Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Не е като да не съм се сетила и за този вариант. Но по-добре някакво, макар и малко, усилие, отколкото да не се направи нищо по въпроса. Все пак, не всички ще чакат да мине годината.

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Извинявам се, че се намесвам в спора ви. Според мен като цяло идеята ви е много много хубава, но не мисля, че ще има особен ефект... Просто хората, които не копуват(независимо поради каква причина) нови книги сега, няма да ги копуват и когато ги няма за сваляне, просто ще изчакат 1 година и тогава ще се помолят...

Няма от какво да се извиняваш имаш право да си изкажеш мнението.

Незнам дали си спомняте за мен, но в началото и аз помагах малко ( до колкото мога) със сканирането на книги!Не сте прави да се нахвърляте всички в/у момичето!Когато почнахме да сканираме книгите на Нора Робъртс защо никой не вдигна такава врява за това да се сканират след една или 10 години след издаването!?Лично аз бях споменала веднъж дали е коректно това сканиране на новите книги заради издателството и дали няма да имаме някакъв проблем...е момичета разровете се назад и прочетет какво ми беше отговорено!Сега изведнъж станахме много праволинейни?

Незнам дали си спомняте за мен, но в началото и аз помагах малко ( до колкото мога) със сканирането на книги!Не сте прави да се нахвърляте всички в/у момичето!Когато почнахме да сканираме книгите на Нора Робъртс защо никой не вдигна такава врява за това да се сканират след една или 10 години след издаването!?Лично аз бях споменала веднъж дали е коректно това сканиране на новите книги заради издателството и дали няма да имаме някакъв проблем...е момичета разровете се назад и прочетет какво ми беше отговорено!Сега изведнъж станахме много праволинейни?

Здравей отново, misi_misi.

Ние не се нахвърляме върху Маги, просто споделяме мнения, както тя, така и ние. Все пак това е форум и, както ти спомена, всеки има право да изкаже мнението си.

Аз лично се почувствах засегната от мнението, насочено към сканиращите, че си избираме на кого да изпълним молбата. Това си беше чисто обвинение и имаме право да се защитим. Все пак мисля, че не сме го заслужили:

защо да не кажеш имам я тази книга,но не искам да я сканирам,излиза ако си ми приятен ще я сканирам тази книга ако не си няма да ти отговоря въобще speak.gif и това съм го виждала има хора,които по 10 пъти питат за една книга и никой не им отговаря,а други само "а" да кажат и веднага 10 човека се изреждат да им предлагат да им помогнат за намирането или сканирането,наистина не виждам смисъл,може би греша поправете ме ако е така но наистина не знам защо се получава така angry.gif
и просто обясних на Маги защо се получава така.

А примера ти с Нора Робъртс е повече от неуместен. Тя е бестселъров автор, чийто книги се изчерпват, предполагам, известно време след издаването. Мога да си спомня много ясно, че вече имахме при нас поредицата "Ключът", когато Хермес я преиздадоха. Явно не са я преиздали, защото нямат нищо за издаване. Да не говорим, че някои от книгите й са преиздавани по няколко пъти от различни издателства и въпреки това не се намират на пазара, освен в антиквариати. Така че дори и винаги да сканираме последната й издадена книга, едва ли ще спрат да я издават.

Относно периода, искаме го най-вече заради историческите любовни романи, които ги издава кажи-речи вече само Ирис, с надеждата, че няма да пресъхне и този извор. Но ние не го налагаме, ние го предлагаме, всеки сам ще си реши дали да го спазва: както желаещия дадена книга да се сканира, така и сканиращия.

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

И после ме питате защо си мълча в доста от случаите. Ей заради такива реплики. Никой не се е нахвърлил, или може би признаваш нейното право на мнение, но не и моето? Така ли да го разбирам? Да съм обидила някого, ругах ли? Да съм забранила нещо на някого, въобще да съм написала изречение, което дори да намеква някаква заповед?!?!!? Вече няма как да не ми направи впечатление, че колкото пъти назрее някакъв конфликт и аз направя грешката да се изкажа, като на фона на поне 5-6 резки коментара, напиша нещо във възможно най-обяснителния и добър тон, който намеря (защото не е в природата ми да се карам и тези, които ме познават поне малко, са наясно), накрая точно моя пост бива развят като знаме и разкритикуван в напълно погрешен аспект. А си мислех, че се изразявам достатъчно ясно.

Никога не съм отричала, че и преди време се сканираха нови книги, но много рядко се случваше да е някоя, която е излязла онзи ден. Аз самата съм сканирала една две по-нови поредици, но и при тях бяха минали по няколко месеца, най-малко, от издаването, като сърце не ми даде да откажа да ги сканирам. Но напоследък такива сканове доста зачестяха и се разтревожих, изказах си мнението, черно на бяло. И моля те, най-смирено, да ми припомниш какво "сме" ти отговорили преди време на въпроса, защото аз наистина не си спомням, темата е прекалено голяма и колкото и да следя, все изпускам по нещо от време на време.

Винаги ми е било интересно как може ти да се засягаш от най-малкото нещо (защото не за пръв път пишеш с остър тон), а другите недай боже да напишат една две по-силни думи, защото се нахвърляме. Ето на, сега се нахвърлям, та поне да има за какво да ме обвиняват.

А който ме знае, съм супер търпелив човек, но всичко си има граници! Хайде излез ми насреща сега и кажи, че се нахвърлям.

А примера ти с Нора Робъртс е повече от неуместен. Тя е бестселъров автор, чийто книги се изчерпват, предполагам, известно време след издаването. Мога да си спомня много ясно, че вече имахме при нас поредицата "Ключът", когато Хермес я преиздадоха. Явно не са я преиздали, защото нямат нищо за издаване. Да не говорим, че някои от книгите й са преиздавани по няколко пъти от различни издателства и въпреки това не се намират на пазара, освен в антиквариати. Така, че дори и винаги да сканираме последната й издадена книга, едва ли ще спрат да я издават.

Тука сигурно не включваш трилогията "Кръгът", която сканирах непосредствено след издаването, защото съм убедена, че не е изчерпана.Или трилогията "Знакът на седемте", която пак щях да сканирам ако не беше възникнал проблем от лично естество?А и новите от поредицата "В смъртта" скиниране от други потребители?Хммм дали няма да спрат и нея да издават?

Защо започна всичко това?Или от къде започна?Риторичен въпрос мисля.По-горе беше възникнал един спор за една книга и май от там се завъртя всичко.

Спирам да си давам мнението, ясно е че никой няма да отстъпи от свойто.Жалкото е че в началото нещата бяха много по-добре, сега вече издребняхме.

И апропо в Бургас (предполагам и в други градове) исторически романи не се намират...освен на старо и то само на едно място.Варианта с поръчка, където ти взимат горе долу колкото е книгата не мисля, че е удачен.

Желая ви успех и дано все така радвате хората с хубави книги.Лично аз ако ми остане време ще сканирам някои стари книги на Норчето!

И после ме питате защо си мълча в доста от случаите. Ей заради такива реплики. Никой не се е нахвърлил, или може би признаваш нейното право на мнение, но не и моето? Така ли да го разбирам? Да съм обидила някого, ругах ли? Да съм забранила нещо на някого, въобще да съм написала изречение, което дори да намеква някаква заповед?!?!!? Вече няма как да не ми направи впечатление, че колкото пъти назрее някакъв конфликт и аз направя грешката да се изкажа, като на фона на поне 5-6 резки коментара, напиша нещо във възможно най-обяснителния и добър тон, който намеря (защото не е в природата ми да се карам и тези, които ме познават поне малко, са наясно), накрая точно моя пост бива развят като знаме и разкритикуван в напълно погрешен аспект. А си мислех, че се изразявам достатъчно ясно.

Никога не съм отричала, че и преди време се сканираха нови книги, но много рядко се случваше да е някоя, която е излязла онзи ден. Аз самата съм сканирала една две по-нови поредици, но и при тях бяха минали по няколко месеца, най-малко, от издаването, като сърце не ми даде да откажа да ги сканирам. Но напоследък такива сканове доста зачестяха и се разтревожих, изказах си мнението, черно на бяло. И моля те, най-смирено, да ми припомниш какво "сме" ти отговорили преди време на въпроса, защото аз наистина не си спомням, темата е прекалено голяма и колкото и да следя, все изпускам по нещо от време на време.

Винаги ми е било интересно как може ти да се засягаш от най-малкото нещо (защото не за пръв път пишеш с остър тон), а другите недай боже да напишат една две по-силни думи, защото се нахвърляме. Ето на, сега се нахвърлям, та поне да има за какво да ме обвиняват.

А който ме знае, съм супер търпелив човек, но всичко си има граници! Хайде излез ми насреща сега и кажи, че се нахвърлям.

Хмм теб кога съм те обидила?Изчетох коментарите на всички по този въпрос и си казах каквото си мисля.Проблем ли е това за теб не разбирам?Явно е!Да съм споменала име или да съм цитира твой пост?!Хайде кажи къде те обидих или ми забраняваш да си пиша ммм?За какво са тея нерви!Един да каже нещо което на теб не ти харесва и се почва караницата...после кой разваля добрия тон!

И да ти отговоря не си ме засегнала ама изобщо, нито те познавам,нито ти мен, че да се засягам от избухването ти.

Аз пък точно заради това няма да си замълча. Никога не съм била фен на захаросани и подправени от чувството ми за толерантност мнения от сорта на: "какво ще си помисли някой?".Аз лично не съм се нахвърляла досега и някак не искам да го правя и за в бъдеще срещу никого в този форум. Старала съм се и ще продължа да се старая да не налагам и личното си мнение. Но от "Благодаря" и "Обичам ви" и "Разкошни сте" не мисля, че се опознаваме и общуваме по-добре и затова имах дързостта да кажа на няколко пъти какво мисля. Маги, никой не те напада. Но факт е че обиди някои от нас. Защо? Ако ти се мисли ще намериш отговора. А аз не съм от обидчивите да ти кажа!

Хмм теб кога съм те обидила?Изчетох коментарите на всички по този въпрос и си казах каквото си мисля.Проблем ли е това за теб не разбирам?Явно е!Да съм споменала име или да съм цитира твой пост?!Хайде кажи къде те обидих или ми забраняваш да си пиша ммм?За какво са тея нерви!Един да каже нещо което на теб не ти харесва и се почва караницата...после кой разваля добрия тон!

И да ти отговоря не си ме засегнала ама изобщо, нито те познавам,нито ти мен, че да се засягам от избухването ти.

Аз пък точно заради това няма да си замълча. Никога не съм била фен на захаросани и подправени от чувството ми за толерантност мнения от сорта на: "какво ще си помисли някой?".Аз лично не съм се нахвърляла досега и някак не искам да го правя и за в бъдеще срещу никого в този форум. Старала съм се и ще продължа да се старая да не налагам и личното си мнение. Но от "Благодаря" и "Обичам ви" и "Разкошни сте" не мисля, че се опознаваме и общуваме по-добре и затова имах дързостта да кажа на няколко пъти какво мисля. Маги, никой не те напада. Но факт е че обиди някои от нас. Защо? Ако ти се мисли ще намериш отговора. А аз не съм от обидчивите да ти кажа!

хехе ама аз днес че съм яхнала метлата е ясно ама и вие не спирате. Браво миси просто страхотно!Мен познаваш ли щот аз като задера не пускам! И това ако не е добър тон не знам какво е че иначе много щях напиша.

Много ти благодаря за този пост. Идеално илюстрира казаното от мен. Няма какво да добавя. Съни беше достатъчно ясна и ще си позволя да я цитирам: "Защо? Ако ти се мисли ще намериш отговора."

Тука сигурно не включваш трилогията "Кръгът", която сканирах непосредствено след издаването, защото съм убедена, че не е изчерпана.Или трилогията "Знакът на седемте", която пак щях да сканирам ако не беше възникнал проблем от лично естество?А и новите от поредицата "В смъртта" скиниране от други потребители?Хммм дали няма да спрат и нея да издават?

Защо започна всичко това?Или от къде започна?Риторичен въпрос мисля.По-горе беше възникнал един спор за една книга и май от там се завъртя всичко.

Спирам да си давам мнението, ясно е че никой няма да отстъпи от свойто.Жалкото е че в началото нещата бяха много по-добре, сега вече издребняхме.

И апропо в Бургас (предполагам и в други градове) исторически романи не се намират...освен на старо и то само на едно място.Варианта с поръчка, където ти взимат горе долу колкото е книгата не мисля, че е удачен.

Желая ви успех и дано все така радвате хората с хубави книги.Лично аз ако ми остане време ще сканирам някои стари книги на Норчето!

Излизаш извън рамките на добрия тон, но това явно е характерно за теб, поне така се вижда, ако човек се поразходи из постовете ти в този форум. Поне аз направих така...

и открих следното:

:rolleyes: Не видях в списъците трилогията "Кръгът"?Някой заел ли се е или да ги добавя към моя списък?

Също и за новата трилогия "Знакът на седемте". Ако няма желаещи мога да снимам "Кръвни братя", книгата е страхотна и нямам търпение за другите две.

Гледам списъка за сканиране на Нора Робъртс и Проклятието на Анжелик, Въглени в мъртвата пепел, Смърт край змийската река, Как ангелите плачат са в черно...това означава, че не са поети от никой ли?Ако е така заедно с др трилогия Кръгът мога да сканирам и тях.

Такааааааааааа.. И какво виждам...

Първо, ТИ САМА предлагаш да сканираш книгите...

Второ, не виждам как може да си сканирала трилогията Кръгът непосредствено след издаването й, като скановете ти са пуснати във форума на 20.07.2009, а последната книга от същата трилогия е влезнала в сайта на knigibg (не ми се ровеше да търся точна дата на издаване) на 1.09.2008. Това най-малкото означава, че книгата може да е излязла по-рано, но в никакъв случай по-късно. Което, доколкото мога да изброя, е има-няма около 10 месеца след издаването на последната книга от трилогията. Това не ми прилича на сканиране непосредствено след издаването й... :eek:

Трето, последната от В смъртта - Създадени - е влезнала във гореспоменатия сайт на 28.07.2008., а Дани я пусна тук на 2.09.2009

Ето и от мен, поредната от поредицата "В Смъртта":

Нора Робъртс - Създадени в смъртта

Това е дори след година и два месеца... :eek: :eek: :huh:

Казваш, че вече в Бургас не може да се намерят исторически книги, дали си се замисляла защо? :blink:

Е, то като е тръгнало така кажи си го...по-добре е отколкото да остават пак неразбрани нещата. :rolleyes:

И не се карам с никога най-малко с момичета дето са от самото начало, просто начина по който беше казано всичко е малко груб.

Цяла вечер се чудя дали да се включа, в малкия ни скандал.

Първо искам да поздравя Гането за супер точните и смислени постове, с които определено затапи някой хора, но те не се спират.

Абсолютно подкрепям мненията и на Съни и Тихи.

А misi_misi за теб мога да кажа само, че вече взе да прекаляваш, обвиняваш ни нас в грубост към Маги, а ти самата ни изкара едва ли не баси печената комбина, да не кажа групировка чиято най-важна цел е докопването до свещените книги на Нора Робъртс. Какво изобщо редиш какви книги си сканирала, не се ли сещаш че не точно останалите сканировчици сме се възползвали от тях, и изобщо какво ни караш да се оправдаваме?!?!?!

Излизаш извън рамките на добрия тон, но това явно е характерно за теб, поне така се вижда, ако човек се поразходи из постовете ти в този форум. Поне аз направих така...

и открих следното:

Такааааааааааа.. И какво виждам...

Първо, ТИ САМА предлагаш да сканираш книгите...

Второ, не виждам как може да си сканирала трилогията Кръгът непосредствено след издаването й, като скановете ти са пуснати във форума на 20.07.2009, а последната книга от същата трилогия е влезнала в сайта на knigibg (не ми се ровеше да търся точна дата на издаване) на 1.09.2008. Това най-малкото означава, че книгата може да е излязла по-рано, но в никакъв случай по-късно. Което, доколкото мога да изброя, е има-няма около 10 месеца след издаването на последната книга от трилогията. Това не ми прилича на сканиране непосредствено след издаването й... :blink:

Трето, последната от В смъртта - Създадени - е влезнала във гореспоменатия сайт на 28.07.2008., а Дани я пусна тук на 2.09.2009

Това е дори след година и два месеца... :eek: :eek: :eek:

Казваш, че вече в Бургас не може да се намерят исторически книги, дали си се замисляла защо? :rolleyes:

Честно казано не искам да намесвам и други хора, които не са казали нищо по повод на това, затова ако искаш порови се малко по-назад и сама ще видиш.

Говорихме също за изчерпан тираж...не е такъв нали?Поне тука спокойно си ги намирам :blink:

И на мен не ми се рови да гледам кога са издадени, но до колкото си спомням хах трите книги не излязоха наведнъж, че няма как да ги сканирам набързо в рамките на 1 месец.И да предложих и ще продължа да предлагам понеже не всички имат финансовата възможност да си ги купуват...тука пак говоря специално за Нора понеже като нейн фен това, че ги имам и на е-вариант не ме спира да си ги купувам и да давам луди пари за антикварни...но не всеки има тази възможност и не виждам защо това да е пречка да не може и другите да се насладят на една хубава книга,когато на мен нищо не ми коства да я споделя (освен малко време), това е!

А на въроса защо няма исторически романи миии феновете на този жанр не са много, да не кажа, че са си направо нищожно малко.

Даже и кварталната антикварна къщурка вече не изкупува много от тях, следователно и не продава.

Опа излъгах има ама на руски :huh:

Хих забавното е че ако спрем въобще да ги намираме поне език ще научим някакъв!

Цяла вечер се чудя дали да се включа, в малкия ни скандал.

Първо искам да поздравя Гането за супер точните и смислени постове, с които определено затапи някой хора, но те не се спират.

Абсолютно подкрепям мненията и на Съни и Тихи.

А misi_misi за теб мога да кажа само, че вече взе да прекаляваш, обвиняваш ни нас в грубост към Маги, а ти самата ни изкара едва ли не баси печената комбина, да не кажа групировка чиято най-важна цел е докопването до свещените книги на Нора Робъртс. Какво изобщо редиш какви книги си сканирала, не се ли сещаш че не точно останалите сканировчици сме се възползвали от тях, и изобщо какво ни караш да се оправдаваме?!?!?!

Взе да ми писва!Чисто и просто не съм съгласна с вас и това май ви е трън в петата :) Казах си каквото ми беше на сърце ако искате ще продължим със спама няма проблеми, въпреки че вече вие прекалихте.Не съм редила книгите, които съм сканирала знам, че не са много само наблегнах на по-новите като пример.

Редактирано от misi_misi (преглед на промените)

...

Взе да ми писва!Чисто и просто не съм съгласна с вас и това май ви е трън в петата :P Казах си каквото ми беше на сърце ако искате ще продължим със спама няма проблеми, въпреки че вече вие прекалихте.Не съм редила книгите, които съм сканирала знам, че не са много само наблегнах на по-новите като пример.

Много се радвам, че взе да ти писва, защото на всички останали май вече им писна да те четат каква "боркиня" за "правдата" си..

Хайде да не коментирам качеството на скановете ти, както и самоизтъкването ти, че си заснела няколко книжки.. сякаш тук няма хора, които са го направили в пъти повече, но не се фукат като теб.. нито пък се дразнят с всички останали - като теб!

P.S. Момичета, предлагам ви да спрем дотук, с някои хора наглава не се излиза, те просто обичат да дрънкат заради самото дрънкане!

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

и понеже шило в гащи не седи, и с цялото ми уважение към всички останали почитатели на Всякаква СТОЙНОСТНА литература. Аде аман от НораСандри. И да знаете, че няма се извинявам на коне с капаци!

Честно казано не искам да намесвам и други хора, които не са казали нищо по повод на това, затова ако искаш порови се малко по-назад и сама ще видиш.

Говорихме също за изчерпан тираж...не е такъв нали?Поне тука спокойно си ги намирам :cool:

И на мен не ми се рови да гледам кога са издадени, но до колкото си спомням хах трите книги не излязоха наведнъж, че няма как да ги сканирам набързо в рамките на 1 месец.И да предложих и ще продължа да предлагам понеже не всички имат финансовата възможност да си ги купуват...тука пак говоря специално за Нора понеже като нейн фен това, че ги имам и на е-вариант не ме спира да си ги купувам и да давам луди пари за антикварни...но не всеки има тази възможност и не виждам защо това да е пречка да не може и другите да се насладят на една хубава книга,когато на мен нищо не ми коства да я споделя (освен малко време), това е!

А на въроса защо няма исторически романи миии феновете на този жанр не са много, да не кажа, че са си направо нищожно малко.

Даже и кварталната антикварна къщурка вече не изкупува много от тях, следователно и не продава.

Опа излъгах има ама на руски :huh:

Хих забавното е че ако спрем въобще да ги намираме поне език ще научим някакъв!

Явно нещо май не си разбрала от цялата работа. Не става въпрос да чакаме тиража на дадена книга да се изчерпа, за да я сканираме, а просто да се изчаква някакъв период след издаването й, преди да се сканира. Имаше предложения от момичетата за 6 месеца, както и за 1 година. И пак повтарям, това е предложение, а не заповед, които иска, ще го спазва, който не иска - няма. И в края на краищата, теб пък какво те бърка това, та толкова раздуваш нещата! Ако искаш сканирай и още неиздадени книги! Нямам нищо против...

Дам, трите книги не излязоха наведнъж, но примера който дадох с последната книга, имаше за цел да обори твърдението ти, че си ги сканирала НЕПОСРЕДСТВЕНО след излизането им.

Мен също не ме спира да давам луди пари за книги, особено за Нора, дори утре ще си взема от пощата колетче с три по-стари книги на Нора, купени от антикварна книжарница, макар че и трите вече ги има сканирани.

Относно това, че феновете на историческите романи (според теб) са нищожно малко, мога спокойно да ти кажа, че се лъжеш и този форум е доказателство за това.

И накрая, знаеш ли кое на мен ми е забавно? Че трябва да спреш да намираш книгите, които търсиш, за да научиш език! :P

Престанете да спорите за едно и също нещо. Помислете и върху следния вариант: ако ние сме коректни с издателствата, те също биха могли да бъдат такива към нас, нали? Вече едно издателство по своя воля се свърза с момиче от тоя форум и си предостави книгите да се качат като торент. Няма ли да е хубаво, ако издателствата при изчерпване на количествата, се обръщат към нас с молба да ги рекламираме по тоя начин, вместо да ги хулим, че нищо не правят. Уверявам ви, че правят - трупат в момента негативни впечатления относно всички нас, защото този форум е пряко свързан с тяхното професионално равнище и го следят редовно. Мога да ви разкажа много за издателската дейност и колко трудности среща една книга от излизането й от печат, до момента, в който клиента /тоест ние/ я държим в ръце. И винаги ми е било най-болно, когато видя хиляди книги да се застояват и хората си измислят оправдания - ама то сега има телевизия, интернет,технологии, криза е... и още хиляди. Съвсем отговорно заявявам, че съм изключително благодарна за всички електронни варианти на книгите, които вече имаме за почти две години работа, но ще продължа да си ги купувам, дори и 10 електронни варианта да имам. Няма да заменя усещането да се свия на кълбо до печката със стойностна книга в ръка. И по тая причина аз нова книга няма да сканирам. Ще отида и ще си я купя при първия удобен момент.

Момичета, аз мисля че много се отклонихме от това, което ни събира тук. Съжалявам ако и аз съм допринесла с постовете си. Това, което искам да обещая е, че в момента когато се изчерпа тиража на Бъки аз първа ще го кача в нета. Та нали за вас го направих. Не си правим добра услуга като коментираме кое колко и как. Аз си знам и съм решила. Просто правилата на играта ме принуждават да ви карам да чакате до тогава а тези от вас, които смятат, че си заслужава да гушнат до печката този каубой... Ваша воля.

Ъм, имам нужда от малко помощ?

Става дума за сборника новели на Арлекин - "В света на сенките" - вътре са 3 авторки. Имат си заглавия новелите на български, но след дълго ровене из нета, подозирам че в английското издание само сборника има заглавие на английски - Shadows'93 или нещо такова. Някой има ли друга информация? Въпросните автори и новели са:

Катлийн Корбел — Мъжът от сънищата

Карла Касиди — Дяволът и дълбокият син океан

Лори Хертър — Фантома от Чикаго

Ъм, имам нужда от малко помощ?

Става дума за сборника новели на Арлекин - "В света на сенките" - вътре са 3 авторки. Имат си заглавия новелите на български, но след дълго ровене из нета, подозирам че в английското издание само сборника има заглавие на английски - Shadows'93 или нещо такова. Някой има ли друга информация? Въпросните автори и новели са:

Катлийн Корбел — Мъжът от сънищата

Карла Касиди — Дяволът и дълбокият син океан

Лори Хертър — Фантома от Чикаго

Ето, мила: http://img696.yfrog.com/img696/8562/pagesfrom.jpg

Ох, благодаря :P

Понеже чак сега седнах на компа, на който редактирам, установих че нямам и корица. Ако не е много нагло от моя страна да си поискам?? :D

Редактирано от maskara (преглед на промените)

От няколко месеца най-редовно посещавам този форум, което за мен си е всъщност голямо постижение, защото попринцип не се заседявам никъде. Нещата, които ме задържаха тука бяха именно разбирателството между форумци и невероятно милия и добър тон(неща, които почти никъде не се срещат из другите форуми). Спорът от вчера(мисля че той започна от завчера) беше първата ви проява на по-груби чувства. Не искам да разводнявам темата, но просто няма смисъл да се гледа кой е по-по-най- и да се забравя добрия тон...

Редактирано от Zinaida (преглед на промените)

По повод на спора искам да кажа нещо.Попадаме в омагьосан кръг-още, и още, и още... докога???? Докато не отворим очите си! Докато не се осъзнаем и отхвърлим илюзиите, в които ни оплита ЕГОТО и ума.

А замисляме ли се от какво наистина имаме нужда... или оставяме да ни залива порой от ненужна информация, която да заглуши гласът на сърцето, което ни нашепва: "Любов", "Хармония", "Светлина".

В последно време съм започнала да спазвам или поне се опитвам да спазвам два от ВСЕЛЕНСКИТЕ ЗАКОНИ -Не приемай нищо лично и Не съди другиго ,за да не бъдеш съден ти.

Започнала съм да не влизам в спорове ,особено с хора ,на които постовете им са пълни с грешки.Струва ли си ?

Аз съм съгласна за едногодишния срок ,но си мисля ,че е трудно изпълним,но поне както писа Тихи ,можем да направим усилие.Но с цялата интелектуална собственост е така .Нима филмите и музиката ,след като излязат на пазара не са копирани веднага и ние не ги теглим от сайтовете?Но при тази ситуация в България ,където точно този жанр е почти на изчезване ,съм абсолютно За този едногодишен срок.

Пете,не успях да издиря Цената на рая,така че ако е възможно -сканирай я ти. :)

Ох, благодаря :)

Понеже чак сега седнах на компа, на който редактирам, установих че нямам и корица. Ако не е много нагло от моя страна да си поискам?? :rolleyes:

При мен има корица ;)

Пете,не успях да издиря Цената на рая,така че ако е възможно -сканирай я ти. :lol6:

Мила извинявай, ама да не става въпрос за "Парфюмът на Рая", ако да - ок аз ще я правя :cool:

Не ми се спори с никого,а и явно е,че няма смисъл.

Всеки има право на мнение.

Аз лично Маги я разбрах добре.Не мисля,че е била груба.Може би защото не свързам поста й със себе си.

Явно е имала някои съмнения и въпроси , и аз се радвам ,че ги сподели.

Според мен тя се притесняваше ,че

1.има нещо като "Групата на Шаро",дето винаги има кой да помогне,ако си в нея

излиза ако си ми приятен ще я сканирам тази книга ако не си няма да ти отговоря въобще :cool: и това съм го виждала има хора,които по 10 пъти питат за една книга и никой не им отговаря,а други само "а" да кажат и веднага 10 човека се изреждат да им предлагат да им помогнат за намирането или сканирането

и 2.за скана на новите книги

Колкото до сканирането на нови книги,мисля че може да се качват но без да се прекалява,има хора,които са си я купили и могат да я сканират,а и мого от качените тук нови книги,които са ми харесали после съм си ги копувала,така че издателството едва ли страда

Няма нужда от лекции,а от обяснение.

Както вече казах,случвало ми се е да питам и да не ми отговарят,затова питам пак и пак.Все ще се намери някой светнат.

Също така смятам,че не трябва да сканираме новите книги поне 10-12 месеца.Нека има изключения,но да са обосновани.В крайна сметка това ще е лично решение.Да добавя само,че всичко тук се прави доброволно,никой на никого не е длъжен.

Колкото до Нора Робъртс смятам ,че факта че е популярен и купуван автор няма значение.Несканирането на новите книги е жест към издателсвото от наша страна.Наистина да купиш нова книга струва поне 12 лева,но тук сме събрали толкова много книги,че ако четеш по една на ден едва ли ще ги прочетеш всичките дори за година.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.