Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

И кой е ТОЗИ, който Го праща ? :speak:

Бог е един за всички и Той е пратил много пратеници през времето на човешкото развитие.

И аз съм "Пратеник". Той и с мен се бъзика както му дойде, ама аз не протестирам по "пионерски": "Другарко, пък той ме наби...", пък и не му се сърдя. Напротив, винаги оценявам изблиците на Истина в проявите на интелекта му. Пък и АЗ Съм "мирови учител" със световна (не)известност...

И не ме обиждай за да не обидиш "Този, който ме праща"... cool.gif

да знам че си пратеник на илюминатите

А в католицизма и непогрешимостта на папата има още повече повярвали човешки души.

Какво правим ?

Дънов ли е прав или папата ?

когато Дънов си отива и го погребват в кв.Изгрева същата вечер н.милиция бе неприятно изненадана от липсата на тялото му, след като са заснели погребението и през цялото време е имало охрана от н.м. и офицери от Смерш,

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Бог е един за всички и Той е пратил много пратеници през времето на човешкото развитие.

Да - и Мохамед (да се свети името Му) е неговият пророк.

Кайте се грешници !

когато Дънов си отива и го погребват в кв.Изгрева същата вечер н.милиция бе неприятно изненадана от липсата на тялото му, след като са заснели погребението и през цялото време е имало охрана от н.м. и офицери от Смерш,

Да - и на третият ден е възкръснал и сега битува из виртуалния свят на интернет като Дух безплътен , очаквайки Таворската светлина !

здравей, знаеш ли кого са наричали У РАА, правейки си базик с пратеника не си ли правиш базик и с Тоз който го праща,а най-смешното е че без да си разбрал собствения си учител се базикаш с нещо пред което учителя ти се прекланя

Здравей, не, не знам кой са наричали такаа... кажи КОЙ?..

Дънов-"пратеник"?... ;) Че аз да не съм 'изпроводяканик' тогава?... :doh:

Дънов- комбинация от кабала, зороастризъм и някои индиански племена на Висш Лунен култ. Това е Дънов. ;) Без 'индианските му истории' е 100% Щайнеризъм. Или ЛУЦИФЕРИАНСТВО. Публикувано изображение

Здравей, не, не знам кой са наричали такаа... кажи КОЙ?..

Дънов-"пратеник"?... ;) Че аз да не съм 'изпроводяканик' тогава?... :doh:

Дънов- комбинация от кабала, зороастризъм и някои индиански племена на Висш Лунен култ. Това е Дънов. ;) Без 'индианските му истории' е 100% Щайнеризъм. Или ЛУЦИФЕРИАНСТВО. Публикувано изображение

У-РАА е първото име на Бог с което са се обръщали хората към него(някои вярват че това Му е истинското име) а колкото до щайнеризма само незапознати правят подобна грешка

Да - и на третият ден е възкръснал и сега битува из виртуалния свят на интернет като Дух безплътен , очаквайки Таворската светлина !

мисля че архивите на МВР по този случай са разархивирани

У-РАА е първото име на Бог с което са се обръщали хората към него(някои вярват че това Му е истинското име) а колкото до щайнеризма само незапознати правят подобна грешка

тука ни съвпадат менията . 'U' е знакът на УишнУ. Публикувано изображение Римляните дори са пишели 'bVlgari'.

Я ме запознай със щайнеризма, ако имаш време и желание?.. Публикувано изображение

тука ни съвпадат менията . 'U' е знакът на УишнУ. Публикувано изображение Римляните дори са пишели 'bVlgari'.

Я ме запознай със щайнеризма, ако имаш време и желание?.. Публикувано изображение

приеми че религията е наука то щайнеризма е входното ниво към дановизма което за сега е върховното ниво дадено на човечеството, ти си почнал от друг учител само го следвай и той неминуемо ще те отведе до учителя Дънов, ти си избрал този път и го следвай не е нужно да скачаш на друг път, тази година има възможност пътищата към светлината (Божията Любов)

на мюсолмани и християни да се обединят в един

приеми че религията е наука то щайнеризма е входното ниво към дановизма което за сега е върховното ниво дадено на човечеството, ти си почнал от друг учител само го следвай и той неминуемо ще те отведе до учителя Дънов, ти си избрал този път и го следвай не е нужно да скачаш на друг път, тази година има възможност пътищата към светлината (Божията Любов)

на мюсолмани и християни да се обединят в един

Т.е. логически - Щайнер е ученик на Дънов("Дънов е учител на Щайнер"), така ли да го разбирам?... :P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

да знам че си пратеник на илюминатите

:P Това изкърти сички миффки... ;)

Пропусна тактично да споменеш, че дънофф се е малко нещо самообесил! :hush: Бил на справка в милицията. Какво са го питали - ти ще ни осведомиш. Но нито е ял лобут, нито са го заплашвали - щото нали дънофф докара комуноидите в БълГария - демек техен човек. Ама защо е виснал на въжето не знам. Може да е искал да си запази собственото си и лично Достойнство. Лошо няма. Само че защо ги премълчавате тези факти си остава ваша собствена работа.

Те тва е - втория ристьо. Ма не СтоИчкофф му е фамилията масонска. Прочетете си хубаво писанията. Там много добре е казано с кои е бил приятел дънофф в хамериката. Като хинт ще ви спомена мормоните и свидетелите. :yanim:

Т.е. логически - Щайнер е ученик на Дънов("Дънов е учител на Щайнер"), така ли да го разбирам?... :P

Опитай пак.

Щайнер се е отцепил от теософията. Същевременно могат да се открият общи неща между П. Дънов и теософията.

Това да се сравняват хора които духовно са на по-високо ниво е абсолютна глупост. Не говоря за конкретния пример със Щайнер и Дънов, а също и за твърдението на Стоби, че учението на П. Дънов е върховното ниво дадено на човечеството. Това има право да го твърди само човек достигнал до предела на останалите учения.

могат да се открият общи неща между П. Дънов и теософията.

Щайнер е бил толкова теософ, колкото юдея Рьорих не е бил масон. Защото с теософията е било свършено с изцепките на Блаватска. Точно за тези изцепки Йошуа е говорил за диамантите и прасетата. Даже и Кришнамурти не е бил подминат от профанизиране от страна на тълпата. А думата People на ингилизки е много близо фонетично до българската дума паплач (в коренното си значение).

Защо се е самоубесил дънов?

Т.е. логически - Щайнер е ученик на Дънов("Дънов е учител на Щайнер"), така ли да го разбирам?... :angry22:

не той Щайнер е тръгнал по свой път и още не е извървял толкова колкото е минал Дънов (по законите на реинкарнацията грубо казано)разбира се по своя път е бил напътстван от своя учител , който е от висшият свят, разбира се че е чел Дънов и се е повлиял в дадена степен от него, същото се отнася и до Блавадска разбира се.

Пропусна тактично да споменеш, че дънофф се е малко нещо самообесил! hush.gif Бил на справка в милицията. Какво са го питали - ти ще ни осведомиш. Но нито е ял лобут, нито са го заплашвали - щото нали дънофф докара комуноидите в БълГария - демек техен човек. Ама защо е виснал на въжето не знам. Може да е искал да си запази собственото си и лично Достойнство. Лошо няма. Само че защо ги премълчавате тези факти си остава ваша собствена работа.

не съм лекар, но не знам как със самообесване се получава бронхопнеумония, защото от това си е отишъл,сега да не почнеш да отричаш документи те

За бронхопнеумонията разправяйте на децата в детската градина. Защо не са ви казали истината? Кой ви манипулира? И защо?

Защо дънофф "прославя" руските дегенерати? И комунизма? И особено дегенериралия юдаизъм?

извървял толкова колкото е минал Дънов

Той още го върви надолу в инволюцията. Много път го чака. С кемане под мишница...

За бронхопнеумонията разправяйте на децата в детската градина. Защо не са ви казали истината? Кой ви манипулира? И защо?

Защо дънофф "прославя" руските дегенерати? И комунизма? И особено дегенериралия юдаизъм?

Той още го върви надолу в инволюцията. Много път го чака. С кемане под мишница...

А на теб кой ти отвори очите,видял ли си документи по въпроса и накрая намери си противоречието в последното си изказване , а понеже се пишеш много вещ по въпроса за руската компартия би трябвало да знаеш кой е основателя на КПСС , какво е комунизъм дали е религия или не .

Как може така да се заблуждавам! Мислех си- човек като се изправи лице в лице с мръсотията, която създава, ще се спре и ще си каже: "Леле, каква мръсотия! Време е за чистене! " Но не! Не би! То не бяха дънки, не бяха джинси, не бяха самоубийства, нквд-та, английски разузнавания, май марсианците останаха неспоменати. Нищо, де, може и до тях да стигнете... Изобщо- всички възможни призраци от най- тъмните кьошета на съзнанието и подсъзнанието! Поне да не ги бяхте вадили на показ... Самуил Маршак превел за руските деца малко английски приказки: "Трима ловци Ловджии трима смели се скитали без страх. в небето пълен месец сияел там над тях. -Я вижте, месец провикнал се един. Друг казал: - Не, чиния! А трети викнал: Млин! Ловджии трима смели се скитали цял ден, А вечерта срещу им изскочил млад елен. Единът казал:-Тихо! Елен! Уверен съм! А други казал: - Крава! А трети викнал: - Пън!" Та така...

Как може така да се заблуждавам! Мислех си- човек като се изправи лице в лице с мръсотията, която създава, ще се спре и ще си каже: "Леле, каква мръсотия! Време е за чистене! " Но не! Не би! То не бяха дънки, не бяха джинси, не бяха самоубийства, нквд-та, английски разузнавания, май марсианците останаха неспоменати. Нищо, де, може и до тях да стигнете... Изобщо- всички възможни призраци от най- тъмните кьошета на съзнанието и подсъзнанието! Поне да не ги бяхте вадили на показ...

Самуил Маршак превел за руските деца малко английски приказки:

"Трима ловци

Ловджии трима смели

се скитали без страх.

в небето пълен месец

сияел там над тях.

-Я вижте, месец

провикнал се един.

Друг казал: - Не, чиния!

А трети викнал: Млин!

Ловджии трима смели

се скитали цял ден,

А вечерта срещу им

изскочил млад елен.

Единът казал:-Тихо!

Елен! Уверен съм!

А други казал: - Крава!

А трети викнал: - Пън!"

Та така...

Пантерке,не се впрягай толкова!

Ако твоя любим учител е бил това за което се е представял,то задължително е напуснал живота съзнателно.Фактически този акт си е самоубийство,а дали е от бронхопневмония или от въженце-това са просто подробности!

Ако твоя любим учител е бил това за което се е представял,то задължително е напуснал живота съзнателно.Фактически този акт си е самоубийство,а дали е от бронхопневмония или от въженце-това са просто подробности!

То значи и Буда се е самоубил и още хиляди йоги, които са прекъснали живота си съвсем съзнателно със силата на волята си. Има значение дали ще използваш помощни средства. Ако го направиш само с волята си, това означава, че действаш от нивото на съзнание на твоя дух и следваш неговите цели, иначе няма как да управляваш потока на живота си.

Не внасяй свой принос към ловците ... Че направо ги надминаваш!

Не става дума за Учителя, а за нищетата на някои, които се опитват да го смалят до пикоразмерите на собствената си понятийна система. Това е почти ... сърцераздирателно ... Не ми е мъка за Учителя, разбира се, той няма нужда от моята защита. Но винаги е стъписващо да видиш подобна мизерия... Не мога да свикна ...

Но си прав, трябва да се спра, в края на краищата сърцето ми да не е за еднократна употреба!

Редактирано от Багира (преглед на промените)

То значи и Буда се е самоубил и още хиляди йоги, които са прекъснали живота си съвсем съзнателно със силата на волята си. Има значение дали ще използваш помощни средства. Ако го направиш само с волята си, това означава, че действаш от нивото на съзнание на твоя дух и следваш неговите цели, иначе няма как да управляваш потока на живота си.

Абсолютно си прав.Той е знаел че глиганското месо е отровно/развалено/.Може и да е била обикновена трихинелоза,ама е било добро извинение. Публикувано изображение Няма лошо и силата волята е най важното нещо.Прави наистина чудеса.

Не става дума за Учителя, а за нищетата на някои, които се опитват да го смалят до пикоразмерите на собствената си понятийна система. Това е почти ... сърцераздирателно ... Не ми е мъка за Учителя, разбира се, той няма нужда от моята защита. Но винаги е стъписващо да видиш подобна мизерия... Не мога да свикна ...

Но си прав, трябва да се спра, в края на краищата сърцето ми да не е за еднократна употреба!

Не мисли по този начин и ще видиш ,че проблем просто няма.Върнете се и си отстоявайте убежденията. :P

Мъка ти е. И не за учителя ти, а за хиперболиралите ти представи за собствена извисеност, които някои просто смаляват до реални размери.

Някои хора не са само смешни в забравата си да се мислят много духовни. Жалки са.

Такива май имат вопиеща необходимост от спасение от самите себе си. Има една такава тема тук - човекът трябва да бъде спасен от самия себе си - заглавие точно на място. Публикувано изображение

Върнете се и си отстоявайте убежденията. :P

Нео, нали се сещаш, че думата убеждение идва от убежище. ;) Беж, беж крачета да бягаме в у-беж-дението... Публикувано изображение Да не бъдем жестоки - нека оставим на хората у-беж-ищата им. Публикувано изображение

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Моето лично мнение еПубликувано изображениемоля да не се обиждат последователите му) че Петър Дънов е бил доста добър психотерапевт и всичко това с музиката и движенията и т.н. т.н са просто добра форма на групова терапия на хора с проблеми

Моето лично мнение еПубликувано изображениемоля да не се обиждат последователите му) че Петър Дънов е бил доста добър психотерапевт и всичко това с музиката и движенията и т.н. т.н са просто добра форма на групова терапия на хора с проблеми

Точно това писах тук и в сайта на дъновистите преди доста време и сега там със специален статут в група "изключени", което категорично потвърждава горните ми мисли.

какво е комунизъм дали е религия или не

Комуноидната религия е разклонение (или по-скоро неин инструмент) на юдаизма и неговия апогей (ама не гледайте в речниците какво означава - става въпрос за астрология) - ционизма. Юдизма (да не говорим за ционизма) няма нищо общо с ИзРАЕЛ (ако нещо ви говорят цветовете), с тези (митични) 12 племена, 2 от които приемат рабинисткия (левитски) юдаизъм. Този същия юдаизъм, който проповядва дънoff. Същия, който проповядва и давид, и (уж) неговия син СОЛ_АМОН (соломон) - просто си направете историческа справка относно Херодот (бащата на историята) - щото той бил точно на обиколка в Палестина през "левитското време на соломон", но пък пропуснал (хич не е недоглеждане) да спомене най-великия и богат цар на царете соломон. Нито че имало такава град-държава Йерусалем. Не знам дали е бил късоглед, но си мисля, че и микроскоп не би му помогнал да открие царя на царете, най-богатия и величествен, знаен из целия знаен и незнаен свят - негово никога несъщестувало величество соломон.

Те това ви е проповядвал вашия дънoff - не помня какъв зидарски ранг е имал. А неговите "словославения" за "великия руски народ" (дегенерати) са просто жалки. Именно той доведе комуноидните изроди в БълГария.

За термина кемане. - Цигулка на която е свирил манггал. Характерно е, че на местата където се обикновено се слагат пръстите (манггалски макам) е образувана вдлъбнатина - от циганското вибрато. Абсолютно негоден за свирене инструмент. Киманча. Замърсен с мангалоидна пот и мръсотия инструмент от струнно-лъковата секция. Публикувано изображение

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Комуноидната религия е разклонение (или по-скоро неин инструмент) на юдаизма и неговия апогей (ама не гледайте в речниците какво означава - става въпрос за астрология) - ционизма. Юдизма (да не говорим за ционизма) няма нищо общо с ИзРАЕЛ (ако нещо ви говорят цветовете), с тези (митични) 12 племена, 2 от които приемат рабинисткия (левитски) юдаизъм. Този същия юдаизъм, който проповядва дънoff. Същия, който проповядва и давид, и (уж) неговия син СОЛ_АМОН (соломон) - просто си направете историческа справка относно Херодот (бащата на историята) - щото той бил точно на обиколка в Палестина през "левитското време на соломон", но пък пропуснал (хич не е недоглеждане) да спомене най-великия и богат цар на царете соломон. Нито че имало такава град-държава Йерусалем. Не знам дали е бил късоглед, но си мисля, че и микроскоп не би му помогнал да открие царя на царете, най-богатия и величествен, знаен из целия знаен и незнаен свят - негово никога несъщестувало величество соломон.

Те това ви е проповядвал вашия дънoff - не помня какъв зидарски ранг е имал. А неговите "словославения" за "великия руски народ" (дегенерати) са просто жалки. Именно той доведе комуноидните изроди в БълГария.

За термина кемане. - Цигулка на която е свирил манггал. Характерно е, че на местата където се обикновено се слагат пръстите (манггалски макам) е образувана вдлъбнатина - от циганското вибрато. Абсолютно негоден за свирене инструмент. Киманча. Замърсен с мангалоидна пот и мръсотия инструмент от струнно-лъковата секция. Публикувано изображение

Сън не си спал царю да изливаш небивилищи и измишльотици във форума. Това обаче не прави Учителя по малко обичан от хората, които го разбират, за знаеш . Само им повдигаш желанието повече и повече да му четат беседите. Извинявай за въпроса, но ти чел ли си нещо от него, някога. И в какво точно вярваш.

Сън не си спал царю да изливаш небивилищи и измишльотици във форума. Това обаче не прави Учителя по малко обичан от хората, които го разбират, за знаеш . Само им повдигаш желанието повече и повече да му четат беседите. Извинявай за въпроса, но ти чел ли си нещо от него, някога. И в какво точно вярваш.

Абе що така ми прилича това желание и тази голяма любов към един мъртвец на некрофилия... Публикувано изображение

Абе що така ми прилича това желание и тази голяма любов към един мъртвец на некрофилия... Публикувано изображение

Това мнение сериозно ме натъжи. Не че очаквам да прочета нещо кой знае колко смислено из този форум, но подобни асоциации, аз поне не бих направил и за най-заклетия си враг. По-лошото е, че има нещо друго, което ме натъжава още повече. Няма да го спомена, какво е, нито ще го свържа с конкретен участник.

Агни, приятелче, ако знаеше в какво ще се превърне темата ти, дали щеше да я отвориш... Истинските учения нямат нужда от реклама, нито от защита. Те не са в този или онзи форум и в същото време те са навсякъде. Ако си мислим, че някъде ги няма, нямало ги е или няма да ги има, то ние сме глупаци.

В този форум, наистина напоследък рядко, но все пак се случват и някои стойностни неща. Обръщам се към всички съвестни и добродетелни хора, които се чувстват задушени от посредствеността: Нека не бъдем прекалено претенциозни. Темата за Беинса Дуно очевидно е мъртва. Нека не правим жалки опити да я съживяваме – от франкенщайновци никой няма нужда! Оставете я, тя ще се роди отново в подходящи за това условия.

Поздрави, приятели, и повече Светлина!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.