Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Една от любимите ми книги е "Българската душа" на Петър Дънов. Много от отговорите на въпроси които съм си задавала съм намерила в нея.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Нещо, което свързвам с Учителя Дънов: Библия Книга на ЕКЛИСИАСТА или ПРОПОВЕДНИКА Глава 11 7.Сладка е светлината, и приятно е за очите да гледат слънце.

Нещо, което свързвам с Учителя Дънов:

Библия

Книга на ЕКЛИСИАСТА или ПРОПОВЕДНИКА

Глава 11

7.Сладка е светлината, и приятно е за очите да гледат слънце.

И защо мислиш, че е свързано с "учителя" Дънов ?

Цитатът ти е пряко свързан със следващия стих :

8. Ако човек преживее и много години, нека се весели през всички тях и нека помни тъмните дни, каквито ще има много: всичко, що иде, е суета!

Може би сам искаш да ни кажеш, че целия живот на Дънов си е чиста суета ?

Библия Книга на ЕКЛИСИАСТА или ПРОПОВЕДНИКА ГЛАВА 12. 10. Еклисиаст гледа' да намери хубави изречения и вярно записа думите на истината. 11. Думите на мъдреците са като остени, и като забити гвоздеи са техните изречения, дадени от единия Пастир. Toва с какво е свързано?

Библия

ГЛАВА 12.

10. Еклисиаст гледа' да намери хубави изречения и вярно записа думите на истината.

11. Думите на мъдреците са като остени, и като забити гвоздеи са техните изречения, дадени от единия Пастир.

Toва с какво е свързано?

със следващото, разбира се :

12. А освен всичко туй, синко, пази се от това: да съставяш много книги - то няма край, и да четеш много - то е уморително за тялото.

със следващото, разбира се :

12. А освен всичко туй, синко, пази се от това: да съставяш много книги - то няма край, и да четеш много - то е уморително за тялото.

A предишното е всичко туй, синко.

A предишното е всичко туй, синко.

и все пак каква е връзката на Библията, и по-специално на "Еклесиаст" с Дънов, че нещо ми се губи ?

А що не се опиташ да вникнеш какво е казано, преди да изказваш мнение...

:angry:

Това вече е твърде много! Суша свързваща Америка и Европа добре, ама през Пацифика? Нещо тук куца, но определено не е прочита ми...

:tourist1:;):super:

А що не се опиташ да вникнеш какво е казано, преди да изказваш мнение...

Тъй като съм тъпичък са ми нужни обяснения. :tourist1:

Бихте ли ми обяснили, моля ?

Или толкова сте се самозабравили, та не желаете да комуникирате с простосмъртните и дори да им обясните за какво говорите ?

Тъй като съм тъпичък са ми нужни обяснения. ;)

Бихте ли ми обяснили, моля ?

Или толкова сте се самозабравили, та не желаете да комуникирате с простосмъртните и дори да им обясните за какво говорите ?

--------------

Твоя зачшто на Гулям бель брат плюельо бе, а?

Твоя дзнае ли, чи Тоа ни научильо да идем кльoна на бананата?

Ей гу на, да видиш

----------------------------------------

:tourist1:

post-46356-0-69143900-1293785212_thumb.j

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

--------------

Твоя зачшто на Гулям бель брат плюельо бе, а?

Твоя дзнае ли, чи Тоа ни научильо да идем кльната на бананата?

Ей гу на, да видиш

Публикувано изображение

:ph34r:

Изображението твое, брате во Христе не се визуализира, поради туй, что сайтът, който Вие сте избрали се филтрира от системата, поради което и Ви се извинявам коленопреклонно :wors:

иБхте ли уважили нам, като поставите картинката на разрешен сайт ?

А аз, по никакъв начин не съм и смятал да засегна Големия Бял Брат Публикувано изображение

подписано и подпечатано :

Публикувано изображение

Изображението твое, брате во Христе не се визуализира, поради туй, что сайтът, който Вие сте избрали се филтрира от системата, поради което и Ви се извинявам коленопреклонно :ph34r:

иБхте ли уважили нам, като поставите картинката на разрешен сайт ?

А аз, по никакъв начин не съм и смятал да засегна Големия Бял Брат Публикувано изображение

подписано и подпечатано :

Публикувано изображение

-------------

ма виде ли ма, дето го научильо гУлям бяль брат, колко хитруууу - пак показальо Оня бЯяяялиа как иде :wors:

А ти, о неразумний юроде - ти разбра ли връзката на Дънов с Библията ? Публикувано изображение

--------------------------

-----------

И мола да Гу наричаш Беинса Дуно, щоту е Всемирен учител на цяяяялата наша джунгла.

Той било в Голяяяяма западна земя на льош бяль чичо Сам, и там моооогу изучильо Бугусловие, знаело Той цяяяяалата черна книжка наум, разбрало ли ти, а?

Публикувано изображение

-------------------------

и посли станальо моооогу, моооогу умно

Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

-------------

ма виде ли ма, дето го научильо гУлям бяль брат, колко хитруууу - пак показальо Оня бЯяяялиа как иде :ph34r:

А ти, о неразумний юроде - ти разбра ли връзката на Дънов с Библията ? Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

a, a, a, ....

понял, понял, что он бил много умен, но, я все още се чудя на думите :

Нещо, което свързвам с Учителя Дънов:

Библия

Глава 11

7.Сладка е светлината, и приятно е за очите да гледат слънце.

това сказал етот :

Публикувано изображение

а да не би вие двамцата да сте от едно племе, а ?! :ph34r::wors:

Изключително интересна и полезна тема, така мисля :ph34r: Притежавам някои книжа, които са по-скоро сборници, съдържащи записки от беседите, които Дънов е провеждал. Намирам философията и вижданията му за изключително интересни, а и съм забелязала, че е от малкото "учители", които не си противоречат в своите "проповеди". Наистина се интересувам от всякакъв тип науки и движения в религиозен аспект, а за Бялото Братство има какво да се научи... Веднъж съм ставала свидетел на тяхния "свещен танц", Паневритмията, доколкото съм запозната, правейки подобни упражнения те целят предимно стабилизиране на физическото състояние и духовно съвършенство. Имала съм контакти с хора, последователи на това окултно учение и наистина, от тях има какво да разбереш, интересни личности са. Пък и няма лошо, култивират си слънчице, истина, любов, мъдрост и подобни добродетели, помагат, хуманисти са... Аз харесвам подобна философия, а по принцип повечето канони, наложени от всевъзможни религиозни движения ми звучат нелепо, граничещи с абсурд, неадекватно, че дори и сектантски. Аз съм абсолютен атеист, но Дънов Ма Кйефи ;]]]]]]

post-289130-0-27753900-1293788754_thumb.

Не сте у ред... :ph34r:

може, може, но щИ сЪ оправим ( ако друг не ни оправи междувременно и немедленно ) :wors:

a, a, a, ....

понял, понял, что он бил много умен, но, я все още се чудя на думите :

това сказал етот :

Публикувано изображение

а да не би вие двамцата да сте от едно племе, а ?! :D:)

--------------------

нееееее

Нашъ милост е от Училатии шебекеллии /от розовката джунгла/,

а онуй е от племе на Отчаяни резаци /могу, могу страаашно, в Бяла на полумесеци джунгла/...

:P

Чудя се защо последователите на Бялото Братство не реагират адекватно, когато някакви палячовци спамят из темата им? Нали са много напред с окултните науки, пък и са от арийската Шеста раса? Или всичко е окулт фентъзи с автор Беинса Дуно за нереализирали се в обществото и живота аутсайдери, неудачници и езотерично обременени полуинтелигенти?

Чудя се защо последователите на Бялото Братство не реагират адекватно, когато някакви палячовци спамят из темата им? Нали са много напред с окултните науки, пък и са от арийската Шеста раса? Или всичко е окулт фентъзи с автор Беинса Дуно за нереализирали се в обществото и живота аутсайдери, неудачници и езотерично обременени полуинтелигенти?

Грубичко... (:

Те се шегуват.

За някои "адекватно реагиране" може да означава просто мълчание.

И мола да Гу наричаш Беинса Дуно, щоту е Всемирен учител на цяяяялата наша джунгла.

Той било в Голяяяяма западна земя на льош бяль чичо Сам, и там моооогу изучильо Бугусловие, знаело Той цяяяяалата черна книжка наум, разбрало ли ти, а?

Да не сте си променили мнението за Всемирния Учител, колега? То ако погледнеш всемирни учители, колкото щеш. Като почнеш с Кришнамутри, минеш през разните му там Шри-Шри и Нирмала, и завършиш с г-н Дънов. :)

Да не сте си променили мнението за Всемирния Учител, колега? То ако погледнеш всемирни учители, колкото щеш. Като почнеш с Кришнамутри, минеш през разните му там Шри-Шри и Нирмала, и завършиш с г-н Дънов. :shy11:

--------------

О, неее, сакън!

Клааааняме му се ние на Него, на Всемирния учител...

---------------------------------

Публикувано изображение

---------------------------------

Весело Посрещане на 2011 на всички! :cheers:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=xpcUxwpOQ_A

Вал "дължиш" ми един отговор, но ще го оставим за догодина. :shy11:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Весело Посрещане на 2011 на всички! :)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=xpcUxwpOQ_A

Вал "дължиш" ми един отговор, но ще го оставим за догодина. :(

-----------------------

хихихихихи, ти наистина ли обръщаш внимание на шебешки бъртвежи?!

Недей, умолявам те :speak:

-----------------------

Публикувано изображение

-----------------------

Весело посрещане на 2011 година!

На всички приятели тук желая здраве!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.