Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Paypal

Featured Replies

Ще се опитам да отговоря на горните два поста.

@Sprint-Debugger

1.Картата ще ти свърши работа

2.Персонал си избери

3.За този акаунт по 500EURO на ден,когато достигнеш 1000EURO транзакции ще ти поискат сканирано копие на: документ(самоличност,

шоф.книжка) и сметка за комунални услуги: тел.,ток,вода където ясно се вижда адреса ти(за това сме писали вече)

4.Когато имаш пари в акаунта си - Withdraw funds to your card -->следваш стъпките в тази секция(писано е вече)

5.Да

6.Единствено мейла с който си регистриран в PayPal.Задължително да не е мейл в българска поща!!!

@nikirz

"Address Line 1" - адреса написан правилно така како когато си го писал в заявлението когато си поискал карта от банката ти на латиница

"State / Province / Region" - да областта в която живееш

"Postal Code" - пощеския код на града където живееш

Когато сте закупили нещо от eBay може да се укаже и друг адрес за получаване на стоката,раличен от този който сте написали първоначално при регистрацията си в PayPal

Успех Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

• Отговори 470
  • Прегледи 157k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря за отговора. Ако имам въпроси ще питам пак. :rolleyes:

Не става дума за промяна на валутата, а ти си описал точно това. Основната ми валута в paypal е USD и картата ми е доларова. Преди си получавах точно колкото съм превел от paypal, а сега парите първо се обръщат в лева и после пак в долари. Курса по които paypal обръща доларите в лева е неизгоден: "PayPal exchange rate:1 USD = 1.34738 BGN" и за това питам има ли вариант да си получавам парите в USD. Сметката е в USD и картата е в USD ... би трябвало да има врътка и да се избегне това конвертиране. Някакви иде?

10x

Някой решил ли е проблема с ненужното конвертиране на пари от страна на пейпал?

Благодаря.

Някой решил ли е проблема с ненужното конвертиране на пари от страна на пейпал?

Благодаря.

Купона с pаypal продължава Публикувано изображение

След преди описаните транзакции долър-лев-долър, реших да си извадя левова карта. Извадих си карта от ПИБ, която е "закачена" към левова сметка. Добавих картата в paypal и трансферирах $50 към картата за да видиа какво ще стане .... Публикувано изображение Някой сеща ли се,а? Ха, ха, точно така парите пристигнаха в долари. Сега ще питате кое е странното ... Значи, имам една карта която е "закачена" към доларова сметка и когато трансферирам пари към нея, paypal ми ги обръща в лева по техния си ши... курс и ми пращат левове на доларова сметка. А на новата карта, която е левова, ми изпращат долари хехе. Тва само в paypal го има. Та пробвайте моя метод - вадите нова левова карта и добавяте към старата, без да махате предишната карта, нека да стоят и двете. И после трансферирате само към новата. Аз направих вече 3 транзакции към картата и все ми ги изпращат в долари, т.е. избегнах евентуалните загуби от разликата в курса, които при една транзакция към предишната карта достигнаха $37.

• 2 седмици по-късно...

Имам следната задача: Прехвърляне на 10на долара в американската ми сметка(която е вкарана в paypal регистрацията ми, вкарани са кодовете и си работи paypal с нея). Причината е, че ако 1 месец в банката ми в САЩ (JP Morgan Chase в случая) дори да имаш пари в сметката си, за да не ти удържат месечни такси поддръжка трябва да има движение по сметака(и по-точно вкарване на пари по електронен път-това е масовият начин работодателите да ти забплащат в САЩ, и то там идва идеята че с електронен депозит нямаш такси месечни). Лесно мога да си затворя сметката като драсна е-майл на банката, но искам да я запазя за да ми е по-лесно следващият път когато отида в САЩ(картата се чака по 1 седмица, след това още 1 седмица докато си дадеш новите данни при работодателя и прочие). В paypal на същия акаунт имам и 2 български дебитни карти регистрирани, но не намирам такава опция.. Единственото е да пратя пари до друг човек чрез и-мейла ми, а става загуба на доста време и усилия да ходя до познат, който от неговия акаунт да прати малка сума към моя акаунт, която ще влезе без никакви такси(за американски сметки) в сметката ми и това през месец за да се избегнат таксите или закриване на сметката поради тях edit банковата сметка е основната в момента, и въпреки че има българска дебитна карта закачена като primary, при избиране на add funds ми изписва че не мога да добавям пари от банковата си сметка(американската), която разпознава като най-основна. При промяна на банкова сметка(edit bank account)няма опция да не е основна, защото е единствената банкова сметка и при добавяне на средства работи само с нея. Иначе при withdrawal(теглене на сума от пейпал към сметка/карта) си има опция да се пратят към дебитните карти, не само към банковия акаунт, но при баланс 0 това е безмислено. Благодаря!

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Имам следната задача:

Прехвърляне на 10на долара в американската ми сметка(която е вкарана в paypal регистрацията ми, вкарани са кодовете и си работи paypal с нея). Причината е, че ако 1 месец в банката ми в САЩ (JP Morgan Chase в случая) дори да имаш пари в сметката си, за да не ти удържат месечни такси поддръжка трябва да има движение по сметака(и по-точно вкарване на пари по електронен път-това е масовият начин работодателите да ти забплащат в САЩ, и то там идва идеята че с електронен депозит нямаш такси месечни).

Лесно мога да си затворя сметката като драсна е-майл на банката, но искам да я запазя за да ми е по-лесно следващият път когато отида в САЩ(картата се чака по 1 седмица, след това още 1 седмица докато си дадеш новите данни при работодателя и прочие).

В paypal на същия акаунт имам и 2 български дебитни карти регистрирани, но не намирам такава опция.. Единственото е да пратя пари до друг човек чрез и-мейла ми, а става загуба на доста време и усилия да ходя до познат, който от неговия акаунт да прати малка сума към моя акаунт, която ще влезе без никакви такси(за американски сметки) в сметката ми и това през месец за да се избегнат таксите или закриване на сметката поради тях

edit банковата сметка е основната в момента, и въпреки че има българска дебитна карта закачена като primary, при избиране на add funds ми изписва че не мога да добавям пари от банковата си сметка(американската), която разпознава като най-основна. При промяна на банкова сметка(edit bank account)няма опция да не е основна, защото е единствената банкова сметка и при добавяне на средства работи само с нея. Иначе при withdrawal(теглене на сума от пейпал към сметка/карта) си има опция да се пратят към дебитните карти, не само към банковия акаунт, но при баланс 0 това е безмислено.

Благодаря!

:rolleyes: На задачата си си отговорил сам кой е най лесния начин, а той е някой да ти прати $10 за да захраниш сметката си.Всичко друго е загуба на време и пари(висока такса при прехвърляне от дебитните ти карти към акаунта).След като искаш работодател в сащ да ти плаща, по добрия вариант според мен е : Това

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

Здравейте, ами имам проблем.Бая неща изчетох ама така и не мога да реша какъв тип пейпал сметка да си отвора,за да получавам ежемесечно 600 usd.Аз направих една бизнес сметка която ме дрънна с 3.9 % или иначе казано 23 $.Иска ми се да знам мога ли да избегна тази такса като отвора персонал сметка.Парите идват пак по пейпал не по дебит карти или лични сметки.Ежемесечно 12 месеца в годината и това последното ме бърка понеже никъде не е уточнено в хелповете за сумата.Пише само за пейпал до дебит карт транзакция на ден лимит 500$ и това е .Моля някой който има опит с този пейпал да ми каже точно и да ме посъветва.Благодаря!

• 1 месец по-късно...

Браво темата е много полезна. Благодаря на автора и на всички, които са се включили, информацията определено ми беше от полза, регистрирах се, добавих си картата въобще всичко мина гладко.

• 2 седмици по-късно...

Регистригах се в paypal но като се опитам да регистритам дебитната си карта visa electron ми изписва : This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card. Видях че и др. потребители имат този проблем но никои не е писал по въпроса.

Регистригах се в paypal но като се опитам да регистритам дебитната си карта visa electron ми изписва :

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Видях че и др. потребители имат този проблем но никои не е писал по въпроса.

Писано е вече по този въпрос, ама няма значение.

Проблема се крие в банката която е издала картата.

Вариантите са два: или се "дърпат ушите" на банката докато си оправи проблема, или се сменя банката.

Успех.

п.п. и както бе написано по-рано цитирам:

А пари в тази карта има ли?Ако пък я верифицираш задължително освен минималния неснижаем остатък трябва да имаш минимум 1.5 EURO.Ако имаш последните две условия пробвай пак да я аднеш и чак тогава звъни на банката ти за да ти кажат къде е проблема.Пишеш "преди малко" - колко малко е това?Защото това "малко" може да е толкова малко че дори картата ти да не е активирана още. :rolleyes:

Редактирано от free (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Имам един проблем.Регистрирах си и-мейл в АБВ с нагласата ,че ще е специален за дебитната ми карта.Имам и регистрации с тая дебитна карта в PayPal и един букмейкърски сайт и съответно при регистрацията за и-мейл съм посочил този.Проблема идва от там ,че си забравих паролата за и-мейла ,а и 90 дни са минали от както не съм го проверявал съответно се е изтрил автоматично .. забравил съм си и юзърнейм и парола на PayPal и съответно нямам достъп.. мога ли като си регистрирам нов и-мейл в АБВ ,да се регистрирам наново в PayPal със същата дебитна карта и да имам контрол над нея :rolleyes: Благодаря предварително!Дано сте ме разбрали какво имам в предвид. :wors:

Имам един проблем.Регистрирах си и-мейл в АБВ с нагласата ,че ще е специален за дебитната ми карта.Имам и регистрации с тая дебитна карта в PayPal и един букмейкърски сайт и съответно при регистрацията за и-мейл съм посочил този.Проблема идва от там ,че си забравих паролата за и-мейла ,а и 90 дни са минали от както не съм го проверявал съответно се е изтрил автоматично .. забравил съм си и юзърнейм и парола на PayPal и съответно нямам достъп.. мога ли като си регистрирам нов и-мейл в АБВ ,да се регистрирам наново в PayPal със същата дебитна карта и да имам контрол над нея ;)

Благодаря предварително!Дано сте ме разбрали какво имам в предвид. ;)

Накратко отговора е НЕ

И никога не ползвай мейл пощи като тази която си посочил!Ако беше аднал и алтернативен мейл в PayPal акаунта си нещата можеха да са по-различни.

• 5 седмици по-късно...

Искам да попитам,понеже съм много нов с тия онлайн плащания... та,днес си получих дебитната карта от ПИБ Виза Електрон и направих регистрация в PayPal платих тия 1.50 евро,но така и немога да разбера това: "Check your card statement and find the 4-digit PayPal code for the charge you authorized" Къде и как да проверя,за този код,на емайла ли ще го пратят? ПИБ май няма опция за следене на пари или някакви отчети на дебитна карта онлайн ? Мерси предварително! п.с Сега се порових и май си отговорих на въпроса,трябва да ида до банката(а до банкомат може ли?) и да поискам разпечатка,на която би трябвало да има тези 4 цифри!? Така ли е ?

Редактирано от iNfRaSoNiC (преглед на промените)

Точно така, но най-добре върви след 7-8 работни дни, защото малко се бавят... Искай си банково извлечение по сметката (разпечатка) от датата когато си се регистрирал в PayPal. Кaто основание за транзакцията е посочено нещо от типа на 6650-PAYPAL или PAYPAL-6650, не помня точно, но това ти е кода за потвърждение. След като си потвърдиш картата, ще ти върнат тия 1.50 евро.

Точно така, но най-добре върви след 7-8 работни дни, защото малко се бавят...

Искай си банково извлечение по сметката (разпечатка) от датата когато си се регистрирал в PayPal.

Кaто основание за транзакцията е посочено нещо от типа на 6650-PAYPAL или PAYPAL-6650, не помня точно, но това ти е кода за потвърждение.

След като си потвърдиш картата, ще ти върнат тия 1.50 евро.

Бавят се с разпечатката ли,или се бавят от PayPal? Понеже никога не съм вадил разпечатки да попитам те само по дни ли са? Смисъл отивам след няколко дни и искам разпечатка за 20.05.09г,защото тогава се регистрирах или просто искам разпечатка и те ми дават за всички дни,в които е имало движение на парите? И разпечатката веднага ли става ? Мерси и съжалявам за всички тия въпроси,но наистина ще ми е за 1-ви път,пък из банките не винаги са любезни и биха ми обеснили! Мерси пак

Веднага става. Избираш си интервал от време например от 13 до 20 май 2009 година и готово.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Ползвам PayPal от известно време и най-вече за пазаруване от Ebay. Досега съм нямал проблеми. Днес след като исках да купя артикул от Ebay на стъпката за плащане в PayPal след като си вкарам паролата ми излиза ето това съобщение

Публикувано изображение

Някой има ли идея на какво се дължи това? :huh: Благодаря!

Благодаря на всичко които имаха желания да помогнат или поне са прочели поста ми. Проблема започна да се изяснява и е свързан с адресите в Ebay и PayPal. Ако някой има подобен проблем може да прочете тази тема - там е обсъдено повечко и разплитането започва някъде от към 22 страница!.

П.П. Ето затова не харесвам темите отбелязани като важни в горната част на форума, тъй като никой не ги чете - всеки гледа под графата "Обикновени теми" - там има по-голямо движение!

Баси съвпадението, днеска и на мен ми изведе такова съобщение. Направих си адреса на Paypal-а primary и една от двете стоки, които имах да плащам я платих. Сега пък втората не мога да я платя. Не мога да разбера какво става. Опитах през сайта на Paypal да платя и ми казва, че има грешка (We were unable to load your cart.)

• 1 месец по-късно...

Имам проблем - имам дебитна карта Visa Electron от ПроКредит Банк и всичко направих в PayPal така както сте описали тук, но стигнах до частта в която трябваше да променя статуса на картата на verified. Натиснах да сутринта 1 път и проверих в сайта на банката (имам активирано интернет банкиране), но там няма никакви извлечения, повторих още 2 пъти това. Отидох до банкомата и установих, че липсват 4,50 евро. Интересува ме дали като отида и взема извлечението от банката и попълня кода в PayPal ще ми върнат всичките пари?

Всичките няма да ти ги върнат! По принцип удържат 1.5 евро. Незнам обаче другите две такси дали ще ти ги върнат!

а сега като имам лимит 100евро и са ми останали 13 евро от лимита трябва да пратя 50$ в какаунт как да стане ако от оня акаунт се даде рекуест мъни и въведе сумата и моя имейл аз ще мога ли да му дам ?

Всичките няма да ти ги върнат! По принцип удържат 1.5 евро. Незнам обаче другите две такси дали ще ти ги върнат!

Всъщност преди няколко дни ми ги върнаха 4.50 евро и сега са в сметката в PayPal. :)

Еми да де - те там си седят! И моите 1.5 евро си седят там!

Е какво като седят? Моите седяха но в определен момент ми ги върнаха като си купих нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.