Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моите рисунки. Само собствени творби!

Featured Replies

Браво, давай още...

:clap:

• Отговори 1k
  • Прегледи 166,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

за мен са пълна боза поне тия двете дето ги видях !имаш таланта но ти треа некой който да ти обясни основните неща. :clap:

• 1 месец по-късно...

Ти си мислиш,че като си направила темата,тя е само за твоите рисунки?Какъв е смисъла,всеки да си прави тема за собствените си творби?Струва ми се, че нещо силно си се объркала.Като си направиш собствен форум,тогава ще можеш да определяш правилата.

И кога си била в Академията и прочие ,че ръсиш тия оценки?Рисунките ти са на ниво 9-10 клас художествена гимназия,с силно преувеличение(ако говорим за високо ниво)Така че спри да изливаш мозък,ами си сядай на задника и рисувай,без да критикуваш неща, които не са ти ясни.

Можеш ли да рисуваш човек или животно без да го гледаш от натура или снимка, ей така да те питам тебе.? Просто сядаш с един молив и скицник, и си ги рисуваш.

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

Можеш ли да рисуваш човек или животно без да го гледаш от натура или снимка, ей така да те питам тебе.? Просто сядаш с един молив и скицник, и си ги рисуваш.

Мога.И без молив и скицник мога.Таблета ми върши добра работа.Защо питаш?

Мога.И без молив и скицник мога. Таблета ми върши добра работа. Защо питаш?

Любопитно ми е, какво си сътворил дори и свободни рисунки, драскулки и пр. Предпочитам да видя нещо със молив и скицник.

• 2 седмици по-късно...

sed ally написа:

1. От тези цветни половин един час.

2. Мерси

3. Стопански и финансов контрол съкр. СФК след две седмици ще имам защита на магистърският ми проект по спец. Бизнесадминистрация.

... и във връзка с последното " и най важното - ЗАЩО за Бога?! " защото няколко години поред не ме приеха Художествената академия,и НАТФИЗ Анимация и пр. други (СУ или ТУ в дизайна).

п.с. Може да не се хареса на някои в въпросните вузове по изкуства приемат хора, които не могат или рисуват доста посредствено, каквито са и може би са и част от преподавателите, които ги учат там.

Така.Видях ,че съм пропуснал да ти отговоря на най-важния въпрос.Защо не са те приели там където си мечтала .Има няколко причини за това.Във всички вузове по изкуствата си има определени изисквания и критерии които ,трябва да се изпълнят ,за да успееш.Още преди доста време от всички обявени места всъщност имаше 1-2 свободни реално.В някои специалности и толкова няма,всичко друго е заето от връзкари и платили си на когото трябва .Така че за да успееш само с талант,трябва да си на много ,много високо ниво.Но повечето от нещата са които се изискват са чист занаят които се учи дълги години,най добре е да се почне по отрано и с добър учител.Тези неща на теб ти липсват.Почнала си сравнително късно и затова не е възможно с магическа пръчица да наваксаш пропуснатото.Хубавата новина е ,че таланта си го имаш.Идеята обаче как да го използваш ми се струва ,че ти убягва.Ако си избистриш и идеята,нещата които се учат в всичките тия вузове можеш да си ги научиш и сама.Това разбира се е по трудния път,но не е невъзможен.

Този сайт е ориентиран по скоро към ИТ,този подфорум рядко се посещава от хора дето наистина разбират от изкуство.Така че моя съвет ти е неочакван бонус.Ако искаш само да си начешеш егото ,показвайки рисунките си на хора ,дето отдавна са забравили как се хваща молив и четка и само ще ти повтарят колко си добра ,приеми извиненията ми че не съм те разбрал.

Публикувано изображение

П.С. Ако искаш мога да ти кажа и конкретно какво ти трябва,но ще трябва да покажеш учебните си етюди и рисунки ,от подготовката за кандидатстването.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Здравейте , аз съм нова във форума, но реших и аз да покажа малко аматьорски рисунчици.

Публикувано изображение

Рисунчици ли?! Публикувано изображение

Та това са си картини от високо ниво и то!

Не се подценявай в никакъв случай!

Много си добра и продължавай гордо напред! Публикувано изображение

Браво и на двете, страхотни са рисунките/картините ви.. :yanim: Много ми допада и изрисуването на детската стая... Продължавайте да ни показвате творенията си..

Така.Видях ,че съм пропуснал да ти отговоря на най-важния въпрос.Защо не са те приели там където си мечтала .Има няколко причини за това.Във всички вузове по изкуствата си има определени изисквания и критерии които ,трябва да се изпълнят ,за да успееш.Още преди доста време от всички обявени места всъщност имаше 1-2 свободни реално.В някои специалности и толкова няма,всичко друго е заето от връзкари и платили си на когото трябва .Така че за да успееш само с талант,трябва да си на много ,много високо ниво.Но повечето от нещата са които се изискват са чист занаят които се учи дълги години,най добре е да се почне по отрано и с добър учител.Тези неща на теб ти липсват.Почнала си сравнително късно и затова не е възможно с магическа пръчица да наваксаш пропуснатото.Хубавата новина е ,че таланта си го имаш.Идеята обаче как да го използваш ми се струва ,че ти убягва.Ако си избистриш и идеята,нещата които се учат в всичките тия вузове можеш да си ги научиш и сама.Това разбира се е по трудния път,но не е невъзможен.

Този сайт е ориентиран по скоро към ИТ,този подфорум рядко се посещава от хора дето наистина разбират от изкуство.Така че моя съвет ти е неочакван бонус.Ако искаш само да си начешеш егото ,показвайки рисунките си на хора ,дето отдавна са забравили как се хваща молив и четка и само ще ти повтарят колко си добра ,приеми извиненията ми че не съм те разбрал.

Публикувано изображение

П.С. Ако искаш мога да ти кажа и конкретно какво ти трябва,но ще трябва да покажеш учебните си етюди и рисунки ,от подготовката за кандидатстването.

1. Какво ще рече това на много високо ниво, защото съм попадала на такива бездария от въпросните НХА и НАТФИЗ, че направо да се издрайваш.

2. Аз ги уча по-трудният път нещата.

3. Не си чеша егото, че си показвам рисунките на хора, които не са хващали отдавна молив или не. Но на тези хора умовете на съм сковани в ограничените рамки на критиката.

Надявам се да не ме изтълкуваш грешно.

Браво и на двете, страхотни са рисунките/картините ви.. :clap:

Много ми допада и изрисуването на детската стая...

Продължавайте да ни показвате творенията си..

Мерси, аз съм малко към комиксовият жанр.

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

1. Какво ще рече това на много високо ниво, защото съм попадала на такива бездария от въпросните НХА и НАТФИЗ, че направо да се издрайваш.

2. Аз ги уча по-трудният път нещата.

3. Не си чеша егото, че си показвам рисунките на хора, които не са хващали отдавна молив или не. Но на тези хора умовете на съм сковани в ограничените рамки на критиката.

Надявам се да не ме изтълкуваш грешно.

Мерси, аз съм малко към комиксовият жанр.

1.И аз съм виждал.И предполагам доста повече.Но живота не е справедлив,така че просто не обръщай внимание.

2.Ако така ти харесва е добре.(П.П. Сега се сетих ,че всъщност и аз правя същото Публикувано изображение )

3.Критиката е полезно нещо ако е градивна ,тя не е рамка а мнение.Какво научаваш когато някой ти каже 'Браво' ,а ти знаеш че той примерно има смътна представа за нещата които правиш?

Няма да те изтълкувам погрешно,радвам се че се разбрахме.

:clap:

Покажи нови рисунки,комиксите разказват истории.Разкажи ни някоя ,твоя!

Лек ден!

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Харесва ми как рисуваш !Ще чакам нови и както казва нео критиката е градивна ако е позитивна,тя не е рамка ,а мнение. Не на последно място важното е да бъдеш себе си когато рисуваш.

Завърших С.А.Д.А.Ценов гр.Свищов http://www.uni-svishtov.bg/ и рисувам ей така.

..засега коментирайте това по-натаък ще постна още. Публикувано изображение

А там да не са забравили да ви обърната внимание на законите на перспективата, случайно?

А там да не са забравили да ви обърната внимание на законите на перспективата, случайно?

Gizmoto,чети преди да пишеш бре!Къде прочете ,че се обучавала да рисува ?А и за каква перспектива говориш?В кои рисунки видя нарушени законите на перспективата и защо си мислиш ,че художниците са длъжни да ги спазват?Те и фотографите даже не се съобразяват вече с перспективата ,а ти се коркаш безпричинно. Публикувано изображение

Gizmoto,чети преди да пишеш бре!Къде прочете ,че се обучавала да рисува ?А и за каква перспектива говориш?В кои рисунки видя нарушени законите на перспективата и защо си мислиш ,че художниците са длъжни да ги спазват?Те и фотографите даже не се съобразяват вече с перспективата ,а ти се коркаш безпричинно. Публикувано изображение

Учила съм преди това в художествената на попа. Имам все пак някакво обучение.

п.с. :blink:често в гимназията, като излезе даскала от час, някои от съучениците ми ме молеха да им доуправям някои неща по етюдите им. :clap: :clap: :hush:

Много хубаво рисуваш! Пожелавам ти да се развиваш още и още и да постигнеш много! ;)

Учила съм преди това в художествената на попа. Имам все пак някакво обучение.

п.с. ;)често в гимназията, като излезе даскала от час, някои от съучениците ми ме молеха да им доуправям някои неща по етюдите им. :P :P :hush:

Е това е нова информация.Това обучение би трябвало да е добра основа.Ще покажеш ли някой етюд ,ама ако може и от цветните.Там не сте ли рисували с маслени бои? Публикувано изображение

Отдавна не съм се спирала тук :-) Нещо новичко няма ли да ни покажеш? Много хубаво рисуваш :-)

Отдавна не съм се спирала тук :-) Нещо новичко няма ли да ни покажеш? Много хубаво рисуваш :-)

Скоро ще има и нови неща.

Е това е нова информация.Това обучение би трябвало да е добра основа.Ще покажеш ли някой етюд ,ама ако може и от цветните.Там не сте ли рисували с маслени бои? Публикувано изображение

Рсувала съм ама маслото нещо не ми допадна, като техника.

• 1 месец по-късно...

Скоро ще има и нови неща.

Рсувала съм ама маслото нещо не ми допадна, като техника.

Мина доста време.Пусни нещо ново,няма начин да нямаш вече.А за маслото съм изумен,че не ти е допаднало.Съгурно не е имало кой да те научи.Я, кажи кои са ти били даскали в гимназията?

Мина доста време.Пусни нещо ново,няма начин да нямаш вече.А за маслото съм изумен,че не ти е допаднало.Съгурно не е имало кой да те научи.Я, кажи кои са ти били даскали в гимназията?

Имам нови нещица, но ще по натрупам малко матриал. В гимназията ми беше Рангелов по живопис с масло, учеше ни човека ама аз нещо май-съм счупена с тази техника въпреки усилията му да ме научи на нещо.

Имам нови нещица, но ще по натрупам малко матриал. В гимназията ми беше Рангелов по живопис с масло, учеше ни човека ама аз нещо май-съм счупена с тази техника въпреки усилията му да ме научи на нещо.

Ето едни от тях, но бързо ще вляза в форма. Това са разни концепти.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето това е нещо ,което ме разби!Публикувано изображение

Много добра и въздействаща работа! :wors: :wors: :wors::beer:

Публикувано изображение

Била си "счупена с тази техника", а? Направо е страхотна! Имаш талант-развивай го! А и рисунките ти са нестандартни, което още повече ми харесва!

Била си "счупена с тази техника", а? Направо е страхотна! Имаш талант-развивай го! А и рисунките ти са нестандартни, което още повече ми харесва!

Ставаше дума за живопис с маслени бои,това е техниката. :P:scared:
  • 3 месеца по-късно...

Направо не знам какво да кажа. Невероятни рисунки. Въпреки че не харесвам точно този стил, защото изобразяваното е като част от някое анимационно филмче за извънземни или елфи и роботи. Но няма спор - определено много добре. Много ми харесват. Аз също бих искал да си развия способностите и да мога да рисувам хора и човекоподбни, но засега акцентирам само върху натюрморти и пейзажи. Каква е тази последователност тук - не знам, но аз също много исках да се занимавам с изобразително изкуство или мода, но всъщност работата ми е свързана със счетоводство, икономика и такива неща. Завърших бакалавър и се записах и аз в Свищов сега. Поздравления още един път за творчеството, показано тук.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.