Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуването става задължително?

Гласуването става задължително? 195 гласували потребители

1. 1. Да бъде ли задължително гласуването?

• Да
      51%
      95
    • Не
      48%
      90

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

don_baro™

може ли да посочиш някоя полза от тва че не гласуваш? С нещо променил ли се е БГ-политика и смяташ ли че скоро твърдите ядра които всъщност правят постоянно едни и същи мутри да ни се показват ще изчезнат? Защото май не изчезват ами се образуват постоянно някакви временни я около царя я около Атака или Бойко, червените пък са вечни, сигурно и след 30 години(имайки предвид нарастването на продължителността на живота) за тях ще си има едни 400-500 хиляди отделно и турците и циганите. Тоест ти няма да си гласуваш 30 години, 30 години едни и същи мутри ще се въртят в пространството, а ако някой случайно е направил нещо качествено - то благодарение на теб няма да получи и един глас

И би ли бил доволен от Ахмед Доган премиер

• Отговори 249
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Задължителното гласуване не е разрешение на политическите проблеми у нас,

това е "най-тъпотото" и "най-недемократично" решение за пред "външния свят"!

Ясно е че целта на вносителите на законопроекта е да лишат всеки български гражданин

от единственото законово право което му е останало - протестен вот чрез негласуване !

В такъв случай по-добре да ни върнат официално в епохата на комунизма!

Тази "сбирщина" от посткомунисти и неонацисти що не се сеща

че в България има чужда етническа партия,

че мафията е държавна политика,

че срещу обикновенния български гражданин се упражнява икономически и социален геноцид,

ами взима идиотски решения от името на всички без да пита?

На това нахалство му се казва "запазване на статуквото" или с думи прости,

опазване на топлите местенца в парламента и в местното самоуправление!

angry.gifangry.gifangry.gif

Ще прозувча като симпатизант на Атака,но точно заради този "протестен вот чрез негласуване" сега ни управляват турци и ги пращаме по Евро-парламентите... sad.gif

Редактирано от electric (преглед на промените)

Не виждам смисъл в това да се приема закон, само и само да се изключи една партия от парламента.

И после какво? Или май до тук се ичерпахме? Реалната политическа полза ще е нулева. В момента колкото е по-шарен вота, толкова е по-добре. Поне докато не се появи правителство, което да има нужните умения да управлява.

Понеже в партиите се гласува на стаден принцип, практически странта се управлява от няколко човека. Всички останали са манекени, които гласуват според цвета на химикалката. В момента в който се вкара абсолютно мнозинство кризите са неизбежни.

Щом вота като цяло е безсмислен (не само твоя, но и моя) то тогава е безсмислено провеждането на избори. Като следствие от теорията ти трябва да има анархия или диктатура.

Вотът не е безсмислен изобщо, а безпредметен напоследък. Когато нещата се нормализират ще придобие смисъл и ще започне да си изпълнява предназнаначението.

ДПС не е мой проблем, а на онези които са мнозинство. Откзвам да решавам проблемите на типове, които считат че са избрани от овце. Освен това ми омръзна от тъпите им методи за повишаване на избирателната активност, включително с медийни кампании, мними партийни заплахи, томболи с награди, морални задължения, копроматки.

Или пък да ми се казва какви права нямам защото не съм гласувал и колко сме били прости.

Бих отишъл да гласувам, когато разпозная поне една партия достойна да ме представлява. В противен случай много трудно ще се вържа.

Ако направят гласуването задължително сериозно ще обмисля наказателен вот.

Ако направят гласуването задължително,не мислите ли че ни се ограничава правото на избор???

Не мислите ли че това за една демократична държава е антидемократично???

Откъде накъде някой си малоумник ще ме задължава да гласувам за него???

Ако направят гласуването задължително,не мислите ли че ни се ограничава правото на избор???

Прав си!!!

Ако обстановката налага революция тя ще се случи, и тогава ще имаме голеееееми крачки, които не е сигурно, че ще са в правилната посока.

А ние лоялни ли сме към народа си ? Кое поставяме на първо място ?

Собствените си интереси или интересите на цялото общество. Но се замислете хубаво.

Всеки един трябва да си направи ревизия сам за себе си и тогава ако не е намерил кусури може да търси сметка за същите неща от останалите.

Как да се обединим, като всеки (или повечето, абе може и по-малката част да са, дано са по-малката част) смята себе си за нещо повече от останалите. Много не носим на критика ми се струва.

Значи пак всичко опира до това какъв е манталитета на обществото ни...

Аз съм лоялна ...но обкръжаващата среда не е...всичко е до възпитанието....

Начина на мислене определя и действията....

Задължителното гласуване не е разрешение на политическите проблеми у нас,

това е "най-тъпотото" и "най-недемократично" решение за пред "външния свят"!

Ясно е че целта на вносителите на законопроекта е да лишат всеки български гражданин

от единственото законово право което му е останало - протестен вот чрез негласуване !

В такъв случай по-добре да ни върнат официално в епохата на комунизма!

Тази "сбирщина" от посткомунисти и неонацисти що не се сеща

че в България има чужда етническа партия,

че мафията е държавна политика,

че срещу обикновенния български гражданин се упражнява икономически и социален геноцид,

ами взима идиотски решения от името на всички без да пита?

На това нахалство му се казва "запазване на статуквото" или с думи прости,

опазване на топлите местенца в парламента и в местното самоуправление!

angry.gifangry.gifangry.gif

Точно в десетката! :rolleyes:

И какво, ако БСП или ДПС спечелят разликата каква е?!?!

Как да ме бърка като нямам такива пари, аз писах по-горе, че на мен няма какво да ми вземат...достатъчно ми взеха!

Ами разликата е, че няма да си чешем езиците, ако отида само аз да гласувам. А може и празна бюлетина да пусна, тогава по всички правила на живота, вселената и всичко останало, аз трябва да ви управлявам vacation1.gif

Абе за парите... чак пък да нямаш 50 лева... Ще продадеш някоя и друга снимка и ще изкараш ;)

ПоЗдрави cool.gif

мисля , че 50 лв. е добро наказание за тези които не искат да подобрят живота поне на децата си :lol6:

Дано парите отидат за нещо полезно

Това посмъртно няма да се приеме. Мисля че може да пишем една служебна победа на всички които са против маршируването до урните.

Изборът се свежда (ограничава) до това да гласуваш или не. Никой не е задължен да гласува за "малоумник". Вариант 1: пускаш невалидна бюлетина. Вариант 2: отнасяш някаква символична глоба (като се знае каква е събираемостта - може и изобщо да не я платиш)

Продължава да се изтъква като мотивация за негласуването "протестен вот". Кое му е протестното в протестният вот? Обяснете ми, за да протестирам и аз с вас. Протестен ще е вота, ако гласуването е задължително и всички ние пуснем недействителни бюлетини. Това ще се отчете, това ще се забележи. Протеста ще бъде отразен и в него няма да има и грам съмнение. Дайте воля на недоволството си, задължителното гласуване няма да отнеме това ви/ни право.

Мисля че може да пишем една служебна победа на всички които са против маршируването до урните.
Мисля, че погрешно разделяте отбора. Когато единият отбор (народа) откаже да участва в мача (избори) - другият отбор (политика) печели служебно. Докато тук се разделяме на две групи, то на изборите се броим като едно цяло. Гласувал или негласувал - за другият отбор това е все едно. Както се казва в рекламата: "Защото сме българи. Всички сме един отбор. Един народ, един отбор."

Не виждам смисъл в това да се приема закон, само и само да се изключи една партия от парламента.

И после какво? Или май до тук се ичерпахме? Реалната политическа полза ще е нулева. В момента колкото е по-шарен вота, толкова е по-добре.

Една партия, после друга, после трета... а междувременно нови ще се сформират или старите ще се разцепват т.е. никога няма да сме лишени от "замаскирана" шарения.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Мисля, че погрешно разделяте отбора. Когато единият отбор (народа) откаже да участва в мача (избори) - другият отбор (политика) печели служебно. Докато тук се разделяме на две групи, то на изборите се броим като едно цяло. Гласувал или негласувал - за другият отбор това е все едно. Както се казва в рекламата: "Защото сме българи. Всички сме един отбор. Един народ, един отбор."

Каква ще е разликата между това да пусна невалиден глас и да не гласувам? Мислиш че някой ще се трогне ли ?

Тях ги интересуват само процентите. Най-много да се свикат на конгреси, ще отпуснат повече пари за промиване на мозъци, след което ще обяват че проблемът е решен. При това положение е нормално много хора да си спестят разходката.

Да, ако се въведе задължително гласуване това ще се превърне във възможна алтернатива. Но все пак, за да гласувам наистина, трябва да реша за кого. И по-лошото е че не ми харесва накъде води този път на развитие. Утре може да решат че ако бюлетината е невалидна все едно си гласувал за първият в списъка. И тогава къде ще иде правото ти да не гласуваш ? Разбира се все още ще имаш право на избор между различните квадратчета, което прави изборите демократични. Само че не в смисъла в който те устройва.

Една партия, после друга, после трета... а междувременно нови ще се сформират или старите ще се разцепват т.е. никога няма да сме лишени от "замаскирана" шарения.

Защо смяташ че това не може да се случва и сега ? Какъв е проблемът ? Няма място ли ? Място има, нужда -също, кандидати няма.

Напротив шанс е даван на всяка нова партия, която има индикации да е достатъчно сериозна!

Но нито една от тях не се доказа, по никакъв начин. Така че спасението е в появата на по-добри партии, не в отлюспването на настоящите. Тогава ненужните сами ще изпаднат. Задължителното гласуване няма да катализира процеса.

Доколкото разбирам ти изхождаш от идеята че повечето хора не гласуват защото ги мързи. В това има доза истина. Но решаващият фактор си остава ограниченият избор.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Каква ще е разликата между това да пусна невалиден глас и да не гласувам? Мислиш че някой ще се трогне ли? Тях ги интересуват само процентите. Най-много да се свикат на конгреси, ще отпуснат повече пари за промиване на мозици, след което ще обяват че проблемът е решен. При това положение е нормално много хора да си спестят разходката.
Аз не очаквам другият отбор да се трогне. Очаквам нашият да се обедини.

Да, ако се въведе задължително гласуване това ще се превърне във възможна алтернатива. Но все пак, за да гласувам наистина, трябва да реша за кого. И по-лошото е че не ми харесва накъде води този път на развитие. Утре може да решат че ако бюлетината е невалидна все едно си гласувал за първият в списъка. И тогава къде ще иде правото ти да не гласъваш ? Разбира се все още ще имаш право на избор между различните квадратчета, което прави изборите демократични. Само че не в смисъла в който те устройва.
Наистина, от това ли се притеснявате? В такъв случай наистина сме изгубили вяра. Не в политиците ни, а в себе си.

Защо смяташ че това не може да се случва и сега ? Какъв е проблемът ? Няма място ли ? Място има, нужда -също, кандидати няма. Напротив шанс е даван на всяка нова партия, която има индикации да е достатъчно сериозна!

Но нито една от тях не се доказа, по никакъв начин. Така че спасението е в появата на по-добри партии, не в отлюспването на настоящите. Тогава ненужните сами ще изпаднат. Задължителното гласуване няма да катализира процеса.

Ние, гласуващите, сме давали шанс на партиите за които говориш. Нашият "протестен вот" ги е слагал на власт. И това не е било защото са били сериозни. Според мен никоя наша партия не може да се нарече такава (освен ДПС). Сега изглеждаме сякаш сме се разбягали, крием се и чакаме чудото.

Доколкото разбирам ти изхождаш от идеята че повечето хора не гласуват защото ги мързи. В това има доза истина. Но решаващият фактор си остава ограниченият избор.
Благодаря ти. Да, ограниченият избор на никой не се нрави. На мен също. Не може обаче да се каже (както твърдят някои), че избор няма. Не се прави разлика между ограничен и никакъв. Това ме дразни.

Аз съм За задължителното гласуване . Малко или много трябва всеки човек да знае , коя ще е бъдещата власт , кмет , президент и тнт . Който не го интересува да пуска празни бюлетинии като не го интересува .

По този начин поне ще се зароди интерес към хора , които до сега не са се интересували , ще се компенсира и избирателния вот , породен от различни подкупи , идей и тнт (визирам тука най-вече ДСП) . Точно заради това сега се забелязва гласуване от хора , които дори и не знаят защо го правят !!! :speak:

По принцип и аз съм за свободата на избор, но в конкретната политическа ситуация, в която се намира България в момента, въвеждането на задължително гласуване просто е наложително.

Ами щом една част от населението не искаме да гласуваме значи има нещо и трябва да се стимулира гласуването а не да се задължава........ама то по комунистическата схема е перфектно за някои хора :

1.Точно определен брой гласоподаватели (задължени да гласувт под строй)

2.Точно определен брой бюлетини (поради точно определения брой гласоподаватели)

3.Точно определена и лесна за прогнозиране ПЕЧАЛБА за фирмата изпълнител, преброителите и ЦИК и наблюдателите

4.Лесно прогнозирана във времето КОМИСИОННА за определени хора (на всеки 4г)

5.Запазване на ПРОПОРЦИОНАЛНАТА система и БЕТОНИРАНЕто на точно 4 партии........

не ми се продължава на татък.....

Със задължаването за гласуване нищо няма да се промени (в реалността и управлението), само КОМИСИОННИТЕ и ХОНОРАРИТЕ на агенциите ще се удвоят.

Ами щом една част от населението не искаме да гласуваме значи има нещо и трябва да се стимулира гласуването а не да се задължава........ама то по комунистическата схема е перфектно за някои хора :

1.Точно определен брой гласоподаватели (задължени да гласувт под строй)

2.Точно определен брой бюлетини (поради точно определения брой гласоподаватели)

3.Точно определена и лесна за прогнозиране ПЕЧАЛБА за фирмата изпълнител, преброителите и ЦИК и наблюдателите

4.Лесно прогнозирана във времето КОМИСИОННА за определени хора (на всеки 4г)

5.Запазване на ПРОПОРЦИОНАЛНАТА система и БЕТОНИРАНЕто на точно 4 партии........

не ми се продължава на татък.....

Със задължаването за гласуване нищо няма да се промени (в реалността и управлението), само КОМИСИОННИТЕ и ХОНОРАРИТЕ на агенциите ще се удвоят.

Мисля, че петте века турско робство са променили в голяма степен начина на мислене на българина. Свободомислието трябва да се възпитава, като понякога трябва да се прилагат и задължителни мерки. Не може една малка част от нашето общество / в голямата си част неграмотни / да ходи да гласува под строй, а ние да гледаме отстрани и да се правим на "демократи". Помислете в чий интерес е посещението на "отворения" Дж.Сорос и с кои малцинства се заиграва. Може утре да ни спретне някоя "мургава" революция. Той вече натрупа опит в Украйна, Грузия, Киргизстан, а да не забравяме и за участието му през 1997 г. в България / когато за наша сметка гушна над $ 150 млн. /. Не защитавам партийни интереси и на последните избори не гласувах, защото не виждах за кого, но от това спечели само ДПС. Дано политиците у нас вече да са осъзнали грешките / БСП и СДС допуснаха узаконяването на ДПС /. Крайно време е да се научим да мислим национално отговорно, да се гордеем с националността си / без да преминаваме в крайности / и да спрем да се кланяме на чужди господари, били те от изток или запад. Можем да се поучим от опита на съседна Гърция, която умело съчетава демокрацията с националните си интереси.

И тук има не малко, които не знаят разликата между не гласувал и гласувал с невалидна бюлетина.Тогава какво може да се очаква от баба Гицка от Горно Нанадолнище?Естественният подбор трябва да си каже думата.

Даже и да ме глобят как ще ми вземат 50 лева? ;)

Досега не съм гласувал,няма и да гласувам,не искам да давам доверието си на някой мошеник.

Даже и да ме глобят как ще ми вземат 50 лева? :ph34r:

Досега не съм гласувал,няма и да гласувам,не искам да давам доверието си на някой мошеник.

Има начин, ти не се безпокой за това. Както ти взимат десетте лева за фиш, така ще ти вземат и петдесетте. Залагат ти имуществото, а ако нямаш такова, има и поправителен труд :eek:. Ама най-лесно е да смъкнат гащурите ти от г*за :whist:

Иначе като гледам анкетата, явно отиваме на БЕЛОТаж. Давам контра, само някой да ме вдигне ( vacation1.gif )

Има начин, ти не се безпокой за това. Както ти взимат десетте лева за фиш, така ще ти вземат и петдесетте.

Глоби на КАТ не плащам,а имам поне 5-6.По новините слушах,че КАТ си събирали около 8% от глобите.Кажи ми тогава как ще си вземат парите от изборите.Тази работа е да плашат бабите на село.Като съм решил да не гласувам няма да го направя.Това си е мое решение и никой няма да ме закара насила пред урната.

plamentus, докато четях мнението ти направих следната асоциация:

КРИВОРАЗБРАНАТА

Ц И В И Л И З А Ц I Я

СМЕШНА ПОЗОРИЩНА

игра въ петь действiя отъ Д. П. Войникова

КРИВОРАЗБРАНАТА

Д Е М О К Р А Ц I Я

СМЕШНА ПОЗОРИЩНА

игра въ повече от петь действiя отъ българският народ

:clap:

Глоби на КАТ не плащам,а имам поне 5-6.По новините слушах,че КАТ си събирали около 8% от глобите.Кажи ми тогава как ще си вземат парите от изборите.Тази работа е да плашат бабите на село.Като съм решил да не гласувам няма да го направя.Това си е мое решение и никой няма да ме закара насила пред урната.

Скоро имаше подобна акция в някои градове. А и на фишчетата вече ще им хванат цаката.

Скоро бях в Гърция. Там гласуването е задължително, а гърците са 100 пъти по-добре от нас.

Скоро имаше подобна акция в някои градове. А и на фишчетата вече ще им хванат цаката.

Aз актовете не си плащам,какво да говорим за фишчетата.

Имам една приятелка от Словения.Връща се в града и иска да си плати акт за превишена скорост отпреди 2 години.Отива в данъчното и пита колко трябва да плати и отговарят че не е дошло още решението от КАТ. :)

Да приемат каквито си искат закони както казах няма да гласувам.

Скоро бях в Гърция. Там гласуването е задължително, а гърците са 100 пъти по-добре от нас.

gridim наистина ли смяташ че са добре само защото гласуват задължително?

Вижте сега.

Гласуването си е личен избор - всеки си решава за кого да гласува или изобщо да не гласува и мисля, че никой няма право да накара някой да гласува насила.

Проблема е, че просто средно-статистичения българин може да се каже, че не се е отказал да гласува, защото няма за кой, а защото не знае за кой (то не че има кой знае какво значение).

Хората масово са спрели да се интересуват от политика, коалиции и партии (по обясними причини). Хората вече не вярват и аз ги разбирам, но не оправдавам това, че както винаги изразяваме нашата тотална незаинтересованост и "протест" по най-тъпия и вреден начин, а именно чрез липсата на гласуване.

Аз ако можех, щях да гласувам. Така или иначе в тази държава права почти нямаме, но поне ни е останало правото да гласуваме.

Привет,

Виждам, че доста хора са изразили мнението си и собственото си виждане, но това което не виждам е решението на проблема.

Проблема не е във задължителното гласуване, проблема започва от самата конституция, а от там рефлектира, върху избирателният закон.

Много пъти съм споделял в този форум, че незивисимо със каква бюлетина ще гласуваш,червена, синя, зелена или пембява, единствено само комунисти ще вкарваш в Парламента, по простата причина, че та са написали правилата на играта. Това което правят от ВМРO във това число и АТАКА е да изместят истинският проблем, да ни накарат да мислим във угодна на олигархията посока, а не в правилната поска, която е МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, и то не 50 на 50, а чисто мажоритарни избори.

Всички сте свидетели, как протече поредното гласуване за така наречените Европейските депутати, остава само да ми кажете, колко от вас, са участвали във съставянето на листите, или лансирането на преден план, на тези хора който бяха избрани????

За да се реши проблема, не трябва да се задължават хората да им играям по свирката на тази олигархия, а трябва да се променят,правилата на играта, трябва да се промени конституцията, а от там и избирателният закон, трябва да се премахнат тези ИМУНИТЕТИ зад който сега се крият и да се даде правото на хората, да участват във вземането на решения, а от там и в управлението на държавата. Да могат да избират свой-те народни представители, по места, мажоритарно, но да могат и да ги ОТЗОВАВАТ И СЪДЯТ, по всяко време, а не както е сега, имаме партиини представители, но не и народни. Колко от вас знаят кой е техният народен представител?? колко от вас са го виждали във приемните му дни???

Именно във това се състои неговато задължение, да свежда до ващо знание, законопроектите който МС внася във парламента, да ги дискутирате, да кажете вашето виждане и позиция по този проблем, дали да подкрепи този законопроект или НЕ, да го информирате за проблемите със който се сблъсквате по места, за да ги предложи този народен представител във парламена, да се дискутират и да се намери решение на тези проблеми. Защото ВИЕ сте НАРОДА вие сформирате държавата, вие създавате БВП на тази държава, а политиците трябва да приемат закони, който служат на ВАС да ни създават предпоставки, за по бързо развите на всяко едно бизнес начинание. Когато всяка община има избран СВОЙ народен представител, от самата община,който жвиее във тази община и милее за хората който живеят в тази община, няма как, Воелн, Дуган, Костов или Станишев да му казват как да гласува, защото той няма да бъде избиран от тях, а от хората който живеят в тази община. Ако този депутат реши да измени на хората той ще бъде ОТЗОВАН и СЪДЕН от тези хора, който са го избрали. Това е гражданско общество, за което толкова много говорят, олигарсите, това е да дедеш на гражданите възможността, да участват във управлението на държавата, това е до могат същите тези граждани да осъществявавт КОНТРОЛ върху самите тях.А не така,двама трима лидери, да се договорят както е сега 3-5-8, да сформират едно не легитимно мнозинство, от там да прокарват,закони който обслужват, определен кръг от хора и интереси. Защото лесно е да купеш трима лидери на дадена партия, но трудно е да подкупеш цял един народ, когато тези закони който предлагаш са във ощърб на този народ. Когато, мажоритарно се избират на местните избори и шефове на полиця, съда, прокурори, даначни шефове, тогава тези хора ще служат на хората който са ги избрали по места, а не на тези който са ги назначили сега и са несменяеми. Нима тези шефове на съдилищата който ще бъдат избрани по общени, нима те немогат да сформират ГИЛДИЯ, да излъчат от между тях си ВСС,но да могат да бъдат ОТЗОВАВАНИ, във момента когато хората във тази община видят как се пуска, Вальо Топлото,как вина ИМА но виновни няма. Могат разбира се, но тогава как ще ги конролират олигарсите,та не виждате ли,че всяка партиика си има КВОТА, във този уж не зависим ВСС, нима не виждате как се избра Велчев, как нямаше никакви партиини интереси.Тези ПАРТИИ, отнемат нашите,лостове със който можем да указваме натиск, и да упражняваме КОНТРОЛ, върху тях, да ги накараме да се съобразявт със нас, защото ние сме държавта, ние сме хората, заради нас същесвува, тази държава България. Тогава хората ще излезнат да глаусавт, защото ще знаят,че нещо зависи от самите тях, че участват и са съпричестни към развитието на тази държава, че от тяхното решение зависи бъдещето на собствените им деца. А не както сега, някой попита ли ви дали България да участва във войната в Ирак??? попита ли ви някой????Но ако тези партиини представители, бяха избрани мажоритарно, ако всяко община имаше свой представител,избран от хората който жвиеят във тази община,а не спуснат от майната си във нечия партиина листа и да се кланян единственно и само на партияният вожд, какво щеше да се случи във Парламента когато той ви предостави това решение на министерски съвет, Вие какво щяхте да му кажите, да го подкрепи или НЕ, това решение на МС, какво щеше да бъде решението Ви??? От това се бой най много тази политическа олигархия от гражданският КОНТРОЛ, от това,че всичко трябва да бъде ПРОЗРАЧНО, всичко трябва да бъде изнесено черно на бяло във всяка община, да се знае кой сключва договори за концесии, как е спечелила дадена фирма,всичко това може да бъде поблукувано в интернет и всеки да си прави изводи, кой общински съветник как е глусавал, дали е защитил интересите на общината или не. Но какво би се получило ако изборите бъдат МАЖОРИТАРНИ, какв би станало със бастионите на ДПС дори и във Кърджали, може ли някой фес който неможе да говори български да на кара българите да гласуват за него, нима не виждате,че по този начин веднага се намалява влиянието на ДПС, колкото и да са много, те не са повече от българите по тези смесени региони, ще му трябва на феса и български гласове за да може да влезне във Парламента. Това е истината, иначе ще бъдем свидетели как излиза Волен и казва: това са хората който АЗ избрах подкрепети ги...същото ще правят и другите партии.........

Поздрави на всички, простете ми за правописните грешки който съм допуснал.

Нека БОГ да пази България!!!

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.