Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Краят на света : през 2012 или 2060 година?

Featured Replies

В какъв смисъл мюсюлманската религия ще е водеща? То смисъла на която и да е религия е да спира развитието и да подчинява масите, само че сега е 21 век и вярващите в религии обикновено са слабоинтелигентни и нискообразовани хора. Мюсолманските държави не са развити достатъчно технологично точно по тази причина и няма как да се противопоставят на останалите немюсюлмански държави. Каква 3СВ? Не мисля, че тези които биха могли да предизвикат такава война ще го направят, защото това ще значи край на нашата цивилизация. Това е самоубийство!

А ако го направят? Знаеш че има всякакви луди.Хората предпочитат да решават проблемите със сила а не с дипломация. Публикувано изображение

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 160k
  • Създадено
  • Последен отговор

21.12.2012 Слънцето обръща полюсите си, което довежда до катаклизми по целия свят, катаклизми, които няма да преживеем 2036 Астероидът Apophis удря Земята, при което свършваме като динозаврите... 2040 Идва Страшният съд...

Абе то този край на света не знам защо всички се мъчат да го предсказват.Миналата година се говореше,че някакви хора(мисля,че бяха руснаци)се скрили в пещера да чакат края на света,който трябвало да дойде през май 2008.Сега говорят за 3та световна.Според мен единственото,което се опитват да направят е да сплашат хората или по някакъв начин да се привлече аудитория.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Всяко нещо си има начало и край. Лично аз предпочитам да не задълбавам по-нататък. Не винаги е добре да знаеш.

Станалото в Индия доста ме изплаши, сетих се за предсказанията на баба Ванга. Мислите ли, че скоро ще почне Третата световна и че мюсюлманската религия ще е водеща? Че ще се превърнем в киборги? Че ще живеем на други планети?Че ще стареем за няколко секунди? Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Нищо не мисля, щото от мислене преждевременно се остарява, пък аз мисля да подмина още 2-3 края на Земята и 3-4 Страшни съда Публикувано изображение

Някой ден ще дойде и края на света (преди година по дискавъри бях гледал, че след няколко милиона години на земята няма да може да съществува живо същество) :P

Е, сигурно ще дойде някой ден, ще поживеем и ще видим. А докато чакам, ще потвърждя казаното от SUN_CITY - и аз гледах това предаване и съм склонен да го приема за достоверно несравнимо повече, отколкото писанията по разни жълти вестници.

Е, сигурно ще дойде някой ден, ще поживеем и ще видим. А докато чакам, ще потвърждя казаното от SUN_CITY - и аз гледах това предаване и съм склонен да го приема за достоверно несравнимо повече, отколкото писанията по разни жълти вестници.

Защото ни оставя малко повече време ли ?

Факт. Рано или късно слънцето ще експлоадира в свръхнова и Земята ще бъде изпържена заедно с всичко живо на нея. Спасението за хората (ако тогава още има такива) е дотогава да са напуснали планетата и да са заселили някоя друга,с подходящи за живот условия. Естествено,ако погледнем в по-глобален мащаб,и това не е гаранция,защото рано или късно Вселената ще загине (Чрез Голям срив,или чрез Голямото замръзване),така че пак ще изчезнем. Според някои учени,занимаващи се с квантова механика,съществуват и паралелни Вселени...Ще емигрираме там :offtopic_s:

А ако го направят? Знаеш че има всякакви луди.Хората предпочитат да решават проблемите със сила а не с дипломация. Публикувано изображение

То затова великите сили не разрешават на разни несигурни страни да разполагат с ядрено, химическо и биологическо оръжие, за да предотвратят тоталното унищожение на цивилизацията!

Някой ден ще дойде и края на света (преди година по дискавъри бях гледал, че след няколко милиона години на земята няма да може да съществува живо същество) :offtopic_s:

Ами общо взето нещата стоят така: Земята на идеалното разтояние от слънцето - нито много топло, нито много студено. С остаряването си обаче слънцето се затопля и "поясът на живота" се измества навътре в Слънчевата система. Земята ще се превърне в една Венера. След още 500-ина милиона години слънцето ще се превърне в червен гигант и ще избухне в свръхнова...

Ако оцелеем и това, не трябва да забравяме, че след няколко милярда години Млечният път ще се сблъска с най-близката галактика ( не й помня името ), при което ще настъпи невиждан хаос в галактиките Публикувано изображение

Тука обаче мисля, че говорим за далеч по-близки събития

Много рядко взимам учаctия в такива форуми,но тази тема ме заинтригува! 1.Ванга е казала много неща-това за войната е вярно.България е далече от масовите новини които стават по-света.Доброто ще се сражава с злото.Войната според мен ще започне от към Иран,Ирак тези малтретирани страни където белите или по точно оксиденталците искат да властват. 2.Ванга е казала,че силната религия ще дойде от Изток!!!!!Алиха стига вече с този Ислям-Фанатичка ли си?Млада си за това така реагираш Изток това е Япония,Китай,и т.н. 3.Война ще има и край на света също-Исус го е предрекул! Не се тревожете как ще свършите(умрете)а се тревожете как живеете.Исус е казак оставете мъртвите да погребват своите мъртви и не се тревожете кой ще погребе телата ви. И аз ще завър6а с един човек които навремето(почина от рак някъде преди 90-те)беше горе-доло известен.Това е Димитър Воев от групата Нова Генерация.Той казва ще познаете свършека на света по това,когато Природата започне да проституира!!!! p.s.А най вероятно ще стане като в филма Wall Е защото затрyпваме планетата с мизерия

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Факт. Рано или късно слънцето ще експлоадира в свръхнова и Земята ще бъде изпържена заедно с всичко живо на нея. Спасението за хората (ако тогава още има такива) е дотогава да са напуснали планетата и да са заселили някоя друга,с подходящи за живот условия. Естествено,ако погледнем в по-глобален мащаб,и това не е гаранция,защото рано или късно Вселената ще загине (Чрез Голям срив,или чрез Голямото замръзване),така че пак ще изчезнем. Според някои учени,занимаващи се с квантова механика,съществуват и паралелни Вселени...Ще емигрираме там :offtopic_s:

Слънцето не може да стане свръхнова:) Ще стане червен гигант и то след бая време... към 5 милиарда години Публикувано изображение

Пич, ако умреш или дойде края на света невярвам да ти пука, поне мен не би ме интересувало :offtopic_s:.

Твърде много предсказания се скупчиха за 2012, което няма как да не е подтискащо. То не са Майте, то не е нострадамус, то не е Ванга. Аз лично забелязвам твърде много събития да се сбъдват от предсказанията, че все да ги отмятаме като просто случайност. Като почнем от 2-те кули, та стигнем до исламизмът, Обама и т.н. Аз лично през 2010 със сигурност ще съм извън Европа. За старият континент нито едно от предсказанията не вещае добро. Така че Anne, стягай си багажа, че няма много време :offtopic_s:.

... вярващите в религии обикновено са слабоинтелигентни и нискообразовани хора...

По- голяма глупост не бях чувал.

Казах ОБИКНОВЕНО! Не ми пречи че някой вярва в аллах, исус христос или каквато и да била измислена обожествена личност, всеки решава сам за себе си! Явно обаче не знаеш какво значи религия;)

Идва края на света метайте се от мостовете O_o до 2010 има време ако започне войната тогава ще му мислим ?

Пределно ми е ясно какви са целите на религиите, но това не ми пречи да вярвам. Минаваме към друга тема, така че ще спра дотук. Просто искам да кажа, че не можеш да наричаш 3/4 от човечеството слабоинтелигентни и нискообразовани, само защото вярват в нещо, в което ти не вярваш.

Краят на Земята ще бъде след около 5 000 000 000 години, когато Слънцето изчерпи водорода, който сега с термоядрена реакция се превръща в хелий. Като свърши водорода Слънцето първоначално ще започне да се свива, след това да се разширява и ще се разширява докато стигне орбитата на Земята. След което доколкото помня пак ще се свие и ще стане бяло джудже. Като се замислиш 5 000 000 000 години не са чак толкова много. ;) Но пък всеки край в същото време е ново начало.

Пределно ми е ясно какви са целите на религиите, но това не ми пречи да вярвам. Минаваме към друга тема, така че ще спра дотук.

Просто искам да кажа, че не можеш да наричаш 3/4 от човечеството слабоинтелигентни и нискообразовани, само защото вярват в нещо, в което ти не вярваш.

Всъщност мога. И го казвам! А ти в какво вярваш?

Ами тук говорим за края на човечеството, не на Земята ;). На нея нищо й няма и надали ще й има в близките хилядолетия.

Всъщност мога. И го казвам! А ти в какво вярваш?

Няма ли всеки право да вярва в каквото си поиска?

Трябва ли да ни натякваш възгледите си?

Ами тук говорим за края на човечеството, не на Земята ;). На нея нищо й няма и надали ще й има в близките хилядолетия.

Ми то до голяма степен двете понятия са взаимно свързани Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.