Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Краят на света : през 2012 или 2060 година?

Featured Replies

„Извънземните влечуги“ по-скоро може да се приеме като символ. Едва ли трябва да отнасяме това към физическата им форма или кожата, както се описват в разните конспиративни теории. Змията е просто един символ, избран заради някои свои биологични особености и заради вълнообразното си движение. Спиралата изразява съзнанието.

п.п. Дали са добри или лоши извънземните, няма никакво значение. Тяхната доброта или лошост няма никакво отношение към това дали хората ще са добри или не.

Никак не ги приемам като символ. Дракони е имало много преди човека на нашата планета, тях кой ги е създал и кой ги е унищожил, науката още не е отговорила на този въпрос и съответно има безброй хипотези, но не и задоволителен отговор. Искаш ли да ти покажа нещо интересно, което никак не може да се обясни само със символиката - случващото се с тази жена е страховита генетична мутация - израждане в дракон, което е съвсем реално:

http://link.brightcove.com/services/player...ctid=1305059663

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 161,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Краят ли, и това ще стане тъй или иначе след 3-4 милиарда години.

Краят на планетата земя, ще настъпи, но дефакто от там насетне започва началото на друга земя и небе!!! Което си е според разбиранията ни, така нареченото - ново начало!!! :) В милиярди не смятай, защото има една друга система за измерване, която казва, че един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден-така, че твоята мерна единица не е много точна и актуална, по отношение на това, което е наречено Вечност!!! Понятията ни са доста ограничени, за да можем да обясним нещата които са непреходни - като душата и духа ни - те са вечни, няма край -имат начало от гледна точка на появяването ни на тази земя! Както за всяко нещо има определени термини с които се борави- така и това, което казвам може да бъде разбрано от хора които знаят какво значат думите ми!Примерно в медицината има термини, които ако ни бъдат казани, на много от нас няма да ни говорят нищо-няма да означават нищо...така е и с тази тема, и с термините и измерването на времето и пространството... Има и доста научни филмчета по този въпрос, нормално е не на всеки да му бъдат интересни...

Maat, за какви дракони говориш, като точно преди няколко часа прочетох около 10-тина страници точно за този вид болест, описан в темата на Ханибал, и после разяснен малко от tuksum, и мога да твърдя че това си е точно болест, лек за която един американски лекар твърди че е открил. Ще ме извиняваш, че не знам за какво става точно въпрос, тъй като в последните няколко дена не следя темата, ако е само символика ще ме прощаваш, но по скоро съм привъвженик на науката и на това, че вярвам само в нещо, което видя. В 21-ви век ми се вижда малко повече от "налудничевп" да се говори за хора-дракони, и необясними причини за това, пак казвам че съм невеж точно по въпроса за мистичните понятия, и други мистични работи, но ... найстина ли вярваш в дракони.. в 21-ви век, при условия че това си е не много обикновена, но все пак болест, лечима с подходящи медикаменти. Това си е просто генна мутация, довела до загуба на един антиген, което пък позволява разрастване на брадавици, и т.н. Това горе долу разбрах отпрочетеното, но все пак прочети темата на ханибал и ще ти стане ясно. Мисля, че споменах някаде в поста, че се извинявам ако е имала впредвид неща, за който още имам малко познания, също че не съм следял темата, че не разбирам от този вид символика, а за влианието си прав, просто видяхклипа и започнах да пиша. Без лоши чувства... :) (това е по повод преди минута изтрият пост на tuksum)

Редактирано от frason (преглед на промените)

Никак не ги приемам като символ. Дракони е имало много преди човека на нашата планета, тях кой ги е създал и кой ги е унищожил, науката още не е отговорила на този въпрос и съответно има безброй хипотези, но не и задоволителен отговор. Искаш ли да ти покажа нещо интересно, което никак не може да се обясни само със символиката - случващото се с тази жена е страховита генетична мутация - израждане в дракон, което е съвсем реално:

http://link.brightcove.com/services/player...ctid=1305059663

Това не е жена, а мъж и не се изражда в дракон, а са го нарекли човека-дърво. ВСЪЩНОСТ, ТОЙ НЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ДЪРВО, а просто има заболяване, май беше на имунната система, съчетано с вирус.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=104994

Именно, фактът, че е човешко заболяване, е най-интересното в този случай. Не е обяснено в статията защо става генетична мутация и израждане точно в такава кожа. Става въпрос за това, че кожата на човека съвсем реално може да се изроди и той да заприлича на животно. Думата изрод е точно това - излизане от рода... Става въпрос за това какъв е произхода на човека и кой е неговият генетичен създател. Защо много от боговете на древните народи, които са нямали никаква връзка помежду си, са били едни и същи - дракони. Защо генетичния апарат на човека може да се промени в продуциращ такива епителни клетки. И какво като сме в 21 век? - още никой не е открил кой е създателят на човека. Ти знаеш ли кой е той/кои са те? Защото всичко води натам - и древни религии и разни учения, а и съвременната наука - всичко сочи, че човекът е продукт на генетично инженерство...

Именно, фактът, че е човешко заболяване, е най-интересното в този случай. Не е обяснено в статията защо става генетична мутация и израждане точно в такава кожа. Става въпрос за това, че кожата на човека съвсем реално може да се изроди и той да заприлича на животно. Думата изрод е точно това - излизане от рода... Става въпрос за това какъв е произхода на човека и кой е неговият генетичен създател. Защо много от боговете на древните народи, които са нямали никаква връзка помежду си, са били едни и същи - дракони.

Защо генетичния апарат на човека може да се промени в продуциращ такива епителни клетки.

И какво като сме в 21 век? - още никой не е открил кой е създателят на човека. Ти знаеш ли кой е той/кои са те?

Защото всичко води натам - и древни религии и разни учения, а и съвременната наука - всичко сочи, че човекът е продукт на генетично инженерство...

Не са били само дракони боговете, а по-общо влечуги, предимно змии и тук-там дракони. Ако приемем хипотезата за извънземните-влечуги за вярна, това ще даде отговор на твоя въпрос. Тези извънземни са дошли на Земята преди много години и древните, възприемайки ги като богове са ги почитали, гравирали върху скали и т. н. Това ще даде отговор и на това, че човекът е продукт на генетичното инженерство - според хипотзата за въпросните извънземни, те са променили гените на човека - разгледай малко повече видеота в youtube.

Сега на въпроса ти защо генетичният апарат на човека можел да се промени в продуциращ такива епителни клетки. Ами ти сигурно знаеш, че човешките и животинските ембриони, когато са в съвсем ранен етап от развитието си са съвсем еднакви. Това значи, че реално ембрионът би могъл да се превърне в каквото и да е животно или птица!

А между другото: Публикувано изображение И това сигурно го знаете.

http://www.martesbg.net/details.php?title=13&sphere=1

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Тогава кое е матрицата на тези гени? Кой е създателят? Някой стигнал ли е до отговора на този въпрос?

Тогава кое е матрицата на тези гени? Кой е създателят? Някой стигнал ли е до отговора на този въпрос?

Бог естествено. Публикувано изображение

Наречи го Създателят на Вселената, Абсолют, Тра ла ла и т. н., но той ги е създал.

Отново без да се обиждате, но наистина според мен твърде много задълбавате и вярвате на религия и мистика, отколкото на науката.

Отново без да се обиждате, но наистина според мен твърде много задълбавате и вярвате на религия и мистика, отколкото на науката.

Отново без да се обиждаш, но какво търсиш в раздел Религия и мистика, че и ни обвиняваш, че обсъждаме религиозни и мистични въпроси, от които ти, не се обиждай, но нищо не разбираш?

Ходи в другите раздели да разсъждаваш (ако можеш Публикувано изображение) по научните въпроси.

Между другото, ако не си прочел пред-пред последния ми пост - онзи дългия, аз говоря точно неща, които са доказани от науката - това, че човешките, животинските и птичи ембриони са еднакви в най-ранния си етап на развитие.

Факт, който учените-археолози и историци са доказали е и почитането на Змията от всички древни народи.

Ама ти още не ги разбираш тия неща.

Ето приликите между ембрионите на животните, рибите, птиците, влечугите и човека:

Публикувано изображение

Наречи го Създателят на Вселената, Абсолют, Тра ла ла и т. н., но той ги е създал.

Този отговор не ми изнася. Бог, тралала. В това не вярвам изобщо - богове сме и ние, вероятно, за мравките, а за хората какво ли не е бог, всичко, което той не разбира...

Искам да знам конкретния създател на човешките гени кой е.

Този отговор не ми изнася. Бог, тралала. В това не вярвам изобщо - богове сме и ние, вероятно, за мравките, а за хората какво ли не е бог, всичко, което той не разбира...

Искам да знам конкретния създател на човешките гени кой е.

Питай Дедо Боже кой е създал гените на човека и дали е бил той. Може да го попиташ от мое име и дали извънземните-влечуги са вложили от своите гени в човешките.

Отново без да се обиждаш, но какво търсиш в раздел Религия и мистика, че и ни обвиняваш, че обсъждаме религиозни и мистични въпроси, от които ти, не се обиждай, но нищо не разбираш?

Ходи в другите раздели да разсъждаваш (ако можеш Публикувано изображение) по научните въпроси.

Между другото, ако не си прочел пред-пред последния ми пост - онзи дългия, аз говоря точно неща, които са доказани от науката - това, че човешките, животинските и птичи ембриони са еднакви в най-ранния си етап на развитие.

Факт, който учените-археолози и историци са доказали е и почитането на Змията от всички древни народи.

Ама ти още не ги разбираш тия неща.

Ето приликите между ембрионите на животните, рибите, птиците, влечугите и човека:

Публикувано изображение

Никога не съм и твърдял, че разбирам. Не разбирам, не се и интересувам до такава степен, просто някои неща са наистина абсурдни, няма да давам примери, това си моето "скептично" мнение по върпоса. И не си прави грешни заключения за мен, може и да не го показвам, но знам доста неща в областта на науката. С това си приключвам постовете по темата, ще си отида да си се интересувам от наука, няма да Ви се бъркам в този раздел на форума.

Само ще кажа, че темата е за пророчеството на маите, не за техните дракони, техният/те, пък и нашият, Бог/ове. Поздрави Публикувано изображение

Редактирано от frason (преглед на промените)

Никога не съм и твърдял, че разбирам. Не разбирам, не се и интересувам до такава степен, просто някои неща са наистина абсурдни, няма да давам примери, това си моето "скептично" мнение по върпоса. И не си прави грешни заключения за мен, може и да не го показвам, но знам доста неща в областта на науката. С това си приключвам постовете по темата, ще си отида да си се интересувам от наука, няма да Ви се бъркам в този раздел на форума.

Само ще кажа, че темата е за пророчеството на маите, не за техните дракони, техният/те, пък и нашият, Бог/ове. Поздрави Публикувано изображение

Не им се връзвай на брътвежите.

Те самите не знаят за какво говорят, какво искат да кажат и много често залитат накъдето не са искали.

След време ще се оправдават, че виждате ли те искали да кажат нещо съвсем друго, но ние не сме го разбрали.

Нека си говорят и да се чувстват по-избрани от избраните.

Не им се връзвай на брътвежите.

Те самите не знаят за какво говорят, какво искат да кажат и много често залитат накъдето не са искали.

След време ще се оправдават, че виждате ли те искали да кажат нещо съвсем друго, но ние не сме го разбрали.

Нека си говорят и да се чувстват по-избрани от избраните.

Мисля, че правилно си познал някои неща. Първо, със сигурност ще кажем, че не сте разбрали, защото доста често не сте! :wors:

Второ, наистина си мисля, че сме малко по-избрани от вас. Аха

:):clap: :clap:

Завиждаш, а!

Мисля, че правилно си познал някои неща. Първо, със сигурност ще кажем, че не сте разбрали, защото доста често не сте! :wors:

Второ, наистина си мисля, че сме малко по-избрани от вас. Аха

:):clap: :clap:

Завиждаш, а!

Не някои - всички неща.

Препоръчвам ти да спреш да мислиш така - няма да е добре за теб.

А за завистта - не ми се връща назад в развитието.

Въпросът „Кой е създал Бог?“, сигурно си го чувала. Нещо въобще, някога създавано ли е? „Създаване“ наричаме новите комбинации изградени от вече съществуващи елементи, които елементи сами по себе си са несъздадени, без начало и без край. Комбинациите винаги са уникални, дори и да си приличат в много неща помежду си, просто защото условията в които са образувани са различни и неповторими. Що се отнася до принципите на изграждането им – те винаги и навсякъде са едни и същи. Та тези елементи и това, което може да се нарече Бог са едно и също, но просто като елементи са диференцирани. Монадите – човешки, животински, планетарни, елементални и т.н. са точно такива елементи.

Въпросът „Кой е създал Бог?”, сигурно си го чувала. Нещо въобще, някога създавано ли е?

Ей това е големият Отвъдвселенски въпрос! :)

Кой е създал Бог , лелееее вие взимате да се обърквате , Кой е създал Бог , естествено никой не го е създал то и за това е бог , незнам но мисля да се махнем вече от религия и мистика , и да се пренесем в раздел музика , че ако останем още малко тука ще вземем да казваме и че мравките са сатворили Бог Публикувано изображение

Кой е създал Бог , лелееее вие взимате да се обърквате , Кой е създал Бог , естествено никой не го е създал то и за това е бог , незнам но мисля да се махнем вече от религия и мистика , и да се пренесем в раздел музика , че ако останем още малко тука ще вземем да казваме и че мравките са сатворили Бог Публикувано изображение

:lol6:

Ти по-добре се премести в раздел ОбразУвание и обща кОлтура и по-специЯлно в подфорум БАлгарски език и литература. Изчети го внимателно и го запомни. Публикувано изображение

Въпросът „Кой е създал Бог?“, сигурно си го чувала.

Даже му знам отговора - онова човешко съзнание, което не иска да се развива и обяснява нещата, които не разбира с лесни и всеизвестни обобщения. Аз задавам конкретни въпроси, а не отвлечени и търся конкретни отговори. Не ме интересува бог, интересува ме човека.

По темата - като толкова много искате да знаете за пророчестото на маите, знаете ли, че техният главен бог е перната змия Кукулкан - кукул на езика на маите означава птица, а кан - змия. И знаете ли още, че те са принасяли човешки жертви на този си бог? Е, ако за маите идва някакъв край, техен си е проблемът, не е мой.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Даже му знам отговора - онова човешко съзнание, което не иска да се развива и обяснява нещата, които не разбира с лесни и всеизвестни обобщения. Аз задавам конкретни въпроси, а не отвлечени и търся конкретни отговори. Не ме интересува бог, интересува ме човека.

По темата - като толкова много искате да знаете за пророчестото на маите, знаете ли, че техният главен бог е перната змия Кукулкан - кукул на езика на маите означава птица, а кан - змия. И знаете ли още, че те са принасяли човешки жертви на този си бог? Е, ако за маите идва някакъв край, техен си е проблемът, не е мой.

Аз лично незнаех , и това ми помогна да разгадая един въпрос който се таеше дълбоко в мен , щом маите са вярваи в няква птицезмия , ясно ми е колко ще дойде краят на света ! Публикувано изображение

Аз лично незнаех , и това ми помогна да разгадая един въпрос който се таеше дълбоко в мен , щом маите са вярваи в няква птицезмия , ясно ми е колко ще дойде краят на света ! Публикувано изображение

Ми края на техния свят отдавна е дошъл.Маите вече са се променили.....дали не сме ние следващите?

Разбрах какво имаш предвид , и наистина има някаква логика защото те са предсказали краят на света за 2012 но не за тях а за ледващите хора и народи които сега сме ние ! Тяхният свят все пак е свършил преди много години и сега наистина можеби е нашият ред , ! Виш , ако съдим по думите на бог света няма да свърши сега , ако съдим по думите на нютун , свтат ще свърши през 260 , ако съдим по думите , на ванга ще измрем 2010 по друг начин , ако съдим по думите на Ностердамус ще омрем още идната 2009 . Така че вишдаш че има много предположения , но най логично е да вярваме на Бог защото все пак той е сътворил света , и той ще го разруши ! Поздрави ! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.