Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Не ,ама някои хора са като папагали:само цитират до втръсване.Просто е безсмислено да се опитваш да установиш диалог... Публикувано изображение

Това е сигурен белег, че има нещо фалшиво в учението. Публикувано изображение

МИ, да цитирам себе си.

"Така е, знам, че съм грешен, но има един, който ме обича", Петър Дънов.

Ако някой смята, че има познанията да помага на хората, защото те са "болни" и имат нужда от това, защото те са "ненормални", "загубени", или пък "сектанти" и е диагностицирал всичко това от нивото на своята "истина", последното нещо с което може да ме спечели е ако е нетолерантен и недобронамерен. Ако не уважава правото на личен избор на другите, кого да слушат, на кого да се доверяват, за мен такъв човек е недостоен... Ако това, че някой е избрал да следва Дънов, или ,който и да е друг, и това нещо го кара да се чувства, по-добре, по-щастлив, човекът който го упреква за това, за мен е един нещастник... Това за мен е един егоист, вкарващ себе си в светлината на прожекторите, който заявава просто, че е по-добър от другите. Нарича ги глупаци от нивото на собственото си "величие", а само ако погледне по-далеч от носа си, ще види колко е толерантен Бог със нас... Как ни е оставил сами да избираме, а ние сме тези, които си пречим... И за това смятам, че когато човек се поосвободи донякъде от "егото", става много по-толерантен, разбиращ и знаещ. И едва тогава започва да усеща любовта, такава, каквато е , а не онази илюзорната, съществуваща в неговите представи. Едва тогава започва да усеща щастието и да не пречи на това на другите.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

МИ, да цитирам себе си.

Е,това е една малка стъпка в правилна посока./може би?/

Тия ти думи много точно характеризират Дънов ,не смяташ ли?Айде ,пак ще си задам въпросите дето все не получават конкретен отговор.

Какво е работил след завръщането си в България ПД?С какво се е издържал?

Защо и с каква цел е създал "учението"?Отишъл в щатите, учил каквото учил и дошъл да прилага тук наученото? Публикувано изображение

Коя е правилната посока?

Тия ти думи много точно характеризират Дънов ,не смяташ ли?

Кои думи характеризират точно Дънов?

Какво е работил след завръщането си в България ПД?

Разказвал е приказки на любопитни слушатели, може би.

С какво се е издържал?

С просия, може би.

Защо и с каква цел е създал "учението"?

Аз съм му бил целта, да има от време на време какво да чета.

Отишъл в щатите, учил каквото учил и дошъл да прилага тук наученото? Публикувано изображение

Сигурен ли си? Значи, казваш бил е в щатите, учил е каквото учил и е дошъл да прилага тук наученото.

Кажи ми сега отговорите на същите въпроси , които си задал, и какво да правя с тях. И отгoваряй на това, което ме интересува.

Тия ти думи много точно характеризират Дънов ,не смяташ ли?Айде ,пак ще си задам въпросите дето все не получават конкретен отговор.

Защо и с каква цел е създал "учението"?Отишъл в щатите, учил каквото учил и дошъл да прилага тук наученото? Публикувано изображение

Ти май имаш самочувствието, че можеш повече от него. Ами давай. Вярвам, че и той ще ти се радва.

Нео, наистина ли намекваш, че Петър Дънов е инициирал "Всемирното бяло братство" за да се издържа?! Е, не, просто дразниш заинтересованите, знам те - това ти доставя удоволствие :PПубликувано изображение

А мошенничеството по правило е средство за финансиране на пороци. А Учителя не е имал пороци - това поне е сигурно.

А защо идва, какво точно е свършил - е...то не е за всякъкви уши, пардон, очи :baby:

Нео, наистина ли намекваш, че Петър Дънов е инициирал "Всемирното бяло братство" за да се издържа?! Е, не, просто дразниш заинтересованите, знам те - това ти доставя удоволствие :PПубликувано изображение

А мошенничеството по правило е средство за финансиране на пороци. А Учителя не е имал пороци - това поне е сигурно.

А защо идва, какво точно е свършил - е...то не е за всякъкви уши, пардон, очи :baby:

И аз ценя Дънов, но създатели на цели религии за да се издържат има, имааа Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Виж, туй не го знам, но сигурно може да се провери. Мен лично този въпрос не ме интересува. Ако имаш надеждна информация, това да е било нещо незаконно или неморално, или парите за издръжката му да са от някакъв „нечист“ източник, можеш да я споделиш. Дотогава считам, че е разумно да приема, че си е изкарвал хляба честно и почтено.

В САЩ най-вероятно е отишъл само заради дипломата. Колкото и да е безсмислена една диплома като неговата в собствените му очи, тя все пак представя сериозна тежест в очите на обикновените хора и му е помогнала значително поне в началото на неговата дейност.

Да се каже, че е създал учението си е съвсем неточно. Наистина, той му придава специфичен нюанс според собствената си природа и разбирания, както и според спецификата на времето, учениците и слушателите си, но учението не е било нещо ново, а по-скоро непознато за широките маси. В последното изречение ясно може да се различи и целта която П. Дънов е имал за задача (която не е поставена нито от масоните, теософите, розенкройцерите или която и да е друга външна организация) да реализира.

В последното изречение ясно може да се различи и целта която П. Дънов е имал за задача (която не е поставена нито от масоните, теософите, розенкройцерите или която и да е друга външна организация) да реализира.

Имаш предвид "тук наученото"? Защото да пренебрегнеш целия живот на човек, заради няколко години прекарани в чужбина?

Имаш предвид "тук наученото"? Защото да пренебрегнеш целия живот на човек, заради няколко години прекарани в чужбина?

Аз мисля, че Нео нямаше да уважава Учителя повече, дори и да не беше се дипломирал в чужбина и може би точно затова.

Аз мисля, че Нео нямаше да уважава Учителя повече, дори и да не беше се дипломирал в чужбина и може би точно затова.

Нужно ли е Нео, да уважава Учителя Дънов? И за кого?

Нео, наистина ли намекваш, че Петър Дънов е инициирал "Всемирното бяло братство" за да се издържа?! Е, не, просто дразниш заинтересованите, знам те - това ти доставя удоволствие :)Публикувано изображение

А защо идва, какво точно е свършил - е...то не е за всякъкви уши, пардон, очи :)

Вальо,нищо не намеквам.Просто питам.Със сигурност не го е създал за това.Ти кажи каквото знаеш честно,нека очите сами преценят. Публикувано изображение Дънов е имал един порок,който виждам и ти имаш.Но никога няма да си го признаеш,за теб и за него това не е порок.

на него.... :)

Аз мисля ,че не сте способни да обсъдим въпроса безпристрастно.

Не не мисля щом той или тя не изпитва нужда от това.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Не не мисля щом той или тя не изпитва нужда от това.

Публикувано изображение

Мое название "U.Ra" является комбинацией 3 священный, расписывается звуками для ваишнав "'-культ СОЛНЦА -"L'AU-Ra-sia" или "Хипер-Борея", земля оригинальных Арийцев. - "А"-Брама ", U" - Вишну, и "Rа" для Раджи, короля, страсти.

"Страсть" не грязное слово.

'Низкая страсть' есть! Шайвы перепутывают оба типа 'СТРАСТИ'.

Российское название "Юрий/Юра" прибывает оттуда. Не совпадение! Как 'Урал', 'УсуРиА', ....многие, еще многие..... ;-) Публикувано изображение

Camarero, ето го последния ти пост в който ме споменаваш:

От 24. 01 мина доста време. Вятърът беше затихнал. Сега отново се раздуха. Така, че преди да се оплакваш:

постави си въпросите. :rolleyes:

Мдаа,много съм поласкан,че не си забравила ,много добре ,

аз също -

просто се забавих ,за да мога да прочета разни нещица ,за което ти благодаря!

Защото преди все пак имах някакво общо мнение за "Учителя"Дънов ,но сега предполагаемите съмнения се превърнаха в догма,за мен!

Демек отхвърлих Го тотално ,като неужна секта,и лъжепророчество и т.н.(това си е лично мое мнение)споделям го само на тебе!

Понеже тука учениците Му ,постоянно цитират негови послания ,аз също ще го направя и постЪт ще стане малко дълъг за което се извинявам !

Сега спора дали е масон, розенкройцер или фен на щайнер или обратно ,нека го оставим малко за по късно!

Кой е Христос?

Беинса Дуно отговаря:

"Христос е, който е движил, движи и ще движи историческия, космичния и мистичния живот на човека и човечеството. Без Христа няма история, без Христа няма Космос, сиреч организиран и устроен свят, без Христа няма мистичен живот. Той е великият вдъхновител на всички откровения във всички времена и епохи. Той е невидимият двигател на целия духовен живот и опит на човека и човечеството. Между нас и Първата Причина можем да поставим САМО ХРИСТОС. Този Христос трябва да познаят човеците днес! Ако човек не види Христа (Етерния Христос), нищо не може да стане от него."

"Няма да ви кажа кой съм, за да не си навличате карма!"

Чрез Познанието за Христос и създаването на БУКЕТ ОТ ДОБРОДЕТЕЛИ, ние спасяваме и себе си, и луциферическите демони. Ариманическите Същества могат да се изкупват ИНДИВИДУАЛНО само от Учителите, а непосветените (разбира се, в християнски, а не източен смисъл) могат да го правят единствено чрез духовни Общности, създадени около Христос. "Където двама или трима са събрани в МОЕ ИМЕ, там съм и Аз". Към изкуплението на Азурите дори и Учителите (християнските) не са пристъпили, тъй като тяхното действие ще се преживее в по-далечното бъдеще.

Всъщност заблудата е ,че в учението е изместена същността на Христос и това е много удобно за "Учителя"!

За мен беще шокиращо,когато казва ,че Христос е сина ,пък Учителя -Отеца!

Беинса Дуно е Христов езотеричен пратеник и като такъв е категоричен:

"Вашият път е Архангел Михаил-Христос-Отец". И дава Пътя на Ученика. Защо в началото на ХХ-ти век бе необходимо даването на НОВ ПЪТ НА УЧЕНИКА, след като на изток хилядолетия са давани толкова други и Беинса Дуно заявява, че източните пътища вече не вършат работа!

Цитатите са от негов последовател(после ще ти кажа кой е ,ако ти е интересно),и сега за да продължа те питам :

Дънов,Щайнер и Кристиян розенкройцер съмишленици ли са според последователите МУ?

Публикувано изображение

Мое название "U.Ra" является комбинацией 3 священный, расписывается звуками для ваишнав "'-культ СОЛНЦА -"L'AU-Ra-sia" или "Хипер-Борея", земля оригинальных Арийцев. - "А"-Брама ", U" - Вишну, и "Rа" для Раджи, короля, страсти.

"Страсть" не грязное слово.

'Низкая страсть' есть! Шайвы перепутывают оба типа 'СТРАСТИ'.

Российское название "Юрий/Юра" прибывает оттуда. Не совпадение! Как 'Урал', 'УсуРиА', ....многие, еще многие..... ;-) Публикувано изображение

Да, ама виж какво са ти казали все пак за U.Ra:

>*Ур* – столицата на древната държава Самар (Шумер). В *Ур,* е роден и от там

>> е излязъл библейският *Абрахам* (Аврам). *Абрахам*, е символ за

>> непроявеният *Брахма*. За да се прояви и изяви, той трябва да напусне *УР

>> *(и според Библията). Следват: *Ур**ук* – друг шумерски град, името на

>> шумерския владетел *Хамурапи*, езерото *Ур**мия*, държавата *Ур**арту*,

>> планината и реката *Ур**ал*, *Усурийската* тайга, небето *Ур**ан,* от

>> митологията, *Дуран* (Т*ур*ан),езикът *Ур**ду*, титлата *Гуру*,

>>

>Какво урду? Думата урду всъщност е видоизменена заемка от турската дума

>'орду' (или 'орту'), която на български звучи като 'орда'. Самата дума орду

>е старотурска дума. В монголския има също подобна дума, имаща подобно

>значение. От където и да го гледаш не може да правиш току-така връзки между

>думи от пълно противоположни езици (тюркски/алтайски със сетимски и и

>индоевропейски). Не може само защото нещо звучи подобно да вадиш такива

>изводи. А 'урал' е наречен така от племената, живеещи там, които пък говорят

>съвсем отделна група езици, свързани със съвремените фино угрийски езики

>фински, естонски и унгарски... На съвременен гръцки 'уронос' означава

>'небе'. Интересно е обаче, че на твоя любим санскрит (от който изглежда нищо

>не разбираш) 'урана' означава 'овен' или 'агне' ('ура' е овца), докато 'уру'

>е широк, просторен, докато 'уура' означава 'бедро'... В упанишадите гуру е

>обяснена, като дума съставена от две срички гу и ру, имащи отделни значения,

>връзката 'ур' автоматически отпада...

До наше време, в съвременна България са достигнали: старото име на

странджанското село Българи – *Ур**гури*, бойният вик на българските войни

– *Ур**а*. Но най-важното, достигнало до нас от *УР*, е българското

народностно име *Ури*, *Урии*. От историята са ни известни следните

български клонове: хайланд*ур*, вхонд*ур**,* котраг*ури*, утиг*ури*,

оногонд*ури.*

>

>>

>>

>> Аз се сещам за още няколко думи, съдържащи 'ур', като най-красноречивата е

>трибувкена, която пък на немски означава 'лечение', сигурно и латинското

>'урса' (мечка) е свързано а? Абе дай въобще където има 'ур' да е великия

>възглас на българските войни. Който явно са осеменявали и южноамериканските

>държави и дали име на уругвай, нищо че етимологията е съвсем друга. Кой ти

>зачита науката, кой ти зачита разума, когато може по много по-интересен

>начин да си съчиняваме приказчици? Гугуретата - храната на древните!

>

>Тея псевдолингвистични заключения дето правиш ми се струват като една теория

>подкрепяна Ататюрк 'гюнеш дили теориси'... Ааааа! ааа!

>

>

>

>И още нещо, 'ура' всъщност е повече монголски възглас при нападение. Иначе

>на монголски има дума 'ур', която означава 'издутина, буца, чеп', от там и в

>съвременния турски 'ур' означава също и 'тумор'. А за истинския възглас на

>'урра' или 'юрра' предполагам е означавало просто 'напред', както по подобие

>турците са казвали 'юруш', което идва от турското 'юрююш' означаващо

>'вървене, марш, бъзро вървене' от глагола юрюмек, който означава 'вървя,

>бързам'. Това е 'ура', а не това което ти си мислиш.

>

>Всъщност аз в твойто писмо видях и ти показах достатъчно 'невежи съждения'.

>Ще се радвам ти да покажеш моите невежи съждения, които споменаваш, но не

>показваш.

>

>И за завършек, ще напиша нещо, което надявам се да те развесели - ууууру

>ууууру уру уру уру ахи, уру ахи блев самеах!

Не 'монголи', 'хуни' или 'тюрки', Тюксюм(Туки), а УЙГУРИ, само, че не тези 'йугури', дето баат Дийн спомнава, нито и Викито.

Става дума за Уйгурите, за които Джеймз Чърчърд говори.

Публикувано изображение

Да, ама виж какво са ти казали все пак за U.Ra:

>*Ур* – столицата на древната държава Самар (Шумер). В *Ур,* е роден и от там

>> е излязъл библейският *Абрахам* (Аврам). *Абрахам*, е символ за

>> непроявеният *Брахма*. За да се прояви и изяви, той трябва да напусне *УР

>> *(и според Библията). Следват: *Ур**ук* – друг шумерски град, името на

>> шумерския владетел *Хамурапи*, езерото *Ур**мия*, държавата *Ур**арту*,

>> планината и реката *Ур**ал*, *Усурийската* тайга, небето *Ур**ан,* от

>> митологията, *Дуран* (Т*ур*ан),езикът *Ур**ду*, титлата *Гуру*,

>>

>Какво урду? Думата урду всъщност е видоизменена заемка от турската дума

>'орду' (или 'орту'), която на български звучи като 'орда'. Самата дума орду

>е старотурска дума. В монголския има също подобна дума, имаща подобно

>значение. От където и да го гледаш не може да правиш току-така връзки между

>думи от пълно противоположни езици (тюркски/алтайски със сетимски и и

>индоевропейски). Не може само защото нещо звучи подобно да вадиш такива

>изводи. А 'урал' е наречен така от племената, живеещи там, които пък говорят

>съвсем отделна група езици, свързани със съвремените фино угрийски езики

>фински, естонски и унгарски... На съвременен гръцки 'уронос' означава

>'небе'. Интересно е обаче, че на твоя любим санскрит (от който изглежда нищо

>не разбираш) 'урана' означава 'овен' или 'агне' ('ура' е овца), докато 'уру'

>е широк, просторен, докато 'уура' означава 'бедро'... В упанишадите гуру е

>обяснена, като дума съставена от две срички гу и ру, имащи отделни значения,

>връзката 'ур' автоматически отпада...

До наше време, в съвременна България са достигнали: старото име на

странджанското село Българи – *Ур**гури*, бойният вик на българските войни

– *Ур**а*. Но най-важното, достигнало до нас от *УР*, е българското

народностно име *Ури*, *Урии*. От историята са ни известни следните

български клонове: хайланд*ур*, вхонд*ур**,* котраг*ури*, утиг*ури*,

оногонд*ури.*

>

>>

>>

>> Аз се сещам за още няколко думи, съдържащи 'ур', като най-красноречивата е

>трибувкена, която пък на немски означава 'лечение', сигурно и латинското

>'урса' (мечка) е свързано а? Абе дай въобще където има 'ур' да е великия

>възглас на българските войни. Който явно са осеменявали и южноамериканските

>държави и дали име на уругвай, нищо че етимологията е съвсем друга. Кой ти

>зачита науката, кой ти зачита разума, когато може по много по-интересен

>начин да си съчиняваме приказчици? Гугуретата - храната на древните!

>

>Тея псевдолингвистични заключения дето правиш ми се струват като една теория

>подкрепяна Ататюрк 'гюнеш дили теориси'... Ааааа! ааа!

>

>

>

>И още нещо, 'ура' всъщност е повече монголски възглас при нападение. Иначе

>на монголски има дума 'ур', която означава 'издутина, буца, чеп', от там и в

>съвременния турски 'ур' означава също и 'тумор'. А за истинския възглас на

>'урра' или 'юрра' предполагам е означавало просто 'напред', както по подобие

>турците са казвали 'юруш', което идва от турското 'юрююш' означаващо

>'вървене, марш, бъзро вървене' от глагола юрюмек, който означава 'вървя,

>бързам'. Това е 'ура', а не това което ти си мислиш.

>

>Всъщност аз в твойто писмо видях и ти показах достатъчно 'невежи съждения'.

>Ще се радвам ти да покажеш моите невежи съждения, които споменаваш, но не

>показваш.

>

>И за завършек, ще напиша нещо, което надявам се да те развесели - ууууру

>ууууру уру уру уру ахи, уру ахи блев самеах!

Този "спор" дали Учителят е Учител или самозванец,ми прилича на спора/коана/ между двама монаси:"Дали вятъра клати знамето или знамето се клати и създава вятъра" :) ...или коя религия е по,по-най голяма,хубава и/или истинска.И докато се водят споровете,надпреварата и дори войните, ХОРАТА изпускат най-важното...ДА ЖИВЕЯТ. Можем ли да бъдем като СЛЪНЦЕТО.То грее на всички хубави и грозни,добри и лоши,богати и бедни,извести и неизвестни,духовни и атеисти...всичко е игра на СВЕТЛИНАТА. :)

Този "спор" дали Учителят е Учител или самозванец,ми прилича на спора/коана/ между двама монаси:"Дали вятъра клати знамето или знамето се клати и създава вятъра" ;)

...или коя религия е по,по-най голяма,хубава и/или истинска.И докато се водят споровете,надпреварата и дори войните,

ХОРАТА изпускат най-важното...ДА ЖИВЕЯТ.

Можем ли да бъдем като СЛЪНЦЕТО.То грее на всички хубави и грозни,добри и лоши,богати и бедни,извести и неизвестни,духовни и атеисти...всичко е игра на СВЕТЛИНАТА. :P

В Общи линии си прав, но проблемът е, че за едни Слънцето е Черно, а за други-Светло. Нали знаеш?-когато пивото е светло, то бъдещето може да е тъмно и обратното. Не е въпросът е понятията, а- в НАЧИНА НА ТЪЛКУВАНЕТО им. За това са именно битките и неразбирателството- всеки е на разл. ниво. Той 'живота' е именно в това- непрекъснат стремеж за осъзнаване. Дори и миролюбивият "воюва" в него, само, че- без оръжие. ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

"за едни Слънцето е Черно, а за други-Светло..."

Ако си чел Сведенборг, в книгите си той твърди, че физическото Слънце в другия Свят всъщност е съвсем тъмно...

Публикувано изображение

"за едни Слънцето е Черно, а за други-Светло..."

Ако си чел Сведенборг, в книгите си той твърди, че физическото Слънце в другия Свят всъщност е съвсем тъмно...

Публикувано изображение

Не знаех, че в другия свят има фотонна светлина?.. Окото ни е създадено за фотоните. :)

Шведенборс да- ма не е ли малко О-култ?.. Публикувано изображение

В Общи линии си прав, но проблемът е, че за едни Слънцето е Черно, а за други-Светло. Нали знаеш?-когато пивото е светло, то бъдещето може да е тъмно и обратното. Не е въпросът е понятията, а- в НАЧИНА НА ТЪЛКУВАНЕТО им. За това са именно битките и неразбирателството- всеки е на разл. ниво. Той 'живота' е именно в това- непрекъснат стремеж за осъзнаване. Дори и миролюбивият "воюва" в него, само, че- без оръжие. :)

Съгласен съм с това, което ми се привидя , че съм разбрал. В Библията е описана легендата за Вавилон, където Господ разбъркал "езиците" за да не могат хората да се разбират. А психолозите се занимават с така наречените "грешки в процесирането на информацията". Ето един линк който няма да нарека "ограмотяващ", въпреки , че лично на мен ми беше полезен:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4302

Съгласен съм с това, което ми се привидя , че съм разбрал. В Библията е описана легендата за Вавилон, където Господ разбъркал "езиците" за да не могат хората да се разбират. А психолозите се занимават с така наречените "грешки в процесирането на информацията". Ето един линк който няма да нарека "ограмотяващ", въпреки , че лично на мен ми беше полезен:

http://www.beinsadouno.com/board/indx.php?showtopic=4302

Добре си се насочил,ама връзката с темата е само сайта на който е текста.Разбирам какво искаш да кажеш,но ми се струва че пак изместваш разговора към по удобни за теб посоки/въпроси/.Неудобните питанки си стоят,въпреки че се правите че не ги виждате. Публикувано изображение

Добре си се насочил,ама връзката с темата е само сайта на който е текста.Разбирам какво искаш да кажеш,но ми се струва че пак изместваш разговора към по удобни за теб посоки/въпроси/.Неудобните питанки си стоят,въпреки че се правите че не ги виждате. Публикувано изображение

Добре съм се насочил, малко от линкчето:

Отклонения:

Илюзия за контрол – убеждението, че резултатът от случващото се може да бъде контролиран или поне да му бъде повлияно, когато такава реална възможност липсва. Присъства при оптимизъм, но и в магическото мислене.

Потвърждение – тенденцията да се търси информация или да се интерпретира информацията по начин, който потвърждава собствените ни предубеждения.

Доказателство чрез многословие – ексесивно многословие, което може да потвърждава, но може и да не потвърждава тезата, но просто да отвлича вниманието и сугестира.

където Господ разбъркал "езиците" за да не могат хората да се разбират.

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4302

Езиците не са проблем в разбирането. Може да говорим на 1 език и нищо да не се разберем. :baby:

В самото начало Словото е било Трансцедентална вибрация-т.е. без механични трептения. :blink:

Поле при слизане в материята Словото става Шрути, а после при по-ниско слизане запова да се записва-Шастри.

А алегорията за Бабилон е пак доста нескопосан начин да се обяснят нещата. Жалко! Тази Черна книга, дето и се дава толкова кредит на довеие! Публикувано изображение

Езиците не са проблем в разбирането. Може да говорим на 1 език и нищо да не се разберем. :clap:

Блестяща алогичност. Второто изречение с нищо не потвърждава първото. И после претендирате, че можете да мислите, а другите само са цитират. Обаче като гледам някои хора от месеци си повтарят едно и също, като грамофонни плочи и все обвиняват другите в сектанство и догматизъм. На че ми пука, ама разчупете си мисленето най-после. Лесно е да намериш слабостите на другите и да пренебрегваш своите собствени.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.