Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Paypal

Featured Replies

Виждам че доста се "умува" относно (Proof of Address) процедурата, последната стъпка изисквана от PayPal за махане на лимита. Аз лично си махнах лимита плавно и безпроблемно по следния начин:

1 - Влизате си в PayPal acc.

2 - От опциите за премахване на лимита избирате чрез факс, а не чрез attached files.

3 - Попълвате факс формата внимателно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вкарвате "смислено и логично" обяснение защо имате нужда от премахване на лимита (проблема е че е ограничено до няколко изречения) и някък :-) трябва да се вместите.

4 - Принтирам генерирания, чрез тяхната форма факс (1 страница). Вземам кое-да-е скорошно извлечение от банката (което го пращат по пощата ежемесечно) ТОВА, ЧЕ Е НА БЪЛГАРСКИ НЕ Е ПРОБЛЕМ PayPal не са чак такива глупаци и го разчитата ЯВНО безпроблемно. Естественно адреса с който сте регнат в PayPal трябва да е еднакъв с този на който банката ви праща извлеченията.

5 - Пускам 2-те страници по факса ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на 001-402-537-5750, а не на номера, който е генерирала факс формата.

6 - Чакате 5 (работни) дена и получавате това:

Dear XXXXXXXXXXXXXX,

We have completed our review of the documents you submitted to PayPal and

your account receiving limits have been removed.

We appreciate your cooperation in complying with international regulations

and apologize for any inconvenience.

Sincerely,

Romina S.

PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you

will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account

and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.

--------------------------------------------------------------------

Copyright © 1999-2008 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.

Société en Commandite par Actions

Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg

RCS Luxembourg B 118 349

PayPal Email ID PPXXXXXXXXXXXXXXXXX

От този момент нататък, просто внимавате как оперирате с PayPal acc. си, ако ви предстои "фокусническа" транзакция, аз лично пускам предварителен факс до PayPal с кратки "наивни" обяснения за прдстоящата ми сделка ... забелязъл съм, че PayPal мноооого обичат да ги третираш като "големия батко" ....

По този начин всичко върви гладко (в моя случай) досега ... надявам се и за в бъдеще. Тегля 'мангизите "здраво" с VISA (издадена от Райфайзен) директно от АТМ ...

Обикновено чакам 7 -10 дена PayPal да ги прехвърли в VISA-та ми.

Това e, надявам се да съм ви бил полезен.

Успех

P.S.: PayPal-а го ползвам когато "няма как" и клиента ИСКА да е чрез PayPal, иначе си "движа" нещата чрез www.moneybookers.com Те не се "вдетиняват" като PayPal, вярно и те имат малко недостатаци, но са нищо сравнение с главоболията, които може да ви причини PayPal ... в смисъл да ви "заключи" 'мангизите изкарани с "труд" от ваша сделк(а/и) ...

.

здр изкам само да попитам ако нее тайна и ако може да ми помогнете с точка 3 .

"3 - Попълвате факс формата внимателно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вкарвате "смислено и логично" обяснение защо имате нужда от премахване на лимита (проблема е че е ограничено до няколко изречения) и някък :-) трябва да се вместите.

"

какво да напиша на това място : Pages: (including cover page) ?

и ако може да ми помогнете какво обяснение да дам точно защо имам нужда от премахване на лимита , на това вие какво сте написа ли че аз незнам какво да напиша плс помогнете

• Отговори 470
  • Прегледи 157k
  • Създадено
  • Последен отговор

здр изкам само да попитам ако нее тайна и ако може да ми помогнете с точка 3 .

"3 - Попълвате факс формата внимателно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вкарвате "смислено и логично" обяснение защо имате нужда от премахване на лимита (проблема е че е ограничено до няколко изречения) и някък :-) трябва да се вместите."

какво да напиша на това място : Pages: (including cover page) ?

и ако може да ми помогнете какво обяснение да дам точно защо имам нужда от премахване на лимита , на това вие какво сте написа ли че аз незнам какво да напиша плс помогнете

За да подготвите данните, които да изпратите по fax-a изпълнете следните стъпки (аз лично преди време доколкото помня направих така):

Влезте в PayPal акаунта си --> "View Limits" --> слагате отметка на "Receiving Limit per year" и натискате "Lift Limits" --> избирате "Fax a proof of ID and Location" --> бутона "Continue to Fax Cover Sheet". Трябва да видите факс форма за попълване "Fax Cover Sheet". Това е 1 страница:

Страница 1: "Fax Cover Sheet" (това е страницата която ще попълните)

Страница 2: Извлечение от банката ви (оригинал)

Страница 3: Личната ви карта (сканирано копие)

Общо стават: 3 страници

Значи в fax формата където пише "Pages:" вписвате 3

[ако приложите още документи/страници, тогава вписвате общият им брой]

В "Comments:" давате обяснение защо искате да вдигнете лимит си или коментирате/разяснявате какви са документите които им изпращате по fax-a. Следете отдолу където пише "Comments:(700 character maximum)" за да видите вмества ли се написаното от вас в лимита. Принтирате страницата, бутона "Print Page".

Според горния пример,като резултат трябва да имате:

1 лист: "Fax Cover Sheet" (който попълнихте)

1 лист: сканирано копие на личната ви карта

1 лист: ОРИГИНАЛ на ваше извлечение от банката

Изпратете 3-те листа по факс на: 001-402-537-5750, а не на генерирания от факс формата като първи да е "Fax Cover Sheet" и после останалите. Ще получите до 24h известие по email че са получени и се обработват. След това чакате резултата. Ако е негативен, четете какво не им харесва, коригирате и повтаряте докато стане.

Относно какво обяснение да дадете, аз лично доколкото помня им писах че консултирам външни фирми относно техни партньори в България по import-export търговски сделки и получавам хонорари, които не се вместват в лимита на акаунта ми.

Към документите изпратени по fax-a добавих и мои документи потвърждаващи сделка между мен и външния клиент, който ползва услугите ми, + телефон на клиента (с негово разрешение), в смисъл ако искат да му званят и той да потвърди. Това е в моя случай, но мисля че и без ЧАК ТАКИВА ДОКАЗАТЕЛСТВА пак ще стане.

Успех

мом4ета едно др питане,първият път когато прехвърлих пари бяха в $,сега когато падна лимита ги прехвърля в бг левове,и никаде няма опция за да ги направ пак в $,дали може някои по навътре в не6тата да ми помогне,БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

мом4ета едно др питане,първият път когато прехвърлих пари бяха в $,сега когато падна лимита ги прехвърля в бг левове,и никаде няма опция за да ги направ пак в $,дали може някои по навътре в не6тата да ми помогне,БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

И аз имам същия проблем. Искам да си получавам парите в USD. Има ли начин или след верификацията мога да получавам само в национална валута?

10x

Ето каква е инструкцията на PayPal:

-----------------------------

Въпрос: How do I change the currency of my Sending and Withdrawal?

Отговор: A Your Sending and Withdrawal Limits are in your primary currency. You can change your primary currency anytime by going to your Profile and selecting the Currency Balances link.

'Демек, влизате в акаунта си --> "Profile" ---> "Currency Balances" и тука правите корекциите според вашите желания.

Важно:

Когато теглите парите си от PayPal директно в кредитната си карта, сметката в картата ви ако е в BG лева - вашата банка при приемането (на долари) ги обръща в лева. Не може сметката на картата ви да е в лева и долари едновременно.

Не става дума за промяна на валутата, а ти си описал точно това. Основната ми валута в paypal е USD и картата ми е доларова. Преди си получавах точно колкото съм превел от paypal, а сега парите първо се обръщат в лева и после пак в долари. Курса по които paypal обръща доларите в лева е неизгоден: "PayPal exchange rate:1 USD = 1.34738 BGN" и за това питам има ли вариант да си получавам парите в USD. Сметката е в USD и картата е в USD ... би трябвало да има врътка и да се избегне това конвертиране. Някакви иде? 10x

Не става дума за промяна на валутата, а ти си описал точно това. Основната ми валута в paypal е USD и картата ми е доларова. Преди си получавах точно колкото съм превел от paypal, а сега парите първо се обръщат в лева и после пак в долари. Курса по които paypal обръща доларите в лева е неизгоден: "PayPal exchange rate:1 USD = 1.34738 BGN" и за това питам има ли вариант да си получавам парите в USD. Сметката е в USD и картата е в USD ... би трябвало да има врътка и да се избегне това конвертиране. Някакви иде?

10x

При мен няма такъв проблем ... а относно курса на обмяна, PayPal обменя по курса на БНБ 1.348660 Хмм ... мое мнение 60% към 40% че проблема е в PayPal, ... а може и твоята банка да прави "фокуси". Пусни емайл запитване към PayPal - веднага ще разбереш къде е причината ....

На мен не ми се е случвало преди и незнам какво друго да те посъветвам, а и след разговор с мои познати и те не са чували за това ....

При мен няма такъв проблем ... а относно курса на обмяна, PayPal обменя по курса на БНБ 1.348660 Хмм ... мое мнение 60% към 40% че проблема е в PayPal, ... а може и твоята банка да прави "фокуси". Пусни емайл запитване към PayPal - веднага ще разбереш къде е причината ....

На мен не ми се е случвало преди и незнам какво друго да те посъветвам, а и след разговор с мои познати и те не са чували за това ....

Ти направил ли си верификацията? Питам за верификациата на адрес - пращал ли си копие на лична карта, сметки т.н.?

В началото и аз си получавах парите само в долари, но когато минах тази верификация и се започна това с курса долар-лев.

Ти направил ли си верификацията? Питам за верификациата на адрес - пращал ли си копие на лична карта, сметки т.н.?

В началото и аз си получавах парите само в долари, но когато минах тази верификация и се започна това с курса долар-лев.

Относно "верификациата на адрес" - Да, преди 6-7 месеца приблизително беше ... Освен скоро да са измислили някъква нова мизерия ... аз PayPal напоследък го ползвам да купувам чрез него и от окло 2 месеца не съм теглил. За трансфер на спечеленото към мен ползвам moneybookers.com ...

Ето каква е инструкцията на PayPal:

Въпрос: How do I change the currency of my Sending and Withdrawal?

Отговор: A Your Sending and Withdrawal Limits are in your primary currency. You can change your primary currency anytime by going to your Profile and selecting the Currency Balances link.

'Демек, влизате в акаунта си --> "Profile" ---> "Currency Balances" и тука правите корекциите според вашите желания.

Важно:

Когато теглите парите си от PayPal директно в кредитната си карта, сметката в картата ви ако е в BG лева - вашата банка при приемането (на долари) ги обръща в лева. Не може сметката на картата ви да е в лева и долари едновременно.

пи4, не става така ни6то не се променя,сметката ми е в долари paypal ми ги пра6та в левове после банката пак ги обръ6та в долари и се оказвам двоино преебан,ако някои може да помогне да казва,БЛАГОДАРСТВО

пи4, не става така ни6то не се променя,сметката ми е в долари paypal ми ги пра6та в левове после банката пак ги обръ6та в долари и се оказвам двоино преебан,ако някои може да помогне да казва,БЛАГОДАРСТВО

Мое мнение ... Пусни емайл запитване с обяснение на проблема към PayPal и че желаеш да ти ги трансферират в USD ....

Аз бих постъпил така.

спешно въпросче , взех си извлечение от банката за махане на лимита в paypal , но в него неми пише адреса това нормано ли е ?

спешно въпросче , взех си извлечение от банката за махане на лимита в paypal , но в него неми пише адреса това нормано ли е ?

Нормално е ....

За махане на лимита е нужно да се сканира и факс-не ЕЖЕМЕСЕЧНО-то банково извлечение изпратено от банката ти до теб (на твоя домашен адрес) по обикновенната поща. То е нужно да се сканира и на него винаги има адреса ти .... иначе пощаджията няма да знае каде да го достави. В случая "... взех си извлечение от банката ..." го разбирам , чрез поискване от банков чиновник в банката .... там няма адрес ....

Редактирано от Lyudmil
Латиница! (преглед на промените)

Не става дума за промяна на валутата, а ти си описал точно това. Основната ми валута в paypal е USD и картата ми е доларова. Преди си получавах точно колкото съм превел от paypal, а сега парите първо се обръщат в лева и после пак в долари. Курса по които paypal обръща доларите в лева е неизгоден: "PayPal exchange rate:1 USD = 1.34738 BGN" и за това питам има ли вариант да си получавам парите в USD. Сметката е в USD и картата е в USD ... би трябвало да има врътка и да се избегне това конвертиране. Някакви иде?

10x

Същото е и с мене,ползвам персонал акаунт и нямам лимит(лимита е единствено 500EURO дневно за превод към дебина/кредитна карта).Проблема с това конвертиране в лева директно преди да се прехвърлят в картата почна(преди го нямаше) след като достигнах 1000EURO движение на средства,тогава поискаха според европейски изисквания за пране на пари..бла..бла...пруф на адрес и сканирано копие(лична карта в моя случай).И аз не мога да си обясня защо конвертират след като основната валута изрично в акаунта е в $,затова и мисля да им пиша за какво го правят.

За тези който не са минали верификация на адрес нека знаят че става сканирано копие на сметка за телефон,вода,ток,извлечение от кредитна карта и т.н където ясно се вижда името и адреса на който живеете.Сметката не трябва да е по-стара от 6 месеца!!!

Редактирано от nikola59 (преглед на промените)

е добре аз съм си махнал услугата всеки месец да получавам извлечение , има ли някакав начин да поискавм от абнката извлечение на което да ми пише и адреса . и напримерно ако им пратя факс на бележка от тока или водата ще стане ли , защото някаде в paypal до колкото си спомням пишеше че може и такова да се прати .

Редактирано от antique (преглед на промените)

Kum:

stefotto

i

vhg

CC na koi banki polzvate? kadeto vi pravyat problem ...

Аз съм с дебитна карта от Алианц. Имам приятел, който е с карта от друга банка (не знам коя) и има същия проблем. И при него, както и при мен, както и при други хора проблема се появява след верификация на адреса.

Мое мнение ... Пусни емайл запитване с обяснение на проблема към PayPal и че желаеш да ти ги трансферират в USD ....

Аз бих постъпил така.

писаь им и ето това ми вурнаха,оба4е такива опци воб6те немога да намеря

If you click the link "Conversion options" on the Review Your Payment page, you will get a page that explains that you have two options for being charged for a currency conversion. The two options are: · The PayPal currency conversion process · The MasterCard and Visa currency conversion process You can select your option by choosing one of the following: · Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency. Both the original transaction currency and the converted amountthat I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion. · Bill me in the currency listed on the seller's invoice.I will not know which foreign exchange rate has been applied tothis transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer. Once you make your selection, click "Submit."

писаь им и ето това ми вурнаха,оба4е такива опци воб6те немога да намеря

If you click the link "Conversion options" on the Review Your Payment page, you will get a page that explains that you have two options for being charged for a currency conversion. The two options are: · The PayPal currency conversion process · The MasterCard and Visa currency conversion process You can select your option by choosing one of the following: · Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency. Both the original transaction currency and the converted amountthat I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion. · Bill me in the currency listed on the seller's invoice.I will not know which foreign exchange rate has been applied tothis transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer. Once you make your selection, click "Submit."

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

:P @stefotto къде намери в акаунта тази опция защото въобще не я виждам......писах им и аз...да видим какво ще отговорят.

:ph34r: @stefotto къде намери в акаунта тази опция защото въобще не я виждам......писах им и аз...да видим какво ще отговорят.

You set up your currency conversion preference when you set up a recurring payment using your credit card. That preference remains in effect for all future recurring payments funded with that same card.

To set up this preference:

Here's How:

1. Click My Account.

2. Click Profile at the top of the page.

3. Click the Recurring Payment link in the Financial Information column.

4. Click the Edit Funding Options link.

5. Click the Conversion options link for the credit card.

6. Select your option.

7. Click Submit.

You set up your currency conversion preference when you set up a recurring payment using your credit card. That preference remains in effect for all future recurring payments funded with that same card.

To set up this preference:

Here's How:

1. Click My Account.

2. Click Profile at the top of the page.

3. Click the Recurring Payment link in the Financial Information column.

4. Click the Edit Funding Options link.

5. Click the Conversion options link for the credit card.

6. Select your option.

7. Click Submit.

В4ЕРА ГО НАПРАВИХ ОБА4Е НЕ Е ОТ ТАМ,БЛАГОДАРЯ ВСЕ ПАК 4Е МИ ОТГОВОРИ,ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПРАТИ НА ТЯХ СОБ6ТЕНИЕ С ВАЛАУТАТА КОЯЯТО ИСКА6 ,В4ЕЕРА ИМ ПИСАХ И СЕГА 4АКАМ ОТГОВОР ДА ВИДИМ КАКВО 6ТЕ СТАНЕ

:white flag: 5. Click the Conversion options link for the credit card.

С тази точка 5 как се справихте,просто не виждам тази опция в акаунта си...ето:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Преди не знам как е било но сега имаше отметка и на Визата която я махнах.Това ли се има впредвид за точка 5?

Просто " Conversion options" не виждам..

При теб няма такъв линк ... не знам защо. При мен линка е между номера на картата и надписа Credit Card

При теб няма такъв линк ... не знам защо. При мен линка е между номера на картата и надписа Credit Card

Публикувано изображение Оле...тези вече ме изумяват,ще трябва да отговорят на въпроса къде е тази опция..Нека и друг да пише дали я има или няма опцията.

@vhg Благодаря за отговора!

моля ви кжете нали ще ми премахнат лимита , изпратих им листчето от фаха и защото нямах докоменти други им пратих бележката оит водата на нея ясно пише същия адрес нали ще стане ? вече 1 месец се опитавам да си махна тапия лимит :@

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.