Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Блестяща алогичност. Второто изречение с нищо не потвърждава първото. И после претендирате, че можете да мислите, а другите само са цитират. Обаче като гледам някои хора от месеци си повтарят едно и също, като грамофонни плочи и все обвиняват другите в сектанство и догматизъм. На че ми пука, ама разчупете си мисленето най-после. Лесно е да намериш слабостите на другите и да пренебрегваш своите собствени.

Да, след "рухването на комунизма"(което е само негово преустройство) , който е АБРАХМАМИЗЪМ(лунно-сатурниански дух)най-голям проблем за духовността са 'сектите'. Трудно е на Сатурн да приеме, че СВОБОДНАТА ВОЛЯ е от Бога, не от Сатурн. И за това падналите духове се крият в лунната му страна, която е най-задната.

Дали е 'алогично' или 'после-логично' не е въпрос тука , зашото си е 100% логично.

Иблията с примитивния Бибилон(който и до ден днешен няма артефакт!), като 'разбъркването на езиците' за 'причина за неразбирателството', е 100% абрахамизъм или- "САТУРНИАНСТВО".

СССР, Израел и днес САЩ, Китай и ЕС вървят натам. Ислямския свят отдавна е на този принцип, че 'еднаквостта' във външен аспект трябвало да приближи общността към по-добро и по-напреднало състояние, е именно черта на САТУРН. Всички диктатори идат от лунната му страна.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Докато поставяш другите в рамки, ти също ще си в техен плен. В желанието си да се дистанцираш от всичко това, което критикуваш, неусетно си започнал да му подражаваш. Аз го виждам, предполагам, че и други го виждат. Ти си свободен и да не го видиш, щом това желаеш. Между другото забелязах, че в други теми се отнасяш с негативизъм за Шива, обаче Шива (Благия) е разрушителят на илюзията, мая, матрицата, унищожителят на авидя (незнанието).

Докато поставяш другите в рамки, ти също ще си в техен плен. В желанието си да се дистанцираш от всичко това, което критикуваш, неусетно си започнал да му подражаваш. Аз го виждам, предполагам, че и други го виждат. Ти си свободен и да не го видиш, щом това желаеш.

Между другото забелязах, че в други теми се отнасяш с негативизъм за Шива, обаче Шива (Благия) е разрушителят на илюзията, мая, матрицата, унищожителят на авидя (незнанието).

на човеците преди да разбрат истинския си Създател ще им се наложи да вкусят и от раждането и смърта на Шива и рУдра.

"рУдРа" на санскрит значи рев( а и дал саксонската дума ЧЕРВЕН Rot, Red). Докато се раждаме с писък и умираме с писък сме под влияние на Шива и рУдРа. Това са рамките, които НЕ АЗ СЪМ ДАЛ, не ми приписвай 'заслуги'! Публикувано изображение Моите заслуги е не да определям рамки а да ПОКАЗВАМ ВЕЧЕН СЪЗДАДЕНИ. само когато ги знаеш може да ги минеш, а не да не ги забелязваш и да си циркулираш с брауново движенения в тях. Публикувано изображение

Невежеството е най-добрия приятел на рамките! ;)

Шива управлява гуната на невежеството. Той само ПРЕ-РАЖДА не освобождава от илюзията, като цяло. Кали е в гуната на страстта и невжеството, докато Шива е САМО в гуната на невежетвото. Шива тушита страстта, която не вижда САТва(на Вишну), като след това следва НОВО ПРЕЖАЖДАНЕ В ДРУГИ РАМКИ.

Обърни внимание на това! Публикувано изображение

Временното "решение" на проблема не е ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ. Шива дава САМО ВРЕМЕННО решение от майа, илюзията.

Шива е нарчен Време("Кала"), Хронос или -САТ Урн-ата. Публикувано изображение

Да, след "рухването на комунизма"(което е само негово преустройство) , който е АБРАХМАМИЗЪМ(лунно-сатурниански дух)най-голям проблем за духовността са 'сектите'. Трудно е на Сатурн да приеме, че СВОБОДНАТА ВОЛЯ е от Бога, не от Сатурн. И за това падналите духове се крият в лунната му страна, която е най-задната.

Дали е 'алогично' или 'после-логично' не е въпрос тука , зашото си е 100% логично.

Иблията с примитивния Бибилон(който и до ден днешен няма артефакт!), като 'разбъркването на езиците' за 'причина за неразбирателството', е 100% абрахамизъм или- "САТУРНИАНСТВО".

СССР, Израел и днес САЩ, Китай и ЕС вървят натам. Ислямския свят отдавна е на този принцип, че 'еднаквостта' във външен аспект трябвало да приближи общността към по-добро и по-напреднало състояние, е именно черта на САТУРН. Всички диктатори идат от лунната му страна.

Ad Hominem (срещу човека) - отвръщане на аргумент с атакуване на личността на събеседника вместо с доводи против аргумента.

Етикетиране – вид свръхгенерализация, при която специфични събития или поведения се причисляват към по-общи категории чрез етикетирането им.

Добре съм се насочил, малко от линкчето:

Отклонения:

Илюзия за контрол – убеждението, че резултатът от случващото се може да бъде контролиран или поне да му бъде повлияно, когато такава реална възможност липсва. Присъства при оптимизъм, но и в магическото мислене.

Потвърждение – тенденцията да се търси информация или да се интерпретира информацията по начин, който потвърждава собствените ни предубеждения.

Доказателство чрез многословие – ексесивно многословие, което може да потвърждава, но може и да не потвърждава тезата, но просто да отвлича вниманието и сугестира.

;):P;) Смешното е че го казваш ти! Публикувано изображение

Блестяща алогичност. Второто изречение с нищо не потвърждава първото. И после претендирате, че можете да мислите, а другите само са цитират. Обаче като гледам някои хора от месеци си повтарят едно и също, като грамофонни плочи и все обвиняват другите в сектанство и догматизъм. На че ми пука, ама разчупете си мисленето най-после. Лесно е да намериш слабостите на другите и да пренебрегваш своите собствени.

Публикувано изображение

Ad Hominem (срещу човека) - отвръщане на аргумент с атакуване на личността на събеседника вместо с доводи против аргумента.

Етикетиране – вид свръхгенерализация, при която специфични събития или поведения се причисляват към по-общи категории чрез етикетирането им.

Мечо,не разбра ли че това са много добре подбрани умности,които всъщност нищо не казват.Тия неща си важат за всички. Публикувано изображение

на човеците преди да разбрат истинския си Създател ще им се наложи да вкусят и от раждането и смърта на Шива и рУдра.

"рУдРа" на санскрит значи рев( а и дал саксонската дума ЧЕРВЕН Rot, Red). Докато се раждаме с писък и умираме с писък сме под влияние на Шива и рУдРа. Това са рамките, които НЕ АЗ СЪМ ДАЛ, не ми приписвай 'заслуги'! Публикувано изображение Моите заслуги е не да определям рамки а да ПОКАЗВАМ ВЕЧЕН СЪЗДАДЕНИ. само когато ги знаеш може да ги минеш, а не да не ги забелязваш и да си циркулираш с брауново движенения в тях. Публикувано изображение

Невежеството е най-добрия приятел на рамките! ;)

Шива управлява гуната на невежеството. Той само ПРЕ-РАЖДА не освобождава от илюзията, като цяло. Кали е в гуната на страстта и невжеството, докато Шива е САМО в гуната на невежетвото. Шива тушита страстта, която не вижда САТва(на Вишну), като след това следва НОВО ПРЕЖАЖДАНЕ В ДРУГИ РАМКИ.

Обърни внимание на това! Публикувано изображение

Временното "решение" на проблема не е ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ. Шива дава САМО ВРЕМЕННО решение от майа, илюзията.

Шива е нарчен Време("Кала"), Хронос или -САТ Урн-ата. Публикувано изображение

Ти като гледам ще пренапишеш свещените писания накрая.

Просто ще махна пренаписаното преди мене за тях Публикувано изображение ... нали знаеш, че всяка промяна е отстраняване и на "предната промяна", но не задължително да добавяш 'ново' вместо махнатото старо. 'Новото' иде вече от това, че си махнал натрупалия се шлак. Публикувано изображение

...не слагай нов лак към састрите, тъй като той ще стане шлак. ;)

Аз не бих се учудила.

Давай Ура да правим нова религия. Може да я наречем Инфинитизъм. Публикувано изображение

И без друго 4-те свещенни книги буболечки са ги разяли вече.

Пък и е модно... Публикувано изображение

...

Тъкмо ще отклоним вниманието от темата за Дънов вече.

Тъкмо ще отклоним вниманието от темата за Дънов вече.

Ако,ще разчистваш хехе изчакай малко ,че чакам "steeela" да ми каже нещо по мнението ми,последното по Дъновските послания!плийз :P

Ако,ще разчистваш хехе изчакай малко ,че чакам "steeela" да ми каже нещо по мнението ми,последното по Дъновските послания!плийз :P

Ето... мен само за чистач ме приемат Публикувано изображение

Ок.

:P:lol6::) Смешното е че го казваш ти! Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мечо,не разбра ли че това са много добре подбрани умности,които всъщност нищо не казват.Тия неща си важат за всички. Публикувано изображение

Разбрах. И заслугата е изцяло твоя. А ти вярваш ли ми, че съм те разбрал?

'Ми изчети му книгите и биографията му и сам си вади заключенията...

Публикувано изображение

Не знаех, че в другия свят има фотонна светлина?.. Окото ни е създадено за фотоните. :P

Шведенборс да- ма не е ли малко О-култ?.. Публикувано изображение

Ако,ще разчистваш хехе изчакай малко ,че чакам "steeela" да ми каже нещо по мнението ми,последното по Дъновските послания!плийз :)

Camarero, извинявай, че не ти отговарих веднага, но в момента не ми е нито до учения, нито до религии. Публикувано изображение

Въпросът ти е :

Дънов,Щайнер и Кристиян розенкройцер съмишленици ли са според последователите МУ?

Не ми е ясно какво разбираш под съмишленици. Все едно аз да те попитам папата и вселенският патриарх дали са съмишленици. И католици, и православни имат за основа Библията. Но между тях има разлика. Така е и с езотеричните учения. Има прилики, има и разлики.

Казваш според последователите на Дънов. Аз не съм запозната лично с последователи на Дънов така, че не мога да говоря от тяхно име.

Чета беседите на Дънов. Харесват ми. Това мога да ти кажа. Засега съм на това ниво. Чела съм малко и от Рудолф Щайнер. Той също ми допада. Между Дънов и Щайнер все пак има разлика.

С учението на розенкройцерите не съм запозната. Чела съм само "Космогонията на Розенкройцерите" на Макс Хайндл. Приемам написаното от него. Смятам, че има разлика между масоните и розенкройцерите. Колкото до Кристиян Розенкройц, то той е живял в съвсем друга епоха и на може да се говори за съмишленичество между него, Дънов и Щайнер. Публикувано изображение

Camarero, извинявай, че не ти отговарих веднага, но в момента не ми е нито до учения, нито до религии. Публикувано изображение

Въпросът ти е :

Не ми е ясно какво разбираш под съмишленици. Все едно аз да те попитам папата и вселенският патриарх дали са съмишленици. И католици, и православни имат за основа Библията. Но между тях има разлика. Така е и с езотеричните учения. Има прилики, има и разлики.

Казваш според последователите на Дънов. Аз не съм запозната лично с последователи на Дънов така, че не мога да говоря от тяхно име.

Чета беседите на Дънов. Харесват ми. Това мога да ти кажа. Засега съм на това ниво. Чела съм малко и от Рудолф Щайнер. Той също ми допада. Между Дънов и Щайнер все пак има разлика.

С учението на розенкройцерите не съм запозната. Чела съм само "Космогонията на Розенкройцерите" на Макс Хайндл. Приемам написаното от него. Смятам, че има разлика между масоните и розенкройцерите. Колкото до Кристиян Розенкройц, то той е живял в съвсем друга епоха и на може да се говори за съмишленичество между него, Дънов и Щайнер. Публикувано изображение

Стиийла, в разговор продавачка-собственик на езотерична книжарница "Алфиола" във Варна преди 5-6 години, тя ми казва, че Дънов е "филиал на Рудолф Щайнер за България" . Какво значи 'разлики има'?. :ph34r: . разбира се, че има разлика от МакДоналдс в България и МакДоналд-в Германия. Не могат да бъдат абсолютно еднакви, нали?.. Публикувано изображение

Според мене, Антропо-софията и Арио-софията са крайгълният камък след който се изварашават вече Езотеричните школи с начало ВЕДА. Те минават във времето през различни места и състояния. Но именно Антропософията е вододелът, който масоните вече ползват за да управялват света с конспирация. Значи, вододелът е между Теософията на Блаватска и антропософията на Щайнер. Антропософията ползва Дарвенизма, като 'основа' за 'духовната еволюция', която е фантастика на Щайнер. Има духовна еволюция на ИНДИВИДУАЛНАТА ДУША(и то след прераждания), не -на епохата и или века! Именно това са ползвали социалистите и нац. социалистите от ученията на антропософите, които са вече масонАрийката. Розенкройцерите вече са откровени матер. расисти и 'бялото братство' на Блаватска(кръстено на белите върхове на Хималая) се превръша в "White Power" на нацистите за материалистично извръщаване на Езотериката.

За Дънов. Ти, примерно, знаеш ли защо се въртят ОБРАТНО на час. стрелка дъновистите?.. Според тебе паневритмията не е ли заредена с определана символика? защо Дънов, като е българсин не говори с български, а пересийски "мантри"?..... или просто е соц. физзарядка?.. :rolleyes:

За Дънов. Ти, примерно, знаеш ли защо се въртят ОБРАТНО на час. стрелка дъновистите?.. Според тебе паневритмията не е ли заредена с определана символика? защо Дънов, като е българсин не говори с български, а пересийски "мантри"?..... или просто е соц. физзарядка?.. :ph34r:

При първият от Петте тибетски ритуала, човекът се върти по посока на часовниковата стрелка. А дъновистите защо се въртят обратно на часовниковата стрелка? Това има ли някакво влияние върху енергиите или е просто въпрос на вкус в коя посока ще се въртиш? Публикувано изображение:rolleyes:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

При първият от Петте тибетски ритуала, човекът се върти по посока на часовниковата стрелка. А дъновистите защо се въртят обратно на часовниковата стрелка? Това има ли някакво влияние върху енергиите или е просто въпрос на вкус в коя посока ще се въртиш? Публикувано изображение:ph34r:

Питай Али защо мюслитата се въртят обр. на час страна около Кааба... Публикувано изображение

Разбрах. И заслугата е изцяло твоя. А ти вярваш ли ми, че съм те разбрал?

Ако го нямаше второто изречение....да. Публикувано изображение

Питай Али защо мюслитата се въртят обр. на час страна около Кааба... Публикувано изображение

Моето питане е съвсем сериозно и щеше да бъде хубаво, ако някой можеше да ми отговори на въпроса дали има значение в коя посока ще се въртиш. Ама не се надявам много някой да ми отговори.

Моето питане е съвсем сериозно и щеше да бъде хубаво, ако някой можеше да ми отговори на въпроса дали има значение в коя посока ще се въртиш. Ама не се надявам много някой да ми отговори.

Има значение в каква посока се въртиш.И символите също имат значение,не са за украса. Публикувано изображение

Има значение в каква посока се въртиш.И символите също имат значение,не са за украса. Публикувано изображение

Аз просто знам точно какво ще отговориш. Тъй че - нма нужда. Твоите провокации не ми действат въобще. Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

Засега само U.Ra успява да ме излъже. ;) Е, подозирам и още някого, ама няма да обаждам.

Аз просто знам точно какво ще отговориш. Тъй че - нма нужда. Твоите провокации не ми действат въобще. Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

Засега само U.Ra успява да ме излъже. ;) Е, подозирам и още някого, ама няма да обаждам.

Къде я видя провокацията?И защо ми е да те провокирам?Нещо съвсем се увлече.Отговорих ти на въпроса,ако искаш подробности си ги търси сама. Публикувано изображение

Според тебе има ли значение от къде на къде пишеш?.. ;) Пробвай да навигираш през еврейски или абарски сайт.

Въртенето обр. на час. стрелка се нарича Деволюция(От Водолей през Козирог и Стрелец е деволюцоята на Брахма в Шива, а там в ИндРа).

В екзистенцията всичко засвиси от гледната точка. Няма значение кое как ще нарчеш, освен ако няма трансцедентална вибрация. За едни 'Бог' е сатаната, за другите сатана е Бога.

....затова Бог е по-разтеглив от дъвка........ Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Nazi-swastika се нарича МИражна, тъй като се върти обр. час.стрелка(пречупването на линиите става от завихрянето обр. час стрела) при срещане на съпротивление на средата;

Към това...

В екзистенцията всичко засвиси от гледната точка. Няма значение кое как ще нарчеш, освен ако няма трансцедентална вибрация. За едни 'Бог' е сатаната, за другите сатана е Бога.

....затова Бог е по-разтеглив от дъвка........ biggrin.gif

...ще добавя това:

Сред всички народи на Европа и Азия са известни множество традиционни орнаменти на основата на свастиката. Изтъкани върху килими, платна, тъкани, избродирани върху облеклото, свастиката е съпровождала човека всеки ден в неговия живот от древността. Археолозите са открили изображение на свастика върху съдове, медалиони, оръжие, върху стените на домове. Най-старите изображения датират 10-15 хилядолетие пр.Хр. Свастиката се среща навсякъде като знак за светлина, слънце, живот, добро. Тя присъства върху всички амулети при славяни, германи, келти, етруски, помори, скифи, сармати, курши, удмурти, башкири, чуваши и многи други народи.

Има няколко форми на свастиката - права и обратна, завъртяна наляво и завъртяна надясно. Те символизират мъжкото и женското начало, небесната и земната сила, изгряващото пролетно слънце и залязващото есенно слънце. Свидетелства, че обратната свастика е женски символ, могат да бъдат намерени върху изображенията на Артемида и Астарта, където тя е изобразена върху триъгълника на вулвата. В Китай разнопосочните свастики се използват за Ин и Ян: ориентирана по часовниковата стрелка свастика - е силата Ян, а обратно - силата Ин.

Най-многобройни свидетелства, колкото и изненадващо да звучи, за използването на свастиката, има в Русия. Свастиката е най-главният и почти единствен елемент от старославянските орнаменти, срещащ се и върху оръжие, оръдия на труда, битови предмети, храмове, домове. Много древни славянски градове са били застроени във формата на свастика, ориентирана към четирите посоки на света.

Стените на резиденцията на Петър I били украсени със свастики. Таванът на тронната зала в Зимния дворец в Санкт Петербург и досега е покрит с този свещен символ. Свастика е присъствала и върху много парични купюри. Дори и след Октомврийската революция, до 1922 година на много от банкнотите в Русия е имало свастика

Използването на Свастиката за пример е случайна :P

Според тебе има ли значение от къде на къде пишеш?.. :P Пробвай да навигираш през еврейски или абарски сайт.

Въртенето обр. на час. стрелка се нарича Деволюция(От Водолей през Козирог и Стрелец е деволюцоята на Брахма в Шива, а там в ИндРа).

....затова Бог е по-разтеглив от дъвка........ Публикувано изображение

Nazi-swastika се нарича МИражна, тъй като се върти обр. час.стрелка(пречупването на линиите става от завихрянето обр. час стрела) при срещане на съпротивление на средата;

"Първият ритуал от Петте тибетеца се изпълнява с цел да се ускори и синхронизира въртенето на чакрите." Не знаех, че чакрите се въртят, ама по тези писания предполагам, че се въртят по посока на часовниковата стрелка.

Свидетелства, че обратната свастика е женски символ, могат да бъдат намерени върху изображенията на Артемида и Астарта, където тя е изобразена върху триъгълника на вулвата. В Китай разнопосочните свастики се използват за Ин и Ян: ориентирана по часовниковата стрелка свастика - е силата Ян, а обратно - силата Ин.

Към това...

...ще добавя това:

Използването на Свастиката за пример е случайна :P

Значи няма значение дали се изкачваш в материята или слизаш в нея, така ли да го разбирам?... :PПубликувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.