Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Paypal

Featured Replies

възможно е вашата банка да превежда и класифицира това поле от swift съобщението и поради тази причина да се появява така. В интернет банкирането няма ли накаква поща за да питате за конкретния случай. И проверете дали това е транзакцията за 1.5 евро

Благодаря, ще изчакам до утре. Ако все още не се появи информация с транзакциите на сайта, ще им пиша по мейла.
  • 2 седмици по-късно...
  • Отговори 470
  • Прегледи 157k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак проблем - Искам да си прехвърля парите от акауна в картата, но понеже имам пращани и евро и долари, как да ги пратя и двете заедно? Защото то ме кара да избирам едно от двете?

• 3 седмици по-късно...

Имам въпрос за paypal.Моля,който разбира да обясни. Преди една седмица си направих personal account в paypal.Разработвам теми за Firefox 4,5,6.Имат доста тегления,безплатни са,а сайта,на който са качени(официалния на мозила) има опция за дарения към разработчика.Та цялата работа е свързана към paypal.Направих всичко и днес получавам писмо,че някой дарил определена сума,но аз все още не съм я получил.Трябва в срок от 30 дни да приема или да отхвърля плащането.Как да го приема? Благодаря предварително! :) Намерих решение. ----------------------------------------------- Сега да попитам нещо друго.Понеже част от сумата беше взета от paypal като fee.Това при всяко превеждане ли ще става или е само при първия път и на какъв принцип се изчислява,смисъл колко % от съответната сума отива за paypal?

Редактирано от jamc (преглед на промените)

....

Сега да попитам нещо друго.Понеже част от сумата беше взета от paypal като fee.Това при всяко превеждане ли ще става или е само при първия път и на какъв принцип се изчислява,смисъл колко % от съответната сума отива за paypal?

Получаването на плащане срещу продадени продукти или услуги се таксува по следната тарифа

Месечен оборот (евро) Цена на транзакция (евро)

0 – 2 500...................3.4% + 0.35

2 500.01 - 10 000..........2.9% + 0.35

10 000.01 - 50 000.........2.7% + 0.35

50 000.01 – 100 000.........2.4% + 0.35

> 100 000.00................1.9% + 0.35

Лични финансови операции

Безплатни, когато се използват пари от профила в PayPal или банкова сметка.

1.9 – 3.4% + 0.35 евро (по горната таблица), когато се използват пари от дебитна или кредитна карта или от PayPal кредит; изпращачът решава за чия сметка да е тази такса.

Редактирано от hampsthwaiteuk (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте отново! Не знам дали въпросът е задаван преди,но имам малък проблем.В акаунта се натрупа една скромна сума.Днес отивам да си проверя дали всичко ми е преведено,но в картата я нямаше.Парите се превеждат в долари.Да не би валутата да е проблем?С други думи как да си взема парите,които са ми превели?Не съм много компетентен в областта на paypal ,но се надявам някой разбиращ да обясни. Благодаря предварително! :tongue2: ---------------------------------------------------------------------------Edit Разчетох се из нета и установих,че акаунта ми трябва да бъде потвърден.Цъкам аз там на verify account,въвеждам данните на картата и давам continue.Проблем!Изписва ми това. Before you can add this credit card to another account, you must contact the PayPal Credit Card Team at [email protected]. A customer service representative will respond to your request shortly. If you would rather add a different credit card to your PayPal account, you may do so at any time. Thank you for your cooperation. Преди пак имах акаунт,който затворих.Използваше същата карта,а за новия отново я използвах.Явно по някакъв начин я разпознава.Писах на хората от paypal и сега чакам отговор.Моля,ако има някой друг с подобен проблем да сподели дали всичко се е оправило,че от некадърност май ще си загубя сумата :yanim: Дано всичко се оправи. :wors:

От paypal ми оправиха проблема.Сега трябва да си взема кода от банката.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, искам да попитам в каква валута е най-добре да бъде сметката ми в банката (дебитната карта) за да плащам най-ниски такси при получаване на пари и после прехвърлянето им към банковата карта? В момента съм се насочил към левова дебитна карта (Visa Electron) като очаквам парите които пристигат да са в Евро и Долари. Банката е Уникредит - и това което ми обясниха е че няма такси при прехвърлянето от пейпал към картата. Допълнително - от картата може да се тегли само от банкомат в БГ в Лева. Как да процедирам ? Мерси

Здравейте,

искам да попитам в каква валута е най-добре да бъде сметката ми в банката (дебитната карта) за да плащам най-ниски такси при получаване на пари и после прехвърлянето им към банковата карта?

В момента съм се насочил към левова дебитна карта (Visa Electron) като очаквам парите които пристигат да са в Евро и Долари. Банката е Уникредит - и това което ми обясниха е че няма такси при прехвърлянето от пейпал към картата.

Допълнително - от картата може да се тегли само от банкомат в БГ в Лева.

Как да процедирам ?

Мерси

има ли трансфер от една валута в друга има и такси, разликите са пренебрежително малки

А за трансфер пейпал ->банкова сметка погледнете сайта на пейпал, там е описано какви са таксите!

И по-добре си направете още две сметки, в долари и в евро и само при нужда прехвърляйте от тях в картовата

П.П. А, и пренасочете пейпал към тези сметки (новите)

• 4 седмици по-късно...

Да попитам и аз. Ползвам paypal от близо 6 години и добавянето и верифицирането на картата ми Viza Elektron от Райфайзен не ми е било проблем,до ДНЕС. При подмяната на картата заради изтичането на срока и-всичко си премина гладко.И статуса както винаги си е Verified. Но има едно НО----При поискване от paypal на 1.95лв не ми пращат кода.Все едно се иска теглене като от пос терминал. От банката пък ми казват,че paypal сам си е блокирал тегленето.Т.е стоя си в небитието. Не,ми искат код,но ми искат пари,които са пък блокирани от тях Да не би да прилагат нови правила,след като ползвам една и съща карта и съм извършил доста покупки с нея.Да не искат да я проверяват.

• 5 месеца по-късно...

Някой разбра ли в крайна сметка какво се променя в новата политика на PayPal? Много цифри, много нещо, но кое е същественото?

• 2 месеца по-късно...

Здравейте

Статуса в Paypal ми е Status: Unverified Get verified

Натиснах Get verified

и въведох всичко както трябва и ми забраниха картата

Това ми показа като грешка

We have disabled the use of this card on PayPal. You can add a different card. If you'd still like to use this card with PayPal,send us some documents.

изпратих им документ и вече чакам почти цял месец,а някъде бях чел че ще получа отговор до 1-2 седмици но няма нищо на е-мейла ми

Някой ако може да даде съвет какво да правя ще му бъда благодарен

Същия проблем като ицето, само дето аз нищо не им изпратих. Аз да не съм маймуна да ме разиграват.

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Някой може ли да ми обясни ако си генерирам бутонче buy now от пейпал как потребителя получава закупения файл? С други думи как става връзката? При натискане на бутончето потребителя се прехвърля към paypal страница, на която става заплащането, но след това по какъв начин той получава закупения продукт (да речем някакъв архив)? Да не би при генериране на бутончето да се слага линк за сваляне след заплащане на определената сума?

• 3 месеца по-късно...

Колеги трябва да купя един лаптоп около 1000 usd в eBay.com и съм регистриран в paypal с дебитна карта ! До преди година нямах проблем но сега от банката има някакво ограничение че не мога да имам повече от 600 долара в картата и няма как да платя просто нещо което струва повече.

Имам и втори акаунт в paypal но и там картата ми е от същата банка. Продавача не иска  да му платя на два пъти ! Сега как мога да си прехвърля пари от едната на другата сметка и да ми влязат в paypal сметката ? Прехвърлих пробно 5 долара но не ми влизат в сметката а имам възможност да ги пратя в кредитна карта или банкова сметка ! Да ама аз искам да ми стоят в paypal и да си прехвърля на два пъти по 500 и после директно да платя от акаунта си а не да ми дърпа от картата понеже тя няма този дебит! Сметката ми стой 0,00 а има че съм получил 5 долара и не знам как да ги пратя горе ?

Някакъв съвет как да процедирам.

Поздрави !

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, при регистрация в PayPal погрешно въведох 4 цифреният код и ми се изтри линка за потвърждаване, както и картата, която беше добавена. По-късно видях 4 цифреният код в банката и че са ми удържали 1,5 евро от сметката. Не мога да потвърдя картата, а постоянно ми изпращат имейли да я потвърда. Също имам и някакви ОПЕРАЦИЯ НА ПОС и на три пъти удържани по 1,48 лв. Какво да правя?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Опитвам се да си направя регистрация в сайта,но май не се получава както трябва.Проблемът ми е всъщност добавянето на дебитната карта,която е VisaElectron na Unicredit...не мога да преценя дали е приета или не.:)

В акаунта ми е отбелязано PayPal balance: €0.00 EUR в едно прозорче и в друго отдолу

My recent activity - Last 7 days (Mar 11, 2013-Mar 18, 2013.

Над тях обаче е изписано Your account set up is not complete и натискам add card details при което за пореден път въвеждам данните на картата и тогава излиза този надпис

We're  sorry,but that card can't be linked to additional PayPal accounts.Please link a different credit card.

Дали тази карта е приета и трябва да чакам още за кода или пък не отговаря на условията им.

А и никъде не виждам къде да въведа 4 цифрения код,който още не съм получил.:)

Не е приета! Обърни се към банката и им обясни за какво ти трябва.

• 5 седмици по-късно...

Може ли някой да ми каже,след като продам нещо в ибей и купувача ми преведе парите в пейпал акаунта ми мога ли да ги изтегля веднага или трябва да изчакам докато купувача получи стоката???

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,четох,четох,но ме заболя главата вече.Само да попитам относно пейпал.Верифицирах си картата,намерих опцията за теглене от ПП акаунта към карта(Withdraw).А аз търся да мога от картата да вкарам в ПП акаунта,точно до Withdraw има Add Funds,явно което търся.Но ето на какво съобщение попадам:Add Funds is Not Available PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account. 

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

До колкото разбирам няма начин да вкарам да заредя акаунта,така ли е?Мерси

Здравейте,четох,четох,но ме заболя главата вече.Само да попитам относно пейпал.Верифицирах си картата,намерих опцията за теглене от ПП акаунта към карта(Withdraw).А аз търся да мога от картата да вкарам в ПП акаунта,точно до Withdraw има Add Funds,явно което търся.Но ето на какво съобщение попадам:Add Funds is Not Available PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account. 

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.

До колкото разбирам няма начин да вкарам да заредя акаунта,така ли е?Мерси

След като имате карта в момента в който направите плащането парите ще бъдат изтеглени от картата. Не е нужно да имате пари в акаунта си (пейпал)

• 4 седмици по-късно...

От много години използвам Paypal ,и за първи път ми се случи вчера да имам неразрешено плащане.Станало е през нощта,а аз видях сутринта.Фирмата към която е плащането е Facebook Ireland, Ltd.

Виждам,че има много оплаквания от тази фирма,защо не са взети мерки от Paypal?Сега се чудя какво да правя,за да се предпазя от други такива....смених паролата,но се чудя дали въобще да не закрия профила си?!

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам нужда от помощ - как да си захраня Пейпала с пари? (верифициран е, сметката ми е в ДСК). Цъкам  на Top up уоur account, попълвам сумата, която искам (15 евро) и накрая ми дава някъв линк към сайта на ДСК, откъдето трябвало да направя плащането....което не знам как да направя и изобщо къде и какво да въведа :( Трябва ли да имам Интернет банкиране? Публикувано изображение  Ще съм много благодарна на всеки които ме насочи по някакъв начин.

Това и аз не съм го правил, но при мен поне няма нужда. Когато плащам с Пейпал той си дърпа парите от картата която съм регистрирал.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Вчера регистрирах и потвърдих PayPal акаунта си. Очаквано си дръпна и после възстанови 1,50 евро.

Което е неочаквано, обаче, дръпна и 2 пъти по 1 долар от картовата ми сметка.

Някой да има идея защо и дали ще ги върнат обратно?? :help wanted4:

Благодаря.

• 4 месеца по-късно...

Днес си извадих дебитна карта, обаче с изненада разбрах, че май трябва да имам 18 иначе можело да ми замразят акаунта, а аз взех картата заради това. Ако има някой запознат с тези неща може ли да ми обясни дали да се регистрирам? Картата е на мое име.Надявам се тук да ми отговорите :)

Редактирано от KNAIDENOV (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.