Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Краят на света : през 2012 или 2060 година?

Featured Replies

Е нали Ванга и Нострадамус предричат 3-та световна война ? Да не мислиш, че бихме оцелели при една евентуална ядрена война ?

П.П. Честно казано се съмнявам, че световните лидери ще са толкова тъпи, че да допуснат ядрена война...

Да, но Нострадамус и Ванга казват, че хората в Северното полукълбо ще страдат от рак и всякакви кожни заболявания след тази ядрена война - следователно, няма да умрат.

И да, тъпи-умни, световните лидери ще допуснат и то ще се случи, щом такова е пророчеството. Вече се е случило веднъж. Хората не са чак толкова умни, а тези, които управляват в сянка са алчни и не се интересуват от никого и биха пуснали ядрена бомба, ако решат, че това ще им помогне да се сдобият с повече пари и власт. Това е неоспорим факт, който човешката история е доказвала вече много пъти (имам предвид непукизма на управляващите).

Не си прави илюзии, че някой се интересува от хората, които ще умрат в една евентуална война. От това се интерсуват най-вече засегнатите, както и обществото, което се състои от обикновени хора, които не решават световните дела. Наистина, не си прави илюзии.

U.Ra и другите, които разбират от астрология, кажете какво се очаква да се случи през фаталната година, според разположението на планетите. Та, планетите вещаят ли нещо лошо през тази година?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 161,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм :) , ми както знаете , през май 2009 трябва вече нибиру да се вижда с просто око , въпреки че нашите очи за умни Публикувано изображение , и сигорно няма да можем да я видим !

Краят на света ще настъпи 2012 , според Майте краят на света ще настъпи през 2012 , Цитат майтие : " И когато две сланца огреят света . ще се зароди ново начало " с това имат предвид че 2012 ще се дойде 10-тата планета "Нибиру" наричана още планетата "Х" , тя ще е видима с просто око още през май 2009 , постепенно климата ще става все по горещ,глобалното затопляне ще се удвои , ледовете ще се растопят , и когато Нибиру удари земята , ще настъпи невиждан хаос , това се очаква да стане на 21.12.2012 година , планетата е засичана още през 2002 година на 13 септември ( АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ) , цитат : вярвате или не в Нибиру тя идва за да разруши света , ! Има много теории за края на света , но ако не видим планетата през май 2009 , тази теория за нибиру , отпада, и следва другата за ванга през 2010 . така че то ше покаже , !

ТАЗИ ТЕМА НЕ Е НАПРАВЕНА С ЦЕЛ , СТРАХ,ШОК, И УЖАСИ ! Публикувано изображение

И в крайна сметка никой неможе да каже освен него а именно " БОГ " ! :angry:

ето тук можете да видите част от написаното тук и по подробна информация за планетата Х http://vbox7.com/play:defd0579

Ами то сигурно като мине тази дата (подчертаната), някой ще се сети, че всъщност всичко това трябва да се случи сто години по-късно и то в 21 ч. и 12 минути, което е 6. Имаме и 21-ви декември, което пак е 6. Имаме и 2112 г., което дава третата шестица. Ама и тогава нищо няма да се случи.

Обикновено точно след 21 декември Слънцето започва възхода си. Затова и Коледа се празнува тогава в чест на Митра или на Суря (откъдето пък идва коледарското "сурва"), две от ведическите божества, които са представяли Слънцето. Ама това са други теми. Маите отбелязват просто края на един цикъл, което предполага началото на друг. А това е нещо, което става ежегодно, ежедневно и дори ежесекундно в по-малък мащаб.

Освен това който е наясно, какво точно представляват пророчествата, няма да направи грешката да ги обвърже с конкретни дати (освен ако не е много близко събитие, засягащо малко хора). В химията могат да се използват различни катализатори да ускорят или забавят една химическа реакция; могат да се използват и вещества, които изцяло да променят свойствата на сместта. С предсказанията не е по-различно.

Ами то сигурно като мине тази дата (подчертаната), някой ще се сети, че всъщност всичко това трябва да се случи сто години по-късно и то в 21 ч. и 12 минути, което е 6. Имаме и 21-ви декември, което пак е 6. Имаме и 2112 г., което дава третата шестица. Ама и тогава нищо няма да се случи.

Обикновено точно след 21 декември Слънцето започва възхода си. Затова и Коледа се празнува тогава в чест на Митра или на Суря (откъдето пък идва коледарското "сурва"), две от ведическите божества, които са представяли Слънцето. Ама това са други теми. Маите отбелязват просто края на един цикъл, което предполага началото на друг. А това е нещо, което става ежегодно, ежедневно и дори ежесекундно в по-малък мащаб.

Освен това който е наясно, какво точно представляват пророчествата, няма да направи грешката да ги обвърже с конкретни дати (освен ако не е много близко събитие, засягащо малко хора). В химията могат да се използват различни катализатори да ускорят или забавят една химическа реакция; могат да се използват и вещества, които изцяло да променят свойствата на сместта. С предсказанията не е по-различно.

Мисля, че си прав. Маите отбелязват просто края на един цикъл и началото на друг. :speak:

Иначе, скоро ще е Третата световна война.

Да зае*ем тва за маите защото наистина можеби е така , както казвате ама за третата световна , може и да си е вярно , все пак виждате че всички хора се гледат на кръв , и има криза , що пък да няма война обаче аз предпочитам да умра , не да страдам от рак и кожни за болявания :speak::wub::wors::mark::wors:

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Да зае*ем тва за маите защото наистина можеби е така , както казвате ама за третата световна , може и да си е вярно , все пак виждате че всички хора се гледат на кръв , и има криза , що пък да няма война обаче аз предпочитам да умра , не да страдам от рак и кожни за болявания :):wub::baby::mark::help:

Мен пък ме е обзело едно безгрижие по тези въпроси. Ама това сигурно е от хебефренната шизофрения дето я имам според приятеля психиатър на наш Tricho.

Ми то тук на никой не му пука просто всеки проявява интерес , ама все пак казвам че предпочитам ужасен край от колкото ужас без край Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение ! Нали , ! ;)

Ми то тук на никой не му пука просто всеки проявява интерес , ама все пак казвам че предпочитам ужасен край от колкото ужас без край Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение ! Нали , ! :ph34r:

Ммхм, право казваш...

Попринцип нa 21.12.2012 ще завърши 13-тия B'ak'tun в календара ма маите. 1 B'ak'tun=395 години, като 1-вият е започнал на 11 август 3314 г. пр.н.е. Календара на маите не свършва тогава... По някои майски стели има дати след 21.12. Та според маите боговете са направили 3 неуспешни опита да сътворят света, преди да успеят на 4-тия път, когато са били "прибавени" и хората. Предишното сътворение завършило с началото на 13 B'ak'tun. Оттогава предполагам са минали още 13 B'ak'tun-а, като по този начин се създава впечатлението край на един цикъл и може би ново пренареждане на света... Абе не разбирам много как стоят нещата, ако някой разбира от календара да внесе повече яснота :rolleyes:

Ми , всеки си разбира нещата по различен начин , и да тва за маите вече можем да го сложим на заден план , но да го имаме в предвид , а относно третата световна , каквото сабя покаже ! Публикувано изображение

Хм :lol6: , ми както знаете , през май 2009 трябва вече нибиру да се вижда с просто око , въпреки че нашите очи за умни Публикувано изображение , и сигорно няма да можем да я видим !

не е изненада, защо "нибиру" звучи, като "хабиру"(hebrew), А после направи справка колко пъти 'свидетели на яхова' са очаквали края на света? пророци в дрипи, интоксикиращи тялото си виждат само черната дупка... После виж го са семитите и после пъзела с 'края на света' и нихилзма на невежите се ползва от злите сили! Публикувано изображение

Исус е казал- НЕ ЧАКАЙ КРАЯ НА СВЕТА А ЖИВЕЙ С МИСЪЛТА, ЧЕ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ Е КРАЯ, от където започва ИСТИНСКОТО НАЧАЛО. Началото за всеки е ТУК И СЕГА! Края е в миналото. ;)

"Вашето време е винаги дошло, Моето още не дошло" Христос към своите невежи СЕМИТСКИ последователи Публикувано изображение

Ммм, отговор каращ те да се замислиш дали изобщо ще дойде края на света , въпреки че аз не вярвам защото още като отворих тема ( КОЯТО СЕГА Е ЗАКЛЮЧЕНА ) накрая написах , и все пак кога ще е краят на света казва само един а именно Бог :angry:

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Ако погледнем нещата от гледна точка на символите (въпреки, че не мисля, че точно в този случай трябва да го правим), ще ни стане ясно, че обикновено краят на нещо е началото на нещо ново, че смъртта не означава смърт, а промяна. Понякога за да се осъществи една промяна трябва първо да има символична смърт на старото, за да може да дойде новото. Аз лично не мисля, че точно пък през 2012 година ще има някаква промяна в съзнанието или енергията на хората. Те са още на толкова ниско стъпало, че въобще не ги мисля. :gift:

Ей тук гледайте малко матриал за Нибиру. Тук много добре и обобщено разказват за извънземните-влечуги. Разказва се това, което много от вас нахалници не знаят и затова не вярват в таквизи неща - а именно, че всички древни народи са вярвали в съществуването на богове-змии или са почитали разни Велики змии и влечуги. Същото като със Слънцето. Сега забелязох, че в youtube повечето видеоклипове, отнасящи се до Нибиру всъщност са свързани с тези за влечугите-извън-Земни. Даже често тези два проблема се разглеждат в едно видео и обикновено се стига до истории, започващи от Вавилон. Естествено, че оттам, нали това е най-древната цивилизация с писменост, която учените са открили.

http://www.youtube.com/watch?v=rh4ycuYTjiA

Ако погледнем нещата от гледна точка на символите (въпреки, че не мисля, че точно в този случай трябва да го правим), ще ни стане ясно, че обикновено краят на нещо е началото на нещо ново, че смъртта не означава смърт, а промяна. Понякога за да се осъществи една промяна трябва първо да има символична смърт на старото, за да може да дойде новото. Аз лично не мисля, че точно пък през 2012 година ще има някаква промяна в съзнанието или енергията на хората. Те са още на толкова ниско стъпало, че въобще не ги мисля. :bye1:

Ей тук гледайте малко матриал за Нибиру. Тук много добре и обобщено разказват за извънземните-влечуги. Разказва се това, което много от вас нахалници не знаят и затова не вярват в таквизи неща - а именно, че всички древни народи са вярвали в съществуването на богове-змии или са почитали разни Велики змии и влечуги. Същото като със Слънцето. Сега забелязох, че в youtube повечето видеоклипове, отнасящи се до Нибиру всъщност са свързани с тези за влечугите-извън-Земни. Даже често тези два проблема се разглеждат в едно видео и обикновено се стига до истории, започващи от Вавилон. Естествено, че оттам, нали това е най-древната цивилизация с писменост, която учените са открили.

http://www.youtube.com/watch?v=rh4ycuYTjiA

Да, това е вярно. Справка - темата за символа на змията. В библията също много се говори за змии - тоягата на Мойсей, която се превръща в змия, всъщност, е неговият бог... Виждала съм сребърна отливка от каменна плочка, намерена край Белинташ, където е изобразен върховният бог на бесите Сабазий със седем (числото е интересно) змии около него... Змийски култове има при много индиански народи, срещат се в Египет - от местото на третото око на фараоните излиза змия, което показва, че змията е считана за психически сензор, в Индия - култът към нагите, в Китай - драконите, в древна гърция - при офитите и къде ли още не.

Има един пасаж в Евангелието на Йоан, който, ако не е допълнителна вписка, много не ми е ясен какво значи, всъщност:

"Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. "

Йоан 8:44

Как може хората да са от баща дявола, Исус говори на човеци, все пак, на хора. Значи ли това, че всички сме от "баща дявола"? Всички, освен Исус.

Змията, всъщност, какво символизира? Кундалини какво е, какво е кадуцеят на Хермес? Между другото, нашата българска сурвакница също е кадуцей... а това е изключително интересен факт.

ДНК-то на човека страшно ми напомня на ... змия. Изобщо, много отдавна мисля по тези въпроси - човекът от къде произхожда, кой е създал човека, кое е матрикса? И нямам отговор, все още, на това от къде тръгва всичко... И понеже темата е за края на света, вие знаете ли Началото кое е? Това е важното - да намери човек началото. Тогава ще знае и края.

Учениците Му казаха: Предупреди ни какъв ще ни е края.

Исус отговори: Открихте ли вече началото, че питате за края?

Където е началото, там ще е и края.

Блажен е този, който

стои в началото, защото той разбира края, без да е вкусил смърт.

Тома 18

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Нагите има 2 функции- генетични инжинери и екзекутори на чужди кланове. Тяхната функция е да смъкват надолу, тъй като следват инерцията. "Да вдигнеш Кундалини-шакти" означава да се порееш малко в Астралът. Нищо повече.

Основнара функция на нагите е да плодят и сеят вражда между наплоденото.

Нагите съпътства Богът за матрицата. Някои от тях се отделят от него и създават нови религии, знаейки каква е религиозната схема.

Нагите имат огромен интелект, човек не може да ги излъжи с интелект. Нагите се побеждават чрез Протекцията на Бога, без да се бием с тях.

Когато идва Богът ОТВЪД матрицата , то Той бива нападносподство на нагите в материалния свят. Може би да даде изпитание на сат от нагите, но Той танцува върху главите им и после им пощадява животът, т.е. Богът НЕ ЛИКВИДИРА това отвратително господство на нагите в матер. свят.Може би да ни изпита съзнанието КОЙ свят избираме ЛИЧНО?... Публикувано изображение

Да, това е вярно. Справка - темата за символа на змията. В библията също много се говори за змии - тоягата на Мойсей, която се превръща в змия, всъщност, е неговият бог... Виждала съм сребърна отливка от каменна плочка, намерена край Белинташ, където е изобразен върховният бог на бесите Сабазий със седем (числото е интересно) змии около него... Змийски култове има при много индиански народи, срещат се в Египет - от местото на третото око на фараоните излиза змия, което показва, че змията е считана за психически сензор, в Индия - култът към нагите, в Китай - драконите, в древна гърция - при офитите и къде ли още не.

Има един пасаж в Евангелието на Йоан, който, ако не е допълнителна вписка, много не ми е ясен какво значи, всъщност:

"Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. "

Йоан 8:44

Как може хората да са от баща дявола, Исус говори на човеци, все пак, на хора. Значи ли това, че всички сме от "баща дявола"? Всички, освен Исус.

Змията, всъщност, какво символизира? Кундалини какво е, какво е кадуцеят на Хермес? Между другото, нашата българска сурвакница също е кадуцей... а това е изключително интересен факт.

ДНК-то на човека страшно ми напомня на ... змия. Изобщо, много отдавна мисля по тези въпроси - човекът от къде произхожда, кой е създал човека, кое е матрикса? И нямам отговор, все още, на това от къде тръгва всичко... И понеже темата е за края на света, вие знаете ли Началото кое е? Това е важното - да намери човек началото. Тогава ще знае и края.

Учениците Му казаха: Предупреди ни какъв ще ни е края.

Исус отговори: Открихте ли вече началото, че питате за края?

Където е началото, там ще е и края.

Блажен е този, който

стои в началото, защото той разбира края, без да е вкусил смърт.

Тома 18

Всъщност спираловидно движение се наблюдава и при планетите, а и звездите. То е съставено от две движения – в права посока и движение в кръг. Едното е продиктувано от волята, другото от любовта. Тука могат да се направят интересни изводи, ако се разгледа взаимовръзката на една звезда, примерно, и дадена планета, част от нейната система и на техните движения. В света на елементарните частици нещата не са по-различни, нито са по-различни в социалния живот на хората.

ДНК-то на човека страшно ми напомня на ... змия.

Знаеш ли, вчера като спомена за това, че змията приличала на ДНК си помислих, че има прилика, но все пак се усъмних. Днес "случайно" открих това видео в youtube, в което змията и ДНК-то се показват като приличащи си.

Сега не знам извънземните-влечуги добри ли са или са лоши! :) Ето тук се споменава за края на света и за това, че в Библията пише, че силата на Анти-Христа му е дадена от Дракона. И според теорията на конспирациите, отнасяща се до извънземните-влечуги, въпросните извънземни тайно управляват света. Е, не казвам, че вярвам, че е истина.

Ама на мен ми харесва образът на змията. Тя помага на хората да открият знанието. От друга страна обаче, какво за извънземните-влечуги?!

и вярващите в религии обикновено са слабоинтелигентни и нискообразовани хора.

По- голяма глупост не бях чувал.

И аз...!!!

Далеч от истината е абоната на форума!!! Един търсещ човек-интелигентен и образован, се интересува от всичко, включително и Бог! Жалко за такива повърхностни изказвания!!!

„Извънземните влечуги“ по-скоро може да се приеме като символ. Едва ли трябва да отнасяме това към физическата им форма или кожата, както се описват в разните конспиративни теории. Змията е просто един символ, избран заради някои свои биологични особености и заради вълнообразното си движение. Спиралата изразява съзнанието. п.п. Дали са добри или лоши извънземните, няма никакво значение. Тяхната доброта или лошост няма никакво отношение към това дали хората ще са добри или не.

Споко , краят на света ще дойде , просто не се знае кога , и много се спекулира с това .

Затова , без паника , живейте си живота както подобава , поне да не спомогнем за ускоряването на този процес .

Публикувано изображение

Че ще се превърнем в киборги? Че ще живеем на други планети?Че ще стареем за няколко секунди?

Знаеш че има всякакви луди.

Алилуя!

пп. Ако ще живеем на други планети, аз определено държа да не съм на твоята.

Виж там говори с боговете по въпроса.

Извънземните влечуги и специално змиите , незнам с какво са по различни от останалите , гущери , крокодили , охлюви и така нататак , та защо те да са извън земни за всеки случай те йивеят на земята а не извън нея а нали всъщност това е значението на "ИЗВЪН-ЗЕМНОТО" , ако дойде краят на света те ще умрат както и ние , извинете ме ако не съм разбрал добре , но според това което видях коментарат ми е такъв ! :huh:

Споко , краят на света ще дойде , просто не се знае кога , и много се спекулира с това .

Затова , без паника , живейте си живота както подобава , поне да не спомогнем за ускоряването на този процес .

Публикувано изображение

Ами то е все едно края на света, на това прилича-малко остана само до разрушаването му напълно!!! Колкото по-скоро толкова по-добре!!!

Извънземните влечуги и специално змиите , незнам с какво са по различни от останалите , гущери , крокодили , охлюви и така нататак , та защо те да са извън земни за всеки случай те йивеят на земята а не извън нея а нали всъщност това е значението на "ИЗВЪН-ЗЕМНОТО" , ако дойде краят на света те ще умрат както и ние , извинете ме ако не съм разбрал добре , но според това което видях коментарат ми е такъв ! :speak:

Правилно каза - не си разбрал добре! Даже нищо не си разбрал. Ама на теб ти е простено. :wub:Публикувано изображение

Краят ли, и това ще стане тъй или иначе след 3-4 милиарда години.

Краят ли, и това ще стане тъй или иначе след 3-4 милиарда години.

...пак няма да е 'края'! :lol6: МАТерията е ВЕЧНА от гледна точна на цикличността си. :)

Само невежите гледат на материята, като на 'крайна', защото виждат свой 'край' в даден отрязък от цикъл, с което не могат да се примирят, и не виждайки това -попадат в друг цикъл.. Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.