Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Това мнение сериозно ме натъжи. Не че очаквам да прочета нещо кой знае колко смислено из този форум, но подобни асоциации, аз поне не бих направил и за най-заклетия си враг. По-лошото е, че има нещо друго, което ме натъжава още повече. Няма да го спомена, какво е, нито ще го свържа с конкретен участник.

Агни, приятелче, ако знаеше в какво ще се превърне темата ти, дали щеше да я отвориш... Истинските учения нямат нужда от реклама, нито от защита. Те не са в този или онзи форум и в същото време те са навсякъде. Ако си мислим, че някъде ги няма, нямало ги е или няма да ги има, то ние сме глупаци.

В този форум, наистина напоследък рядко, но все пак се случват и някои стойностни неща. Обръщам се към всички съвестни и добродетелни хора, които се чувстват задушени от посредствеността: Нека не бъдем прекалено претенциозни. Темата за Беинса Дуно очевидно е мъртва. Нека не правим жалки опити да я съживяваме – от франкенщайновци никой няма нужда! Оставете я, тя ще се роди отново в подходящи за това условия.

Поздрави, приятели, и повече Светлина!

Не се натъжавай! Животът не е партийно събрание, където инакомислещите се изхвърлят навън, нито е мавзолей, в който сте положили вместо тяло учението на Дънов и му се кланяте.

Усмихни се! Животът е прекрасен! И жив.

Пролет е.

http://www.youtube.com/watch?v=4rRlBmJiz5k

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Пролет е.

Винаги се радвайте. I Сол5:16

Турил си в сърцето ми радост. Пс. 4:7

Радост и веселие ще придобият. Ис.35:10

Веселете се небеса и радвай се ,земле. Ис.49:13

Душата ми ще се весели в Господа. Пс.35:9

Поредица стихове избрани от Библията от Учителя Дънов. (Духът на мъдростта).

Винаги се радвайте. I Сол5:16

Турил си в сърцето ми радост. Пс. 4:7

Радост и веселие ще придобият. Ис.35:10

Веселете се небеса и радвай се ,земле. Ис.49:13

Душата ми ще се весели в Господа. Пс.35:9

Поредица стихове избрани от Библията от Учителя Дънов. (Духът на мъдростта).

Животът е жив и се живее от вас самите, не от Дънов или този или онзи, когото превръщате в патерица. От вас самите! Не от егрегори.

Обикнете се истински и разчитайте само на себе си! Единствено на себе си. Заслужавате го.

Животът е жив и се живее от вас самите, не от Дънов или този или онзи, когото превръщате в патерица. От вас самите! Не от егрегори.

Обикнете се истински и разчитайте само на себе си! Единствено на себе си. Заслужавате го.

Явно някой ти живее живота и това те мъчи. :speak:

Думите ти ще те подпират като бастуни. Единствено теб.

То значи и Буда се е самоубил и още хиляди йоги, които са прекъснали живота си съвсем съзнателно със силата на волята си.

Най-накрая една свястна приказка от дъновист. Да, Гаутама се е самоубил напълно съзнателно. Така е и направил дънофф. Защото когато мисията ти за дадена инкарнация е или приключила, или невъзможна за осъществяване, то стоенето в тяло (дреха) е напълно безсмислено. И най-доброто което може да се направи в дадения случай е да си отидеш "в къщи". А дънофф е видял че мисията му е приключила. Довчеращните му масонски покровители - комуноидите - са го привикали в МеВеРето за справка - "как идет дела" го питали, и даже и шамар не му забили - нали си е тяхно момче... Пък и му отказали емиграция (за разлика от Рьорих на когото не му отказали), а комуноидното съществуване не му се нравило - много добре е знаел какво има да идва. Та, върнал се в къщи, намерил предварително подготвеното въже, и без да се сбогува с никой си заминал в къщи - виснал на въжето. Лошо няма - това също е изход. И той го е намерил - заминал си с достойнство. А това достойнство заслужава уважение. Което не може да се каже за неговите му последователи. Защото за тях, самия термин "самоубийство" е кощунство. И е "кощунствено" да си признаят единственото заслужаващо уважение дело на техния учител - Правото му да си "отиде в къщи" с Достойнство и по собствена Воля. Затова и неговите последователи не заслужават никакво уважение. :)

'Разичтай на себе си'?.. Ми това е точно духът на Лиуци-фенер... Публикувано изображение

Не се натъжавай! Животът не е партийно събрание, където инакомислещите се изхвърлят навън, нито е мавзолей, в който сте положили вместо тяло учението на Дънов и му се кланяте.

Пролет е.

хм... :) за някои не е... Публикувано изображение

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2046631

Виж Сеньор Алесандро Лиуци тука какви ги забъркал ТУКА?... Публикувано изображение

Рубриката: "Инспектор СтреСов реши".. Публикувано изображение

Пип, много поздрави имаш от Чоли-Боли от Шведско. Предавам точно неговите думи: Поздрави оня рогоносец Пиппи.

Така и не разбрах защо те нарича рогоносец, но май не е моя работа. Той изглежда има бан тук, но може да ни чете какво пишем.

Виждал съм на снимка кемането на дънофф... Ногу манггалистанско на външен вид...

За термина кемане. - Цигулка на която е свирил манггал. Характерно е, че на местата където се обикновено се слагат пръстите (манггалски макам) е образувана вдлъбнатина - от циганското вибрато. Абсолютно негоден за свирене инструмент. Киманча. Замърсен с мангалоидна пот и мръсотия инструмент от струнно-лъковата секция.

Правото му да си "отиде в къщи" с Достойнство и по собствена Воля.

Царю, от темата за Сеньор "Лиуци-фенер", копирам, че Лиуци-фенер 'абсолютизира права-та'.

Т.е.- де що видиш революции, митинги, стачки, протести в гражданското светско общество против светската или църковната власт- става дума за Лиуци-фенер. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от .... (преглед на промените)

И пак от там,следващото мнение/леко цензурирано от мен/:

изcтpaдaл (Нерегистриран)

Публикувано 09.01.03 00:08

Чета ви "холизацийките" и се питам има ли някой от вас, който поне веднъж да се е запитал - ама съвсем искрено: дали съм добре, с всичкия ли съм или ми се причуват разни гласове като на лудите?...

Всичко, което пишете (по различните теми) е толкова наивно, толкова безобразно, тъй глупаво идолопоклонно, че направо ми иде да се смея, смея, смея на тази ваша идиотщина, на тези шантави шизофренични брътвежи, на тия мизерни събрани оттук-оттам полухристиянски, полуезически, полуНЛО-ски дивотии.

Защо обожествявате Учителя?

Кой ви каза, че Елма е Христос и защо трябва да бъде?

Как така точно вие сте добрите, а другите - злите?

Тогава сред цялата тази шантава дивотия - къде СЪМ АЗ - ИСТИННИЯТ, ТОЗИ, БЕЗ КОЙТО НЕ МОГАТ ДА МИНАТ НИКАКВИ БОГОВЕ, НИКАКВИ УЧИТЕЛИ?

Чухте ли, прочетохте ли, че "АЗ СЪМ ПЪТЯТ, И ИСТИНАТА, И ЖИВОТЪТ!" Как може тогава да насаждате колективни култове във времената, когато Духът се индивидуализира до последен предел?!

Кой има нужда от вашия Учител, който и без друго си е отишъл завинаги?!

От девет дерета вода вадите, за да "докажете", че някакво си "Бяло братство" съществува? Сякаш с него животът на тая планета е станал по-малко черен...

А, ясно, от 2000 г. вече наистина е "по-бял"!...

Глупости на търкалета!!! ЕЛМА е измислица на шизоидни неврастеници. И как така тръгнахте точно от 1984 г., и как така точно от Михаил Горбачов, който бил Архангел Михаил, сякаш времената на гаврата на Гавраил безследно изчезнаха?!

Аман от "Мировия" ви Учител! Така и не видяхме МИРА му - не ни остави на мира от размирици и войни. Е***е си м****а, г*****и к*****а, и дано един ден разберете колко сте тъпи и колко се лъжете, та белким престанете да заблуждавате още повече незрящите бедни душици, търсещи освобождение, което вашият Дънов така и не им даде, а ги зароби още повече...

:)

"...и се питам има ли някой от вас, който поне веднъж да се е запитал - ама съвсем искрено: дали съм добре, с всичкия ли съм или ми се причуват разни гласове като на лудите?...

Всичко, което пишете (по различните теми) е толкова наивно, толкова безобразно, тъй глупаво идолопоклонно, че направо ми иде да се смея, смея, смея на тази ваша идиотщина, на тези шантави шизофренични брътвежи, на тия мизерни събрани оттук-оттам полухристиянски, полуезически, полуНЛО-ски дивотии.

Защо обожествявате Учителя?

Кой ви каза, че Елма е Христос и защо трябва да бъде?

Как така точно вие сте добрите, а другите - злите?

Тогава сред цялата тази шантава дивотия - къде СЪМ АЗ - ИСТИННИЯТ, ТОЗИ, БЕЗ КОЙТО НЕ МОГАТ ДА МИНАТ НИКАКВИ БОГОВЕ, НИКАКВИ УЧИТЕЛИ?

Чухте ли, прочетохте ли, че "АЗ СЪМ ПЪТЯТ, И ИСТИНАТА, И ЖИВОТЪТ!" Как може тогава да насаждате колективни култове във времената, когато Духът се индивидуализира до последен предел?!

Кой има нужда от вашия Учител, който и без друго си е отишъл завинаги?!

Аман от "Мировия" ви Учител! Така и не видяхме МИРА му

престанете да заблуждавате още повече незрящите бедни душици, търсещи освобождение, което вашият Дънов така и не им даде, а ги зароби още повече..."

:)

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Е да, ама не. Да цитирам Петко Бочаров.

В момента на заминаването Си Той не Е бил Сам. В стаята е било пълно с очевидци, които са свидетели и всеки е описал в последствие всичко с подробности. Последните Му дни и часове са документирани.

По въпроса за цигулката, явно не си запознат с видовете струнни инструменти, иначе щеше да знаеш какъв е инструмента.

Та изобщо голяма психотерапия се води тука и точно както Бай Ганьо храчиме си на воля и после го разтриваме по пода.

Публикувано изображение

Да цитирам Петко Бочаров.

По-правилно е да се напише агента на ДС комуноида Петко Бочаров. Мдаааа, ясно от къде ви са информациите - от ДС. Бравоооо! :)

По въпроса за цигулката, явно не си запознат с видовете струнни инструменти

Публикувано изображение Може. Може и да не съм запознат не само с цялото Инструментознание, но и с Хармонията, Полифонията, Музикалните форми, Теорията на музиката - абе въобще всичко свързано с Музика... :P Щом ДС го казва... :P И такава е линията на Партията... Публикувано изображение Може даже и да изгорите на клада Музикално-терминологичния речник. Щом противоречи на директивите на Партията... Публикувано изображение (тъпандурска©)

............:

....................
Чудесен пост,абсолютно съм съгласен с това мнение

Редактирано от scorceni (преглед на промените)

Обръщам се към всички съвестни и добродетелни хора, които се чувстват задушени от посредствеността: Нека не бъдем прекалено претенциозни. Темата за Беинса Дуно очевидно е мъртва. Нека не правим жалки опити да я съживяваме – от франкенщайновци никой няма нужда! Оставете я, тя ще се роди отново в подходящи за това условия.

Поздрави, приятели, и повече Светлина!

Темата никога не може да бъде мъртва. Защото Учителя Дънов е лишен от посредственост. Той просто е блестящ интелект.

Че е мъртва темата- мъртва е. Но не защото е за УчителЯ Петър Дънов, а защото не е за него. Тя е за едни люде, които имат едни много специални качества, които непременно се нуждаят от публика. (не им стига да ги имат, ами трябва и другите да ги гледат) Просто бих казала на всички, които биха искали да разберат нещо за Учителя Петър Дънов да не четат тази тема. Нито напред, нито назад във времето. Но тук те могат да научат много за хората по принцип. И нека не се плашат от това, което ще видят. Това са реалностите. Делото на Учителя е за да се даде път и на други реалности. За тези, които ги желаят. А тези, които харесват мръсотията, опакована като реалност, която виждаме в тази тема- това е техен избор. Предполагам, че са щастливи с него. Иначе- за какво им е...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Че е мъртва темата- мъртва е. Но не защото е за УчителЯ Петър Дънов, а защото не е за него. Тя е за едни люде, които имат едни много специални качества, които непременно се нуждаят от публика. (не им стига да ги имат, ами трябва и другите да ги гледат) Просто бих казала на всички, които биха искали да разберат нещо за Учителя Петър Дънов да не четат тази тема. Нито напред, нито назад във времето. Но тук те могат да научат много за хората по принцип. И нека не се плашат от това, което ще видят. Това са реалностите. Делото на Учителя е за да се даде път и на други реалности. За тези, които ги желаят. А тези, които харесват мръсотията, опакована като реалност, която виждаме в тази тема- това е техен избор. Предполагам, че са щастливи с него. Иначе- за какво им е...

Надявам се ,че и ти си шастлива,Пантерке!С тия прекрасни слова отново демонстрира прословутата ви любофф,на която явно ви е учил Пепи.Точно тези реалности на които е дало път делото му не ни харесват и за това си казваме мнението.Ясно е че това не ви харесва,но си имате сайт където свободното слово е забранено.За щастие тук не можете да налагате цензура,така че спрете с обидите и квалификациите. Публикувано изображение

Намерихте ли отговора на въпроса с какво се издържал учителя П.Д.?

Дали не е работел за Корпуса на Мира? :brick wall:

"Гледайте, гледайте, о вълци!"- Казвали в сионийската глутница, когато трябвало да намерят решение на някакъв проблем (според Киплинг). Колко хубаво звучи! Няма и капка съмнение, че като гледа някой, и ще види! Та ... ще се надяваме! Гледайте! В Любов! :speak:

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Абе що така ми прилича това желание и тази голяма любов към един мъртвец на некрофилия... Публикувано изображение

???

Вирусът на словесната диария, на тежко болното извратено изродско съзнание. Изразяващо представите си за "любов".

Това е моето мнение.

???

Вирусът на словесната диария, на тежко болното извратено изродско съзнание. Изразяващо представите си за "любов".

Това е моето мнение.

Ми много тъпо мнение,бих казал!(След колко беседи си Го прозрял?)

В едно такова мнение се вижда НеУсвоямосТта на идеите (матреала)на Даскала Ви!

“Брежнев ме извика, за да давам обяснения относно контактите на Людмила с дъновистите - спомня си другарят Живков в интервю за в. “Стандарт” през 1993-та. - Според Леонид Илич, “в Комитета по култура около дъщеря ми работят хора от тази секта, което е неприемливо”. Изслушах нападките и му отговорих: “Другарю Брежнев, Вие запознат ли сте със същността на учението на Дънов? Знаете ли, че във времето на борбата неговите последователи са ме укривали като нелегален?!” Но след този разговор Людмила се съгласи, че временно трябва да се отложи поставянето на паметник върху гроба на Дънов.”

И все пак, паметникът е поставен. А върху него грее петолъчка, която е общ символ както на комунизма, така и на масонството.

Не знам колко хиляди бяха прословутите беседи и проповеди,от там сигурно ти е ясна "словестната диария" за която говориш!

Пък сигурно с такова съзнание ,болно и извратено те е направил баща ти!

п.п. бях си казал neo2311,да не им отговарям на тия недоразвитите ама ,ей го на ...хах

И тия Го направиха "велик" българин,ходер!!!

Цитирах само израза на Петко Бочаров: "Да, ама не". За останалото Бочаров няма отношение. И изниква още следния въпрос: като не си запознат с музиката и музикалните инструменти, защо тогава бързаш да шльокаш епитети, без дори и да подозираш за какво става дума... :bye1:

???

Това е моето мнение.

О, Мунчо, много ли те засегнах, какиното, че така си реагирал? Публикувано изображение

Кажи, кака, ще ли ти се да е жив Даскала и да му цункаш Дъното, щото разбрах, че и той си падал по обратните...

Ясни сте ми - в тая секта са събрани само педераси и грозни жени, които се мислят за умни и злобеят към останалия нормален свят, обявявяйки го за лош и грешен. В най-добрия случай са импотентни, с психокастрация от майки неврастенички. Каквото вътре, такова и отвън, та затова и любоффта им такава...

Не мога да ви помогна, сорри, от друга кръвна група съм. Публикувано изображение

Ма най ме кефи лидерът им - оня плешивия с мазната миша опашка - Андрей Грива. Тоя, ако види жена, на мига ще избяга в гори тилилейски със скоростта на изтребител. Горкият, много го плаши материята. :)

http://e-vestnik.bg/2281

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ми много тъпо мнение,бих казал!(След колко беседи си Го прозрял?)

В едно такова мнение се вижда НеУсвоямосТта на идеите (матреала)на Даскала Ви!

Не знам колко хиляди бяха прословутите беседи и проповеди,от там сигурно ти е ясна "словестната диария" за която говориш!

Пък сигурно с такова съзнание ,болно и извратено те е направил баща ти!

п.п. бях си казал neo2311,да не им отговарям на тия недоразвитите ама ,ей го на ...хах

И тия Го направиха "велик" българин,ходер!!!

camarero,привет!

Аз не им отговорих,наистина няма смисъл. Особенно да отговаряш на провокациите на Мечолари,съвсем е ненужно.

Ама като сте почнали,ще си кажа и аз мнението.

Дънов са го зомбирали много качествено по време на обучението му в щатите.Но накрая е прозрял какво е направил,но е нямало време да поправи грешката.А и зомбираните от него самия последователи,не биха му позволили.Даже и да се е опитал да го направи ,доказателствата са унищожени. А че се е самоубил е съвсем сигурно.Дали с въженце/прекалено екшън версия според мен/ или с съзнателно умиране /бронхопневмонията лесно се предизвиква от човек добре познаващ човешката физика и психика/ ,е все едно.Просто в един момент е осъзнал какви ги е надробил и се е спасил за да не сърба попарата. Публикувано изображение

Цитирах само израза на Петко Бочаров: "Да, ама не". За останалото Бочаров няма отношение.

И изниква още следния въпрос: като не си запознат с музиката и музикалните инструменти, защо тогава бързаш да шльокаш епитети, без дори и да подозираш за какво става дума...

;)

За пореден път демонстрирсш колко не си в час.Цар Кару е музикант.Май с това си и изкарва хляба.Въпрос като за първолаци: Е,мислиш ли че е възможно да не подозира за какво става дума?

Аз без да съм музикант си мисля ,че музиката на Дънкан /не от рода МакЛауд / е много елементарна и некадърна.Дали не съм прав?

О, Мунчо, много ли те засегнах, какиното, че така си реагирал? Публикувано изображение

Кажи, кака, ще ли ти се да е жив Даскала и да му цункаш Дъното, щото разбрах, че и той си падал по обратните...

Ясни сте ми - в тая секта са събрани само педераси и грозни жени, които се мислят за умни и злобеят към останалия нормален свят, обявявяйки го за лош и грешен. В най-добрия случай са импотентни, с психокастрация от майки неврастенички. Каквото вътре, такова и отвън, та затова и любоффта им такава...

Не мога да ви помогна, сорри, от друга кръвна група съм. Публикувано изображение

Ма най ме кефи лидерът им - оня плешивия с мазната миша опашка - Андрей Грива. Тоя, ако види жена, на мига ще избяга в гори тилилейски със скоростта на изтребител. Горкият, много го плаши материята. :)

Лучия,не се подавай на провокациите на братята!

А лидерът им е потомствен дъновист!Виж какви хубави неща е казал. Публикувано изображениеПубликувано изображение Дънов не го знам какво е работил ,ама вече май имаме нова професия-дъновист! Публикувано изображение

Ма най ме кефи лидерът им - оня плешивия с мазната миша опашка - Андрей Грива. Тоя, ако види жена, на мига ще избяга в гори тилилейски със скоростта на изтребител. Горкият, много го плаши материята. :lol6:

Казвам това, което мисля за твореца на думите ти. Свободно си изразявам мнението. И то е самата истина.

Казвам това, което мисля за твореца на думите ти. Свободно си изразявам мнението. И то е самата истина.

Браво.Мечо!Изразявай си мнението колкото си поискаш,нали за това сме се събрали.Само да ти кажа,че колкото и да повтаряш една лъжа,тя истина не става.Който те е излъгал за обратното,носи му много здраве !

А да обиждаш събеседниците си е на- малкото проява на лош вкус. Публикувано изображение

Затова не се учудвай ,ако ти отговарят по същия начин. Публикувано изображение

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.