, Turcos, Venezolanos мисля ,че са пропуснали някои примерно се сещам за руската ,мароканската ,колумбийската екваторианската и т.н.

03.09.07

(PD/Agencias).- El «mercado común del crimen» es una realidad. Los análisis policiales lo confirman año tras año y el pasado no fue una excepción. Durante 2006 los agentes de la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (Udyco Central) llevaron a cabo 180 operaciones contra grupos de delincuencia organizada y detuvieron a 757 individuos en el transcurso de esas investigaciones. тука казват че са провели 180 операции и са гепили 757 криминални елемента

Explica Cruz Morcillo en ABC que el abanico de países de procedencia superó las 35 nacionalidades; el panorama se repite en lo que llevamos de año.

Los españoles encabezaron la lista (248 arrestados), значи от всичките 757 човека 248 са испанци те също се проявавят лошо seguidos de los rumanos после са румънците (un centenar de personas) y por detrás se sitúan marroquíes тука вече съобщават и за мароканци и коломбийци y colombianos hasta completar un mapa de una decena de nacionalidades principales en el que aparece Bulgaria,тука са ни сложили за цвят покрай старите демокрации дето ни учат как да се борим с корупцията Alemania, Германия Francia,Франция Reino Unido,Обединеното кралство Argentina y Turquía.другите не са интересни вече

El croquis de segundones se asemeja a una reunión del Consejo de la ONU -entre otros se arrestó a gente de Senegal, Costa de Marfil, Kosovo, Albania, Venezuela, Grecia, Paquistan, México, Irán, Camerún, Guatemala, Nigeria o China-, тука не са ни споменали и ми е много странно -щото не ми е комфортно да не ни споменават когато става въпрос за КРАДЦИ и МОШЕННИЦИ щото САМО БЪЛГАРИ могат да лъжат и крадат на това му викам аз ГАДНА ПРОПАГАДНА en operaciones que van desde el tráfico de cocaína y hachís, hasta las estafas intercontinentales, el robo de coches de lujo, el blanqueo de dinero o los robos en viviendas y joyerías. Y eso sin contar todo el resto de servicios llevados a cabo por la Unidad de Delincuencia Especializada y Violenta (Udev Central), también dentro de la Policía Judicial. Esta unidad detuvo el año pasado a casi medio millar de rumanos y desmanteló dos poderosas redes de ese país.

A ello hay que unir las operaciones de la Comisaría General de Extranjería y Documentación, con sus golpes a las redes de inmigración y falsificación de documentos.

Това е има и още ,ама не ми е интересно има много настроение в такива драсканици ,че ние сме най лошите!

Мдаа

• 2 седмици по-късно...

Лицемерието, шуробаджинащината, кофти манталитета, който е от 500 г. турско робство и 50 г. комунистически brainwashing, корупцията и още мн. неща, но главно манталитета ни е отвратителен.

• 1 месец по-късно...

Сложен въпрос, който изисква още по-сложен отговор...

;)

Защо толкова хора напускат родината си...?

Сложен въпрос, който изисква още по-сложен отговор...

Не е толкова сложен отговора.

Отиваш в малко по-цивилизована държава и се сблъскваш с... уредения и нормален живот. Хората не те бутат, не те псуват, правят ти път, възпитани са. Светофарите работят, табелите си стоят на мястото, транспортът е винаги точен, колите спират, за да минеш. Чисто е, подредено е, всеки се грижи за града си. Ако решиш да хвърлиш фас на земята ще ти стане неудобно, защото няма друг боклук на улицата и ще се сетиш, че има кошчета за тая работа. И о, чудо - наитина има кошче! Не ти се налага да го търсиш половин час.

Отиваш да си свършиш някаква административна работа - посреща те усмихнат служител, обяснява ти толкова много, че чак ти писва от информация. Не чакаш 3 часа на опашка, тръгваш си доволен и се чудиш: "Абе защо, мамка му, в България не е такава системата?"

Вечер лампите работят, дори има нощен транспорт... Но това може би не е най-важното. По-важното за повечето хора са парите. 8-10 евро на час за работа като раздаване на вестници и до над 20 евро за квалифицирана работа - служител в банка например.

Защо трябва да останеш в България, шефът ти да е с по-ниско образование от теб, да получаваш 5-6 пъти по-малко пари, да бъдеш недооценен, да си хабиш нервите, че 240 говеда те управляват и се сещат за теб само преди избори? Защо трябва да се примиряваш, че батката с бръснатата глава и BMW X6 е недосегаем и чичко полицай не може да му каже "копче"? И защо този чичко полицай да се занимава с въпросната мутра, като може да прибира рушвети от пияни шофьори и да ги пуска безнаказано?

В продължение на години всеки идва и обещава да ни оправи за един мандат. И го правят - така здраво ни оправят, че свят ни се завива.

И на въпроса "Защо толкова хора напускат родината си...?" се отговаря много лесно - за да намерят един по-спокоен и нормален живот. Защото им е писнало от лъжите и обещанията на мърмотите по телевизията, защото им е омръзнало да се страхуват! Има и още един въпрос - "Защо толкова хора не се връщат?" - Защото са намерили това, което търсят.

Не казвам, че извън България животът е приказка. Сблъскваш се с нови и непознати досега трудности и не е толкова лесно, каквато е общата представа. Корупция си има, но поне се мисли и за "малкия човек". Държавата се стреми да улесни живота на хората и го прави. Ето затова толкова хора, напускат пределите на родината, която си остава родина, но не и майка... И главно заради дебелите депутати, които заслужават да лежат в затвора заради престъпления срещу народа!

Весели празници!

Редактирано от Yonex (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Какво би ме накарало да напусна България завинаги?Лично мен някакъв побългарен вариант на чудовището наречено Слободан Милошевич,чиято политика предизвика четири войни.

• 3 седмици по-късно...

Случилото се на 14 януари пред НС ме накара тотално да загърбя патриотизма си... Вече твърдо съм решен след завършването на висшето си образование да се изнеса от тук и да не поглеждам назад. Ще си идвам по семейните празници и да видя родители и приятели. Две години сме в ЕС и нищо не се е променило. Сложиха нови пътни настилки с бабуни по-гадни и от дупките. Нямаме ли един свестен пътен проектант?! Трагедия...

Защо толкова хора напускат родината си...?

Защо ил? Причините са много, от много големи до най-малките но съществени...

Аз бих я напуснал защото младите хора нямаме място за реализация, защото като влезеш в магазина задължително трябва да пиеш един, два валеряна преди да отидеш на касата, защото сме затънали до ушите в корупция, защото никой не ни зачита правата, като хора, зщото го няма нормалното човешко одношение между хората, няма го спокойствието... излизаш със страх някъде да не те пребият, да не те ограбят, и напоследък и да не те залеят с киселина или недай си боже да те гръмнат. Страх те е, че като се прибереш може да не завариш апартамента си така, както си го оставил. И нещо мнооого малко но аз му обръщам внимание, сигурно и мноооого други българи - няма я усмивката, всеки те гледа мръсно и се чуди как да те прекара с нещо. Живеем в стрес и напрежение... Ей за това аз бих напуснал България (и ще го направя, само дето образованието още ме спъва но 1-2 години ще се изтрае) - както прочетох по-горе, но и аз разсждавам така - обичам страната си но мразя държавата и се отвращавам от хората, които я управляват. С кеф ще си купя еднопосочния билет и няма да погледна назат, ще ми е мъчно единствено за близките ми, част от който са останали тук.

Просто управлението на държавата продължава да разочарова младите хора, и после се чуди защо населението намалява... Публикувано изображение:)

• 1 месец по-късно...

Защо ил? Причините са много, от много големи до най-малките но съществени...

Аз бих я напуснал защото младите хора нямаме място за реализация, защото като влезеш в магазина задължително трябва да пиеш един, два валеряна преди да отидеш на касата, защото сме затънали до ушите в корупция, защото никой не ни зачита правата, като хора, зщото го няма нормалното човешко одношение между хората, няма го спокойствието... излизаш със страх някъде да не те пребият, да не те ограбят, и напоследък и да не те залеят с киселина или недай си боже да те гръмнат. Страх те е, че като се прибереш може да не завариш апартамента си така, както си го оставил. И нещо мнооого малко но аз му обръщам внимание, сигурно и мноооого други българи - няма я усмивката, всеки те гледа мръсно и се чуди как да те прекара с нещо. Живеем в стрес и напрежение... Ей за това аз бих напуснал България (и ще го направя, само дето образованието още ме спъва но 1-2 години ще се изтрае) - както прочетох по-горе, но и аз разсждавам така - обичам страната си но мразя държавата и се отвращавам от хората, които я управляват. С кеф ще си купя еднопосочния билет и няма да погледна назат, ще ми е мъчно единствено за близките ми, част от който са останали тук.

Просто управлението на държавата продължава да разочарова младите хора, и после се чуди защо населението намалява... Публикувано изображение:lol6:

Аз бих напуснала именно заради това, което казваш ти ... и аз ще го направя, причините поради, които съм тук са абсолютно същите като твоите, но и това време ще дойде...

Обичам родината си, живея в малък град ... но и тука не липсват тези изцепки .. а преди ги нямаше .. корупцията също ни застигна ... ужасно е ... Просто нямам търпение да завърша и да се махна от тука ... Америка или Англия.Там където можеш да се почувстваш човек, наистина ... Красотата на страната ни е несравнима, но тя не е достатъчна, за да останем ние (младите) тук ... Все пак тя не може да ни оправи живота ...

Аз бих напуснала именно заради това, което казваш ти ... и аз ще го направя, причините поради, които съм тук са абсолютно същите като твоите, но и това време ще дойде...

Обичам родината си, живея в малък град ... но и тука не липсват тези изцепки .. а преди ги нямаше .. корупцията също ни застигна ... ужасно е ... Просто нямам търпение да завърша и да се махна от тука ... Америка или Англия.Там където можеш да се почувстваш човек, наистина ... Красотата на страната ни е несравнима, но тя не е достатъчна, за да останем ние (младите) тук ... Все пак тя не може да ни оправи живота ...

Ама и в Америка и в Англия сега хич не е весело с тая криза и огромна безработица, уволняват по хиляди хора на ден, а па социалната им система хич не е от най добрите, та да разчиташ не нея...

Ама и в Америка и в Англия сега хич не е весело с тая криза и огромна безработица, уволняват по хиляди хора на ден, а па социалната им система хич не е от най добрите, та да разчиташ не нея...

Казвам ти къде предпочитам, но това не означава че ще е там.. искам да е извън БГ ... Пък и Америка, Англия и по-големите страни по-бързо ще се справят с кризата... а ние ... дано да излезнем в следващите 7-8 години ... Ако въобще намерим сили да се изправим ...
  • 1 месец по-късно...

Еми единственото нещто което може да ме накара да напусна България това е безпаричието Публикувано изображение ништо друго, но и в другите страни не е кой знае какво заплащането

Редактирано от dEt0x (преглед на промените)

Дори и на почивка не бих се върнал. Защо да пълня джобовете на мошеници? Един пример - В Турция или Гърция една почивка е по-евтина от същата в Бг, а работниците, които работят в дадения хотел, получават доста повече от българските си колеги.

А що се отнася до природата, тя и в други държави е хубава.

marisa: 2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Не управлението, не мизерията, не проблемите са гадното нещо в тази страна, а самите хора. Ако хората бяха готини и всеки уважаваше другия живота щеше да е най-хубавия в България. Във всички мъдри и велики мисли се казва че в един живот най важното е не дали си богат или беден а колко хора имаш до себе си и как живееш с хората около себе си. Един отбор не може да победи друг ако всеки мисли само за себе си и никой не уважава мнението на другия. В Б-я всеки един е по ниша за теб. Всеки иска да отиде в чуждото на готово и всеки казва в чужбина хората са се оправили и живеят хубаво а не като у нас. Ами да управили са се не защото управниците им са били много умни и добросъвестни ами защото ги е било страх от народа и от тяхната единност като един голям и силен отбор срещу един по малък и слаб (като Политиците). Те великите герои на България още от едно време са казали за нашия народ - то това не е народ а мърша. Защо? Защото са видели колко мързелив и глупав е той. Предпочита да навреди на другия за собственото си благо вместо да помисли за нещо по голямо като успех и уважение. Тука в тази тема също виждам само глупави отговори които ме дразнят като например: 1. има много боклуци и е мръсно - еми да мръсно е защото както казах хората са мързеливи и си хвърлят кофите с болук от терасата на дома си вместо да отидат до контейнера. И какво като е надалеч? Не можеш да се разтъпчеш малко ли? Ще ти паднат краката ли? Щото си копал/а 5 декара бустан като хората едно време ли? 2. има много корупция - да има защото както вече казах хората предпочитат да навредят за собственото си благо вместо да направят нещо хубаво за което се иска усилие и мислене. 3. има ниско заплащане - да има защото го позволявате. Когато отидете на работа вие знаете какво трябва и какво не и го спазвате защото ще ви уволнят от работа, нали? А управляващите кой им казва че заплатите не са достатъчни. Всички но само с казване не става трябва и нещо повече трябва да разберат че това не е шега работа с народа. Защото ако на вас само ви казваха какво не трябва нямаше да е достатъчно има си начин по който всеки един от нас е принуден да спазва техните правила. Ето и едно изречение което съм сигурен че всички биха казали - И понеже народа е толкова завистлив и негативен към всичко знам че дори и да опитам да направя нещо никой няма да ми обърне внимание, затова най добре е да отида в чужбина и да чакам някой да оправи тая бъркотия. Дори в тази тема има такива подобни. Тука ако питаш всеки един дали е патриот всеки ще каже да ама патриот не е само да приказваш за страната си ами да правиш нещо за нея. Най малко може поне да си хвърляте боклуците където трябва и следващия път да не казвате че родината ви била мръсна защото тя не се цапа само Няма да казвам дали бих се махнал от тази държава за сега несмятам да го правя имал съм възможност да отида в Англия но не съм се възползвал от нея.

Редактирано от SolidSoul (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.