Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Аз не познавам човек, който да не е краен в оценката си за Дънов. Може и да има частица истина в думите му и по - скоро в идеята за здравословен начин на живот. Странни са ми тези, които се молят на слънцето е 5 сутринта (дъновисти са) при положение, че Дънов казва, че рано сутрин човек просто събира енергия от земята (нещо много нелепо лично за мен), което няма общо със Слънцето. Аз съм много против всякакви такива учения, но ми се налага да слушам сектантски излияния в часовете по философия. Ще помоля някой запален дъновист да обясни твърдението на своя "учител", че на Слънцето има живот например? Или че Земята диша ? Ще чакам с интерес отговор

Аз не съм краен в оценките си за Дънов. Не го смятам нито за Бог, нито за Христос, нито за мошеник или невежа.

А това за живота на Слънцето го разправят в много учения от хилядолетия насам. Значи не е задължително да си дъновист за да го вярваш. Достатъчно е да си луд като мене (welcome to the club Публикувано изображение ). Аз това за хората на Слънцето си го вярвам отпреди да чуя за Дънов. Обаче за обяснение ще трябва първо да достигнем до еднаквост в представите си за живота, за съзнанието, за формата на проявление и др. неща, което не виждам как ще стане. От моя гледна точка всичко е живо. Но може би имаш предвид, че на Слънцето живеят разумни същества по-развити от хората? Ами, това също е вярно. Всички съществуващи форми имат единствената цел даден тип съзнание да се прояви чрез тях. Енергията, мисълта, идеите, светлината, също са форми на проявление, т.е. формата на проявление на съзнанието не е задължително да е грубо-материална. Останалото ще го оставя на интуицията и въображението ти.

Поздрави!

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

А това за живота на Слънцето го разправят в много учения от хилядолетия насам. Значи не е задължително да си дъновист за да го вярваш. Достатъчно е да си луд като мене (welcome to the club Публикувано изображение ). Аз това за хората на Слънцето си го вярвам отпреди да чуя за Дънов. Обаче за обяснение ще трябва първо да достигнем до еднаквост в представите си за живота, за съзнанието, за формата на проявление и др. неща, което не виждам как ще стане. От моя гледна точка всичко е живо. Но може би имаш предвид, че на Слънцето живеят разумни същества по-развити от хората? Ами, това също е вярно. Всички съществуващи форми имат единствената цел даден тип съзнание да се прояви чрез тях. Енергията, мисълта, идеите, светлината, също са форми на проявление, т.е. формата на проявление на съзнанието не е задължително да е грубо-материална. Останалото ще го оставя на интуицията и въображението ти.

Поздрави!

;) ;)

Я обясни, как живеят хората на слънцето. Не им ли е много горещо там? ;)

Питай ги тях, не мен. Чувал съм, че усещането за топло и студено е свързано единствено с грубото физическо тяло. За емоционалното, умственото и по-фините тела, това усещане липсва.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Питай ги тях, не мен. Чувал съм, че усещането за топло и студено е свързано единствено с грубото физическо тяло. За емоционалното, умственото и по-фините тела, това усещане липсва.

Питам теб, защото ти вярваш, че на слънцето живеят хора. Щом е така, значи си имаш някакво логично обяснение за себе си, за това, защо не им е топло на слънцето и не умират там. Кажи сега, вярваш, че на слънцето всъщност не е толкова горещо, както лъжат учените или...

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

И аз вярвам в това.

Става въпрос за това Слънце, което виждаме всеки ден да огрява Земята ли?

Ще обясните ли все пак как съществата там не умират? Преди много години ги четох тези теории за съществата, които живеят на слънцето, но не знам дали грешно си спомням теорията. Май теорията беше, че на слънцето всъщност не е толкова горещо.

После може да ми кажете и за слънцегледането. Публикувано изображение

ЧАКАМ ОТГОВОР от някой ученик от ВББ

има ли КОНКРЕТНА ЦЕЛ тази организация,

кои са отделните ЕТАПИ при постигането на тази цел

с какви СРЕДСТВА се постига всичко това.

Питам добронамерено и сериозно, за мен е важно!

За какъв по-точно автогол става дума?

:)

Една от целите си мисля ,че я постигнаха с прослуватата анкета- Дънов е един от най -Великите българи !

Голям българин!

Може би си вкараха автогол ,защото сега е смешно да стои след Левски и пред Ботев и други ВЕЛИКИ!

Тъй ,че Преизпълниха плана,май!!!

Според испанците най "спиритуалния" танц в света е "фламенкото"-той идва от космоса и се вселил в хората (най много се танцува от цигани и те са му главните носители в момента)

Когато танцуваш "фламенко" с вътрешната си енергия докосваш "космическия разум"

вибрациите се предават чрез пляскане на ръце!

ЧАКАМ ОТГОВОР от някой ученик от ВББ

Не смятам себе си за ученик на абревиатурата ВББ. Така че може да не вземате отговора ми за валиден. Изразявам просто мннеието на един обикновен човек, който отскоро работи над себе си и учението на Учителя Дънов много ми допада и помага.

Доколкото съм чела от самия Дънов (предполагам и самият задаващ въорсите го знае много добре това - ако съдя от публикациите му по тази тема) Всемирното Бяло Братство не е организация, съответно няма цели, нито етапи, нито срокове. Това са все неща, характерни за човешките организации. Ще си позволя да цитирам един кратък откъс от книгата Изворът на доброто:

Единственото ръководство в света е това на Всемирното Бяло Братство. Всички други хора - общественици, писатели, свещеници, проповедници - са служители на Бялото Братство. Цялата култура, Правдата в света се подтиква от мощната сила на Братството.

Бялото Братство не е нещо невидимо. То не е църква, не е секта. То е нещо живо, извън тези покварени условия, в които живеят хората.

Какво има предвид Учителя Дънов всеки е оставен да разбере и опита сам - това най-много ми допада в неговото учение - свободата. Мога да махна презрително с ръка, мога и да се опитам да вникна и приложа - никой никого не убеждава и агитира (както обикновено постъпват представителите на много човешки учения). Моята лична представа за Всемирното Бяло Братство (съвсем нямам претенции за правилност) също отначало бе много скептична - докато книгата на Ричард Докинс Себичният ген ме накара да разчупя почти всички свои ученически представи за живота и неговите прояви. Следващата книга, която довърши започнатото, бяха книгите на Авесалом Подводни - особено Фината седморка.

Може би въпросите имат предвид не Всемирното Бяло Братство, а Общество Бяло Братство? За него нямам подробна информация.

Колкото до организация във вида, в който я търсите, то тя едва ли ще същвствува някога - Петър Дънов е оставил на последователите си изричния съвет - бъдете организирани, но не бъдете организация. И предупреждението: "Ако превърнете учението ми в църква, сам ще я разтуря!" (Съжалявам - цитирам по памет)

Не смятам себе си за ученик на абревиатурата ВББ. Така че може да не вземате отговора ми за валиден. Изразявам просто мннеието на един обикновен човек, който отскоро работи над себе си и учението на Учителя Дънов много ми допада и помага.

Доколкото съм чела от самия Дънов (предполагам и самият задаващ въорсите го знае много добре това - ако съдя от публикациите му по тази тема) Всемирното Бяло Братство не е организация, съответно няма цели, нито етапи, нито срокове. Това са все неща, характерни за човешките организации. Ще си позволя да цитирам един кратък откъс от книгата Изворът на доброто:

Какво има предвид Учителя Дънов всеки е оставен да разбере и опита сам - това най-много ми допада в неговото учение - свободата. Мога да махна презрително с ръка, мога и да се опитам да вникна и приложа - никой никого не убеждава и агитира (както обикновено постъпват представителите на много човешки учения). Моята лична представа за Всемирното Бяло Братство (съвсем нямам претенции за правилност) също отначало бе много скептична - докато книгата на Ричард Докинс Себичният ген ме накара да разчупя почти всички свои ученически представи за живота и неговите прояви. Следващата книга, която довърши започнатото, бяха книгите на Авесалом Подводни - особено Фината седморка.

Може би въпросите имат предвид не Всемирното Бяло Братство, а Общество Бяло Братство? За него нямам подробна информация.

Колкото до организация във вида, в който я търсите, то тя едва ли ще същвствува някога - Петър Дънов е оставил на последователите си изричния съвет - бъдете организирани, но не бъдете организация. И предупреждението: "Ако превърнете учението ми в църква, сам ще я разтуря!" (Съжалявам - цитирам по памет)

благодаря, това вече е по-близо до търсените отговори.

А може ли по-конкретно /доколкото Ви е възможно/?

Ще обясните ли все пак как съществата там не умират? Преди много години ги четох тези теории за съществата, които живеят на слънцето, но не знам дали грешно си спомням теорията. Май теорията беше, че на слънцето всъщност не е толкова горещо.

Туки, ако тялото ти е от материя подобна на светлината или на мисълта, какво значение имат физическите условия за живот на Слънцето? А тази материя за която говоря е много по-реална от грубата физическа материя. От физиката би трябвало да знаеш колко илюзорна е последната. Смятаните преди за изцяло материални атоми, в последствие са се оказали не чак толкова материални. По същия начин и протоните и неутроните са се оказали в преобладаващата си част енергия. Самото понятие енергия е твърде неясно и необяснимо за хората, но съществуването на енергията за щастие няма как да бъде оспорено, защото резултатите от действието и са факт.

Туки, ако тялото ти е от материя подобна на светлината или на мисълта, какво значение имат физическите условия за живот на Слънцето? А тази материя за която говоря е много по-реална от грубата физическа материя. От физиката би трябвало да знаеш колко илюзорна е последната. Смятаните преди за изцяло материални атоми, в последствие са се оказали не чак толкова материални. По същия начин и протоните и неутроните са се оказали в преобладаващата си част енергия. Самото понятие енергия е твърде неясно и необяснимо за хората, но съществуването на енергията за щастие няма как да бъде оспорено, защото резултатите от действието и са факт.

Да, но тялото е съставено от енергия, която трепти с различна честота. От физика не разбирам и никога не ме е бивало по този предмет, тъй че не знам. Но, знам за холографската вселена и за материята и енергията, които били направени от едно и също, но с различна четота на трептене. Аз пак не вярвам, че на слънцето живеят хора. Може би трябва да го обясниш по-добре.

Петър Дънов нали е проповядвал слънцегледането и слънчевото хранене. Тъкмо реших да видя какво е това слънцегледане и попаднах на един форум, в който Каруцаря-пайтонджия е сложил една статия. Публикувано изображение

http://freeforum.politolozi.com/index.php?...age;topic=530.0

Същата статия я има и тук:

http://www.spiralata.net/kratko/articles.p...ng=bg&pg=47

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Б. Дуно не отрича, че слънчевото хранене (по-точно храненето директно с прана от въздуха) е възможно и, че в бъдеще хората ще се хранят така, но никога не го е проповядвал, т.е. да приканва някого към такова хранене. Гледането на Слънцето е добре само в ранните часове, когато е ниско на хоризонта и при залез, иначе когато е високо и особено ако се прави продължително е доста глупаво.

Б. Дуно не отрича, че слънчевото хранене (по-точно храненето директно с прана от въздуха) е възможно и, че в бъдеще хората ще се хранят така, но никога не го е проповядвал, т.е. да приканва някого към такова хранене. Гледането на Слънцето е добре само в ранните часове, когато е ниско на хоризонта и при залез, иначе когато е високо и особено ако се прави продължително е доста глупаво.

Очните лекари какво казват по въпроса със слънцегледането? :speak:

Можеш ли да ми опишеш как изглеждат съществата, които живеят на слънцето, ако някой ги е описвал в статия? И авторите на статиите или книгите, в които пише за тези същества, които са на слънцето, обясняват ли как са разбрали за тяхното съществуване?

Една от целите си мисля ,че я постигнаха с прослуватата анкета- Дънов е един от най -Великите българи !

Голям българин!

Може би си вкараха автогол ,защото сега е смешно да стои след Левски и пред Ботев и други ВЕЛИКИ!

Тъй ,че Преизпълниха плана,май!!!

Защо да е смешно, напротив. Според мен Левски и Ботев са велики и значими по отношение на патриотизма.и родолюбието. Учителат е друго нещо, той има принос за духовното развитие на Българите.

Ако се опитваш да си обясниш нещата от гледна точка на това, какво може и какво не във физическия свят на Земята, никога няма да разбереш. А теория за обянение на това все още няма. и много ясно. Преди това ще се наложи на хората да си обяснят много други неща, но и това ще стане.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Ако се опитваш да си обясниш нещата от гледна точка на това, какво може и какво не във физическия свят на Земята, никога няма да разбереш. А теория за обянение на това все още няма. и много ясно. Преди това ще се наложи на хората да си обяснят много други неща, но и това ще стане.

A ти, ако се опитваш да обясниш на един Телец, неща без физическия свят на Земята, никога няма да разбереш грешката си! :speak:

:P

С червеното текстът подсказва, че имаш нещо общо със Стрелците, чиито завет е "Опти-мистик до мозъка на костите си" Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

A ти, ако се опитваш да обясниш на един Телец, неща без физическия свят на Земята, никога няма да разбереш грешката си! :rolleyes:

:)

С червеното текстът подсказва, че имаш нещо общо със Стрелците, чиито завет е "Опти-мистик до мозъка на костите си" Публикувано изображение

Нямам нищо общо, но вярвам в осъзнаването на човечеството. Някога :)

Очните лекари какво казват по въпроса със слънцегледането? :P

Можеш ли да ми опишеш как изглеждат съществата, които живеят на слънцето, ако някой ги е описвал в статия? И авторите на статиите или книгите, в които пише за тези същества, които са на слънцето, обясняват ли как са разбрали за тяхното съществуване?

Абе ,пич!Кви са тия глупости дето ги пишеш!???Ако трябва да има място където да живее Бог,не мислиш ли че едиственото подходящо е слънцето?

Та това са интересни интрпретации дето ги е прикзвал Дънов,много ми харесват .И фокусите с цветните лъчи са страхотни. :)

Ти как не умираш от факта че живееш на земята.От тяхна гледна точка тук е смъртоносен студ,може би.аА е възможно и да са същества от чиста енергия,които не се интересуват от температурите? :bye1:

Според Дънов на слънцето има генератори, които излъчват светлината, която ние виждаме, а от другата страна живеят етерни същества. Точно заради това твърдение не подкрепям неговите теории. По - склонен съм да размишлявам върху твърденията, свързани с начина ни (на хората) на живот и по - точно здравословния такъв. Поздрави ! ;) ПП. Няма смисъл да се задават въпроси кое как става и защо става. Всичко е въпрос на разбирания и гледна точка. Нали ? :)

Редактирано от Jorkata1234 (преглед на промените)

Това за генераторите никъде не съм го срещал – нито при Дънов, нито при сходните с неговото учения. Сигурен ли си, че не става въпрос за нещо „получено” от „него” чрез ченълинг? Щото има и такива писания из нета.

Това за генераторите никъде не съм го срещал – нито при Дънов, нито при сходните с неговото учения. Сигурен ли си, че не става въпрос за нещо „получено” от „него” чрез ченълинг? Щото има и такива писания из нета.

Ти ни обясни за тези същества - какви са, какво тяло имат, какви са условията на живот на слънцето и т. н.

Вече сериозно се замислям, дали да не издам книга „10 години живот на Слънцето“ или някакъв там пътепис за пътуванията ми из слънчевата система. Такива като теб, любопитстващи, ще ме направят мноооого богат. Публикувано изображение Развалихте ме, взех за пари да говоря.

Айде сега „сериозно“. Аурата нали си имаш представа какво е? Какъв е проблема да си представиш едно подобно енергийно тяло с яйцевидна форма, излъчващо светлина видима примерно за ясновидците и движещо се от мисълта на обитаващото го същество?

Вече сериозно се замислям, дали да не издам книга „10 години живот на Слънцето“ или някакъв там пътепис за пътуванията ми из слънчевата система. Такива като теб, любопитстващи, ще ме направят мноооого богат. Публикувано изображение Развалихте ме, взех за пари да говоря.

Айде сега „сериозно“. Аурата нали си имаш представа какво е? Какъв е проблема да си представиш едно подобно енергийно тяло с яйцевидна форма, излъчващо светлина видима примерно за ясновидците и движещо се от мисълта на обитаващото го същество?

Пари се изкарват само с книги на английски. Публикувано изображение И защо да сме те развалили?! Парите са хубаво нещо, защо да са лошо?

Значи ти си пътувал из Слънчевата система?! :speak: Астрални пътувания ли си имал? Те могат да се нарекат и халюцинации според мен, макар и халюцинации, показващи някои истини. Ама не винаги показват истини, разбира се. Публикувано изображение И индианците като дръпнат или пийнат някои неща получават такива откровения.

Добре, мога да си представя това за съществата, които явно нямат материално тяло. Кажи слънцето дали е такова, каквото ни го представят учените или нещо друго? :down:

Значи ти си пътувал из Слънчевата система?! :help: Астрални пътувания ли си имал? Те могат да се нарекат и халюцинации според мен, макар и халюцинации, показващи някои истини. Ама не винаги показват истини, разбира се. Публикувано изображение И индианците като дръпнат или пийнат някои неща получават такива откровения.

Не, задължително ще издам книга Публикувано изображение . Къде съм ти дал и най-малък намек, че съм имал астрални пътувания?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.