Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

"...И Аз ще помоля Отца, и ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас вовеки,

Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава; а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде..."

Малко мисли за Любовта

8. Любовта никога не отпада; другите обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще изчезне:

9. Защото от части знаем, и от части пророкуваме;

10. но когато дойде съвършеното, тогаз това което е от части ще се прекрати.

11. Когато бех младенец, като младенец говорех, като младенец мъдрувах, като младенец размишлявах; но от как станах мъж, напуснах което е младенческо.

12. Защото сега видим мрачкаво както през огледало, а тога ще гледаме лице с лице; сега познавам от части, а тога ще позная както съм и познат.

13. А сега остават тези трите, вера, надежда, любов; но най-голема от тех е любовта.

Коринтяни 1.13

"Ако говоря с човечески и ангелски езици, а любов нямам, ще съм мед, що звънти, или кимвал що дрънка." (I. Кор. 13:1)

http://www.beinsadouno.com/lectures.php?id=70

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

"...И Аз ще помоля Отца, и ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас вовеки,

Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава; а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде..."

Вътрешното и външното Учение

Възлюбеният Иисус, 25 юни 2008 г.

АЗ СЪМ Иисус, дошъл при вас. Аз дойдох, както и преди, за да дам някои наставления, които, надявам се, ще бъдат полезни за вашите души. Има външно учение, има и вътрешно Учение. Знаете това или може сте го чували. В какво се състои разликата?

Всеки път, когато даваме наставления по тази тема, ние подаваме материала по малко по-различен начин, за да можете да усвоите даваното наставление в цялата му пълнота. Знаете, че когато бях във въплъщение преди 2000 години, аз давах моето Учение на много хора. Вътрешно или външно беше това Учение? За да отговорим на този въпрос, нека разсъждаваме заедно.

Когато се ражда посланик или пророк, той идва с определена мисия. И мисията на такъв вестител е винаги само една – възстановяване на истинското Учение. Учението, което винаги е присъствало в света от древни времена, но е било забравено преди много хиляди години. Вие имате нужда от обновяване на знанията. Затова ние идваме днес, за да дадем обновено знание. Знание, което можете да възприемете сега.

Ако съвсем неотдавна, когато бях във въплъщение и доста след това време, се появеше човек, който носи Учението, което сега така обширно даваме, той не би могъл да проповядва така широко и открито по простата причина, че съществуваха много ограничения, присъщи на всички религии по света. Всяка религия сама по себе си представлява кодекс от определени догми и правила. И вие навярно се досещате, че голяма част от тези догми и правила не са дадени от мен или от основателите на другите религии, а са се появили значително по-късно и са били привнесени от отците на църквата. Защото всеки човек по силата на своя мироглед и обща култура иска да наставлява другите по най-добрия начин. Но когато този човек не говори от името на Бога, а в него говори плътският ум, то и резултатът от неговите усилия се получава понякога напълно противоположен на резултата, който Възнесените Учители желаят да се прояви сред хората. А именно: зад всички реално съществуващи тайнства всеки се стреми да намери онова, което човешкият ум би могъл да обясни. А онова, което не се поддава на никакво обяснение, или се премълчава, или се провъзгласява за Божие чудо. И когато много поколения повтарят и предават от уста на уста това чудо, случило се преди стотици и хиляди години, тогава възниква стереотипа или догмата, която вече съществува независимо от съзнанието на хората, които са се приобщили към една или друга религия или църква.

Истината присъства във всяка догма, но за да бъде тази Истина разбрана от новото поколение хора, има нужда от човек, който да дойде и да даде нова представа на хората за Божествената Истина.

Така е било винаги. И то е същото както когато изкопавате кладенец и ползвате от него вода. Вие свиквате да пиете водата от този кладенец, защото няма откъде другаде да я вземете. И дори когато водата след време започне да застоява, вие се примирявате с тази вода, защото не знаете как да намерите нов източник. И ето идва човек, който изкопава нов кладенец. Вие опитвате с опасение водата, защото знаете, че има различна вода и от вода може понякога да се отровите. Минава доста време, докато всички жители привикнат към новия кладенец и започнат да ползват вода от него.

Ето точно така стои работата с даването на ново Учение. Всеки път идва нов човек и дава едно и също древно Учение, разбираемо за хората на това време. И това Учение отначало съдържа съвършени Божествени вибрации и привлича всички със своята новост. Но после, когато носителят на Учението си отиде, онези, които са приели това Учение започват да го тълкуват всеки по свой начин. Защото е пресечен потокът на Божествената възможност и на земята няма човек, който да е проводник на Божествената енергия.

Всеки път се дава едно и също Учение и същината на това Учение е проста и ясна дори за малко дете. Но това, което е ясно за малкото дете се изплъзва от плътския ум и не се поддава на никакъв логически анализ. Затова ще бъде много важно за вас, ако всеки може да намери източника на Учението вътре в себе си. Всички истински религии имат за своя основа учението за Бога, който живее в сърцето на всеки човек. И тъй като хората са изгубили способността да чуват Бога в своето сърце, са се появили посредници, които чуват Бога или казват, че чуват Бога.

Нямо нищо срамно в това, че се обръщате за помощ към посредник, който да ви наставлява по пътя. Въпросът е само в това, доколко такъв посредник се явява носител на Божествената Истина. Затова по-просто и по-ефективно е, ако всеки от вас може да се настрои на Божествената гама и да усети Божествените вибрации в своето сърце. Повярвайте, в сърцето на всеки от вас живее Бог. И не е нужно да обикаляте Земята в търсене на онзи, който да ви наставлява. Но тъй като способността за пряко чуване на Бога е изгубена от много от днешните хора, то вие трябва поне да имате критерии, които ще ви позволят да разпознаете сред старите и новите проповедници вълците в овчи кожи.

Там където присъства Бог няма място за сплетни и осъждане. Там където присъства Бог, няма място за меркантилни интереси и желание за печелене за сметка на ближния. Там, където присъства Бог има само даяние, на вас ви дават, дават и дават да пиете от Божествения нектар и не ви искат нищо в замяна.

Никога не тичайте след външни ритуали. Никога не се стремете да постигнете тайнства там, където ги няма. Живейте просто. Изпълнявайте заповедите, дадени от Мойсей и пророците и се старайте по най-добър начин да съхраните в своето сърце чувството на Любов и състрадание към ближния и всичко живо.

Отношението към всяка частица Живот, към всяко Божествено проявление ще отличава истински вярващия човек от лицемера, който се прикрива зад името на Бога, но няма Бог в своето сърце.

Аз ви дадох заповед: „Обичайте се един друг”. Дойдох, за да ви кажа, че когато Любовта живее във вашето сърце, на вас не ви е нужен никакъв външен проповедник, не е необходимо да губите време за търсене на Бога извън себе си, тъй като във вас е Любовта, следователно вие пребивавате в Бога, защото Бог е Любов.

Дойдох при вас в този ден, за да ви дам представа за вътрешното Учение, което пребивава във вашите сърца и което е Любов.

АЗ СЪМ Иисус.

Аудиозапис на тази диктовка във mp3 формат, направен веднага след приемането й, можете да изтеглите от този линк.

http://narod.ru/disk/1112918000/2008-06-25_Jesus.mp3.html

Размер на файла 6Mb.

Текста чете Т.Н.Микушина

Изтеглете диктовката като Word файл

Новият Ден настъпи

Санат Кумара, 20 декември 2008г.

АЗ СЪМ Санат Кумара. Дойдох отново, за да утвърдя съзнанието на Победата във вашите сърца! Дойдох, за да чуете от мен радостната вест! Дойдох да провъзглася вашата лична Победа, която постигнахте на физическия план на планетата Земя!

Възможно е да не сте очаквали от мен такава проява на чувства. Какво пък, аз дълго и мълчаливо наблюдавах всичко, което става на планетата и в Ашрама на нашия посланик. И знаете ли какъв контраст предизвиква това съпоставяне. В нашия Ашрам всичко е изпълнено с вятъра на промените. В нашия Ашрам всичко е с диханието на пролетта и е изпълнено с пролетен аромат дори през зимата. Защото там покълва новото съзнание и там ние утвърждаваме нашата и вашата Победа, защото много от вас, които взеха участие в строителството на Ашрама навярно разглеждат тази Победа като своя лична Победа. И това е правилно! И това е, което чакат от вас Небесата: кога ще започнете да разглеждате нашите дела и планове като свои лични дела и планове. И другояче не може да бъде. Вие сте нашите ръце и крака на физическия план и нашето сътрудничество едва започна.

А сега бих искал да ви кажа главното. И то се отнася до това, че ние ще продължим работа си с нашия посланик с удвоена енергия. Вие издържахте изпита. Имам в предвид това, че с неимоверни усилия и съсредоточаване на всички сили е построена сградата на Учебния Център и ние получихме точка на земното кълбо, където можем да даваме нашето Учение на своя територия.

Ние вече поставихме няколко фокуса на Светлината на земята на Ашрама. И трябва да ви кажа, че това е само началото. И ако продължим да прилагаме съвместно нашите усилия в нужната посока без умора всеки ден, много скоро резултатите, които ще получим, ще надминат и най-смелите очаквания и най-смелите фантазии.

Защото сега, както никога преди това на хората на планетата Земя е необходим Маяк на Светлината, указващ вярно Пътя сред штормовете и бурите, в които се намира планетата. И вие знаете, че когато имаме възможност да присъстваме на планетата в нашите учебни класове, тогава нищо не може да застраши страната, която ни е приютила.

Ние гледаме смело в бъдещето и се надяваме на вашата по-нататъшна помощ и подкрепа.

Тази малка стъпка в действителност се явява най-важната и най-трудната, защото в началото винаги е трудно да се преодолява съпротивлението на материята, тя не иска да се разделя със старите вибрации и да премине на следващото вибрационно ниво. Материята се бави и не бърза да излезе от многовековния сън. Но зората на новия ден вече просветва.

Ние ви казваме, че настъпва Новият Ден на планетата Земя. И този ден ще бъде много по-щастлив от всичко онова, което знае човешката история за целия обозрим исторически период.

Не се бойте от трудностите, които ви обещават промените. Ще се наложи всичко старо и ненужно да се изхвърли на сметището на историята. Всичко онова, което пречи ще трябва да се отстрани от Пътя и да се изгори в космическата пещ.

Но ние отваряме широко вратата на космическата възможност пред онези индивиди, които са готови за промените, които са уморени да живеят в условията на клоаката на съществуващата цивилизация.

Добре дошли в светлото утре! Но не забравяйте, че това светло утре ще бъде построено с вашата помощ, с вашите ръце и крака, с устрема на вашите сърца!

Ние само показваме Пътя и посоката, в която трябва да се развива човечеството в бъдеще. Вие трябва да приемете в сърцата си нашето Учение, принципите на изграждане на Новия Свят. И тогава с колективни усилия цялата планета ще премине в Новия Ден.

И от стария свят в близко бъдеще няма да остане и следа. Вратата на космическата възможност е широко отворена. Но се постарайте да минете през тази врата с високо вдигата глава, с изправени рамене и да придружите своето шествие с радостна усмивка.

Трябва да разбирате, че когато се открива нова Божествена възможност, настъпва период, когато всички стари институции, създадени от човечеството през последните векове, трябва да бъдат или преобразувани, за да съответстват на новите принципи, или да бъдат пометени като ненужни вехтории и на тяхно място да възникнат нови начини за управление на обществото. Не трябва никога да се вкопчвате в старото и отживялото. Ние ви учим да бъдете готови за постоянни промени, постоянно съзвучие с Висшите светове. Само онези от вас, които не се страхуват от промените ще могат да се приспособят безболезнено към новите условия, които настъпват в света сега. На онези от вас, които се вкопчват в старите навици, старите привързаности и не са готови за промени, ще им се наложи да изживеят много трудни времена. За съжаление няма повече време да се чакат изоставащите. Ние повишаваме темповете на нашите преобразувания на планетата Земя.

Ако внимателно прочетете отново всички наши диктовки до една , ще намерите в тях много ключове и полезна информация как трябва да постъпвате в това сложно преходно време.

Не мързелувайте. Разберете, че не е достатъчно просто да четете нашите послания, нужно е много внимателно да следвате в своя живот всички препоръки и съвети, които ви даваме. И тогава ще ви бъде много по-лесно да устоите и да издържите на всички изпитания, които предстоят и които едва сега започват.

Остава ви много малко време. Затова трябва да приемете като правило всеки ден да прокарвате в живота си поне една препоръка, да правите поне един даден от нас призив.

Ако не правите поне една малка стъпчица напред, вие изоставате все повече и повече и рискувате никога да не се възползвате от отварящата се Божествена възможност.

Ние работим с всички сили! Ние сме готови за ставащите промени! Остава само вие да сте готови!

Разбудете онези, които още спят. Време е за ставане, Новият ден дойде!

АЗ СЪМ Санат Кумара, бях с вас.

Аз също не съм лишен от фантазия, Публикувано изображение но гледам да не я смвесвам със свещенните писания и Бога.

Аз мога да кажа, кое е реално-езотерично и кое е нереално-фантасмагорско.

Да не си получил просветление свише, :angel19: :angel19: :angel19: което да те прави единствен и непогрешим и единствен измежду пишещите тук, който знае кое от древните писания и от разните му езотерики е истиннно и кое е фалшиво? Заслужаваш дори да ти сложа поста сред бисерите на форума! Айде, няма да го правя! ;)

Нека привържениците на Дънов да ми кажат той какво е казвал за месоядството. Разрешавал ли го е или не? :rolleyes:

Искам да знам и вие, привържениците на Дънов правите ли паневритмия и колко често? :rolleyes:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

ВЕДА е първоначалните свещени писания на Човечеството -шастри. Те се пазят на територията на днешна Индия, но не описват 'индийски' субекти и събития. Тези шастри ако попаднат в непосветен не е фатално, защото НИЩО няма да разбре, само най-много да ги унищожи.

Тези шастри се предават в ученическа последователност 'парам-парам', а днес поради комуникациите и книгопечатението има много спекуланти с тях.

Това е критерия и всеки, който НАИСТИНА се интетресува можа без особени усилия да стигне до Истината.

Такива, които искат спекулация по една или друга причина(спекулацията иде от ума, породено от фалшивото его) могат да си дрънкат колкото си искат. Никой не не може да им забрани, дори и самият Бог.

Да не си получил просветление свише, :angel19: :angel19: :angel19: което да те прави единствен и непогрешим и единствен измежду пишещите тук, който знае кое от древните писания и от разните му езотерики е истиннно и кое е фалшиво? Заслужаваш дори да ти сложа поста сред бисерите на форума! Айде, няма да го правя! ;)

Нека привържениците на Дънов да ми кажат той какво е казвал за месоядството. Разрешавал ли го е или не? :rolleyes:

Искам да знам и вие, привържениците на Дънов правите ли паневритмия и колко често? :rolleyes:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Порталът към съзнателен живот на дъновистите.

Там пише достатъчно и има отговор на всички въпроси.

...Любовта е една Първична сила, която дава тон на човешкия живот. Всеки, който влезе в Любовта, неговите работи се оправят. Любовта не произвежда никакво нарушение на ума. Някой казва, че откак се е влюбил, умът му не работи. Това са чувства. Понякой път те са носители на любовта, но те нямат нищо общо с любовта. Любовта е съвършено отделно от чувствата. Чувствата са проводници на любовта. И всеки един, който и да е – млад или стар, дойде ли в областта на Любовта, проявява следното: В Любовта има едно свойство. Тя възкресява съзнанието. Възкресението зависи от Любовта. Мъртвият щом го докосне Любовта, той възкръсва. Глупавият щом го докосне Любовта, той поумнява. Това е магическо действие на Любовта. Ако вие нямате това понятие за Любовта, вие не я разбирате.

Даване и вземане - МОК 01.07.1932 г.

...Любовта е една Първична сила, която дава тон на човешкия живот.

Глупавият щом го докосне Любовта, той поумнява.

Ахахахааа :rolleyes: Мислиш ли, че е вярно? :whist:Публикувано изображение

Между другото, точно тази част с Любовта, дето се проповядва от различните религии и секти изолщо не я разбирам. Тъй и не разбрах каква е тая Любов. :blink:

Надявам се, ако някой от пишещите тук я е изпитвал, сега да я обясни. Публикувано изображение

ммммм, Любовта има много аспекти- има "Любов за раз-умни" , има "Любов за умни" и има и "Любов за глупави". Публикувано изображение Въобще, думичката с която ристените са изкустни спекуланти е 'Любофф', като пък, от друга страна, незнайно защо, я приписват на Христянството, като патентована заслуга за ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. :rolleyes:

Въобще- ристените(криворазбраното християнство) изнасилват Любовта и пре-Любодействат с нея! :whist:

...Любовта е една Първична сила, която дава тон на човешкия живот. Всеки, който влезе в Любовта, неговите работи се оправят. Любовта не произвежда никакво нарушение на ума. Някой казва, че откак се е влюбил, умът му не работи. Това са чувства. Понякой път те са носители на любовта, но те нямат нищо общо с любовта. Любовта е съвършено отделно от чувствата. Чувствата са проводници на любовта. И всеки един, който и да е – млад или стар, дойде ли в областта на Любовта, проявява следното: В Любовта има едно свойство. Тя възкресява съзнанието. Възкресението зависи от Любовта. Мъртвият щом го докосне Любовта, той възкръсва. Глупавият щом го докосне Любовта, той поумнява. Това е магическо действие на Любовта. Ако вие нямате това понятие за Любовта, вие не я разбирате.

Даване и вземане - МОК 01.07.1932 г.

ммммм, Любовта има много аспекти- има "Любов за раз-умни" , има "Любов за умни" и има и "Любов за глупави". Публикувано изображение Въобще, думичката с която ристените са изкустни спекуланти е 'Любофф', като пък, от друга страна, незнайно защо, я приписват на Христянството, като патентована заслуга за ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. :rolleyes:

Въобще- ристените(криворазбраното християнство) изнасилват Любовта и пре-Любодействат с нея! :whist:

Мисля, не съвсем.

Просто разливат производните И, а после търсят извори, да събират разлятото.

Защото, убедена съм, Любов с главна буква имаме само в думичката.

...може, може, но не всеки е готов на НЕЯ, а трансфромирайки я в разни други там формички и снижава стойността.

Мисля, не съвсем.

Просто разливат производните И, а после търсят извори, да събират разлятото.

Защото, убедена съм, Любов с главна буква имаме само в думичката.

Между другото, точно тази част с Любовта, дето се проповядва от различните религии и секти изолщо не я разбирам. Тъй и не разбрах каква е тая Любов. :clap:

Надявам се, ако някой от пишещите тук я е изпитвал, сега да я обясни. Публикувано изображение

Да я е изпитвал в смисъл, човек да обича, или него да го обичат? Любовта е когато човек обича. От нас зависи дали ще обичаме; това дали нас ще ни обичат или не – правото на избор си е на другите. Любовта с главно „Л“, означава да обичаш Бог, Божественото, Съвършеното, Безкрайното, Вечното; да Го откриваш във всеки един човек под обвивката на видимото му проявление; да го виждаш търсещо изява във всяка негова мисъл, действие, дума, без значение правилна или погрешна. Всеки човек проявява Бог, Божествената си същност в някаква степен, правилно или в изопачен вид, според възможностите и желанията си, според степента на своето развитие. Това е животът – стремежът на Божественото в нас да се прояви. Ние сме това Божествено, което е в основата на всичко. Всъщност различията са само в проявлението, в степента в която различните хора (и не само хора) успяват да проявят Бог.

Не я разбираш или не искаш да я разбереш...

:angry:

Ахахахааа :speak: Мислиш ли, че е вярно? :rolleyes:Публикувано изображение

Между другото, точно тази част с Любовта, дето се проповядва от различните религии и секти изолщо не я разбирам. Тъй и не разбрах каква е тая Любов. :idea:

Искам да знам и вие, привържениците на Дънов правите ли паневритмия и колко често? ;)

само да просветим малко публиката.

паневритмията не е оригинално творение на дънов.

човека копира това от щайнер.

щайнер създава ЕВРИТМИЯТА някъде около 1912 година.

дънов я промотира за свое "творение" с предствката ПАН,разбира се модифицирана,

някъде около 1938 година,което си е малко кражба май... :speak:

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

дънов я промотира за свое "творение" някъде около 1938 година,

което си е малко кражба май...

;)

От сумалъка време разправям, че Щайнер промотира еврейство със своите духовни фантазии- ghostly haunted?..

:rolleyes:

Дънката се явява като негов ПАН-"Пи Ар". "Пан" на гръцки значи 'цяло'. Публикувано изображение

Публикувано изображение

От сумалъка време разправям, че Щайнер промотира еврейство със своите духовни фантазии- ghostly haunted?..

:)

Дънката се явява като негов ПАН-"Пи Ар". "Пан" на гръцки значи 'цяло'. Публикувано изображение

Ама как само са обяснили за евритмията в Уикипедия.

;)

Евритмията превръща времето в пространство. Публикувано изображение

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%...%BC%D0%B8%D1%8F

U.Ra, как се пише евритмия на английски? Кажи, че да видя и на английски какво пише.

:help:

Публикувано изображение

луцифURA , за тебе знаем че много приказваш ,

но нищо не казваш.

ако на кришна му нарисувам сатанински рога и

си го лепна като аватар в тоя форум, значи ли че

кришна е сатанис.!!!

ами не.

така че не се изказвай неподготвен и тоя път

разбрахме всички че щайнер не ти е ясен.

не се и занимавай.

и кво еврейство те гони...

не е ясно :wors:

Ама как само са обяснили за евритмията в Уикипедия.

:wors:

Евритмията превръща времето в пространство. Публикувано изображение

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%...%BC%D0%B8%D1%8F

U.Ra, как се пише евритмия на английски? Кажи, че да видя и на английски какво пише.

Английски не разбирам-давай на немски! Публикувано изображение

εὖ (gut, richtig) und ῥυθμὀς (Rhythmus), etwa „Gleich- und Ebenmaß in der Bewegung“ oder „schöne Bewegung“)

Оттук- "εὖῥεὀς"- "EU reus" истинските ХУБАВИТЕ(правилните) европейци-"евреите" Публикувано изображение

Ти не си се убедил на скоро след кривата криза, че "Европейски Съюз" е "Еврейски Съюз" и че САЩ е вече- СЕЩ, а?... Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=2fD-LotJOc0

така че не се изказвай неподготвен и тоя път

разбрахме всички че щайнер не ти е ясен.

не се и занимавай.

и кво еврейство те гони...

не е ясно :help:

Ето какво:

;)

RUDOLF STEINER (founder of antroposophy, Freemason of the Scottish Rite, head

of the German Theosophical Society, Grand Master of the Illuminati order ORDO TEMPLI

ORIENTIS (OTO) and Grand Master of the branch MYSTERIA MYSTICA AETERNA, later

left the “Golden Dawn” because of differing views).

Steiner refused to allow occultist Trebisch-Lincoln access to the “Golden Dawn”, a decision

which later was held against him.

**The ROTHSCHILD BANK is said to have asked the Bavarian Jew ADAM WEISHAUPT to

establish the “SECRET ORDER OF THE BAVARIAN ILLUMINATI” after this plan for world

power (“Novus Ordo Seclorum” = New World Order) had been worked out.

Author’s Comment:

A further means towards this goal is the separation of the world into a slave society in the

East and a race of lords in the West. As Rudolf Steiner wrote in his book The Social

Prerequisites of Our Time this is helped by the fact that the West cannot come to a

synthesis. The atheist scientists don’t care for the religions of the East; the faithful of the

East reject the science of the West.

The Thule-Gesellschaft believed, following the revelation of Isais, in a Coming Savior

(German: Heiland = the Holy One), the Third Sargon who would bring to Germany glory and

a new Aryan culture. Dietrich Bronder (Before Hitler Came) and E.R. Carmin (Guru Hitler)

named the leading members as follows:

Baron Rudolf von Sebottendorf, Grand Master of the Order

Guido von List, Master of the Order

Jorg Lanz von Liebenfels, Master of the Order

Adolf Hitler, “Fuhrer”, German Chancellor, SS Superior

Rudolf Hess, Vice Fuhrer, and SS Obergruppenfuhrer

Herman Goering, Reichsmarschall and SS Obergruppenfuhrer

Heinrich Himmler, Reichsfuhrer SS and Reichsminister

Alfred Rosenberg, Reichsminister and NS-Reichsleiter

Hans Franck, Dr. Dr. h.c., NS-Reichsleiter and Governor General of Poland

Julius Streicher, SA-Obergruppenfuhrer and Gauleiter of Franken

Karl Haushofer, Prof. Dr., Major General ret.

Gottfried Feder, Prof. Dr., Secretary of State ret.

Dietrich Eckart, Editor in Chief of the Volkischer Beobachter

Bernhard Stempfle, father confessor and confidant of Hitler

Theo Morell, personal physician of Hitler

Franz Gurtner, president of the police, Munich

Rudolf Steiner, founder of the antroposophic teaching

W.O. Schumann, Prof. Dr. at the Technical University Munich

Trebisch-Lincoln, occultist and traveler to the Himalayas

Later the Thule-Gesellschaft split in two, the esoterics (Greek: esoteros = the inner), among

which counted Rudolf Steiner, and the exoterics (Greek: exoteros = the outer), who later

were led by Hitler. The Thule-Gesellschaft is its inner core was peaceful in nature, besides

knowing about the Illuminati and El Shaddai. It was Hitler who became more radical. When

Hitler had taken over the NSDAP, he prohibited the Thule and the Vril Gesellschaften after

they had helped him to his position. Towards the end of the war he contacted them again,

especially the Vril-Gesellschaft, because of their advanced technology and their special

contacts.

Ruggeberg writes:

RUDOLF STEINER had already in 1920 pointed to the fact that the names of those highest

in an occult secret society never appear in the list of members… In negative or black

magical orders all the important written documents are rendered in a secret script that can

only be deciphered by the unknowing by using the appropriate key. The materialistic

historians will have a lot to learn in this respect if they don’t want to do without the whole

truth.” (Geheimpolitik)

извадка от книгата: Helsing_-_Secret_Societies_and_Their_Power_in_the_20th_Century__1995 г.

Щом Щайнер е гуруто на Дънката я виж Щайнер къде е бил забъркан?... Публикувано изображение

Английски не разбирам-давай на немски! Публикувано изображение

εὖ (gut, richtig) und ῥυθμὀς (Rhythmus), etwa „Gleich- und EbenmaЯ in der Bewegung” oder „schцne Bewegung”)

Оттук- "εὖῥεὀς"- "EU reus" истинските ХУБАВИТЕ(правилните) европейци-"евреите" Публикувано изображение

Ти не си се убедил на скоро след кривата криза, че "Европейски Съюз" е "Еврейски Съюз" и че САЩ е вече- СЕЩ, а?... Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=2fD-LotJOc0

Ето какво:

:speak:

RUDOLF STEINER (founder of antroposophy, Freemason of the Scottish Rite, head

of the German Theosophical Society, Grand Master of the Illuminati order ORDO TEMPLI

ORIENTIS (OTO) and Grand Master of the branch MYSTERIA MYSTICA AETERNA, later

left the ”Golden Dawn” because of differing views).

Steiner refused to allow occultist Trebisch-Lincoln access to the ”Golden Dawn”, a decision

which later was held against him.

**The ROTHSCHILD BANK is said to have asked the Bavarian Jew ADAM WEISHAUPT to

establish the ”SECRET ORDER OF THE BAVARIAN ILLUMINATI” after this plan for world

power (”Novus Ordo Seclorum” = New World Order) had been worked out.

Author’s Comment:

A further means towards this goal is the separation of the world into a slave society in the

East and a race of lords in the West. As Rudolf Steiner wrote in his book The Social

Prerequisites of Our Time this is helped by the fact that the West cannot come to a

synthesis. The atheist scientists don’t care for the religions of the East; the faithful of the

East reject the science of the West.

The Thule-Gesellschaft believed, following the revelation of Isais, in a Coming Savior

(German: Heiland = the Holy One), the Third Sargon who would bring to Germany glory and

a new Aryan culture. Dietrich Bronder (Before Hitler Came) and E.R. Carmin (Guru Hitler)

named the leading members as follows:

Baron Rudolf von Sebottendorf, Grand Master of the Order

Guido von List, Master of the Order

Jorg Lanz von Liebenfels, Master of the Order

Adolf Hitler, ”Fuhrer”, German Chancellor, SS Superior

Rudolf Hess, Vice Fuhrer, and SS Obergruppenfuhrer

Herman Goering, Reichsmarschall and SS Obergruppenfuhrer

Heinrich Himmler, Reichsfuhrer SS and Reichsminister

Alfred Rosenberg, Reichsminister and NS-Reichsleiter

Hans Franck, Dr. Dr. h.c., NS-Reichsleiter and Governor General of Poland

Julius Streicher, SA-Obergruppenfuhrer and Gauleiter of Franken

Karl Haushofer, Prof. Dr., Major General ret.

Gottfried Feder, Prof. Dr., Secretary of State ret.

Dietrich Eckart, Editor in Chief of the Volkischer Beobachter

Bernhard Stempfle, father confessor and confidant of Hitler

Theo Morell, personal physician of Hitler

Franz Gurtner, president of the police, Munich

Rudolf Steiner, founder of the antroposophic teaching

W.O. Schumann, Prof. Dr. at the Technical University Munich

Trebisch-Lincoln, occultist and traveler to the Himalayas

Later the Thule-Gesellschaft split in two, the esoterics (Greek: esoteros = the inner), among

which counted Rudolf Steiner, and the exoterics (Greek: exoteros = the outer), who later

were led by Hitler. The Thule-Gesellschaft is its inner core was peaceful in nature, besides

knowing about the Illuminati and El Shaddai. It was Hitler who became more radical. When

Hitler had taken over the NSDAP, he prohibited the Thule and the Vril Gesellschaften after

they had helped him to his position. Towards the end of the war he contacted them again,

especially the Vril-Gesellschaft, because of their advanced technology and their special

contacts.

Ruggeberg writes:

RUDOLF STEINER had already in 1920 pointed to the fact that the names of those highest

in an occult secret society never appear in the list of members… In negative or black

magical orders all the important written documents are rendered in a secret script that can

only be deciphered by the unknowing by using the appropriate key. The materialistic

historians will have a lot to learn in this respect if they don’t want to do without the whole

truth.” (Geheimpolitik)

извадка от книгата: Helsing_-_Secret_Societies_and_Their_Power_in_the_20th_Century__1995 г.

Щом Щайнер е гуруто на Дънката я виж Щайнер къде е бил забъркан?... Публикувано изображение

абе за такива цитатчета мнението ми е следното:

това че твърдението ХИКС го пише в книгата ИГРЕК от автор ЗЕТ

не прави автоматично твърдението ХИКС вярно :speak: .

елементарно е да ми цитираш някакъв си анонимник

и да ми твъдиш какво ли не.

и в добавка - с тва еврейство и с тва илумнати

ставаш толкова банален че... Публикувано изображение

дънов я промотира за свое "творение" с предствката ПАН,разбира се модифицирана,

някъде около 1938 година,което си е малко кражба май... :P

Уви! Явно нямаш представа или от едното, или от другото, а най- вероятно- от двете!

Не зная дали искаш да знаеш, защото всъщност не е трудно да го направиш, но просвещавайки някого на тази тема, имай предвид, че:

Евритмията е опит за пресъздаване на словото чрез танц. Има набор от движения, чрез които, почти като в жестомимичен език, танцьорите "изговарят" словото и музиката. Когато преди години една група танцьори представи евритмията в София, дори имаше написан текста, да си го сверяват зрителите. Според Щайнер, тъй като точно този танц е в хармония с етерния свят, "изговарянето" чрез него хармонизира човека. С "елементите" на евритмията може да се пресъздаде всяко слово! Това не е "фиксиран " танц! Евритмията си е сложен танц и изисква специално и продължително обучение!

Паневритмията е танц, който също има за цел да хармонизира човешкото същество с космическите енергии (който както ще да ги разбира). Фигурите са постоянни, танцът се изпълнява винаги по един и същ начин (поне по идея). Музиката също е фиксирана. В паневритмията има доста елементи от упражнения, които в източните бойни изкуства са известни като енергетизиращи.И това е заимстване в много по- голяма степен, отколкото каквото и да е от евритмията! Интересни са и фолклорните нишки в музиката и някои движения. Доста от фигурите са свързани със символиката на Слънцето.

Всеки, който не се е съвсем одървил, може- къде по- добре, къде - по- зле, след малко наблюдения, и разяснения, без особен ущърб за танца и себе си, да се включи. Наистина, по- добре е да изкара един курс на обучение, но това изобщо не изисква кой знае какви умения и усилия!

Много си освободена ... Lucia_free... и от смисленост... Не може да ти бъде обяснено нищо повече, при такава степен на свобода.

Много си освободена ... Lucia_free... и от смисленост... Не може да ти бъде обяснено нищо повече, при такава степен на свобода.

Това смислен отговор ли е, според теб или си е чиста проба заяждане. Айде, задръж си смислеността, мерси от такава - пълно е навсякъде с подобна.

Може би някой друг ще даде истински отговор на въпроса ми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.