Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Земята претърпява едно голямо преустройство. Не само Земята, но и човешкото сърце минава през едно голямо преустройство. Бог създава в хората едно ново сърце и написва на него Своя закон. Той създава и нов ум на хората, нова конструкция, за да могат да дойдат новите хора в света. Тия нови хора ще имат ново верую, ново разбиране. Всички братя и сестри, които живеят по лицето на Земята, но са свързани в името на Господа, ще се срещнат и ще си кажат: „Добър ден, братя и сестри! Какви са последните новини? Иде Възлюбеният на Земята!” /Беинса Дуно/

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Прочетох първите шест страници по темата и последната само! То 80 и нещо страници нямат прочитане...Не мога да кажа, че съм очарован. Допускани са такива нелепи мнения, основани на кривомислието на пишещите ги... Там е работата, че Учителят Беинса Дуно никого не отрича, с никого не се бори и на нищо не се противопоставя. Просто дава на тази нация и на света въобще една връзка с Живота, далеч по-широк и по-велик от пределите и на най-смелите ни настоящи научни постижения. Ако малката ни нация има какво да даде на света, то едно от нещата е именно това учение - може би най-важното и ценното, което имаме!

На всеки щастлив ангел в Небето отговаря по един нещастен ангел в ада. Ако по някакъв начин изчезне ангелът от ада, моментално ще изчезне и този в Небето. И обратно: ако изчезне ангелът от Небето, ще изчезне и този в ада. Те са свързани един с друг. Въз основа на този закон на всеки добър човек отговаря един лош. И на всеки лош човек отговаря един добър. /Беинса Дуно/

Защо "учителят" дънофф ял лобут?

Ми щото препоДАВАЛ тантрически секс на млада булка. А пък някой "снесъл" инфото на съпруга и - як бачкатор с мускули. Та булката разбрала и притичкала да предупреди "учителя" какво има да му се случи - лобут. Разбрал дънофф голата Истина - бой ще има да пада - и "пророчески" изрекъл предсказание за имащото да става. Така и станало - дошъл бабанката - бачкатор, и го смлял от бой. Дълго време бил на легло. Но "пророчеството" му се изпълнило и така се "издигнал" в очите на слепите (си последователи). Типично по християнски... "Лекциите" мълчат за това, което последвало. Дали младата булка продължила "лекциите си по тантрически секс" при учителя си или се върнала в лоното на семейството и грижите по отглеждане на децата - не знаем. Знаем само, че след няколко години от речника на дънофф изчезват термините като Тантра" и "Секс", Изглежда си е взел урок от случилото се. Тогава някъде е възможно да е обърнал резбата. Само не знам дали е била френска. Но затова пък му "хрумват" други бръмбари в черепната му пустота - Епохата на Водолея става Славянска. И като Славянска - колективна (комуноидна) Епоха.Такава епоха му поръчали да проповядва тифутоидните© му господари в масонско-зидарски одежди. Щото и заплата му плащали - колкото да не е без хич. Той и така си проповядвал колективизацията - по Съветски комуноиден образец. Щото Съветския Съюз му бил всекидневно в пропоВедите му - негов символ и верую. Другото било за украшение - нещо като мордентите в музиката (Опссс, забравих, че Музикално-Терминологичния Речник е забранена за дъновистите книга - щото не е отвърдена от ПолитБюро и Директивите на Партията...).Под термина "Велико Всемирно Братство" дънофф разбира комуноиден комунизъм (сАвецки тип) в действие. Проповядва го на "ватански" език. Ватанския език е сленг на Ватенките и каскетите. Това е първосигналносистемен© тъпандуро-тифутоидно© наречие на ватенките. А какво са направили "Ватенките и Каскетите" отдавна знаем. Даже сме го и изпитали.

А защо гошо тарабата "(георги димитров) лично се разпорежда върху дънофф и последователите му да не се осъществяват никакви репресии" е много лесно да се досетим... :yanim: :yanim: :yanim:

Ако себе си не сте очистили, а бързате да чистите другите, вие ще приличате на стария крив рак, който учил сина си да ходи право. Един ден старият рак казал на сина си: Синко, не се ходи така. Не виждаш ли, че ходиш криво? - Татко, тръгни пред мене, да ми покажеш, как да ходя. Старият рак тръгнал напред, но вървял по своему, криво. - Татко, казал синът, така и аз ходя. Ти не ми показа нещо ново.

Казвам: Не може човек да възпитава другите само с думи. Примерът, животът възпитават, а не думите./Беинса Дуно/

Прочетох първите шест страници по темата и последната само! То 80 и нещо страници нямат прочитане...Не мога да кажа, че съм очарован. Допускани са такива нелепи мнения, основани на кривомислието на пишещите ги...

Там е работата, че Учителят Беинса Дуно никого не отрича, с никого не се бори и на нищо не се противопоставя. Просто дава на тази нация и на света въобще една връзка с Живота, далеч по-широк и по-велик от пределите и на най-смелите ни настоящи научни постижения. Ако малката ни нация има какво да даде на света, то едно от нещата е именно това учение - може би най-важното и ценното, което имаме!

Кабала-моделиран е бил Публикувано изображение ... и з атова е малко хем в "сат", хем в "тамас".. :yanim: Ведическия архетип на Ганеша.

А това що трябва да се въртим обратно на час. стрелка и защо химните му звучат на фарси-това не ти е ясно и на тебе. :yanim:

Прочетох първите шест страници по темата и последната само! То 80 и нещо страници нямат прочитане...Не мога да кажа, че съм очарован. Допускани са такива нелепи мнения, основани на кривомислието на пишещите ги...

Там е работата, че Учителят Беинса Дуно никого не отрича, с никого не се бори и на нищо не се противопоставя. Просто дава на тази нация и на света въобще една връзка с Живота, далеч по-широк и по-велик от пределите и на най-смелите ни настоящи научни постижения. Ако малката ни нация има какво да даде на света, то едно от нещата е именно това учение - може би най-важното и ценното, което имаме!

Мда.

Точно така са казвали и нацистите за делото на Хитлер например - "и ний сме дали нещо на Света" Публикувано изображение

Не, че сравнявам Хитлер с Петър Дънов - опазил ме Бог, но последователите и на двамата си приличат по едно нещо - по фанатизма Публикувано изображение

Кабала-моделиран е бил Публикувано изображение ... и з атова е малко хем в "сат", хем в "тамас".. :yanim: Ведическия архетип на Ганеша.

А това що трябва да се въртим обратно на час. стрелка и защо химните му звучат на фарси-това не ти е ясно и на тебе. :yanim:

Не сме мисли. По-важно е какво на теб ти е ясно.

Мда.

Точно така са казвали и нацистите за делото на Хитлер например - "и ний сме дали нещо на Света" Публикувано изображение

Не, че сравнявам Хитлер с Петър Дънов - опазил ме Бог, но последователите и на двамата си приличат по едно нещо - по фанатизма Публикувано изображение

Не е фанатизъм, когато едно учение или каквото и да е ти носи мир и радост на душата и ти отговаря на въпросите, които те вълнуват. фанатизъм е точно обратното.

„Истинската храна на човека се заключава в светлите мисли, възвишени чувства и благородни постъпки. Това са плодовете на живота, с които хората трябва да се хранят в бъдеще. Само така те ще разберат Словото Божие и ще се ползват от него. Не се ли хранят с тези плодове, придобивките и успехите им ще бъдат временни.” /Беинса Дуно/

'Ми заповядай в Съветските, пардон, Съединените 'Мирикански Щати да видиш к'во е фанатизъм, не по различен. Пълно е навсякъде с хора с блясък и плам в очите. Мога да се разпростра надълго и нашироко, ама кел файда...

Публикувано изображение

Мда.

Мда.

Модераторите не ги ли пращат в кощето за раздяла?
  • 2 седмици по-късно...

"Църквата е в самия човек и през целия живот той трябва да й служи. Щом служиш на своята църква, ти можеш да принадлежиш към всички църкви. Не е въпрос към коя църква да принадлежим. Много църкви има, много листа и цветове има на дървото, но едно е дървото. Всички хора имат различни идеи за Бога. Едни Го проповядват по един начин, други - по друг начин. Бог е неизменен. Той изменя нещата, но сам е неизменен. " /Беинса Дуно/

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Хайде да се разберем така - каквото искаш да кажеш или споделиш относно сектата си - напиши го, оформи си поста както трябва.

Не ни замеряй с линкове от друг форум.

Реклама ли му правиш ?

Ако е така - чукни тук

като е секта защо те дразни толкова

Казах вече - не пускай подобни постове съдържащи единствено някаквъ линк.

И не си мисли, че някоя секта от сорта на вашата може да ме дразни. правете каквото си искате, но тук сте длъжни да се съобразявате с правилата на форума.

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

Ако искаш да правиш реклама -вече ти дадох линк за връзка с администратора на сайта и цените за реклама тук.

Точка по въпроса.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Хайде да се разберем така - каквото искаш да кажеш или споделиш относно сектата си - напиши го, оформи си поста както трябва.

Не ни замеряй с линкове от друг форум.

Реклама ли му правиш ?

Ако е така - чукни тук

Казах вече - не пускай подобни постове съдържащи единствено някаквъ линк.

И не си мисли, че някоя секта от сорта на вашата може да ме дразни. правете каквото си искате, но тук сте длъжни да се съобразявате с правилата на форума.

Ако искаш да правиш реклама -вече ти дадох линк за връзка с администратора на сайта и цените за реклама тук.

Точка по въпроса.

Спокойно мислих си, че щом е отворен форум за този Учител е добре хората да прочетат нещо от него но както кажеш ти си знаеш.
Окултното Учение на Всемирното Бяло Братство, дадено посредством Словото на Всемирния Учител – Господ, проявил се чрез душата на човека Петър Дънов, се нуждае от правилна духовна научно-философска и холистична интерпретация от специалисти: философи, културолози, психолози, лекари, педагози и др. В противен случай, недостатъчната ерудиция и научна подготовка по отношение на проблематиката свързана с Новото Учение винаги ще довежда до неразбиране и идеологически конфликти между дискутиращите.

Окултното Учение на Всемирното Бяло Братство, дадено посредством Словото на Всемирния Учител – Господ, проявил се чрез душата на човека Петър Дънов, се нуждае от правилна духовна научно-философска и холистична интерпретация от специалисти: философи, културолози, психолози, лекари, педагози и др. В противен случай, недостатъчната ерудиция и научна подготовка по отношение на проблематиката свързана с Новото Учение винаги ще довежда до неразбиране и идеологически конфликти между дискутиращите.

Разнбира се, че е така - всяко окултно учение е такова.

"Холистично"

Само че учението на Дънов вече не е "ново" - на 100 години е вече.....

...

Все още е ново – има много непознати и неиздадени материали и исторически факти за него, които често са изненада и за самите последователи на Бялото Братство.

Аз съм с

недостатъчната ерудиция и научна подготовка по отношение на проблематиката свързана с Новото Учение

което разбира се

винаги ще довежда до неразбиране и идеологически конфликти между дискутиращите.

.Обаче прекалено близките ми срещи с хора следващи "Учението" на "Учителя" са ми "бетонирали" мнението, че са супер агресивни при цялото им претендиране за Любов Братство и т.н.,освен това самите хора вътре в "Бялото братство" са разделени относно тълкуванията на беседите му ,мога и още да посочвам но няма смисъл.Личното ми мнение е че това е секта

Искам да се обърна към ПАРАПСИХОЛОГ, mimito53 и всички които по един или друг начин следват учението на Беинса Дуно. Оставете, обърнете се и забравете като в този филм... така ще е най- добре за всички. Аз също го бях направила, но по вътрешно усещане разбрах че трябва да се обърна за малко и този път назад. Който трябва да чуе ще чуе и който трябва да разбере ще разбере и който е готов и има вътрешни условия в себе си за това учение сам ще открие път към него. Поздрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Обаче прекалено близките ми срещи с хора следващи "Учението" на "Учителя" са ми "бетонирали" мнението, че са супер агресивни при цялото им претендиране за Любов Братство и т.н.,освен това самите хора вътре в "Бялото братство" са разделени относно тълкуванията на беседите му ,мога и още да посочвам но няма смисъл.Личното ми мнение е че това е секта

Наблюденията ти из братските среди са правилни. Там има ок.10 идейни течения.

За сектата - на кого изповеданието Общество "Бяло братство" е секта: на будизма - защото се говори за карма, прераждане и вегетарианство; на християнството - понеже се използва Библията и терминологията й; на исляма - тъй като се вярва в един Бог; на йога - понеже има дихателни упражнения, медитация, концентрация, съзерцание; на окултизма - че се пише за астрология, нумерология, хиромантия, магия; на езотеризма - заради идеите му за Нова Епоха и Шеста раса? Нещо май не се вързва понятието "секта". :P

Искам да се обърна към ПАРАПСИХОЛОГ, mimito53 и всички които по един или друг начин следват учението на Беинса Дуно...

Учение на Беинса Дуно не съществува.

Редактирано от ПАРАПСИХОЛОГ (преглед на промените)

Разнбира се, че е така - всяко окултно учение е такова.

"Холистично"

А ... Разбрано в дълбочината му, е на толкова години, на колкото е човечеството. И не е на Петър Дънов, което той самият никога и не е твърдял. Разбрано според това, което всеки сам може да разбере- може да е секта, течение, пиянство, тук доста са се потрудили да го определят ... Разнообразни са възможностите. Макар че може и като невъзможности да се погледнат ...

Наблюденията ти из братските среди са правилни. Там има ок.10 идейни течения.

За сектата - на кого изповеданието Общество "Бяло братство" е секта: на будизма - защото се говори за карма, прераждане и вегетарианство; на християнството - понеже се използва Библията и терминологията й; на исляма - тъй като се вярва в един Бог; на йога - понеже има дихателни упражнения, медитация, концентрация, съзерцание; на окултизма - че се пише за астрология, нумерология, хиромантия, магия; на езотеризма - заради идеите му за Нова Епоха и Шеста раса? Нещо май не се вързва понятието "секта". ;)

Исляма няма защо да намесваш - да не би в християнството да има политеизъм ?

Най-семплото определение за дъновизма е  езотерично християнство .Тъй като разглежда мистичния живот и приложение на т.нар. вътрешно учение на Христос. Такива учения са и на есеите,повечето гностични учения, богомилите, розенкройцерите, антропософията на Рудолф Щайнер.

Дали дъновизма е секта или не сме го разглеждали преди.

Не виждам смисъл да повтаряме една и съща дискусия със всеки, който се регистрирва и не чете какво е писано по темите, а директно почва да приказва.

Учение на Беинса Дуно не съществува.

Разбира се ;)

Просто около 4000 проповеди, беседи и поучения. Не го бъркайте с "учение".

Дънов не е учител, та да учи, нали така ?

А ... Разбрано в дълбочината му, е на толкова години, на колкото е човечеството. И не е на Петър Дънов, което той самият никога и не е твърдял. Разбрано според това, което всеки сам може да разбере- може да е секта, течение, пиянство, тук доста са се потрудили да го определят ... Разнообразни са възможностите. Макар че може и като невъзможности да се погледнат ...

Мда.

Абсолютно си права.

Ако се вгледаш малко по-внимателно в анимацията на подписа си ще видиш, че това е т.нар. "бял Скорпион"(Феникс или жар Птица), езотерично това е Змиеносец- сечението между Скорпион и Стрлелец. Това е Тангра или вид ведическа Рудра, нещо от рода на лунния култ към Шива и Кали.

За мене думата "секта" не само, че не мръсна а е ЕЛИТ, но относно Дъновизма- той проповядва САТУРНИАНСТВО, както абрахамските религии- сиреч бърка Слънцето със Сатурн.- Кара своите маймуни да се въртят обратно на часовниковата стелка(деволюция)- така както галактиката се развива в материята от галактическия център(Брахма) към пра-лая(Кали). Същото го правят мюслитата в Мекка около куба 'Кааба'(Сатурн).

Просто заблуждава последователите си с грозен имперсонализъм на базата на еврейска каабала.

Това не е Слънчев, а ЛУНЕН КУЛТ. Слънцето е сбъркано със Сатурн! ;)

1. В християнството има прикрит политеизъм - 3-ма богове - Отец, Син и Свети Дух. Отделно с ранг на богиня - Богородица.

2. Учението на Всемирното Бяло Братство в акамедичното богословие се определя като нехристиянско религиозно-философско учение. Същото се отнася и за богомилството. Това, че теософите пишат за езотерично християнство си е техен проблем. При Всемирния Учител - Петър Дънов такова понятие не съществува.

3. За "сектата" вече писах. Относно този термин направи справка в Дирекцията по вероизповеданията.

4. Последното не го разбрах - там ставаше въпрос за несъществуващото учение на Беинса Дуно. Да, такова няма.

За съжаление си контактувал с хорица слабо запознати с идеите на Всемирното Бяло Братство. Ти не им обръщай много-много внимание - те са все пак ентусиазирани добряци. Публикувано изображение

1. В християнството има прикрит политеизъм - 3-ма богове - Отец, Син и Свети Дух. Отделно с ранг на богиня - Богородица.

2. Учението на Всемирното Бяло Братство в акамедичното богословие се определя като нехристиянско религиозно-философско учение. Същото се отнася и за богомилството. Това, че теософите пишат за езотерично християнство си е техен проблем. При Всемирния Учител - Петър Дънов такова понятие не съществува.

3. За "сектата" вече писах. Относно този термин направи справка в Дирекцията по вероизповеданията.

4. Последното не го разбрах - там ставаше въпрос за несъществуващото учение на Беинса Дуно. Да, такова няма.

За съжаление си контактувал с хорица слабо запознати с идеите на Всемирното Бяло Братство. Ти не им обръщай много-много внимание - те са все пак ентусиазирани добряци. Публикувано изображение

Да разбираме ли, уважаеми, че към Вас е добре да се обръщаме за информация относно Беинса Дуно и неговото дело? Защото имам доста въпроси...

Апропо, благодаря за квалификацията "ентусиазиран добрак" - харесва ми и май добре ми ходи :speak:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.